|
|
| נשלח ב-11/10/2021 15:08 |
|
| |
https://youtu.be/nxhfPAqGv1E
יצחק כרמלי בדיווח מהרי אררט ! . והוא מראה לנו שריד מתיבת נוח ! . וגם מוזיאון שנמצא בכפר ליד, עם פריטים מדהימים. כל הנושא הזה הוא מאוד מאוד מאוד מעניין.... ורווי תגליות
תוקן על ידי רציף ב- 11/10/2021 15:09:18
|
|
|
|
| נשלח ב-11/10/2021 15:35 |
|
| |
כנראה שמשועממים לא חסר
|
|
|
|
| נשלח ב-11/10/2021 17:17 |
|
| |
| טלי_טל כתבה: |  | כנראה שמשועממים לא חסר |
|
כל הסימנים מעידים שזוהי תיבת נוח, החוקרים אומרים את זה ! , יש גם ממצאים מדהימים בסביבה, כמו כמה עוגנים כבדים מאוד לספינה, סימנים של מאובנים כמו שיש בים, מזבח, כרם, בית עם חצר ענקית לחיות ובהמות שזה כנראה הבית של משפחת נוח, ויש גם ציור עם שמונה דמויות ! , נוח ואשתו הם הכי גדולים, ואז רואים 3 דמויות בינוניות שהם שם חם ויפת, ואז מצוירות 3 דמויות קטנות יותר שהם כמובן הנשים שלהן :) לא יאומן כי יסופר !
אני מדבר עם ידיד שלי, ומה הוא אומר לי ?, שעם ישראל יצאו ממצרים והם פנו למדבר ערב הסעודית, זה בסעודיה של היום, כל הדרך שהם עברו זה מישור, אפשר לראות את זה בגוגל, ויש שמה המוני ממצאים, של 3 וחצי מליון בני ישראל שעברו שמה ! . יש המוני אבנים ששימשו למכתשת למן, יש הרבה מאוד עצמות ושאריות של השליו ! . ואפילו אפשר לראות את מזבח העגל ! . זה מגודר מסביב, הכל יש שמה, הר סיני ובית קברות ענקי !,,, זה מה שהוא הספיק לספר לי, הוא חקר את זה שנים !
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי רציף ב- 11/10/2021 18:00:44
|
|
|
|
| נשלח ב-11/10/2021 21:33 |
|
| |
תודה על האישור לדברי
|
|
|
|
|
| נשלח ב-12/10/2021 00:13 |
|
| |
| טלי_טל כתבה: |  | תודה על האישור לדברי |
|
אני אומר יתכן וזה נכון, אנחנו לא יודעים. זה עולם מרתק, לא מזמן נכתב בעיתון המודיע שמצאו במצרים גיטרה שכתוב על זה במצרית ; מר משה, משערים שהגיטרה היתה שייכת למשה רבינו, התאריכים חופפים נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-12/10/2021 17:11 |
|
| |
ברקע הודעת בית החולים איכילוב לפני שלושה שבועות על סגירת מחלקת קורונה, וההודעה אתמול (שני) על התפטרותם של המתמחים הרפואיים בבית החולים התל אביבי, בעקבות המחאה בחודשים האחרונים לקיצור שעות התורנויות, מחאה שלא צלחה עד כה. מתפרסם ברשתות החברתיות השונות סיפורו של אדם אשר שאושפז בבית החולים באיכילוב, במצב 'קשה' לאחר שלא התחסן, כמו רבים - עם חשש בעקבות הפייק ניוז בנוגע להשפעותיהם. סיפורו החשוב של מאיר דיין, בן 49: "החלטתי לא להתחסן מתוך דאגה מתופעות הלוואי שפורסמו בכלי התקשורת והרשתות החברתיות". "כאזרח מן השורה גם אני התבלבלתי מעומס דעות והאינפורמציה שפורסמו ע"י בעלי אינטרסים למיניהם… ואז חטפתי את הקורונה. ביום העשירי למחלה מצבי החמיר ואני מפונה לבית חולים איכילוב". מאיר ממשיך בסיפורו: "בשלב זה ירד לי האסימון והבנתי שהסתבכתי וזה לא הולך להיות קל כמו שדאגו מומחי הסרבנים להוכיח את נאורותם על חשבון חיי אדם. כל כך כעסתי על עצמי, על מה שעוללתי למשפחתי שנאלצה לקבל בכניעה את המצב אליו נקלעתי בגלל סרובי