|
|
| נשלח ב-7/5/2020 16:50 |
|
| |
קבלתי בוואטסאפ. מסיפורי מירון של ימים עברו. מירון של פעם • 80 שנה רצופות . כבר שמונים שנה, מאז החלאק'ה שלו, שר' אליעזר שפר עולה למירון מידי ל"ג בעומר • הוא היה שם כשמירון עוד היה יישוב ערבי, חזר לשם ב-67', בזמן מלחמת ששת הימים, כשהאזור כולו היה נתון בהאפלה ובציון היו בקושי מניין מתפללים, והוא מגיע לשם גם כיום מנדי קליין9י"ז אייר התשע"ו 09:54 25.05.2016 אם תגיעו בליל יום חמישי הקרוב, ליל ל"ג בעומר, למירון, אתם תראו אותו שם בעז"ה, ללא ספק : ר' אליעזר שפר. כבר למעלה מ-80 שנה שהוא מגיע למירון בכל שנה ושנה. גם בשנים בהן היה קשה מאד וכמעט בלתי אפשרי להגיע לחגיגת ל"ג בעומר במירון, שפר היה שם, ושמר על המסורת הקדומה. מה הקשר של משפחת שפר למירון ומה מחבר אותך כל-כך לציון, כבר שמונים שנה ? זו השאלה איתה פתחנו עם שפר את הראיון השבוע. "סבא רבא שלי", מספר שפר, "רבי יהושע ביין, היה חסיד גור שעלה לארץ. היה לו חלום מיוחד לבנות ישיבה במירון, והוא הגשים אותו : הוא בנה את ישיבת הרשב"י במירון בשנת 1906, תרס"ו. זמן קצר לפני כן הוא עלה לארץ עם המשפחה והביא את הסבתא והאמא שלי למירון, לגור שם במקום. היום בישיבה הזו, באותו מבנה (רק שכיום הוא הרבה יותר רחב) שוכנת ישיבת בני עקיבא במירון, שגם היא נקראת ישיבת רשב"י. היסוד שלה, כאמור, היה על ידי עליה של קבוצה קטנה שהגיעה לשם, בראשות סבי, שהקימה שם כולל ואת ישיבת הרשב"י. זה מצד אמי. ואילו מצד האבא, מדובר על 200 שנה של קשר למירון, מאז עליית החסידים לארץ ישראל. הם אימצו את המנהג של האר"י הקדוש, רבי יצחק לוריא, שהוביל את בנו למירון בגיל 3. יש גם עדות של תלמידו רבי חיים ויטאל, שבגיל 3 הביאו אותו למירון ל'גמילה'. והם אימצו את המנהג הזה. כל הציבור החסידי שהיה אז בארץ, שמנה אלפים בסה"כ, אימץ את המנהג, שנוהג מאז ועד היום. בקרוב יהיה במירון החלאק'ה של הנין שלי, שהוא כבר דור עשירי בא"י, ואצלנו במשפחה כולם הולכים לחלאק'ה למירון, מלבד יחידים שעושים את החלאק'ה בציון שמעון הצדיק. אז אצלנו זו מסורת בת למעלה מ-200 שנה. אני עצמי, עולה למירון מידי שנה בשנה מאז החלאק'ה שלי, לפני 80 שנה. "אבי ז"ל הביא אתו עוד מנהג, לעשות את יום-כפור במירון, מנהג שחסידי ברסלב אימצו. בשנה שעברה מלאו 80 שנה לנסיעות שלי במירון, בל"ג בעומר וביום כיפור. חוץ משנה אחת, ב-48', לא פספסתי אפילו לא שנה אחת במירון, ואני תמיד בא עם הילדים והנכדים". • ומה עם ז' באדר במירון? "אומר את האמת: אני בילדותי לא הכרתי את המנהג הזה של ההילולא במירון ביום הזיכרון של משה רבנו, שהרשב"י היה ניצוץ מנשמתו. אבל בשנים האחרונות אכן מציינים במירון גם את ז' באדר שהפך גם הוא לאירוע רב משמעות, אבל עליו אני לא מקפיד, אני ממשיך רק את המסורת של יו"כ ול"ג בעומר במירון". שפר עצמו וגם משפחתו כבר אינם מתגורר במירון שנים רבות, אבל דואגים להגיע מידי שנה בשנה. "בצעירותי הייתי הולך עם דודי למירון לכל הימים הנוראים, מראש חודש אלול ועד אחרי יום כיפור. היום יום כיפור במירון הוא מנהג ידוע של חסידי ברסלב, אבל רק בילדותי הוא התחיל. הוא היה בעבר מנהגם של אנשי צפת וטבריה, וברבות השנים נהיה שחסידי ברסלב הם המובילים במנהג הזה, ומביאים לשם ביו"כ ציבור אדיר, אלפי אנשים, ואילו הצפתיים והטבריינים כבר פחות מגיעים אז". הערבים רקדו 'דבקה' בציון • איך היה נראה ל"ג בעומר במירון בילדותך? "זו הייתה תופעה מאד מעניינת. ההרכב המוביל שם היה של אנשי טבריה, צפת ואנשי ירושלים, שהיו יוצאים שלושה ימים לפני ל"ג בעומר כדי להגיע בזמן, ואם הוא היה יוצא במוצ"ש, הם היו מגיעים לצפת ולטבריה לשבת, ובמוצ"ש עולים למירון להדליק את ההדלקה. כמובן שלא היו אז רבבות, כמו היום. הכי בולט אז היו שיירות יוצאות דופן שהגיעו למירון, כמו הערבים והדרוזים ושאר המיעוטים שהגיעו לרקוד 'דבקה' בחצר. מירון, צריך לזכור, היה אז כפר ערבי וכולו היה מיושב בערבים, ומקרוב ומרחוק הם היו באים ורוקדים 'דבקה', ובמהלך השנים הבאים לציון למדו מהם את הריקוד. היתה אז עוד תופעה מעניינת, של חלוצים חילונים מעמק הירדן שהיו באים לרקוד הורה בציון. היה להם געגוע למקומות והעיירות באירופה מהם באו, ומירון היה המפגש היחיד שלהם עם העבר. זה היה אז חלק מההווי – ערבים, חלוצים וחסידים מצפת, טבריה וירושלים, שרוקדים זה לצד זה".. שפר זוכר מאז גם אדמו"רים וגדולי עולם שהיו עולים לציון. "הילדות שלי במירון הייתה עוד לפני מלחמת העולם השנייה, ואני זוכר שאחרי השואה התחילה זרימה גדולה של רבנים ואדמו"רים לציון. אמנם גם לפני כן היו את אדמו"רי ארץ ישראל שהיו כאן לפני השואה, כמו האדמו"רים מקרלין, סלונים וזויעל, אלה היו מגיעים לציון כבר לפני השואה. וגם מקרב האדמו"רים שלא חיו כאן, לא היה אדמו"ר שבא לא"י שלא הלך למירון, וחלק הקפידו להגיע בל"ג בעומר. אחרי השואה, כאמור, כשהכל עלו ארצה, זה התגבר מאד. היום, כידוע, יש לא מעט חסידויות שמקיימות 'שבתות מירון', כמו קרלין ועוד. אבל הדומיננטיים במירון הם אנשי חסידות ברסלב, שבאים לציון כל השנה". זיכרון מיוחד שיש לו, קשור במלחמת ששת הימים. "שירתתי אז בצנחנים, ובאותה שנה, שנת תשכ"ז – 67', ל"ג בעומר חל במוצ"ש. הלכתי אז למוטה גור, שהיה מפקד החטיבה, חטיבה 55, ואמרתי לו שאני רוצה לנסוע לל"ג בעומר למירון. הוא אמר לי: נפלת על הראש ? כל רגע צפויה תקיפה ולא ידוע מתי תתחיל המלחמה. אבל – הוא הוסיף ואמר – אני מכיר אותך, אתה הרי תלך בכל מקרה, אז אני אומר לך מראש : אם אתה חוזר ואנחנו לא במקום שחנינו (שהיה במחנה ישראל, מול נתב"ג) לך ישר לכלא 6 ותתארח שם לחודש, אין צורך לבוא אליי לשפיטה, אני שופט אותך מראש. "הלכתי למירון באותה שנה, אני מגיע למקום, ואין זכר להדלקה, אין כליזמר, החצר ריקה. אבל אני – שמרתי על המסורת. התקדמתי לכיוון הציון, ופתאום אני שומע שירה מאחד החדרים. אני עולה למעלה, ואני רואה את האדמו"ר רבי מרדכי מזוועיל שר עם כמה מחסידיו. אנחנו אמנם משתייכים לחסידות קרלין, אבל הכרתי אותו. היו שם באותה שנה אולי עשרה אנשים. הרבי שראה אותי, חייל צעיר, מולו, שאל מה קורה ? אבל אני לא ידעתי יותר מאחרים מתי תפרוץ המלחמה. לפני לכתי הוא נתן לי את ברכתו. לאחר מכן ניגשתי לציון עצמו, שם מצאתי את חכם אהרון, יהודי שהיה גר במירון כל השנה, כבר אז. חכם אהרון הגיע מקווקז ברגל, ולא עזב את מירון גם כשהיה יישוב ערבי כולו. אף הוא נתן לי ברכה, ולאחר מכן חזרתי לחטיבה. אני יכול לומר בוודאות שבמירון של שנת 67', לפני 49 שנה, היו שם רק ר' מרדכי מזוועיל, חכם אהרון, שהיה ליד הציון יום ולילה, וכמה חסידים. באותו זמן גם הייתה 'האפלה' ואי אפשר היה לעשות הדלקה או בכלל להדליק אורות, כדי שהאויב לא יפציץ מקומות מוארים. גם מעבר לאותה שנה, הציבור במירון עוד היה קטן באופן כללי". נגני הכלייזמר: "מעצבי מירון" בשנה אחת ספציפית, 1948, בזמן מלחמת העצמאות , מספר שפר, לא היה אפילו לא אדם אחד בציון, עד כמה שהוא יודע. "עוד לא פגשתי מישהו שהיה שם באותה שנה. אני הייתי נער צעיר, וברגע ששמעתי ששחררו את מירון, מיד הלכתי לשם עם חבר. אבל בל"ג בעומר עצמו, גם הפלוגה הדתית וגם יוסף הגלילי, מאבות המיישבים במירון, לא היו במירון בל"ג בעומר של אותה שנה, תש"ח. כשהגעתי למירון אחרי ששחררו אותו, ביקשנו סליחה מרבי שמעון ורבי אלעזר בנו שלא זכינו להגיע לציונו בל"ג בעומר" ... • מה אתה זוכר מעניין הנגינה במירון בל"ג בעומר בילדותך? "אם אני חוזר למירון בימי ילדותי, אז אכן הייתה עוצמה אדירה לניגונים שנוגנו אז בל"ג בעומר במירון. יש בערך כ-150 ניגונים המכונים 'ניגוני מירון', ורק יחידי סגולה יודעים את כל הניגונים, כמו מוסא ברלין