|
|
| נשלח ב-3/2/2020 11:36 |
|
| |
*בס"ד*
*בוקר טוב... חיזוק יומי... ח' שבט*
*כל המעביר על מידותיו מעבירים לו על כל פשעיו*
***לעילוי נשמות****
שרה בת סעידה
שרה בת סולטנה
ברכה בת מרים
סוזנה בת קאלו
מורי איברהים דחוח בן חממה
תהיה נפשם בגן עדן אמן
★לרפואת כל חולי עמו ישראל רפואת הנפש ורפואת הגוף★
אברך צעיר נפקד בצרות רבות - שלום בית וחובות גדולים. הקשיים גברו והוא נאלץ להתגרש מאשתו.
חמיו תבע אותו למשפט, עקב כך חלה האברך במחלה קשה, וצרותיו החמירו.
בצר לו פנה האברך אל רבי אברהם גנחובסקי זצ"ל, וסיפר לו את מצוקותיו.
אמר לו רבי אברהם: "אם אתה רוצה להינצל מכל צרותיך ולהצליח בכל מעשיך, יש לי פיתרון בשבילך - קבל על עצמך שני דברים.
דבר ראשון - תהיה מהשומעים חרפתם ואינם משיבים, תחשוב כל הזמן שהכול מלמעלה, ושום אדם לא יכול להרע לך, אם לא נגזר עליך כך...
דבר שני - עליך להתפלל על אשתך הגרושה שתצליח בהמשך חייה, ועל חותנך לשעבר שיצליח בעסקיו, עם כל הקושי תשתדל לאהוב אותו ולבקש את טובתו".
כששמע האברך את הדברים שאל את רבי אברהם בתמיהה: "כיצד אוכל לעשות זאת? הרי הם פגעו בי כל כך הרבה! כיצד אוכל להתפלל על טובתם?"
השיב לו רבי אברהם: "זו הדרך היחידה להצלתך ולהצלחתך. תכניע את עצמך, תוותר, תמחל להם ותתפלל עליהם - שהרי כל המעביר על מידותיו - מעבירים לו על כל פשעיו, ובזה תראה את ישועתך".
עשה האברך כמצוות רבו, אזר את כל תעצומות נפשו, והתפלל בכל יום על חמיו ואישתו לשעבר.
המפנה בחייו לא איחר לבוא, השינאה ביניהם נעלמה כליל, האושר חזר לחייו, הבריא מחוליו ואף המציא פטנט והצליח בעסקיו... (רבי ישראל גואלמן)
בחיינו, לעיתים אנו חווים פגיעה מאחרים, קשיים וחוסר שקט נפשי, מחפשים פיתרונות לבעיות ונתקלים במחסומים.
לעיתים הישועה נמצאת ממש לידך - אומרים חז"ל: "כל המעביר על מידותיו, מעבירים לו על כל פשעיו (ראש השנה יז'.)
אם תעביר על מידותיך, תמחל, תוותר, תעלים עין, מידה כנגד מידה גם לך יעבירו את הפשעים, ואז תבוא לך הישועה.
כשאדם מבין שכל הקורה אותו הוא מלמעלה, יהיה לו קל יותר למחול ולוותר, מי שנתן לך את הקושי הוא גם זה שיוציא אותך ממנו, שהרי אין אדם הפוגע בך אם לא נגזר עליך מלמעלה.
תהיה סבלני, תזכור שהכל מגיע מלמעלה, תפנה אל מי שנתן לך את הבעיה, הוא לבטח ימצא לך את הפיתרון הטוב ביותר עבורך...
*יום טוב, ובשורות טובות*
*לגאולת והצלחת עם ישראל ברחמים. אמן!*
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-9/2/2020 18:07 |
|
| |
*אל תדונו ותסיקו מסקנות לפני ידיעת מלוא העובדות* נערה בשם דינה למדה בבית הספר שבכפר הסמוך, שם היתה פחות מוכרת. במשך שלושה שבועות הגיעה דינה באיחור לבית הספר ובכל פעם הענישה אותה המורה. בשבוע הרביעי, לא הגיעה דינה כלל וכולם חשבו שויתרה על הלימודים מפאת העונשים היומיומיים. בכל אופן, בשבוע החמישי הופיעה דינה שוב בבית הספר והפעם הגיעה מוקדם מהרגיל. כשהמורה נכנסה לכיתה וראתה את דינה , היא הענישה אותה על שחסרה במשך השבוע הקודם. אבל היא היתה מספיק הוגנת והחמיאה לה על הגעתה המוקדמת. היא הוסיפה שכנראה העונשים עשו את שלהם ודינה למדה לקח. ואז, דינה ביקשה מהמורה את רשות הדיבור והמורה הסכימה. *היא החלה לספר:* *"אני גדלתי כבת יחידה על ידי אם חד-הורית .* *לפני חמישה שבועות אימי חלתה ואושפזה בבית החולים . במשך שלושת השבועות שהגעתי מאוחר, הייתי חייבת להכין אוכל עבור אימי ולהביא לה אותו לבית החולים.* *לצערי הרב , אימי נפטרה בשבוע שעבר וזו הסיבה שלא פקדתי את בית הספר. היא נקברה ביום שישי שעבר והתאבלתי כל השבוע.* *היום הגעתי מוקדם מפני שלא הצטרכתי להכין דבר או לעבור בבית החולים. ועכשיו שהיא איננה, אגיע תמיד בזמן."* לאחר שהתיישבה דינה, אף לא אחד מהנוכחים בכיתה היה מסוגל לעצור את דמעותיו. גם לא המורה. *מוסר השכל:* כמה פעמים אנו דנים אנשים על דברים שאנו לא יודעים אנו שואלים שאלות כמו: *מדוע אינך מתחתנ/ת?* *מדוע אינך מביא/ה ילדים?* *מתי תמצא/י @עבודה?* *מתי תקני/ מכונית?* *מתי תחפש/י דירה?* וכו'... תהיו נחמדים מספיק לאהוב זה את זה לפי צווי הבורא. קחו את הזמן וחפשו מדוע חברכם אינו מטלפן , מדוע ההודעות ששלחתם אינן נענות מיד , למה מישהו חסר בתוכנו כחבר, אח, אחות... *היו אדיבים, תמיד ... לכולם.* השתמשו באהבת חינםזה בחינם כשנדון לכף זכות כל אדם, בשמים ידונו אותנו גם לכף זכות *אהבתם? שתפו את החברים שגם הם יוכלו ליהנות* שח נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
| נשלח ב-9/2/2020 18:59 |
|
| |
| חייכנית770 כתבה: |  |
*אל תדונו ותסיקו מסקנות לפני ידיעת מלוא העובדות*
נערה בשם דינה למדה בבית הספר שבכפר הסמוך, שם היתה פחות מוכרת. במשך שלושה שבועות הגיעה דינה באיחור לבית הספר ובכל פעם הענישה אותה המורה. בשבוע הרביעי, לא הגיעה דינה כלל וכולם חשבו שויתרה על הלימודים מפאת העונשים היומיומיים. בכל אופן, בשבוע החמישי הופיעה דינה שוב בבית הספר והפעם הגיעה מוקדם מהרגיל. כשהמורה נכנסה לכיתה וראתה את דינה , היא הענישה אותה על שחסרה במשך השבוע הקודם. אבל היא היתה מספיק הוגנת והחמיאה לה על הגעתה המוקדמת. היא הוסיפה שכנראה העונשים עשו את שלהם ודינה למדה לקח. ואז, דינה ביקשה מהמורה את רשות הדיבור והמורה הסכימה.
