בית פורומים שידוכי חרדים

סיפור שקבלתי בוואטסאפ

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-29/7/2021 15:03 לינק ישיר 

רציף כתב:

ב"ה

*לדעת איך ובאיזה שפה לדבר*

מסופר על הרב מרדכי אליהו שנשלח לאחר מלחמת ששת הימים לטפל במערת המכפלה.
כשהיו במערה, נכנסו לשם החיילים בפעם הראשונה אחרי הקרבות.
החיילים היו פצועים, רעבים ועייפים לאחר כמה ימים של לחימה, וכשראו שטיחים נשכבו וישנו עליהם.

לפתע יצא השייח' של המערה והחל לצעוק על המפקדים והחיילים - "תצאו מהמערה הזאת! אתם לא מכבדים אותה! אנחנו, כשבאים לכאן, רוחצים את הידיים חמש פעמים. מורידים את הנעליים ומכבדים את המקום!
אתם לא מכבדים, ישנים פה ואוכלים פה, ועולים על השטיחים עם הנעליים המלוכלכות שלכם. אין לכם כבוד למקום הקדוש הזה, צאו החוצה!!".

כולם שתקו, חוץ מאחד.
הרב מרדכי אליהו ניגש אליו וענה: "תקשיב יא-שייח'. אם יבוא משרת לפני המלך עם בגדים מלוכלכים, ויגיש לו אוכל עם מגש מלוכלך לפני כל השרים ועבדי המלך, אחת דתו להמית. אבל אם הבן של המלך, שלא היה בבית אבא ואמא הרבה שנים, ואבא שלו דאג לו ואמא שלו בכתה עליו בלילות - אם הבן הזה יבוא אחרי עשרים שנה של נדודים בלי להזמין תור, יבוא עם בגדים קרועים ומאובקים, ייכנס לאמצע ישיבת השרים ויאמר: אבא, חזרתי!! - אבא ואמא שלו יחבקו אותו עם הבגדים הקרועים והמאובקים. זה הבן שלהם.
תקשיב, יא שייח'!! אברהם זה אבא שלנו. שרה זאת אמא שלנו. אנחנו מתנהגים פה כמו בבית. אתם בני אל-פטמה, בני השפחה, בני הגר. אתם מתנהגים כמו שראוי למשרת להתנהג, אנחנו מתנהגים כמו שראוי לבנים להתנהג!!".

השייח' של המערה האדים כולו מבושה. גם סתמו את פיו וגם קראו לו 'איבן-אל-פטמה' - בן השפחה. הוא נעלב, הסתובב על מקומו וחזר לחדרו בכעס גדול.

הקצינים בכירים שהיו שם פנו לרב מיד ואמרו לו - "מה עשית? אנחנו רוצים דו-קיום איתם! למה הרגזת אותו?". אמר להם הרב: "צריך לומר להם את האמת. רק כך הם מבינים!".

כך נמשך הוויכוח כמה דקות, עד שהדלת של השייח' נפתחה. הוא יצא מחדרו כפוף כולו, ניגש לרב ואמר לו בחנופה: "יא חכם, יא סידי, בבקשה. סליחה". הרב לא פנה אליו ולא ענה לו. הוא רק פנה אל אותם מפקדים בכירים ואמר להם: "אתם רואים איזו שפה הם מבינים? אני גדלתי ביניהם מאז היותי ילד בעיר העתיקה בירושלים. תאמר את האמת והם יבינו".

זכר צדיק לברכה.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-1/8/2021 17:15 לינק ישיר 

