|
|
| נשלח ב-21/5/2018 16:27 |
|
| |
תודה רבה!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-22/5/2018 20:17 |
|
| |
| משיחמיד כתב: |  | אלבום מקסים! העיבודים תורמים לגוון בין השירים וזה מצויין. נכון
כמו שציינו יש הרבה מוזיקה אלקטרונית, ואני תמיד מעדיפה מוזיקה אמיתית על פני האלקטרונית. אבל זה יחסית נסבל. נכון, המוסיקה יחסית למוסיקה הקיימת בשוק, מאוד עדינה. אגב, לא התחברתי לשיר 'never', אבל כל מי שלא אוהב בדרך כלל מיאמי ושמע את השיר מאוד התלהב, אז יש פה משהו חדש שאפשר לחשוב עליו. אני גם.. מי למשל התחבר אליו?:) אצלי האחים הקטנים שלי בעיקר, בינתיים.הוא פשוט סגנון שונה. סגנון שונה...זה הכל. לי אין איתו בעיה. לא הייתי אומרת שזה השיר הכי מושמע אצלי. גם לא קרוב. אבל בסדר גמור. לא הייתי רוצה עוד שירים כמוהו-אחד מספיק... מה שמפריע לי עוד יותר מאלקטרונית, זה ההגייה הלא נכונה של ההבהרות במילים. לדוגמא: "אנכי" - בקמץ או בפתח, לא ברור... בסולו של אליהו ב'מזל טוב', הוא מתחיל ב'קול ששון' - ששון בפתח ולא בקמץ (בהופעה הוא אומר את זה נכון, מוזר...) ויש עוד. כאילו ירחמיאל שכח לעבוד איתם על הגייה נכונה. חח אין לי מושג מה ההבדל בין קמץ לפתח אז לא שמתי לב לזה.. ההבדל הוא שבהגייה האשכנזית פתח נשמע 'אה' וקמץ נשמע 'או',כמו חולם. "ששון"=פתח "שושון"=קמץ:) בדיוק!!!
כרגע אני בעיקר 'תקועה' על הסולואים של אליהו. ברגע שאני אצליח לשמוע לעומק, אסקר את האלבום. ואם לסכם את הסולואים של אליהו, אז הוא פשוט מדהים! לגמרי אחד הקולות הטובים של המקהלה (אחד מחמשת הגדולים, אם שואלים אותי). ממש כך! חמשת הגדולים? וואו! ניראה לי שאפילו על דוד פרלמן לא התבטאתם כך... לדעתי הוא בהחלט אחד מ15\10 הגדולים,אבל לא מה5... העניין אינדבדואלי. לגמרי עניין אישי וגם משתנה. לכן כתבתי שהוא אחד הטובים (כי על זה אין חילוקי דעות) והוספתי בסוגריים שמבחינתי הוא בחמישייה הפותחת שלי, וכל אחד יכול לחשוב אחרת. יש לו קול כל כך מתוק וכל כך עוצמתי, בשיר תפילת החופה (שדוד פרלמן כותב שזה השיר המועדף עליו כן ראיתי.. מעניין אם דוד יאמץ את השיר וישיר אותו באירועים אליהם הוא מוזמן:)...) שומעים את התחינה בקול שלו וזה פשוט מיוחד. עם זאת, אין לו קול מייבב כמו שהיה ליאיר קניג נכון מאןד!! או לרבינא (שהם מצויינים, אבל אליהו...) שוב עניין של טעם אישי לחלוטין. לדעתי הקולות של יאיר ורבינא (רבינא מייבב? לא ממש...הייתי אומרת עוצמתי עם קנייצ'ים:) עושים לי את זה יותר מהקול של אליהו,הוא מדהים בכל קנה מידה שתסתכלו על זה. אבל... אתם באמת חושבות שהוא עבר פה את כל שיאי הסולנים? מעניין... יש לנו כאן עסק משהו אישי וגם נעלם מה זה 'הזה'? ומה עושה את זה? יש כאלה שהמקצועיות של בנימין רבינא עושה להם את זה ויש כאלה שהרגש של יאיר (לא רוצה לכתוב היבבות, תנו הגדרה אחרת). אצלי מבין עזור נא, והיא שעמדה ותפילת החופה לתפילת החופה התחברתי מהשנייה הראשונה ולא יצא לי לדלג על השיר הזה אפילו פעם אחת (אם כבר החזרתי אחורה כדי לשמוע שוב). הקול של אליהו, המתיקות, העוצמה, הפשטות והתמימות שלו לגמרי עושה לי את זה. הרבה יותר מהביצועים של יאיר ובנימין רבינא. אבל שוב זה אצלי וגם יכול להשתנות, יודעת מה, בואי נדבר על זה עוד חודש...
