|
|
| נשלח ב-24/7/2018 20:15 |
|
| |
סקופער
| בונדמן כתב: |  | לענ"ד, יש שתי נקודות הטעונות שיפור,
א. הצוותים, מכח הפרוטקציה מכהנים בישיבות כוחות חינוך לאוו דווקא מהמצויינים שבהם, כל מנהל וראש ישיבה דואג לגיסיו וחתניו, והתוצאה היא בהתאם, ואת זה אפשר לראות גם בבתי החינוך לבנות, מאידך על הצוותים להיות יותר יצירתיים, ופשוט להשקיע יותר כוחות ומוחות בבחרוים,
ב. מאוייבי תחכמני, יש להציב לבחורים מראש "יעדים" באיזה מסלול הוא בוחר, ביעדים של דפי גמרא, כמו שליטה מקיפה בשלוש בבות או בכל סדר נזיקין, או יעד של השתלמות בהבנה, על כל בחור יהיה להכין מעין דוקוטרט על מספר סוגיות נבחרות, שבהן הוא יראה כיצד הוא מקיף שיטות ראשונים ומנתח סוגיה בבהירות, ובישיבות החסידיות ניתן אף להציב יעדים בהוראה ביו"ד ח"א כמו שנהוג היום בישיבות סאטמאר בחו"ל, |
|
את אותה טענה שכתבת על צוותי הישיבה אפשר גם לטעון על האדמו"רים שנהיים אדמו"רים אע"פ שהם בינוניים ומטה רק מכח היותם בנש"ק. אבל זה העולם, וכך היה וכך יהיה. אבל בהרבה ישיבות זה ממש לא ככה ובהחלט רואים שם הצלחה כיוון שמביאים אנשים טובים ומוצלחים.
לגבי הטענה השנייה. ישיבה זה לא רק עניין של ידע אלא של חינוך ושל בנייה אישית של הבחור, ואת זה אי אפשר לכמת, ולכן לא נותנים תעודה בישיבות. כי יתכן בחור שחלש בחומר כי הוא לא כשרוני אך הוא כן בנה את עצמו במידות טובות וביר"ש והוא יהיה אבא ובעל נפלא ושכן מצוין, וזה שווה לא פחות מלמדן בלי מידות ויר"ש...
|
|
|
|
| נשלח ב-25/7/2018 12:42 |
|
| |
הפוסטים של כותב האשכול שעולים על בסיס שבועי[העיירה בוערת וכדומה] בפורום, מורכבים מ3 הנחות, 1 יש בעיה, 2 נציף אותה בפורום,"המראה" הוא קורא לזה,, 3החשובה מכולן, אם רק גדולי הדור ידעו מהבעיה הם יפתרו אותה...
1הנחה ראשונה, האם יש בעיה בישיבות? האם ניתן לסמוך על דבר הבחורים כמו שהוא מביא פה, בחורים של ימי האהבה והשנאה? מי יתקע לידי שלא מדובר בפוסט עם מצב רוח חולף?ומחר הבחור יקום עם מצב רוח אופטימי יותר?בכלל הנטייה לדרמטיזציה בגיל הטיפש עשרה ידועה ומוכרת, בנוסף הנטייה בציבור הליטאי לראות את חצי הכוס הריקה ידועה, צרות העין לגבי האחרים[כמו הזלזול בבעלי בתים ,או בלומדי בקיאות וכדומה]משפיעה על צורת ההסתכלות העצמית גם כן, ולכן גם אם הבחור או אחרים לא מפרגנים לעצמם על ההישגים שלהם, עדיין אין לנו פה "דעה אובייקטיבית,"
אני מציע להגדיר לעצמנו את הציפיות מהישיבות ואז לבחון אותם ולא להתייחס להרגשות תחושות ומצבי רוח....
2הנחה שנייה המראה שהוא מציב בפורום תגיע לרבנים הליטאים,,,,האם לדעתו הגרד"ל או הגרמ"ה הירש קורא או חבר בפורום הזה ודומיו? או שהוא חושב שהגרי"ג יתפנה "מהנהגת הדור" קרי ההכרעה רבת המשמעות מונטג או גרינברג?שפירא או רובינשטיין? פינדרוס או דיידטש? הגר"ח לא פנוי כרגע כפי שהתפרסם הוא מנפיק כרגע ברכה מיוחדת לבין הזמנים ברכה עם פג תוקף משהו חדשני לגמרי, אפילו הברכומט מסמיק מהחידוש הזה.