או קודמיו, ר' אברמל'ה סגל ז"ל ושאר הכלייזמרים האורגינליים. הם היו מעצבי מירון כפי שהיא היום. "יהודים כמו סבא רבא שלי, היו נוסעים לאדמו"רים לחגים באירופה, והיו נוהגים להיות חצי שנה במחיצתם, מערב ר"ה ועד אחרי פסח, והיו חוזרים לל"ג בעומר לארץ ישראל, למירון. בדרך הם היו עוברים בחצרות שונות ושומעים ניגונים שונים, אבל לא רק ניגונים יהודים אלא גם ניגוני צוענים בהם נתקלו בדרך, ואותם הביאו למירון. אני עצמי יודע 7-8 ניגוני צוענים שהפכו עם השנים ל'ניגוני מירון'. אחרי השואה החלו להגיע עולים שזכרו ניגונים מהרומנים וההונגרים, ואדמו"רים שהביאו איתם ניגונים אבל לא ידעו תווים, והם היו נותנים לכליזמר במירון כמה גרושים כדי לנגן את הניגון, שגם קיבל בכל פעם שם משלו, כדי להבדיל אותו מהשאר. אחי הגדול, אברום שפר ז"ל, שנפטר לפני כשנה, הוא היה מידי שנה במירון 'מזכיר הניגונים'. היה לו ראש מוזיקלי, והוא היה יושב עם הכלייזמרים ומבקש לנגן את 'הניגון של אלינשטיין' או ניגון אחר. עד היום, בציון רבי יוחנן הסנדלר שסמוך לציון הרשב"י, אחייני דוד שפר, בנו של אברום, ממשיך את המסורת. הוא מדליק שם את ההדלקה המסורתית באמצע ליל ל"ג בעומר, ומפתקים שאביו השאיר הוא קורא ומבקש את הניגונים השונים. ולכל ניגון יש גם ריקוד משלו". הרכב המפואר הגיע מביירות וגם לא מעט מופתים וניסים ראה על הציון במהלך השנים. "ראיתי שם הרבה מופתים, וגם שמעתי מבית אבא, סבא וסבא רבא על מופתים רבים שהם ראו במירון. יש לי אמונה גדולה שהמקום הזה והתפילות בזכות רבי שמעון והדלקת הנרות - מלווה במופתים. אני זוכר מילדותי סיפור אחד מיוחד : באה אז למירון, בעיצומו של ל"ג בעומר, מכונית מפוארת היישר מבירות. יצא ממנה, בלבוש הדור, סוחר יהודי גדול מלבנון, ואתו אשתו והבת. הבת הזאת הייתה חולת נפש, והוא הביא אותה וחיפש לה מזור. הצדיקים שישבו שם, אמרו לו להכניס אותה לשלושה ימים לחדר מעל הציון – אחד מהחדרים בהם לנו עולי הרגל שבאו למירון – והיא תבריא. "אני הייתי ילד בן 11-12, והייתי אז אצל דודי ודודתי וספגתי את האווירה המירונית. זה עניין אותי כילד, כי ראיתי כזה אדם שמגיע עם מכונית כמותה לא ראיתי עד אז. אותו אדם אכן עשה כמו שנאמר לו, והניח את בתו בחדר מעל לציון, עם אוכל ושתיה כמובן. שלושת הימים הבאים היו ימים נוראים, בלילות היא בכתה בקולי קולות. בסוף עברו שלושת הימים, אביה הגיע ופתח את החדר, ומצא מולו ילדה בריאה ושלימה, רגועה ומדברת לעניין. איך זה קרה ? האם צריך לנהוג כך ? לא יודע, אני מספר את מה שהיה. ברבות השנים ראיתי אנשים רבים שבאו למירון להתפלל על ריפוי או זיווג וב"ה נושעו. "היום במירון כבר יש קצת מסחור, כמו העניין של הח"י רוטל שגם לא היה אף פעם במירון, אבל הדלקת נרות, אמירת תהלים, שירה וריקודים – היו תמיד. יש מנהג נוסף שנוהג בחלקו עד היום, המנהג להדליק את ההדלקה במירון עם בגדים של אנשים חולים, כסגולה להחלמתם. בזמנו ראיתי אנשים שהביאו בגדי זהב של החולים כדי שישמשו להדלקה, כי האמינו שיש בזה עניין, וגם העניין הוא לא להביא את הבגדים ה'שמאטע'ס' של החולים אלא הבגדים הכי יפים ויקרים. היית רואה זהב שנמס מהבגדים מהחום הכבד של ההדלקה.. היום זה כבר פחות נפוץ, כי ההדלקות מאד מסודרות והן ברובן על ידי האדמו"רים וקשה להניח שם בגדים". היום, בגילך המופלג לאוי"ט, זה כבר קשה יותר להגיע לציון, מן הסתם, בשל הדחיפות והדוחס. "אני מודה שבשנים האחרונות אני כבר לא מגיע לציון עצמו.. בשל הדחיפות שם, אבל אנחנו מגיעים למירון, ואני מגיע לציון של רבי יוחנן הסנדלר להדלקה, שם אני אומר את התהלים וב-1:30 בלילה שר יחד עם כולם את ניגוני מירון. בשנה שעברה ספרתי 25 פרחי כליזמר שבאו לשמוע את מוסא ברלין וחיליק פרנק ושאר החבורה, וללמוד מהם. יש שם נגנים ירושלמיים, ונגנים עם חזות חרדית, חסידית, וגם חובשי כיפות סרוגות, הכל באחדות, וכולם יושבים ולומדים את הניגונים המיוחדים". לסיום, אומר ר' אליעזר שפר: "אני מאמין באמונה שלמה בזכותו העצומה של רבי שמעון המשפיעה על אלה שבאים אל הציון ביום ההילולא. במקום הזה יש נשמה יתירה בזכות רבבי רבבות פרקי התהלים והדמעות שזרמו בו כמים במהלך השנים" - - - נשלח מהאנדרואיד שלי
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-8/5/2020 10:07 |
|
| |
כתוב חמוד אז הבאתי אותו ; אהוביי אחיי ורעיי. שלום וברכה. ברצוני לשתף סיפור מופת מהרבי. אותו שמעתי הערב בהשגחה פרטית. תוך כדי המתנה בתור לשלם על קניות לכבוד שבת קודש. מחבר שעמד לידי. החבר היקר. הרב אברהם ואזנה. חסיד אמיתי. מסור ונתון לחינוך ילדי ישראל בעירנו באר שבע. וזה הסיפור: הרב יעקב שפירא ראש ישיבת מרכז הרב בירושלים. מספר כי השליח הזמר החסידי הרב אברהם פריד. הופיע אצלם בישיבה בחגיגות יום ירושלים בשנה שעברה. בתום ההופעה. ניגש אליו אברך וביקש ממנו כי בהיות שהוא חוזר לביתו בניו יורק. יכנס בבקשה לציון הקדוש של הרבי. ויבקש ברכה עבורו לזרעא חייא וקיימא. אברהם פריד נרגש מאוד למשמע הבקשה. והודיע לאותו אברך כי הוא ינסע משדה התעופה ישירות לאוהל ויזכיר את שמו לברכה אצל הרבי. מסיים הרב יעקב שפירא. כי אותו אברך מצפה לילד/ה/ים בימים אלו. את הסיפור סיפר הרב שפירא בזום לתלמידיו בימים אלו. כשהוא מדגיש כי הוא בירר שוב את הפרטים לפני שהחליט לפרסם את המופת. הרבי לימד כי סיפור ניסים הוא דבר חשוב ונחוץ מאוד. מכמה טעמים ובעיקר מקרב את התגלות מלך המשיח והגאולה האמיתית והשלימה. שתפו נא בין כל הקשורים איתכם. והזמן גרמא ערב לג' בעומר. יום של מופתים שעיקרם בקשר לבנים ובנות עוסקים בתורה ובמצוות. ובמיוחד בנים. עיין היום יום דלג' בעומר. שנזכה בתוך כלל ישראל. למינימום 12 שבטים משלנו כפשוטו. בריאים ושלמים. מקור לרוב נחת חסידי אמיתי. לקיים "אין בן דוד בא עד שיכלו כל הנשמות שבגוף". תיכף ומיד ממש!!! נשלח מהאנדרואיד שלי
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-15/5/2020 18:03 |
|
| |
החיזוק היומי שלי נאמר בתהלים: "גִּבֹּרֵי כֹחַ עֹשֵׂי דְבָרוֹ". בַּמֶּה הַכָּתוּב מְדַבֵּר אָמַר רַבִּי יִצְחָק בְּשׁוֹמְרֵי שְׁבִיעִית הַכָּתוּב מְדַבֵּר. הרב ברוך רוזנבלום סיפר : לפני שבע שנים, הזמינו אותי לסעודה לכבוד סיום השמיטה, באחד המושבים. כל הרבנים דיברו שם על "גִּבֹּרֵי כֹחַ עֹשֵׂי דְבָרוֹ" ולידי ישב חקלאי אחד שאלתי אותו מה מתלהבים מהם ? ועוד מכנים אותם "גִּבֹּרֵי כֹחַ" ?! הרי לכל מורה בארץ יש שנת שבתון חופשה לאחר שש שנים של עבודה מה יש להיות מודאג ?! "תראה כבוד הרב אני מגדל אננס לפני שבע שנים קיבלתי על כל ראש אננס לייצוא 10$ ! הוא הראה לי את הארגזים הוא שם עשרה ראשים של אננס בקרטון יוצא שכל קרטון שוויו 100$! מגיע שנת השמיטה הכול להפקר! הוא מתאר לי "אני רואה אנשים עם ארגזים יוצאים מהשדה שלי אחד יוצא עם 100$ ויש שיוצאים גם עם 300$ אני פותח להם את השער ואני גם חותך להם את האננס שלא יהרסו את העצים ואתה שואל אותי מה זה "גִּבֹּרֵי כֹחַ"?! בוא ונראה אותך אם יהיה לך סופרמרקט ואתה תשאיר את הדלת פתוחה וכל מי שרוצה יוכל להיכנס ולקחת מוצרים חופשי ! אם אתה רוצה להבין מה זה גִּבֹּרֵי כֹחַ קח פנקסי צ'קים תחתום למטה ותיתן לנו את המספרים והתאריך, אנחנו נכתוב אתה יכול לעשות את זה?! הקב"ה מגדל על העצים דולרים... אנשים באים וקוטפים אותם אני מסתכל ואומר "לבריאות...תאכלו!" זה גיבורי כוח עושי דברו שבת שלום זיגדון נועם נשלח מהאנדרואיד שלי
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-2/6/2020 14:32 |
|
| |
החיזוק היומי שלי ✍
היה זה ברוסיה כשיהודים סבלו מהקומיניסטים ואבוי למי שיתפש ברשתם הסיכוי שיצא מהכלא הסובייטי בחיים לא היו בטוחים כלל ועיקר.
