| נשלח ב-1/11/2022 08:39 |
|
| |
וואו הפצצת!
|
|
|
|
| נשלח ב-1/11/2022 08:40 |
|
| |
מרתק, לא יכולתי לעצור לשניה! ואתה כבר יודע בעל פה את השמות של הילדים... כל הכבוד!
|
|
|
|
| נשלח ב-1/11/2022 14:31 |
|
| |
קודי
| אפרים1 כתב: |  | | מרתק, לא יכולתי לעצור לשניה! ואתה כבר יודע בעל פה את השמות של הילדים... כל הכבוד! |
|
חח.. זה לא אני שיודע בעל פה, פשוט ישבתי עם הספרון מולי.... אני מקשר שמות לאחוז קטן מאוד של פרצופים בהרכב הזה.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/11/2022 15:04 |
|
| |
שירהיהודית
| קודי כתב: |  | בס"ד תודה לה' יתברך
המשך:
טוב, בגלל העייפות של אתמול, אני קצת דילגתי עלך כמה דברים חשובים, אז ברשותכם אחזור אחורה, ואנסה לעסוק יותר בנושא עצמו:
אשמח בה'- אני כותב על השיר הזה אחרי הכתיבה על שאר השירים. א' כי כתבתי עליו קילומטר בפעם הקודמת, ב'- כי אחרי שכן כתבתי על רבים מהסולואים פה, איך לא אתייחס למדהימים שכאן? דניאל פסטרנק, עם הקול המיוחד שלך נתת המון לשיר הזה. אני מאוד אוהב את התפקיד שלך. מיכאל עובד- שמח שזכינו לשמוע אותך פה ובשיר 12. סולו טוב ומלא שמחה- כמו שצריך. הוא היה כבר בשלבי התחלפות הקול בשעת הקלטת האלבום דוד טורקיה- עליית טון חלקה ויפה לצליל הגבוה יותר. אלי כהן- וואו! זה היה סולו מדהים ויפה, ומאוד אהבתי את הויברטו הקטן שנתת בדיוק במקום ב'אנוכי אשמ~~~~ח אשמח בה'', כמו שאהבתי את הקישוטים שהוספת למלודיה. הוספת המון לשיר ולסיטואציה. בסרטון הראיון של אלכסנדר קופר, ראיתי שהוא שר את הסולו הזה בהופעה... הלוואי שהייתי רואה ושומע בעצמי. איך שהתרשמתי מהקול של אלכסנדר, הוא בוודאי עשה את זה מדהים. זה היה הסולו הכי טוב של אלכסנדר אי פעם אליהו לוי- נתת כאן סולו מכל הלב והנשמה.. גם עדינות וגם עוצמה, וחגיגת ויברטו.. וכל כך אהבתי את התמיכה של המקהלה ברקע...
לעולם ועד- בחירה טובה לשים את השיר הזה אחרי אשמח, כי אחרי אנרגיות גבוהות כל כך, צריך עדיין 'בומים' בעוצמה פחות מעט כדי לנחות בשלום. יש בו גם אנרגטיות וגם שקט. לדעתי בהופעה העיבוד יותר החמיא לשיר הזה, החכמה של העיבוד היא שהשקט מגיע בדיוק בשורה של שם השיר ושם הדיסק: "ה' ימלוך לעולם ועד' וכשחוזרים ל'שלך היא' חוזרים למוסיקה רועשת יותר. השקט הנ"ל בא להביע את משאלת הלב, ואת התפילה- את התחנון. וההתפרצות האנרגטית ב'שלך היא' היא המשך ההתחננות שהופך לדרישה ה', מולך כבר!! כי שלך היא!!!!! חזק ביותר וגאוני. הסולואים מוסיפים הרבה, ומוסיפים גם פן אישי- שומעים את זָכּוּת הקול של הסולנים, את היופי של הקול שלהם- זה מוסיף המון לתפילה הזו. אז בבקשה ה'.. כי