להתחסן…". דיין מספר, כי "תוך 48 שעות חלה הדרדרות מהירה במצבי עד איבוד הכרה, הורדמתי והונשמתי במשך 8 ימים. אחרי אשפוז של 3 שבועות בטיפול נמרץ, כשאני מטלטל בין חיים למוות, יצאתי מכלל סכנה". בהמשך מספר דיין, כי הדרך להחלמתו עוד ארוכה מאוד, "אני עורך בדיקות מסיביות על מנת לרפא את גופי בנזקים שהנגיף הותיר לי. זה כולל ניתוחים, שיקום ריאות אינטנסיבי ועוד שלל פרוצדורות רפואיות". לסיום הוא קורא לסרבני החיסונים להתעמת עמו, ומייצר משוואה חדשה; "עכשיו תרשו לי לפנות לכל הסרבנים, הוגי דעות למיניהם וכאלה שידם קלה על המקלדת ותרשו לי להזמין אתכם להתעמת איתי: מאיר דיין, עובדה קיימת לנזקי מחלת הקורונה ושיצא מזה בנס!". "ישנה משוואה אחת והיא: מי שמתחסן נושם ומי שלא מתחסן לא נושם!". סיפורו של מאיר בן 49 שותף במהירות ע"י רבים ברשתות החברתיות השונות, והפך לויראלי ביותר, כשנחשף למאות אלפים. www.bhol.co.il/news/1285517
תוקן על ידי טלי_טל ב- 12/10/2021 17:20:27
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-13/10/2021 14:45 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-13/10/2021 19:11 |
|
| |
כאב נפשי הוא פחות דרמטי מאשר כאב פיזי, אבל זה נפוץ יותר וקשה יותר לשאת (ג. לואיס) השבוע היה יום המודעות לבריאות הנפש ואני כבר כמה ימים חושבת האם להעלות פוסט או לא... וחשבתי לעצמי, שאולי ואזכה שאחת תפתח את עיניה לסביבה ויהיה זה שכרי. מאז ומתמיד נמשכתי לתחום הזה, חלמתי לעזור לאנשים מתמודדים ולהיות שם בדמות המטפל. לא יכולה לספור את כמות המטופלים שטיפלתי בהם, דברתי איתם ושמעתי את כאבם ולא יכולה לספור את כמות הפעמים ששמעתי "אם היה לי סרטן הכל היה נראה אחרת"... "אם הייתי בכיסא גלגלים התמיכה שהייתי מקבל"... "חבל שאין לי מחלה פיזית ואז כל הארגונים היו אצלי בדלת".... ועוד ועוד וזה כואב. מחלה נפשית זו מחלה 'שקופה' בלתי נראית ומלווה בהרבה הרבה פחד וחשש מסטיגמה. אנשים זקוקים לעזרה ונאבקים לקבל מעט אהבה ותשומת לב. פעם פרופסור ישראל שטראוס, מנהל מערך בריאות הנפש במעייני הישועה, שאל בהרצאה: מתי לאחרונה ראיתם במחלקה פסיכיאטרית זר פרחים?.......... והשאלה הזאת חודרת, עמוק עמוק, ואין תשובה. והימים, ימים קשים, אנשים חווים משברים ותקופות קשות, הם לא צריכים להגיע לאשפוז כדי לקבל את המעטפת שלה הם זקוקים. הם צריכים אותנו בקהילה, בסביבה הטבעית, בבית... שימו לב אליהם, תעזרו, תתעניינו, תפנקו אותם,אל תברחו ואל תקחו צעד אחורה, אנשים מתמודדים הם לא אנשי מפחידים, הם פשוט מתמודדים עם מחלה. שימו לב גם אל עצמכם, תיפנו לטיפול, אל תתביישו, הנפש שלכם היא חלק מהגוף שלכם, תבקשו עזרה! הלוואי ונצליח לעזור ולרפא לבבות שבורים נשלח מהאנדרואיד שלי
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-18/10/2021 18:22 |
|
| |
