|
|
| נשלח ב-12/7/2021 10:42 |
|
| |
איכילוב: מצבה של רופאת המשפחה סרבנית חיסוני קורונה שמאושפזת המצב קשה - מידרדר הרופאה, שעובדת אזור המרכז עם קופות החולים כללית ומכבי, סירבה להתחסן נגד קורונה ולבסוף נדבקה בנגיף. הלילה המשיך מצבה להידרדר וגם מונשמת ומורדמת. משרד הבריאות פתח בבדיקה בחשד שחשפה ילדים והוריהם לנגיף. ראש הלשכה לאתיקה בהסתדרות הרפואית לשעבר: "אם אתה לא מתחסן, אל תצא ותסכן אחרים". ד"ר איתי גל | 06.07.21 | 15:45 184 מצבה של רופאת משפחה, סרבנית חיסוני קורונה, שמאושפזת המצב קשה בבית החולים איכילוב ממשיך להמשיך להידרדר : הרופאה, בשנות ה -50 לחייה, העובדת במרפאה עצמאית ומצרכיה שירותי רפואה לחברי קופת חולים כללית ומכבי, אושפזה לפני ימים אחים בבית החולים איכילוב, לאחר שמצבה החבר. בלילה האחרונה חלה החמרה במצבה. בדיקת מטוש אישרה כי זה במחלת קורונה. מצבה של הרופאה המשיך, כאמור, להידרדר והיא הועברה ליחידה טיפול נמרץ קורונה, כשהיא מונשמת ומורדמת. גורמים בכירים במערכת הרפואית סיפרו ל- ynet כי הרופאה סירבה להתחסן נגד קורונה, ובעבר הביעה התנגדות לחיסונים. במשרד הבריאות ערכו חקירות אפידמיולוגיות מחשש כי חשפה הורים וילדיהם אותם בדקה - לנגיף. בקופות החולים כללית ומכבי, עמם עובדת רופאת הילדים, סירבו למסור פרטים נוספים על הרופאה. משרד הבריאות טרם הגיב לפניית ynet .
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-12/7/2021 11:59 |
|
| |
תודה, סיטי, על הסיפור. שלא נדע עוד צער, ושלא נתחכם על הוראות הרופאים ומשרד הבריאות, אמן נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-12/7/2021 12:09 |
|
| |
המדהים הוא שרופאה ניסתה להתחכם
|
|
|
|
| נשלח ב-12/7/2021 14:36 |
|
| |
על מחסומים ועל ניסיםעל מחסומים ועל ניסים סיפרה: גרסיאלה שפירו-גולדמן במדינה רחוקה, המלך החליט לבחון ולהפתיע את נתיניו. הוא הניח בדרך הראשית מחסום של אבנים גדולות, שהפריע למעבר, אך איפשר אותו. המלך הסתתר מאחורי עץ ובדק את התנהגות העוברים והשבים. והופתע מאוד לגלות, שההתנהגות של אנשים היתה מגוונת: . חלקם, חזרו אחורנית ולא עברו (למרות שהוא אפשרי). אחרים, התלוננו על המחסום ולא עשו דבר רק עמדו לידו וחיכו שמישהו יבוא לפנות אותו. הרוב עקפו את המחסום והמשיכו בדרכם תוך כדי התעלמות ממנו. . המשך הרבה ימים התבונן המלך בעוברים והשבים עד שלפתע הגיע איכר עם עגלה גדולה: המחסום הפריע לו לעבור. האיכר ירד לאט לאט מהעגלה, התבונן סביבו. שוב ושוב. ולא הבין מה קורה. אלא שבמקום לחזור אחורנית כמו שרוב האנשים עשו, האיכר התחיל לפרק את המחסום: אבן אחר אבן הניח אותם בצד, עד שלא היה מחסום כלל! . שמח ומאושר וטוב לב האיכר התכוון להמשיך בדרכו. ואז ... גילה להפתעתו - שמתחת לאבן האחרונה - היה מכתב מהמלך שהזמין אותו לקבל אוצר. המלך ציין לשבח את האיכר ונתן לו אוצר גדול. וכך אמר לו: "מי שמזיז מחסומים ועושה מעשים למען הכלל זוכה לניסים".