*היא החלה לספר:* *"אני גדלתי כבת יחידה על ידי אם חד-הורית .* *לפני חמישה שבועות אימי חלתה ואושפזה בבית החולים . במשך שלושת השבועות שהגעתי מאוחר, הייתי חייבת להכין אוכל עבור אימי ולהביא לה אותו לבית החולים.* *לצערי הרב , אימי נפטרה בשבוע שעבר וזו הסיבה שלא פקדתי את בית הספר. היא נקברה ביום שישי שעבר והתאבלתי כל השבוע.* *היום הגעתי מוקדם מפני שלא הצטרכתי להכין דבר או לעבור בבית החולים. ועכשיו שהיא איננה, אגיע תמיד בזמן."* לאחר שהתיישבה דינה, אף לא אחד מהנוכחים בכיתה היה מסוגל לעצור את דמעותיו. גם לא המורה.
*מוסר השכל:* כמה פעמים אנו דנים אנשים על דברים שאנו לא יודעים אנו שואלים שאלות כמו: *מדוע אינך מתחתנ/ת?* *מדוע אינך מביא/ה ילדים?* *מתי תמצא/י @עבודה?* *מתי תקני/ מכונית?* *מתי תחפש/י דירה?* וכו'...
תהיו נחמדים מספיק לאהוב זה את זה לפי צווי הבורא. קחו את הזמן וחפשו מדוע חברכם אינו מטלפן , מדוע ההודעות ששלחתם אינן נענות מיד , למה מישהו חסר בתוכנו כחבר, אח, אחות...
*היו אדיבים, תמיד ... לכולם.* השתמשו באהבת חינםזה בחינם
כשנדון לכף זכות כל אדם, בשמים ידונו אותנו גם לכף זכות
*אהבתם? שתפו את החברים שגם הם יוכלו ליהנות*
שח
|
|
|
| נשלח ב-9/2/2020 19:13 |
|
| |
|
| נשלח ב-17/2/2020 10:28 |
|
| |
סיפור ידוע, אולי לא שמעתן: מספר הרב פייוויש שפירא, מחשובי קהילת בעלזא באנטוורפן: בתחילת שנות הלמ"דים (ה-70) הגעתי פעם לניו יורק במסגרת עסקיי ונשארתי שם לפורים, ואז החלטתי לבקר בבית מדרשו של הרבי מליובאוויטש. הרבי ישב עם הקהל והתוועד עד השעות הקטנות של הלילה. בסיום, כשהרבי צעד לכיוון היציאה ניגשתי לתת 'שלום עליכם', הגבאים הדפו אותי שאין זה הזמן המתאים, אך הרבי קלט אותי, הושיט לי את ידו וכך בעודו מחזיק בידי צעד איתי עד לחדרו, שם הכניס אותי והושיב אותי על כסא. הרבי פתח מגירה נעולה בחדרו, הוציא משם מכתב והגיש לי. במכתב כותבת אשה בגיל 36 שגילו אצלה מחלה ממאירה ל"ע וימיה ספורים. "אני כבר השלמתי עם הגזירה", כותבת האשה, "אבל מה יהיה עם 12 ילדיי? בבקשה רבי, אני לא מכירה אותך, אבל אנא תתפלל עליהם שיגדלו ילדים בריאים ושמחים וימשיכו ללכת בדרך התורה והיראה..." חותמת האשה ששמה "רעכיל". רעדתי כולי. רעכיל הזו היא אמי. התייתמתי ממנה לפני יותר מעשור, והנה נגלה מול עיני מכתב מימיה האחרונים, בו היא מבקשת עבורינו, ילדיה. התייפחתי בבכי. לבסוף הרמתי את עיני ואמרתי "רבי! יש לי בקשה אחת. האם אוכל לקחת את המכתב הזה עמי?". הרבי הנהן בשלילה "לא. המכתב הזה צריך להישאר פה. מידי שנה ביום כיפור, אני לא יורד לבית הכנסת ל'כל נדרי' לפני שאני קורא את המכתב הזה". יצאתי משם ברגשות סוערים, מבלי שהספקתי אפילו לשאול את הרבי מאיפה הוא ידע שאני אחד הבנים של אמא, הרי אפילו את שמי לא אמרתי לו? מה שאני כן יכול לומר: שכל אחד משבעת הבנים וחמשת הבנות של אמי גדלו לתפארת והקימו בתים מפוארים של תורה ומצוות, ממש כפי שביקשה מהרבי. נשלח מהאנדרואיד שלי
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-26/3/2020 10:35 |
|
| |
הייתי בן 13 וקצת כשחזרתי פעם ראשונה לביתי החמים בעיירה הציורית מונסי במדינת ניו יורק. בחור וילד תמים שנשלח מרחק של מעל 10,000 קילומטרים ישר מזרועותיה החמות של אמא לתוך חורבה שנשכרה לטובת הישיבה בה למדתי בקצה של בני ברק. אוי... כמה חיכיתי לרגע הזה שאפגוש שוב את ההורים שלי את המשפחה שלי ואת הסביבה החמימה ממנה נקרעתי חצי שנה קודם מבלי שניתנה לי ההזדמנות להתנגד. כי מי אני שאבין מה באמת טוב לי. ההורים הם המחליטים וזהוא. כמובן מייד כשנכנסתי הביתה אמי חיכתה לי בזרועות פתוחות עם חיבוק ונשיקה כפי שרק אמא יודעת לתת. על השולחן חיכתה לי העוגת גבינה האהובה עלי עם תה קמומיל חם כשאמי יושבת מולי כשחיוך פרוס על פניה. וככה עברו לי הימים הראשונים של בין הזמנים בנינוחות ובנעימים. ואז...... הגיע הגרוע מכל... ההכנות לפסח. לחץ באוויר. מתח בכל פינה. אין חיוכים. צעקות. ואני הבחור שאין לי בית חוץ מבין הזמנים. לא הבנתי מה קרה פתאום. אבא צועק מה עם התפוחי אדמה למה הם עדיין לא מקולפים. מה עם סידור השולחן ואני הבחור היחיד בבית כולם כבר נשואים וחוץ ממני ואחי הקטן שטרם מלאו לו 8 שנים יש רק אבא ואמא שכבר עברו את ה50 וכל הלחץ עלי. ופתאום הבנתי כמה אבי חיכה שאהיה בחור ושאוכל לעזור לו לעשות את התפקידים הקשים לחג. וכך אבי עמד עלי ונתן פקודות אחד אחרי השני יום אחרי יום מבוקר ועד ליל... והכל בצעקות במתח. ואז הגיע ליל הסדר אבא עם הווייסע קיטל פניו אדומות מלחץ מתחיל לזרז את כולם נוווווו קדש. לחץ. מתח. אסור לדבר. פירורים. כזית. מצה. אפיקומן. חצות. לחץץץץץץץ. ואני יושב לח בפינה. ואפילו מילה אחת של תודה או חיוך לא קיבלתי. משל מיליתי את חובתי ותו לא. אחרי החג ביום אחד אחרי שסיימתי תפילת שחרית אני פוגש את רבי ירוחם. רבי ירוחם היה הרבי שלי בחיידר בכיתה ו. ועליו אולי אכתוב בתור נפרד. אבל מבחינתי הוא היה הדוגמא שלי להכל. תמיד עם חיוך תמיד מילה טובה. והוא כמובן אחרי תקופה שלא התראנו נתן לי שלום עליכם בקול רעש גדול. וכמובן שאלה ראשונה איך בישיבה בארץ ואיך זה לחזור הביתה. ואני ככה ממלמל לו ברוך השם אההה . הוא מחייך אלי עם קריץ בעין