אין לנו מלך אלא אתה! סולנים טובים שעובדים מעולה יש כאן: דוד ויצחק טורקיה, אליהו זילברברג, טל גלסמן סמי שלאמה- יש לכם עבודה נפלאה בפניעצמכם, וגם בשיתוף הפעולה עם הליווי המגווןם והמעולה שמנחם צויקלר, שחתום פה כסולן האחרון, נותן לכם. ומאוד אהבתי את הטריו של אליהו זילברברג, מנחם צויקלר ויעקב סוטון או סאטון. העובדה הווקאלית של המקהלה ושל הולנים בשיר הזה- נפלאה ומושקעת מאוד. מוזר לי שדווקא בשיר הנושא אין נוכחות של הסולנים הראשיים, זה קצת חסר שלום- העוצמתיות של הסולואים המדהימים של אלי ואליהו (אגב, מה השם המלא של אלי?) גם היא במקומה. לא רק בקטע ווקאלי, אלא היא גם מביעה את הבקשה מעומק לב שיהיה שלום על ישראל... וואו, כמה שאנו זקוקים לזה... חשוב לי להדגיש: סולו עוצמתי זה לאו דווקא בגלל הצליל הגבוה: הסולו של יצחק טורקיה והדואטים של אהרון מנהים (מנחם?) ואיתן מוכניק, של אלישע כהן ומרק רוזנשטוק (Rozenstock זה שם משפחה מגרמניה. בגרמנית, ובעוד כמה שפות אירופאיות, כשיש S לפני T או P היא נשמעת כמו ש)- חשובים לשיר הזה לא פחות: יצחק מביע משאלה עמוקה דווקא בסולו של הצלילים היחסית נמוכים, והדואטים, בהקשר לשיר הזה, מביעים את מהות השלום- האחדות, ובגלל זה כל כך חכם ונכון להכניס לפה גם את מקהלת האחדות- ששרים יפה בהחלט. אגב, מגניב לשמוע יצירה כזו שהיא לא רק של ירחמיאל, אלא גם של נפתלי שניצלר זה סגנון שונה מאוד ממה שהוא מעבד ליונגרליך.
יברכך- אחרי מנוחה קצרה, השיר הזה מחזיר לשלבים אנרגטיים גבוהים כמעט כמו אשמח. וכל זה על ידי עיבוד מעולה של אברומי ברקו (בחירה טובה, מר ביגן) ושלושה נערים: אלישע כהן, מרק רוזנשטוק ואליהו לוי!! לא רק שהשיר יפה, אלא נעשה פה קישור של פסוקים ממקומות שונים בגלל שבליל שבת מברכים את הילדים בהקשר זה "ויברכם ביום ההוא.. בך יברך ישראל"- בברכת אפרים ומנשה- "יברכך ה'" וכו' אז הרעיון יפה מאוד, וגם מסתדר מוסיקלית: הפסוק של הבית הוא באמת הקדמה למה שקורה כבר אלפי שנים מאז ברכת יעקב לנכדיו. גם הלחן של הפזמון והצעקה של הנערים נותנת תחושה של נצחיות, כמו באשמח, והברכה הזו מתקיימת לנצח כבר אלפי שנים... רעיון יפה ומסתדר בול עם הלחן. אהבתי את ההיבט שציינת
מזל טוב- שיר פשוט מדהים. מרגש, בעל מתח עולה. בחירת סולנים מעולה. ואני שמח מאוד על ההזדמנות שניתנה פה לדניאל פסטרנק, שקולו הוא שילוב של עדינות ועוצמה, עם תפיסת הרגעים הנכונים לוויברטו. דניאל גם שולט מצוין בדינמיות של הקול שלו. לדניאל היה גוון קול שהיה חסר בהרכב הזה, הסולואים שלו בהחלט מצויינים. זה שילוב טוב מאוד עם הקולות החלקים והעדינים של אלי ואלישע, ועם העוצמה של אלי ואליהו.
