בית פורומים בחדרי חרדים

הישיבות במשבר?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-23/7/2018 16:36 לינק ישיר 

נכנסתי לדיון ב"אוצר החכמה", מה אגיד לכם? הדיון שם הרבה יותר עמוק וענייני ממה שהולך פה.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/7/2018 16:44 לינק ישיר 

בכדי לדעת אם ישנה בעיה היום, ראשית עלינו לדעת מה אנו מצפים מהישיבות ואח"כ נוכל לדעת האם הן עומדות בציפיות או שלצערנו הן נכשלות כשלון חרוץ.

אין לי הפנאי להאריך כעת יתר על המידה, אבל זה ברור ופשוט שברגע שאנחנו מנתבים את עשרות אלפי הבחורים לישיבות בלי שום אלטרנטיבה (וזה נושא נפרד למה ומדוע זה כך) אחרת, הרי שחלקים גדולים מהם לא יכולים להגיע לרמה הגבוהה של לימוד תורה בישיבה ברוב שעות היום מבלי שיעסקו בדברים אחרים וד"ל.

הרי כולנו יודעים שלא רבים מסוגלים לשבת סדרים מלאים בעמקות ובעיון בראשונים ובאחרונים. לכן רבים נמצאים בסוגיא אך לא ממש בעומקה, וישנם חלקים שגם זה בקושי, וישנם שהכשרון שלהם מסתכם בסידור האוצר או סידור חדר הת"ת וכדו'. ואשרינו מה טוב חלקינו שהבחורים נשארים בתיבת נח זו, עם כל הבטלה שיש שם, בפרט בדור זה שהרחוב נוצץ מתוך האייפון הקטן שעולה 200 ש"ח, ואלה שיצאו סופם מי ישורנו.

אשר על כן, חושבני שעולם הישיבות הוא פלא פלאים עם כל החולשות שלו. גדלים בו אלפי אלפים של ת"ח בכל מקצועות הש"ס, ויחד איתם גדלים עוד המון אנשים שגדלים על ברכי המוסר והיראה ושומרים על צורת יהודי מי יותר ומי פחות. וכבר כתב הגר"ח מבריסק זצ"ל במאמר "דרכה של תורה" שאם רואים יהודי שעמל לפרנסתו והוא יר"ש זה בגלל שחינכו אותו להיות ת"ח בחיידר, אבל אם יחנכו אותו להיות בעלבת עובד הרי שבוודאי לא יהיה לו יראת שמים וסופו מי ישורנו..

כך שאם אנחנו ניגשים למתאוננים על עולם הישיבות דהשתא, אבקש מהם אנא תנו לנו לאטרנטיבה טובה יותר. זה קל לקחת כמה אלפי כשרונות ולהתפאר בהם, אך תפקידנו לדאוג גם לחלשים שקשה להם ללמוד, גם לכאלה שלא ממש מסוגלים לשבת, וכי להם לא מגיע טעם מתוק של ערבות התורה? וכי להם לא מגיע להקים בית יהודי כשר? הרי כמה וכמה בעלבתים אני מכיר שסיפרו לי שבישיבה בקושי למדו, שהעבירו שנים סתם, אבל מה שהחזיק אותם קשור לקב"ה זה הקשר שלהם עם המשגיח או הראש ישיבה. וגם אחרי הרבה שנים באים ליום כיפור לישיבה כי אחרי הכל הם קשורים לישיבה. תשאלו למשל את נתי טוקר על הקשר שלו עם הרב משה חדש זצ"ל שהחזיק אותו. וכמוהו אלפים ממש...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/7/2018 19:29 לינק ישיר 
בןציוןכהנא

שחור_כתום כתב:
נכנסתי לדיון ב"אוצר החכמה", מה אגיד לכם? הדיון שם הרבה יותר עמוק וענייני ממה שהולך פה.

לצערי הרב, אין בכלל מקום להשוואה. שם מתנהל דיון ברמה גבוהה מאוד, ולמה שמתחולל כאן קשה לקרוא דיון.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/7/2018 20:02 לינק ישיר 
ערלכער_ייד

בןציוןכהנא כתב:
לצערי הרב, אין בכלל מקום להשוואה. שם מתנהל דיון ברמה גבוהה מאוד, ולמה שמתחולל כאן קשה לקרוא דיון.

