|
|
| נשלח ב-31/5/2018 13:41 |
|
| |
| whenמשיח כתב: |  | אלבום מקסים! העיבודים תורמים לגוון בין השירים וזה מצויין. מסכימה לגמרי!
כמו שציינו יש הרבה מוזיקה אלקטרונית, ואני תמיד מעדיפה מוזיקה אמיתית על פני האלקטרונית. אבל זה יחסית נסבל. אגב, לא התחברתי לשיר 'never', אבל כל מי שלא אוהב בדרך כלל מיאמי ושמע את השיר מאוד התלהב, אז יש פה משהו חדש שאפשר לחשוב עליו. אני גם לא ממש התחברתי השיר נחמד וזה הכל מה שמפריע לי עוד יותר מאלקטרונית, זה ההגייה הלא נכונה של ההבהרות במילים. לדוגמא: "אנכי" - בקמץ או בפתח, לא ברור... בסולו של אליהו ב'מזל טוב', הוא מתחיל ב'קול ששון' - ששון בפתח ולא בקמץ (בהופעה הוא אומר את זה נכון, מוזר...) ויש עוד. כאילו ירחמיאל שכח לעבוד איתם על הגייה נכונה. דווקא פחות הפריע לי ודרך אגב אני בכלל לא בטוחה שהוא יודע איך להגות נכון אז... הוא אמור לדעת! עד לשנים האחרונות ההגייה הייתה נכונה, בשנים האחרונות זה קצת פחות מדויק. אבל בינתיים אני רואה שאני היחידה שזה מפריע לה...
כרגע אני בעיקר 'תקועה' על הסולואים של אליהו. ברגע שאני אצליח לשמוע לעומק, אסקר את האלבום. ואם לסכם את הסולואים של אליהו, אז הוא פשוט מדהים! לגמרי אחד הקולות הטובים של המקהלה (אחד מחמשת הגדולים, אם שואלים אותי). תרשי לי: אחד משלושת הגדולים לדעתי אני מרשה, בטח מרשה! אליהו מדהים! אבל זה מעניין, כי את ציינת את אלי כהן כסולן הכי טוב באלבום, והוא באמת מצויין, אבל כמו שציינתי מותר לשנות דעות... יש לו קול כל כך מתוק וכל כך עוצמתי, בשיר תפילת החופה (שדוד פרלמן כותב שזה השיר המועדף עליו...) שומעים את התחינה בקול שלו וזה פשוט מיוחד. עם זאת, אין לו קול מייבב כמו שהיה ליאיר קניג או לרבינא (שהם מצויינים, אבל אליהו...). בקיצור, יש לירחמיאל ממש מזל שהוא ניצל את הקול של אליהו כמו שצריך באלבום הזה, אחרת... חחח אני מסכימה לגמרי |
|
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-31/5/2018 16:59 |
|
| |
whenמשיח
| שירהיהודית כתב: |  | אלבום מקסים! העיבודים תורמים לגוון בין השירים וזה מצויין. מסכימה לגמרי!
כמו שציינו יש הרבה מוזיקה אלקטרונית, ואני תמיד מעדיפה מוזיקה אמיתית על פני האלקטרונית. אבל זה יחסית נסבל. אגב, לא התחברתי לשיר 'never', אבל כל מי שלא אוהב בדרך כלל מיאמי ושמע את השיר מאוד התלהב, אז יש פה משהו חדש שאפשר לחשוב עליו. אני גם לא ממש התחברתי השיר נחמד וזה הכל מה שמפריע לי עוד יותר מאלקטרונית, זה ההגייה הלא נכונה של ההבהרות במילים. לדוגמא: "אנכי" - בקמץ או בפתח, לא ברור... בסולו של אליהו ב'מזל טוב', הוא מתחיל ב'קול ששון' - ששון בפתח ולא בקמץ (בהופעה הוא אומר את זה נכון, מוזר...) ויש עוד. כאילו ירחמיאל שכח לעבוד איתם על הגייה נכונה. דווקא פחות הפריע לי ודרך אגב אני בכלל לא בטוחה שהוא יודע איך להגות נכון אז... הוא אמור לדעת! עד לשנים האחרונות ההגייה הייתה נכונה, בשנים האחרונות זה קצת פחות מדויק. אבל בינתיים אני רואה שאני היחידה שזה מפריע לה...