3ההנחה "החשובה מכולם" שאם הרבנים רק יקשיבו לי ויסתכלו במראה הם גם יציעו את הפתרון שלי....אז זהו שלא, ממש לא, לא מבין את הרציונל שלך אם יש 20 אחוז שלא מסתדרים עם עולם הישיבות אז ה80 אחוז צריכים לשנות את עצמם בשבילם? איזה הגיון מעוות זה? שה20 אחוז יתאמצו ויתאימו את עצמם לרוב ולא ההפך,,,[הדברים תקפים גם אם זה היה 50 אחוז, עכשיו שמדובר ב20 אחוז ועוד עם בעיות רקע [כפי שכתבת בפוסטים קודמים] שלא קשורות לצורת הלימוד קו"ח]
כבר כתבתי בעבר, אחד מגדולי ראשי הישיבות אמר זאת מפורש, כל עוד הישיבות לא מתרוקנות לא נשנה את השיטה, [לדעתו המוסרניקים נכנסו לישיבות רק כשהם התרוקנו, ק"ו בן בנו של ק"ו להשכלה וכדומה]
ישנם מספיק אנקדוטות המוכיחות את הדבר, ידועים דברי ר חצקל לווינשטיין שפה[ בפונוביז]לא שרים שירי שבת, פה יש חשיבות רק ללימוד התורה!!!! [למרות המחיר שהדבר גובה כפי שסיפר הרב שך שבנו עזב את הדת בגלל שחסר לו החמימות של זמירות שבת] אם הרבנים התנגדו לחמימות בסגנון החסידי קו"ח בן בנו של קו"ח להשכלה או לכל מיני פתרונות בסגנון ב"צ,
בישיבת באר יעקב היה רפיון בסדר בקיאות ,הציע הרב וולבה ללמוד בקיאות בבוקר[הרציונל היה שעין לומדים בחשק ובתחילת היום לומדים בחשק]זה יגרום שילמדו בחשק בקיאות כי זה בתחילת היום ואחה"צ ילמדו בחשק בגלל שזה עיון הרב שפירא לא הסכים כי לא משנים מצורת וממסורת הישיבות....
לא משנה הסיבה, חוסר רצון או חוסר יכולת, שינויים בישיבות לא יהיו בעתיד הנראה לעין חבל על הזמן והפוסטים...
בכלל החשיבה הילדותית כאילו הרבנים וכל רב מסוגלים להכל ["הם רופאים" ראה הסיפור עם החזו"א שהראה איך לנתח מוח] לא רק שאין להם השפעה על השוליים, או על עסקנים מהסוג של גרוסמן וב"צ,
גם על המובחרים שבהם אין להם השפעה, אפילו ההחלטה על קצב הלימוד הם לא מסוגלים להעביר, ראה דרשות הרב שך על ההספקים וההספקים בפועל,,,, הנהגת הרבנים הליטאים מתחילה ומסתכמת באמירת שיעורים מצויינים, בזה זה מתחיל ובזה זה נגמר,, וכמובן בבחירת העסקן שישתמש בהם "הנהגת הדור"...
מי שרוצה באמת דיון עמוק ורציני יקרא את ספרו של הרב שגר [בתורתו יהגה על חוסר החיבור הנחת והמועקה בציבור הדתי לאומי מהלימוד בצורה הישיבתית הרגילה]לכן לא הבאתי פה "פתרונות" שנהוגים במקומות אחרים[כמו בגור] 15 מסלולי לימוד, יעדים, בחינות,בקיאות עיון, שינוי גילאים בישיבות וכדומה, כל חברה ומה שמתאים לאופיה ולשיטתה בלימוד התורה, בלשמה, ובשאר עבודת השם.
הפוסט נכתב לבקשתו של סקופער באשכול אחר הוא התגעגע לכתיבתי העילגת והמודגשת....