*הרה''ח ר' יוסף יצחק הורביץ •••* בזמן שערך ''סיום מסכת בבית חיינו" לבקשתו של הרבי: שיעשו *סיומי-מסכתות בתשעת הימים ועד לט''ו באב ...* לפני תקופה נסעתי עם משפחתי לבית מלון בעיירת הנופש סוואן-לייק שבהרי ניו-יורק ... היות והייתה זו שבת מברכים, ובבית המלון היו משפחות חב''דיות נוספות, ערכנו לאחר התפילה *התוועדות חסידית.* ההתוועדות ארכה זמן רב, ובינתיים הצטרפו עוד עשרות משתתפים, ושגם שבתו בבית המלון. אברכים חסידים וליטאיים, ושתוכן הדברים בהתוועדויות מעניין אותם במאוד. מטבע הדברים, סיפרו בהתוועדות: כמה וכמה סיפורי מופתים מהרבי וגם אודות הנהגותיו בקודש של הרבי ותוכן משיחותיו הקדושות. *הדבר לא מצא חן בעיניו* של אברך ליטאי שישב שם. ובשלב מסויים הוא התפרץ ואמר: *מספיק לדבר כל הזמן* על הליובאוויטשער רבי. האם אין עוד 'גדולים' בעולם היהודי ? !... *לרגע נהיה שקט*. החב''דניקים שבחבורה לא רצו להשיב לו ולהגרר *ח"ו לוויכוח עקר וחסר תועלת.* אך הנה באה הישועה מכיוון בלתי-צפוי... בין הנוכחים בהתוועדות: *השתתף גם רב העיר* חותנו שהה בבית המלון, ולאחר שסעד את "סעודת השבת בבית הרב" ליווה אותו הרב לבית המלון, וכאו הצטרף להתוועדות. לאחר ששמע את דברי ההתפרצות של אותו ליטאי, *פנה אליו ואמר:* אתה שואל אם אין עוד 'גדולים' בעולם היהודי *חוץ מהליובאוויטשער רבי ?* אני, שנולדתי ליטאי *ועד היום* *מנהל אורח חיים ליטאי* אספר לך סיפור, ותבין לבד מי הם ה'גדולים', ומיהו *ה'גדול' האמיתי* *של העם היהודי.* לפני שהגעתי לעולם הרבנות: שלחתי ידי במסחר. ב''ה, ההצלחה האירה לי פנים, והרווחתי טוב תלי"ת. אלא שדווקא אז: *התרגשה עלי צרה צרורה...* הסתבכתי עם רשויות המס, ויום אחד מצאתי בתיבת הדואר שלי מכתב מה-דרן, רשויות המס של ארצות הברית. *מי שהעלים פעם מס* יודע היטב את משמעות המכתב... תוכנו של המכתב לא היה מלבב כלל וכלל. רשויות המס הצליחו לעלות על מקור ההכנסה שלי, והגישו נגדי תביעה *בסך של מאות אלפי דולר.* הייתי בשוק. למרות שבתת-מודע: ידעתי תמיד שעלולים לגלות את העלמת המס, הי' קשה לי לקבל את המציאות המרה שטפחה על פני. הוזמנתי לבית משפט. ידעתי שאין לי שום סיכוי נגדם, אבל שכרתי עורך-דין בתקווה שיצליח להפחית את חומרת העונש והקנס הכספי. עורך הדין שבדק את התיק הכין אותי לגרוע מכל, והבהיר לי שבכל מקרה מדובר על תשלום של מאות אלפי דולרים. כשהבנתי שבאפיקים הגשמיים אין לי סיכויים, ניסיתי לפנות לאפיקים רוחניים. וניגשתי לגדולי ישראל בארצות הברית, ראשי ישיבות ואדמו''רים מפורסמים, וביקשתי ברכות. פניתי גם לאחד ה'גדולים' מארץ ישראל. כולם העתירו עלי ברכות, אבל שום דבר לא זז. תאריך המשפט התקרב בצעדי ענק, והחומר שהלך והצטבר בידי חוקרי ה-דרן החמיר את מצבי מיום ליום. המצב הקשה בו הייתי נתון, לא נעלם מעיני חותני. הלה, חסיד בעלז, אך הייתה לו היכרות קרובה עם גדולי חסידי חב''ד. לאחר השואה, בהיותו באירופה המשוחררת, פגש את חסידי חב''ד, ביניהם *ר' פרץ מוצ'קין ור' ניסן נמינוב,* והקשר נשמר לאורך השנים. כששמע מפי את פרטי הבעייה, אמר לי:תשמע, האדמו''ר מליובאוויטש מחלק בכל יום ראשון דולרים לצדקה, ואלפי אנשים נושעים מברכותיו. לך אליו גם אתה, ותבקש ברכתו ! בתחילה לא אביתי לשמוע בקול חותני. אני אמנם מעריך ומכבד אותו ודיעותיו, אבל לא ראיתי את עצמי, ליטאי מבטן ומלידה, עובר לפני האדמו''ר מליובאוויטש ומבקש את ברכתו. *מועד המשפט הלך והתקרב* וכאשר הגיעו מים עד נפש, החלטתי לוותר על עקרונותיי וללכת לבקש את ברכתו של האדמו''ר מליובאוויטש. הגעתי ביום ראשון לחלוקת הדולרים. עמדתי בתור הארוך, וחשבתי מה אומר לרבי, וכיצד אנסח את בקשתי. לא חשבתי לרגע, שכאשר אעמוד מול פניו הקדושות של הרבי *לא אצליח להוציא הגה מפי...