גדול הזמר החסידי יעקב שוואקי מספר https://youtu.be/-SDlP7Haprc

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/8/2021 17:40 לינק ישיר 

"תקשיבו, אני נואשת, לא יודעת מה לעשות, כל הפיליפינים ברחו מבית האבות, כיוון שהם חששו להידבק בקורונה, ונשארתי עם 20 קשישים, מלא עבודה וחוסר בכח אדם משווע. אנה אני באה.." כך היא הכירה אותם, את אותם נערי רחוב שישבו על הספסלים באחד המקומות בעיר בני ברק. היא כלל לא תכננה מה לומר, איך זה ישמע, אם בכלל ישתפו איתה פעולה או איך יסתכלו עליה, היא פשוט יצאה מבית האבות ושחה את נפשה בפניהם. בהתחלה הם שתקו, וכי מה יאמרו? עד שאחד מבניהם, מנהיג החבורה קרא לעברה: "אז מה את רוצה מאיתנו?" "לא יודעת, באמת שאני לא יודעת", היא אמרה כמעט נואשת, עוד לא עברה שניה אחת והיא הציעה "אולי תעזרו לי? יש לכם תכניות להערב?" הם הסתכלו אחד על השני ועליה בעיני עגל, במבט של- מה אנחנו אמורים לעשות עם הקשישים בדיוק?! וכאילו היא קראה את סגור ליבם, היא מיד השיבה לרחשי ליבם :" תקשיבו זה לא מסובך בכלל, אני פשוט צריכה עזרה- להאכיל אותם, ולטפל בהם קלות, לפחות עד שהפיליפינים יחזרו.." (מי ידע שרק אחרי חצי שנה הם יחזרו..) לאחר כמה מבטים אחד על השני, המנהיג אמר:" יאללה, מה יש לנו להפסיד?! במילא הספסלים יחכו לנו ;) את כל זה מיטל סיפרה לי באחת משיחתנו, "תקשיבי, הבנתי שאת מחפשת סיפורים מענינים לראיונות שאת עורכת בערוץ הידברות,לא יודעת אם זה מעניין אבל אני מרגישה שיש כאן מסר". "זה בדיוק מה שאני מחפשת",התרגשתי לשמוע את סיפורה, נשים פשוטות, עם אמונה תמימה המאירות את העולם בטוב שבהן. אחרי ששמעתי את כל הסיפור שלה, ממש התרגשתי מהרעיון והלוואי והיו משכפלים אותו בעוד מקומות: כל החבורה נכנסה לבית האבות, היא הדריכה אותם בקצרה, שידכה לכל קשיש בחור. והחיבור האדיר שנוצר שם היה למקור השראה. הקשישים- חיכו כל יום לנערים שישמחו אותם ויטפלו בהם, מעין מושב רוח מרענן. משפחות הקשישים- הודו מקרב לב לכל אותם נערים, קנו להם מתנות, העניקו כספים, ולא הפסיקו להודות ולהעריך. מיטל- לא היתה מאושרת ממנה, למצוא כזה פטנט אדיר שיתן מענה מכל הבחינות לכל הצדדים- זאת היתה בהחלט יציאה מעלפת.  והכי הכי- מי שיצא נשכר מכך, היו הבחורים. מדהים איך תוך תקופה, הם נהפכו מזומבים המתהלכים ברחובות ומחפשים תעסוקה, לבחורים שמצאו משמעות בחיים, מצאו סיבה לקום בבקר, הבינו שיש מי שזקוק להם.. ובאמת צריך אותם. הם חזרו לעצמם אט אט, דיברו באדיבות, הפסיקו לעשות מעשי "רוח שטות", חזרו להתפלל, וחלקם אף במניין. חזרו לברך, לשמור שבת ועוד. המשפחות של הנערים- לא הפסיקו להודות למיטל, אשר החזירה את ילדיהם למוטב והיא ברוב ענוונתה- אמרה בבושת פנים- "לא עשיתי כלום.. זה הכל ה' ארגן.. מרוב שהייתי נואשת יצאתי מבית האבות, הסתכלתי לשמים ואמרתי בליבי- ה' אתה חייב לארגן משהו, לא בשבילי, בשביל הקשישים.. ולא חשבתי מה ה' הולך לארגן..  סידר את כולם מכל הבחינות." מדהים לגלות, עד כמה פעולה עקבית יכולה לעורר את האדם שבו, את החלק אלוקה ממעל שבתוכו.  ווואו !!! לא יכולתי להפסיק להתפעל מהגאונות שבפשטות. כמה עצמה יש באישה אחת שהפכה עולמות שלמים!! כמה כח היא זרעה מסביבה. שוחחתי עם אחד הנערים, (לא יכולתי לראיין אותו, כיוון שאני מראיינת רק נשים) אבל היה חשוב לי לשמוע ממנו מה הוא עבר , והוא אמר לי:" אני שולח לך תמונות של לפני הכניסה לבית האבות ואחרי.. התמונות יעידו בעד עצמן. תראי את המבט בעיניים". בהחלט החיצוניות משקפת את הפנימיות. המשכתי לשאול אותו בטלפון:" מה היתה הנקודה הכי עצמתית בתהליך שעברת?" והוא ענה משהו מדהים:" החיוך של הרב שמואל- אותו קשיש שליוויתי, בכל פעם שנכנסתי לחדרו. הבנתי שיש מישהו שבאמת צריך אותי. שמאמין בי, ששמח בי. לא רציתי לאכזב אותו..  הוא ביקש שנלמד ביחד, כבר יותר משנתיים שלא פתחתי ספר, אבל הרב ביקש.. ואני יכול לשמח אותו. יש לי בידיים את הכח לשמח אותו. זה הכי נתן לי כח". התרגשתי. כמה כח קיבלתי ששוחחתי איתו. שהרי כל ילד צריך מבוגר אחד שיאמין בו והאחריות מוטלת עלינו להביט אל הנשמה של הילד. ולפעמים זה הילד שלנו.. כמה כח קיבלתי מהשיח עם מיטל.  כמה לא פשוט להיות פשוט, אך כמה גאונות יש בפשטות. שנזכה.. האנשים האלה נמצאים מסביבנו כל העת, רק שנזכה לצאת מעצמינו ונוכל לפגוש אותם באמת2; נ.ב. אם את מכירה סיפור מרגש, שיכול לעורר אמונה וכח לנשות ישראל - אשמח שתכתבי לי- 0546712783. (אחזור רק לרלוונטים, תודה על ההבנה) שתמיד נזכה לקדש שם שמים ושלא תצא תקלה על ידי- זוהי התפילה ששגורה בפי תמיד. תודה. 9; בצפייה להתגלות, מורן קורס9; להצטרפות לקבוצה שקטה: https://chat.whatsapp.com/HXbnhPzhOLGKuIZPJny4EO

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/8/2021 18:28 לינק ישיר 

תקראו סיפור מדהים!

