חייל צעיר הייתי. שנתי הראשונה בצבא. חייל בנח"ל המוצנח. בהיותי בן ישיבה שלחו אותי שלושה ימים לפני החג להכשיר לפסח מוצב בתעלה, ולערוך לחיילים שם את הסדר. הגעתי למוצב על גדות התעלה. היו שם חיילים וותיקים. חודש לפני השחרור. עברו שם את כל מלחמת ההתשה. תיכף שראו אותי מילאו פיהם שחוק ולעגו: הנה הגיע הצעיר, טירון, משגיח כשרות. סוף סוף יהיה מי שישטוף לנו את הכלים. כולם צחקו. רציתי לומר, לא, לא, אני חייל קרבי כמוכם בצנחנים, ידעתי, אין לי סיכוי. שתקתי. מיד שלחו אותי למטבח לשטוף את כל הכלים, ערימה ענקית בכיור סתום. סירים שלא נשטפו שלושה שבועות, ולקלף שק של תפוחי אדמה. בלילה הציבו אותי בעמדה מול התעלה לארבע שעות שמירה משתיים עד שש. ניסיתי להסביר לשם מה באתי. איש לא רצה לשמוע. יום קודם ערב פסח ניגשתי למפקד המוצב המ"פ והסברתי שצריך להכשיר את המטבח. אין בעיה, הוא אומר, אבל דע לך, אנחנו אוכלים חמץ עד הרגע האחרון שמותר. אחרי ארוחת ערב תיכנס למטבח, ותכשיר אותו. מצדי תעבוד כול הלילה. בשמונה בבוקר ארוחת בוקר כשרה. נכנסתי בשעה מאוחרת בלילה למטבח. חשכו עיניי. הכול היה מלא חמץ. הכיריים מלאים שכבות עבות של שומן. איש לא עזר לי. מיד העמדתי סיר להרתיח מים להגעלה. ניגשתי לכיריים שפשפתי וקרצפתי ויגעתי וטרחתי הגעלתי וליבנתי עד שלפנות בוקר המטבח היה מצוחצח. כשר לפסח למהדרין. עייף אבל שבע רצון הלכתי להתפלל שחרית עם הנץ החמה, ולנוח לקראת הסדר. בדרכי למיטה עברתי ליד הבונקר של המ"פ. מפקד המוצב. פתאום אל מול עיניי ליד המיטה של המ"פ ארגז עם שלושים כיכרות לחם. עמדתי נדהם. פרצתי בבכי תמרורים. העייפות, המתח והאכזבה מילאו את עיניי בדמעות. המ"פ שאל, מה לך חייל מדוע אתה בוכה? הצבעתי לו על ארגז החמץ ולא יכולתי לומר כלום. מה קרה? הוא שואל. זה לא במטבח. מלמלתי בקול חנוק, שלושת אלפים שנה עם ישראל אוכל מצה, ושוב חנקו הדמעות את גרוני. המ"פ מביט בי ולפתע פניו משתנות לובשות רכות, והוא אומר: חייל, קח את הארגז ושרוף אותו עם החמץ. אני לא אשבור שלושת אלפי שנה. בצהריים ערכתי את השולחן לעשרים החיילים שלא יצאו הביתה. פרשתי מפת ניילון לבנה הנחתי כיפות לבנות ששלחה הרבנות והגדות על כל מקום. סידרתי קערת הסדר עם מצות מרור וחרוסת. בלילה התכנסנו לסדר. אחד החיילים הזהיר אותי: אנחנו בצבא, בלי דרשות ותורה, רוצים לאכול ארוחת ערב. המ"פ ביקש מכולם לשבת ואמר: שלושת אלפי שנים עם ישראל אוכל מצה. נשמע הסבר של הרב. הבנתי שהוא רוצה לפייס אותי. אמרתי. כולנו חיילים. מגנים בגופנו על העצמאות והחרות. אבל מתי יצאנו לחרות? לפני שלושת אלפי שנים ביציאת מצרים. יצאנו מבית עבדים. יצאנו לחרות עולם. כך אמר משה לפרעה: שלח את עמי. ומאז הקריאה הזאת נשמעת לעבדים ומשועבדים בכול העולם. היינו לסמל ולמופת לדורות לעבדים שפרקו עול אדוניהם ושאינם מוכנים להשתעבד עוד. ובמדבר סיני קיבלנו תורה.. נכון, היינו בגלות ובצרות קשות. אומות משלו בנו. אבל בנפשנו היינו תמיד בני חורין. רק בגופנו שלטו אויבים, אבל לעולם לא ברוחנו. זאת הרוח שהביאה אותנו לארץ הזאת. יהודים בכול העולם תמיד ביקשו חרות, לעמם ולאחרים, ונלחמו בכל משעבד. נאכל היום מרור להזכיר את העבדות, ומצה להזכיר את החרות. זאת המצה הטבעית שאין בה אלא קמח ומים. היא לא החמיצה ולא התגאתה כמו החמץ התפוח הגאה בעצמו. נדהמתי לגלות שעשרים החיילים שלא יצאו לחופש לחג ישבו בדממה. הקשיבו. הרמת את כוס היין להתחיל בקידוש. החיילים אמרו: הרב, תספר לנו עוד. סיפרתי להם, אתם יושבים על גדות התעלה גבול מצרים. בן חמש הייתי כשיצאתי ממצרים אחר שעצרו את אבי על ציונות. על האוניה מולדת עליתי ממצרים לארץ ישראל כמו אבות אבותיי. סיפרתי להם על יהודי מצרים ועל סדרי הפסח שערכנו שם מכריזים: לשנה הבאה בירושלים. וכך קראנו את ההגדה והסברנו עוד עד שולחן עורך. אחר האוכל ושתי כוסות יין, כבר אי אפשר היה לקרוא וגם לא להסביר אבל אז פרצו כולם בשירה. עבדים היינו, ומה נשתנה, ודיינו, ועוד שירים שזכרו מילדות וגם שירי ארץ ישראל. בסיום הסדר המ"פ ניגש אליי. לחץ את ידי בשתיקה. דמעות עלו בעיניי. והוא אומר: שלושת אלפי שנה. לא שברנו. אנו ממשיכים. זה הסדר הראשון שלי. בזכותך.
*מרגש ביותר*
*החיילים ששהו באלעד בזמן מבצע החיפושים אחר המחבלים כותבים:* 3 ימים של חיפושים אחר המחבלים באזור אלעד...
האמת שלא חשבנו שככה יהיה לנו!!!
כל השבת מאות תושבים פשוט קפצו עלינו עם מאכלים ביתיים ופינוקים כיד המלך רצים עם מזרונים מהבית להביא לנו שנוכל לישון בכיף😊 כל לוחם קיבל ארוחה מכמה משפחות שפשוט עטפו אותנו באהבה שפשוט היינו בהלם!
כל הזמן מספרים לנו על הפגנות של חרדים ועכשיו אנחנו בעיר שלהם והרגשנו שהם פשוט מרגישים משפחה של כל לוחם ובעל מדים.
תודה לכם תושבי אלעד ❤ אתם ישראלים עם נשמה טובה!
*להצטרפות ל'המגזין' בווצאפ:* mgzin.online *בטלגרם:* t.me/mgzintov
נשלח ב-16/5/2022 00:37
זוכרים את המחבל שפרסם שהוא הולך לעשות פיגוע בקרית ספר?