שמאל ומבקש ממני להתלוות אליו החוצה. מה לא בסדר מה קורה הוא שואל אותי. ואז התפרצתי בבכי תמרורים שלא הצלחתי לעצור רק אחרי דקות ארוכות ולא יכולתי להירגע ולהוציא מילה מפי עד שרבי ירוחם הביא לי כוס מים מהבית כנסת וכך חזרה אלי הנשימה ויכולנו להמשיך בשיחה בנעימים. התחלתי לספר לו שביום בהיר אחרי שנבחנתי לישיבה מקומית טובה החליטו שפשוט שולחים אותי לארץ וכו. וכמה אני מתגעגע הביתה וכמה בכיתי בחודשיים הראשונים בלילות מתחת לשמיכה מגעגועים עד שהצלחתי להרגיע את עצמי שתיכף בין הזמנים מגיע ואראה את הבית ואת ההורים שלי שוב. וכך פתחתי בפניו הכל עד שהגעתי למה שאני עברתי בערב חג ובחג בבית . ואז שאלתי אותו את השאלה הבאה. האם זו היא יהדות? האם זה חלק מהשלוש רגלים שכתוב "אך שמח"? על מי אנחנו עובדים? במי אנחנו מתעללים? האם זה מה שאנחנו אמןרים לעשות לילדינו. האם זה חינוך אמיתי וטהור. ואז רבי ירוחם הניח את ידו על כתפי כאבא מרחם וסיפר לי כלקמן. בתור ילד היה לאביו מקל מיוחד שקראו לזה "פייסח שטעקן". וזה היה הרבא יותר עבה וארוך מהמקל של כל השנה ואוי ואי למי שהיו צריכים לאמר דבר פעמיים. כמה פעמים הוא הגיע למצב שנזל ממנו דם... כמה פעמים הוא שבע שבגיל 13 הוא נותן בעיטה ליהדות בכלל ולהורים בפרט. אבל מה !? אומר לי רבי ירוחם. יכולתי לעשות עם זה 2 דברים. או להמשיך את זה לדור הבא ואף אחד לא יוכל לבוא אלי בטענות כי זה מה שראה וזה מה שהוא מעביר לדור הבא. או לחילופין לעצור את זה ולייצר מהשהוא חדש. ההיפך ממה שראה. ואז סיפר לי שאצלו בבית בערב חג יש תמיד שירי חג ומדברים עם הקטנים על סיפורי החג. כמובן שהילדים הגדולים עוזרים. מדי פעם עושים מבצעים על ממתקים וטיולים למי שיעזור. אבל אין ולא צעקה אחד בבית. שלא לדבר איך בכלל נראה אצלו ליל הסדר. הכל עם חיוך בלי מתח הרבא סיפורים הרבא ליטופים. ואז אמר לי אני יודע שזה קשה ולא בטוח שאוכל לשנות את זה אצלכם בבית כרגע. אבל בכל פעם שקשה לך תגיד לעצמך מה אתה תתנהג עם ילדיך. מה יהיה אצלך שונה ממה שראית. כמה הילדים שלך יחייכו כל החג. וכמה תחבק אותם. כי דוקה החגים בחיק המשפחה זה אחד הדברים שנשאר חרוט אצלינו ואצל הילדים לכל השנה ולכל החיים לכל אחד מאיתנו. את המוסר השכל שכל אחד ילמד לעצמו. וזה מוקדש לכם הורים יקרים כי כולנו עובדים קשה לחג לכולנו יש הרבה הוצאות לחג אבל הכל השאלה מה המסר שאנחנו רוצים להעביר לדור הבא. מה אנחנו רוצים שיזכרו מאיתנו לכל השנה ולכל החיים. מתנצל על שגיאות כתיב. ייקח לי קצת זמן עד שהעברית שלי תהיה על בוריו. בברכת חג פסח כשר ושמח! שלכם: ישי איינהורן מנהל קבוצת "השטיבל" נשלח מהאנדרואיד שלי
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-27/3/2020 11:51 |
|
| |
לפני 12 שנה נסעתי בכביש מפותל ומפחיד בין ניו יורק לקנדה. החלק המפחיד נבע בעיקר מכך שירד גשם זלעפות כל כך חזק שלא ראיתי ממטר, ליטרלי. לא טיפות קטנות מתוקות, לא עגלגלות ועליזות, כל טיפה היא בעצם דלי שניתך עליך בכזה זעם שאתה בעצם נוסע בתוך מכונת ניקוי רכבים עצומה ואין לך מושג לאן. במושב האחורי ישב ילד מאד קטן, לא שלי, שלי עוד היה בשמים. ההורים שלו שאלו אותי, את בסדר? ואני עניתי ברור, חחח מה השאלה חחחח, מקווה שלא יראו את האימה בעיני במראה הקדמית. הכביש התפתל והגשם התעצם וגם לא היה איפה לעצור בצד. הכנתי את עצמי נפשית לכך שבסיבוב הבא אנחנו נדהר היישר אל העמק כי אין לי מושג והראות שואפת לאפס. דיברתי עם ה', אמרתי לו סבבה אבל למה למות צעירה, די לא הספקתי כלום, איך למען השם אני אמורה לסוע ככה, גשם פסיכי ואפס הבנה מה קורה עם המטר הבא? ואז הבנתי שיש דבר אחד עקבי שלא נעלם בדרך הזו – הפסים על הכביש. קלטתי שאם אעקוב אחריהם במבט, אני ככל הנראה לא אעוף מהצוק, אני פשוט אתקדם לאט ובטוח עד שהגשם ירגע. כל הדרך התלולה לקנדה, אני עם עיניים על הפסים, עיניים על הכביש, עיניים על המראה, עיניים על הפסים...וחוזר חלילה. הפסים החזיקו אותי בחיים אבל יותר מכך, בשפיות. - - - לא הייתי רוצה להגדיר לכם את ה-"פסים" שלכם, לכל אחד הפס שפיות שלו. לכל אחת החמצן שמשאיר אותה עוד קצת שפויה, עוד קצת מאוזנת, עוד קצת מאורגנת. אחת אופה בטירוף (אני), השניה אוכלת את הכל בטירוף (אני) והשלישית עושה סדר פסח הסטרי (לא אני). מה שיכול לגמור אותך בימים האלה זה חוסר הוודאות הפסיכי, מתי זה יגמר. אין לנו אפילו את מי לשנוא, לקחו לנו את מושא השנאה, לא נוכל להגיד "עד מתי אוגוסט", לא נוכל להגיד "איקס לקח/ה לי עבודה", לא נוכל לקלל בשקט מישהו או משהו ששברו לנו את החיים כי זה אשכרה בשתי מילים – כח עליון. אז כשיום מתחבר ללילה והפיג'מות נגמרות יחד עם הדפים במדפסת, יחד עם הפיתות במקפיא ויחד עם החיוך האחרון שלך, חפשו את הפסים. הפס שלי באמונה הוא להזכר כל יום מחדש במן שבמדבר. כל יום מחדש היה להם הכל, מי שחמד לקחת לעצמו מן כפול או קומבינת מן, זה פשוט העפיש לו. מחשבות על עוד חודש או חודשיים בלי עבודה – מעפישות. כואבות. מתישות. להתרכז בפס של היום, וכן, אני מתכוונת לפס שמרים. לצרוח על הילדים ולהגיד וואלה, צרחת אך נכחת. לחפש בפינצטה את ההצלחות הקטנות והבלתי נספרות שלך בתוך הכאוס הבלתי נגמר הזה. ולחבק מחשבה אחת בכח – בראש השנה האחרון נגזרה עלינו שנת כספים, שנת בריאות, שנת נחת, שנת אהבה, שנת שמחה – הכל יגיע בעתו ובזמנו בדיוק כמו המן במדבר. רק על הפסים, רק על הפסים. הניה שוחט נשלח מהאנדרואיד שלי