בשנת 1986, ירון דייביס היה בחופשה בקניה לאחר שסיים את התואר הראשון שלו בטכניון.
באחד מהטיולים הרגליים שלו הוא נתקל בפיל אפריקאי צעיר אשר עמד עם רגל אחת מורמת באוויר. הפיל לטענת ירון נראה בצרה והוא ניגש אליו בזהירות רבה מאוד.
הוא ירד על ברך אחת , בדק את כף רגלו של הפיל ומצא חתיכת עץ גדולה תקועה עמוד בתוך רגלו.
בזהירות רבה ועדינות , ירון החל לעבוד על החתיכת עץ עם הסכין שלו עד שהעץ יצא לגמרי - וממש לאחר מכן הפיל הוריד את רגלו !

הפיל הסתובב והסתכל על ירון במבט די סקרן , ובמשך כמה רגעים מלחיצים פשוט בהה בו. ירון עמד קפוא למראה הפיל הענק והדבר היחיד שעלה לו בראש זה שהפיל הולך לרמוס אותו.
בסופו של דבר הפיל פשוט חצרץ בקול רם , הסתובב והלך! ירון לעולם לא שכח את הפיל הזה או את האירוע.

כ20 שנה אח"כ, ירון היה בספארי בר"ג עם הבן הקטן שלו. הם טיילו שם וכשהוא עבר ליד המתחם של הפילים הוא ראה שפיל אחד מסתובב לכיוונו ומתקרב אל הגדר דווקא אליו. הפיל הענק התבונן בירון, בהה בו כמה שניות ואז הרים את הרגל והניח אותה, הרים את הרגל והניח אותה ככה כמה פעמים. בכל הזמן הזה הוא המשיך להסתכל ישירות על ירון!!

נזכר באירוע מ 1986, ירון לא יכל לתהות שאולי מדובר באותו פיל צעיר ! אז הוא אזר את האומץ שלו וטיפס לתוך המתחם של הפילים עד שהוא הגיע אל הפיל הזה, הוא ניגש אל הפיל והתבונן בו בחזרה. הפיל חצרץ עם החדק בחוזקה שוב .. כרך את החדק שלו מסביב לרגליים של ירון... והעיף אותו בחוזקה לתוך החומה . הרג אותו במיידי.

כנראה שזה לא היה אותו פיל..

זה בשביל כל האנשים ששולחים לי את הסיפורים מחממי הלב המזוייפים שלהם בפייסבוק..