תוקן על ידי siti ב- 12/07/2021 14:38:43
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-14/7/2021 14:26 |
|
| |
מעשה בשדכן אחד שנזדמנו לו שני משודכים. אבי הכלה ואבי החתן ונכנסו לשיחה על ענייני החתונה והגיעו לתנאים. אמר אבי הכלה: לי יש את הטלית של רבי לוי יצחק מברדיצ'ב, אני אעמוד במאה שערים בכיכר השבת ואציע לעוברים והשבים ללבוש את הטלית קטן של רבי לוי יצחק מברדיצ'ב ומי שילבש ישלם עשרה שקלים. מי לא ירצה ללבוש את הטלית של רבי לוי יצחק מברדיצ'ב. אמר אבי החתן המחותן השני ואני יש לי בבית את השופר של הבעל שם טוב עמוד גם במאה שערים ואציע לעוברים והשבים לתקוע בשופר של הבעל שם טוב. מי שירצה לתקוע ישלם עשרה שקלים ומי לא ירצה לתקוע בשופר של הבעל שם טוב? אמר השדכן לשני המחותנים מצויין נראה שיש לנו שידוך אבל מה איתי מה עם דמי שדכנות. אה, לזה אין בעייה אמר אבי החתן כשאנו נעמוד במאה שערים תבוא ותוכל לתקוע בשופר של הבעל שם טוב כמה שתרצה ללא תשלום וגם הוסיף המחותן השני אתה יכול ללבוש את הטלית קטן של רבי לוי יצחק מברדיצ'ב כמה שתרצה.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/7/2021 16:30 |
|
| |
| siti כתבה: |  |
מעשה בשדכן אחד שנזדמנו לו שני משודכים. אבי הכלה ואבי החתן ונכנסו לשיחה על ענייני החתונה והגיעו לתנאים. אמר אבי הכלה: לי יש את הטלית של רבי לוי יצחק מברדיצ'ב, אני אעמוד במאה שערים בכיכר השבת ואציע לעוברים והשבים ללבוש את הטלית קטן של רבי לוי יצחק מברדיצ'ב ומי שילבש ישלם עשרה שקלים. מי לא ירצה ללבוש את הטלית של רבי לוי יצחק מברדיצ'ב. אמר אבי החתן המחותן השני ואני יש לי בבית את השופר של הבעל שם טוב עמוד גם במאה שערים ואציע לעוברים והשבים לתקוע בשופר של הבעל שם טוב. מי שירצה לתקוע ישלם עשרה שקלים ומי לא ירצה לתקוע בשופר של הבעל שם טוב? אמר השדכן לשני המחותנים מצויין נראה שיש לנו שידוך אבל מה איתי מה עם דמי שדכנות. אה, לזה אין בעייה אמר אבי החתן כשאנו נעמוד במאה שערים תבוא ותוכל לתקוע בשופר של הבעל שם טוב כמה שתרצה ללא תשלום וגם הוסיף המחותן השני אתה יכול ללבוש את הטלית קטן של רבי לוי יצחק מברדיצ'ב כמה שתרצה. |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-14/7/2021 21:03 |
|
| |
אני בכלל רציתי ספרדי! מספרת שדכנית: יום אחד הגיעה אליי שושי (כל השמות בכתבה בדויים), אלמנה בת 70 שהיתה בעבר מלכת היופי של גיל הזהב. אישה שלמרות גילה המופלג, מצליחה להאיר כל חדר אליו היא נכנסת הודות ליופי המהפנט שלה. בצעירותה, התאהבה שושי בבחור ספרדי, אהבה שאין כמותה, אך הוריה לא היו מוכנים בשום פנים ואופן שהיא תתחתן עם מזרחי. עבר זמן וכברירת מחדל היא התחתנה עם