תשמעו את הסיפור הזה *שלא פורסם בשום מקום*
*מצווה לפרסם את חסדי ה' עמנו!*
ביום חמישי מנהל בית ספר בקריית ספר שם לב שפועלים ערבים שעובדים בבניה בסמוך לבית הספר, מתעסקים עם הביוב יותר מידי , כשהפועלים עזבו את המקום ניגש המנהל לבור הביוב, הבור היה יבש והיו בתוכו הרבה נשקים רובים, סכינים והרבה אמל"ח, הוא קרא מיד למשטרה השוטרים סגרו את הביוב והסתתרו בבית הספר כל הלילה כי אמרו שמן הסתם המחבלים יגיעו לקחת את ה" ציוד" וכך היה, יום שישי בבוקר ה' באייר הגיעו המחבלים ונעצרו על ידו המשטרה שהפתיעה אותם, הם התכוונו לבצע פיגוע המוני וטבח בילדים וביהודים.
זה סיפור אמיתי מיום שישי האחרון אף אחד לא דיווח על זה חסדי השם כי לא תמנו רחמיו !!!
*הניצחון של נטע / החלק היומי / סיון רהב-מאיר:*
"שלום סיון, שמי נחמה שפילמן, מנהלת החינוך החברתי בקיבוץ טירת צבי. נראה לי חשוב לפרסם את הסיפור הבא:
נטע אייגר, נער בכיתה י"א מהקיבוץ, נסע להתחרות בחו"ל באולימפיאדת מנדלייב הבינלאומית בכימיה (אגב, נטע הוא צאצא של הרב עקיבא אייגר שהיה מפורסם בגאונותו).
מישראל נשלחו לתחרות ששת הכימאים הצעירים הטובים במדינה, וביניהם נטע. הוא הצטיין בשני השלבים הראשונים אבל לצערנו מבחן המעבדה השלישי והחשוב נערך בשבת האחרונה.
למרות ההבטחות המוקדמות לאפשר לנטע להיבחן ביום שישי או במוצאי שבת, בפועל לא איפשרו לו לעשות זאת. לדעתנו ישראל צריכה להתעקש על כך כמדיניות רשמית, ולא כטובה פרטית לנטע.
בסופו של דבר, נטע לא ניגש למבחן בשבת. מבחינתנו - הוא עמד במבחן אחר. בקיבוץ ובבית הספר שלו בשדה אליהו מכינים לו קבלת פנים של אלוף העולם. הוא התכונן לתחרות הזאת שלוש שנים תמימות, הוא כימאי מצטיין, והלילה הוא ממריא חזרה לארץ, בלי גביע, אבל עם הרבה אמונה ונאמנות לערכים".
(בתמונה: נטע, עם כיפה, בתחרות)
*** *_לקבלת התכנים של סיון רהב-מאיר באופן קבוע: https://lp.vp4.me/pif9_*
כיום המערה אטומה לחלוטין. בשנת רפ"ג, כחמישים שנה לפני בוא האריז"ל לצפת, כתוב בספר "מסעות ארץ ישראל": "שם ראיתי מערת רבי שמעון בר יוחאי ובנו, עליהם השלום, והיא סגורה אין מקום להכנס בה" זקני מירון מצביעים על כמה מקומות שיש מסורת בידיהם ששם היה הפתח. ידוע לנו על שני מקרים בהם התגלה פתחה של המערה. בפעם הראשונה, היה זה זמן מועט לאחר פטירת האריז"ל (שנפטר בשנת של"ג), כאשר בנו את המבנה הראשון על ציונו של רשב"י. אחד הפועלים שעסק בחפירת היסודות, גילה לפתע את הפתח, ובו במקום כרע ומת. בעקבות האסון הנורא, ציווה רבי אברהם גלאנטי לסתום לאלתר את הפתח. המקרה השני התרחש לאחר יותר ממאה וחמישים שנה, בשנת תק"כ, כאשר עלו תלמידי הבעל שם טוב לארץ ישראל בעליה המפורסמת. אחד מהם היה רבי יהושע, מחבר הספר "אהבת ציון". הוא מעיד כי אנשי המקום סיפרו לו על קיומו של פתח למערה, בצדה המערבי של החצר. "אמר לי רבי יעקב מנקר, שפעם אחת נפתחה הרצפה של ההיכל, וראה שיש מערה חלולה תחתיה". לפי המסורה, המערה היא ענקית, ונמשכה מהציון של רשב"י שהוא מצד דרום עד הציון של רבי אלעזר (שהוא מרחק כשישה מטרים) שהוא בצפון-מערב. נתקיים בשני בני עליה אלו, האב ובנו, המאמר "בחייהם ובמותם לא נפרדו", שכן גם בחייהם היו קשורים ודבוקים נפש בנפש. הרמ"ז (עיין ב"נצוצי אורות", זוהר ח"ג קכ"ז ע"ב) מוסיף שרבי שמעון בר יוחאי היה בסוד כתר, ובנו רבי אלעזר, בסוד חכמה. יש אומרים (עיין "מסעות ירושלים", עמ' קע"ג), שגם התנא רבי יצחק (שנפטר ביום פטירתו של רשב"י) קבור בתוך המערה. ציונו עומד מצד מזרח (ששם הכניסה המרכזית), כיום בחוץ בין שתי חצרות העומדות תחת כיפת השמים, כעשרים מטרים מציונו של רשב"י. לפי חשבון זה שטח המערה לא פחות משישים מטר מרובע.