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/8/2021 03:54 לינק ישיר 

*לפעמים צריך לעשות צעדים פסיכופתים כדי להתקדם בחיים, הנה סיפור של אחת שהחליטה לעשות מה שנכון בלי לספור אף אחד:* מתוך פוסט של אבינועם הרש: ( פורסם על צאפ מגזין להצטרפות: https://m-g.top/yomiTsap ) "אני לא מהכותבות וקשה לי מאוד עם חשיפת הרגשות הזו בפייסבוק, מה עוד שאני יודעת שהרבה קוראים אותך אבל זה הדיל שעשיתי עם אלוהים וחובות צריך לשלם אז החלטתי לכתוב לך. מבחינתי הייתי בטוחה שהקונספט הזה של חתונה כבר לא הולך לקרות לי, לפחות לא בגלגול הזה. בגיל 46 נדמה לי שמותר גם לבחורה האופטימית ביותר להרים ידיים. אחרי אין ספור ניסיונות, בלי להגזים מאות דייטים, מעל שבע מערכות יחסים רציניות אני חושבת שמותר להסתכל למציאות בעיניים ולהכיר בעובדה שכנראה לא נועדתי להתחתן. אבל הקש ששבר את גב הגמל היה כאשר ביום רביעי אחד הגעתי לברית של בנו של ידיד שלי וחשבתי שאיזה מצחיק זה שאני פוגשת שם את חברה שלי לשעבר מהתיכון. אחרי כל החלפת מילות הנימוסין אני כזה עושה לה: מה את עושה פה? איך את קשורה לברית? והיא מחייכת במבוכה ועונה לי: אני? אני הסבתא. הבת שלי נשואה לידיד הזה שלך. הרגשתי שבא לי למות. ככה. כמו שאני. שמישהו לקח את אחת מהסכינים שהיו על השולחן, נעץ לי אותה בלב ואז התחיל לסובב לאט לאט. היא? סבתא? אלוהים, איך זה יכול להיות? היינו ביחד באולפנה...נתתי לה להעתיק ממני במבחן בדינים. איך סבתא? והרגשתי שכבר היה לה על קצה הלשון לשאול אותי: וכמה ילדים יש לך? ורק בגלל שהיא מספיק חכמה ורגישה היא לא עשתה את זה. כשהגעתי לדירה לא יכולתי להירדם כל הלילה מרוב בכי ותסכול. למחרת בבוקר קבעתי עם חברה טובה שלי לשבת ב'קפה גן סיפור' בגן סאקר ושם החברה הטובה הזו אמרה לי בערך כך תראי, אין ספק שאת מרגישה שהגעת לתחתית של התחתית. אני מאתגרת אותך ללכת מעכשיו במשך שנה שלמה עם כרטיסיות שבהם השם שלך כתוב עליהם בקצרה ועוד כתוב מה את מחפשת ואחרי שתעשה את זה תוכלי להגיד לקב"ה שבאמת עשית הכול ויותר מזה זה כבר לא בהשתדלות שלך. אמרתי לה שעם כל הכבוד זה שאני רווקה לא אומר שאני גם מפגרת וממש לא בא לי שאנשים יחשבו שאיבדתי את זה לגמרי. ללכת עם כרטיסיות שמציגות אותי לראווה? מה אני עד כדי כך נואשת. כן! היא צעקה עליי. את נואשת! והגעת למקום שיותר אין לך מה להפסיד. רק מה, עוד תמיד מסתובב לך הקול הקטן הזה שאומר לעוד לא עשית את כל ההשתדלות גם אם את חושבת שעשית הכול. שיש עוד דבר שעוד לא עשית אותו ולכן רק שתעשי אותו תדעי שבאמת מצידך מיצית הכול. נפרדנו והפעם שלא כרגיל סיימתי את הפגישה איתה בטעם חמוץ מתוק: ואם היא צודקת? ואם באמת אני צריכה להשתטות ולהשתגע בשביל לדעת שעשיתי מצידי את כל ההשתדלות האפשרית? גם ככה אני במירוץ נגד הזמן ובאמת מה יש לי להפסיד? ישנתי על הרעיון הזה עוד לילה ולמחרת הלכתי לגרפוס ברחוב בצלאל והחלטתי להדפיס לי 100 כרטיסי ביקור. הרגשתי שזה קשה לי כמו קריעת ים סוף.... ומתי בדיוק אני אמורה לחלק אותם? ולמי? ואיך אני התמודד עם המבטים שאני הולכת לחטוף? תראו את הרווקה הזו, אין לה טיפת כבוד עצמי והיא משווקת את עצמה כאילו שהיא מדיח כלים...כמה פתטי. ואז התחילה הפעם הראשונה שמסרתי את הכרטיס שלי ואז השנייה ואני חשבתי שבא לי לקבור את עצמי עמוק באדמה ואז אחרי חודשיים כשכרטיסי הביקור לאט לאט נגמרו לי הגעתי לחנות של מחסני חשמל ושם אחרי שהמוכר הראה לי מקרר ענק של 490 ליטר הוא כזה אמר ל בצחוק: "אני מבין שהמשפחה שלך אוהבים לאכול". עניתי לו: "אני רווקה". "הא" ענה לי: "ואת בטוחה שאת צריכה מקרר כזה גדול?" "בטוחה לגמרי" עניתי ואז בלי שום סיבה, שלפתי לו את הכרטיס שלי ואמרתי לו שאם כבר אנחנו מדברים על משפחות, אני אשמח במידה והוא מכיר מישהו נחמד לחשוב עליי. "וואלה..." הוא חייך ואמר לי: "עכשיו הפתעת אותי. זה פעם ראשונה בעבודה שלי שמישהו נותנת לי את הכרטיס שלה ורוצה שאני אפגיש אותה עם בעלה לעתיד. בדרך כלל אני מפגיש אותה עם מקררים". "כן כן" אמרתי לו: "אתה יכול לחשוב שאני נואשת, משוגעת, לא משנה, קיצר אם יש לך מישהו נחמד אתה מוזמן להכיר לי". הוא חייך שוב ואמר שהוא יחשוב על משהו ואם יהיה לו משהו רלוונטי, הוא יעדכן. אני מבחינתי יצאתי משם אחרי שסגרתי על המקרר הזה, לפחות יצאתי עם משהו מהחנות הזו וחשבתי לעצמי שאני צריכה להתעודד: אמנם אני במירוץ נגד הזמן ועד עכשיו הפסדתי לו, אבל גם ככה עוד מעט כל הפדיחות והבושות שאני עוברת הולכים להיגמר. שכחתי בכלל מהעניין הזה. יותר נכון הדחקתי את הביקור שלי במחסני חשמל. וכעבור שבועיים טלפון... זה היה המוכר ממחסני חשמל. כן אני זוכרת אותך, תודה שהתקשרת. אתה רוצה להציע לי את אח שלך? הוא בכלל דתי, בן 52, עובד כעורך דין ומחפש מישהי להקים איתה בית ורצוי טיפוס חם? ובכן אני טיפוס חם. אני הכי טיפוס חם שבעולם. תשאל את כל החברות שלי...אבל כמובן ששיחקתי את המשחק ואמרתי לו שאני שמחה שהוא התקשר ושאשמח לבחון את העניין. בחנתי. ואחרי יום התקשרתי אליו....כן, אני אלך על ההצעה הזו. ביום שלישי, פעמיים כי טוב, נפגשנו אני ואח שלו. הוא אמר לי שבהתחלה כשהוא שמע על הסיפור הזה הוא חשב שצריך לאשפז אותי אבל אז הוא חשב על זה עוד והבין שדווקא מגיע לי מלא הקרדיט: הנה בחורה שלא מחכה למזל אלא עושה מעשה, קמה ונוטלת את היוזמה שלה בעצמה. כל הכבוד! זה ממש עשה לו את זה מאז אנחנו יוצאים כבר חמישה חודשים ואתמול בערב החלטנו להתחתן הייתי מוותרת על כל הפרסום הזה אבל הבטחתי לעצמי שאם זה ייגמר בחתונה אני רוצה שעוד רווקות ורווקים ידעו שלפעמים הישועה שלנו צריכה לצמוח דווקא מתוך המעשים ההזויים ביותר שיש הפסקתי לספור את השדכניות שהלכתי אליהם. בסוף...דווקא ההצעה של חברה שלי להשתמש בכרטיסיות האלו הייתה הגורם שעשה לי את ההבדל לאירוסים שלי אני מתכוונת להזמין גם את חברה שלי מהאולפנה. כי הכול התחיל בתחושה של סיבוב הסכין שהרגשתי כאשר היא בסך הכול אמרה לי שהיא זו הסבתא. בברית הזו לא נולד רק הנכד שלה, בברית הזו נולדה גם האהבה שלי. מקווה שלא חפרתי מידי רחלי ל" מזל טוב ! אכן הכאב גדול מנשוא, מנסיון. אני לא ממליץ לעשות מעשים תמוהים. רציף