ידועים דברי מרן ר' חיים מבריסק זיע"א שדברי הבן הרשע 'מה העבודה וכו' אינו בתור שאלה אלא בתור תירוץ והצדקה למעשיו ולמעלליו

די לנו בידיעת זהות פותח האשכול ואת מניעיו, כדי להבין לאן הוא חותר ומוביל, ועל כן אין שום מקום להתייחסות עניינית באשכול שכזה, כי כ"ש ישראל דפקר טפי ושאני מינות דמשכי, וכל באיה לא ישובון.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/7/2018 20:15 לינק ישיר 

יופי ערלכער. הנה עצרת בזה הרגע את הנשירה מהישיבות (אם בכלל ישנה נשירה)

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/7/2018 20:18 לינק ישיר 

צביעות. אז איך אתה בכלל פותח את האשכול אם השקפתך גורסת שאסור לקרא את דבריו בכלל ? תתפרנס מקריאה וכתיבה בעיתון שלך במקום להיות כאן. אם יש כאן מינים ואפיקורסים אל תכנס בכלל. בדיוק כמו שהרבה שמבינים שכדי להחזיק את הפורום כלכלית נותנים לכל מיני אנשים להגיב אף שהם סתם תת רמה , אבל לא נכנסים לקרא את מה שהם כותבים, אז מה שמצופה ממך כאחד כזה לא להפריע לאחרים. 

אגב , הרב כהנא  בסך הכל ציטט מאתר של החברים שלך. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/7/2018 22:05 לינק ישיר 

איש_חשוב כתב:

מוישה_וחצי כתב:
נכון  או  לא.  לכולם  ברור.
בצ"כ  מאוד מאוד רוצה   שזה  יהיה  כך.

וכידוע  משלו  הנודע  של  הגר"ח  על ההבדל  בין  בעל  הבית  והחתולים................

לגמרי הוצאת לי את המילים מהפה (מהמקלדת)
מה שאדם מפרסם, זה מה שהוא רוצה שיקרה, מזכיר את מפרסמי הסקרים שמקווים שהפרסום ייצור את המציאות..
ואני לא היחיד כאן שחושב שאין מקום לתת במה להגיגיו הפסולים של כהנא

אתה רוצה להפוך את הפורום למודיע או היתד 2 ??
מי החליט שדעותיו פסולות אולי דעותך פסולות ולא ראויות ??

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/7/2018 22:56 לינק ישיר 
שרית560

hhaavv כתב:
אופה, שולמית אלוני קמה לתחיה. "בשביל כמה עילויים"...
אפילו הישיבות התיכוניות החרדיות זה יותר מידי תורה, חס ושלום...
כותבים הופה ולא אופה 
אני מסנגרת עלייך שאחרי הצום התבלבלת !!!!לא אמרתי שזה יותר מידי!!!
אבל לכל ילד מגיע מסגרת שונה!!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/7/2018 23:04 לינק ישיר 

פלדלפי כתב:
חובה לחשב מסלול מחדש !!
הבעייה היא שבשביל כמה עילויים מקריבים את כל הדור !!
שיטת החינוך החרדית הינו חיידר וישיבה קטנה וישיבה גבוהה מתאימה לעילויים ולבחורים מתמידים שאוהבים ללמוד !!
כל היתר לא מתאימים לשבת ללמוד גמרא במשך 12 שעות ביממה !!
יש נערים שזקוקים למסגרת שונה ומכילה יותר !!
מסגרת שיש בה הרבה חופש איוורור ספורט חוגים !!
לימודי חול ועוד ..
ולא כל בחור מתאים לישיבות " התיכוניות " החרדיות
שהן בעצם ישיבה קטנה עם בגרות !!
אני כתבתי על הנושא שנים רבות !! פתחתי הרבה אשכולות בנושא !!

נשלח מהאנדרואיד שלי

את ההצלחה של ישיבות תיכוניות ניתן לראות אצל אחינו הסרוגים.... מובילים במתמטיקה \ ספורט \ גיוס אבל נכשלים בגמ'... ועם אחוז גבוהה של נשירה

יש לך טעות בסיסית בהבנה מה זה תורה ומה זו ישיבה !!
1. 1000 נכנסים לישיבה ואחד יוצא - זה לא אומר של ה999 בזבזו את הזמן אלא שבשביל שיצא אחד כזה צריך 999 סביבו

2. ה999 לא שרפו את השנים בישיבה בשביל האחד אלא גם זכו ולמדו תורה \ מוסר \ הלכה - אז אולי לא יצאו גדול דור אבל ייתכן שיצאו אברכים חשובים וגם אם לא אז יהיו בעלי בתים עם ידע בהלכה ועם מוסר ודרך ארץ

3. בימים אלו שהרחוב כ"כ מפתה גם מי שלא לומד הכי טוב צריך להיות בישיבה רק בשביל השמירה מהרחוב!!