תוקן על ידי דברוני ב- 25/07/2018 12:59:03
 |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-25/7/2018 13:05 |
|
| |
העתקה ממה שהגבתי בפורום אחר בהקשר זה! >אין צורך בלחשוב מחוץ לקופסא! אלא לחזור אחורה לימי חז"ל. שקבעו. בין 5 למקרא! בן 10 למשנה! בין 15 לתלמוד! אז אם כך קבעו בימיהם! על 1 כמה וכמה שאחרי ירידת הדורות של כ2000 שנה, שצריך ללמוד אך ורק בשיטה הזאת!!!< נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-25/7/2018 13:09 |
|
| |
ותגובה שהגבתי כתגובה לתגובה של ניק אחר! >לא זו כוונתי! אלא על כך ש"מכבידים" על הילדים עם לימודי הגמרא. בגיל מוקדם למדי. עד שלבסוף לא מוצאים עניין... והווי רץ למשנה...< נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-25/7/2018 13:11 |
|
| |
ובכלל. החינוך היום הפך ל ת ע ש י י ת י! מהגן!!! כמות גבוהה מידי של ילדים! בנוסף לרעה החולה. של כיתות עם יותר מ20 או 25 (גג) של ילדים!!! נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-25/7/2018 23:44 |
|
| |
אילו הייתי יודע שאצליח להביא את ידידנו דברוני להגיב לאחר הפסקה כה ארוכה, מן הסתם הייתי משקיע יותר.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/7/2018 10:12 |
|
| |
היה שווה הכל כדי להכניס את המצפון של דברוני חזרה לארון ולהביא אותו לכאן שוב, אך לשבחו יש לציין שניכר שבאמת השתפר בכתיבתו...
|
|
|
|
| נשלח ב-26/7/2018 12:18 |
|
| |
ב"צ אתה עדיין יכול להשקיע יותר ולהגדיר לנו מה הציפייה שלך מהישיבות, משהו קונקרטי,,,, או לחלופין לומר לנו האם אתה חושב שהרבנים הליטאים מסוגלים להוביל מהלך פוזיטיבי, קונסטרוקטיבי האם אפשר לצפות למשהו ממי שלא מסוגל לבער את נגע הרשמים? או שאולי תשקיע יותר בפוסט חדש בשבוע הבא....
|
|
|
|
| נשלח ב-26/7/2018 12:57 |
|
| |
סקופער כתב [quote]היה שווה הכל כדי להכניס את המצפון של דברוני חזרה לארון ולהביא אותו לכאן שוב, בכל אופן אנחנו בבין הזמנים ויש חובה להתאוורר, והגיע הזמן להעמיד דברים על דיוקם למה התנצלתי, והאם חזרתי בי מדברי? כמובן שההתנצלות שלי הייתה על הפגיעה בחברים, אבל לא מדובר בחזרה מהשקפתי ודעתי, המלומדת,,,, והמנומקת..... אני נהגתי כפנינה לקחתי על עצמי סיכון גדול לפגוע לצער כדי לנתב ציבורים ואישים מסוימים לנתיבות היושר והאמת השלום והשלווה, כל עוד היה לזה סיכוי לפי דעתי התגברתי על מזגי הרך ורודף השלום למען הציבור,ולמען העניין, אבל ברגע שהתברר לי שאין עם מי לדבר ואין על מה לדבר ואני מסתכן בעונש בחינם החלטתי להפסיק,[כמובן שתמיד הייתי מצפוני וערכי המצפון לרגע לא היה ולא יהיה בארון, הכל תלוי נסיבות והקשר....]
כל הקלישאות כבר נאמרו על הסאוב והשחיתות של העסקונה הליטאית... [יעקב אשר הגדיר את הדברים היטב, יש לנו די אנ אי של של מפלגה, של גרוסמן ודרשוביץ, של אלפר ופינדרוס, של גפני וגוטרמן, של מונטג וגרינברג, של שפירא ורובינשטיין בכל מקום קטטות ומריבות בלתי פוסקים, אף פעם לא מרוצים,,, ולא שכחנו את אלעד או ביתר]...
הדבר ששברת אותי באמת וגרם לי לפיק ברכיים אמיתי, . התדרוך של נכד הגר"ח אחרי האיום של אגודת ישראל בפרוק הקואליציה אם חוק הגיוס לא יעבור, [עיין בכתבה של אבי בלום] כיוון שלדעתם עם איזה חשבון ואיזה פלפול סרק כלשהו פרוק הקואליציה משרת את פורוש וליצמן הם יהיו נגד, גם בדבר קריטי כמו חוק הגיוס אין שיקולים עניינים, אף אחד לא דרש מהם לשם שמיים,,,, רק שיקול לגופו של עניין,,, הבנתי שמדובר בתחתית של התחתית, בזיבורית של הציבור החרדי,ממש רק אין יראת השם והרגוני,... התדרוכים של אנשי דגל נגד אגודה והמועצת לא פסקו לרגע הכל סובב מצדם על עניין אחד מי מוביל את המאבק, מי בראש, ...הגיוס לא מעניין אותם וכפי שכתב יעקב פרידמן יש קבוצה אחת בציבור הליטאי שתמיד יהיה אצלה חוק גיוס ויש קבוצה שאף פעם לא יהיה אצלה חוק גיוס, וכדי בזיון וקצף.....אין מצב לדיון ענייני בשום נושא!!!!!!