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/8/2021 12:16 לינק ישיר 

בס"ד

יפה סיפור מתוק...

כמובן שאם הייתה מישהי, שתציע לה את הקונספט של הורות משותפת בטאצ' חרדי, היא לא הייתה מגיעה לתחתית של התחתית ובגיל שלא בטוח שניתן להביא ילדים.

חבל שאנשים מתעקשים על "אהבה" בכל גיל ומוותרים על להיות הורים לילד משלהם....

רגשות זה דבר משתנה.
זוגות מתגרשים היום באחוזים מבהילים ועדיין אנשים מוכנים לאבד את ההגשמה העצמית ההורית,
בשביל רגשות וזוגיות שאולי ימצאו ואולי גם לא...

כפי שאמרתי, בגיל מסויים צריך לשים את הרגש והפנטזיות בצד ולהיות יותר בוגרים ומביני עניין.

* הרעיון שהבאת בעבר על לאמץ ילד, ממש לא פשוט בגלל דיני יחוד והאיסור במגע מגיל 3 בבת/ גיל 9 בבן ואיסור להתייחד.(וזה עוד בלי לדבר על כך שיש חיוב לגבר להביא בן ובת...)

* הרעיון של שימור פוריות, גם דורש בסופו של דבר את הצורך במציאת מישהו "מתאים"( כך שאם הבחור/ה לא מצאו בסוף/התייאשו ממציאת מישהו מתאים, הם בעצם מוותרים גם על הורות בדרך!)
וכן יש נשים שמעוניינות לחוות הורות בגיל צעיר יותר...
מה גם שקשה לגדל ילדים ו"לסבול" רעש ועוד ככל שמתבגרים.

סיפור יפה, אך ממחיש עד כמה החברה שלנו זקוקה למישהו שיעשה קצת סדר בנושא...
לא אמרתי שהרעיון הזה, הוא רעיון אידיאלי, אך מגיל מסויים/ למי שכבר התייאש ובגיל מסויים, חשוב להיות בוגרים ולחשוב על אופציות יצירתיות...כמובן שאהבה זה דבר יפה, אך ניתן לחפש אותה בכל גיל ואין צורך לוותר על הורות, למען זה...

זו דעתי. וזכותך לחשוב אחרת ממני...

נשלח מהאנדרואיד שלי

תוקן על ידי חייכנית770 ב- 05/08/2021 12:53:17

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-10/8/2021 12:50 לינק ישיר 

רציף כתב:

תקראו סיפור מדהים!

בשנת 1986, ירון דייביס היה בחופשה בקניה לאחר שסיים את התואר הראשון שלו בטכניון.
באחד מהטיולים הרגליים שלו הוא נתקל בפיל אפריקאי צעיר אשר עמד עם רגל אחת מורמת באוויר. הפיל לטענת ירון נראה בצרה והוא ניגש אליו בזהירות רבה מאוד.
הוא ירד על ברך אחת , בדק את כף רגלו של הפיל ומצא חתיכת עץ גדולה תקועה עמוד בתוך רגלו.
בזהירות רבה ועדינות , ירון החל לעבוד על החתיכת עץ עם הסכין שלו עד שהעץ יצא לגמרי - וממש לאחר מכן הפיל הוריד את רגלו !

הפיל הסתובב והסתכל על ירון במבט די סקרן , ובמשך כמה רגעים מלחיצים פשוט בהה בו. ירון עמד קפוא למראה הפיל הענק והדבר היחיד שעלה לו בראש זה שהפיל הולך לרמוס אותו.
בסופו של דבר הפיל פשוט חצרץ בקול רם , הסתובב והלך! ירון לעולם לא שכח את הפיל הזה או את האירוע.

כ20 שנה אח"כ, ירון היה בספארי בר"ג עם הבן הקטן שלו. הם טיילו שם וכשהוא עבר ליד המתחם של הפילים הוא ראה שפיל אחד מסתובב לכיוונו ומתקרב אל הגדר דווקא אליו. הפיל הענק התבונן בירון, בהה בו כמה שניות ואז הרים את הרגל והניח אותה, הרים את הרגל והניח אותה ככה כמה פעמים. בכל הזמן הזה הוא המשיך להסתכל ישירות על ירון!!

נזכר באירוע מ 1986, ירון לא יכל לתהות שאולי מדובר באותו פיל צעיר ! אז הוא אזר את האומץ שלו וטיפס לתוך המתחם של הפילים עד שהוא הגיע אל הפיל הזה, הוא ניגש אל הפיל והתבונן בו בחזרה. הפיל חצרץ עם החדק בחוזקה שוב .. כרך את החדק שלו מסביב לרגליים של ירון... והעיף אותו בחוזקה לתוך החומה . הרג אותו במיידי.