בביקורו של רבי נחמן מברסלב בארץ ישראל בשנת תרנ"ט, כתוב עליו ("שבחי הר"ן"): "בבואם למערת רשב"י אזי בני הנעורים עסקו בתפילה ובלימוד זוהר כאשר פקד עליהם הוא ז"ל, וממנו לא ראו שום דבר רק היה שמח עד מאוד, ובכל עת בא אצל שהיה עמו ואמר לו: 'אשריך', ובלילה הלך מחדר לחדר והזהיר אותם לומר זוהר. והוא בעצמו לא אמר כלום, רק היה הולך ומנגן בעצמו, והיה בשמחה גדולה עד אור היום". כאשר פקד האדמו"ר מויז'ניץ, רבי חיים מאיר הגר זצ"ל, את מירון בשנת תשכ"ח, התבטא: "נדמה לי שמי שנוסע לרשב"י למירון מרגיש התעלות והתרוממות, כמי שנשפכים מים על גופו ומנקים את חטאיו". כן היה מוסיף: "שמעו"ן ב"ן יוחא"י בגימטריא מחי"ה מתי"ם, פירוש, על ידי לימוד זוהר הקדוש מקבלים חיות אף אלו שהם בבחינת מת, ח"ו". אביו, בעל "אהבת ישראל" אמר: "אינני יודע איך אוכל לעזוב את המקום ההוא". האדמו"ר מזועהיל, רבי שלמה גולדמן, היה מגיע למירון בכל לג בעומר. פעם באמצע הנסיעה, הבחין האדמו"ר שאחד מחסידיו מוטרד ופניו עגומות. אמר לו: "כשנוסעים לרשב"י צריך להיות שמח". בהגיעו למירון היה נזהר מלהיכנס לתוך ההיכל עד שנם תנומה קלה בחצר על ספסל. רק אז המשיך להיכנס לציון רבי שמעון בר יוחאי, ושהה שם רגעים אחדים בלבד ויצא. זו היתה דרכו בקודש. בביקורו של האדמו"ר רבי אברהם אלימלך פרלוב מקרלין במירון בשנת תרפ"ח, עסק בהכנות רבות לפני כניסתו למערה. תחילה הוא טבל בנהר מגידו, ועד שהגיעו חסידיו, שמספרם הגיע למאה וחמישים איש מצפת, הוא התעלה כראוי לרוח המקום. רבי אברהם אלימלך ישב בחצר, קם כדי להכנס אך חזר על עקביו כמה פעמים, ורק אז נכנס פנימה. ליד הציון זלגו עיניו דמעות מאין הפוגות זמן רב מעוצמת ההתרגשות שעורר בו המקום, ורק אחר כך יצא אל החצר ורקד בהתלהבות. בל"ג בעומר תרצ"ה נפגשו במירון שלושה צדיקים: האדמו"ר ר' שאול ידידיה טאוב ממודזיץ, האדמו"ר ר' דוד בורנשטיין מסוכטשוב, והגאון ר' צבי אריה מקוז'יגלוב בעל ה"ארץ צבי". פגישה הסטורית זו הותירה רושם רב על בנו של האדמו"ר ממודז'יץ, ר' שמואל אליהו טאוב, והיה מזכיר אותה לחסידיו פעמים רבות. כ"ק האדמו"ר המהרי"ל אשלג זצ"ל היה מגדולי המקובלים וחיבר פירוש ה"סולם" על הזוהר הק' ועוד. כאשר סיים חיבורו בשנת תשי"ג היה בל"ג בעומר במירון, וערך סעודה רבתי לכבוד המאורע, וציוה על החסידים לנגן ניגון בלא מילים, ואמר אין מילים בפי להודות לאלוקים שזיכה אותי לחבר פירוש על הזוהר, על כן אני מצוה לנגן ניגון בלי מילים. מרביצי תורה מעולם החסידות כ"ק האדמו"ר בעל ה"בית ישראל" מגור זצ"ל היה מגיע למירון לפעמים, וידוע היה שזמן זה הנו עת רצון גדול לפקידת ישועה ורחמים בפרט בזש"ק. כמו כן היו אנשים שהזכירו עצמם להיפקד בזש"ק וציוה אותם שיסעו למירון ויבטיחו שיקראו לבנם בשם שמעון, וכך נושעו. כ"ק האדמו"ר בעל ה"לב שמחה" מגור זצ"ל היה פעם בש"ק י"ז אייר בטבריה, ובמוצש"ק ליל ל"ג בעומר נסע למירון, ואז נגשו אליו כמה אנשים (שאינם נמנים על חסידי גור) והזכירו עצמם להיפקד בזש"ק, וברכם ואמר לכל אחד מהם "נעשה אדם נאמר בעבורך", וכן היה שנוושעו בעז"ה. האדמו"ר מסאטמר, רבי יואל טייטלבוים, ביקר בארץ ישראל בשנים שלפני השואה. כאשר הגיע למירון ציוה רבי יואל לעצור את הרכב באמצע ההר כדי לעלות ברגל עד המערה. העיד רבי עמרם בלויא שראה במו עיניו כיצד נהג הרבי בהליכה זו - עיניו זלגו דמעות, כשקרב אל פתח המערה נפל רבי יואל ארצה בפישוט ידים ורגלים, ונאנח: "אוי רבי שמעון"! כן היתה עוצמת הגעגועים שלו. הרה"ק ר' מרדכי חיים מסלונים המכונה ר' מוטל דיין זצ"ל, יצר קשר אמיץ עם האדמו"ר מסאטמער ואמר עליו שבחים גדולים, וקושר את כוחו לכוחו של רשב"י. כאשר הגיע הזמן לחזור לקהילתו בקראלי בספינה האחרונה שהפליגה לאירופה לפני ראש השנה, התעכב הרבי במירון, וכמעט שלא הגיע לנמל חיפה בזמן. כה גדולים היו געגועיו לרשב"י. אמנם, כסופיו התבטאו גם בימים הבאים. יותר משבוע שהה במירון, ומדי יום ישב אצל ציון הרשב"י עטוף בטלית ועטור בתפילין שעות ארוכות. פעם אחת באישון לילה מצא רבי עמרם את הרבי ליד הציון בפישוט ידים ורגלים. מתוך בכיות חזר רבי יואל על הפסוקים תהילים (פ' כ"ז - י"ס) פעמים רבות ואמר: "שוב נא הבט משמים וראה ופקוד גפן זאת, וכנה אשר נטעה ימינך ועל בן אמצת לך. ולא נסוג ממך תחינו ובשמך נקרא". כך שכב על הארץ למעלה משעה וחצי בהשתפכות הנפש. מטעם הכמוס עמו, נמנע האדמו"ר מקלויזנבורג, רבי יקותיאל יהודה הלברשטאם זצ"ל, מלנסוע להילולא של רשב"י ביום ל"ג בעומר - פרט לפעם אחת. בשנת תשי"ט שינה האדמו"ר את דרכו, וערך את שולתנו הטהור בליל ל"ג בעומר במקום במוצאי החג. למחרת הוא יצא מקרית צאנז שבנתניה עם קבוצה של חסידיו לדרכו למירון. מיד בהגיעו למירון נכנס רבי יקותיאל יהודה להיכל הרשב"י ואמר תהלים במשך כמה שעות. לאחר מכן, ישב שם ועבר על כל המימרות של רבי שמעון בר יוחאי שבש"ס ובסוף קרא קוויטלעך (אותם שרף אחר כך על גג ההיכל במקום ההדלקה). כשיצא מאוהל רשב"י החל לרקוד בחצר בהתלהבות, ובמשך שעה ארוכה רקד בתוך המעגל ביחידות. פניו בוערות כמלאך ה' משמחת המצוה עד כלות הנפש. יותר מאוחר, ערך האדמו"ר את שולחנו הטהור לכבוד היום. למרות שרבי יקותיאל יהודה האריך ימים ושנים בארץ הקודש, היתה זו הפעם היחידה שהוא השתתף בשמחת ל"ג בעומר במירון. זיע"א. כ"ק האדמו"ר בעל ה"פני מנחם" מגור זצ"ל נסע פעם למירון: באמצע הדרך ציוה לעצור ואמר איך אנו מגיעים להתפלל במקום קדוש כזה, בזמן שאנחנו לא ראויים שתתקבל תפילתינו. אך העצה לנך היא, לקרוא את אגרת הרמב"ן, שכידוע הבטיח הרמב"ן שביום שיקראו את האגרת יענו מן השמים כאשר יעלה על הלב לשאול, ועל כן קרא ביחד עם כל הנוסעים את אגרת הרמב"ן, ואח"כ המשיכו בנסיעה. אחד מחכמי האמת בדור הקודם, המקובל רבי אשר זליג מרגליות זצ"ל, היה מקושר אל מירון באופן מיוחד במינו, בכל נימי נפשו הגואה. את הרהורי לבו, חרט עלי ספר ("הילולא דרשב"י", עמ' ע"ט), ואלה דבריו: "הנה גויל אילו רקיעי, קני - כל חורשתא, דיו - אילו ימי, ודירי ארעא - ספרי, לא יספיקו ולא יכילו לכתב את גודל ההתעוררות והשמחה שנתעורר עוד מקודם ל"ג בעומר בכל ארץ ישראל. השיחה והשאלה המורגלת בפי כל הבריות היא - 'האם אתה נוסע למירון', דרכי הארץ מלאים אוטומובילים מהנוסעים למירון בקול רינה ושמחה ושירי 'בר יוחאי' ושמחה גדולה בעיר הקודש טבריה וצפת מהאורחים הבאים לבקר שם בדרך אגב, במקומות הקדושים הנמצאים בערים טבריה וצפת".