התדרוכים של אבי בלום מתעלים על עצמם משבוע לשבוע, הוא כותב על תבונתו ותפיסתו המהירה של הגרמ"ה הירש ממש ברגע אחד הוא הקיף את כל חוק הגיוס,,,לעומת התפיסה החלשה והאיטית של המועצת שזקוקה לתזכירים ולליבון ארוך של הדברים[ הוא אולי מנסה לתרץ למה פה היה דיון ושם לא....] הדבר כמובן הזכיר לי את הסיפור על הגר"ח שבאחת מהמלחמות שהתנהלו ברוסיה הוא אמר שכך וכך יעשה הצאר, בסוף הצאר לא עשה את המהלך של הגר"ח מששאלו אותו על זה אמר הגר"ח מה לעשות שהוא לא התנהג בהגיון... מה שווה ההבנה הישרה של הרב הירש אם בסוף בג"צ תמיד עושה מה שבא לו?
אני מציע למתדרכים הליטאים להפסיק לתדרך ולמכור לנו את מרכולתם, אף אחד לא קונה את זה יותר, ברור לכולם היום שאין ולא הייתה אף פעם מנהיגות ליטאית, מדובר ברבנים שבוחרים מי מהבריונים הפוליטיים ישתמש בהם!!!ויגרוף לעצמו את התואר הנהגת הדור.... שיספרו לנו על דבר אחד קונסטרוקטיבי שהם פעלו בציבור שלהם????
לא מתביישים להשתמש ברב ישיש שכמעט 90 שנה אומר שיעורי תורה כדי להחליט גרינברג או מונטג,,,,בטוענה שמדובר בגופי תורה, בהנהגת הדור, די לחרפה די לביזוי,די לשימוש הציני ברבנים!!!!!מסולביציק ועד סילמן....
הרבנים הליטאים מצויינים באמירת שיעורים לא פחות ולא יותר שום קשר להנהגה, וכפי שאמר אחד מגדולי ראש הישיבות הליטאים, בעבר ניתן היה לסמוך על פסקי רבני הונגריה למרות שלא ידעו ללמוד בגלל שהייתה להם סייעתא דשמיא לפסוק נכון בגלל היראת שמיים שלהם היום עם ירידת הדורות....
יש כמובן מעשה רב שמוכיח את דבריו, כולנו גדלנו על סיפורי סגירת וולוזין בעקבות גזירת הלימודים הכללים, עכשיו שנפתחו הארכיונים ברור שהרבנים לא הבינו את "הגזירה והמציאות"אבל בכול אופן הייתה להם סעייתא דשמיא בגלל היראת שמיים שלהם וסגירת וולוזין הביאה לפריחת עולם התורה סלובודקה מיר גרודנה קמניץ, אבל עם ירידת הדורות.....וד"ל. אהבתי את הסיפור שהגבירים בארה"ב נותנים כסף לדוד שפירא כדי שיפתח כוללים, מה השלב הבא הם יכתירו אותו לגדול הדור? זהו הנהגת הדור ויתרה על תפקיד גבאי הצדקה של עולם התורה?
אני מבין שביקורת על ההתנהלות הזאת לא נשמע מאבי בלום וריבלין האינטגרטי נעלם הם צריכים גיפ חדש כמו של הרב קנייבסקי לכן הם מוכנים להפיץ את הרפש הזה....
תוקן על ידי דברוני ב- 26/07/2018 13:42:16
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-26/7/2018 13:48 |
|
| |
מי שקצת למד יכול לראות שהמשגיח הרב וולבה זצ"ל כותב על עולם הישיבות של לפני ואחרי השואה המשבר והאתגר של עולם הישיבות כהיום בוודאי שיש מה לתקן אבל שום תיקון לא יוכל להיות וההיפך רק קלקול טוטאלי מהדרך שעולם הישיבות צועד בו כיום. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-26/7/2018 14:47 |
|
| |
| דברוני כתב: |  |
הפוסטים של כותב האשכול שעולים על בסיס שבועי[העיירה בוערת וכדומה] בפורום, מורכבים מ3 הנחות, 1 יש בעיה, 2 נציף אותה בפורום,"המראה" הוא קורא לזה,, 3החשובה מכולן, אם רק גדולי הדור ידעו מהבעיה הם יפתרו אותה...