מגן ומושיע- הופתעתי לטובה לראות שגם המוסיקה של השיר הזה היא לא אלקטרונית! לגבי הסולואים: א. הגעתי למסקנה שבכל פעם שנדמה לי שאני שומע את אלי כהן אבל אני לא לגמרי בטוח- זה דוד טורקיה. לי זה גם קרה, אבל עם הקולות של אלי ואלישע איכשהו הקולות שלהם נשמעים לי דומים מאוד, עד כדי כך שבקליפ של אשמח בה' לא האמנתי שדוד שר גם בהקלטה, עד שראיתי בספרון שזה באמת הסולו שלו... ב. דניאל פסטרנק הוא בחירה טובה מאוד לסולו ראשון- הקול שלו כבר מתחיל להיות עמוק וזה יפה מאוד. הדואט יצחק טורקיה ומנחם צויקלר- פצצה. תיאום מושלם. אני לא יודע מי מהם מלווה מגבוה (אני חושב שמנחם), אבל הוא עושה את זה טוב מאוד. ואלכסנדר עם היכולת המופלאה שלו לקול דק, כבחירה לסולו של פזמון- נכונה ומדויקת. והפצצה שהוא מטיל בסוף השיר בסולו הקצרצר... מדהים! עבודה מעולה של ירחמיאל ושל הנערים.
תפילת חופה- סולו יפיפיה של אליהו לוי, ועיבוד מיוחד מאוד, קלאסי, של איאן פרייטור. עיבוד פשוט מדהים. הולם מאוד את הקול של אליהו עם היכולות המיוחדות שלו. כמחמאה אני אומר, שהייתי בטוח שהעיבוד לשיר המופלא הזה הוא עבודה של ישראל לאם. שימוש בכלים קלאסיים ומגוונים, נתן לשיר הזה המון נפח ורגש- כמצופה משיר חופה. ואליהו נתן את שלו באופן מעורר השתאות. ברצינות לא הצלחתי להבין אם המוסיקה כאן היא אלקטרונית= ע"י סינטיסייזר, או מבוצעת באמת ע"י תזמורת. פשוט בספרון לא כתבו על זה כלום. אגב- גם להם מגיע פרגון רציני בהחלט- ההוספה של מקהלת זמירות לדיסק הזה היא מעשה חכם שהוסיף לו המון. מקהלת מבוגרים מוסיפה הרבה כרקע למקהלת ילדים.
רק הערה קטנה: כדאי שירחמיאל ידאג שמישהו דובר עברית תקינה יעבור על הטקסטים ועל התחביר והניקוד הנכונים. שירחמאיל מחליט שהוא יודע עברית... אליהו עצמו דובר עברית ואבא שלו ישראלי, לא יודעת איך הטעויות הגיה האלה הגיעו.
דור לדור- חוזרים לקפץ אחרי שהחתן והכלה יצאו מחדר הייחוד...יפה! המקהלה כולה יחד מכניסה אותנו שוב לסערה. אני שמח לשמוע את הקול היפה של טל גלסמן (סוף סוף שומעים אותך שוב, אחרי שקראת לכולם להזדרז לבוא מאחורי הקלעים כדי להתחיל את הדיסק), ועכשיו אני יכול לזהות גם את הקול של מנחם צויקלר. שמח לשמוע אותם בנקודה הזו. יש להם דינמיות טובה- שרים בהתאמה ובהקשר לשורה שלהם בשיר (ולא לכל אחד יש את זה. ניהלתי הרכבים מוסיקליים בעבר). אלי כהן מפציץ בסולו שלו ותורם המון לעליית המתח לקראת הפזמון הבא שכולל עליית חצי טון. היכולת המופלאה של אלי מנוצלת כאן היטב- קול חלק, גבוה, עדין ועוצמתי. הליווי ש[נראה לי ששמעון וילדס נותן] לאלי ואח"כ לאלישע- ממש מעולה ומוסיף. אלישע כהן עם קול חלק וגבוה כמו של אלי, ואלכסנדר קופר בקול הדקיק הם המשך מעולה לקול של אלי, ומתאימים הטיב לטונים הגבוהים. העבודה של כלל המהקהלה בשיר הזה היא נפלאה, ואני מאוד מאוד אוהב את הסיום היצירתי שלו, והנערים ביצעו אותו בכישרון רב. כפיים.