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-31/3/2020 16:22 |
|
| |
אחיותיי ומשפחתי היקרה והאהובה! חזרתי מקודם ממשמרת ערב, לא עמוסה במיוחד אבל משום מה הרגשתי שאני לא שורדת את המשמרת נפשית, ולא הצלחתי להבין מה קשה לי, תחת לחצים אני עובדת כבר עשר שנים ואף פעם לא הרגשתי ככה מפורקת, הגעתי הבייתה ובכיתי כמו מטורפת, פשוט נשברתי לרסיסים. בעיקר הייתה קשה לי התחושה שאני לא מבינה למה אני מרגישה ככה! אחרי בכי ממושך וקצת היסטרי הבנתי, הבנתי שאני פשוט חווה רגשות תסכול עצומים. אני מקבלת למחלקה חולים עצמאיים, על הרגליים, מחייכים, מדברים. ואחרי יומיים הם קורסים לי מול העיניים, אנחנו מנשימים אותם ומחברים אותם לאלף עירויים, והם פשוט נגמרים לי מול העיניים, שנים אני עובדת עם מונשמים, ואף פעם לא הרגשתי ככה! מה שכנראה שובר אותי כאן, זה שזה ככ בלתי צפוי, מהיר וחד. מאנשים עצמאים, יפים, חמודים, צלולים ומשתפי פעולה הם פשוט מפתחים תסמונת נשימתית חדה ומפסיקים לנשום. ועכשיו גם אני מפסיקה קצת לנשום וקצת קשה לי להתמודד עם התסכול, שאני לא יכולה להציל אותם, בקושי יכולה לגעת בהם, ללטף אותם לעודד אני לא יכולה, כי אני כל הזמן מבחוץ, דרך מצלמות מתסכלות ורחוקות. הנקודה שאני באה להעביר פה, זה שאנחנו פשוט חייבים למנוע מאוכלוסייה מעל גיל 60 להתקרב לוירוס הזה, מספיקה אבחנת 'יתר לחץ דם' בשביל שאדם יוגדר "טוב, היו לו מחלות רקע.." זה חרטא! כל העולם בערך עם לחץ דם, עם סוכרת, זה לא מחלות ככ קשות ועדיין הם לא שורדים מול הוירוס הזה.. אנחנו חייבים לשמור על המשפחה שלנו, על האנשים שסביבנו, באמת לא לצאת מהבית, זה לא סתם! זה טירוף! הייתי חייבת לשתף אתכם, כי אני מתגעגעת ככ לכולכם, קשה לי הבידוד המשפחתי מאוד ואני חולמת על ליל הסדר ולפגוש אתכם.. אבל זה ככ חשוב שנשמור על עצמנו, אמא ואבא בבקשה אל תצאו מהבית! פשוט תנסו להימנע ממפגש עם הדבר הזה, כי הוא רע! ועד לפני היום, דיברתי אחרת.. הייתי רגועה יותר, אני כבר לא. אני ממש ממש לא רגועה. שמרו על עצמכם! נשלח מהאנדרואיד שלי
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-16/4/2020 10:11 |
|
| |
איגור רובין מחיפה כותב: ** "מי שמכיר אותי יודע אני לא מומחה לפוסטים, ובטח לא פוסטים ארוכים ובטח לא סיפורי מתח... אבל השבוע קרה לי סיפור מדהים שאותו אני רוצה לחלוק אתכם... * כמו שאתם יודעים, יש לי בן שמתגורר בבלארוס ומגיע אליי מידי 6-7 שבועות לביקורים. * הוא בן 6 ומגיל 5 הוא טס לבד (עם מלווה שמשיב ופוגש אותו מהמטוס).הקורונה שינתה לכולנו את התוכניות, ויצא כך שדני שלי נשאר בבלארוס. הבעיה היא, שבלארוס ,מהמדינות הבודדות בעולם שלא עושות דבר במלחמה נגד הקורונה. החיים שם מתנהלים כרגיל ,ליגת הכדורגל וההוקי המקומיים ממשיכים כרגיל עם קהל ומשודרים היום בכל העולם...לא מקום בטוח להיות שם, ובטח לא לילד. * ביום שישי האחרון ראיתי שיש טיסה ישירה ממינסק לנתב"ג ביום ראשון , קניתי כרטיס לילד והתחלתי לסדר את הבית))) כפי שאתם יודעים ביום שבת נחתה טיסה מניו יורק בנתב"ג וכל הטסים התפזרו ללא פיקוח של משרד הבריאות בארץ לבתיהם ללא הפנייה למלונית בידוד, ולכן, בשבת, יצא הוראה שלפיה כל תושב שחוזר לארץ חייב להיכנס לבידוד במלונית. * חשבתי לברר ביום ראשון איך ילד בן 6 יכנס לבידוד לבד במלונית אבל יום שבת בערב התקשר אליי גיסי ואומר " ראיתי בתגובות באחד הפוסטים בפייסבוק את מספר הטלפון של שר התחבורה סמוטריץ'. אולי תתקשר אליו ותשאל מה לעשות עם הילד?". עניתי לו בציניות, "היית מארגן לי מספר של ביבי ,שאני אתקשר אליו". * לקח לי כמה שעות לכתוב לבצלאל סמוטריץ ,אני אדייק- כתבתי לו במוצ"ש, בשעה 22.59 , וכעבור מספר דקות בלבד קבלתי ממנו תשובה שהוא מבין את המצב ויעדכן את משרד הביטחון על הבעיה שלי ובקש ממני יום למחרת לדבר עם רמ"ד של שר הביטחון איתי הרשקוביץ......לי בתור אזרח פשוט בטח ובטח היה מוזר לקבל תשובות בתזמון אפס מבכירי ממשל, אני חושב שכל אחד מאתנו היה מרגיש דומה בסיטואציה מסוג זה וזו רק ההתחלה של הסיפור... * למחרת , יום ראשון, כתבתי לרמ"ד משרד הביטחון איתי הרשקוביץ' וכמה שעות אחרי זה הוא עשה שיחת ועידה איתי ועם בכירי פיקוד העורף. היה להם מוזר לשמוע שילד טס לבד....והבטיחו לטפל בעניין. עד כאן אני רגוע, ממתין לבן שלי ומתארגן לנסיעה לנתב"ג לאסוף אותו. * ועכשיו הסיפור.... הטיסה לישראל אמורה הייתה להמריא ביום ראשון בשעה .19:10 מאחר והילד טס לבד המלווה לוקח אותו מאזור check in ברגע שמתחילה עלייה למטוס ,כפי שאתם יודעים כ30-45 דקות לפני ההמראה. אימא של דניאל מגיעה איתו לדלפק ומקבלת תשובה מנציג חברת תעופה BELAVIA שהילד לא יוכל לעלות על הטיסה מאחר ויש הנחיה חדשה של הפניית נוחתים למלוניות בישראל וחברת התעופה לא מוכנה לקחת אחריות במצב כזה על הילד. היא מסבירה להם שהנושא סודר ובארץ מודעים למצב והבעיה טופלה בדרג הכי גבוה שאפשר. הם בכל זאת מסרבים לקחת ולעלות את הילד על טיסה עם טענה שאף אחד לא יעזור להם, צוחקים לה בפנים, אפילו לא מנכ"ל BELAVIA. * אמא של דניאל