בדור הקודם החלו חסידים במנהג של עליה למירון לשבתות. הרעיון היה נפלא, המטרה היתה כדי לגבש את החסידות על ידי כינוס החסידים עם האדמו"ר במקום קדוש. אין ספק, מירון ורבי שמעון ממש מיועדים לכך, להתחזק ולהתעלות בצוותא יחד. הראשון שנהג כך היה רבי אברהם שטרנהארץ, מנהיג חסידי ברסלב, נכדו של רבי נתן מברסלב זי"ע, רבי אברהם עלה ארצה בשנת תרצ"ו והתחיל לחזק את חסידי ברסלב בדרכים שונות. בראש השנה, יום שרבי נחמן מברסלב ציוה לחסידיו להתפלל ליד ציונו באומן או אצל צדיק אחר , הוא ארגן מנין בעיר העתיקה, ברם, בשנת ת"ש העביר את מקום התפילה למירון. מאז, חסידי ברסלב מתפללים שם ביום הנורא הזה. רק בראש השנה תש"ט, שהיה מסוכן להתקרב למירון בשל האויב הערבי, התפללו בטבריה ליד הציון של רבי מאיר בעל הנס. המנהג התפשט לחסידיות ומוסדות אחרים. "יד עזרה", ביוזמתו של רבי אשר פריינד, הגיעו למירון בכל "שבת מברכין".הרבה חסידיות בחרו אחת שבתות לעלות מירונה ולהתרומם שם בצל של היכל רשב"י מתוך שמחה של מצוה. יש לפרש הכתוב תערוך לפני שלחן נגד צררי, צררי הוא מלשון צרור את המדינים והכיתם אותם (פר' פנחס), וגם מלשון צרור ביחיד, באחדות. הנעשה על ידי שמתאחדים יחד, וזהו בחינתו של רבי שמעון שמרומז בכתוב, כי שלח"ן ער"ך הוא מספר רב"י שמעו"ן, ורבי שמעון שחבריו שנאו זה לזה וע"כ הגיעו לבחינת צרור את המדינים וכו', אמנם רשב"י שנקט לשון השני של צרור, בחינת האחדות כמו שמרומז בשמו כמאה"כ כי שמע ה' כי שנואה אנכי ותקרא שמו שמעון, וכן במה שאמרו הנה מה טוב ומה נעים שבת אחים גם יחד, מרומז שמו של רשב"י, כי הנ"ה מ"ה טו"ב ומ"ה נעי"ם עולה למספר ל'ג עמר, יום החג של רשב"י, ובזה רמזתי למה שמתקבצים בהיכלא דרשב"י על שבתות השנה שכן מרומז בהדיא, והבן., צבי לצדיק, להרבי מבלאזוב זי"ע
*ישועות: רבי ישעיה החזיר את העגלה!!*
אברך מבית שמש הוציא כסף מהבנק, הניח את התיק עם הכסף והפלאפון בתוך העגלה של התינוק (ללא התינוק) וקפץ שניה לקומה למעלה להביא משהו מהבית. כשחזר גילה שאין עגלה. פועלי הבניין שעובדים שם כנראה גנבו לו.
הוא ביקש מהשכן להתקשר אליו, אולי הגנב יענה.
כעבור 10 דק התקשר שוטר ושאל: איבדת עגלה? מה מסתבר? השוטר נסע ביצאה מהעיר וקלט חבורה של ערבים צועדים כשאחד מהם עם עגלה חדשה של תינוק. הוא עצר ושאל, והערבי אמר לו שמצא אותה בפח. השוטר כבר כמעט עזב אותם כי תכלס אין לו ראיות לגניבה, ואז פתאום הפלאפון מצלצל מתוך העגלה בשיר: "רבי ישעיה בן ר ' משה, פועל ישועות לכלל ישראל..." השוטר הבין מיד את העסק, והשיב את האבדה ליהודי.
*להצטרפות ל'המגזין' בווצאפ:* mgzin.online *בטלגרם:* t.me/mgzintov
נשלח ב-15/6/2022 14:41
*הזמן קצר והאהבה מרובה / החלק היומי, פרשת בהעלותך / סיון רהב-מאיר:*
החופש הגדול בפתח. *רוחמה ווגל*, מנהלת תיכון אמי"ת אורי במעלה אדומים, כתבה השבוע לקהילת בית הספר מכתב לקראת החודשיים הקרובים. היא הקדישה את הדברים לזכר תלמידת בית הספר, *אלה אור ז"ל*, שנספתה באסון בנחל צפית:
"המשאב היקר והשוויוני ביותר שיש לנו בחיים הוא הזמן: יממה בחייו של אילון מאסק, האיש העשיר בעולם, ויממה בחייו של אחרון הקבצנים המחפש מזון בפח האשפה, אורכת 24 שעות בדיוק. הדקה היא אותה דקה.
שאלת החיים היא איך מנצלים את הזמן, בפרט בחודשיים של חופש. נהוג לומר: 'הזמן קצר והמלאכה מרובה'. אלה אור ז"ל ניסחה את המסר הזה מחדש בסטטוס שלה, וכתבה: 'הזמן קצר והאהבה מרובה'.
נסו לנהל את החופש לפי המסר הזה. להפוך את החודשיים האלה לימים של אהבה. אהבה למשפחה – בחיזוק הקשר עם ההורים והאחים וסבא וסבתא. אהבה לחברה – בהתנדבות ובעזרה לזולת. אהבה לארץ – בטיולים. אהבה לתורה – בלימוד אמיתי מרצון, בלי מבחנים.
אלה כנראה הרגישה, בתת מודע, שזמנה קצר. החודש הייתה צריכה לחגוג יום הולדת 22. הלוואי ונלמד ממנה לחיות באמת בתודעה שהזמן קצר, והאהבה מרובה.
שימרו על עצמכם, רוחמה".
*** *_לקבלת התכנים של סיון רהב-מאיר באופן קבוע: https://lp.vp4.me/pif9_*
נשלח ב-30/6/2022 21:22
ממתק לשבת *מילה הופכת למציאות*
זוג הגיע ללשכה של הרב מרדכי אליהו זכרונו לברכה, ואמרו לו שהם רוצים להתגרש. הרב הצטער מאוד לשמוע ושאל אותם: "למה אתם רוצים להתגרש?". אמרה האישה: "בכל יום שישי, לפני הקידוש בעלי שר 'אשת חיל', ובכוונה מצביע על אמא שלו ולא עלי. אם בעלי חושב שאני לא אשת חיל, אז עם גבר כזה אני לא רוצה לחיות". שאל הרב את האיש לפשר העניין, והאיש ענה: "מה לעשות? היא לא אשת חיל, אמא שלי היא אשת חיל. היא יודעת לנהל, לארגן, לבשל, לסדר, הכול".
הרב הצטער מאוד לשמוע את הדברים, קרא לאותו האיש ביחידות ואמר לו: "בחודש הקרוב, בכל יום שישי כשאתה שר 'אשת חיל', אתה מצביע על אשתך, אבל בלב חושב על אמא שלך". האיש הסכים. לאחר חודש ימים, חזר אותו האיש אל הרב מרדכי אליהו, ואמר לו: "כבוד הרב, זה פשוט לא להאמין! מאז שב'אשת חיל' אני מצביע על אשתי, היא נהייתה אישה מדהימה: מנהלת, מארגנת, מבשלת - אשת חיל אמיתית. לכן, רציתי לבקש מהרב שהחל מיום שישי הקרוב, לא רק אצביע על אשתי ב'אשת חיל', אלא גם בלב אני אחשוב עליה".