כרגע אני בעיקר 'תקועה' על הסולואים של אליהו. ברגע שאני אצליח לשמוע לעומק, אסקר את האלבום. ואם לסכם את הסולואים של אליהו, אז הוא פשוט מדהים! לגמרי אחד הקולות הטובים של המקהלה (אחד מחמשת הגדולים, אם שואלים אותי). תרשי לי: אחד משלושת הגדולים לדעתי אני מרשה, בטח מרשה! אליהו מדהים! אבל זה מעניין, כי את ציינת את אלי כהן כסולן הכי טוב באלבום, והוא באמת מצויין, אבל כמו שציינתי מותר לשנות דעות... אהה אה אה לא שנתי את דעתי אליהו מקום שני ביחד עם אלישע לאלי עדיין נשאר המקום הראשון יש לו קול כל כך מתוק וכל כך עוצמתי, בשיר תפילת החופה (שדוד פרלמן כותב שזה השיר המועדף עליו...) שומעים את התחינה בקול שלו וזה פשוט מיוחד. עם זאת, אין לו קול מייבב כמו שהיה ליאיר קניג או לרבינא (שהם מצויינים, אבל אליהו...). בקיצור, יש לירחמיאל ממש מזל שהוא ניצל את הקול של אליהו כמו שצריך באלבום הזה, אחרת... חחח אני מסכימה לגמרי |
|
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-31/5/2018 17:16 |
|
| |
סיבכת אותי לגמרי! נראה לי שאנחנו לא מדברות על אותו דירוג...
מה שבטוח שזו האחת הקבוצות הכי חזקות מבחינה ווקאלית! שחושבים על זה, יופי של שיטה: לאסוף 100 ילדים עם קולות טובים, מתוכם לשלוף 20 -25 קולות מצויינים ואז בתוכם יש קולות נדירים של אליהו לוי, אלי כהן ואלישע כהן, ויש עוד ממש טובים: דוד ואייזיק טורקיה, אלכסנדר קופר, מרק רוזנסטק, בהרכבים אחרים הם היו סולנים ראשיים, אבל כאן הם נדחקים קצת (טוב, באמת אי אפשר לעמוד מול הקולות של השלישיה הזו).
|
|
|
|
| נשלח ב-1/6/2018 12:41 |
|
| |
וזה בדיוק מה שירחמיאל אומר לנחום סגל, שהוא היה חייב להוציא דיסק עם 13 שירים ולא 10, כי זו קבוצה עם קולות נהדרים וסולנים מיוחדים! הוא גם מציין ש"תפילת החופה" זה שיר מיוחד בגלל המילים ובגלל הסולן (מה שנכון...)
|
|
|
|
| נשלח ב-1/6/2018 18:12 |
|
| |
מהמם שירהיהודית
|
|
|
|
| נשלח ב-2/6/2018 22:08 |
|
| |
משיחwhen כתבה: תקשבי באלבום הזה הדירוג של הקולות (לדעתי כמובן) הולך ככה: אלי כהן -זה נכון אליהו לוי ואלישע כהן- לדעתי אלישע לפני אליהו אלכסנדר קופר- ממש לא, אני הייתי ממקמת כאן את האחים טורקיה טורקיה
[/quote]
מה שכן כולם מסכימים שאין על השלישיה....
תוקן על ידי mbcforever ב- 02/06/2018 22:13:04
|
|
|
|
| נשלח ב-3/6/2018 03:28 |
|
| |
לפני 3\4 שעה נגמר הראיון של ירחמיאל ביגון אצל מנחם טוקר בקול חי. הראיון היה פשוט נהדר,שאלות ממוקדות שמעניינות כל אחד מאיתנו. אני חושבת שוואנמשיח הקליטה אותו ככה שהיא תוכל לשלוח אותו למי שירצה. שווה לגמרי.
דיברו הרבה על ההתחדשות התמידית של המקהלה מבחינת הלחנים,עיבודים הפקה וכו'... על זה נסוב רובו של הראיון.