בחור אשכנזי שהדודה הכירה לה, אך היא עשתה זאת לא מתוך אהבה, אלא כדי לרצות את הוריה. ביום החתונה הם ערכו טקס מזיגת שמפניה לתוך מגדל כוסות, ולמרות שכולם מסביבה היו מאושרים, שושי המסכנה לא הפסיקה לבכות. כל האורחים היו בטוחים שהיא בוכה משמחה והתרגשות, אך האמת היא שהדמעות זלגו בגלל האהבה הנכזבת שלה והבחור הספרדי שהשאירה מאחור. שנים אחר כך, קצת אחרי שהיא התאלמנה, היא פנתה אליי וביקשה שאכיר לה בחור ספרדי. מבחינתה, זה היה סוג של תיקון. בדיוק באותו הזמן היה לי בחור תוניסאי שדרש אשה מזרחית כי "הספיק לו לחיות המון שנים עם אישה פולניה". למרות הבקשה שלו, הצעתי לו את שושי, והוא הסכים לפגוש אותה. האהבה ביניהם פרחה מיד והם עברו יחד לבית אבות והתחתנו שם. בטקס החתונה, בעת מזיגת השמפניה, היא גם בכתה, אך הפעם זה היה ממקום של אושר אמיתי, שהנה, למרות גילה, היא הצליחה להגשים את חלומה ולאהוב אהבת אמת. ועל זה נאמר - מוטב מאוחר מאשר אף פעם לא.
 |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-14/7/2021 21:57 |
|
| |
אני בכלל רציתי ספרדי! מספרת שדכנית: יום אחד הגיעה אליי שושי (כל השמות בכתבה בדויים), אלמנה בת 70 שהיתה בעבר מלכת היופי של גיל הזהב. אישה שלמרות גילה המופלג, מצליחה להאיר כל חדר אליו היא נכנסת הודות ליופי המהפנט שלה. בצעירותה, התאהבה שושי בבחור ספרדי, אהבה שאין כמותה, אך הוריה לא היו מוכנים בשום פנים ואופן שהיא תתחתן עם מזרחי. עבר זמן וכברירת מחדל היא התחתנה עם בחור אשכנזי שהדודה הכירה לה, אך היא עשתה זאת לא מתוך אהבה, אלא כדי לרצות את הוריה. ביום החתונה הם ערכו טקס מזיגת שמפניה לתוך מגדל כוסות, ולמרות שכולם מסביבה היו מאושרים, שושי המסכנה לא הפסיקה לבכות. כל האורחים היו בטוחים שהיא בוכה משמחה והתרגשות, אך האמת היא שהדמעות זלגו בגלל האהבה הנכזבת שלה והבחור הספרדי שהשאירה מאחור. שנים אחר כך, קצת אחרי שהיא התאלמנה, היא פנתה אליי וביקשה שאכיר לה בחור ספרדי. מבחינתה, זה היה סוג של תיקון. בדיוק באותו הזמן היה לי בחור תוניסאי שדרש אשה מזרחית כי "הספיק לו לחיות המון שנים עם אישה פולניה". למרות הבקשה שלו, הצעתי לו את שושי, והוא הסכים לפגוש אותה. האהבה ביניהם פרחה מיד והם עברו יחד לבית אבות והתחתנו שם. בטקס החתונה, בעת מזיגת השמפניה, היא גם בכתה, אך הפעם זה היה ממקום של אושר אמיתי, שהנה, למרות גילה, היא הצליחה להגשים את חלומה ולאהוב אהבת אמת. ועל זה נאמר - מוטב מאוחר מאשר אף פעם לא. |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-14/7/2021 22:17 |
|
| |
