|
|
| נשלח ב-23/7/2018 08:03 |
|
| |
גם אם כוחו של הפורום לא רב בציבור, על אנשים שהקוראים בפורום זה, בהחלט דעותיו המעוותות יכולות להשפיע. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-23/7/2018 08:45 |
|
| |
| שרית560 כתב: |  | חובה לחשב מסלול מחדש !! הבעייה היא שבשביל כמה עילויים מקריבים את כל הדור !! שיטת החינוך החרדית הינו חיידר וישיבה קטנה וישיבה גבוהה מתאימה לעילויים ולבחורים מתמידים שאוהבים ללמוד !! כל היתר לא מתאימים לשבת ללמוד גמרא במשך 12 שעות ביממה !! יש נערים שזקוקים למסגרת שונה ומכילה יותר !! מסגרת שיש בה הרבה חופש איוורור ספורט חוגים !! לימודי חול ועוד .. ולא כל בחור מתאים לישיבות " התיכוניות " החרדיות שהן בעצם ישיבה קטנה עם בגרות !! אני כתבתי על הנושא שנים רבות !! פתחתי הרבה אשכולות בנושא !! נשלח מהאנדרואיד שלי |
| את ההצלחה של ישיבות תיכוניות ניתן לראות אצל אחינו הסרוגים.... מובילים במתמטיקה \ ספורט \ גיוס אבל נכשלים בגמ'... ועם אחוז גבוהה של נשירה
יש לך טעות בסיסית בהבנה מה זה תורה ומה זו ישיבה !!
1. 1000 נכנסים לישיבה ואחד יוצא - זה לא אומר של ה999 בזבזו את הזמן אלא שבשביל שיצא אחד כזה צריך 999 סביבו
2. ה999 לא שרפו את השנים בישיבה בשביל האחד אלא גם זכו ולמדו תורה \ מוסר \ הלכה - אז אולי לא יצאו גדול דור אבל ייתכן שיצאו אברכים חשובים וגם אם לא אז יהיו בעלי בתים עם ידע בהלכה ועם מוסר ודרך ארץ
3. בימים אלו שהרחוב כ"כ מפתה גם מי שלא לומד הכי טוב צריך להיות בישיבה רק בשביל השמירה מהרחוב!!
אם נדבר על הבעיה של פותח האשכול היא אכן בעיה ישנה וידועה !!! מתחנך דור שלם שלומד תורה בשביל כבוד\ דירה ולכן ניתן לראות ישיבות שלמות של בחורים שנראים בני תורה ועשים שטייגען אבל ללא כל יר"ש
|
|
|
|
| נשלח ב-23/7/2018 08:53 |
|
| |
לאלו מ'בחוץ'. . מדובר פה מהישיבות הליטאיות! הישיבות החסידיות ב"ה מצליחים מעל ומעבר! רק מה לעשות שהליטאים מרוכזים סביב עצמם כאילו הם מרכז העולם... כנראה שהם עדיין לא הקיצו למציאות שהם המיעוט בציבור החרדי
תוקן על ידי נפל ב- 23/07/2018 08:59:28
|
|
|
|
|
| נשלח ב-23/7/2018 08:55 |
|
| |
| יצחקהספרן כתב: |  |
גם אם כוחו של הפורום לא רב בציבור, על אנשים שהקוראים בפורום זה, בהחלט דעותיו המעוותות יכולות להשפיע. נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
בעיניך דעותיו מעוותות ובעיני אחרים דעותיך מעוותות ובעיני אחרים דעותי מעוותות היחודיות של הפורום שהיא נותנת במה לדעות המעוותות והתקינות של כולנו. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-23/7/2018 08:55 |
|
| |
רצונותיי ורגשותיי אינם רלוונטיים לדיון על העובדות שתוארו כאן, ובכל אופן ברור שמי שטוען שאני מעוניין במצב כזה איננו מכיר אותי כלל וכלל. אדם סביר שמתריע מסכנות שונות, איננו מעוניין שהתרעותיו יתממשו והוא איננו שמח אם הסכנה מתרחשת. לגבי המציאות עצמה, אין לי מספיק היכרות עם הישיבות שהכותב מגדיר "בינוניות", אני מכיר חלק מהישיבות המצוינות וחלק מהישיבות החלשות. אולם גם מהדיון ב"אוצר החכמה" וגם מהדיון כאן, נראה שאין הכחשה גורפת לתיאור המציאות הזו, וזו כבר סיבה לדאגה. לכל סכנה שבעולם נדרשת מערכת התרעה, או לפני שהיא מתרחשת ולכל המאוחר אחרי שהיא מתרחשת. האם לסכנות שיש בפני עולם הישיבות יש מערכת התראה?