בפרשת נח אנחנו רואים דבר חריג - התורה נותנת הרבה מחמאות לנח, מה שלא מצינו אצל צדיקים אחרים: "נח איש צדיק תמים היה בדורותיו, את האלוקים התהלך נח". מה הסיבה? אומר הרבי מליובאוויטש: נח היה צריך להיוולד מחדש. נח היה אדם יחיד, שעמד מול דור שלם של מושחתים, ובמשך 120 שנה הוא בנה את התיבה. אלוקים היה צריך לתת לו כוחות מיוחדים, והמילים יצרו מציאות.
מכאן אנחנו יכולים ללמוד מסר חשוב: כשאנחנו מחמיאים למישהו אחר, אנחנו לא רק מכבדים אותו על ידי המחמאה, אלא אנחנו גם משכנעים את אותו אדם, שיש לו את היכולות, יש לו את הכוחות. בני אדם מגדירים את עצמם לרוב לפי הציפיות של אנשים אחרים מהם, וככל שאנחנו נשבח יותר ונחמיא יותר לאנשים על הכישורים שלהם, ככה הם יוציאו מעצמם את הדברים לידי פועל ממש.
באחד הימים הגיע בחור אל הרבי מליובאוויטש ואמר: "רבי, אני מאוד אוהב אותך ואת הדרך שלך, אך לעולם לא אוכל להיות חסיד שלך, הדבר ידרוש ממני שינויים חיצונים, כמו לגדל זקן וכדומה ואיני מסוגל לזה"
הביט בו הרבי במבטו האוהב ואמר לו: "כל יהודי שקם בבוקר, ומחליט להיות היום טוב יותר משהיה אתמול - הוא חסיד שלי".
מהי משמעות של קבלה טובה? לשנות מעט היום את האתמול...
כולנו רוצים לעלות ולהתעלות, להתקדם ולקבל קבלות רבות וטובות. אך לעיתים אנו מעמיסים על עצמנו יותר מיכולותינו ואז מגיע הכישלון ואיתו הייאוש.
לעיתים, כדי להתקדם, לא שייך לעלות ישר למדרגה הגבוהה, כדי להיקרא חסיד, עובד אלוקים, מספיקה קבלה אחת קטנה, שינוי אחד, התעלות והתגברות. קבלה טובה שלך היום תעזור לך מחר!
החלטה טובה של אדם פרטי יכולה לפעול רבות לאותו אדם, החלטה טובה של רבים תועיל רבות לכלל, וגם לפרט.
יש קבלות רבות שאדם יכול לקבל, קבלה קטנה שתלווה אותו שנים, ותתן לו לפתוח שערי שמים וחיים טובים יותר... ("חיזוק יומי" - רונן קרתא)
*יום טוב ובשורות טובות* *לגאולת והצלחת עם ישראל ברחמים רבים. אמן!*
הגיעו פעם זוג אל הרב חיים גוטניק מאוסטרליה לייעוץ. מצב הזוגיות שלהם לא היה בכי טוב והם שמעו שהרב יוכל לסייע להם, בין הדברים הוא יעץ להם ליהנות מסעודת השבת המסורתית ולנצל את הזמן הפנוי להשקעה בזוגיות. מאוכזבים מגישתו המיושנת והפרימיטיבית, לדעתם, פנו השניים לחפש עזרה מקצועית יותר.
אחרי כמה שבועות הופתע הרב כשעל דלתו דפקו בני הזוג כשבידם זר פרחים ובקבוק יין, "באנו להתנצל", הם אמרו, "הפסיכולוג היוקרתי ששילמנו הון לפגישות איתו ייעץ לנו להוסיף קצת רומנטיקה לחיי הנישואין, להקדיש ערב אחד בשבוע זה לזה, לכבות את הטלויזיה והטלפונים ולעשות ארוחה שקטה לאור נרות..".
*הבנו שהגישה שלנו היתה מוטעית" סיימו בחיוך מתנצל, "כנראה שביהדות יש כמה ערכים שכן מתאימים לנו".* קשה לנו לשמוע אמת מכל אחד, לעיתים דוקא מהקרובים אלינו ביותר, וכנראה אם נשמע את הדברים מאיזה פרופסור באוניברסיטת תל אביב זה ישכנע יותר.. השבוע בפרשה, עושה לנו התורה תרגיל מעניין.
בלעם המכשף הרשע שבלק מלך מואב שוכר במיוחד כדי לקלל את עם ישראל, מנסה בכל כוחו להוציא מילים רעות אך לא מצליח.. רק ברכות זורמות החוצה. לא סתם ברכות, הברכות והנבואות הגדולות ביותר לעתיד עם ישראל , ובראשם נבואת הגאולה " *דרך כוכב מיעקב וקם שבט מישראל ומחץ פאתי מואב"*
מה באמת, חסרים לנו נביאים וצדיקים שיספרו לנו על העתיד לקרות באחרית הימים?
אולם אלוקים כנראה מכיר בטבע היהודי ודואג לשלוח את האמיתות הגדולות שלו דוקא ע"י נביא גוי ואז יותר קל לנו להאמין שזה יקרה..
*אם בלעם הרשע יכול היה להאמין שבעולם הנהנתני הזה שאנחנו חיים יחול שינוי עצום כזה של גאולה וכולנו נתעלה מעט מעל לדאגות היומיומיות שלנו נשים בצד לרגע את הפלאפונים ונרצה רק "לדעת את ה'", הגיע הזמן שגם אנחנו נצא מהחלון הצר שאנו מביטים בו על העולם ונתחיל להאמין באמת ובזכות האמונה יזרז הקב"ה את הגאולה במהירה בימנו אמן*
*שבת שלום ומבורך!!* אליהו רבוח הדלקת נרות: 19.29 מוצ"ש: 20.30
שלום.
*סיפור חשוב מאוד על מעלת הויתור.*
באמריקה יש מסעדות מיוחדות שאפשר להזמין בהן אוכל בטלפון, להגיע עם הרכב לדלפק והם מוציאים את המנות אליך, על מגש, ישר לתוך המכונית. יום אחד הגיע מישהו לקבל את האוכל שהזמין, הוא פתח את החלון והתכוון לשלם לקופאית. הוא התחיל לחפש בכיסים. הנהג שמאחוריו התעצבן, צפר שוב ושוב, ומשלא נענה, התחיל לצעוק ולנסוע קדימה עד שדחף את המכונית העומדת לפניו!
הנהג שילם את ההזמנה שלו והגיש עוד עשרה דולרים. "זה תשלום על ההזמנה של הנהג שמאחורי", אמר לקופאית.
הקופאית לא הבינה: "השתגעת? הוא דוחף אותך ואתה משלם עבורו?". הנהג ענה: "כן, אני רואה שהוא עצבני, בטח היה לו יום קשה. אז אם אני יכול לגרום לו להרגיש קצת יותר טוב, למה לא?"
הקופאית הביטה בהזמנה של הנהג השני ואמרה, "מצטערת, הוא הזמין אוכל לחמישה אנשים... הכסף שנתת לי לא יספיק לזה". הנהג פתח את הארנק, שלף כרטיס אשראי ושילם! ואז קרה דבר מדהים: הוא המשיך לנסוע ואפילו לא הסתכל אחורה לראות מיהו הנהג שעמד מאחוריו!