אם נדבר על הבעיה של פותח האשכול היא אכן בעיה ישנה וידועה !!! מתחנך דור שלם שלומד תורה בשביל כבוד\ דירה ולכן ניתן לראות ישיבות שלמות של בחורים שנראים בני תורה ועשים שטייגען אבל ללא כל יר"ש

אחוז נשירה גבוהה יש גם בציבור החרדי אבל הוא לא גלוי כמו אצל הכיפות הסרוגות!
1]כמובן מתוך 1000 בחור שהוא בפוטנציה וביכולות שלו לגדול ולהיות גדול הדור הבא!
2] ויצאו כ40% -50%אברכים חשובים  .
3] בוודאי שצריך שמירה אבל השאלה האמיתית היא האם יתר הבחורים לא צריכים מסגרת מכילה ונוחה יותר וטובה 
עם שיעורי ספורט ופחות לחץ ???
והבעייה המרכזית היא שלומדים בשביל השם מה יגידו והדירה ולא משנה שלבחור אין טעם בלימוד ואין לו יראת שמים !

תוקן על ידי שרית560 ב- 23/07/2018 23:05:02

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/7/2018 03:49 לינק ישיר 

סקופער כתב:
בכדי לדעת אם ישנה בעיה היום, ראשית עלינו לדעת מה אנו מצפים מהישיבות ואח"כ נוכל לדעת האם הן עומדות בציפיות או שלצערנו הן נכשלות כשלון חרוץ.

אין לי הפנאי להאריך כעת יתר על המידה, אבל זה ברור ופשוט שברגע שאנחנו מנתבים את עשרות אלפי הבחורים לישיבות בלי שום אלטרנטיבה (וזה נושא נפרד למה ומדוע זה כך) אחרת, הרי שחלקים גדולים מהם לא יכולים להגיע לרמה הגבוהה של לימוד תורה בישיבה ברוב שעות היום מבלי שיעסקו בדברים אחרים וד"ל.

הרי כולנו יודעים שלא רבים מסוגלים לשבת סדרים מלאים בעמקות ובעיון בראשונים ובאחרונים. לכן רבים נמצאים בסוגיא אך לא ממש בעומקה, וישנם חלקים שגם זה בקושי, וישנם שהכשרון שלהם מסתכם בסידור האוצר או סידור חדר הת"ת וכדו'. ואשרינו מה טוב חלקינו שהבחורים נשארים בתיבת נח זו, עם כל הבטלה שיש שם, בפרט בדור זה שהרחוב נוצץ מתוך האייפון הקטן שעולה 200 ש"ח, ואלה שיצאו סופם מי ישורנו.

אשר על כן, חושבני שעולם הישיבות הוא פלא פלאים עם כל החולשות שלו. גדלים בו אלפי אלפים של ת"ח בכל מקצועות הש"ס, ויחד איתם גדלים עוד המון אנשים שגדלים על ברכי המוסר והיראה ושומרים על צורת יהודי מי יותר ומי פחות. וכבר כתב הגר"ח מבריסק זצ"ל במאמר "דרכה של תורה" שאם רואים יהודי שעמל לפרנסתו והוא יר"ש זה בגלל שחינכו אותו להיות ת"ח בחיידר, אבל אם יחנכו אותו להיות בעלבת עובד הרי שבוודאי לא יהיה לו יראת שמים וסופו מי ישורנו..

כך שאם אנחנו ניגשים למתאוננים על עולם הישיבות דהשתא, אבקש מהם אנא תנו לנו לאטרנטיבה טובה יותר. זה קל לקחת כמה אלפי כשרונות ולהתפאר בהם, אך תפקידנו לדאוג גם לחלשים שקשה להם ללמוד, גם לכאלה שלא ממש מסוגלים לשבת, וכי להם לא מגיע טעם מתוק של ערבות התורה? וכי להם לא מגיע להקים בית יהודי כשר? הרי כמה וכמה בעלבתים אני מכיר שסיפרו לי שבישיבה בקושי למדו, שהעבירו שנים סתם, אבל מה שהחזיק אותם קשור לקב"ה זה הקשר שלהם עם המשגיח או הראש ישיבה. וגם אחרי הרבה שנים באים ליום כיפור לישיבה כי אחרי הכל הם קשורים לישיבה. תשאלו למשל את נתי טוקר על הקשר שלו עם הרב משה חדש זצ"ל שהחזיק אותו. וכמוהו אלפים ממש...
אחד מהכתיבות המפעימות ביותר
דרך אגב זה הסיבה שבגור זרקו את העיון והעלו את קרן הבקיאות וההלכה ,כדי  לתת טעם לכמות יותר גדולה של בחורים,זה עזר לחלק ולזמן קצר עד שהבעיות שם פרצו בעוצמה רבה יותר, ללמדך שהכל זה היצר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/7/2018 06:25 לינק ישיר 

שרית560 כתב:
איש_חשוב כתב:

מוישה_וחצי כתב:
נכון  או  לא.  לכולם  ברור.
בצ"כ  מאוד מאוד רוצה   שזה  יהיה  כך.

