בס''ד אז הנה הוא! האלבום! ואכן כל דקת ציפיה הייתה שווה, ויותר מזה. אחרי אט אט חשבתי שלמיאמי לא יהיה עוד אלבום שיחזיר את המקהלה למקומה הטבעי בראש מקהלות הילדים בעולם. טעיתי. בעוד שבאט אט הדבר היחיד שהציל את האלבום היה דוד פרלמן, ואולי שתיים שלוש שירים יפים במיוחד- את האלבום הזה אני לא יכולה להפסיק לשמוע! המעבדים השונים עשו את העבודה בצורה יוצאת מן הכלל ממש! הגרפיקה של האלבום (כמה שזה נשמע מגוחך-זה חשוב) מעולה. הלחנים של ירחמיאל כמובן, מי יפה יותר ומי פחות, אבל שימו לב- האלבום הזה הוא אחד הבודדים שאין לי בו אפילו שיר אחד שאני עוקפת עליו!
נראה שבאמת מדובר פה על השקעת ענק מצד ירחמיאל. נקווה שזה יהיה שווה את זה ושהאלבום יקבל את ההכרה הראויה לו. בחו"ל וודאי שכן. אני מקווה לראות הכרה גם בארץ.. הסולנים: לא יודעת מה אתם חושבים אבל לדעתי לא ראינו קבוצת סולנים טובה כל כך מאז עזיבת גורקין-רבינא. זאת אומרת-בכל זמן היו שניים-שלושה שהצילו את המצב. ועד לתשע''ה היה כמובן פרלמן. אבל תחשבו על זה- קבוצה שכל הסולנים בה (אליהו,אלי,אלישע,דיויד-אייזיק,אלכסנדר, מצ'ניק,מייקל. ואלה רק חלק) הם בעלי כזו רמת דיוק בשירה וכאלה קולות-לא ראינו הרבה מאד זמן. כמובן שאפשר לחלוק עלי בנקודה זו,כמו בשאר דבריי.:) מסכימה ההרמוניות במקהלה: נפלאות ממש. אם לא הייתי שומעת את הקבוצה הזו בהופעות חיות, הייתי חושבת שזו סתם עריכה מוצלחת באולפן. מסתבר שזו באמת קבוצת קולות טובה. סוף סוף! עכשיו לשירים: אשמח בהשם-שיר קליט,מקפיץ ועם ניחוח מיאמיסטי שאי אפשר להתעלם ממנו. אני הייתי בוחרת אותו כשיר נושא,אומנם הוא לא השיר שהכי אהבתי באלבום-אבל בהחלט מתאים כשיר נושא. מספיקה שמיעת השיר פעם אחת-והוא כבר דבוק בראש לשעה הקרובה. הסולנים עשו עבודה מצויינת. אני באופן אישי אהבתי יותר שאלכסנדר ביצע את הפזמון בהופעה. גם אני. בקושי היה לו סולואים כאן באלבום.. הקול המתוק שלו מתאים לפה יותר משל אלי, אבל כמובן שגם אלי מדהים כתמיד. הסולו של אליהו פשוט נהדר! גם בגלל הקול עצמו וגם בגלל ההרמוניות הכייפיות שהמקהלה עושה מאחורה. לעולם ועד- אוקי, שיר קיצ'י. אני חושבת שירחמיאל בחר אותו כשיר נושא בגלל המסר שהשם שלו מעביר "לעולם ועד". הוא ניראה לי זוכה לתואר ''השיר שהכי פחות אהבתי באלבום'' המילים שלו בהתחלה "אכולות" כאלה ויש בו אפקט ישיבה בויסי שקצת מקשה עלי להתחבר לסגנון שלו. לא חושבת שזה סגנון ישיבה בויס אבל זה עניין אינדבדואלי לחלוטין. בטוחה שיהיו כאלה שיאהבו את השיר מאד. הוא ממש חמוד, וקליט. מתנגן לי בראש שלך היאאאא שלום על ישראל- אני חייבת לציין שבשיר הזה רואים איך שהעיבוד משנה את כל העסק! כשצפיתי בהופעות השיר הזה היה משעמם אותי בקביעות, כ"כ מסכימה הייתי רואה רק את הסולואים וממשיכה הלאה. אבל לא כאן. העיבוד פה כל כך מיוחד ומגביה את השיר בכמה רמות למעלה! הסולואים כולם טובים מאוד.