|
|
| נשלח ב-2/6/2018 23:00 |
|
| |
חבל שלא ראית את הסרט של מצלמות ההבטחה של רשות שדה התעופה. הית מגלה שהפרופ' המכובדת פשוט משקרת
|
|
|
|
| נשלח ב-2/6/2018 23:27 |
|
| |
יש לך קישור של מצלמות האבטחה של התקרית מתחילתה ועד סופה כולל כל הדיאלוגים? לא מצאתי ברשת סרטון כזה
|
|
|
|
| נשלח ב-3/6/2018 03:07 |
|
| |
הם טוענים וכך נראה מהסרט , שהיא פשוט המציאה התנכלות אליה. . .אך את המתנגדים להנחת תפילין במרחב הציבורי לא מובן. היום אי אפשר ללכת כמה מטרים בלי שיציעו לך להצטרף לכרטיס אשראי/לעשות מנוי/כרטיס אדי וכדו'. ובלי להתקל בפרסומות שבאמת פולשות לך למרחב. אז תפילין זו הבעיה במרחב הציבורי ופוגעות באוטונומיה הלא קיימת של הפרט ??
|
|
|
|
| נשלח ב-3/6/2018 08:19 |
|
| |
תלמיד תלמיד
איקון ירוק על אבחנה חדה
|
|
|
| נשלח ב-3/6/2018 08:22 |
|
| |
אפרים בן
תודה על הציטוט מדברי הפרופסורית.
לא ראיתי אפילו הסרטה אחת כי איני נוהג להסתכל בסרטונים כאלו (סבתא אמרה לי לא ללחוץ על לינקים כאלו). אבל כן קראתי ציטוטים כאלו ולפי הרושם שמתקבל מן הסיפור, הפרופסורית הוסיפה חטא על פשע. כלומר לא זו בלבד שהתפרצה, מה שעלול לקרות גם למומחית לרב תרבותיות, היא גם שינתה מן האמת. יכלה לומר: התפרצתי, טעיתי. אבל היא טענה שפרצו למרחב הפרטי שלה (נדמה לי שציטטו בשמה שהניחו תפילין מעל ראשה) ושאיחלו לה שהיטלר היה מחסל את משפחתה. לפי המשך השיחה שכן מוקלט, זה לא מסתדר ביחד. כמובן, כל עוד אין עדויות והקלטות, יש לנו שני צדדים.
|
|
|
| נשלח ב-3/6/2018 09:43 |
|
| |
אין למצלמות האבטחה קול אבל אפשר לראות בברור את המרחק ממקום ישיבתה של הפרו' ממקום הנחת התפילין. ראתי אמש בערץ 20 סרטון די ארוך הממחיש בצורה שאיה משתעמת לשני פעמים. את רשעותנ ושנאתה של הגב', ציחקוקי הבוז והלעג וצחוק מתגלגל בצורה מכוער רק כדי להפריע. ואוסיף רק לגילוי נאות- אני רואה את התנהלות חב'ד בנושא הזה בצורה פסולה. ואני יודע בדיוק מי התחיל בהחזרת עם ישראל בתשובה ובדיוק מה היתה הסיבה.
תוקן על ידי ירוחםשמ ב- 03/06/2018 09:51:37
|
|
|
|
| נשלח ב-3/6/2018 16:58 |
|
| |
ירוחמ
כתבת
אני יודע בדיוק מי התחיל בהחזרת עם ישראל בתשובה ובדיוק מה היתה הסיבה.
האם כוונתך להחזרה בתשובה ההמונית של חבד ותנועות ההחזרה בימינו (לפחות אצל שנינו המבוגרים יותר)?
הרי הנביאים כבר רצו שעם ישראל יחזרו בתשובה.
אנא באר כוונתך.
גילוי נאות: גם לי אין חיבה למפעלים החבדיים שלדעתי מוזילים את ערך התפילין. אבל, כפי שכתבתי בראשית ימי הפורום על חשיפת סודות הפילוסופיה הביקורתית ברבים, זה כעין משלו של הבעש"ט, על הנסיך שחלה וצריך היה תרופה יקרה ונדירה, אז שפכו אותה למרות שחלקה הגדול התבזבז. כפי שאני מחלק את המחשבות על התורה והפילוסופיה ברבים בלי זהירות כך החבדניקים, מצידם, מחלקים את מצות תפילין בפרהסיה, למרות הזילות.
|
|
|
| נשלח ב-3/6/2018 18:36 |
|
| |
והנה השלמה, גרסת הפרופסורית (המפוקפקת בלשון המעטה לפי מקורות אחרים).