וכידוע  משלו  הנודע  של  הגר"ח  על ההבדל  בין  בעל  הבית  והחתולים................

לגמרי הוצאת לי את המילים מהפה (מהמקלדת)
מה שאדם מפרסם, זה מה שהוא רוצה שיקרה, מזכיר את מפרסמי הסקרים שמקווים שהפרסום ייצור את המציאות..
ואני לא היחיד כאן שחושב שאין מקום לתת במה להגיגיו הפסולים של כהנא

אתה רוצה להפוך את הפורום למודיע או היתד 2 ??
מי החליט שדעותיו פסולות אולי דעותך פסולות ולא ראויות ??

מנקודת מבט חרדית דעותיו פסולות
מנקודת מבטך החילוני על כל דבר, דעותיו כשרות וישרות בכל נושא

חשבתי שזה מובן מאליו..

זוהי בעצם הסיבה שבכל תקרית בין חרדים לחילונים, אם זה על אוטובוס בצפירה או בכל נושא אחר, את מוצאת את עצמך בצד החילוני.
השאלה היא לא מי צודק אלא מה נקודת המבט של האדם, והאם הלבוש שלו אך תחפושת.
ברור שכולם תמיד צודקים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/7/2018 08:55 לינק ישיר 
מצדרביעי

סקופער כתב:

מה שאהת כותב נשמע נכון ויפה, אבל-

לענ"ד כדאי שתתעדכן, שבמצב כיום בהרבה ישיבות,

להרבה בחורים אין קשר לא לראש ישיבה ולא לשום רב אחר.

ואם באמת הישיבה הייתה מכינה לחיים של אדם שעובד שזה היה פנטסטי-[ובלשונך -להקים בית יהודי כשר] אבל היום

המצב הוא-שהיא כמעט ולא מכינה...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/7/2018 09:56 לינק ישיר 

ערלכער_ייד כתב:

ידועים דברי מרן ר' חיים מבריסק זיע"א שדברי הבן הרשע 'מה העבודה וכו' אינו בתור שאלה אלא בתור תירוץ והצדקה למעשיו ולמעלליו

די לנו בידיעת זהות פותח האשכול ואת מניעיו, כדי להבין לאן הוא חותר ומוביל, ועל כן אין שום מקום להתייחסות עניינית באשכול שכזה, כי כ"ש ישראל דפקר טפי ושאני מינות דמשכי, וכל באיה לא ישובון.

בס"ד
אולי כבודו גם יגלה לנו את זהותו. אל פחד, אף אחדלא יזרוק את ילדיך מהיבות\בית יעקב. [כי מן הסתם כבר נזרקו].

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/7/2018 18:42 לינק ישיר 
סקופער

מצדרביעי כתב:

מה שאהת כותב נשמע נכון ויפה, אבל-

לענ"ד כדאי שתתעדכן, שבמצב כיום בהרבה ישיבות,

להרבה בחורים אין קשר לא לראש ישיבה ולא לשום רב אחר.

ואם באמת הישיבה הייתה מכינה לחיים של אדם שעובד שזה היה פנטסטי-[ובלשונך -להקים בית יהודי כשר] אבל היום

המצב הוא-שהיא כמעט ולא מכינה...

מה אתה מציע כאלטרנטיבה למה שקורה היום?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/7/2018 19:39 לינק ישיר 

לענ"ד, יש שתי נקודות הטעונות שיפור, 

א. הצוותים, מכח הפרוטקציה מכהנים בישיבות כוחות חינוך לאוו דווקא מהמצויינים שבהם, כל מנהל וראש ישיבה דואג לגיסיו וחתניו, והתוצאה היא בהתאם, ואת זה אפשר לראות גם בבתי החינוך לבנות, מאידך על הצוותים להיות יותר יצירתיים, ופשוט להשקיע יותר כוחות ומוחות בבחרוים, 

ב. מאוייבי תחכמני, יש להציב לבחורים מראש "יעדים" באיזה מסלול הוא בוחר, ביעדים של דפי גמרא, כמו שליטה מקיפה בשלוש בבות או בכל סדר נזיקין, או  יעד של השתלמות בהבנה, על כל בחור יהיה להכין מעין דוקוטרט על מספר סוגיות נבחרות, שבהן הוא יראה כיצד הוא מקיף שיטות ראשונים ומנתח סוגיה בבהירות, ובישיבות החסידיות ניתן אף להציב יעדים בהוראה ביו"ד ח"א   כמו שנהוג היום בישיבות סאטמאר בחו"ל, 

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > הישיבות במשבר?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 לדף הבא סך הכל 5 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.