רצה למנכ"ל שדה תעופה ומקבלת ממנו תשובה זהה. בשעה 18.45 כל הנוסעים במטוס, ממתינים להמראה, היא מתקשרת אליי ואומרת שאין מה לעשות, הילד לא טס. הרבה פעמים בחיים אנחנו נתקלים במצבים של חוסר צדק, לא פעם אנחנו מוותרים כי אין ברירה, לא פעם אנחנו שומעים "תהיה חכם ולא צודק", ולא פעם אנחנו מרימים ידיים.... הרגשתי חוסר צדק מוחלט והרגשתי באותו רגע שאני מפקיר את הבן במדינה שלא לא יודעת מה זה מחיר לנפש. הידיים שלי רעדו אבל באותו הרגע לקחתי טלפון והתקשרתי שוב לאיתי הרשקוביץ. * השעה 18.46 ואני מסביר לאיתי שהילד שלי לא טס. הוא אומר לי, "אבל סידרנו לו את כל האישורים בהגעה", אני משיב, "הבלארוסים לא נותנים לו לעלות על הטיסה. אם היית מתקשר עכשיו לשגריר ישראל במינסק, והשגריר היה מתקשר למנכ"ל BELAVIA ומנכ"ל BELAVIA היה מתקשר לדלפק ,אולי כל זה היה נותן לילד שלי אפשרות לעלות על הטיסה". * לא יודע מאיפה היה לי אומץ או החוצפה לבקש כזה דבר, אבל הדבר היותר מדהים היה, ששמעתי בקצה שני "אני מטפל בזה". ושוב, אני מבין עם עצמי שבקשתי דבר מפגר וכמו כל הורה שחושב על בריאות הילד שלו אני מבין שהמצב לא טוב ואין לי יכולת להשפיע על הדברים. * אימא של דניאל בוכה לי בטלפון, דניאל לא מבין מה קורה. בשעה 18.53 אני מקבל שיחה חוזרת מאיתי:" דברתי עכשיו עם השגריר, השגריר דיבר עם מנכ"ל BELAVIA מנכ"ל התקשר לדלפק בשער היציאה בשדה, הילד שלך עולה לטיסה הזאת". עניתי בהלם לאיתי "אבל השעה 18.55 עוד 15 דקות הטיסה ממריאה" ,קבלתי ממנו תשובה קצרה וחדה "המטוס הזה לא יטוס בלי הבן שלך". * באותם הרגעים חצי שדה תעופה במינסק ניגשו לבן שלי, דניאל, עיכבו בשבילו את הטיסה והושיבו אותו בביזנס. כשהילד נחת בארץ ושאלתי אותו איך הייתה הטיסה הוא השיב: "היה כרגיל רק היום שינו תפריט במטוס" ....הביאו לו מלא אולכל, הביזנס עושה את שלו קיבלתי את בן שלי בריא ושלם בשדה, ושעה אחרי זה שיחה מאיתי האם הכל בסדר... * מיותר לציין שישר נכנסו לרכב שלי ,נסענו הביתה וכמובן שאני ודניאל יושבים שבועיים בבידוד בביתי. * כך נגמר סיפור חילוץ של ילד ישראלי על ידי אנשים שבטוח נלחמים עם הCOVID סביב השעון ולא חסרות להם מטלות גלובליות יותר במלחמה עם אויב בלתי נראה. * אנשים שלא מכירים אותי, לא מכירים את דניאל אבל יודעים מה זה מחיר הנפש. כשאני כותב את הסיפור הזה אני עדיין מקבל צמרמורת ורבים ממכם יכולים לחשוב שזה פשוט אישי, אבל לא. ברגעים אלו אני מרגיש גאווה להיות אזרח ישראל! * עליתי לארץ בגיל 15 בפרויקט "נעלה 16" ,שרתתי בצה"ל, ומעולם לא הרגשתי גאווה ישראלית כל כך גדולה כמו שהרגשתי עכשיו. * אז למה כתבתי את כל הסיפור הזה? אני לא מוצא דרך אחרת להודות לשר התחבורה בצלאל סמוטריץ ולרמ"ד שר הבטחון איתי הרשקוביץ על העזרה והיחס שקיבלנו. "המציל נפש אחת כאילו הציל עולם ומלואו". אכן כך. * כבוד שר הבטחון נפתלי בנט, אנא העבר את תודתי והוקרתי העמוקה לאיתי הרשקוביץ, אשר ענה לי בהודעה פרטית על כך שהודתי לו "זוהי עבודתי" * חג חירות שמח. איגור, אבא של דניאל, גאה להיות ישראלי! נשלח מהאנדרואיד שלי
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-16/4/2020 17:20 |
|
| |
כמה הזוי אפשר להיות, מישהי בשבע ברכות בלי תמונה מציגה את עצמה כאחות של הבחורה המוצעת היא מבקשת ממני טלפון של הרב שלי לברר עוד פרטים וזה אחריי שהבאתי לה את המידת נעליים והסוג דם שלי. אחריי 10 דקות הרב שלי מתקשר אליי ואני כולי מתלהב כזה "מה הרב מה שאלו?" "היא ניסתה למכור לי מוצרי דיאטה" "היא מהההה?!?" "משהו של שייקים, תגיד לי רק מאיפה אתה מוצא את כל הכוכבים האלה?" "מחילה זה, פשוט חשבתי..." "אחריי זה היא עוד ביקשה לדבר עם אשתי, אמרתי טוב אולי היא רוצה לשמוע ממנה פרטים, אבל לא, היא שאלה אותה כמה היא שוקלת ואם היא רוצה לעשות שינוי בהרגלי אכילה" זהו מהיום הסינון יעבור דרך אחותי, אני עם כל הפגרים סיימתי!! #עדמתימטומטמיםיעלוזו כה דברי המשודך המתוסבך. מהפייסבוק נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-20/4/2020 11:12 |
|
| |
ערב יום השואה והגבורה. סיפור ששמעתי בבחרותי, מפי בעל המעשה עצמו. הייתי איתו ברכב עם אבי מורי שליטא, נסענו לסגולה להשלים לו מניין ליארצייט. בדרך הוא סיפר לאבי ולי את הסיפור הבא: הייתי בן 8, וההורים שלי שלחו אותי בחופש, לדוד הרשי בחיפה. להפתעתי אני מגלה, שהדוד הרשי לא כמו אבא. לדוד הרשי לא הייתה כיפה, הוא לא התפלל, ולא הניח תפילין. ואני ילד סקרן, שאלתי אותו למה הוא לא כמו אבא? הושיב אותי הדוד הרשי, והתחיל לספר לי מה הוא עבר שם, במחנות, מה הוא ראה.. ואז אמר לי: המסקנה שלי שאין אלוקים! חזרתי הבייתה. אבא שלי הכיר את הילד הסקרן שלו, ועוד יותר הוא הכיר את הדוד הרשי, והוא שאל אותי, ואני סיפרתי לו מה שסיפר לי הדוד הרשי. אבא הסתכל עלי, ואמר בהתרגשות: אני עברתי מה שעבר הדוד הרשי, ואפילו יותר, ראיתי מה שראה הדוד הרשי, ואפילו יותר. ואני אומר לך: *שרק ידו הגדולה של הקב"ה יכלה להוציא אותי מהתופת הזאת!* ואותו יהודי צדיק, שאז היה יותר מ50, כשהוא אמר את המשפט של אבא, הוא היה מרוגש כולו! ואמר לנו: אני מרגיש וזוכר את זה כאילו עכשיו אבא אומר לי את זה. הרגש העמוק, והעיניים הנוצצות שאותו יהודי צדיק אמר את המשפט, נחרת לי עמוק עמוק בלב. *"רק ידו הגדולה של הקב"ה, יכולה להוציא אותנו מהתופת הזאת!* ישראל שטרן נשלח מהאנדרואיד שלי