תוקפת מניח התפילין: ''מתנצלת על הצורה שבה יצאתי מכליי'' | | פנינה פרי, האישה שתקפה את מניח התפילין בנתב"ג והתגלתה כפרופסור לחינוך ותרבות, מנסה לראשונה להסביר מה גרם להתפרצותה: "הותקפתי על ידי השניים בצורה הנוראית ביותר" בן זגדון הבוקר (ג') פורסם כאן לראשונה כי האישה שתועדה תוקפת בצעקות אזרח שניסה להניח תפילין בנתב"ג היא פרופ' לחינוך ותרבות, פנינה פרי. כעת היא מגיבה לראשונה לטענות בשיחה עם ערוץ 20. לדבריה, הסיפור הוצג "בצורה מעוותת וחד צדדית" והיא נפלה "קרבן לשיימינג מהסוג הנבזי ביותר".
פרופ' פנינה ויורם פרי בכנס ארגון 'J street' ב-2014. צילום מסך מתוך פייסבוקהאישה מסרטון התפילין בנתב"ג – פרופסור לחינוך ותרבותשנאת חינם: אישה התנפלה בצעקות על חסיד חב"ד בנתב"ג"השתלטו לנו על התודעה עם האמירה שדת זה רע" וכך היא טוענת: "בזמן שהמתנתי להמראה הגיעו שני גברים והתחילו להניח תפילין ממש מעל לראשי. ביקשתי בנימוס הרב ביותר, עם כל הכבוד שאני מייחסת להנחת תפילין, לאפשר לי את המרחב הפרטי שלי. בתגובה הותקפתי על ידי השניים בצורה הנוראית ביותר, צעקו עלי שאזוז מהמקום וקיללו אותי גם במשפט: 'חבל שהיטלר לא רצח אותך ואת כל משפחתך'. כבת למשפחה שרבים ממנה נספו בשואה ושגדלה בצל השואה מרבית שנותיה, משפט זה הוא שגרם לי להתפרצות". "מפיץ הסרטון החליט לעשות לי שיימינג" פרי ממשיכה וטוענת כי "מפיץ הסרטון החלקי והמעוות החליט לעשות לי שיימינג כשהוא מעלים את החלק הראשון של התפתחות האירוע. חשוב לי לומר שאני לא נגד ערכי הדת ומאמינה שאיש באמונתו יחיה, אבל הניסיון לומר לי שחבל שלא הרגו אותי ואת משפחתי בשואה גרמה לי להגיב בחריפות, במיוחד כשהיא באה מבני עמי ובישראל. בוודאי שאני מתנצלת על הצורה שבה יצאתי מכליי אבל אני גם מצפה להתנצלות על הדברים הנוראים שהוטחו בי וגרמו לי להתפרץ". כזכור, הבוקר חשפנו כי פרופ' פרי היא רעייתו של יורם פרי, פרופסור לסוציולוגיה ומי שכיהן כנשיא הקרן לישראל חדשה בין השנים 1999-2001. בשיחת טלפון עם בן זיגדון ואמיר איבגי, טען בתחילה פרי כי "היה עסוק ולא שמע על התקרית", אך אישר כי רעייתו עזבה את הארץ הבוקר. מאוחר יותר העביר את תגובתה.
פרי פרופסור אורחת לחינוך ותרבות, כיהנה כמרצה חיצונית במכללת ספיר וכמרצה במכללת לוינסקי לחינוך, היא מומחית בתיאוריות רב-תרבותיות וידועה כמי שערכה ספרים בנושא, דוגמת "חינוך בחברה רבת תרבויות: פלורליזם ונקודות מפגש בין שסעים תרבותיים". בני הזוג פרי מתגוררים בשנים האחרונות במרילנד שבארצות הברית, לשם טסה אתמול פנינה פרי זמן קצר אחרי שתועדה בנמל התעופה בן גוריון כשהיא מנסה למנוע מחסיד חב"ד ואזרח ישראלי להניח תפילין. כיום מכהן בעלה כראש המכון ללימודי ישראל ע"ש ג'וזף ואלמה גילדנהורן באוניברסיטת מרילנד. כזכור, בסרטון שהעלה אתמול (ב') לפייסבוק גד קאופמן, הוא כתב: "אירוע מדהים אירע הבוקר בשדה, כאשר נשאלתי בנימוס ע"י איש חב"ד, אם אני מעוניין להניח תפילין? השבתי בחיוב, או אז קפצה אישה עם מבט מוטרף והחלה לגדף, להציק ולהפריע! ממש מביש שלהיות יהודי בארץ זה להיות נרדף ע"י הבוהמה השמאלנית. אם הייתי מוסלמי או נוצרי, זה היה לגביה יותר לגיטימי..?".