כנראה שזה לא היה אותו פיל..

זה בשביל כל האנשים ששולחים לי את הסיפורים מחממי הלב המזוייפים שלהם בפייסבוק..

חחחחחחחחח הרגת אותי

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/8/2021 02:26 לינק ישיר 

בס"ד

באמת סיפור מצחיק...
יפה לרציף...

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-12/8/2021 18:35 לינק ישיר 

חייכנית770 כתבה:

בס"ד

יפה סיפור מתוק...

כמובן שאם הייתה מישהי, שתציע לה את הקונספט של הורות משותפת בטאצ' חרדי, היא לא הייתה מגיעה לתחתית של התחתית ובגיל שלא בטוח שניתן להביא ילדים.

רגשות זה דבר משתנה.
זוגות מתגרשים היום באחוזים מבהילים ועדיין אנשים מוכנים לאבד את ההגשמה העצמית ההורית,

כפי שאמרתי, בגיל מסויים צריך לשים את הרגש והפנטזיות בצד ולהיות יותר בוגרים ומביני עניין.

* הרעיון שהבאת בעבר על לאמץ ילד, ממש לא פשוט בגלל דיני יחוד והאיסור במגע מגיל 3 בבת/ גיל 9 בבן ואיסור להתייחד.(וזה עוד בלי לדבר על כך שיש חיוב לגבר להביא בן ובת...)

* הרעיון של שימור פוריות, גם דורש בסופו של דבר את הצורך במציאת מישהו "מתאים"( כך שאם הבחור/ה לא מצאו בסוף/התייאשו ממציאת מישהו מתאים, הם בעצם מוותרים גם על הורות בדרך!)

לא אמרתי שהרעיון הזה, הוא רעיון אידיאלי, אך מגיל מסויים/ למי שכבר התייאש ובגיל מסויים, חשוב להיות בוגרים ולחשוב על אופציות יצירתיות...כמובן שאהבה זה דבר יפה, אך ניתן לחפש אותה בכל גיל ואין צורך לוותר על הורות, למען זה...

חייכנית,
בעקיפין את נותנת פה רעיון,
להרבה מתוסבכים ומעוקבים,

העניין הוא שהוא מחפש
מישהי שתכבוש אותו,
מישהי ללא סייגים,
ויש לו גם הצעה שנדחתה
אם בגלל מראה
או בגלל עניין בריאותי
או התנהגותי,
אז כאן ההצעה של חייכנית
יכול לבוא בחשבון,
קח אותה, למרות שהיא לא מושלמת, תעשו ילד, ובהמשך תראו אם אתם נשארים או אפשר גם לגור בדירות נפרדות..

בקשר לבעיה של יחוד,
אני מבין שזו בעיה הניתנת לפיתרון

נשלח מהאנדרואיד שלי

תוקן על ידי רציף ב- 12/08/2021 18:50:46

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/8/2021 18:36 לינק ישיר 

חייכנית770 כתבה:

בס"ד

באמת סיפור מצחיק...
יפה לרציף...

תודה תודה,
זה סיפור מהפייסבוק :)
זה סוחף הפייסבוק הזה..