* כשהגעתי אל מול פני הקודש *לא יכולתי לפצות את פי* כל הנוסחאות שהכנתי, וכל המילים שתיכננתי - הכל פרח מראשי. ועברתי ליד הרבי בלי להוציא הגה מפי, והרבי נתן לי דולר לצדקה כשהוא מצרף לזה את הברכה הסטנדרטית *''ברכה והצלחה''.* יצאתי המום מעוצמת החווייה הרוחנית. ביקרתי אצל הרבה 'גדולים', הן בעולם הליטאי והן בעולם החסידי, ומעולם לא קרה לי *שמילותי נעתקו מפי...* חזרתי לביתי, וחותני התקשר מיד לשאול מה אמר הרבי. כששמע שלא ביקשתי כלום מהרבי, הוא לגמרי לא הבין. *''למה לא ביקשת מהרבי ברכה ?''* ביקש לדעת. הסברתי לו שפשוט לא יכולתי לפתוח את פי מרוב התרגשות, אך הוא התעקש שאני מוכרח ללכת עוה"פ ביום ראשון הקרוב ולבקש מהרבי ברכה והבטחה *שאצליח להפטר מהצרה אלי' נקלעתי.* הפעם כבר לא הייתה לי בעייה עם הנסיעה לאדמו''ר מליובאוויטש. ראיתי במוחש שמדובר *באיש אלוקים.* ביום ראשון מצאתי את עצמי עומד שוב בתור לחלוקת הדולרים. ותורי הגיע. אזרתי את כל כוחות נפשי, והצלחתי לומר לרבי שיש לי בעייה עם ה-דרן, ואני מבקש את ברכתו של הרבי להפטר מהם. הרבי נתן לי דולר, ואמר: *''ברכה והצלחה''.* חשבתי לעצמי שאת הברכה הזאת כבר קיבלתי בשבוע שעבר, ואמרתי לרבי: *רבי, אני רוצה הבטחה !* הרבי חייך, ואמר שוב *'ברכה והצלחה'.* הבנתי שמבחינת הרבי *זהו מספיק..* באותו שבוע התקשר אלי העורך-דין, ובפיו בשורה טובה: *אתה יכול להיות בינתיים רגוע,* כי המחשב עליו נמצא התיק שלך על כל פרטיו -נמחק באורח פלאי. ב-דרן החליטו להקפיא את הטיפול בתיק שלך, מחוסר נתונים, ולעת עתה אתה יכול להיות רגוע. אבל, דע לך שעדיין ייתכן שטכנאי מחשבים מומחה יצליח לשחזר את הקבצים, *ואז הצרות חוזרות...* שמחתי על הבשורה הטובה, אבל כמובן שהשמחה לא הייתה מושלמת. ברקע ריצד החשש: שהדיסק-קשיח הפגום ישלח *למעבדת מחשבים טובה* שתצליח לשחזר את הנתונים, שיביאו לחידוש ההליכים נגדי... כל הסיפור הזה התרחש *במהלך חורף תשמ''ח.* כאשר נודע לי על הסתלקותה של הרבנית *חיה מושקא ע''ה* *בכ''ב שבט* הרגשתי החובה ללכת ל'ניחום אבלים' אצל הרבי. וזכיתי לראות מקרוב את הנהגתו בקודש של הרבי, והבנתי יותר ויותר עד *כמה 'גדול' הוא הרבי.* שבועות ספורים לאחר מכן, עברתי שוב בדולרים. לא חשבתי לבקש משהו מיוחד מהרבי, ועברתי כמו כולם. הרבי נתן לי דולר, ואיחל לי *''ברכה והצלחה'',* *ופניתי לכיוון היציאה.* לפתע אני שומע את הרב גרונר קורא לי. *''הרבי ביקש שתחזור'',* הוא אומר... התרגשתי מאוד. לא הבנתי במה זכיתי שהרבי יקרא לי, וחזרתי במהירות אל המקום בו מחלק הרבי את הדולרים. הרבי עמד שם, ובחיוך על שפתיו שאל אותי: *''שוין אינגנצען אפגימעקט ?''* *[נמחק לגמרי ?]* ובלי להמתין לתשובתי המשיך: *''ברכה והצלחה'' !* חזרתי מרוגש כולי לביתי, והייתי בטוח שמצפות לי הפתעות גדולות. *בשבוע זה: קיבלתי מה-דרן מכתב* ובו הם מודיעים לי: שמכיוון שאבדו הסיכויים לשחזר את הדיסק הפגום - הם החליטו סופית: *לסגור את התיק, ולפטור אותי מכל ההאשמות שיש נגדי !...* ''נו'', סיים הרב את סיפורו: בפנותו אל האברך הליטאי *''תאמר לי אתה:* *היש בעולם* *עוד 'גדולים'....'' ? !* נשלח מהאנדרואיד שלי