הדואט של אהרון יש לו קול מהמם! למה רק סולו אחד?!ומצ'ניק עדין ורך כל כך,אלי כהן מרטיט ממש, ועל אליהו לוי אין מה לדבר בכלל! מאיפה הקול הזה??? (רק הערה- אני לא הייתי נותנת למרק סולו בשיר הזה. סליחה כנ"ל..) בסך הכל שיר טוב מאד. יברך- יוו איזה שיר! כל כך אהבתי!! מרק נשמע ממש ממש טוב בשירים כאלה! הקול של אלישע מתוק כתמיד ואליהו נותן את מה שרק לו יש. השילוב של שלושתם ממש נפלא! אם הם יבצעו את זה בהופעה-זה בלי ספק יהיה הרגע שאני יחכה לו בכל ההופעה! הלחן כל כך יפה! וההרמוניות! אני כל כך אוהבת את השיר הזה!!!!!!! צל''ש ליחמיאל. אני חושבת שזה בהחלט השיר המהיר המועדף עלי באלבום. אני מקווה שבהופעה כל הילדים ישירו, לא רק הם, כדי שיראה יפה יותר (מחכה לראות כוריאוגרפיה מעניינת) מזל טוב- כמה שהתרגזתי בהתחלה ששמו עוד שיר עם המילים האלה, עכשיו אני מבינה שבסך הכל-זה מה שנותן לנו הרגשה של מיאמי! נכון או לא? לא משנה מה יהיה הלחן- המילים עוד ישמע בביצוע מקהלת ילדים תמיד יזכיר לנו את מיאמי הישנים והטובים מכל הזמנים. השיר רגוע ויפה, עיבוד טוב. מקהלת הגברים מוסיפה מאד. והסולו של אליהו פשוט עושה לי את זה! הרמוניות מקהלה טובות. מגן ומושיע- נשמע שירחמיאל מאד התגעגע למיאמי הישנים שלו, וידע שגם בקהל יש כאלה (כמוני) שמתגעגעים ומתרפקים על הנוסטלגיה שהשיר מייצג. כבר ששמעתי אותו בטריילר אמרתי שזה נשמע שהשתרבב לאלבום שיר שהיה אמור לצאת באלבום מן השמים ואיכשהו זה לא קרה... הסולו של ירחמיאל באמצע,העיבוד, הקולות השניים, מקהלת הגברים, הקטע שפתאום מיאמי עושים רק קולות נמוכים ברקע לירחמיאל ולמקהלת הגברים. פשוט מחזיר אותי אחורה וזה כייף! בעצם-זה לא שאני כל כך אוהבת את השיר והלחן עצמו, הם בסדר אבל לא הרבה יותר מזה- אני פשוט אוהבת את החזרה לעבר שהוא מבטא. ממש, סטייל מיאמיסטי מובהק תפילת חופה- אליהו הזה מצליח לרגש ולהרטיט אותי עם הקול הנדיר שלו פעם אחר פעם. יש לו משהו מתחנן כזה בקול, ועדינות מלאה עוצמה. וואו פשוט קול נדיר! מצחיק אותי "אנא השם זכה החתן והכלה" (זכה בפתח חח:) השיר באמת קצת קצת משעמם אחרי כמה פעמים, אבל לא מפריע לי... אני נהנית מכל רגע. שמחה שירחמיאל נתן לו שיר סולו. גם העיבוד יפה. העיבוד פשוט קסום! כ"כ טהור כזה.. דור לדור- וואו! העיבוד פשוט טוב! השיר הזה תמיד היה בשבילי מין פוטנציאל לא ממוצה. לחן שיכל להיות טוב,עם ביצועים בהופעות שעצבנו אותי וחפרו לי. אז תודה נפתלי שניצלר! הקפצת לי את השיר! הקטע של אלי כהן פשוווטטט מהמםם! ובכלל הסולנים טובים ונותנים טעם טוב לשיר. *חייבת לציין את האחים טורקיה לשבח* הם פשוט מדהימים!! אומנם לא קולות דקים כמו של אליהו לוי, אבל בעלי נוכחות ועוצמה עם יכולות וואקליות פנטסטיות. אותם- אהבתי מאד מאד. שיר עדין