עוד מסיפורי שדכניות:הקרחת שהפרידה בינינוהצעתי ללקוחה שלי,בחורה בת 32 שעובדת במשרד ראש הממשלה, להכיר בחור מקסים בן 34. תיארתי לה אותו והוא נשמע לה ממש טוב. הם יצאו לדייט, ופתאום היא הבחינה שהוא קירח (הם הרי לא רואים אצלי תמונה לפני הפגישה). בסוף הדייט היא התקשרה אליי ואמרה לי שאם היא הייתה יודעת מראש שהוא קירח, היא לעולם לא הייתה יוצאת אתו – אבל היה להם ממש כיף ביחד, ומצדה תהיה המשכיות. הסברתי לה שהקרחת שלו אינה טבעית, אלא שהתחביב שלו הוא שחייה ולכן הוא מגלח את הראש כדי לשפר תוצאות בשחייה. זה כבר שיפר את הרגשתה לגביו. בדייט השני הוא אמר לה שהיא נורא מזכירה לו מישהי שהוא כמעט התאהב בה בחדרי הצ'אט באינטרנט לפני משהו כמו 10 שנים. הוא סיפר שהוא ממש רצה לפגוש אותה, אבל כשהיא ראתה תמונה שלו עם הקרחת, היא פסלה אותו על הסף ושם נגמר הקשר ביניהם. מאז במשך כמה שנים הוא חשב רק עליה. ומה מסתבר? זו הייתה היא!!! הם הבינו זאת אחרי שכל אחד אמר מה היה הכינוי שלו בחדר הצ'אט, והבינו שהם פספסו 10 שנים של זוגיות מאושרת יחד בגלל שטות. היום הם נשואים באושר, והיא מקבלת באהבה את הקרחת.
מוסר השכל: אל תיגשו לזוגיות עם רשימות מכולת, ואל תפסלו מהר מדיי לפני שאתם נותנים צ'אנס אמיתי. הסיפור שלהם נגמר בטוב בסוף, אך הם היו עלולים לפספס את אהבת חייהם.
תוקן על ידי siti ב- 14/07/2021 22:20:43
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-14/7/2021 22:43 |
|
| |
עוד מסיפורי שדכניות:הקרחת שהפרידה בינינוהצעתי ללקוחה שלי,בחורה בת 32 שעובדת במשרד ראש הממשלה, להכיר בחור מקסים בן 34. תיארתי לה אותו והוא נשמע לה ממש טוב. הם יצאו לדייט, ופתאום היא הבחינה שהוא קירח (הם הרי לא רואים אצלי תמונה לפני הפגישה). בסוף הדייט היא התקשרה אליי ואמרה לי שאם היא הייתה יודעת מראש שהוא קירח, היא לעולם לא הייתה יוצאת אתו – אבל היה להם ממש כיף ביחד, ומצדה תהיה המשכיות. הסברתי לה שהקרחת שלו אינה טבעית, אלא שהתחביב שלו הוא שחייה ולכן הוא מגלח את הראש כדי לשפר תוצאות בשחייה. זה כבר שיפר את הרגשתה לגביו. בדייט השני הוא אמר לה שהיא נורא מזכירה לו מישהי שהוא כמעט התאהב בה בחדרי הצ'אט באינטרנט לפני משהו כמו 10 שנים. הוא סיפר שהוא ממש רצה לפגוש אותה, אבל כשהיא ראתה תמונה שלו עם הקרחת, היא פסלה אותו על הסף ושם נגמר הקשר ביניהם. מאז במשך כמה שנים הוא חשב רק עליה. ומה מסתבר? זו הייתה היא!!! הם הבינו זאת אחרי שכל אחד אמר מה היה הכינוי שלו בחדר הצ'אט, והבינו שהם פספסו 10 שנים של זוגיות מאושרת יחד בגלל שטות. היום הם נשואים באושר, והיא מקבלת באהבה את הקרחת.
מוסר השכל: אל תיגשו לזוגיות עם רשימות מכולת, ואל תפסלו מהר מדיי לפני שאתם נותנים צ'אנס אמיתי. הסיפור שלהם נגמר בטוב בסוף, אך הם היו עלולים לפספס את אהבת חייהם.