 |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-30/4/2020 16:28 |
|
| |
*התקווה האנטיביוטית מתנפצת לרסיסים* את הסיפור הבא שמענו מפי הרב *טוביה בולטון* מכפר חבד: בניורק לפני כ-70 שנה חיה אלמנה יהודיה צעירה, בעלה שהיה רב נפטר זמן קצר אחרי לידת בנה, והיא גידלה את בנה לבדה בעניות גדולה. יום אחד התעורר התינוק הקטן כשהוא קודח מחום. אמו נטלה אותו בזרועותיה והחישה צעדיה לרופא. לאחר בדיקה מעמיקה, בישר הרופא בצער כי מצבו של הילד קשה ביותר והסיכוי היחיד לרפואת הילד היא תרופה יקרה מאוד ששמה 'אנטיביוטיקה'. באותם ימים, מחיר אנטיביוטיקה עמד על מאות דולרים לבקבוק. האם יצאה לרחוב הסואן כשליבה מרוסק לרסיסים. שום סיכוי לא היה לה בעולמה לרכוש את התרופה היקרה לרפואת בנה. ולפתע, זיק של תקווה ניצת בעיניה. היא החישה צעדיה בהחלטיות לעבר בית המרקחת, שם גוללה בפני הרוקח את מר גורלה כאלמנה, את מצבה הכלכלי הגרוע, ואת העובדה כי חיי בנה הפעוט נתונים כרגע לתרופה היקרה. היא נתנה את כל הכסף שהיה ברשותה אבל זה לא הספיק. לא תרומה היא ביקשה. בנחישות רבה, הציעה כי בתמורה לתרופה שתקבל, היא תעסוק בניקיון בית המרקחת במשך תקופה - עד שתשלים את דמי התרופה. הרוקח היסס ואז הסכים. בידיים רועדות, היא נטלה את הבקבוק והחלה לעשות צעדים מהירים לעבר ביתה שהיה במרחק של מעל שעה הליכה, ושם תכננה להעניק לבנה את התרופה היקרה. היא צעדה במהירות, בחוץ כבר החל להחשיך, ולא היה אף אדם בסביבה, לפתע הרגישה שמישהו תופס אותה בכתפיה היא הרימה את מבטה וראתה מול עיניה 'כושי' חסון וגבוה. פחד איום נפל עליה - ובתגובה אינסטינקטיבית, לפתה באצבעותיה את הבקבוק היקר בחוזקה. "את הכסף!" תבע הכושי בגסות. הוא הבחין ביהודייה השומרת מכול משמר את בקבוק המשקה, חטף אותו מידיה והחל לוגם. משהבחין בטעם המר, השליך וניפץ את הנוזל היקר לקרקע. הפיל את האשה למדרכה, בעט בה, קילל והמשיך בדרכו. וכך בעודה שוכבת על המדרכה הקרה כשהתרופה הגורלית מנופצת לרסיסים יאוש גדול נפל עליה. המרחק לביתה היה כרבע שעה הליכה בסה"כ, והמרחק לבית המרקחת יקח שוב זמן הליכה רב. בהחלטה של רגע גמרה בליבה שהיא לא מוותרת, בלב שבור ובנפש עייפה, קמה על רגליה והחלה צועדת שוב לבית המרקחת. מאחורי הדלפק, לא פגשה את מיטיבה הקודם אלא אדם אחר. היא החלה לגולל את קורותיה - ושוב חזרה והציעה להשתעבד לזמן כפול של ניקיון תמורת בקבוק נוסף. "אינני מבין כיצד קיבלת את התרופה בפעם הראשונה", מחה האיש. "אני כאן הוא בעל הבית והרוקח שהיה כאן לפני כשעה לא קיבל שום רשות לעשות את העסקה בראשונה". האם הבוכייה המשיכה לדבר על ליבו של בעל הבית, ועל מנת להוכיח את אמיתות דבריה, שלפה מתיקה את שברי הבקבוק שהטיח הכושי בקרקע והציגה אותו בפני הרוקח. הוא הביט בבקבוק השבור, ולפתע נעשה חיוור. מילותיו נעתקו מפיו. לאחר שהתאושש , נטל מהמדף תרופה חדשה, הגיש לאם ואמר: "קחי בקבוק חדש, את פטורה מכול עבודת ניקיון, הריני מעניק לך את התרופה ללא כל תמורה". לפליאת האם, הסביר הרוקח כי האיש שעמד כאן לפני כשעה, טעה ונתן תרופה שאילו היה הפעוט לוגם, בוודאי שהיה נופח את נשמתו באותו הרגע. "אישה שעושה הכול למען בריאות הילד שלה - מגיע לה הכול", נימק מנהל בית המרקחת כשהוא מגיש לאישה הנרגשת בקבוק של 'אנטיביוטיקה' אמיתית. התרופה פעלה ובנה התינוק לא רק חי אלא צמח להיות רב בעל שיעור קומה - הוא הרב משה שרר שהיה לנשיא אגודת ישראל בארצות הברית והוא היה מספר את הסיפור הזה בכל שנה ביום השנה לפטירת אימו. את הסיפור הזה סיפר הרב בולטון אחרי שנודע על האסון הנורא של פטירת השליח היקר הרב בני וולף , ההרגשה היא כאילו שפכו עלינו משמים את התרופה היקרה שמתנפצת לרסיסים מול עינינו, הרגשה של יאוש גדול וחוסר תקווה, אבל כמו אותה אשה יהודיה, אמא גיבורה ומסורה שהחליטה שהיא לא מאבדת תקווה, קמה מהתחתית, עשתה שוב את הדרך לעבר בית המרקחת ושם גילתה שאותו כושי מפחיד ששדד אותה והיכה אותה היה שליח להציל את התינוק שלה מהתרופה הלא נכונה, שנצליח כולנו לעשות את המעשה הנכון, לא להתייאש, ושנזכה להגאל מיד בגאולה האמיתית והשלמה בחסד וברחמים ובלי ניסיונות יותר ונראה רק טוב גלוי, טוב של הגאולה ע"י משיח צדקנו . נשלח מהאנדרואיד שלי
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-30/4/2020 21:40 |
|
| |