בשיחה שערכנו עם החב"דניק, הרב מאיר הרצל, מנהל בית חב"ד בפסגת זאב, הוא סיפר: "היום הגעתי לשדה התעופה בן גוריון רבע שעה לפני ההמראה החלטתי לנצל את הזמן ולזכות יהודים במצוות תפילין. ניגשתי ליהודים והצעתי להם בעדינות להניח תפילין. ואז יהודי אחד התרצה בשמחה". "לפתע נגשה אישה שישבה באחד מהכיסאות הסמוכים", המשיך. "התחילה לצעוק ולדרוש שנעזוב מיד את המקום ושלא נתפלל לידה. לא התייחסתי אליה. המשכתי להניח ליהודי את התפילין והיהודי ביקש מהאשה שתיתן לו להתפלל בשקט. הוא רוצה להתפלל בכוונה כמה דקות. האישה לא אפשרה לו בשום אופן. היא צעקה, עשתה קולות משונים ודאגה להפריע לו עד סיום התפילה". על ההחלטה כיצד לנהוג בסיטואציה, אמר: "לא מצאתי טעם לנכון להתייחס אליה ובכלל להגיב לה, היות והרבי שבשליחותו אנחנו פועלים, לימד והדריך אותנו להתעסק אך ורק בהפצת האור. להגביר את האור של הקדושה בעולם, ואז החושך נדחה מאליו וממילא". https://www.20il.co.il/%D7%AA%D7%95%D7%A7%D7%A4%D7%AA-%D7%9E%D7%A0%D7%99%D7%97-%D7%94%D7%AA%D7%A4%D7%99%D7%9C%D7%99%D7%9F-%D7%9E%D7%AA%D7%A0%D7%A6%D7%9C%D7%AA-%D7%A2%D7%9C-%D7%94%D7%A6%D7%95%D7%A8%D7%94-%D7%A9%D7%91/
|
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-3/6/2018 19:21 |
|
| |
"על ההחלטה כיצד לנהוג בסיטואציה, אמר: "לא מצאתי טעם לנכון להתייחס אליה ובכלל להגיב לה, היות והרבי שבשליחותו אנחנו פועלים, לימד והדריך אותנו להתעסק אך ורק בהפצת האור. להגביר את האור של הקדושה בעולם, ואז החושך נדחה מאליו וממילא".
החבדניק לא מודע בכלל שיש חילוקי דעות בישראל ובעולם מהו חושך ומהו אור. דווקא תקופת ההשכלה נקראת באנגלית תקופת ההארה. לפי זה דווקא הוא זה שמפיץ חושך.
ההפרעה של החבדניק יוצרת שנאה מוגברת לדת כפי שבברור קרה לפנינה פרי ולכן ברור שהוא לא עושה מצווה אלא להפך.
רשות הרבים היא לא מקום להנחת תפילין.
בתקופה שבה החילוניים חשים בהדתה גוברת החבדניקים צריכים להשאר בפינה שלהם ולא להגביר שנאה.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/6/2018 07:14 |
|
| |
פתחתי את האשכול בכדי לראות מה תהיה תגובת אפרים בן
|
|
|
|
| נשלח ב-4/6/2018 08:12 |
|
| |
אכן, סיפורים כאלו הם אבן בוחן טובה לעצמנו, לכולנו.
יש כאלו שיגיבו עם הגישה שעיצבו לעצמם במשך זמן.
יש כאלו שינצלו את ההזדמנות לחשיבה מחדש.
כמובן, חשיבה מחדש עלולה להביא לאותן תוצאות. במתמטיקה, למשל, אני עשוי לחשב כל פעם מחדש את חשבונות הקניה שלי ואף פעם לא לקבל תשובות שונות מהרגיל. אבל החיים הם לא רק מתמטיקה.
התנהגותה של הפרופסורית וודאי ראויה לביקורת, מזמינה ביקורת, אפילו לעג. מסכנה. אבל זה לא אומר שהצד שיצא להניח תפילין, גם בשם הפצת יהדות, עשה יפה. ויש כאן לפחות שתי נקודות של ביקורת, אם לא יותר.
א. מהבחינה האתית או מוסרית או פילוסופית או ליברלית.
יש דבר כזה, מרחב ציבורי. עד כמה שהשימוש המילולי מוכר לי, זה אותו מקום שבו מסתובבים כולנו, דתיים (וחרדים) וחילונים. הוא לא שייך לאף אחד והוא שייך לכולם. העקרון הליברלי קובע שמותר לעשות כל דבר שאינו מנוגד לחוק ולא פוגע בזולת.
אבל מה אם התנהגות מסויימת פוגעת במגזר מסויים? יש מגזר שמקפיד על התנהגות צנועה ולבוש מכסה. האם יש זכות לחרדי למחות נגד מי שאינו מתלבש בהתאם לתקנים שלו (שלנו)? האם יש חובה להתחשב? האם יש הבדל בין מרחב ציבורי בבני ברק או בריכוז חרדי לבין ריכוז חילוני כמו תל אביב? ומה עם שטח שחייב להיות נייטרלי, כמו שדה תעופה?
