|
|
| נשלח ב-31/5/2018 23:52 |
|
| |
כוחות על טבעיים כיון שאני סבור שגם אלו אמונות הבל איני טורח לסכם את הפרק הזה.
חלומות, תוכניות, שאיפות כאן עוסק אבן ישראל במיון של חויות נפשיות ואירועים נפשיים המוכרים לתודעה. לא אחזור על דבריו גם אם הם נאים. הרי אני מכיר את עצמי וכל אחד מכיר את עצמו. בסופו של חשבון נפש זה הוא כותב: בני אדם יכולים לצאת מעבר לתחומי המעשה, הדיבור והמחשבה, ולהגיע למצב שבו הופכים הדברים הנעלים להיות משאלת הלב הפנימית שלהם (עמ' 179). גם אם הוא באמת מרמז על יחידי סגולה, כפי שבעל התניא מחשיב את עצמו, הדברים נאים לכל אחד מאיתנו. אנו נתונים לעצמנו. אבל בידנו לבנות את עצמנו ולהיות טובים יותר. לא במובן המיסטי והקבלי אבל בהחלט במובן של להקדיש זמן למה שראוי לחשוב ופחות להיכשל בטעויות שאותן אנו מכנים "רע".
|
|
|
|
| נשלח ב-31/5/2018 23:53 |
|
| |
התבודדות אם הנשמה היא החלק הנעלה של אישיותי (לא ברור לי, אחרי כל הספר, מה באמת חושב המחבר) האם לא כדאי לי להקשיב לחלקים הטובים שאני יודע שהם טובים? כדי לעשות זאת עלי להתנתק מרעשים. לפנות אל עצמי. לשאול: מה עשיתי? מה אני מתכונן לעשות? מה אני עושה? (עמ' 183). כך יכולה להתחיל חרטה ובושה. כך יכול להתחיל שינוי ושיפור. וכמובן, צריך חכמה כדי לדעת איך לחולל שינוי, איך אתנהג לאחר השינוי, איך אגן על עצמי לא ליפול להרגל קודם, ואיך לא להתייאש כאשר זה קורה לפעמים. ועוד משהו: אף פעם לא מאוחר. אדם יכול להגיע לנקודה הזו לאחר שנים רבות של אי הקשבה לעצמו, לערכיו. יתכן שהקול שמחפש טוב יהיה חלש, כמעט לא נשמע. קשה להאמין שיש נשמה במובן הזה (ואכן, האם יש?) אבל גם בלי להאמין בנשמה לפי התיאוריה של אבן ישראל וחבד, בהחלט יש טוב ואנו בהחלט יכולים להתקדם לקראתו. זה נכון לגבי מי שנכשל, אפילו למי שחי חיים מבוזבזים ופרועים וגם לגבי מי שהינו בן עליה אבל אולי אפשר להתעלות עוד? אם הנשמה היא אותה מסוגלות פנימית להיות טובים יותר, אז אני מצטרף לאבן ישראל: שימו לב אל הנשמה.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/6/2018 10:13 |
|
| |
מיימוני אשוב ואקרא אחרי ההכנות לשבת. בינתיים קבל זר פרחים לשבת

|
|
|
|
| נשלח ב-1/6/2018 12:09 |
|
| |
לא הבנתי מה העיסוק המעוות הזה והחירטוט בנשמה. טוב זה לא מביא לעוסק. קהלת אומר -אלוקים ברא את האדם העולם ישר- והמה ביקשו חשבונות רבים. בעל צודק הנאות עולם הזה קודמות לחירטוטים המופרכים האלה. ביידיש אומרים על דברי קהלת- הבל הבלים הכל הבל- אובער
נישט קאיין
תוקן על ידי ירוחםשמ ב- 01/06/2018 12:15:31
|
|
|
|
| נשלח ב-1/6/2018 12:36 |
|
| |