תוקן על ידי siti ב- 14/07/2021 22:20:43
|
|
מסיפוריה של השדכנית.. אין כאן שום הוכחה. "קרחת" זה לא שטות, תעמדו על העקרונות שלכם. אין עניין לצאת עם מי שלא רוצים. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-14/7/2021 23:02 |
|
| |
סיפורים משולחנה של שדכנית מאת: מאיה את גדי הכרתי היטב, בחור בעל תשובה איכותי, עם שאיפות רוחניות גדולות, שהיה רשום אצלי לא מעט זמן. הוא היה נכנס אלי מידי פעם אחרי יום מתיש בו חילק את זמנו בין תורה לעבודה ובמבט נבוך ומושפל שואל אותי אם יש משהו חדש. גדי עזב מאחוריו עולם. קצת אחרי הצבא, הוא נסע לדרום אמריקה לחפש את עצמו, חיפש את עצמו ומצא אלוקות, או איך שהוא אוהב לומר יצאתי עם תרמיל, חזרתי עם עגלה מלאה. אחרי ניסיונות שונים בעולם הרוח, בכת מבודדת, לאחר מכן על גבעות בשטחים, הוא החליט לא לאבד זמן וללכת עד הסוף. גדי נרשם לישיבה קדושה לבעלי תשובה ותקופה ארוכה התנזר מהחיים והקדיש את חייו למילוי הפערים ולמילוי כרסו בש"ס ובפוסקים. בעצת רבו הוא החליט אחרי שנתיים כאלה של חיי ישיבה, לדאוג גם לקמח לצד התורה, הוא הקים עסק קטן לטכנאות מחשבים ועשה בו חיל. הוא היה חרוץ, טוב לב וישר, לקוחות אהבו אותו. דווקא אנשים מסוגו של גדי מציבים בפני אתגר במורכבות הרבה של נפשם. "אני מכיר את כל המגירות" כך אמר לי באחת השיחות "אבל אני לא בשום מגירה". הוא עבר בכל העולמות, הוא ראה אף את העולם הגדול, הוא דובר שפות שונות, אינטליגנט וחד תפיסה, הוא צריך מישהי ברמה שלו, שתבין את סערת ליבו, שתעריך את הבחירה הלא מובנת מאליה שעשה בחייו. באותו אחר צהריים הוא ישב במשרדי, נראה מותש, כמעט מיואש. "אני חושש שהאמונה שלי תיחלש מרוב ניסיונות כושלים" הוא אמר בכאב, ידיו בין ראשו, זה שבר לי את הלב. כן, להיות שדכנית זה גם לפגוש אנשים ברגעי שפל קשים לכאוב איתם יחד, להזדהות, אך לא לתת להם ליפול לתהומות הייאוש. את מי לא ניסיתי לשדך לגדי, תמיד ערכתי חישובים והתאמות כדי להביא בפניו הצעות לרמתו. "יודע מה, יש לי רעיון" הוא זקף את מבטו בתקווה. "תקשיב, אני רואה את האמונה הגדולה שלך, את הפחד האמיתי שלך לאבד אותה, הרי ברור לך שה' רואה את זה מלמעלה ורוצה להרעיף עליך רק טוב" הוא כחכח בגרונו במבוכה. לא מבין לאן אני חותרת. "הערב יש לי חתונה, בת של חברה, מאות מוזמנים ומוזמנות, אני הולכת לשם ממילא, ואני מתכוונת למצוא לך באירוע הזה את הכלה שלך, בעזרת ה'. הוא חייך לראשונה. "אבל יש לי תנאי" הוא נדרך... "אתה הולך לקרוע את השמים בתפילה" אמרתי