סוף־סוף הגיע תורו של הנהג העצבני. הוא הוציא כסף, והקופאית אומרת לו: "לא צריך, הנהג שלפניך כבר שילם". הנהג היה בהלם, מה? מי? והקופאית סיפרה לו "הוא חשב שהיה לך יום קשה, ורצה לעשות לך קצת טוב". הנהג העצבני כל-כך התרגש, ואמר לקופאית: "את יודעת מה, גם אני רוצה לעשות משהו טוב. אני רוצה לשלם עבור הנהג שמאחורי". הגיע תור הנהג הבא, וגם הוא מוציא כסף לשלם, והקופאית אומרת לו "הנהג הקודם שילם בשבילך" ומספרת לו את כל מה שקרה. גם הוא מתרגש מאד ומשלם עבור הנהג שאחריו. וכך, כל אותו היום, הסיפור חוזר על עצמו – כל אחד שילם בשביל השני.
*כשאתה מוותר זה לא נעצר בין שניכם זה מהדהד מעגלים הרבה יותר גדולים ממה שאתה חושב גם ברוחניות וגם בגשמיות...*
https://chat.whatsapp.com/DI1Cb1HmiqAJbcAKsJlns2
נשלח ב-21/7/2022 10:57
*בס"ד* *בוקר טוב... חיזוק יומי... כב' תמוז*
*לעיתים בזיון הוא מפתח הישועות שלך*
בבית אחת מנכדותיו של הצדיק רבי שלמה מזוועהיל זצ"ל, שרר רעב גדול, מזון יבש ובגדים קרועים העידו על המצב הקשה.
כשהמצב הגיע עד נפש זעקה האם: "איני יכולה יותר, הולכת אני להתחנן על נפשי אצל סבי הקדוש רבי שלמה מזוועהיל שיברכני בישועה".
"סבא, המצב קשה מאד בבית, אין לנו מה לאכול. בבקשה, תפעל בשבילנו שתבוא לנו ישועה ונזכה להאכיל את ילדינו כראוי" אמרה בבכי.
הרב הביט בנכדתו באהבה ואמר לה: "לכי בהקדם אל הכותל המערבי ושיפכי שם את ליבך לפני הבורא, והוא ירחם וישלח לך ישועה".
הנכדה שידעה כי כל דבריו הם קודש קודשים, עשתה מיד את דרכה אל הקיר הקדוש ופרצה בבכי קורע לב כשהיא פורקת את המועקה הקשה שבליבה.
הנשים שברחבת הכותל נבהלו מבכיותיה ולא ידעו מה אירע לה, אלא שלפתע צעקה לעברה אחת המתפללות: "גברת חצופה, את מוכנה להיות בשקט?! את מפריעה לכולן להתפלל. זה ממש חוסר דרך ארץ! תתביישי לך".
נכדת הצדיק לא התכוננה לקבל מטר ביזיונות שכזה, ליבה נשבר והיא פרצה בבכי, שהרי מלבד מצבה, הרי שכעת אף מבזים ומביישים אותה לעין כל. היא לא יכולה הייתה לסבול את הביזיונות ועזבה את המקום שבורה.
בדרכה לביתה, ראתה על הרצפה דבר מוזר. היא התכופפה ולהפתעתה היא גילתה מטבע "נפוליאון זהב" - מטבע בעל ערך, היכול לפרנס משפחה גדולה במשך חודשים ארוכים.
היא שמחה מאד והודתה לקב"ה בדמעות ששמע את תפילתה ושלח לה ישועה הגדולה. בהתרגשות עשתה את דרכה אל סביה הקדוש, על מנת לבשר לו על הישועה.
"סבא, שמע ה' את תפילתי והושיעני וכבר בדרכי מהכותל מצאתי מטבע 'נפוליאון זהב' יקר...
אבל סבא, מדוע הייתי צריכה לעבור את הביזיונות והבושות שהיו לי בכותל לעיניי נשים רבות. וכי לא היה מספיק שהייתי מתפללת בדמעות והיה הקב"ה שולח לי את המטבע?" שאלה.
השיב לה סביה: "נכדתי, טעות בידך. את חושבת כי כיוון ששמע הקב"ה את צערך ובכייתך שלח הוא לך את המטבע היקר? לא, דעי לך שבכיותייך עלו עד לכסא הכבוד, ולכן החליטו להביא לך כתגמול מתנה גדולה ששמה 'ביזיונות' אשר אדם הזוכה לביזיונות מנקים מעליו את כל הגזירות והמחלות הרובצות עליו. כיוון ששתקת וקיבלת את הביזיונות התבטלה גזירת העוני ומצאת את המטבע היקר. המטבע אינו תגמול על התפילה, אלא התגמול הוא ביזיונות".
אין אדם שלא רוצה ישועות, אין אדם שלא מבקש ומתפלל בשבילן, לעיתים הדמעות חונקות והייאוש מחלחל.
לפעמים בורא עולם שולח לנו מתנה - "ביזיון", אומנם לא מתנה שראוי לקבל, ששמחים לקבל, אבל איתה לפעמים פותחים אנו את הדלת לישועה.
ביזיון הוא הדבר המשפיל ביותר שחובה האדם, אם "זכית" לביזיון, נסה למנף אותו לטובתך, עם כל הכאב והצער העובר עליך, קבל את הביזיון, תתפלל שבזכותו יפתחו לך שערי שמים ותזכה לישועה שכל כך חיכית לה...
בזיון הוא דבר קשה מאד, אם חלילה תחווה אותו, נצל אותו לטובתך, וזכור שהוא נשלח אליך לטובתך... ("חיזוק יומי" - רונן קרתא)
*בס"ד*
1;חצות הלילה00:451;1;אשמורת הבוקר 2:301; 1;עלות השחר 4:461;
טלית ותפילין המוקדם ביותר המוקדם ביותר (משיכיר 5:061;1;הנץ החמה 5:581;סוף זמן קריאת שמע1;1;09:211;1;סוף זמן שחרית (על דעת הגר"א1; 10:291;חצות היום 12:451;תפילת מנחה המוקדמת ביותר 13:191;שקיעת החמה 19:321;
בין השמשות 17:591; סוף .זמן תפילין למי שפיקשש עד כוכב ראשון *1;
*0; התחזקות1;*
בתור ילד, אני זוכר שמאוד אהבתי את 'רחוב סומסום'.
לפעמים אתה זוכר דברים שלכאורה הם הכי לא חשובים בעולם, ובכל זאת משום מה הם נחרטו לך בזיכרון.
אני מאוד אוהב להשתמש בזכרונות האלה מה'חיים הקודמים' שלי כדי ללמוד מהם משהו בעבודת ה' כמו שהבעל שם טוב מלמד שכל דבר שאנחנו רואים בעולם זה בהשגחה פרטית וממילא צריך ללמוד מהם משהו.
אז אחד הזכרונות שיש לי מרחוב סומסום, זה שקיפי פתאום נתקל בקופסת סוכריות. הוא מאוד אהב סוכריות ומאוד רצה סוכריה. הוא הכניס את ידו השמנה לתוך הקופסא ותפס חופן של סוכריות בכף ידו. כשניסה להוציא את היד מהקופסא... הוא לא הצליח. הוא ניסה וניסה ועוד פעם ניסה... ו...שום דבר. היד לא יוצאת.
אני לא זוכר בדיוק מי נתן לו את העצה הזאת (אולי מוייש'ה אופניק), אבל לפתע הוא שחרר את האחיזה שלו בסוכריות, הוציא את היד ואז פשוט שפך את הסוכריה על השולחן. גאונות...