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-20/10/2021 17:36 |
|
| |
*עכשיו בחנות* ילדונת חמודה ; אמא, את רוצה גלידה ? האמא ; אהה , כן , הילדונת ; טוב, אז תתנהגי יפה ! :) נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-21/10/2021 11:22 |
|
| |
"יש משהו מקסים בהודו, חייבים להודות. אנשים חיים שם בראש אחר לגמרי, לא ממהרים לשום מקום, לא מודאגים משום דבר, לכל דבר יש להם תשובה, ויש שם אנשים ממש מדהימים. פגשתי שם נזירים ששלטו שליטה מדהימה בחייהם, יכלו להסתגף, לא לאכול או לא להזיז יד במשך שנים. פגשתי אפילו נזיר שהתאמן בתרגילי נשימה, הוא החליט שאם נחש יכול לשלוט בנשימתו, ולא לשאוף אויר במשך דקות ארוכות, גם הוא יוכל. התרשמתי מאד מהדבקות שגילו במטרתם. לא היכרתי דברים שכאלה, הייתי בן לדור מפונק שמעולם לא התאמץ בשביל שום דבר. לא יכולתי שלא להתפעל מהנחישות שגילו, אבל בסופו של דבר גם באמונה שלהם לא החזקתי. אמרתי לעצמי מה תכלית יש בזה, גם אם יש מקום להתפעל מכך שאדם מצליח להגיע להרים במשך שנים יד אחת, או לעצור את נשימתו, מה התכלית כאן. ככל שהתפעלתי מהיכולת הנפשית שגילו, כך בזתי להם על כך שבזבזו אותה על דברים של מה בכך. התגלגלתי והתגלגלתי עד שהגעתי אל הדלאי למה.
הדלאי למה הוא טיבטי במקורו, ומשעה שהשתלטו הסינים על טיבט, והרגו מליוני טיבטים ,הצליחו מאמיניו להבריחו, ומאז הוא נמצא בהודו. הדלאי למה הוא אחד המנהיגים הבודדים בעולם שלא מוכן לשמוע על אלימות, גם לצורך הגנה, בגלל האמונה הזו שלו. לעם הטיבטי אין ארץ, והוא מושפל ומבוזה, ובכל זאת כולם סוגדים לו ממש. האיש גם זכה בפרס נובל על דבקותו העיקשת בשלום. הוקסמתי מאישיותו של הדלאי למה, הייתי מגיע בכל יום בארבע וחצי לפנות בוקר לדרשה שלו. הוא אדם חכם ומשכיל. לא מצאתי שום נקודת ביקורת עליו. בינתיים התחילו בבית לדאוג לי, אבא שלי כתב לי במכתב שהוא שמע שהשתגעתי. עניתי לו בנימוס שאני נמצא על פרשת דרכים גדולה. כששלחתי את המכתב, ידעתי לפתע שרק מהנוסח המעודן, הוא יבין שהבן שלו קצת השתגע, מה פתאום אני כותב ככה בנימוס. באותו הלילה דיברתי עם מישהו מאנשי הדלאי למה, והוא הבטיח להכניס אותי אליו אחרי הדרשה שלו. באמת נכנסתי. הוא היה אדם עדין ומאיר פנים לכל אחד. הוא קד לפניי והציע לי לשבת. דיברתי אליו במהירות, אמרתי לו שהלילה החלטתי להצטרף אל דתו אם הוא מוכן לקבל אותי. הדלאי למה שאל באנגלית מאין אני. עניתי שמישראל. הוא שאל אם אני יהודי, עניתי שכן. ואז הוא הגיב בצורה קצת מוורה, הפנים המאירות שלו הפכו לתמהות, ואפילו קצת כועסות. הוא אמר שאינו מבין את הצעד שלי, ולא יאפשר לי לעשות אותו. הוא אמר שכל הדתות מנסות לחקות את היהדות. הוא אמר כי הוא בטוח שהתהלכתי בישראל עם עיניים סגורות, זה הביטוי שהוא השתמש בו . הוא ביקש ממני לעלות על מטוס לחזור לארץ ולפתוח שם את העיניים. הוא הוסיף שאף אחד אינו מעדיף את