יום אחד עבר חסיד בשם ר' בן ציון שם טוב ברחוב
וראה חייל סובייטי אוחז בידיו של חסיד להוליכו לכלא.
ר' בן ציון מיהר לעבר החייל והחל לנשקו ולחבקו ואמר לו כבר זמן רב שלא ראיתי אותך ורמז בבעיטה ליהודי שימהר לברוח ואכן הוא ניצל את המהומה וברח.
ר' בן ציון עומד ומחבק ומנשק החייל ושואל אותו האם אתה לא מכיר אותי?
הרי לחמנו ביחד במקום פלוני
החייל השיב לו שהוא בכלל לא לחם באותו איזור לאחר כמה דקות כשהבין ר' בן ציון שהאיש כבר נמצא רחוק מהאיזור הוא ענה לחייל שכנראה הוא התבלבל בשל הדימיון לחברו .
החייל הבין שהיהודי ברח הוא פנה לר' בן ציון ואמר מכיון שבגללך האיש ברח אתה תבוא במקומו.
ענה לו ר' בן ציון כשאתה תבוא למפקד שלך ותגיד שיהודי בלבל לך במוח והאיש ברח אתה תצא מזה טיפש לא אני.
אז בא נגמר את העסק עם מתנה יפה והוא נתן לו בקבוק וודקה משובח ועוד כמה רובלים.
והחייל עזבו לנפשו.
כשאדם מוכן להקריב מעצמו למען האחר הקב"ה לא שוכח זאת.
כמה חסד אנחנו יכולים לעשות אחד עם השני עם בני הבית שלנו לעזור לאישה לילדים שלנו.
בלי חסד העולם לא יכול להתקיים .
מחסד אף פעם לא מפסידים.
בימים אלה אנחנו צריכים להתחזק בתורה וגמילות חסדים שעל ידם נינצל מחבלי משיח אמן!
זיגדון נועם.
https://api.whatsapp.com/s?phone=+972528930233&text=היי%20אני%20רוצה%20לקבל%20את%20החיזוק%20היומי%20%20%20%20%20תודה
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-8/6/2020 11:24 |
|
| |
.
בס"ד
עזרא עדס
9;
סיפור לארוחת בוקר
*בעיירה בספרד*
"מעניין, לשם מה שלח אותנו הרבי לכאן?" – אמר האברך הצעיר לאשתו. "גם אני שאלתי את עצמי את אותה שאלה" – סחה לו רעיתו, "הרי אין כאן אפילו יהודי אחד בכל הסביבה..."
הייתה זו שיחתם של זוג צעיר, אשר רק לפני שבוע נישאו בארצות הברית. הוא למד רבנות והתכונן להיות רב במקום אליו ישלחהו הרבי מליובאוויטש. והנה שלחם הרבי לעיירה נידחת בספרד לגור בה. יהודים אין כאן, אף לא אחד. אוכל כשר עליהם להביא ממרחקים. בינתיים נכנסים הם לבית מלון להינפש ממסעם ולהישאר שם עד שימצאו מקום מגורים ק
*בעיירה בספרד*
"מעניין, לשם מה שלח אותנו הרבי לכאן?" – אמר האברך הצעיר לאשתו. "גם אני שאלתי את עצמי את אותה שאלה" – סחה לו רעיתו, "הרי אין כאן אפילו יהודי אחד בכל הסביבה..."
הייתה זו שיחתם של זוג צעיר, אשר רק לפני שבוע נישאו בארצות הברית. הוא למד רבנות והתכונן להיות רב במקום אליו ישלחהו הרבי מליובאוויטש. והנה שלחם הרבי לעיירה נידחת בספרד לגור בה. יהודים אין כאן, אף לא אחד. אוכל כשר עליהם להביא ממרחקים. בינתיים נכנסים הם לבית מלון להינפש ממסעם ולהישאר שם עד שימצאו מקום מגורים קבוע.
והנה הגיע יום שישי לפני שקיעת החמה, והשליח, אשר התחיל לעבוד בפונדק כדי להתפרנס, ירד למרתף, לקחת משם דבר מה. יורד הוא במדרגות למטה. והנה מה רואות עיניו? בתוך חשכת המרתף זיק של אור. הוא התקרב וראה את בת הפונדקאי עומדת ומדליקה נר, וידיה מכסות את עיניה.
"מה זה?" – הוא אומר בליבו, הרי הם גויים, מעניין שבדיוק עכשיו בקבלת שבת... היא מדליקה נר.
לאחר שסיימה הנערה את הדלקת הנר, ניגש אליה שליח הרבי ושאלה: "מדוע הדלקת את הנר?"
"מסורת היא אצלנו" – ענתה לו הצעירה, "גם אימי מדלקיה נרות מידי שבוע בשבוע, וכן גם סבתי".
"מה קורה כאן?" – הרהר הצעיר בעלותו במדרגות מן המרתף, הדלקת נרות שבת בסתר, במרתף חשוך. מסורת מדורי דורות... בספרד... יש דברים בגו.
מיד החל להתעניין אצל הפונדקאי ואשתו, אילו מנהגים נוספים שמורים בידם מדורי דורות. ואז שמע:
"פעם בשנה אנחנו יורדים למרתף ואוכלים שם מצות שבעת ימים".
"ומה עוד?" שאל במאור פנים.
"כן, אנו גם נוהגים לצום יום אחד בשנה", נזכרה האישה.
"מתי צמים אתם?" שאלוה שלוחי הרבי.
בעלי הבית נקבו בתאריך. "זהו יום כיפור!" – קראו השלוחים.
"רק משפחתכם נוהגת מנהגים אלו או שיש כאן אנשים נוספים השומרים על מסורת זו?" – שואלת השליחה.
"כל תושבי המקום נוהגים מנהגים אלה. מסורת הם לנו מדורי דורות וכולנו מקפידים עליהם". – עונה הפונדקאי.
"נסו להיזכר, האם יש לכם תקנות נוספות?" – ממשיך הצעיר בחקירותיו.
"כן!" ענתה הבת – בענין הנישואין.
"נכון!" – אישר אביה, "אין אנו מתחתנים עם אנשים זרים, אנו נישאים אך ורק עם בני המקום. ומקפידים על זאת הקפדה יתירה."
"בודאי!" – אישרה האישה, "חלילה לנו מהתערב עם זרים. מסורת קדושה היא לנו אשר כל אב מעביר בצואה ובשבועה לילדיו."
"כלומר, אינם מתבוללים בין האומות. זהו זה!" – קראו החב"דניקים פה אחד. "יהודים אתם!" אמרו בהתרגשות.
כל תושבי העיירה הזו יהודים, מאנוסי ספרד. נפלא! גילינו ישוב מלא ביהודים אנוסים, אשר לא התחתנו עם הגויים במשך מאות שנים, אשר הם עצמם אינם יודעים לאיזה עם נבחר שייכים הם!"