בפסקנות, הוא חייך שוב והנהן בשמחה. יש דיל. *** עליתי במדרגות המובילות לאולם השמחות הבני ברקי הענק. אזור שוקק חיים, מפעל של חתונות, של בתים חדשים שקמים, של חלומות ותקוות. אמרתי מזל טוב והתיישבתי. הריקודים היו בשיאם, המנה השנייה הוגשה, אבל אני באתי לעבוד. הבטתי סביב, רוב הנערות נראו צעירות מידי בשביל גדי, ידעתי בדיוק מה הוא מחפש. קמתי והסתובבתי בין המעגלים, מתפללת בשקט שאמצא אותה את הכלה של גדי. המעגלים סביה הכלה התלכדו בעוז, המוזיקה התגברה, מעבר למחיצה הניפו את החתן הצעיר על הכתפיים, והבחורים סביבו יצאו מגדרם. "איפה את? הכלה של גדי?" הרי את חייבת להיות כאן, אני מרגישה שאת כאן" כולן צעירות, סיכמתי בצער ופניתי ליטול ידיים לסעודת המצווה. המוזיקה חרכה את הרחבה, לא הצלחתי לשמוע כלום, גם לא את מחשבותיי. התיישבתי במקומי בתחושת החמצה, כשהרגשתי יד נוגעת בגבי. "אני חושבת ששכחת את הטבעת שלך בכיור" שמעתי קול רם מאחורי שניסה לגבור על המוזיקה העקשנית, הסתובבתי, עיניים טובות הביטו בי. בחורה בגלאי עשרים המאוחרות, היא הושיטה לי חפץ מוכר, טבעת זהב שבחפזוני, או שמא בשל צערי שכחתי לפני כמה דקות בכיור נטילת הידיים. "תודה רבה, עשית מצווה גדולה". אמרתי בקול, מגייסת את כל האוקטבות שברשותי, מנסה שהיא תשמע אותי על רקע מוזיקת החתונות הרועשת. היא חייכה באצילות. "היא מסקרנת", חשבתי לעצמי. "יכולה לשבת כאן לרגע?" סימנתי לה בידי. היא התיישבה לידי והביטה בציפייה. "איך לומר לך את זה, אני פה בתפקיד" אמרתי לה בקולי קולות, היא לא שמעה אותי והשיחה החלה להיות מוזרה, תנועות ידיים ונפנופים, סימנתי לה לבוא אחרי החוצה. כבר בדרך לשם הבנתי ששמה ענבל ושהיא בעלת תשובה, קרובה של הכלה. "אני שדכנית ואני חייבת למצוא כלה למישהו היום, יכולה לעזור לי?" נשענתי על הקיר והבטתי בה בדריכות. "אני רווקה, בעלת תשובה ואני חייבת למצוא חתן היום, יכולה לעזור לי?" היא ענתה בפשטות. לימים יספר גדי שממש באותו זמן בו עמדנו בחוץ מנהלות שיחה שקטה הרחק מהלמות התופים וצווחות הסקסופון, ממש באותו זמן הוא עמד מול ארון הקודש בבית המדרש הקבוע שלו והזיל דמעות כמים. שערי תפילה לא ננעלו. ארבעה חודשים לאחר מכן הם עמדו תחת החופה, סביבם בני משפחה נרגשים שעבורם זו החתונה החרדית הראשונה בחייהם. בכל פעם שאני מביטה על הטבעת שבידי, שכמעט הלכה לאיבוד, אני זוכרת בשמחה את הזוג הנפלא הזה שמגדל היום שלושה ילדים ומנהל שגרת חיים צפופה וברוכה, רווית שמחה ורוחניות שהתחיל את חייו מתפילה גדולה ומהשבת אבידה.