אותם- כתוב בספרון שהמוסיקה היא ע"י התזמורת והמקהלה הישראליות. מישהו יודע להסביר לי במה מדובר??עיבוד של אברומי ברקו. אני שמח שאני מתחיל להכיר מכאן את הבן אדם הזה. נראה לי שבשיר הזה הוא הוכיח גאונות מוסיקלית בולטת. השיר הזה פשוט מדהים. הוא מהיפים ביותר באלבום, והוא בנוי בחכמה רבה. המתח שלו עולה ועולה באופן שמזכיר את הביצוע של 'הנשמה לך' של רבי שלמה קרליבך זצ"ל בדיסק הראשון שלו וגם את השיר שלו 'כי לישועתך' ו'רוּחַ' באותו אלבום. העיבוד המותח לקראת התרגשות בשילוב נפלא של הנערים שפותחים אותו בהפצצות כבדות של סולואים מדהימים ביותר נותן תוצאה מרגשת וסוחפת מאוד. הסטקטו של החצוצרות בנוי גם הוא היטב- בהתחלה הוא מוסיף המון, אבל בפעם השניה הוא משודרג.... כרגיל התבלבלתי בין דוד לאלי, עד ששמעתי את אלי.. רבש"ע, הסולנים שרים פה מהמם... חושב שהיה ראוי להכניס לפה גם את מרק ודניאל. אבל האמת שהילדים בהרכב הזה הם בעלי קולות כ"כ יפים שזו באמת בחירה קשה מאוד... לא יודע איך ירחמיאל הצליח התמודד עם זה. הסולו של אלישע כהן מגיע בשיא של השיר, והאקורד המוקטן שם מוסיף כ"כ הרבה.. גאונות של ירחמיאל ואברומי. ומאוד מאוד אהבתי את הסיום היפיפה של סמי שלאמה. יש לו קול עדין ומדהים. השיר הזה לבדו יכול להוות סיבה ליציאת אלבום סינגל כמו 'כי הרבית' של פריד. ירחמיאל, אחרי השיר הזה- כן שיא של המקהלה, לא שיא- אסור לך לפרוש!!
אחד כנגד כולם- ההערה הקטנה מסוף השיר 'תפילת חופה' תקפה גם כאן: התחביר של המילים והשורות לא לגמרי ברור ולפעמים הוא טעון תיקון. כדאי לשים לב לנקודה הזו להבא. בהתאם לרוח הנושבת בחמש עשרה השנים האחרונות (בערך) בקרב אחינו היהודים האומנים מארה"ב, לעבור לשיר בהגיה ספרדית, ירחמיאל כנראה זורם עם הנערים ונותן להם שיר שבו הם ירגישו לגמרי בבית. והמקהלה כולה משדרת את זה. סולואים: העברית של שמעון וילדס טובה מאוד- כמעט לא שומעים מבטא! והסולו שלך מעולה. כצפוי, הייתי בטוח שהסולו השני מושר ע"י אלי, אבל זה בכלל דוד טורקיה= שניהם שרים מהמם. מרק רוזנשטוק- אני שמח לשמוע את הקול היפה שלך שוב, ואליהו נותן סיומת עוצמתית עם ויברטואים כשרוניים ומושקעים כרגיל. מנחם צויקלר נשמע היטב כמו חבריו, אבל לא הצלחתי להבין מה משמעות הציון "Harmonies" לגבי התפקיד שלו ושל עוד כמה לאורך האלבום.
מרן דבשמיא- שוב עוצמה ויופי, ואחדות ההרמוניה של המקהלה עושה את השיר הזה יצירה יפה כל-כך.. סולואים נפלאים אחר אחר. דוד טורקיה- הפעם הצלחתי יותר לזהות אותך, ועשית את הבית יפה מאוד. מרק והלאה- אלי אליהו ואלישע- עבדתם מדהים, אבל אתם שרים כל-כך יפה שהתקשתי להבדיל מין הקולות שלכם ושל מרק. לא הצלחתי לתפוס מתי אתם מתחלפים. דווקא בשיר הזה הקולות מאוד ברורים 3:32 מארק 3:48 אלי 4:45 אליהו 4:59 אלישע אליהו שוב בסולו סיום ז"א- אני לא בטוח שתפסתי נכון. אבל שיר עוצמתי ומהמם- עיבוד של ירחמיאל ונפתלי שניצלר- בהחלט הולם אותו... עיבוד חכם, עוצמתי ובעל מתח עולה באופן נכון. מתקשה להאין שהמוסיקה פה היא אלקטרונית בלבד. למה לא כתבו כאן מי הקלידן הפגז, כאן ובשירים נוספים??