החסיד לא ידע נפשו מרוב שמחה. פניו האירו באמרו לאשתו: "נקיים שיעורים קבועים לכל אנשי הישוב בתנ"ך, ביהדות, ובדינים. אני מלמד את הגברים, ואת מלמדת את הנשים."
"גם את הילדים נלמד!" – הוסיפה נלהבת. "אתה תהיה כאן הרב."
"כמובן! כמובן! נעזור לכם בארגון" הוסיפו הפונדקאים.
"יש כאן עבודה רבה" – הרהר השליח בקול. נבנה בית כנסת ומקווה. עתה הם הבינו למה הרבי שלח אותם...
להצטרפות לקבוצות עם כבוד הרב1;
https://api.whatsapp.com/s?phone=18184459606&text=אבקש%20להצטרף%20לקבוצת%20שות%20עם%20הרב%20עדס
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-9/6/2020 22:34 |
|
| |
אמא והבת שלה נכנסו לחנות קטנה בעיר של "הכל בשקל" האמא אמרה לילדה שמותר לה לבחור רק פרס אחד. הילדה מסתובבת בחנות שום דבר לא מעניין אותה עד שהיא נתקלת בשרשרת פנינים שמונחת ליד המוכר. הילדה ניגשת לאמא שלה ומבקשת את זה. האמא מבקשת מהילדה לבחור פריט אחר כי מחירה של השרשרת הוא לא כפי שסיכמו ויחסית לשאר המוצרים היא קצת יותר יקרה (שניים וחצי שקלים) אך הילדה מתעקשת ומבטיחה לאמא שלה שהיא תהיה ילדה טובה ולבסוף האם משתכנעת. הילדה מאושרת, נקשרת לשרשרת ומסתובבת איתה מבוקר ועד לילה. יום אחד אביה של הילדה מקריא לה סיפור לפני השינה ולפני שהוא יוצא הוא אומר לה "ילדתי את אוהבת אותי?" אז הילדה אומרת לו שכן שהיא אוהבת אותו מאוד. אז האב אומר לה "אם כך אולי תביאי לי את שרשרת הפנינים שלך" הילדה מסתכלת עליו קצת המומה ומציעה לו במקום זאת את בובת הברבית החדשה שלה. האב עונה לה בחזרה שהוא לא צריך בובת ברבית אבל זה בסדר אם היא לא רוצה להביא לו היא לא חייבת. לאחר שבוע האב שוב מקריא לילדה סיפור ולבסוף שואל אותה. "ילדתי את אוהבת אותי?" הילדה עונה לו שבוודאי. אז האב מבקש ממנה שאם כך שתעניק לו את שרשרת הפנינים שלה. הילדה שוב מביטה בו ומציעה לו במקום זאת את בובת סוס הפוני שלה. האב עונה לה בחזרה שאין לו צורך בסוס פוני אבל זה בסדר, אם היא לא רוצה זה בסדר. יומיים לאחר מכן הילדה ניגשת לאביה ומבקשת ממנו להושיט את ידו והיא מניחה בידו את שרשת הפנינים ואומרת לו "קח אבא.אני אוהבת אותך" האבא מכניס את השרשת לכיס ובמקום זאת מוציא מהכיס השני קופסת תכשיטים מהודרת פותח אותה בפני בתו ובתוכה יש שרשרת פנינים אמיתית!! הילדה מופתעת ומאושרת מודה לאביה ואז הוא אומר לה "רואה בתי אם אבא רוצה לקחת ממך משהו זה רק כי יש לו משהו טוב יותר לתת לך. אבא לעולם לא יקח ממך משהו אם אין לו משהו יותר טוב להעניק לך" וזהו חבריי זה אומר לגבי כל עניין בחיים. אם זה עבודה, זוגיות, מערכת יחסים וכו' אם פיטרו אתכם מהעבודה או אם נפרדתם מבן הזוג או להפך אז השתדלו לא להרגיש רע עם עצמכם. זה רק אומר שבורא עולם רוצה להעניק לכם מתנה טובה יותר. כי מגיע לכם. אז אל תתייאשו רק הסתכלו על הדברים בצורה הנכונה. נשלח מהאנדרואיד שלי
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-11/6/2020 17:42 |
|
| |
| רציף כתב: |  | אמא והבת שלה נכנסו לחנות קטנה בעיר של "הכל בשקל" האמא אמרה לילדה שמותר לה לבחור רק פרס אחד. הילדה מסתובבת בחנות שום דבר לא מעניין אותה עד שהיא נתקלת בשרשרת פנינים שמונחת ליד המוכר. הילדה ניגשת לאמא שלה ומבקשת את זה. האמא מבקשת מהילדה לבחור פריט אחר כי מחירה של השרשרת הוא לא כפי שסיכמו ויחסית לשאר המוצרים היא קצת יותר יקרה (שניים וחצי שקלים) אך הילדה מתעקשת ומבטיחה לאמא שלה שהיא תהיה ילדה טובה ולבסוף האם משתכנעת. הילדה מאושרת, נקשרת לשרשרת ומסתובבת איתה מבוקר ועד לילה. יום אחד אביה של הילדה מקריא לה סיפור לפני השינה ולפני שהוא יוצא הוא אומר לה "ילדתי את אוהבת אותי?" אז הילדה אומרת לו שכן שהיא אוהבת אותו מאוד. אז האב אומר לה "אם כך אולי תביאי לי את שרשרת הפנינים שלך" הילדה מסתכלת עליו קצת המומה ומציעה לו במקום זאת את בובת הברבית החדשה שלה. האב עונה לה בחזרה שהוא לא צריך בובת ברבית אבל זה בסדר אם היא לא רוצה להביא לו היא לא חייבת. לאחר שבוע האב שוב מקריא לילדה סיפור ולבסוף שואל אותה. "ילדתי את אוהבת אותי?" הילדה עונה לו שבוודאי. אז האב מבקש ממנה שאם כך שתעניק לו את שרשרת הפנינים שלה. הילדה שוב מביטה בו ומציעה לו במקום זאת את בובת סוס הפוני שלה. האב עונה לה בחזרה שאין לו צורך בסוס פוני אבל זה בסדר, אם היא לא רוצה זה בסדר. יומיים לאחר מכן הילדה ניגשת לאביה ומבקשת ממנו להושיט את ידו והיא מניחה בידו את שרשת הפנינים ואומרת לו "קח אבא.אני אוהבת אותך" האבא מכניס את השרשת לכיס ובמקום זאת מוציא מהכיס השני קופסת תכשיטים מהודרת פותח אותה בפני בתו ובתוכה יש שרשרת פנינים אמיתית!! הילדה מופתעת ומאושרת מודה לאביה ואז הוא אומר לה "רואה בתי אם אבא רוצה לקחת ממך משהו זה רק כי יש לו משהו טוב יותר לתת לך. אבא לעולם לא יקח ממך משהו אם אין לו משהו יותר טוב להעניק לך" וזהו חבריי זה אומר לגבי כל עניין בחיים. אם זה עבודה, זוגיות, מערכת יחסים וכו' אם פיטרו אתכם מהעבודה או אם נפרדתם מבן הזוג או להפך אז השתדלו לא להרגיש רע עם עצמכם. זה רק אומר שבורא עולם רוצה להעניק לכם מתנה טובה יותר. כי מגיע לכם. אז אל תתייאשו רק הסתכלו על הדברים בצורה הנכונה. נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
ואווו.... מהמם!!! מסר מטורף!!
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-11/6/2020 19:22 |
|
| |
איש אחד שאל "באבא" ; אפשר לקבל ברכה ? הוא ענה ; בשמחה, זה יעלה לך 180$ אמר לו האיש ; למה כל יום הכהנים מברכים אותי בשמחה ובאהבה ובחינם ? אמר לו הבאבא ; לכן הם הולכים יחפים..
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי רציף ב- 11/06/2020 19:23:11
|
|
|
|
| נשלח ב-11/6/2020 21:08 |
|
| |
סטאטית
| רציף כתב: |  | איש אחד שאל "באבא" ; אפשר לקבל ברכה ? הוא ענה ; בשמחה, זה יעלה לך 180$ אמר לו האיש ; למה כל יום הכהנים מברכים אותי בשמחה ובאהבה ובחינם ? אמר לו הבאבא ; לכן הם הולכים יחפים..
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי רציף ב- 11/06/2020 19:23:11 |
|
חחח אהבתי!!
|
|
|
|
| נשלח ב-11/6/2020 21:56 |
|
| |
בס"ד
עזרא עדס
9;
סיפור לארוחת ערב
9;
אומר רבינו נחמן בן פיגא הצדיק הקדוש
על ידי מעשיות של צדיקים ממשיכין אור של משיח בעולם. ודוחה הרבה חושך וצרות מן העולם.
9;
לרפואת הילד המתוק מדבש רפאל לאל בן מטי מטילדה ואשר ולרפואת רונית בת הדסה אסתר ולרפואת רונית בת שמחה ולרפואת שמחה בת רחל ולרפואת רינת בת איילה ולרפואת שולמית בת פאני ולרפואת כל חולי עמו ישראל. ולעילוי נשמת יצחק בן טובה ז"ל ולעילוי נשמת חיה חנה בת רות ז"ל.
9;
*לראות את השמים מתוך מעמקי התהום*
סוזי, בעלה וילדיה - כולם ילידי בלגיה - חלמו תמיד על ארץ הקודש. ארץ ישראל. ויום אחד הם הגשימו את החלום. פשוט קמו, עזבו הכול ועלו לארץ. הם הסתדרו לא רע וחיו בנעימים, שמחים באווירה שבה גדלים ילדיהם.