תוקן על ידי siti ב- 14/07/2021 23:02:20
תוקן על ידי siti ב- 14/07/2021 23:03:08
תוקן על ידי siti ב- 14/07/2021 23:05:41
תוקן על ידי siti ב- 14/07/2021 23:06:15
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-14/7/2021 23:14 |
|
| |
"בחור שהיה אמור להיפגש עם בת גילו ישב והמתין לה במקום בו קבעו לערוך את הפגישה. לאחר זמן מה של המתנה הופיעה הבחורה. הוא שאל לשמה והחלה שיחה ביניהם. לאחר דקות ארוכות של שיחה התברר שלשניהם כי זו לא אותה אחת איתה הוא קבע להיפגש, ומדובר אמנם בנערה בעלת שם זהה, אך לא אותה מדוברת… הוא התנצל על המקרה וחיכה למדוברת שהגיעה אכן באיחור. "לאחר אותה פגישה, התקשר אלי אותו בחור וטען כי הפגישה השנייה לא צלחה, ואולי כדאי לברר על הראשונה עמה נפגש קודם לכן. לאחר בירורים שונים התברר כי גם הפגישה בינה לבחור אחר שהמתין לה לא הניבה פירות, וכך התגלגלו העניינים בצורה מופלאה עד לסגירת השידוך בין הבחור לבת זוגו שהגיעה 'בטעות', וכך התברר כי 'טעות' מהסוג הזה הייתה מהלך שמיימי להקמת בית נאמן בישראל". "אך יש גם סיפורים של השגחה פרטית במובן של 'לא באשערט', ולדוגמא סיפור מפורסם מאוד שהתפרסם בציבור החרדי לפני כ-25 שנה. בחור בבני ברק קיבל הצעת שידוכין מבחורה בירושלים, עם התקדמות השידוך קבעו כי הבחור ייסע לירושלים ושם יראוהו. הבחור שכבר היה קצת מבוגר, החליט לצאת קצת יותר מוקדם ע"מ שיוכל להתפלל בכותל על הצלחתו בשידוך, וכך שכר רכב ועלה לירושלים. בכניסה לעיר מסמן לו אדם זקן לקחת אותו 'טרמפ' לתוך העיר. הבחור כמובן עצר והעלה את הזקן שאמר לו כי ברצונו להגיע לגאולה, הבחור אמר לו שברצונו להגיע לכותל אך הוא יעשה לו טובה ויכניס אותו לגאולה. כשהגיעו לגאולה עצר הבחור כדי שהזקן ירד. ביקש ממנו הזקן אם יוכל לעשות לו טובה ולהכניס אותו לרחוב צפניה. התחמק הבחור וטען כי הדבר קשה לו וישרוף לו הרבה זמן עם הפקקים וכו'. הזקן ביקש שוב ושוב עד שהתפתח ביניהם ויכוח, וכאן הרים הבחור את קולו על הזקן ואמר לו, הלא אתה כפוי טובה, תגיד תודה שהכנסתי אותך עד כאן, צא מן הרכב. הזקן כמובן יצא מהרכב והבחור המשיך לדרכו. לעת ערב הגיע הבחור לפגישה בשעה היעודה, וכשהוא דופק בדלת פותח לו לא אחר מאשר אותו זקן… למותר להגיד כי השידוך כבר לא יצא אל הפועל"…
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-15/7/2021 01:56 |
|
| |
בס"ד חחח אתה מצחיק רציף... קרחת זה עקרוני?  גם לי זה קרה בדייט, שאת סיפורו עדיין לא סיימתי לספר... (עם הבחור והמרדף אחרי המונית בלילה) לא סיפרתי את הנתון שהייתה לו גם קרחת מתחילת הפדחת עד הכיפה...(כדי לא לפגוע במי שיקרא זאת) היה דווקא מעניין להביט בקרחת הנוצצת באמצע הפגישה ולספור כמה שערות עדיין נשארו שם(; ייתכן שאם הייתי רואה תמונה, זלא ממש היה מביא לי חשק להיפגש. אבל דווקא היה לי ממש נחמד לשוחח איתו וברור שאחרי ההיכרות, לא הייתי מורידה בגלל זה! ללמדכם: שאסור לראות תמונה לפני... 