תוקן על ידי בןציוןכהנא ב- 23/07/2018 08:57:01
|
|
|
|
| נשלח ב-23/7/2018 08:57 |
|
| |
הפתרון הוא לחזק את יסודות ההשקפה והמסורה ומלחמה איתנה כנגד עדת המקררים והמשכילים למיניהם
|
|
|
|
| נשלח ב-23/7/2018 09:01 |
|
| |
| כברהיה כתב: |  | |
|
בטח! עם ה20% שמתחילונים עוד לפני הצבא ועוד 40% שמתפרקים במשך ואחרי הצבא
|
|
|
|
| נשלח ב-23/7/2018 09:03 |
|
| |
| ערלכער_ייד כתב: |  | הפתרון הוא לחזק את יסודות ההשקפה והמסורה ומלחמה איתנה כנגד עדת המקררים והמשכילים למיניהם
|
| חשבתי שהפתרון הוא לעלות להר הבית עם תכלת, ולקבוע מזוזות ברובע היהודי המתחדש (הרובע המוסלמי).
|
|
|
|
| נשלח ב-23/7/2018 09:07 |
|
| |
מי שמעוניין לקרא רק דעות שמתאימות לו מוזמן לקרא את העיתון החביב עליו .
|
|
|
|
| נשלח ב-23/7/2018 09:25 |
|
| |
| נפל כתב: |  | לאלו מ'בחוץ'. . מדובר פה מהישיבות הליטאיות! הישיבות החסידיות ב"ה מצליחים מעל ומעבר! רק מה לעשות שהליטאים מרוכזים סביב עצמם כאילו הם מרכז העולם... כנראה שהם עדיין לא הקיצו למציאות שהם המיעוט בציבור החרדי
תוקן על ידי נפל ב- 23/07/2018 08:59:28 |
| אכן הישיבות החסידות מצליחות... מצליחות ללוות את הרבע לשדה תעופה... מצליחות להפיק את החתונה הכי גדולה... מצליחות לעמוד בטיש.... מדברים על הפער בן בחורים שהיו לומדים 18 שעות ברצף לבחורים שלומדים 18 דקות.... לא על בחורים שכל מה שנדרש מהם זה להיות זנב
|
|
|
|
| נשלח ב-23/7/2018 12:12 |
|
| |
| נפל כתב: |  | לאלו מ'בחוץ'. . מדובר פה מהישיבות הליטאיות! הישיבות החסידיות ב"ה מצליחים מעל ומעבר! רק מה לעשות שהליטאים מרוכזים סביב עצמם כאילו הם מרכז העולם... כנראה שהם עדיין לא הקיצו למציאות שהם המיעוט בציבור החרדי
|
|
אפרופו חזון נחום ש'מנפה' 40 בחורים ? או ישיבת גור שמפנה אלטער'ס באמצעות בית משפט ?
ואגב לצורך השוואה, מעניין לדעת כמה אורכת שהותו הממוצעת של בחור בישי"ג חסידית מכניסה ועד חתונה
|
|
|
|
| נשלח ב-23/7/2018 12:25 |
|
| |
| איש_חשוב כתב: |  | | ואני לא היחיד כאן שחושב שאין מקום לתת במה להגיגיו הפסולים של כהנא |
|
עם כל חשיבותך, נדמה לי שכמה שנים לפני שנכנסת לפורום אני הייתי בהנהלת הפורום. אם אתה מעוניין בפורום שבו הגיגי לא יופיעו, דומני שכדאי שתבחר לך מקום אחר.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/7/2018 13:05 |
|
| |
בנציון המצב הוא דינמי, זאת אומרת שהפתרונות נולדות מתוך ותוך כדי ההתמודדות. יש כאלו שמצליחים יותר ויש כאלו שמצליחים פחות. כמדומני שאף פעם לא היה זמן שעשו "עצור" ושינו כיוון, ונדמה לי שזה גם לא יעיל. הפתרונות אם ישנם, מחלחלים לאט לאט, בין אם רוצים ובין אם לא. אני מניח שיש לך כיון של פיתרון מותר לשמוע? כולי אוזן! נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-23/7/2018 16:22 |
|
| |
|
|
|
|
|