החיקוי על המקור. הוא שלח אותי בהינף יד. באותו יום לא יכולתי לחשוב על שום דבר אחר. חשבתי אני בחור מישראל שלא יודע כלום על הדת שלי, צריך לעשות את כל הנדודים האלה כדי לשמוע ממנהיג גוי שהייתי עיוור, ושהלכתי לקצה העולם כדי למצוא את מה שהיה לידי ממש. חזרתי לישראל ונכנסתי לישיבה. ראיתי שהדלאי למה צדק. ביהדות יש אינטנסיביות לאורך כל מהלך החיים. יש בה חוקים, מעצורים, והמון סיבות לחיות, לפחות תרי"ג מצוות. כשנתיים לאחר שחזרתי בתשובה, אני מקבל הצעת שידוך. נעניתי לה, נפגשתי עם בחורה בגילי, גם היא כמוני חוזרת בתשובה, גם היא כמוני חיפשה בהודו בגואה ואיפה לא. מצאנו שפה משותפת, גילינו שלשנינו היו אותם לבטים, אותו ייאוש מהחיים, אוחו חיפוש אחר משמעות, ואותה חזרה אל המקורות. כעבור כמה פגישות, הודעתי לשדכנית שאני רוצה לסגור, ואכן התארסנו. מייד לאחר האירוסין, אני פונה לשדכנית ואומר לה שאני רוצה לתת לה דמי שידוכין, והיא אומרת: לא מגיע לי. אני שואל מה פירוש לא מגיע, הרי זה מנהג יהודי לשלם דמי שדכנות? והיא אומרת, זה באמת מנהג יהודי, אבל אני לא השרכנית. ומי השדכנית, אני שואל. אני לא יודעת, היא עונה, ארוסתך נגשה אליי עם פתק, וביקשה ממני להציע לך אותה. היא אמנם לא ידעה כלום עליך, אבל אמרה שמישהו שהיא סומכת עליו נתן לה את השם. חגיגת האירוסין מסתיימת, ואני מטייל עם ארוסתי החדשה, ושואל אותה בחשדנות: מה הסיפור עם השידוך הזה, תגידי לי מי בדיוק השדכן, כדי שאוכל לתת לו דמי שידוכין. היא אומרת לי, בשביל זה אתה צריך לנסוע עד הודו. לפני שאני שואל מה או מי, היא ממשיכה, עדיין לא סיפרתי לך שבסוף סידרת החיפושים שלי בהודו, הגעתי לדלאי למה.
מאד התרשמתי ממנו, ורציתי להצטוף לשורותיו. הוא פגש בי ואמר לי שאם אני יהודייה, אל לי להחליף זהב בכסף, וכי עליי לחזור לשורשיי. הוא התלחש עם אחד המזכירים שלו, וזה הלך למספר דקות, וחזר עם כרטיסייה קטנה. הדלאי למה העתיק לי על פתק קטן, שם של בן אדם, ואמר לי: זו הנשמה התאומה שלך. חזרתי לארץ, ונכנסתי לפנימייה של בנות חוזרות בתשובה. התהליך היה קל ומהיר כמו שאומרים, גיליתי את האור. בתחילה בגלל המלצת הדלאי למה שממנו הוקסמתי, ואחר כך כבר היה אור חזק הרבה יותר שמשך אותי. רק אחרי שנה התחלתי לחפש אחריך. פניתי לכל מיני שדכנים עם השם שלך, והם לא מצאו אותך בישיבות לבעלי תשובה. בסוף, אחת מחברותי החלה לברר בחסידות ברסלב, ושם מצאה אות.ך מהפגישה הראשונה, ראיתי שהדלאי למה הוא שדכן מקצועי, הוא ידע בדיוק את מי אני מחפשת, ורשם את שמך בפתק. זה הסיפור שלנו, סיפור מיוחד. כיום יש לנו ב"ה שני ילדים ואני לומד תורה ב"ה. ההורים שלי החילונים מתפארים בזה שהשלאי למה היה השדכן שלנו".
[המאיר לחיים , ח"א, הרב חיים ביתאן]
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-21/10/2021 15:02 |
|
| |
טלי, מדהים.
תודה רבה !
|
|
|
|
| נשלח ב-21/10/2021 16:14 |
|
| |
#מתנפחי_המוות
את המקרה שאכתוב עכשיו עוד לא הצלחנו לעכל ועם דמעות בעיניים וככל שיותר חושבים על זה זה יותר מפחיד, יותר עצום, יותר מבהיל ובעיקר יותר מדאיג.
זה קרה בשבת האחרונה כאשר הגענו לפעילות באחת מהחוות בארץ.