1הנחה ראשונה, האם יש בעיה בישיבות? האם ניתן לסמוך על דבר הבחורים כמו שהוא מביא פה, בחורים של ימי האהבה והשנאה? מי יתקע לידי שלא מדובר בפוסט עם מצב רוח חולף?ומחר הבחור יקום עם מצב רוח אופטימי יותר?בכלל הנטייה לדרמטיזציה בגיל הטיפש עשרה ידועה ומוכרת, בנוסף הנטייה בציבור הליטאי לראות את חצי הכוס הריקה ידועה, צרות העין לגבי האחרים[כמו הזלזול בבעלי בתים ,או בלומדי בקיאות וכדומה]משפיעה על צורת ההסתכלות העצמית גם כן, ולכן גם אם הבחור או אחרים לא מפרגנים לעצמם על ההישגים שלהם, עדיין אין לנו פה "דעה אובייקטיבית,"
אני מציע להגדיר לעצמנו את הציפיות מהישיבות ואז לבחון אותם ולא להתייחס להרגשות תחושות ומצבי רוח....
2הנחה שנייה המראה שהוא מציב בפורום תגיע לרבנים הליטאים,,,,האם לדעתו הגרד"ל או הגרמ"ה הירש קורא או חבר בפורום הזה ודומיו? או שהוא חושב שהגרי"ג יתפנה "מהנהגת הדור" קרי ההכרעה רבת המשמעות מונטג או גרינברג?שפירא או רובינשטיין? פינדרוס או דיידטש? הגר"ח לא פנוי כרגע כפי שהתפרסם הוא מנפיק כרגע ברכה מיוחדת לבין הזמנים ברכה עם פג תוקף משהו חדשני לגמרי, אפילו הברכומט מסמיק מהחידוש הזה.
3ההנחה "החשובה מכולם" שאם הרבנים רק יקשיבו לי ויסתכלו במראה הם גם יציעו את הפתרון שלי....אז זהו שלא, ממש לא, לא מבין את הרציונל שלך אם יש 20 אחוז שלא מסתדרים עם עולם הישיבות אז ה80 אחוז צריכים לשנות את עצמם בשבילם? איזה הגיון מעוות זה? שה20 אחוז יתאמצו ויתאימו את עצמם לרוב ולא ההפך,,,[הדברים תקפים גם אם זה היה 50 אחוז, עכשיו שמדובר ב20 אחוז ועוד עם בעיות רקע [כפי שכתבת בפוסטים קודמים] שלא קשורות לצורת הלימוד קו"ח]
כבר כתבתי בעבר, אחד מגדולי ראשי הישיבות אמר זאת מפורש, כל עוד הישיבות לא מתרוקנות לא נשנה את השיטה, [לדעתו המוסרניקים נכנסו לישיבות רק כשהם התרוקנו, ק"ו בן בנו של ק"ו להשכלה וכדומה]
ישנם מספיק אנקדוטות המוכיחות את הדבר, ידועים דברי ר חצקל לווינשטיין שפה[ בפונוביז]לא שרים שירי שבת, פה יש חשיבות רק ללימוד התורה!!!! [למרות המחיר שהדבר גובה כפי שסיפר הרב שך שבנו עזב את הדת בגלל שחסר לו החמימות של זמירות שבת] אם הרבנים התנגדו לחמימות בסגנון החסידי קו"ח בן בנו של קו"ח להשכלה או לכל מיני פתרונות בסגנון ב"צ,
בישיבת באר יעקב היה רפיון בסדר בקיאות ,הציע הרב וולבה ללמוד בקיאות בבוקר[הרציונל היה שעין לומדים בחשק ובתחילת היום לומדים בחשק]זה יגרום שילמדו בחשק בקיאות כי זה בתחילת היום ואחה"צ ילמדו בחשק בגלל שזה עיון הרב שפירא לא הסכים כי לא משנים מצורת וממסורת הישיבות....
לא משנה הסיבה, חוסר רצון או חוסר יכולת, שינויים בישיבות לא יהיו בעתיד הנראה לעין חבל על הזמן והפוסטים...