Never give up- איזה מוסיקה אמריקאית.. וואו. אבל פה, לפטעמי, זה אחד השיאים של היכולות ההרמוניות של המקהלה יחד. המתח שנוצר בסוף השיר והביצוע של הנערים- מושלמים. אני שמח לשמוע שוב את מיכאל עובד... מאז אשמח לא שמענו אותך. יש פה נערים רבים שנשמעים לראשונה בסולו באלבום כולו פעם יחידה. יש מצב שהם לא רצו וירחמיאל הוא זה שביקש מהם לשיר לפחות שורה קטנה פה? טוב: מיכאל עובד, שמעון וילדס, דניאל פסטרנק, יצחק טורקיה, איתן מוכניק, דואט של אלי כהן ונס עדס (נס זה שם ממש יפה.. וואו), דוד טורקיה, סמי שלאמה, אלישע כהן, אלכסנדר קופר, אבי בלסם, מרק רוזנשטוק, אהרן מנחם (מנהים זה מנחם, לא?), טל גלסמן, אליהו זילברברג, מנחם צויקלר, יוסף וידאל, ובקוורטט: שמעון גולדמן אליעזר הירץ, מיכאל אברג'ל ואריאל אייזנברג, ואבי בלסם מצוין בהרמוניות Background- מה הכוונה?
אני שמח לשמוע את רבים מכם פעם ראשונה, ורבים אחרים פעם שניה ולפעמים שלישית בשיר הזה. יש לכם קולות מדהימים. המשבנה של רוב השיר בסולואים, מעביר היטב את התחושה של המסר של השיר: גם כשאתה בפני עצמך אל תיכנע. בלי לומר זאת הם משדרים אחדות תומכת וזה מאוד טוב כנגד היאוש. חכם וחמוד. הסיום ש לכולם יחד כשהם עולים למעלה בטונים ושרים במקביל Up up up- מאוד יפה וזה משחק יפה של מילים ומסרים. עיבוד של ירחמיאל, נפתלי שניצר ואליה לישינסקי- טוב להכיר אישיות נוספת שוצרת עבודות נפלאות כל-כך.
תורת חיים- דואט מדהים של אלישע ואלי. בהתחלה ה:קשתי להבדיל ביניהם, אבל כשאלי מתחיל ההבדל ניכר. בשיר הזה ממש קשה להבדיל בינהם שיר מדהים בכל קנה מידה: החל מהעיבוד השקט של רגיעה אחרי הסערה של השיר הקודם ובכלל של כמה סערות מתוך האלבום הזה, והשקט הזה גם מביע את השקט של תפילת לחש ובקשה מעומק הלב.... וזה כל-כך מתאים ומסתדר עם הקולות העדינים של אלישע ואלי... שני כהנים.. החליל הערבי שאברומי ברקו הכניס לפה, והעוּד- שלפי הרמב"ם הוא הנבל שהיה ובקרוב שוב יהיה במקדש- מוסיפים מאוד לאוורית התפילה והבקשה.. תחושה שמיימית של מקדש של כל המילים הכל-כך יפות ועוצמתיות של השיר הזה. והעיבוד שלו מדהים ועדין... העוד והניי (שם החליל הערבי) נותנים תושה שהשיר הזה היה מאוד מתאים לביצוע של שני הכוכבים הכהנים האלו יחד עם.... בנימין לנדאו. כן. אינ בהחלט חושב שזה יכל להיות שת"פ מעניין ומרגש ביותר. שיר פשוט מדהים מדהים מדהים. עכשיו אני עובר לדבר על המקהלה כמקהלה- ב"ה הצלחתי להתרכז די הרבה בסולואים, אבל הדבר היפה ביותר בעיני הוא התיאום וההרמוניה של כלל הנערים-זמרים. עשיתם עבודה מהממת בדיסק הזה. באמת מעוררת התפעלות. אתם שרים מדהים יחד. הערה קטנה שתקפה לא רק לאלבום הזה: אני חושב שכדאי להשקיע עוד יותר במודולציות במקום עליות טונים כל-כך מורגשות. אמנם אני לא חסיד של עליות טונים, אבל במקהלה יש לזה שימוש חשוב: העליות נצרכות כדי להוביל את הנערים לטונים גבוהים יותר שבהם הם נשמעים יותר יפים עד מהממים. בפרח מיאמי בפרט יש סיבה נוספת לשינויי טון, והיא: בגלל שירחמיאל נוהג להצטרף לשירה, ולכן יש ליצור התאמה בין הטון שלו לשל הנערים.