בן היתר יש גם את המתנפח שבתמונה. לכאורה עוד מתנפח.
ואנחנו ההורים נוטים פשוט להשאיר את הילדים לקפוץ ולצפות מהצד...כי מה כבר יכול לקרות במתנפח שלא נראה לעין?
שבת בצהריים, ילדים קופצים ומתגלשים אבירז הבן שלי, בן 5 בגובה 1.13 ס"מ קופץ
בעלי, קובי הוא בעל מהיותר היסטריים שמעולם לא משאיר את הילדים רגע לבד או מעביר את זמנו בנייד ((שלא נדע מחילול שבת(רציף)) עד שהילדים יסיימו לקפוץ בעלי הוא אבא שנמצא צמוד לילדים ותמיד חרד להם.
הוא עמד בסוף המתנפח הזה וחיכה לאבירז שיתגלש.
בעודו מחכה לו שיעבור את העמודים שאתם רואים בתוך המתנפח שבתמונה ויעלה למעלה כדי להתגלש פתאום נשמעה צעקה מצמררת מהבת שלי, טליה, בת 8 שעלתה יחד איתו למתנפח ולאחר מכן הסתבר שהצילה את חיו
"אבא אבא אבא אבאאאאאאאא אבירז תקוע"
ובעלי, עם אינסטינקט שלא מבייש את מהירות האור קפץ לתוך המתנפח עוד לפני שהבין איפה אבירז תקוע
קפץ ולא מצא אותו !!! טליה צועקת ומסמנת לו איפה אבירז
ומסתבר.....
שאחד מהעמודים שאתם רואים בתוך המתנפח פשוט צנח למטה בדיוק לכיוון ההפוך (לתוך הרצפה) ויצר בור עמוק מאוד ואבירז נפל לתוכו
הוא נפל בצורה שהוא מקופל לגמרי והמתנפח סגר עליו !!!! בעוד שהמתנפח עדיין באוויר וילדים עוברים וקופצים, אבירז פשוט נעלם
הוא נבלע וצועק "הצילו הצילו אני לא נושם"
האמת שמי שלא נשם פה וכמעט איבד את זה זה בעלי שאפילו לא ידע איפה הוא צריך לדרוך כדי לפתוח את המתנפח שנסגר עליו ואיך הוא בכלל מושך אותו משם מכיוון שזה היה עמוק מאוד!!!
לבסוף בעניין של שניות הוא תפס לו את הרגל ומשך אותו החוצה.
אבירז מבוהל ובוכה בלי נשימה, לא הבין מה קרה לו ובעיקר לא הבין, איך הכל היה עניין של שניות עד ש......אני לא רוצה להמשיך לתאר את האסון.
אם טליה לא הייתה צועקת, אבירז תוך כמה שניות היה מאבד את נשימתו לגמרי והוא לא היה נראה באופק, היו מחפשים אותו עוד שעות !!!
כי הוא פשוט נבלע בתוך המתנפח.
אין לי עוד דרך לצעוק לכם ההורים, בבקשה תהיו זהירים, תפתחו 1000 עיניים על הילדים, סכנות אורבות בכל פינה לצערינו ולפעמים אנחנו שוכחים את זה.
ניגשנו לבעל המקום וסיפרנו את המקרה הערנו את תשומת ליבו שאולי המתנפח לא חזק ומנופח כהלכה, אולי ישנו חור שגורם להתרופפות המתנפח והוא...לצערי לא עשה דבר.
מה שאנחנו יכולנו לעשות זה רק להזהיר את כל מי שניסה לעלות למתנפח שהוא מסוכן
#שתפו כמה שיותר כדי שעוד הורים יהיו מודעים לאסון
#שומר_נפשו_ירחק
*לאור התגובות אני רק מחדדת, למתנפח לא יצא האויר וזו הסכנה. המתנפח עמד רגיל ורק עמוד אחד אדום שבתמונה נכנס פנימה ושאב איתו את אבירז ואז סגר עליו. לכאורה, ילדים המשיכו לקפוץ עליו והכל המשיך כרגיל. אם המתנפח היה מתנתק ויוצא לו האויר מייד כולם היו שמים לב, מה שלא קרה פה וזו הסכנה האמיתית פה.
ולא היה שום משגיח.