באחד החגים הגיעו הוריה של סוזי לבלות עם ילדיהם בארץ. בחול המועד תכננה המשפחה הצעירה טיול. "ניסע לאשקלון", אמרו. "יש שם עתיקות. נשב על חוף הים. יהיה נחמד".
והיה נחמד באמת. המשפחה ביררה ומצאה חוף ים שומם, ללא מציל, אבל בעיקר ללא שום בעיות צניעות. הם נהנו שם, יושבים ביחד, משוחחים, ואז ביקשו שניים מהילדים רשות רק לטבול את כפות הרגליים במים.
"מה? בשום אופן לא", סירבה סוזי, אבל הילדים התחננו. "מה אכפת לך, אימא? אנחנו מבטיחים שלא ניכנס לים. רק נטבול את הרגליים".
משהו בלב אמר לסוזי: תגידי לא! אבל המשהו לא הסביר למה, וסוזי הרשתה להם לטבול את כפות הרגליים במים. "ותזכרו: לא יותר!" הזהירה.
הם התקרבו למים, וסוזי ישבה עם אמה לשיחה של גישור בין הזמנים שבהם הן חיו בנפרד. חמיה למד באותה שעה עם בעלה, חתנו. תמונה ממש יפהפייה. חוף ים רגוע, הגלים המתנפצים משמיעים קול שעושה משהו לכל בן אדם והשקיעה שהחלה להסתמן. השמש לחצה על שפופרת צבע הארגמן המיוחד שלה והשמים החלו מצטבעים באדום.
"כמה יפה", אמרה הסבתא ונאנחה. "חבל ש-".
באותו רגע התעורר אותו משהו בליבה של סוזי. "רגע, איפה הילדים?" היא קמה והסתכלה סביבה.
"מה זה איפה? הם אינם כאן על החוף?" גם הסבתא התחילה לתור בעיניה. ולא, הם לא נראו על החוף.
"אולי הלכו לאסוף צדפים", הציעה הסבתא. אבל הם לא נראו בשום מקום, וסוזי הרגישה איך עולה בה גל של חרדה. "אני דואגת", אמרה ולא הוסיפה מילה. לא לפתוח פה לשטן, לימדה אותה אמה מילדותה.
ואז, פתאום, היא הבחינה בצרור שיער בתוך המים. הבת נאבקת עם הגלים. היא חידדה את מבטיה והבחינה גם בבן כשהוא מתמודד עם אחותו ההולכת ושוקעת, מרים אותה אבל לא מצליח לאחוז בה יותר מרגע. היא שבה ונשמטת, הוא מנסה להרים אותה, ושוב...
את אימת הרגעים האלה אי אפשר לתאר, אבל אפשר להרגיש. כמה מפחיד. איך הם הגיעו לשם? הרי הבטיחו רק לטבול את כפות הרגליים במים! אבל הזמן לבירורים האלו לא הגיע.
סוזי נתקפה חרדה והחלה לזעוק אל בעלה: "בוא, תראה מה קורה לילדים! תציל אותם!"
הבעל קם מיד, ובמבט קצר הבין מה מחריד את אשתו. הוא השיל במהירות את כובעו, את מעילו, ורץ למים. רץ אבל לא הגיע למקום בו היו הילדים בסיכון נורא. הוא עצמו התחיל להיאבק במערבולת שהייתה שם, והיא שסחפה את הילדים. המקום שבו הם היו והמקום שאליו הוא הגיע היו במרחק זה מזה, ובמים הסוערים הוא התאמץ מאוד לחתור ולהגיע אליהם, אבל לא הצליח.
על החוף עמדה סוזי, בוכה, צועקת, מתפללת שמשפחתה תינצל. בעיניים כלות היא ראתה איך משחק גל ענק בבעלה, מרים אותו, משליך אותו. כדור ים. והילדים! ככל שהאימה התעצמה והשקיעה התקדמה, היא הבינה שבנה עושה הכול כדי להציל את אחותו.
ואז, ברגע מסוים, הצליחה הבת להרים את ראשה, אמרה משהו לאחיה ושבה ושקעה.
האח החל לחתור אל החוף, והגיע. לא בקלות, אבל הגיע. הוא עמד לפני אמו בוכה. "אימא, סליחה! לא יכולתי! ניסיתי! היא אמרה לי להניח לה ולצאת. לפחות אתה תישאר, היא אמרה. אימא, סליחה!"
רגע נורא. רגע מטלטל מאין כמותו. האם שמחה לראות את הבן חי ובריא, אבל הבת... מה יהיה עליה? היא התפללה בזעקה, בדמעות. החוף היה ריק מאדם. להתקשר? למי? איך בכלל תתאר היכן הם נמצאים? ייאוש. פשוט ייאוש.
אבל האבא שבשמים השליך להם קרש הצלה. היה זה דייג שישב באזור עם החכה שלו, ושמע את הזעקות. הוא בא לבדוק מה קורה שם, כפי שאמר, והאם, בבכי, הצביעה על קדקוד השיער שניסה להיחלץ שם, באשמיו, מן המים.
"אני רואה", אמר הדייג. "היא במערבולת. בעצם אין סיכוי, אבל אני אנסה".
הוא ניסה. הדייג שהיטיב לשחות והכיר את הים, הצליח במאמצי על להגיע אל הבת, תפס אותה בשערה וגרר אותה החוצה, אל החוף. היא נשארה מוטלת על החול, מקיאה, חוזרת אט אט אל עצמה ואז החלה לצעוק:
"אבא! איפה אבא!"
אבא היה שם במים, נאבק מרות. השמש כבר שקעה, וחשיכה החלה לרדת. "מצטער", אמר הדייג. "אין מה לעשות. מאוחר מדי, חשוך מדי".
"לא!" צעקה הבת בייאוש. "אל תגיד את זה! החיים שלנו בלי אבא אינם חיים! תציל את אבא, בבקשה, בבקשה!"
הדייג, שלא עמד בפני התחנונים, שב וחזר למים. והבת, על החוף, בכתה בכי מר.
"אבא שבשמים", אמרה. "אני יודעת שאני מתלבשת לא לפי כללי הצניעות. אבא, אני מבטיחה שאתקן את הכול. שאתלבש רק כמו שצריכה להתלבש בת בית יעקב. אזרוק את הבגדים האחרים. אזרוק, לגמרי! שאהיה צנועה, באמת צנועה. אבל אבא שבשמים, תציל את אבא שלי!"
אבא שבשמים שמע את תחינותיה. כנגד כל הסיכויים הצליח הדייג בחשיכה ההולכת וגוברת לאתר את האב. הוא הושיט לו יד וניסה לאחוז בידו של האב שכבר נחלש והחל לאבד את כוחותיו.
על החוף נישאו בינתיים תפילות בדמע ובזעקה גדולה, וסופסוף הצליח הדייג לאחוז בידו של האב. לאט לאט הוא משך אותו אחריו ו-הצליח. הם הגיעו לחוף. חלשים מכדי לדבר. פגועים וחסרי נשימה, אבל חיים.
"למה? למה עשיתם לנו את זה?" שאלה סוזי את הילדים.
"אימא, זה לא היה בכוונה. רק טבלנו את כפות הרגליים במים ולא ידענו שהמים ממש על יד החוף מאוד עמוקים, ומצאנו את עצמנו בתוך מערבולת, נסחפים בלי להבין ולדעת מה קורה לנו. זה היה נורא".
הבת בכתה, הבן שתק, וההורים? הם אמרו "נשמת" עם מלוא כוונת הלב. "תראו איך ה' משגיח עלינו", אמר האב לאחר שכוח הצלה שהגיע למקום טיפל בו, והוא הצליח לדבר.
אפשר היה לא לראות?
כשהמשפחה החלה להירגע, נפנו כולם, בבת אחת, אל הדייג. "אנחנו...", התחילו לגמגם. "אנחנו לעולם לא נוכל להחזיר לך גמול על מה שעשית. הצלת משפחה שלמה!" את המשפט הזה הצליחה הסבתא לבטא. היא, כאילו, הזדקנה בשעה האחרונה...
"איך עשית את זה?" שאלה הבת. "אמרת שאין סיכוי. אז איך?"
"כשאמרת לי שאין טעם לחיים בלי אבא, הרגשתי שאני חייב לנסות", הוא אמר נבוך. "בסך הכול די התאמצתי להוציא אותך מהמערבולת. שזה יהיה בלי שמחה? את זה לא יכולתי לקבל".
"בבקשה", התעשת האב. "תגיד לנו מה שמך".
"שמי נחום", אמר הדייג ונפנה לקפל את החכה שלו. "דגים כבר לא יעלו היום בחכה", אמר.
"העלית דגים ממין לגמרי בלתי צפוי", אמר הסבא. היחיד באזור שלא איבד את חוש ההומור שלו.
"נחום, ברוך תהיה", אמר האב בקול צרוד. "אנחנו רוצים לשמור על הקשר איתך. בוא נחליף מספרי טלפון. כתובות".
נחום היסס, אבל מבטי בני המשפחה הפצירו בו. וכך נפתח השער בבית המשפחה לליבו של נחום הדייג.
הסוף? כבר הבנתן. נחום חובק בחום על ידי המשפחה, התקרב, ונוספה עוד נשמה יהודית טהורה לקהל עובדי ה'.