בביקורי בביה"ח 'רמב"ם' בחיפה שמתי לב לתכונה מעניינת: סביב אחד החדרים במחלקה עמדו כמה שוטרים, והחתימו את אחד המטופלים, תוך כדי שהם *מתנצלים* בפניו על אי הנעימות, כשמנגד – הלה *הודה* להם בהתרגשות, וכולו היה מלא הודיה לה' יתברך שמו ויתעלה… המחזה הזה עורר את סקרנותי, ולאחר תום המהומה הקטנה סביבו ניגשתי אליו. והנה סיפורו: היה זה אתמול בשעות הערב, נסעתי על ציר תנועה ראשי בחיפה, הבחנתי מרחוק ביד מתנופפת, ואדם שנראה כנתון במצוקה ביקש כי אעצור לו. האטתי את רכבי ועצרתי, הלה הסביר כי הוא ממהר מאוד ועליו להגיע למקום אחר בדחיפות, וביקש לעלות לרכב ולהצטרף לנסיעה אם אפשר. כבנו של אברהם אבינו אני שמח תמיד לעשות חסד עם רכבי, ובפרט ששמעתי בדרשה, שבזמננו, את עיקר הכנסת אורחים אפשר לקיים על ידי נתינת טרמפ, וזו סגולה להינצל מתאונות דרכים. הסכמתי בשמחה, למרות שהלה לא היה נראה כאחד ששומר על קלה כחמורה, ואולי אף פחות מזה. נסעתי כברת דרך, ולפתע, קול יללות סירנות ונורות כחולות מהבהבות עטפו את הרכב מכל עבר. ארבע ניידות משטרה נצמדו לרכבי, סגרו עליו וחסמו את המשך דרכי. מהניידות קפצו שוטרים חמורי סבר ושולפי נשק, והורו לי לעצור מיד ולצאת מהרכב בידיים מונפות אל על. עשיתי כמצוותם, ועל אתר הסתערו עלי כמה שוטרים, אזקו אותי באזיקים והובילו אותי לתא המעצר. כשנכנסתי לחדר המעצר, נודע לי כי האיש שהעליתי לרכב דקות ספורות קודם לכן הוא שודד מסוכן, שאיים בנשק על עוברי אורח ולבסוף נמלט רגלית, והוא עצר אותי כדי לברוח מהמשטרה. השוטרים היו בטוחים שאנחנו מתואמים, ואני המבריח שלו, ואני חבר באותה כנופיה. לא הועילו כל תחנוניי שאני חף מפשע. השוטרים אמרו שכל הפושעים מכחישים כל קשר לפשע. שהיתי בחדר המעצר לראשונה בחיי. *מחשבות לא נעימות חלפו במוחי, כיצד מעשה חסד אצילי הוביל אותי ללילה כה עצוב.* הייתי בטוח שלמחרת האמת תצא לאור ואשתחרר, ובכל זאת, המחשבה שאיאלץ להישאר לילה במקום כזה, הלחיצה אותי מאוד. כבר ידעתי שלא אצליח להירדם בחדר זה, וחיפשתי לעצמי תעסוקה. גיליתי כי בחדר יש חוברת הדרכה להגשת *'עזרה ראשונה',* ומכיוון שלא היה לי משהו טוב ומועיל יותר לעשות, החלטתי לעבור על החוברת שלפניי. בין הנושאים הנידונים בחוברת הוקדשה יריעה נרחבת לנושא התקפי לב, דרכים למניעה, דרכי טיפול, עזרה ראשונה, ולצד זאת – רשימת תסמינים המעידים כי התקף לב מתקרב. כשקראתי את התסמינים האלו, עלתה במוחי מחשבה נועזת: אם ממילא עלי לבלות את הלילה מחוץ לביתי, אין ספק, שבית הרפואה עדיף על בית המעצר… שיננתי את רשימת התסמינים, וכשהייתי בטוח שאני זוכר אותם היטב, התחלתי בהצגה: התפתלתי מ'כאבים' תוך כדי שאני מחזיק חזק בחזה, ועשיתי את כל התסמינים שקראתי בחוברת… עד מהרה התחילה מהומה, ובבת אחת החלה פעולת הצלה, כאשר השומרים מזעיקים אמבולנס דחוף. חשבתי לעצמי – תוכניתי הצליחה, לפחות 'אבלה' את הלילה על מיטה נוחה בבית הרפואה כשלצידי צוות רפואי רחום, ולא על דרגש בבית המעצר, כשסביבי פושעים מסוכנים… העלו אותי לאמבולנס, *מלווה בארבעה שוטרים חסונים* ששמרו עלי כל העת. הובהלתי מיד למחלקה הקרדיולוגית, שם החלו מיד בסדרת בדיקות מקיפה. ואז, הרופאים גילו… אכן כן, אחד העורקים הראשיים היה סתום ב-77 אחוז! אמנם לא הרגשתי כלום, הכל היה הצגה, אבל הרופאים אמרו שהמצב היה ממש רגע לפני, והגעתי ברגע הנכון. רופא מומחה הוזעק בשעות לפנות בוקר, וביצע צנתור לבבי מורכב באופן דחוף ביותר, והציל בכך את חיי. התוכנית החמקנית מלילה בבית המעצר, הצילה את חיי! השוטרים שראית כאן לפני כמה דקות, באו לכאן לספר לי שהאמת התבררה להם, שאני חף מפשע, ובסך הכל הייתי נהג תמים וטוב לב שרצה לעשות חסד עם יהודי שביקש 'טרמפ', ומצא את עצמו מתגלגל לחדר המעצר על לא עוול בכפיו. בתחילת הלילה הרהרתי *כיצד יתכן שעשיתי טובה, ובגללה התגלגלה עלי רעה שכזו – להיעצר על לא עוול בכפי. ומה מסתבר? – שההיפך הגמור הוא הנכון: הטובה שעשיתי היא שהצילה את חיי! הכניסה לבית המעצר היא שהובילה לצנתור בזמן הנכון!* המעצר שנגרם ממעשה החסד, חסך ממני התקף לב נוראי שמי יודע מה היו תוצאותיו!' *מעשיית חסד לא מפסידים לעולם* סופר ע"י הרב גואל אלקריף (פניני עין חמד) נשלח מהאנדרואיד שלי
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-1/5/2020 15:40 |
|
| |
בס"ד
עזרא עדס
9;
סיפור לארוחת ערב
9;
אומר רבינו נחמן בן פיגא הצדיק הקדוש
על ידי מעשיות של צדיקים ממשיכין אור של משיח בעולם. ודוחה הרבה חושך וצרות מן העולם.
9;
לרפואת הילד המתוק מדבש רפאל לאל בן מטי מטילדה ואשר ורפואת התינוק המתוק נתן שמעון בן עדי וישראל, והרך הנולד לביא ישראל בן מיטל וצחי יצחק, ולרפואת רונית בת הדסה אסתר ולרפואת רונית בת שמחה, ולרפואת שמחה בת רחל ולרפואת רינת בת איילה ולרפואת כל חולי עמו ישראל. ולעילוי נשמת הילד אריאל ירמיהו בן נתלי ז"ל
9;
*בשורה טובה*
ישראל היה בן יחיד לר' חיים ושרה, תושבי העיר קפושוור שבהונגריה. שנים רבות ציפו לפרי בטן, וכאשר נולד סוף-סוף התמלא ביתם אור.
הוריו השגיחו עליו בשבע עיניים, טיפלו בו באהבה ובמסירות אין-קץ, מתוך ציפייה לרוות ממנו נחת. הילד לא אִכזב. הוא התקדם יפה בלימודיו, עד שגדל לבחור וחיפש ישיבה מתאימה.
כעת ידעו ההורים כי ייאלצו להיפרד מבנם למשך זמן רב. כמנהג הימים ההם, היו הבחורים נוסעים לאחת הישיבות המפורסמות, הרחק מן הבית. עד מהרה נמצאה ישיבה מוצלחת. זו הייתה ישיבתו של הגאון רבי יהודה אסאד, רבה של סרדהלי, מגדולי רבני הונגריה.
מאז שמע הבן על הישיבה החל להתרגש לקראת לימודיו בה. קשה היה להוריו להיפרד מבנם אהובם למשך זמן רב כל-כך, אך גדולה הייתה תשוקתם שבנם יעלה במעלות התורה ועבודת הבורא, והמקום לכך הוא הישיבה.
באותם ימים החלה להתפשט בעולם רוח ההשכלה. צעירים יהודים רבים, ובהם גם בני ישיבות, נסחפו במגמה שנשאה עמה הבטחה לעתיד מזהיר. ר' חיים חשש מאוד שבנו ייגרר אף הוא אחר ההשכלה. ישראל הבטיח בלב נרגש כי ישקוד על התורה ועל העבודה ולעולם לא יתפתה לרעות בשדות זרים.