הפתרון לזה הוא לא בעליה חריפה. אפשר לעשות שינוי טון יפה, אבל אפשר ואפילו שהוא יהיה בלתי מורגש- וזה הכי טוב. עדיף אפילו רק כאלו עליות, ובכלל אני חושב שכדאי להימנע מהן לכתחילה. פשוט לבנות את השירים כך שהנערים כבר ישבו על הטונים הכי מהממים שלהם.
הצעה נוספת, שדיברתי עליה אישית עם נתי בעבר: באמת נפלא שמקהלות נותנות נפח אדיר דווקא לשירת הנערים, אבל אני חושב שאפשר להוסיף המון אם יביאו לקדמת הבמה גם וירטואזיות של נגינה ול רק יכולו מופלאות של שירה. תוסיפו סולואים של כלים, וירטואזיות של נגנים בשילוב ווקאלי. זו ליגה נוספת של אומנות. חזק וברוך ירחמיאל, חזקים וברוכים ישראל לאם, אברומי ברקו, נפתלי שניצלר, אייאן פרייטור, יואלי דיקמן, אליה לישינסקי, וכלל הנגנים. חזקים וברוכים לכל הנערים הנפלאים! הרכבתם פאזל ענק ומדהים ביופיו.
ותודה רבה מאוד על העידוד מצד הקוראים כאן לכתיבה הזו. העבודה הארוכה הזו בהחלט גרמה לי לאהוב את הדיסק הזה עוד יותר. דיסק באמת מהמם. יישר כח! בריך רחמנא דסיען.
תוקן על ידי קודי ב- 01/11/2022 03:41:08 |
|
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-1/11/2022 16:06 |
|
| |
קודי, וואווו איזה סיקור ארוך.... מעניין מתי יהיה לי זמן לקרא את הסיקור:-) חחחח
תוקן על ידי AyalaMBC ב- 01/11/2022 16:07:50
|
|
|
|
| נשלח ב-1/11/2022 16:39 |
|
| |
קודי
| שירהיהודית כתב: |  | לעולם ועד- ....... סולנים טובים שעובדים מעולה יש כאן: דוד ויצחק טורקיה, אליהו זילברברג, טל גלסמן סמי שלאמה- יש לכם עבודה נפלאה בפניעצמכם, וגם בשיתוף הפעולה עם הליווי המגווןם והמעולה שמנחם צויקלר, שחתום פה כסולן האחרון, נותן לכם. ומאוד אהבתי את הטריו של אליהו זילברברג, מנחם צויקלר ויעקב סוטון או סאטון. העובדה הווקאלית של המקהלה ושל הולנים בשיר הזה- נפלאה ומושקעת מאוד. מוזר לי שדווקא בשיר הנושא אין נוכחות של הסולנים הראשיים, זה קצת חסר >>>זה כל -כך בולט, שברור לגמרי שזה ממש בכוונה: בשיר הקודם, שהוא הלהיט הכי גדול של האלבום (וגם של המאה הקרובה), כל הסולנים הגדולים מאז תחילת מקהלת האחדות קיבלו במה. בשיר הזה ניכר שהיה חשוב לירחמיאל לתת במה בעלת חשיבות (שיר שני באלבום, שיר נושא ומעט ארוך יותר מהקודם) שכולה תוקדש לנערים נפלאים נוספים. ירחמיאל חשב פה איך להעצים נערים נוספים.