ורגוע. נפתח בסולו רך ויפיפה של אלישע. כייף לי לשמוע את השיר הזה. הפזמון שלו פשוט יפה! איך שהוא אהבתי אותו יותר מאת ''מזל טוב'' הייתי שמה את השיר הזה מספר 5 ואת מזל טוב מספר 9 לא חושבת... הלחן של הפזמון פה מהמם לדעתי. והסולנים מטריפים אחד אחד!!!!! אחד השירים השקטים המועדפים עלי באלבום. אחד כנגד כולם- השיר עצמו נחמד מאד מאד. אבל לא אהבתי שניסו להחליף מבטא, זה מזכיר לי את מיאמי מזרח חח יש בזה משהו, השיר הזה באמת מזכיר את מיאמי מזרח שלא אהבתי יותר מדי אף פעם... הכי אהבתי את הקטע של "שלא שם חלקנו בהם כהם ולא שם גורלנו ככל המונם"... הסולו של מרק עיצבן אותי בגלל המבטא שהוא ניסה לשנות. של אליהו היה הרבה יותר טוב. העיבוד נחמד מאד וגם הלחן. אהבתי גם את הפתיחה והסיום "אחד כנגד כולם!" יפה מאד. מרן דבשמיא- אוקי, זה לחלוטין השיר שאני הכי אוהבת באלבום. מאז ששמעתי אותו פעם ראשונה התחברתי אליו מאד. הוא פשוט שיר נפלא! והעיבוד כל כך יפה! הגיטרות עושות לי את זה... הקולות השניים וההרמוניות מדהימות, הסולנים מצוינים כולם. וזה בעיקר הלחן השקט והעוצמתי שאני כל כך אוהבת-ירחמיאל אני רוצה עוד שירים מהסגנון הזה! קצת היה מוזר הסולו של מרק, הייתי נותנת את כולו לאלי כהן,שביצע את סופו מושלם. ועכשיו.... הסולו שאני הכי אוהבת באלבום כולו!!! הפזמון בביצוע אליהו לוי ומיד אחריו אלישע. שמעתי את הקטע הזה בערך 200 פעם, קטע כל כך מדהיםםםםם! יאו!!! איזה סולנים מדהימים הםםםם!!!!!!!! שומעת את השיר בלופים... NEVER GIVE UP- שיר נהדר! אני אוהבת שירים באנגלית. וזה סיגנון חמוד נורא. הפזמון שלו קצת מזכיר את "בני והתורה קידס", ילדותי קצת. אבל הבתים יפים מאד, כמו שאמרתי כבר-לא מתאים בכלל בכלל בכלל למיאמי, אבל זה ממש לא מונע ממני להנות מהשיר. מרק נשמע נפלא! הוא צריך שירים בדיוק כאלה!!! בכלל-כל הסולנים עשו עבודה מדהימה בשיר הזה! מייקל עובד פשוט מתאים לבתים של השיר הזה כמו חור לכפתור. יש כאלה עם קולות ממש ממש יפים שחבל שקיבלו רק פה סולו של שלוש מילים. אבל זה מה יש. שיר נפלא בסה''כ. תורת חיים-אני אוהבת את השיר. קצת משעמם לקראת הסוף. אבל יפה. אלישע ואלי קיבלו אותו ביושר! עם קולות כמו שלהם זה היה מתבקש... מחשבה שלי- בהופעות הבאות אליהו לוי ואלישע כהן יבצעו את השיר הזה ביחד. הגיוני, אלא אם כן למישהו יתחלף הקול טוטאלית רק מחשבה. העיבוד ממש יפה. הקולות של שניהם משתלבים נהדר! טעם טוב לסיים בו את האלבום הנפלא הזה! לסיכום: אני כל כך שמחה שירחמיאל השקיע לנו באלבום מדהים כזה. כל כך טוב להרגיש שהכל ממשיך, ומיאמי פה כדי להישאר. אם עוד לא קניתם את הדיסק- אני מקווה שעשיתי לכם חשק.רוצו לקנות! (לא סיימתי את דבריי חחח בטוח אני אזכר בהמשך בעוד נקודות שרציתי לציין בקשר לאלבום זה עוד יבא:)
תוקן על ידי משיחמיד ב- 18/05/2018 11:49:04 |