בבוא העת כבשו ההורים את חששותיהם, ונתנו לבנם את ברכת הדרך. בדמעות שהציפו את עיניהם הביטו אחר עגלת הנוסעים המתרחקת בדרך העפר, אל העיר סרדהלי שבסלובקיה.
בימים ההם שירותי הדואר לא פעלו כהלכה. קרוב לשנתיים חלפו, ולהוריו של ישראל לא היה כל מושג אם הוא מסתדר בישיבה, לומד בשקידה, או שמא חלילה... מי יודע. המסר היחיד שקיבלו מבנם, באמצעות עובר אורח, היה שהגיע בשלום לישיבה.
ישב ר' חיים וערך מכתב ארוך לרבי יהודה אסאד, ובו ביקשו לכתוב לו בפרוטרוט על מצבו של בנו, הן בלימוד, הן ביראת שמים. גם אם האמת אינה משמחת, כתב, הוא מבקש בכל לשון של בקשה, לכתוב לו את כל האמת. במילים האלה סיים ר' חיים את מכתבו.
שבועות עברו. בכל פעם שעברה מרכבת הדואר בעיר רץ אליה ר' חיים ושאל אם נתקבל מכתב מסרדהלי, אך המענה בושש לבוא. אט-אט החלה הדאגה לכרסם בליבו. דמיונו הציג לפניו תמונות קודרות. בעיני רוחו ראה את בנו נופל אל פי-פחת. את שתיקתו של ראש הישיבה פירש כחוסר יכולת לכתוב לו את האמת.
לעומתו, שרה הייתה חזקה באמונתה. כל העת ניסתה לעודד את רוחו של בעלה, אולם קולה לא נשמע באוזניו. ר' חיים שקע בעצב ובדכדוך. ליבו נקרע מכאב על בנו יחידו שנפל ככל הנראה בפח יקוש.
הצער והכאב הכריעו את האב. הוא נפל למשכב ונחלש מיום ליום. רופאים הוזעקו אליו, ניסו לאבחן את מחלתו, ללא הצלחה. הם כינו את מחלתו 'מחלה מסתורית'. מצבו הידרדר מיום ליום, והרופאים קבעו כי לא יוכל להאריך ימים במצב כזה.
שרה, שטיפלה בבעלה במסירות, שמעה על פרופסור מומחה המאבחן חולים במבט בלבד. מאמצים רבים עשתה, כדי להביא את הפרופסור לבדוק את ר' חיים. כאשר סוף-סוף בא המומחה הגדול, הביט בפניו של החולה, ומיד הרים את קולו: "מדוע הטרחתם אותי לבוא אל אדם שכבר נמצא בשערי המוות? חבל אפילו על הכסף לקניית תרופות בעבורו".
הפרופסור פנה לארוז את חפציו, ובאותו רגע נכנס הדוור אל הבית וקרא: "הגיע מכתב מסרדהלי!". עיניו העצומות של ר' חיים נפקחו לרגע. שרה פתחה את המכתב והחלה לקוראו:
"ידידינו הנכבדים, ר' חיים וזוגתו תחיה, ראשית עליי להתנצל מאוד על האיחור במענה למכתבכם, שבא בעקבות טרדותיי המרובות בלימוד עם בחורי הישיבה וברבנות סרדהלי, ושוב אני מצטער על כך מאוד.
"לשאלתכם בקשר לבנכם, אין לי מילים לשבח את מעלותיו, כי הוא עולה ומשתבח מיום ליום, ועליו קראתי את הפסוק 'ישראל, אשר בך אתפאר'. אשרי ההורים שזכו לבן כזה, אשר אור של תורה ויראת שמים גם יחד קורנים מפניו".
על המכתב התנוססה חתימתו של רבי יהודה אסאד.
כשסיימה שרה לקרוא את המכתב הבחינה לפתע כי בעלה מקשיב בעיניים פקוחות לרווחה ופניו משתנות. בלי לחשוב פעמיים החלה לקרוא את המכתב שוב. לתדהמת כל הנוכחים, ובהם הפרופסור, חזרה אדמימות ללחייו של החולה. הפרופסור הביט בו כלא-מאמין והחליט להישאר. לא עברה שעה קלה ור' חיים היה מסוגל לשבת על מיטתו.
הפרופסור החל להסתובב בחדר אנה ואנה, ממלמל לעצמו: "כיצד ייתכן שמת יקום לתחייה?...".
שרה הסבירה לרופא את הרקע למכתב. "מסתבר", אמרה, "כי מחלתו המסתורית של בעלי הייתה הגעגועים והחששות לבננו היקר. עתה, כאשר הגיע המכתב המיוחל המבשר בשורות טובות כל-כך, מחלתו נעלמת מאליה".
אחוז התפעלות נפרד הפרופסור מהמשפחה, והודה כי המקרה גורם לו לשנות את דעתו על האמונה בבורא העולם, שכן רק אצל יהודים ייתכנו דברים כאלה.
כאשר הגיעו הדברים לאוזני ראש הישיבה רבי יהודה אסאד אמר, כי האירוע הזה ממחיש את דברי הפסוק "שמועה טובה תדשן עצם".
להצטרפות לקבוצות עם כבוד הרב1;
https://api.whatsapp.com/s?phone=18184459606&text=אבקש%20להצטרף%20לקבוצת%20שות%20עם%20הרב%20עדס
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-5/5/2020 17:52 |
|
| |
*מהרחוב אל המטבח / החלק היומי / סיון רהב-מאיר:* "שלום, עוד מעט בתי הכנסת ייפתחו מחדש. דיברו הרבה על אלה שסגרו להם את בתי הכנסת, אבל לא דיברו על אלה שפתחו להם בתי כנסת מתחת לחלון. הפעם האחרונה שלי בבית הכנסת הייתה בבר מצווה של אחי. בהתחלה כעסתי על הדוסים האלה שמתפללים ככה בשכונה, אפילו תכננתי להתלונן אם זה ימשיך. אבל עם הזמן זה הפך לקצב של היום שלי, ואני אפילו אוהבת את זה. אני לא מתפללת איתם, אבל שמה לב שהשמש זורחת בתפילת שחרית וכבר יודעת שכך יתחיל גם הבוקר של מחר, ואז רואה מתי השמש שוקעת בתפילת מנחה, ואיך הכוכבים יוצאים בתפילת ערבית. לפעמים אני כבר עונה 'אמן' כשהם אומרים קדיש, לפעמים שמה לב שחלף עוד יום והם סופרים את ספירת העומר ומכריזים בקול רם את המספר. "העיקר הוא כמובן השבת. התפילה שלהם הופכת לאיטית יותר ומלאה בשירים. את רוב המנגינות לא הכרתי, אבל עכשיו אני מוצאת את עצמי מזמזמת לאורך השבוע 'לך דודי לקראת כלה'. אין לי איזה סיום קיטשי. אני לא אתחיל ללכת לבית כנסת כשהקורונה תיגמר, ואפילו לא ירדתי להגיד להם תודה. הם לא יודעים שהייתה איתם עוד מישהי. אבל כשכולם מדברים עכשיו על הקלות ועל חזרה לשגרה – אני שמחה כמובן, אבל קצת עצוב לי שבית הכנסת הפרטי מתחת לחלון המטבח שלי ייסגר בקרוב".. נשלח מהאנדרואיד שלי
 |
|
|
|
|
|