יברכך- אחרי מנוחה קצרה, השיר הזה מחזיר לשלבים אנרגטיים גבוהים כמעט כמו אשמח. וכל זה על ידי עיבוד מעולה של אברומי ברקו (בחירה טובה, מר ביגן) ושלושה נערים: אלישע כהן, מרק רוזנשטוק ואליהו לוי!! לא רק שהשיר יפה, אלא נעשה פה קישור של פסוקים ממקומות שונים בגלל שבליל שבת מברכים את הילדים בהקשר זה "ויברכם ביום ההוא.. בך יברך ישראל"- בברכת אפרים ומנשה- "יברכך ה'" וכו' אז הרעיון יפה מאוד, וגם מסתדר מוסיקלית: הפסוק של הבית הוא באמת הקדמה למה שקורה כבר אלפי שנים מאז ברכת יעקב לנכדיו. גם הלחן של הפזמון והצעקה של הנערים נותנת תחושה של נצחיות, כמו באשמח, והברכה הזו מתקיימת לנצח כבר אלפי שנים... רעיון יפה ומסתדר בול עם הלחן. אהבתי את ההיבט שציינת >>> אח"כ ראיתי שירחמיאל אזכר את זה בספרון הדיסק.
תורת חיים- דואט מדהים של אלישע ואלי. בהתחלה התקשתי להבדיל ביניהם, אבל כשאלי מתחיל ההבדל ניכר. בשיר הזה ממש קשה להבדיל בינהם >>> מוזר, דווקא אני מבדיל בדיוק...
|
|
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-1/11/2022 23:27 |
|
| |
קודי
| קודי כתב: |  | יברכך- נראה לי שזה הלחן הרביעי שאני מכיר לברכת כהנים (חב"ד, פריד, ובנימין לנדאו). ראיתי שהעירו לעיל על המילה המוזרה שהילדים אומרים לפני הפזמון. עזבו אתכם- לא משנה אם קשור או אל קשור להגיד 'חביבי' או 'חבי' או 'אבי' או whatever (בקריצה לשם הדיסק..) הרעיון הוא לא מילה קשורה אלא תוספת ווקאלית שתתן עוד נפח ועניין בשיר. וזה בהחלט עובד! הילדים צועקים את זה בכלל לא בטוניקה, וזה מקסים. זה מוסיף עליזות, ועניין. הרבה זמרים עושים דברים כאלו. אברהם פריד בשיר שלו 'עד הנה' אומר משהו בערך כזה "דבודדי דבודדו דבדידם" בתור תוספת ווקאלית. זה נשמע מהצד מוזר ולא קשור, אבל עם המכלול המוסיקלי של השיר- דברים כאלו מוסיפים המון. שיר טוב בהחלט.>>>באותה צורה, מרדכי שפירו מכניס בשיר שלו 'אבא'- "רמבמדובידובואו" פעמיים.
|
|
|
|
|
|
| נשלח ב-2/11/2022 22:18 |
|
| |
נתי, בלי העין הרע (ברצינות)!! מזה הכישרון הזה!!! זה נשמע ממש אותו דבר...
|
|
|
|
| נשלח ב-2/11/2022 22:32 |
|
| |
יו אר א שיינינג סטאר! ממש יפה.... כוכב!
|
|
|
|
| נשלח ב-2/11/2022 22:50 |
|
| |
תודה! זה לא כמו המקור פשוט אילתור פסנתר על השיר עצמו האקורדים עדיין לא מדוייקים
|
|
|
|
| נשלח ב-2/11/2022 23:07 |
|
| |
נתי אני לא הכי מבינה במוזיקה (בכלל לא!!!)... לאוזן שלי זה היה נשמע אותו דבר...
|
|
|
|
|