ואם אתם חושבים שהסוף טוב מדי ובמציאות זה לא עובד ככה, כדאי שתחשבו פעם שנייה.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-3/7/2020 16:58 |
|
| |
סיפורו המרגש במיוחד של הבחור החב"די שניאור ליפסקר מכה גלים ברשת ומזכיר שוב את כוחה של ברכה אמתית מעומק הלב. זהו הסיפור בלשונו של ליפסקר עצמו: "זאת הייתה הפעם הראשונה שהשתכרתי. תשרי תש"פ, קזחסטן. היינו שלושה בחורים, טסנו לשליחות בבית חב"ד של השליח ר' אשר תומרקין. אני זוכר שכשנכנסנו לבית שלו בפעם הראשונה חשבתי שניתקל בכמה ילדים בדרך, הם לא היו שם. אחרי שעברו כמה שעות ואף ילד לא חזר מהגן הבנתי פתאום שאין להם ילדים. זה היכה בי, המחשבה הזאת שהם לא זכו לפרי בטן. איך אפשר?! איך אפשר לנהל בית חב"ד, להעביר שיעורי תורה, להניח תפילין למקורבים ולחזור לבית ריק. בית נקי ומסודר. מסודר מידי. אין צעצועים על הרצפה, אין לילות טרוטי שינה, אין ילד לכסות ברוך בברכת כהנים. איך, איך אפשר?! את הימים העברנו בבניית הסוכה בחצר, במניינים עם הקהילה, מבצע לולב, ואז הגיע שמחת תורה. בשמחת תורה אנחנו רגילים לאווירה מלאת התלהבות וקהל שרוקד טפח מעל הקרקע, אבל בקזחסטן זה היה אחרת. היו שם בעיקר יהודים זקנים, ואווירה שקטה. אבל אנחנו לא יכולנו לרקוד ולצאת ידי חובה. רצינו לשמוח. באמת. אז לקחנו "משקה" ועוד כוס ועוד אחת ורקדנו ושרנו בגרון ניחר "אנא אנא עבדא, עבדא דקודשא בריך הוא". היינו בעננים. מחובקים בספרי תורה, אחרי הרבה לחיים, יצאנו לסוכה, לשתות עוד לחיים, וחזרנו לרקוד בפנים. אחר כך חזרנו לסוכה, לסעודת החג, שני הבחורים שהיו איתי חזרו מפוקסים יחסית, אני ממש לא. הרב אשר אמר איזה דבר תורה כנראה, ניגנו ניגון, ואני ביקשתי שינגנו את "ילדים" של אביתר בנאי, אף אחד לא הכיר אותו, אז ניגנתי לבד, וכולם שתקו והקשיבו. "כל בוקר אני קם מוקדם להכין לך את הבוקר, מסדר לך את התיק על הגב את הדלת פותח, הרוח פורצת פנימה דרך עיניך הגדולות ולרגע נדמית בעיניי הדלת ללוע ארי" השיר הזה מדבר על ילדים. על הרגע המרגש הזה שבו הילד יוצא מפתח הבית לבית הספר, ורק תפילתו של אביו מלווה אותו "תהיה נשמר, תמיד תלך בשדות של שמחה ויופי". כנראה שהשיר הזה הזכיר לי פתאום את הדבר שלא אומרים. אבל אני הייתי שיכור מספיק כדי לא לחשוב על מה מתאים לומר וצרחתי בכאב גדול. "ר' אשר!!! אתה יהודי טוב! יש לך לב זהב!!! יכולת להיות איזה חבדניק בכפר חב"ד ובחרת להיות שליח של הרבי!! אתה נתת את כל החיים שלך בשביל הרבי!! מגיע לך ילדים!!!!". היה שקט, ר' אשר החוויר. ואני המשכתי: "אנחנו כאן פוסקים שמגיע לך בן זכר עוד השנה. אני נשבע לך שיהיה לך בן זכר עוד השנה!!", אמרתי וחיבקתי אותו בחום. ר' אשר לחש אמן בכוונה גדולה ואני חזרתי לחדר שעון על כתפיי חבריי. חזרתי לחדר (והקאתי). לפני שעה קיבלתי שיחת טלפון מהבחורים שהיו איתי "אחרי כמעט עשר שנים בלי ילדים, לר' אשר נולד היום בן זכר". עברו 9 חודשים בדיוק מהשליחות". נשלח מהאנדרואיד שלי
 |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-5/7/2020 00:51 |
|
| |
| רציף כתב: |  | סיפורו המרגש במיוחד של הבחור החב"די שניאור ליפסקר מכה גלים ברשת ומזכיר שוב את כוחה של ברכה אמתית מעומק הלב. זהו הסיפור בלשונו של ליפסקר עצמו: "זאת הייתה הפעם הראשונה שהשתכרתי. תשרי תש"פ, קזחסטן. היינו שלושה בחורים, טסנו לשליחות בבית חב"ד של השליח ר' אשר תומרקין. אני זוכר שכשנכנסנו לבית שלו בפעם הראשונה חשבתי שניתקל בכמה ילדים בדרך, הם לא היו שם. אחרי שעברו כמה שעות ואף ילד לא חזר מהגן הבנתי פתאום שאין להם ילדים. זה היכה בי, המחשבה הזאת שהם לא זכו לפרי בטן. איך אפשר?! איך אפשר לנהל בית חב"ד, להעביר שיעורי תורה, להניח תפילין למקורבים ולחזור לבית ריק. בית נקי ומסודר. מסודר מידי. אין צעצועים על הרצפה, אין לילות טרוטי שינה, אין ילד לכסות ברוך בברכת כהנים. איך, איך אפשר?! את הימים העברנו בבניית הסוכה בחצר, במניינים עם הקהילה, מבצע לולב, ואז הגיע שמחת תורה. בשמחת תורה אנחנו רגילים לאווירה מלאת התלהבות וקהל שרוקד טפח מעל הקרקע, אבל בקזחסטן זה היה אחרת. היו שם בעיקר יהודים זקנים, ואווירה שקטה. אבל אנחנו לא יכולנו לרקוד ולצאת ידי חובה. רצינו לשמוח. באמת. אז לקחנו "משקה" ועוד כוס ועוד אחת ורקדנו ושרנו בגרון ניחר "אנא אנא עבדא, עבדא דקודשא בריך הוא". היינו בעננים. מחובקים בספרי תורה, אחרי הרבה לחיים, יצאנו לסוכה, לשתות עוד לחיים, וחזרנו לרקוד בפנים. אחר כך חזרנו לסוכה, לסעודת החג, שני הבחורים שהיו איתי חזרו מפוקסים יחסית, אני ממש לא. הרב אשר אמר איזה דבר תורה כנראה, ניגנו ניגון, ואני ביקשתי שינגנו את "ילדים" של אביתר בנאי, אף אחד לא הכיר אותו, אז ניגנתי לבד, וכולם שתקו והקשיבו. "כל בוקר אני קם מוקדם להכין לך את הבוקר, מסדר לך את התיק על הגב את הדלת פותח, הרוח פורצת פנימה דרך עיניך הגדולות ולרגע נדמית בעיניי הדלת ללוע ארי" השיר הזה מדבר על ילדים. על הרגע המרגש הזה שבו הילד יוצא מפתח הבית לבית הספר, ורק תפילתו של אביו מלווה אותו "תהיה נשמר, תמיד תלך בשדות של שמחה ויופי". כנראה שהשיר הזה הזכיר לי פתאום את הדבר שלא אומרים. אבל אני הייתי שיכור מספיק כדי לא לחשוב על מה מתאים לומר וצרחתי בכאב גדול. "ר' אשר!!! אתה יהודי טוב! יש לך לב זהב!!! יכולת להיות איזה חבדניק בכפר חב"ד ובחרת להיות שליח של הרבי!! אתה נתת את כל החיים שלך בשביל הרבי!! מגיע לך ילדים!!!!". היה שקט, ר' אשר החוויר. ואני המשכתי: "אנחנו כאן פוסקים שמגיע לך בן זכר עוד השנה. אני נשבע לך שיהיה לך בן זכר עוד השנה!!", אמרתי וחיבקתי אותו בחום. ר' אשר לחש אמן בכוונה גדולה ואני חזרתי לחדר שעון על כתפיי חבריי. חזרתי לחדר (והקאתי). לפני שעה קיבלתי שיחת טלפון מהבחורים שהיו איתי "אחרי כמעט עשר שנים בלי ילדים, לר' אשר נולד היום בן זכר". עברו 9 חודשים בדיוק מהשליחות". נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
ואוו.. צמרמורת עשה לי הסיפור הזה... מרגש!!