בכלל החשיבה הילדותית כאילו הרבנים וכל רב מסוגלים להכל ["הם רופאים" ראה הסיפור עם החזו"א שהראה איך לנתח מוח] לא רק שאין להם השפעה על השוליים, או על עסקנים מהסוג של גרוסמן וב"צ,
גם על המובחרים שבהם אין להם השפעה, אפילו ההחלטה על קצב הלימוד הם לא מסוגלים להעביר, ראה דרשות הרב שך על ההספקים וההספקים בפועל,,,, הנהגת הרבנים הליטאים מתחילה ומסתכמת באמירת שיעורים מצויינים, בזה זה מתחיל ובזה זה נגמר,, וכמובן בבחירת העסקן שישתמש בהם "הנהגת הדור"...
מי שרוצה באמת דיון עמוק ורציני יקרא את ספרו של הרב שגר [בתורתו יהגה על חוסר החיבור הנחת והמועקה בציבור הדתי לאומי מהלימוד בצורה הישיבתית הרגילה]לכן לא הבאתי פה "פתרונות" שנהוגים במקומות אחרים[כמו בגור] 15 מסלולי לימוד, יעדים, בחינות,בקיאות עיון, שינוי גילאים בישיבות וכדומה, כל חברה ומה שמתאים לאופיה ולשיטתה בלימוד התורה, בלשמה, ובשאר עבודת השם.
הפוסט נכתב לבקשתו של סקופער באשכול אחר הוא התגעגע לכתיבתי העילגת והמודגשת....
תוקן על ידי דברוני ב- 25/07/2018 12:59:03 |
|
הרב דר אפרים שך זל הבן של הרב שך זצל לא היה חילוני!! הוא היה דתי עם כיפה שחורה ! אני. הכרתי אותו אישית !! הוא היה אדם חריף אינטלגנט ומוכשר !! מאיפה הבאת את הסיפור שלא שרו בבית זמירות ?? אשתו של הרב שך היתה רוקחת שלמדה רפואה !! מי החליט שרק 20 % לא מתאימים לפס היצור החרדי ?? ולמה כל הנערים צריכים את אותו פס יצור ?? למה אין הרבה סגנונות של ישיבות ???בעולם החרדי !! נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-27/7/2018 06:51 |
|
| |
אין לי שום בעיה עם ביקורת ועם מבקרים, אך אני לא אוהב מבקרים שמבקרים את כולם חוץ מאת עצמם.
אני כליטאי מלא ביקורת על מה שקורה אצלנו. כמו כל דבר בחיים, יש דברים שאפשר לשנות ויש דברים שזה בלתי אפשרי, כמו הטיטניק שכבר היה קשה ובלתי אפשרי לשנות לה מסלול ברגע האחרון והיא התנגשה בקרח.
אבל כשאתה מדבר על זקני הרבנים הליטאים שלא שולטים וביחד עם זאת מתעלם עם הפארסה הזאת שנקראת מועצת גדולי האדמו"רים על שלל החלטותיהם בשנה האחרונה (הפסיקו חילולי השבת? החוק עבר עד סוף הקדנציה? ליצמן התפטר?) זה נקרא ביקורת לא עניינית. נכון שבתוך החסידויות האדמו"רים שולטים חזק אבל הציבור הליטאי אף פעם לא הנהיג את השוונצונעס על עצמו. גם כשהרב שך שלט בכל כוחו אז, בישיבת חברון למשל התנהלו עצמאית בישיבה. אף פעם לא הייתה הנהגה פרטנית כוחנית כמו אצל החסידים שהאדמו"ר ומקורביו שולטים בכל האנשים עד לפרט האחרון, מאיזה לבוש ועד איפה ילמדו הילדים...
לצערי, אין כיום הנהגה חזקה בשום מקום. הנכדים והמזכירים שולטים בכל מקום, בדרך כזו או אחרת.
עם כל הביקורת שיש על הישיבות דהשתא, כבר כתבתי כאן שזה מצב הדור ואין הרבה מה לעשות. אני כלל לא חושב שבישיבות החסידיות המצב טוב יותר. צא וראה. יחד עם זאת, ב"ה הציבור החרדי על גווניו מצמיח אלפי אלפים של גאונים בתורה וחסידים צדיקים עובדי ה'. כך שאפשר לבחור להסתכל על החצי הכוס הריקה או להיפך, בחירה אישית של של כל אחד.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-27/7/2018 11:22 |
|
| |
סקופער כתב [quote]אין לי שום בעיה עם ביקורת ועם מבקרים, אך אני לא אוהב מבקרים שמבקרים את כולם חוץ מאת עצמם.אני סומך עליך על סגן על כבר היה ועל הרב שך שיבקרו וביקרו את החסידים.....