מיימני יש"כ על העתקת וסיכום הדברים , רק השאלה עד כמה ניתן לדייק בסיכום דברים שאינך כ"כ מסכים איתם. ובאגב, אם תוכל אולי לתת לינק היכן הרחבת בעניין הגלגול, כי כידוע יש מגדולי ישראל שכן החזיקו באמונה זו ולא ראו בכך סתירה במשהו לאמונה הקדומה. ירוחםשמ, אצלך כנראה פסיכולוגיה, שהבנת הנשמה היא מפתח גם להבנת דברים שהפסיכולוגיה אינה מצליחה להבין זה גם שטויות. ועם זה תן קצת כבוד למאמץ של מיימוני ולהתעניינות של אחרים בנושא שלא כל כך נראה לך. אם אתה חושב שאתה בכלל פונקציה
תוקן על ידי תלמידתלמיד ב- 01/06/2018 13:05:39
|
|
|
|
| נשלח ב-1/6/2018 12:59 |
|
| |
חלילה חלילה רק תלמיד שזה שמחדש בא יכל להבין כי באתי לדבר סרה על הרב מימוני
הנושא של חירטוטי הנפש גורמת רק לפרנסתם של הפסיכולוים לאלו שהולכים בסוף אליהם ולחיים אומללים לאלו שלא הולכים
בענין הפונקציה אני הפונקציונר הראשי כאן. כדברי הלל אם אני כאן הכל כאן ואם אני לא כאן שום דבר אינו כאן..
|
|
|
|
| נשלח ב-1/6/2018 14:20 |
|
| |
תלמידתלמיד הסגנון לא מקובל במקומותינו. אמנם היו בוטים ממך שלא צנזרו אותם, אבל נא להימנע מביטויים כאלו. כמובן שזכותך להסביר מדוע ירוחם טועה מהחל ועד כלה.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/6/2018 14:30 |
|
| |
ירוחמ
לא הבנתי את הביקורת שלך. אני מבין שזה לא מכוון כלפי אלא נגד החיבור של הרב אבן ישראל. אבל מתוך דבריך לא היה ברור אם זה נגד הנושא של "אני" שיש מכנים אותו "נשמה" או נגד העיסוק במבנים המורכבים של אני/נפש בהמית/נפש-רוח-נשמה-יחידה ושיבוצם במסגרת האונטלוגית של הספירות בשיטת חב"ד.
אם אתה בא למתוח ביקורת על הנושא האחרון, אני מסכים איתך. אבל לדעתי זה לא מספיק להגדיר עיסוק כזה בתור "חירטוט". זה אולי ניסוח תמציתי שאין קצר ממנו. אבל האם פגשת אנשים שמתרשמים מכך שמישהו אחר, פונקציונר חשוב ככל שיהיה, אמר להם על נושא מסויים שהוא "חירטוט"? לא. צריך להסביר, ולזה צריך למרבה הצער אריכות.
וזו אחת הסיבות להקמת הפורום שלנו. כדי שאפשר יהיה להציג נושאים ולעיין בהם, ועל סמך שיקולים שעברו המשגה והצרנה (פעולות מתחום הלימוד והלוגיקה) רק אז להוכיח מה נכון ומה לא, עד כמה שזה אפשרי לאדם.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/6/2018 14:31 |
|
| |
תלמיד תלמיד
אין לי אלא להצטרף לדברי בעל בעמיו. בפורום שלנו מותר לחלוק אבל לא בביקורת אישית אלא בהוכחות ונימוקים.
ואילולא היה זה ירוחמ, שלא רק שלא נפגע אלא גם לקח את דבריך וענה להם בהומור כדרכו, היית ממש עלול לפגוע ברגשותיו של הזולת!
|
|
|
|
| נשלח ב-1/6/2018 14:35 |
|
| |
תלמיד תלמיד
אני מסכים שהפסיכולוגיה הקבלית והמיסטית לכל סוגיה אכן יכולה להציע פרשנויות שהפסיכולוגיה הרגילה - מפרויד ועד הקוגניטיבית והנראטיבית - אינה יכולה לספק. אם הפרשנויות האלו יש בהן ממש, זה עוד נושא. למעשה, זה הנושא כאן.