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-5/7/2020 18:05 |
|
| |
| סטאטית כתבה: |  |
| רציף כתב: |  | סיפורו המרגש במיוחד של הבחור החב"די שניאור ליפסקר מכה גלים ברשת ומזכיר שוב את כוחה של ברכה אמתית מעומק הלב. זהו הסיפור בלשונו של ליפסקר עצמו: "זאת הייתה הפעם הראשונה שהשתכרתי. תשרי תש"פ, קזחסטן. היינו שלושה בחורים, טסנו לשליחות בבית חב"ד של השליח ר' אשר תומרקין. אני זוכר שכשנכנסנו לבית שלו בפעם הראשונה חשבתי שניתקל בכמה ילדים בדרך, הם לא היו שם. אחרי שעברו כמה שעות ואף ילד לא חזר מהגן הבנתי פתאום שאין להם ילדים. זה היכה בי, המחשבה הזאת שהם לא זכו לפרי בטן. איך אפשר?! איך אפשר לנהל בית חב"ד, להעביר שיעורי תורה, להניח תפילין למקורבים ולחזור לבית ריק. בית נקי ומסודר. מסודר מידי. אין צעצועים על הרצפה, אין לילות טרוטי שינה, אין ילד לכסות ברוך בברכת כהנים. איך, איך אפשר?! את הימים העברנו בבניית הסוכה בחצר, במניינים עם הקהילה, מבצע לולב, ואז הגיע שמחת תורה. בשמחת תורה אנחנו רגילים לאווירה מלאת התלהבות וקהל שרוקד טפח מעל הקרקע, אבל בקזחסטן זה היה אחרת. היו שם בעיקר יהודים זקנים, ואווירה שקטה. אבל אנחנו לא יכולנו לרקוד ולצאת ידי חובה. רצינו לשמוח. באמת. אז לקחנו "משקה" ועוד כוס ועוד אחת ורקדנו ושרנו בגרון ניחר "אנא אנא עבדא, עבדא דקודשא בריך הוא". היינו בעננים. מחובקים בספרי תורה, אחרי הרבה לחיים, יצאנו לסוכה, לשתות עוד לחיים, וחזרנו לרקוד בפנים. אחר כך חזרנו לסוכה, לסעודת החג, שני הבחורים שהיו איתי חזרו מפוקסים יחסית, אני ממש לא. הרב אשר אמר איזה דבר תורה כנראה, ניגנו ניגון, ואני ביקשתי שינגנו את "ילדים" של אביתר בנאי, אף אחד לא הכיר אותו, אז ניגנתי לבד, וכולם שתקו והקשיבו. "כל בוקר אני קם מוקדם להכין לך את הבוקר, מסדר לך את התיק על הגב את הדלת פותח, הרוח פורצת פנימה דרך עיניך הגדולות ולרגע נדמית בעיניי הדלת ללוע ארי" השיר הזה מדבר על ילדים. על הרגע המרגש הזה שבו הילד יוצא מפתח הבית לבית הספר, ורק תפילתו של אביו מלווה אותו "תהיה נשמר, תמיד תלך בשדות של שמחה ויופי". כנראה שהשיר הזה הזכיר לי פתאום את הדבר שלא אומרים. אבל אני הייתי שיכור מספיק כדי לא לחשוב על מה מתאים לומר וצרחתי בכאב גדול. "ר' אשר!!! אתה יהודי טוב! יש לך לב זהב!!! יכולת להיות איזה חבדניק בכפר חב"ד ובחרת להיות שליח של הרבי!! אתה נתת את כל החיים שלך בשביל הרבי!! מגיע לך ילדים!!!!". היה שקט, ר' אשר החוויר. ואני המשכתי: "אנחנו כאן פוסקים שמגיע לך בן זכר עוד השנה. אני נשבע לך שיהיה לך בן זכר עוד השנה!!", אמרתי וחיבקתי אותו בחום. ר' אשר לחש אמן בכוונה גדולה ואני חזרתי לחדר שעון על כתפיי חבריי. חזרתי לחדר (והקאתי). לפני שעה קיבלתי שיחת טלפון מהבחורים שהיו איתי "אחרי כמעט עשר שנים בלי ילדים, לר' אשר נולד היום בן זכר". עברו 9 חודשים בדיוק מהשליחות". נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
ואוו.. צמרמורת עשה לי הסיפור הזה... מרגש!! |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-15/7/2020 20:25 |
|
| |
בס"ד עזרא עדס סיפור לארוחת ערב אומר רבינו נחמן בן פיגא הצדיק הקדוש על ידי מעשיות של צדיקים ממשיכין אור של משיח בעולם. ודוחה הרבה חושך וצרות מן העולם. לרפואת הילד המתוק מדבש רפאל לאל בן מטי מטילדה ואשר ולרפואת רונית בת שמחה ולרפואת שמחה בת רחל ולרפואת רינת בת איילה ולרפואת כל חולי עמו ישראל, ולעילוי נשמת המנוחה שולמית בת פאני ז"ל. *פרידה נפלאה* פרדי היה סטודנט צעיר לכלכלה באוניברסיטת לונדון. חסיד חב"ד בעיר פתח לפניו את השער לתורת החסידות ולעולמה של חב"ד, והצעיר הוקסם. חלום נרקם בליבו: לטוס אל הרבי מליובאוויטש לפגישה אישית עימו ('יחידות'). בחופשת הקיץ של שנת תשכ"ט (1969) עבד וחסך כסף, ובחודש מנחם-אב טס לניו-יורק. לילה שלם המתין לתורו. הוא כבר היה עייף למדיי, אך כשנכנס לחדרו של הרבי עמד משתאה. הוא ראה מולו שתי עיניים חודרות, שנדמו בעיניו לשתי בריכות ענקיות של מים כחולים. הרבי היה עֵרני לחלוטין. הוא חש שהרבי ציפה לפגוש אותו ולא להפך. בתחילת השיחה התעניין הרבי בשורשיו החסידיים של הצעיר, כמי שבא ממשפחת הגר, משפחת אדמו"רים מפורסמת. פרדי הציג לפני הרבי את תמונת סבו, האדמו"ר רבי שלום הגר מסטרוזניץ. "אתה יודע מה המשמעות של אדמו"ר?", שאל הרבי, והשיב: "הבעל-שם-טוב היה האדמו"ר הראשון, והוא נהג שלא ללכת לישון אם בביתו נשאר כסף שלא חילק לצדקה". הרבי עצר לרגע והוסיף: "אולי תלך בעקבות סבך". המפגש הזה הותיר חותם עמוק בלב הסטודנט הצעיר. הוא חשב שבא להכיר אדם גדול, אבל הרבי לימד אותו להכיר את עצמו. כעבור חצי שנה נסע פרדי שנית אל הרבי. קהל גדול המתין במקום, והמזכיר, הרב יהודה-לייב גרונר, הזהירו להגיש פתק בקשה קצר ולא להאריך בשיחה. אבל לרבי היו תכניות אחרות. "לא הזכרת בפתק דבר על הדברים שעליהם שוחחנו בפעם הקודמת", אמר. פרדי ענה במבוכה: "הרב גרונר הורה לי שלא לדבר". הרבי חייך והציע: "מה דעתך שאני אשאל ואתה תשיב לי? אולי זה לא יפריע לרב גרונר?"... ואז הרבי הפתיע בשאלה: "האם לסטודנטים היהודים באוניברסיטת לונדון יש מזון כשר?". פרדי הסביר שבדיוק עכשיו בונים מבנה למרכז היהודי 'בית הילל', ולכשתושלם בנייתו, בחודש אוקטובר, בעוד עשרה חודשים, יספק גם מזון כשר. הרבי הביט בו במבט נוקב: "ועד אוקטובר מותר לאכול מזון לא-כשר?". פרדי שתק במבוכה. הרבי המשיך: "אני מבין שאוניברסיטת לונדון מפוזרת בכמה מקומות ברחבי העיר". הסטודנט הופתע. מנין יודע זאת הרבי, שמעולם לא ביקר בלונדון? הרבי הוסיף ואמר: "אני מניח שרק סטודנט שמחפש מאוד מזון כשר יבוא לבניין של 'בית הילל'". פרדי הנהן בראשו. הרבי הציע: "מה דעתך להקים שירות הסעדה, ולהזמין אנשים לבוא לאכול מזון כשר?". פרדי התלהב. "כן!", קרא בלהט, "אפשר יהיה להזמין מרצים ולעשות פעילות קירוב". הרבי הרים את ידו. "זה יפה מאוד, אך לא לכך התכוונתי. צריך שיהיה לסטודנטים יהודים מקום שבו אפשר לאכול מזון כשר, וגם עצם המפגש שלהם שם יצמצם את סכנת ההתבוללות". עם שובו ללונדון פתח פרדי, בעזרת חבר, מיזם גדול של הסעדה. מסעדה יהודית בעיר סיפקה ארוחות כשרות לשלושה בניינים של האוניברסיטה, ומאות סטודנטים יהודים נהנו ממזון כשר בקביעות. "נדרשתי לגייס סכומי כסף גדולים כדי לסבסד את השירות", סיפר, "והדבר השתקף בציונים שלי. אך המדהים הוא, שמפעל אדיר כזה צמח מתוך פגישה של עשר דקות עם הרבי". פרדי (אפרים) הגר סיים את לימודיו ונכנס לעסקי היהלומים. לימים שימש סגן הגזבר הכללי ונשיא בורסת היהלומים של לונדון. חלפו כעשרים שנה. פעם אחת, בחודש ניסן, נסע לניו-יורק לעסקי היהלומים. אחר-הצהריים סיים את עסקיו במנהטן, נכנס לרכבת התחתית