נקודה מעניינת: ירחמיאל הסכים לענות על שאלת המאה-מי הסולן האהוב עליו. בסוף הגדיר את בחירתו כ'חמשת הקולות הטובים ביותר' והדגיש שלא יכול לבחור סולן אחד או יותר לפי אישיות הילד או העדפה אישית שלו,כמו שלא אפשרי מבחינתו להצביע על אחד מילדיו ולהגיד שהוא הנבחר מביניהם אבל מבחינה ווקאלית הוא בחר את...שימו לב: עודד קריטי ג'ונתן פאליי יאיר קעניג (בשניה הזאת הלב שלי ניתר לאוורסט ולא ממש נחת עד רגע זה:) אליהו לוי (שירהיהודית מישהו מסכים איתך!) את האחרון פיספסתי. שמעתי שהזכיר את אליעזר לוסטיג, אבל לא שמעתי מי בסוף היה הבחירה האחרונה שלו.
יהיה לי עוד הרבה מה לומר על הראיון. בעזה יבא..
|
|
|
|
| נשלח ב-3/6/2018 17:11 |
|
| |
| משיחמיד כתב: |  | לפני 3\4 שעה נגמר הראיון של ירחמיאל ביגון אצל מנחם טוקר בקול חי. היה פרסום קודם? לא ידעתי. הראיון היה פשוט נהדר,שאלות ממוקדות שמעניינות כל אחד מאיתנו. אני חושבת שוואנמשיח הקליטה אותו ככה שהיא תוכל לשלוח אותו למי שירצה. שווה לגמרי. זה נכון וואנמשיח? תוכלי לשלוח לי? מה אורך הראיון? (בערך) דיברו הרבה על ההתחדשות התמידית של המקהלה מבחינת הלחנים,עיבודים הפקה וכו'... על זה נסוב רובו של הראיון.
נקודה מעניינת: ירחמיאל הסכים לענות על שאלת המאה-מי הסולן האהוב עליו. טוקר יודע לשאול את השאלות המעניינות באמת! בסוף הגדיר את בחירתו כ'חמשת הקולות הטובים ביותר' והדגיש שלא יכול לבחור סולן אחד או יותר לפי אישיות הילד או העדפה אישית שלו,כמו שלא אפשרי מבחינתו להצביע על אחד מילדיו ולהגיד שהוא הנבחר מביניהם אבל מבחינה ווקאלית הוא בחר את...שימו לב: עודד קריטי ג'ונתן פאליי הלכתי לבדוק מי זה ג'ונתן פאליי ומצאתי בויקי הערה מעניינת:
"
ירחמיאל הגדיר אותו בראיון למנחם טוקר ממוצ"ש י"ז סיוון תשס"ה "הסולן המוכשר ביותר שהיה אי פעם במקהלה"." יאיר קעניג (בשניה הזאת הלב שלי ניתר לאוורסט ולא ממש נחת עד רגע זה:) חחחח אליהו לוי (שירהיהודית מישהו מסכים איתך!) את האחרון פיספסתי. שמעתי שהזכיר את אליעזר לוסטיג מי זה? לא מצאתי, אבל לא שמעתי מי בסוף היה הבחירה האחרונה שלו. הסיבה: 3 שורות לעיל ;) היה מתאים שיכניס כאן את שאול אלסון או דוד פרלמן.
יהיה לי עוד הרבה מה לומר על הראיון. בעזה יבא.. מחכים :)
|
|
אני מבינה שהוא לא הזכיר הופעה בישראל. אפסו הסיכויים?
תוקן על ידי jerusalam ב- 03/06/2018 17:12:37
|
|
|
|
| נשלח ב-3/6/2018 17:25 |
|
| |
| jerusalam כתב: |  | אגב, אחרי שכבר חשבתי שבקול חי לא שמעו על הדיסק החדש שמעתי היום, בפעם השניה, בתכנית ב'קצב היום' את השיר 'מגן המושיע", מתוך הדיסק החדש והמצוין שלהם עכ"ל... זה כנראה השיר הקיצבי הכי מיאמיסטי באלבום, אבל מצד שני, אני לא שומעת כ"כ רדיו אז יכול להיות שהיו עוד שירים. (ולמה אין פרסום בשלאגר?!)
גם אני לא שומעת כ"כ רדיו אבל ביום שישי הם שמו את "אשמח בהשם". |
|
גם בשישי הזה שמו בקול חי את אשמח בהשם...
|
|
|
|
|
| נשלח ב-4/6/2018 06:33 |
|
| |
נראה לי שכדאי לפתוח על הראיון אשכול נפרד.. (לא הספקתי לשמוע אותו, כי אני קצת לחוצה לאחרונה, אבל בע"ה בהמשך)
|
|
|
|
|