לגבי לינק לבירור נושא הגלגולים, אין לי זמין ולמעשה לא זכור לי שדנו בנושא כאן בפורום. אשתדל לחפש במידת האפשר. אמנם דע שרב סעדיה גאון בתקופתו תוקף את האמונה הזו ומצביע על מקורה מחוץ ליהדות. אצל הרמב"ן היא כבר הופכת לסוד כמוס של האמונה היהודית שנשמר בסודי סודות עד אליו עד שלאחריו הוא הופך לנחלת הכלל כאילו זה אחד מי"ג עיקרים.
בעל בעמיו
תודה על הפרחים. אתן למיימונית שתשים באגרטל לשבת. סמיילי.
ירוחמ
איקון ירוק על תגובה בהומור לביקורת אישית שאין מקומה בפורום.
|
|
|
| נשלח ב-1/6/2018 19:06 |
|
| |
סליחה. היה עדיף לכתוב שדבריו הם חרטוט מחורטט... זו לא פגיעה אישית אלא הערה על כך שמיימוני טרח לסכם בהודעות רבות ומבוארות וזו התגובה ה"מלומדת", אותה הבנתם... לו היה כותב כך כנגד תובנת פסיכואנאליזה חדשנית, זה כנראה היה מתקבל בפחות סלחנות...
ולעניין הגלגול, אכן, כדבריך ר' מיימוני, אך גם מדברי רס"ג משמע שכבר בזמנו היו כאלה שהאמינו בכך, וזה לא חידוש מאוחר. וכן הרלב"ח, סימן ח כמדומני, כותב שהרוצה להאמין יאמין. לדבריך לגבי הרמב"ן, יש מקור שמבאר שדבריו כי מדובר בסוד, כוונתו לגלגול..? וכן אי אפשר להתעלם שלפי תורת הגלגול יש תשובה לשאלות רבות, מדוע נולדים אנשים בעלי מומים וכן שאלות של צדיק ורע לו וכו.
ושוב תודה על מלאכת הסיכום (אייקון ירוק..).
|
|
|
|
| נשלח ב-3/6/2018 09:14 |
|
| |
| מיימוני כתב: |  | כאן יש תת פרק על גלגולים, וכיון שזו אמונת הבל לא אטרח לסכם את דברי אבן ישראל.
כוחות על טבעיים כיון שאני סבור שגם אלו אמונות הבל איני טורח לסכם את הפרק הזה. |
|
אני משער שאתה מאמין באלוהים. תוכל להסביר בשפה ברורה ונעימה מדוע אמונה באלוהים איננה אמונת הבל?
|
|
|
|
| נשלח ב-3/6/2018 09:37 |
|
| |
כל אמונה היא אמונה- ורק אמונה. . באלוקים אני מאמין בגילגול נשמות לא, אני מאמין באלוקים כי הוא כתוב בתורה ואני מאמין שהתורה ניתנה מאלוקים לגילגול הנשמות אין כל אסמכתא רצינית שאסמוך עליו..
|
|
|
|
| נשלח ב-3/6/2018 10:22 |
|
| |
.
"ואקח את ספרו זה של הרב אבן-ישראל, ואת ספרו של ויליאם ג'יימס,
ואטיחם זה-בזה בחוזקה,
ויעל מהם ענן, כעין חשמל מתוך האש."
ויליאם ג'יימס: "החוויה הדתית לסוגיה" https://goo.gl/EaBBgq
|
|
|
|
| נשלח ב-3/6/2018 10:37 |
|
| |
ירוחם, גם עבודת אלילים כתובה בתורה. למה להעדיף אמונה באלוהים על אמונה בעבודה זרה?.
אינך חושב שצריך לבחון איזה אמונה נותנת תוצאה טובה יותר?
|
|
|
|
|