בקיצור, יש לירחמיאל ממש מזל שהוא ניצל את הקול של אליהו כמו שצריך באלבום הזה, אחרת...לחלוטין:) |
|
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-22/5/2018 20:38 |
|
| |
| שירהיהודית כתב: |  | אלבום מקסים! העיבודים תורמים לגוון בין השירים וזה מצויין. נכון
כמו שציינו יש הרבה מוזיקה אלקטרונית, ואני תמיד מעדיפה מוזיקה אמיתית על פני האלקטרונית. אבל זה יחסית נסבל. נכון, המוסיקה יחסית למוסיקה הקיימת בשוק, מאוד עדינה. אגב, לא התחברתי לשיר 'never', אבל כל מי שלא אוהב בדרך כלל מיאמי ושמע את השיר מאוד התלהב, אז יש פה משהו חדש שאפשר לחשוב עליו. אני גם.. מי למשל התחבר אליו?:) אצלי האחים הקטנים שלי בעיקר, בינתיים.הוא פשוט סגנון שונה. סגנון שונה...זה הכל. לי אין איתו בעיה. לא הייתי אומרת שזה השיר הכי מושמע אצלי. גם לא קרוב. אבל בסדר גמור. לא הייתי רוצה עוד שירים כמוהו-אחד מספיק... מה שמפריע לי עוד יותר מאלקטרונית, זה ההגייה הלא נכונה של ההבהרות במילים. לדוגמא: "אנכי" - בקמץ או בפתח, לא ברור... בסולו של אליהו ב'מזל טוב', הוא מתחיל ב'קול ששון' - ששון בפתח ולא בקמץ (בהופעה הוא אומר את זה נכון, מוזר...) ויש עוד. כאילו ירחמיאל שכח לעבוד איתם על הגייה נכונה. חח אין לי מושג מה ההבדל בין קמץ לפתח אז לא שמתי לב לזה.. ההבדל הוא שבהגייה האשכנזית פתח נשמע 'אה' וקמץ נשמע 'או',כמו חולם. "ששון"=פתח "שושון"=קמץ:) בדיוק!!!