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי רציף ב- 21/10/2021 16:18:25
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-31/10/2021 15:39 |
|
| |
פעם נשאל הרבי מלובביץ' ; "מה לומדים ממנהג התחפושת בפורים ?" הרבי ; "בפורים אתה רואה מולך אנשים בתחפושות שונות ; זה מחופש לליצן, זה לחיה, זה לסתם-משהו-לא-ברור. אבל לא יעלה על דעתך לכעוס או לרגוז, זה הרי רק תחפושת ! גם בחיים אנו פוגשים הרבה אנשים 'מחופשים' ; זה מחופש לקמצן, זה לגס-רוח, זה לחצוף, זה לסתם אחד שלא איכפת לו משום דבר, אולם אין זו דמותם האמיתית של האנשים, זה רק 'תחפושת', עמוק בתוך הלב, כל אלה הם יהודים חמים, מלאי טוהר ויופי, אין צורך לכעוס ולרגוז, צריך פשוט לגשת אליהם בעדינות, להסיר את ה'תחפושת' ולחשוף את הנשמה הטהורה שבפנימיותם, וזו המשמעות האמיתית של אהבת-ישראל !" נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-1/11/2021 10:33 |
|
| |
דמעות, חיבוקים וצחוק מתגלגל: אלו המראות המרגשים שנראו בנמל התעופה הבינלאומי בסידני אוסטרליה שנפתח היום (שני) לראשונה מזה 20 חודשים. אזרחים אוסטרלים שהתרגשו לראות את קרוביהם אחרי כמעט שנתיים הסירו את המסכות ואחזו בהם בחוזקה. "לרבים מהנוסעים בטיסה הזו יש קרובים שנמצאים על ערש דווי או כאלה שנפטרו בשבוע האחרון", סיפרה לסוכנות AP אחת הנוסעות שהייתה על הטיסה הראשונה שנחתה במדינה. בעקבות שיעורי החיסון, אוסטרליה הקלה מעט במשמעת הגבולות החמורה והארוכה שבה נקטה מאז פרוץ מגפת הקורונה. "האפשרות לשוב הביתה ללא בידוד היא דבר ענק", אמרה קרלי בויד, שחזרה מניו יורק למולדתה.
פי ההקלות החדשות, אזרחים ותושבים אוסטרלים שחוסנו בשתי מנות יכולים לעזוב את המדינה מכל סיבה, מבלי לבקש אישור חריג מהמדינה לאיסור שהוטל במרץ 2020. עד כה הוטלה חובת בידוד של שבועיים במלון על החוזרים ממדינות אחרות - מעתה חובה זו תוטל רק על מטיילים לא מחוסנים. ראשון לפתוח את שעריו היה נמל התעופה בסידני, ואליו הצטרפו גם נמל התעופה במלבורן ובקנברה. הטיסה הבינלאומית הראשונה שנחתה הייתה מסינגפור, ואחריה נחתה טיסה מלוס אנג'לס. פול וואסון, עובד בחברת התעופה "קנטה" אמר שלנחות בסידני היה "יום ענק", הן עבור הנוסעים והן עבור הצוות. "הרבה רגשות מעורבים, הרבה שמחה, הרבה עצב, הרבה התרגשות גם".
ג'רמי, אוסטרלי שחי בסן פרנסיסקו, סיפר שמחודש יולי הוא מנסה להיכנס לאוסטרליה עם אשתו ובתו התינוקת. הם נדחו 4 פעמים: פעמיים כי טיסתם נדחתה ופעמיים נוספות כי אוסטרליה הגבילה את מכסת הכניסה למדינה בעבקות עליית התחלואה של גל הדלתא. "הרגשנו שכל רגע משהו עלול להשתבש עד שהתיישבנו במטוס", תיאר ג'רמי לאחר הנחיתה במולדתו. "אני כל כך שמח שהכל הסתדר ושאנחנו כאן". תחילה רק תושבים ואזרחים יורשו להיכנס בחופשיות למדינה. לאחר מכן זרים עם ויזת עבודה, טיולים או לימודים יקבלו אישור ורק בסוף תיירים זרים. מי שמרגישים שלא קיבלו מענה ראוי הם 1.6 מיליוני התושבים הזמניים במדינה, שלא בטוחים מה הסטטוס שלהם: "גם אנחנו רוצים להיות עם המשפחות שלנו בחג המולד", אמרה ג'ניפר קלייבורן - אמריקנית שחיה באסטרליה עם ויזת עבודה זמנית מאז ינואר האחרון.
ההערכה היא כי התיירות באוסטרליה לא תחזור לעצמה עד אמצע 2024. גרהאם טרנר, בכיר באחת מחברות התיירות הגדולות במדינה אומר כי הראשונים לבוא יהיו כאלו שלא ראו את קרוביהם הרבה זמן. "גל המטיילים יגיע מאוחר יותר, כשאנשים יבינו איך זה הולך".
 |
|
|
|
|
|