אני כליטאי מלא ביקורת על מה שקורה אצלנו. כמו כל דבר בחיים, יש דברים שאפשר לשנות ויש דברים שזה בלתי אפשרי, אני בהחלט חושב שיש דברים שאי אפשר לשנות,[כמו עולם הישיבות]אבל יש דברים אצלכם שאתם מוכרחים ממש לשנות שום טיטניק לא יעזור, הנטייה למירמור, חוסר סיפוק, חדוות המחלוקת והאנרכיה חייבים להיפסק!!!!!
זה גם נורא קל, שהרבנים לא יתנו את הלגיטימציה ואת שמם הטוב לבריונים הפוליטיים שלכם כפי שבקש הגרד"ל, שלא יקנו את דברי החנופה כאילו מישהו מחכה לדעתם, משתמשים בהם רק לצורך מריבות פוליטיות כוח שררה כבוד וכסף!
אבל כשאתה מדבר על זקני הרבנים הליטאים שלא שולטים וביחד עם זאת מתעלם עם הפארסה הזאת שנקראת מועצת גדולי האדמו"רים על שלל החלטותיהם בשנה האחרונה (הפסיקו חילולי השבת? החוק עבר עד סוף הקדנציה? ליצמן התפטר? המאבק על השבת הוא מתמשך והוא ישא פירות בעתיד[כמו שהיה עם שפע שוק] לעת הזאת הבעיה היא לא החילוניים אלא עסקנים חרדים שמשתמשים ברבנים כדי לשים מקלות במאבק כפי שעשו גם בשפע שוק!!!! וכמו עשיתם בחוק מיהו יהודי, ובעוד פעמים,[רק 25 אחוז תקציב במשלת בגין ולא מאה אחוז] התפקיד העיקרי של דגל כפי שהיא רואה אותו הוא מסמוס ההישגים של שאר הקבוצות בחברה החרדית, כך שהרב שך יוכל להגיד שדרעי עשה בשנה אחת מה שאגודה גור לא עשו בארבעים שנה,,, וד"ל!!!!
היה ניסיון להושיב את 3 המועצות בעניין ותראה מה קרה, המועצה של אגודה נכנסה לדיון כדי ליצור איזה שהוא מהלך אפקטיבי, ואילו המועצת של דגל באה בכוונה הפוכה כדי לפוגג את המתח של המחאה שצבר תאוצה באותו זמן בעקבות האתרים, כל אחד בא מכיוון שונה והפוך לפגישה,,,,חלק כדי להעלות את רף המאבק וחלק כדי למסמס אותו,,,וגם הסיכום שהיה לפני הפגישה על הודעה משותפת חריפה מוסמס,,,אני מניח שבאגודה הבינו את המסר ובחוק הגיוס כבר ישבו לבד וד"ל.
לגבי ליצמן התפטר או לא, אני מצפה ממך לרמה גדולה יותר מהנעייסים החרדים, איום בהתפטרות הוא טכניקה ולא מהות, הרצון הוא לשנות את חוק הגיוס בהתאם לצרכים החרדים ובצורה שבית המשפט לא יוכל להתערב יותר, הכל לפי העניין, פעם איימו שאם הוא לא יעבור אז ילכו לבחירות ופעם שאם הוא יעבור אז ילכו.