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/8/2021 22:57 לינק ישיר 

*מרתק! הכל בהשגחה פרטית* חסיד חב"ד עזב באחד מימי שישי האחרונים את ביתו בניו יורק כדי להצטרף למשפחתו בהרי הקטסקילס לשבת. כשהבין שלא יצליח להגיע לפני כניסת השבת בגלל תאונה שעכבה את זרימת התנועה, הוא ירד מהכביש המהיר ונסע לשבת בקרית יואל. בצאתו הוא נותר המום ממה שסיפר לו חסיד סאטמר שאירח אותו בביתו. הרב ישראל בסר, עורך מגזין 'משפחה' בשפה האנגלית ומחברם של כמה ספרים רבי מכר, שיתף את הסיפור הבא ששמע מאותו חב"דניק וציין בראיון לאתר COLlive כי הוא מתחייב שהסיפור הינו אמיתי, אך החסיד ביקש להישאר בעילום שם. החסיד כאמור יצא בשעות המאוחרות של יום שישי לעבר משפחתו שבהרי הקטסקילס ומצא את עצמו בפקק תנועה בכביש 17. הוא חיפש מסלולים שונים חלופיים ב-WAZE, אבל הבין שבכל דרך חלופית שיבחר יגיע לידי חילול שבת. לפתע הוא נקלע לתאונה, מה שהפך את המסלול לבלתי אפשרי עוד יותר, הוא הבין שאין לו דרך להגיע להרים לפני כניסת השבת ולכן הוא ירד לכביש 130 והחל לפלס את דרכו לעבר קרית יואל מונרו. הוא חייג כמובן לאשתו ולילדיו וסיפר להם את החדשות המאכזבות, כל זאת בזמן שנסע היישר לבית הכנסת הגדול של סאטמר בעיר כדי להגיע בזמן לשבת. בלי בגדי שבת ומבלי לדעת איפה יאכל או יישן, הוא התפלל מנחה וקבלת שבת ומעריב עם חסידי סאטמר. לאחר מכן אנשים החלו לעזוב את בית הכנסת. לאחר התפילה ניגש אליו אחד המתפללים מחסידי סאטמר ופתח עמו בשיחה, התעניין בשלומו, מהיכן הוא והאם יש לו היכן לאכול ולישון. כאשר השיב האורח כי אין לו היכן לשהות, הזמין אותו החסיד להתארח אצלו במשך השבת. הם סעדו עם הרבה שירה ודברי תורה ונהנו בחברת זה עם זה, במוצאי שבת אמר החב"דניק למארחו, "אני חייב להגיד לך משהו מדהים, כשהייתי בחור הגעתי למונרו באחד מימי חמישי כדי ללמד תניא. לאחר שאספתי כמה אנשים ללמוד איתם, באו כמה אנשי סאטמר ובעטו בי. בחור אחד אפילו הרים ספסל וחבט בי". החסיד המשיך, "עכשיו הזמנת אותי כל כך באדיבות לשבת ושהיתי אצלך בשיחה על חסידות, בעבר הרגשתי התנגשות כזו בין סאטמר לליובאוויטש, אבל עכשיו אני מרגיש שאנחנו אחים! איזו דרך ארוכה עברנו". המארח הביט באורחו וביקש ממנו לחזור על מה שקרה לו. החב"דניק סיפר שוב שהוא בא ללמד תניא, אך התבקש לעזוב. כאשר סירב, הרים אחד הנוכחים ספסל ופגע בו. דמעות מילאו את עיניו של המארח והוא אמר, "אני זה שהרים את הספסל ההוא, שלוש פעמים ביום במשך 15 השנים האחרונות, ביקשתי מריבונו של עולם שיזמן לי את אותו אדם כדי שאוכל לעשות תשובה ולבקש סליחתו". "אתה מוחל לי?" הוא שאל. מיותר לציין שהחב"דניק סלח בלב שלם והשניים נפרדו לשלום בחיבוק חם וסולח. פורסם על ידי צאפ מגזין. להצטרפות לוואטצאפ: https://chat.whatsapp.com/B8rYl75K7Co1J1f9VxIvcw לטלגרם: https://t.me/tzap1

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/8/2021 00:09 לינק ישיר 

רציף כתב:

חייכנית770 כתבה:

בס"ד

יפה סיפור מתוק...

רגשות זה דבר משתנה.

חייכנית,
להרבה מתוסבכים ומעוקבים,

העניין הוא שהוא מחפש
מישהי שתכבוש אותו,
מישהי ללא סייגים,
ויש לו גם הצעה שנדחתה
אם בגלל מראה
או בגלל עניין בריאותי
או התנהגותי,
אז כאן ההצעה של חייכנית
יכול לבוא בחשבון,
קח אותה, למרות שהיא לא מושלמת, תעשו ילד, ובהמשך תראו אם אתם נשארים או אפשר גם לגור בדירות נפרדות..

בקשר לבעיה של יחוד,

בס"ד

כשאתה כותב אתזה בסגנון הזה, זה מאבד את "היוקרתיות" של הקונספט.

אבל כן. זה בערך הרעיון...

נשלח מהאנדרואיד שלי

תוקן על ידי חייכנית770 ב- 13/08/2021 00:44:06

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-13/8/2021 00:22 לינק ישיר 

רציף כתב:

*מרתק! הכל בהשגחה פרטית*חסיד חב"ד עזב באחד מימי שישי האחרונים את ביתו בניו יורק כדי להצטרף למשפחתו בהרי הקטסקילס לשבת. כשהבין שלא יצליח להגיע לפני כניסת השבת בגלל תאונה שעכבה את זרימת התנועה, הוא ירד מהכביש המהיר ונסע לשבת בקרית יואל. בצאתו הוא נותר המום ממה שסיפר לו חסיד סאטמר שאירח אותו בביתו.הרב ישראל בסר, עורך מגזין 'משפחה' בשפה האנגלית ומחברם של כמה ספרים רבי מכר, שיתף את הסיפור הבא ששמע מאותו חב"דניק וציין בראיון לאתר COLlive כי הוא מתחייב שהסיפור הינו אמיתי, אך החסיד ביקש להישאר בעילום שם.החסיד כאמור יצא בשעות המאוחרות של יום שישי לעבר משפחתו שבהרי הקטסקילס ומצא את עצמו בפקק תנועה בכביש 17. הוא חיפש מסלולים שונים חלופיים ב-WAZE, אבל הבין שבכל דרך חלופית שיבחר יגיע לידי חילול שבת.לפתע הוא נקלע לתאונה, מה שהפך את המסלול לבלתי אפשרי עוד יותר, הוא הבין שאין לו דרך להגיע להרים לפני כניסת השבת ולכן הוא ירד לכביש 130 והחל לפלס את דרכו לעבר קרית יואל מונרו.הוא חייג כמובן לאשתו ולילדיו וסיפר להם את החדשות המאכזבות, כל זאת בזמן שנסע היישר לבית הכנסת הגדול של סאטמר בעיר כדי להגיע בזמן לשבת. בלי בגדי שבת ומבלי לדעת איפה יאכל או יישן, הוא התפלל מנחה וקבלת שבת ומעריב עם חסידי סאטמר. לאחר מכן אנשים החלו לעזוב את בית הכנסת. לאחר התפילה ניגש אליו אחד המתפללים מחסידי סאטמר ופתח עמו בשיחה, התעניין בשלומו, מהיכן הוא והאם יש לו היכן לאכול ולישון.כאשר השיב האורח כי אין לו היכן לשהות, הזמין אותו החסיד להתארח אצלו במשך השבת. הם סעדו עם הרבה שירה ודברי תורה ונהנו בחברת זה עם זה, במוצאי שבת אמר החב"דניק למארחו, "אני חייב להגיד לך משהו מדהים, כשהייתי בחור הגעתי למונרו באחד מימי חמישי כדי ללמד תניא. לאחר שאספתי כמה אנשים ללמוד איתם, באו כמה אנשי סאטמר ובעטו בי. בחור אחד אפילו הרים ספסל וחבט בי".החסיד המשיך, "עכשיו הזמנת אותי כל כך באדיבות לשבת ושהיתי אצלך בשיחה על חסידות, בעבר הרגשתי התנגשות כזו בין סאטמר לליובאוויטש, אבל עכשיו אני מרגיש שאנחנו אחים! איזו דרך ארוכה עברנו".המארח הביט באורחו וביקש ממנו לחזור על מה שקרה לו. החב"דניק סיפר שוב שהוא בא ללמד תניא, אך התבקש לעזוב. כאשר סירב, הרים אחד הנוכחים ספסל ופגע בו.דמעות מילאו את עיניו של המארח והוא אמר, "אני זה שהרים את הספסל ההוא, שלוש פעמים ביום במשך 15 השנים האחרונות, ביקשתי מריבונו של עולם שיזמן לי את אותו אדם כדי שאוכל לעשות תשובה ולבקש סליחתו"."אתה מוחל לי?" הוא שאל. מיותר לציין שהחב"דניק סלח בלב שלם והשניים נפרדו לשלום בחיבוק חם וסולח.פורסם על ידי צאפ מגזין.להצטרפות לוואטצאפ: https://chat.whatsapp.com/B8rYl75K7Co1J1f9VxIvcwלטלגרם:

בס"ד

תודה רבה בהחלט סיפור מרגש ומתוק... מתאים לחודש אלול....

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-15/8/2021 22:45 לינק ישיר 

חייכנית770 כתבה:

רציף כתב:

חייכנית770 כתבה:

בס"ד

יפה סיפור מתוק...

רגשות זה דבר משתנה.

חייכנית,
להרבה מתוסבכים ומעוקבים,

העניין הוא שהוא מחפש
מישהי שתכבוש אותו,
מישהי ללא סייגים,
ויש לו גם הצעה שנדחתה
אם בגלל מראה
או בגלל עניין בריאותי
או התנהגותי,
אז כאן ההצעה של חייכנית
יכול לבוא בחשבון,

בקשר לבעיה של יחוד,

בס"ד

כשאתה כותב אתזה בסגנון הזה, זה מאבד את "היוקרתיות" של הקונספט.

אבל כן. זה בערך הרעיון...

תוקן על ידי חייכנית770 ב- 13/08/2021 00:44:06

אני בארתי באר היטב את הרעיון, שפרתי אותו.
רק חסר את הגיל, באיזה גיל לעשות את זה ?
בת כמה הוא צריך להיות
כדי להרים ידיים ?
נראה לי 45

ובעיקר,
בת כמה היא צריכה להיות
כדי לגשת לתוכנית הצלה ?
נראה לי 40 ומעלה

וגם צריך ששניהם יסכימו
לרדת מהאולימפוס

נשלח מהאנדרואיד שלי

תוקן על ידי רציף ב- 15/08/2021 22:55:13

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/8/2021 01:31 לינק ישיר 

"שלום, סיון רהב מאיר היקרה, כאן דוד סעדה. אשתי ואני עברנו לא מזמן למושב בית מאיר, והיום ברחנו ממנו, בשריפה הגדולה בהרי ירושלים. קשה לתאר את התחושה כשאתה רואה עננים של עשן מחוץ לבית שלך, ואומרים לך שאתה צריך להתפנות, ואתה מתחיל לשאול את עצמך: מה חשוב לי לקחת? כל החיים מתנהלים על מי מנוחות, ופתאום יש לך כמה שניות בודדות לשאול: מה יקר ערך בעיניי? זה מצב הישרדותי, מפחיד. אמרתי לעצמי שייתכן שאני יוצא מכאן עם כמה חפצים, ואז חוזר למציאות שבה כל הרכוש שלנו התכלה ואבד.

אז כשאני משחזר עכשיו את אותן שניות, מה לקחנו איתנו בסוף ? טלית ותפילין, כמה ספרי קודש וספרים של רבי נחמן, את הגיטרות ואת החתולות, ויצאנו בבהלה לרכב, תוך שאנחנו מוודאים שגם השכנים מסתדרים. נסענו בתוך ענן עשן, כשלהבות מאיימות לשרוף לנו את הבית. ברוך השם, אנחנו בסדר, נמצאים אצל אמא של אשתי, וגם הבית בסדר. לכאורה לא קרה כלום, אבל זה היה ממש מטלטל. קיבלנו חתיכת 'ניעור' לחודש אלול: מה באמת חשוב לך בחיים?".

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > סיפור שקבלתי בוואטסאפ
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 15 16 17 ... 22 23 24 לדף הבא סך הכל 24 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.