כרגע אני בעיקר 'תקועה' על הסולואים של אליהו. ברגע שאני אצליח לשמוע לעומק, אסקר את האלבום. ואם לסכם את הסולואים של אליהו, אז הוא פשוט מדהים! לגמרי אחד הקולות הטובים של המקהלה (אחד מחמשת הגדולים, אם שואלים אותי). ממש כך! חמשת הגדולים? וואו! ניראה לי שאפילו על דוד פרלמן לא התבטאתם כך... לדעתי הוא בהחלט אחד מ15\10 הגדולים,אבל לא מה5... העניין אינדבדואלי. לגמרי עניין אישי וגם משתנה. לכן כתבתי שהוא אחד הטובים (כי על זה אין חילוקי דעות) והוספתי בסוגריים שמבחינתי הוא בחמישייה הפותחת שלי, וכל אחד יכול לחשוב אחרת. יש לו קול כל כך מתוק וכל כך עוצמתי, בשיר תפילת החופה (שדוד פרלמן כותב שזה השיר המועדף עליו כן ראיתי.. מעניין אם דוד יאמץ את השיר וישיר אותו באירועים אליהם הוא מוזמן:)...) שומעים את התחינה בקול שלו וזה פשוט מיוחד. עם זאת, אין לו קול מייבב כמו שהיה ליאיר קניג נכון מאןד!! או לרבינא (שהם מצויינים, אבל אליהו...) שוב עניין של טעם אישי לחלוטין. לדעתי הקולות של יאיר ורבינא (רבינא מייבב? לא ממש...הייתי אומרת עוצמתי עם קנייצ'ים:) עושים לי את זה יותר מהקול של אליהו,הוא מדהים בכל קנה מידה שתסתכלו על זה. אבל... אתם באמת חושבות שהוא עבר פה את כל שיאי הסולנים? מעניין... יש לנו כאן עסק משהו אישי וגם נעלם מה זה 'הזה'? ומה עושה את זה? יש כאלה שהמקצועיות של בנימין רבינא עושה להם את זה ויש כאלה שהרגש של יאיר (לא רוצה לכתוב היבבות, תנו הגדרה אחרת). חחחח דווקא בנוגע ליאיר אני מסכימה שאלו יבבות. לדעתי הם יפות,אבל אין הגדרה אחרת לבכי הזה... אוי איך אח שלי היה יורד עלי שאני אוהבת את ''הבכיין הזה''.. אצלי מבין עזור נא, והיא שעמדה ותפילת החופה לתפילת החופה התחברתי מהשנייה הראשונה ולא יצא לי לדלג על השיר הזה אפילו פעם אחת (אם כבר החזרתי אחורה כדי לשמוע שוב). הקול של אליהו, המתיקות, העוצמה, הפשטות והתמימות שלו לגמרי עושה לי את זה. הרבה יותר מהביצועים של יאיר ובנימין רבינא. אבל שוב זה אצלי וגם יכול להשתנות, יודעת מה, בואי נדבר על זה עוד חודש... אוקי,מקובל לגמרי שלשני אנשים יש טעם שונה....כמו בכל תחום בחיים:) חחח נדבר עוד חודש
בקיצור, יש לירחמיאל ממש מזל שהוא ניצל את הקול של אליהו כמו שצריך באלבום הזה, אחרת...לחלוטין:) |
|
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-22/5/2018 22:39 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-23/5/2018 08:14 |
|
| |
מחכים לקרוא:)
|
|
|
|
| נשלח ב-23/5/2018 18:20 |
|
| |
מחכים לסיקור שלך:)
|
|
|
|
| נשלח ב-23/5/2018 23:57 |
|
| |
סיקורים מעניינים אחד אחד. בעז"ה מקווה לסקור גם כן, לאחר סיום הסמסטר :)
|
|
|
|
| נשלח ב-24/5/2018 12:26 |
|
| |
איך אני מחכה לסיקור שלך, גריני! למרות שאת רשמייך כבר שמעתי , את יודעת לתת את ההגדרות הנכונות לכל שיר שזה כזה נכון:) מחכה בקוצר רוח!
|
|
|
|
| נשלח ב-24/5/2018 15:05 |
|
| |
סורי על האיחור לקח לי זמן לקנות את הדיסק רק היום שמעתי אותו פעם ראשונה. את הסקר שלי אני יעלה בימים הקרובים.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/5/2018 15:07 |
|
| |
כולנו מחכים :)
|
|
|
|
| נשלח ב-24/5/2018 17:29 |
|
| |
הי, גריני! לסיקור שלך חיכיתי... לממה אני לא קיבלתי רשמים?!
|
|
|
|
| נשלח ב-24/5/2018 19:29 |
|
| |
whenמשיח
| מיאמוש כתב: |  | אז לאחר ההתרגשות והשמחה על האלבום המדהים, אי אפשר שלא להמנע מהביקורות.. ויש לא מעט.