ומה עם התנהגות "דתית"? האם מותר להסתובב עם כיפה, להציע לאנשים כיפה? או קלטת עם הרצאות? כפי שכתב כאן (תלמיד תלמיד כמדומה), אם מאפשרים להפציץ במודעות מכל סוג, אז גם מודעות לטובת מצוות אינן חריגות.
עם זאת, איך היינו מרגישים אילו היה נציג של ארגון אנטי דתי סובב בנמל התעופה ומציע חוברות נגד יהדות, בעד ביקורת המקרא, או כל מה שדומה לזה, לקבוצה של דתיים? האם היינו מוחים?
האם יש כזה דבר לכבד את האדם כפי שהוא היום ולא לנסות לעניין אותו באורח חיים שונה? האם יש להתערבות או אי התערבות כזו משמעות מוסרית במובן הפילוסופי, שיש כאן שאלה אם זה בסדר או לא ועל סמך מה קובעים?
ב. מבחינה דתית
לפי הרגשתי, הנחת תפילין בציבור ואפילו הצעה להניח תפילין בצורה כזו מהווה זילות של המצוות והתפילין.
מצד שני... יש כאלו שבלי זה לא ישמעו על יהדות. ואילו החויה של הנחת תפילין עשויה להביא שינוי בחייהם. בתור יהודי, ואפילו יהודי שאינו מחבב את הנחות היסוד של חבד, איני יכול שלא להעריך את הכנסת משהו מהיהדות לחיים של מי שלא זכה לשמוע עליהם קודם לכן.
אז הנה האופן שבו עיון בסיפור הזה השפיע עלי. האם שיניתי את דעותי בתחום? מסתבר שלא... אבל לפחות ריעננתי את חשיבתי בתחום.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/6/2018 08:26 |
|
| |
לצ'רצ'יל נקבע פגישה עם אבן סעוד (שהיה אז שליט סעודיה עתירת הנפט). נרמז לו מחוגי אבן סעוד כי לא יאה שיהיה על השולחן יין באשר זו אמונתו של אבן סעוד. צ'רצ'יל הקפיד כי על השולחן יונח יין בנימוק שאמונתו שלו גורסת שתיית יין בכל סעודה (כמובן שהיה נימוק נלווה, ואולי עיקרי, להראות לשייך שהוא אינו מתחשב בו יותר מידי מבחינה פוליטית). חושבני שזה קו הגבול. אם מה שמפריע לך הוא העיקרון, אותו עיקרון שהוא במחלוקת, אזי אין צורך להתחשב (למשל נשים הרוצות ללכת ללא שרוולים כאשר פמליית אדמור פלוני עוברת בשדה התעופה). אם מה שמפריע הוא משהו אחר (דוגמה אחת – העובד לפעור בציבור. דוגמה אפשרית אחרת – מי שאינו מתרחץ בתשעת הימים וריחו נודף למרחוק ועולה לאוטובוס) – יש להתחשב.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-4/6/2018 09:50 |
|
| |
אני מסכים כי שידול ל הנחת תפילין ברשות הרבים אינה ראויה. לא בזה מדובר במקרה הזה. השנאה והתנהגותה של הפרו' לאספקט דתי צורת ציחקוקה כאחת הנקלות הבזויות. לאחר שנחשפתי למידע מי היא ומאין היא בא ומה עברה. עדיין מפריע לי צורת ההתנהגות הבהמית של פרופסור. אין הגדרה אחרת יותר קולעת מבהמה.. הרב מימוני להבהרה- הנחת תפילן או ניענוע של אתרוג אינה הדרך בעייני לחזרה בתשובה . הרבי זצ'ל שליטא. החל בשליחות זו שהטיל על חסידיו. כי למד ברמב'ם כי משיח עתיד להחזיר בתשובה את עם ישראל.. בדור האינסטנט גם התשובה היא אינסטנט.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/6/2018 14:33 |
|
| |
| תלמידטועה כתב: |  | | פתחתי את האשכול בכדי לראות מה תהיה תגובת אפרים בן |
|
תודה רבה על המחמאה. מה חבל שההפך לא קורה.
תוקן על ידי אפריםבן ב- 04/06/2018 14:34:13
|
|
|
|
| נשלח ב-4/6/2018 15:47 |
|
| |
פרוגרמי
תלמיד, חיפשת את התגובה של א"ב, הנה לך:
| אפריםבן כתב: |  | רשות הרבים היא לא מקום להנחת תפילין. |
|
האם הנחת תפילין היא התערטלות או משהו כזה? למה שלא אניח תפילין ברשות הרבים אם מתחשק לי? והאם ההולכים בשיטת הגר"א עם תפילין כל היום אסור להם לצאת לרשות הרבים?
גם כן נאורות!
הביצה שלי כבר הרבה יותר נאורה!
רמי הצפרדע
|
|
|
|
|