חז"ל אומרים שמי שרודף אחר הכבוד, הכבוד בורח ממנו... ומי שבורח מהכבוד... הכבוד רודף אחריו.
יש במציאות משהו טריקי. כמה שאתה יותר רוצה דבר מסויים, כך הוא יותר מתרחק ממך. כמה שאתה פחות רודף אחריו, ככה זה יותר מהר מגיע...
היום בבוקר שמעתי מתומר החברותא שלי, סיפור שהתקשר למה שלמדנו.
הוא סיפר לי על קרובת משפחה שלו שבמשך שנים לא הצליחה להיכנס להריון. 17 שנה של טיפולים, הפריות, בדיקות. לא נשאו פרי. אבל היא כל כך רצתה ילדים. כל החיים שלה סבבו סביב זה. כך הוא מספר. עד שהיא וויתרה. ואז הם החליטו לאמץ ילדה. וזה עשה לה טוב. אמנם לא ילדה שלה אבל ילדה. ברוך ה'. כל הרצון העז והמתח שהיה לה נרגע. ואז הם טסו קצת לטייל בעולם. עם הילדה המאומצת. והם מאוד נהנו. והיה לה טוב.
ובאמצע הטיול... היא גילתה... שהיא בהריון. טבעי.
יש משהו במתח הזה שלא נותן לדברים לקרות. רצון תמיד מוליד מתח. זה הפער בין הרצוי למצוי.
אז איפה הטריק?
הטריק הוא בהרפייה. בוויתור. במנוחה.
ולמה זה טריק? כי באופן אוטומטי כשאתה מוותר זה כאילו התייאשת מלהשיג את הדבר. וכיוון שהדבר מאוד מאוד חשוב לך - איך אפשר לוותר עליו?! וזה בדיוק הטריק - זה לא שאתה מוותר על הדבר. אתה מוותר על הרצון.
באופן טבעי אנחנו עושים חיבור בין הדבר עצמו אותו אנו רוצים, לבין הרצון להשיג אותו. וכשאנחנו מוותרים על הרצון שלנו זה נתפס בחוייה כאילו ויתרתי על הדבר. אבל האמת היא הפוכה. כמה שאנחנו יותר מוותרים על הרצון כך הדבר יותר בקלות מגיע.
רק מה... הטריק הזה, בכלל לא פשוט לביצוע. למה?
כי אם היינו אומרים - בוא תרפה, תוותר ותפסיק לפעול למען מימוש הרצון שלך. זה היה באמת לא כזה מסובך. אבל כשתוך כדי שאומרים לך - תרפה. תוותר. תנוח - אומרים לך גם תתקדם, תפעל ותעשה הכל כדי שזה יקרה... אז זה כבר נהיה באמת לא פשוט.
מצד אחד - להרים טלפונים לשדכנים, להיכנס לאתרי היכרויות, להיפגש, לברר, להמשיך להיפגש, לקבל החלטות... וכו' וכו' ומצד שני - הכל בלי רצון. בלי מתח. מתוך הרפייה. זה כבר נשמע טריקי באמת.
איך עושים את זה???
נקודת התשובה היא המקום שאנחנו נותנים לכל מימד. מה העיקר ומה הטפל. מה באמת מחולל את ההצלחה ומה הוא רק דבר נלווה שבלעדיו אי אפשר.
אנחנו צריכים לקלוט שההצלחה האמיתית מגיעה מההרפיה - שם אנחנו שמים את כל כובד המשקל שלנו. זה העיקר. זה מה שבסופו של דבר יביא אותנו ליעד. רק מה, ה' רוצה שנעשה גם פעולות. הוא רוצה שהשפע (הזיווג שלנו) יעבור ב'צינורות המקובלים' ולכן אני גם עושה מעשים.מתקשר לשדכנים. נפגש. וכו' וכו'.
לא שזה מה שמביא לי את הדבר. זה לא. אבל זה צינור שאני 'מניח' כדי שההשפעה תוכל לבוא מלמעלה דרכו.
בזכות מה?
בזכות ההזדככות שלי. בזכות המנוחת נפש שלי. בזכות השמחה העצומה ששורה בי. בזכות האהבה הגדולה שאני חווה בעולם שלי. בזכות הביטחון האמיתי שלי בעצמי. בזכות השלום הפנימי שבתוכי. בזכות יכולת ההקשבה שפיתחתי. בזכות החשיבה החיובית שהקנתי לעצמי. בזכות החשיפה של מה באמת חשוב לי בזוגיות. בזכות זה שאין בי פחד יותר. בזכות זה... 'זה בא'.!!!
להצטרפות✆
7; *0545420174* 8;
*(אין עוד מלבדו)*!! יום טוב ומבורך עם טונות של בשורות טובות2; לגאולת ולרפואת ולהצלחת עם ישראל. אמן
נ. ב. הרפו ודעו כי אני ה', זה עניין של ענוה
והתבטלות לבורא (רציף)
נשלח ב-11/8/2022 12:25
*בס"ד* *בוקר טוב... חיזוק יומי... יד' אב*
*אתה בוחר איזה שליח להיות*
רבי יצחק בן אלעזר היה מטייל בשונית בקיסריה. בדרכו מצא עצם מושלכת בדרך.
ניסה רבי יצחק להזיזה ולהצניעה בצד הדרך, אך העצם שבה למקומה. ניסה שוב להזיזה לצד הדרך ושוב העצם התגלגלה למקומה.
אמר לעצמו: "כמדומני העצם הזו מתוקנת לעשות את שליחותה".
לאחר ימים מספר, עבר שליח של המלכות, נכשל בה, נפל ומת. בדקו אחריו ומצאו בידו מכתבים ואיגרות מלאים בדברי השמצה על היהודים... (מדרש רבה)
כל אחד מאיתנו הוא שליח, כל בריה ומקום הם שליחי הבורא. כל שפע, ברכה או חלילה קללה מנווטים למקום שלהם, לעשות את רצון יוצרם.
אם מגיע לך שפע גדול, ברכה במעשה ידיך הם יגיעו, גם אם ינסו לטרפד אותם, לשים לך רגליים, למנוע את הגעתם, הם יעשו סיבובים עד שיגיעו ליעדם.
שטר של מאה שקלים נפל ברחוב הומה אדם, עשרות אנשים עוברים לידו ולא רואים אותו, עד שמגיע האדם שאליו הוא יועד, אוסף אותו ושם בחיקו.
רבים האנשים המחכים למשרה מכובדת, לאישה שייחלנו לה, לדירת החלומות, ולעיתים נוחלים אכזבה, אדם אחר זכה במשרה, באישה ובדירה.
הדבר מכביד על היום, התקווה נגוזה, הייאוש מחלחל והורס כל חלקה טובה שהייתה לנו.
אם נזכור שמה שלא טוב לנו לא יגיע אלינו, ורק מה ש"תפור" עבורנו יבוא אלינו, נוכל לשמוח גם באיבוד המשרה, באי הצלחת השידוך, וברכב שנקנה דקה לפנינו על ידי אדם אחר... כי פשוט הדבר לא היה טוב לנו.
כולנו שליחים, התפקיד שלנו להיות שליחים טובים, ולא חלילה להיפך. עלינו לשמש צינור עבור האחר, תקווה ומרפא לחבר.
כשנזכור שאנו שליחי מצווה, וכל מה שסביבנו אף הם שליחים, נוכל לזכות לנחת, לא נתייאש מההפסד, ולא נכעס משליח לא ראוי, אלא נעמוד רגע עם עצמנו ונאמר: "תודה בורא עולם, הכל לטובתי, הטוב יגיע לי בזמן הטוב ביותר עבורי, המותאם ביותר בשבילי".