בדרכו לאכסנייתו בשכונת פלטבוש, שממנה עמד לנסוע לנמל התעופה לטיסתו ללונדון. בתחנת אטלנטיק התעכבה הרכבת זמן ממושך. פרדי הציץ בשעון וראה שהשעה קרובה לשלוש. מחשבה הלמה בראשו: "אני קרוב לבית מדרשו של הרבי. בשלוש ורבע מתפללים מנחה. אספיק להשתתף בתפילה עם הרבי". הוא יצא מהקרון רגע קודם שנסגרו הדלתות, ועלה לרכבת שעוצרת סמוך לבית מדרשו של הרבי. אלא שגם הרכבת הזאת התעכבה. פרדי הביט בעיניים כלות במחוגי השעון. כשהגיח סוף-סוף ממנהרות הרכבת אל חזית בית המדרש השעה כבר הייתה 15:20. התפילה הייתה בעיצומה. פרדי המאוכזב התנחם במחשבה שלפחות יראה את הרבי בצאתו מהתפילה. הוא התמקם בקצה המבואה והמתין. התפילה הסתיימה. הדלת נפתחה והרבי יצא. הוא פסע במהירות לעבר חדרו, לא הפנה את מבטו אל פרדי, אך אמר למזכירו: "הגר נמצא כאן בשביל המצות!". הרבי נהג לשלוח מצות שמורות לקהילות ברחבי העולם, באמצעות נוסעים. כשהרבי נכנס לחדרו פנה המזכיר אל פרדי ושאל: "היכן היית? הרבי רוצה לשלוח איתך מצות ללונדון. חיפשנו אותך כל היום, אבל הרבי אמר שלא לדאוג ושתגיע". פרדי נדהם. הוא לא תכנן כלל לבקר בחצר הרבי. זה היה דחף רגעי, שהתעורר בו בעיכוב בתחנת אטלנטיק... הרבי יצא ובידו שקית מצות גדולה. הוא מסר אותה לפרדי, ומינה אותו לשליח מטעמו לחלוקת המצות באנגליה. לאחר מכן העניק לו ברכה יפהפייה, וזו הייתה הפרידה הנפלאה ביותר שפרדי יכול היה להעלות על דעתו. (על-פי 'הסיפור שלי', JEM. ר' אפרים הגר נפטר בשנת תשע"א) נשלח מהאנדרואיד שלי
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-22/7/2020 15:39 |
|
| |
*תהילים מפי מלאך?* "הבחור ששהה אצלנו הציג את עצמו כעומרי, מקיבוץ בצפון הארץ וביקש לספר את סיפורו, "כבוד הרב" הוא אמר לי, "בסיום הסיפור יש לי גם בקשה..." הנהנתי בראשי לאישור והוא פתח בסיפורו: "באחד מטיוליי, ביקרתי בניו זילנד ועברתי ממקום למקום בטרמפים. יום אחד תפסתי טרמפ במשאית. תוך כדי פטפוט עם הנהג הוא שמע שאני מישראל. באותו רגע הוא עצר בחריקת בלמים מרוב התפעלות: 'אתה באמת יהודי, מישראל? אתה חייב לבוא לביתי'. נסענו לביתו, כשהגענו הוא הראה לי שמאחורי ביתו יש בית קטן ואמר לי: 'מבחינתי הבית הזה שלך. אתה יכול להישאר כאן כמה שתרצה'. סיכמנו שאנוח, ובערב אקום ונאכל ביחד ארוחת ערב... בשבע בערב הוא דפק בדלת ואמר שהם מחכים לי לארוחה. התלבשתי בזריזות ונכנסתי לסלון הבית. להפתעתי אני רואה שולחן ארוך ערוך בכל טוב ומסביבו יושבים כשלושים איש שנעמדו מיד כשנכנסתי. בעל הבית הוביל אותי לכסא שבראש השולחן, התחלנו לאכול ואז בעל הבית נעמד ואומר: 'תכיר, אלו כולם בני משפחתי ששמעו שיש לנו אורח מישראל וביקשו להצטרף לסעודה ולזכות לראות יהודי מישראל'. ואז הוא פנה אלי ואמר: 'עכשיו האורח יגיד לנו משהו מהתנ"ך'. אני, גדלתי בקיבוץ ואיני זוכר כלום מהתנ"ך... נעמדתי ואמרתי: 'אני מאוד רוצה להודות לכם על האירוח הנפלא, זה באמת מחמם את הלב לראות שבקצה העולם אוהבים כל כך יהודים ואני אסיר תודה'. באתי להתיישב, והמארח אומר לי: 'לא, בבקשה תגיד משהו מהתנ"ך'. ניסיתי להתחמק ללא הצלחה, לא היתה לי ברירה ואמרתי להם: 'אתם בטח חושבים שבישראל כולם יושבים כל היום ולומדים תנ"ך, אבל האמת היא שיש כאלו שלומדים יותר ויש כאלו שלומדים פחות, ואני מאלו שפחות...' הם לא קנו את הבדיחה וממש התעקשו, ואפילו התחילו להיפגע מכך שאינני אומר כלום. "ואז נצנץ בי רעיון. לפני הטיול נתן לי חבר ספר תהילים קטן. רצתי לחדר ולאחר חיפושים מצאתי את הספר הקטן שהתחבא לו איפשהו בתיק, חזרתי ופתחתי את הספר באקראי, נפתח פרק צ"א בתהילים והתחלתי לתרגם "יושב בסתר עליון". המאמץ לקח לי רבע שעה, אף פעם לא קראתי תהילים לפני כן ולא הבנתי איזו משימה זו לתרגם פרק... אחרי שסיימתי, התיישבתי. ופתאום אני רואה את בעלת הבית מתייפחת בבכי וכל המסובים עם דמעות בעיניים, לא הבנתי איך נכנסתי לסרט הזה. "ואז אמר המארח לאשתו שתספר לאורח על הנס שקורה כאן ועכשיו. והיא התחילה לספר: 'למזלי, את החצי הראשון של הסיפור סיפרתי אתמול לרוב הנוכחים בחדר. כי אם לא הייתי מספרת כולם היו חושבים שאני מדמיינת. אבא שלי, שלחלק מהנוכחים הוא סבא או דוד, שוכב בבית רפואה כבר כמה חודשים. הרופאים אומרים שרק ניתוח יכול להציל את חייו אבל בגלל מצבו וגילו המתקדם הם לא מתחייבים שיתעורר מההרדמה ורוצים שאנחנו נחליט ונחתום להם. אנחנו בדילמה ולא יודעים מה לעשות. לפני יומיים חלמתי שאני ליד המיטה של אבא ופתאום מופיע מלאך, נעמד לידינו, פותח תהילים ומתחיל לקרוא את פרק 91! הוא חייך אלי ואמר לי לא לדאוג. סיפרתי על החלום לכל המשפחה אבל עדיין לא ידענו מה לעשות. ועכשיו אתה הגעת, אורח מארץ ישראל שזה כמו מלאך, מבקשים ממך להגיד משהו מהתנ"ך ואתה מתעקש שלא לומר כלום ורק מוכן להגיד לנו את תהלים 91... מחר בבוקר אתה תברך את אבא ונכניס אותו מיד לניתוח שיציל את חייו'. ואכן, למחרת בבוקר שיירה של מכוניות נסעה, ובראשה הקיבוצניק שלנו. "לא ידעתי איזו ברכה לברך, ולכן פתחתי תהילים וקראתי - הפעם בעברית - את כל הפרק, מיד לאחר מכן הכניסו את האב לחדר הניתוחים..." "ומה קרה בסוף?" שאלתי אותו בנשימה עצורה. "בסוף?" הוא אמר, "ברחתי משם באותו רגע. רק זה היה חסר לי, שיקרה משהו ואני אהיה האשם". אמרתי לו שעכשיו בטוח שהם בטוחים שהגיע מלאך, ונעלם... "בכל אופן", המשיך עמרי, "הבקשה שלי היא שתלמד אותי משהו מהתנ"ך כדי שלא אסתבך בפעם הבאה עם סיפורים כאלו"..." (הובא מפי הרב נחמיה וילהלם, שליח חב"ד בבנגקוק, מתוך האתר "בחדרי חרדים") *וְלוּ הָיִינוּ מְעַט מְבִינִים, אֵיךְ הַיּוֹשֵׁב בַּמְּרוֹמִים* *מְסוֹבֵב סִבּוֹת לְטוֹבָה, מְשַׁנֶּה מַהֲלָכִים וּסְדָרִים* *רַק לְהָשִׁיב אֵלָיו בֵּן אוֹבֵד, אֵי שָׁם, מִמַּעֲמַקִּים* *שֶׁאֵלָיו יִתְקָרֵב, יַכִּיר גְּדֻלָּתוֹ, הַלֹּא הוּא בֶּן מְלָכִים* *הָיִינוּ מִתְמַלְּאִים אֵלָיו אַהֲבַת עוֹלָמִים* *רָצִים אֵלָיו בְּכָל הַכּוֹחַ, לְעוֹלָם לֹא עוֹזְבִים!* *"כָּל כַּוָּנָתוֹ יִתְבָּרַךְ בְּכָל מָה שֶׁמֵּבִיא עַל הָאֱנוֹשׁוּת בִּכְלָל וְעַל הָאָדָם בִּפְרָט, הַכֹּל כְּדֵי שֶׁיִּזְכֹּר הָאָדָם בּוֹ יִתְבָּרַךְ וְיִתְפַּלֵּל אֵלָיו, אוֹ לְמָרֵק עַווֹנוֹתָיו אוֹ לְהַזְכִּירוֹ תַּכְלִית הָאַחֲרוֹן וְשֶׁיָּשׁוּב בִּתְשׁוּבָה" (רבי נתן מברסלב)* "וְעַל נִסֶּיךָ שֶׁבְּכָל יום עִמָּנוּ" *ומה הסיפור שלך? ספרי לנו!* יום מקסים והמון השגחה פרטית :) צוות נס נסתר *רוצה גם להצטרף לקבוצה השקטה שלנו (נשים בלבד) ולקבל סיפורי ניסים והשגחה פרטית לווטסאפ ? שלחי הודעת ווטסאפ עם המילים "נס נסתר" לטל' 052-7211752, או הצטרפי לקבוצת הווטסאפ הזו: https://chat.whatsapp.com/G5pyzlpx0j91EBQdbpf4wv נשלח מהאנדרואיד שלי
 |
|
|
|
|
|