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי חייכנית770 ב- 15/07/2021 02:05:28
|
|
|
|
| נשלח ב-15/7/2021 02:04 |
|
| |
| רציף כתב: |  |
אני בכלל רציתי ספרדי! מספרת שדכנית: יום אחד הגיעה אליי שושי (כל השמות בכתבה בדויים), אלמנה בת 70 שהיתה בעבר מלכת היופי של גיל הזהב. אישה שלמרות גילה המופלג, מצליחה להאיר כל חדר אליו היא נכנסת הודות ליופי המהפנט שלה. בצעירותה, התאהבה שושי בבחור ספרדי, אהבה שאין כמותה, אך הוריה לא היו מוכנים בשום פנים ואופן שהיא תתחתן עם מזרחי. עבר זמן וכברירת מחדל היא התחתנה עם בחור אשכנזי שהדודה הכירה לה, אך היא עשתה זאת לא מתוך אהבה, אלא כדי לרצות את הוריה. ביום החתונה הם ערכו טקס מזיגת שמפניה לתוך מגדל כוסות, ולמרות שכולם מסביבה היו מאושרים, שושי המסכנה לא הפסיקה לבכות. כל האורחים היו בטוחים שהיא בוכה משמחה והתרגשות, אך האמת היא שהדמעות זלגו בגלל האהבה הנכזבת שלה והבחור הספרדי שהשאירה מאחור. שנים אחר כך, קצת אחרי שהיא התאלמנה, היא פנתה אליי וביקשה שאכיר לה בחור ספרדי. מבחינתה, זה היה סוג של תיקון. בדיוק באותו הזמן היה לי בחור תוניסאי שדרש אשה מזרחית כי "הספיק לו לחיות המון שנים עם אישה פולניה". למרות הבקשה שלו, הצעתי לו את שושי, והוא הסכים לפגוש אותה. האהבה ביניהם פרחה מיד והם עברו יחד לבית אבות והתחתנו שם. בטקס החתונה, בעת מזיגת השמפניה, היא גם בכתה, אך הפעם זה היה ממקום של אושר אמיתי, שהנה, למרות גילה, היא הצליחה להגשים את חלומה ולאהוב אהבת אמת. ועל זה נאמר - מוטב מאוחר מאשר אף פעם לא. |
|
מזרחי או ספרדי ?
מהיכן הסיפור ?
|
|
בס"ד לי זה נשמע כמו מזרחי אורגינלי... לא נשמע כמו ספרדי שמדבר ספניולית, קליל ובלי סילסולים ופיוטים כבדים, שאפשר להתעלף מזה באמצע הטקס....(; בכל מקרה זה סיפור מצחיק ומוזר... נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-15/7/2021 02:15 |
|
| |
| חייכנית770 כתבה: |  |
בס"ד חחח אתה מצחיק רציף... קרחת זה עקרוני?  גם לי זה קרה בדייט, שאת סיפורו עדיין לא סיימתי לספר... (עם הבחור והמרדף אחרי המונית בלילה) לא סיפרתי את הנתון שהייתה לו גם קרחת מתחילת הפדחת עד הכיפה...(כדי לא לפגוע במי שיקרא זאת) היה דווקא מעניין להביט בקרחת הנוצצת באמצע הפגישה ולספור כמה שערות עדיין נשארו שם(; ייתכן שאם הייתי רואה תמונה, זלא ממש היה מביא לי חשק להיפגש. אבל דווקא היה לי ממש נחמד לשוחח איתו וברור שאחרי ההיכרות, לא הייתי מורידה בגלל זה! ללמדכם: שאסור לראות תמונה לפני... 
תוקן על ידי חייכנית770 ב- 15/07/2021 02:05:28 |
|
אולי לבנות פחות מפריע ענייני יופי ? מה שנראה לי, ושמעתי איפשהו, שאם את לא רוצה נגיד גבר בגובה שלך או נמוך ממך או עם קרחת - אל תפגשי ! חבל על הכוחות ! נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|