מדוע קראו לאלבום "לעולם ועד"? מאולץ מאוד שם השיר שממנו נובע שם האלבום,עובדה שבסוגריים של שם השיר נכתב 'שלך היא' מה שאומר שאנשים לא יבינו מה הקשר של שם השיר למילים 'לעולם ועד'. באמת שאין שום קשררר
יהיו כאלה שיאמרו שהאלבום מנותק מסגנון מיאמי. אני חושבת שחלק מהשירים זה סגנון מיאמי מובהק וחלק ממש לא. מה זה מסמל לנו? שינוי במגמה של המקהלה? הבן שונה מהאבא
אסתרק הסבה את תשומת ליבי לעוד כמה בעיות. מעניין מה דעתכם: "אני ממש לא אהבתי את הפזמון "שלך היא". הוא כאילו תלש מילים מהאמצע בשביל פזמון"."יש משהו בפס קול שמפריע לי, הסולנים לא נשמעים מספיק צלול. בהשוואה לאלבומים אחרים, הקולות של הסולנים יותר ברורים. כאן הם קצת עמומים". מממ... אני דווקא לא ראיתי את זההסכמתי איתה במידה מסויימת, למשל בשיר יברכך, בסולו של אליהו, הסולו הראשון, שמתי לב שהקול שלו חלש כזה ולא ברור. לא חושבת אבל שכל השירים הם כך, אבל אולי אני צריכה לשמוע את האלבום שוב:) בכל מקרה זה טוב לשמוע אותו שוב |
|
|
|
|
|
|
| נשלח ב-25/5/2018 17:30 |
|
| |
whenמשיח
| שירהיהודית כתב: |  | אלבום מקסים! העיבודים תורמים לגוון בין השירים וזה מצויין. מסכימה לגמרי!
כמו שציינו יש הרבה מוזיקה אלקטרונית, ואני תמיד מעדיפה מוזיקה אמיתית על פני האלקטרונית. אבל זה יחסית נסבל. אגב, לא התחברתי לשיר 'never', אבל כל מי שלא אוהב בדרך כלל מיאמי ושמע את השיר מאוד התלהב, אז יש פה משהו חדש שאפשר לחשוב עליו. אני גם לא ממש התחברתי השיר נחמד וזה הכל מה שמפריע לי עוד יותר מאלקטרונית, זה ההגייה הלא נכונה של ההבהרות במילים. לדוגמא: "אנכי" - בקמץ או בפתח, לא ברור... בסולו של אליהו ב'מזל טוב', הוא מתחיל ב'קול ששון' - ששון בפתח ולא בקמץ (בהופעה הוא אומר את זה נכון, מוזר...) ויש עוד. כאילו ירחמיאל שכח לעבוד איתם על הגייה נכונה. דווקא פחות הפריע לי ודרך אגב אני בכלל לא בטוחה שהוא יודע איך להגות נכון אז...
כרגע אני בעיקר 'תקועה' על הסולואים של אליהו. ברגע שאני אצליח לשמוע לעומק, אסקר את האלבום. ואם לסכם את הסולואים של אליהו, אז הוא פשוט מדהים! לגמרי אחד הקולות הטובים של המקהלה (אחד מחמשת הגדולים, אם שואלים אותי). תרשי לי: אחד משלושת הגדולים לדעתי יש לו קול כל כך מתוק וכל כך עוצמתי, בשיר תפילת החופה (שדוד פרלמן כותב שזה השיר המועדף עליו...) שומעים את התחינה בקול שלו וזה פשוט מיוחד. עם זאת, אין לו קול מייבב כמו שהיה ליאיר קניג או לרבינא (שהם מצויינים, אבל אליהו...). בקיצור, יש לירחמיאל ממש מזל שהוא ניצל את הקול של אליהו כמו שצריך באלבום הזה, אחרת... חחח אני מסכימה לגמרי |
|
 |
|
|
|
|
|