שליח נקרא גם מלאך, תהיה מלאך לחבר, ויישלחו אליך מלאכי רחמים להעניק לך את המגיע לך, בחן בחסד וברחמים... ("חיזוק יומי" - רונן קרתא)
ביום הראשון ללימודים, נכנסה המורה טובה לכיתה, ואמרה : "שלום תלמידים, אני המורה טובה ואת כולכם אני אוהבת במידה שווה". בשורה הראשונה, בספסל שממולה, ישב לו ילד שונה מכולם. בגדיו היו מלוכלכים ומקומטים ונעליו היו מרופטות. וכאשר ביומן הסתכלה, ואת שמות התלמידים קראה, התבוננה היטב בפניהם של כולם, ורק את שמו של יוסי מלמלה בחופזה. כמה שמחה המורה טובה, כשבדקה את עבודות הילדים ששבו מהחופשה הגדולה, וסימנה בעט כחול, או ירוק, הערות כמו: יפה מאוד, מצוין, אך במחברת של יוסי כתבה בעט אדום: "לא כך זה היה", או, "אין זה נכון", ובסוף כתבה בגדול את האות נון, שמשמעה "נכשל". יום אחד, כאשר הייתה המורה טובה צריכה לכתוב גיליונות הערכה, ולרשום המלצות להמשך השנה, לקחה את הגיליונות של כל הילדים מהשנים שעברו, לעיון. את הגיליון של יוסי, היא שמה בסוף, " זה בטח לא מעניין", חשבה בליבה, ומה כבר אפשר לחדש לה על הילד הזה שתקוע לה כך בכיתה, הרי היא יודעת בדיוק כי הילד הזה ייכשל, וחבל להוסיף עוד מילה... והיא עוברת על גיליונות כל התלמידים, ומהנהנת בראשה להסכמה, שאכן האבחנות בעבר, נעשו כהלכה. ולבסוף, הגיעה לגיליון של אותו יוסי , והחלה לקרוא. המורה בכתה א' כך כתבה: "יוסי הוא ילד מבריק וחכם, חבר של כולם, יודע כמעט כל דבר בעולם, ערני, מתעניין, ושואל שאלות, משתתף בכתה בכל נושא ושיחה. הישגיו בלימודים, הם מעבר למצופה, וציוניו לעילה ולעילה - הוא חלומה של כל מורה." הנידה המורה בראשה בפליאה, והמשיכה. המורה בכתה ב' כך רשמה: "יוסי הוא ילד נבון. הוא מבין היטב את החומר הנלמד בכתה. הוא מוטרד ממחלתה של אימו, ומידי פעם כאילו ישנו אך איננו, אך עם זאת, הוא משתדל שלא להחמיץ לימודים. הישגיו בלימודים טובים מאד וציוניו משביעים רצון". שוב הנידה, המורה, בראשה, והמשיכה בקריאה. המורה בכתה ג', כתבה בגיליון ההערכה את אלו הדברים: 'יוסי, מאד חולמני בכיתה. מותה של אימו, היה לו חוויה קשה ביותר, והוא טרם הצליח להתאושש ממנה, אך עם זאת, הוא משתדל ללמוד כמיטב יכולתו. חבל שאין זה מספיק. הוא לא משתתף בשיעורים, ואינו יוצר קשר עם חברים. הישגיו בלימודים די דלים, וציוניו לא כל כך טובים." הפעם, לא הנידה המורה בראשה, ומבלי להניד עפעף, מייד נטלה את הגיליון הבא וקראה. המורה בכתה ד' כתבה כי: "יוסי הוא ילד מוזר, הוא יושב בכיתה ובעצם, מלבד לתפוס מקום, הוא אינו עושה דבר. מחברותיו מקושקשות למדי, ילקוטו אף פעם אינו מסודר. את שיעוריו הוא כמעט לא מכין, ולפי הבחנתה, אין לו חברים. הישגיו בלימודים דלים, וציוניו נמוכים. ספק אם יוכל לקבל את תעודת הגמר בתום הלימודים." הבינה עתה, המורה טובה שבעצם היא טעתה, והחליטה, שמאותו היום אין היא רוצה רק ללמד. רוצה היא לחנך, להדריך ולהקנות ערכים. ומאותו היום בכל יום בכיתה, ניגשה אל יוסי, הביטה במחברתו, העירה לו בשקט ותיקנה את שגיאותיו, ואם היה צריך, גם ביקשה ממנו להישאר איתה מעט, להסביר לו עוד פעם אחת. לקראת תום שנת הלימודים, כנהוג בבתי ספר רבים, הביאו הילדים מתנות למורים. וכולם הביאו מתנות עטופות במיטב העטיפות, וסרטים מתנפנפים ומסתלסלים, כולם חוץ מיוסי שהגיש את השי שלו עטוף בנייר אריזה מקומט, שהביא מהמכולת. הילדים צחקו למראה המתנה שהגיש יוסי אך המורה, בצעקה חזקה, היסתה את כולם ופתחה מכל המתנות, דווקא את זו של יוסי, והוציאה משם צמיד ישן, מעוטר באבנים ירוקות מזויפות, וחלקן אף חסרות, ובקבוק של בושם שחצי ממנו חסר. ואז היא ביקשה מיוסי שיענוד על ידה את הצמיד, והתיזה על צווארה מעט מהבושם. בצהרים, כשחזרה אל ביתה, על גרם המדרגות, מחוץ לדלת, הופתעה לראות את יוסי, מחכה לה. כששאלה אותו, מה הוא עושה פה, אמר לה: 'רציתי להודות לך על שהזכרת לי את אימי כשענדת את הצמיד שלה ולרגע קט אף הרחתי את ריחה'. חייכה המורה. ליטפה את ראשו של יוסי, הודתה לו על התשורה הנאה, ושלחה אותו הביתה. סוף השנה הגיע, יוסי הצליח להתקדם בלימודיו, ובעצם, הוא נקרא לבמה לקבלת תעודה מיוחדת, והיה המצטיין מכל השכבה. אחרי מספר ימים, קיבלה המורה, מכתב ובו כתוב: "תודה על כל העזרה שעזרת לי. היית לי מורה נפלאה." על החתום: יוסי משיח. אחרי שנים ספורות קבלה המורה מכתב ובו סיפר לה יוסי על סיום לימודיו בתיכון, "לא הייתה לי עדיין מורה כמוך" כתב לה, ועל החתום היה יוסי משיח. חלפו עוד שנים ועוד מכתב מגיע, והפעם מהאוניברסיטה ... ובו נכתב: "מורים רבים לימדוני עם השנים והביאוני להישגי הנאים, אך רוצה אני להגיד לך זאת, כי מורה כמוך לא הייתה לי עוד. תודה לך מורתי על האמון שנתת בי, ועל המאמצים שהשקעת בי, והראית לי את הדרך להצליח. והחתימה הפעם הייתה ארוכה מתמיד : דוקטור יוסף משיח. מחתה המורה טובה דמעה, והפעם כתבה לו תשובה: " לא, לא, לא, יקירי, התודה היא לך, על הזכות שנתת לי להיות מורתך, שפקחת את עיני והראית לי כי עם מעט אהבה והשקעה, התמורה היא גדולה, וניתן לשנות את נפש האדם, ואתה הוא זה ששינית את נפשי, והפכת אותי מלהיות סתם מורה, למחנכת".