מה עשו העסקנים המרושעים והטיפשים שלכם שחוק הגיוס לא מעניין אותם, במאבק על מי מוביל ומי הנהגת הדור מבחינתם,, הם עצרו את הבחירות שהיו יכולים להיות אחרי העברת השגרירות ותפיסת המסמכים האירניים, עם 35 מנדטים לליכוד, וריסוק מפלגתו של ליברמן וכחלון, תוך אפשרות להעביר את החוק בצורה הכי נוחה לחרדים עם פסקת התגברות או חוק לומדי תורה. [הזדמנות פז הוחמצה בגלל הרשעות והטיפשות של העסקנים והנכדים המתועבים שלכם]
נכון שבתוך החסידויות האדמו"רים שולטים חזק אבל הציבור הליטאי אף פעם לא הנהיג את השוונצונעס על עצמו. גם כשהרב שך שלט בכל כוחו אז, בישיבת חברון למשל התנהלו עצמאית בישיבה. אף פעם לא הייתה הנהגה פרטנית כוחנית כמו אצל החסידים שהאדמו"ר ומקורביו שולטים בכל האנשים עד לפרט האחרון, מאיזה לבוש ועד איפה ילמדו הילדים... זה בדיוק מה שאני אומר לרב שך לא הייתה שום מנהיגות פוזיטיבית, קונסטרוקטיבית, הוא הצטרף לבריונים הפוליטיים שלכם ונתן את שמו ואת הקרדיט שלו למחלוקת, מה אתה חושב שיזכרו מהמונח הנהגת הדור? מהרב שך את הפילוג בציבור החרדי ומהרב שטיינמן את הפילוג בציבור הליטאי, מה מזמנת לנו ההנהגה הנוכחית ימים יגידו...
יזכרו כמובן את ההגדרות הלמדניות שלכם לרבנים, טרייף יתומים, זקנים ממרים, אפיקורסים, רבנים לנשים וקטנים.
האמת לא הבנתי למה קראת לי להצטרף לדיון באשכול על מי אומלל יותר אנשי התקנות או אלה שמשלמים סידור מלא לבחורים שמתאמנים בחדר כושר,,,,ולא קראת לי באשכול על השוונצאות דווקא פה היה לי מה לתרום,
עלו 3 אשכולות בנושא השוונצאות[תרבות ההערצה וציות שקיימת בציבור החרדי]1ויזניץ מרכז, 2אתה העלית את הנושא בהקשר לישיבת דרך ורש"י חששת מתופעות כמו ברלנד,,] "הדאגה והביקורת" שלך היא תמיד מתנשאת ופטרונית לשוליים של החברה החרדית או הליטאית, לא משהו שבאמת מדאיג או מאיים עלינו כחברה[רבנים שרלטנים תמיד יהיו, האם בגלל שיש רבנים כמו הרב מצגר צריך לבטל את מוסדר הרבנות של הרב אליישיב?כנ"ל לגבי אדמורים]
צריך להבין שלולי מוסד השוונצאות לא היה קיום לחברה החרדית בימנו, לא סתם מעמד וכבור הרבנים ירד בדור האחרון[רבים דנו בדברים למה] לעומת הראשי ישיבות עם תרבות הערצה וציותבסגנון חסידי שרדו גדלו והתפתחו.
אשכול 3 העלה אני כבר חוזר,אחד מגדולי ראשי הישיבות נסיך לבית סלובודקה חברון מתפשט ומתערטל בציבור מהשעון היוקרתי של איש גדלות האדם בגלל שהנכד של הגר"ח ביקש איים עליו,היש לך שוונצאות גדולה מזו? ברור שבתחרות בין 3 המקרים והאשכולות על השוונצאות אתם לוקחים בהליכה,,,,
יותר מזה ההשוונצאות של דגל התורה היא השוונצאות שעליה צריך להתריע לזעוק ולפתוח אשכולות אין ספור,, יכול ראש ישיבה עם תרבות הערצה וציות[הנהגת הדור והיחיד] לדחוף את כל קהלו לקלחת גיהנומית, להפוך את אנשיו לבריונים אנשי וטרף זרוע אף קודקוד,לחבורה אנרכיסטית תאבת מחלוקת וקטטות,חבורת ערסים מושכי זנבות, פה צריך לצעוק פה צריך להתריע פה צריך לבכות וליילל!!!
ראו מה ביני לבין חמי? לבגין הרגו אנשים והוא זעק מלחמת אחים לעולם לא, ואילו פה חילוקי דעות על הקצאה, הופך רב בעזרת השוונצס שלו למלחמת אחים שעד עכשיו הציבור סובל ממנה,,, אבן שזרק.....
דבר טוב אחד אפשר להגיד על גפני בין ק כבן כ, בדיוק כמו שהוא נכנס לביצה הפוליטית כך הוא יוצא ממנה, אותו זוליק, אותו אדם תככן רודף קטטות ומריבות עלובות, קנאה חולנית כבוד גאווה ומחלוקת מזה עשויה האישיות שלו....
לצערי, אין כיום הנהגה חזקה בשום מקום. הנכדים והמזכירים שולטים בכל מקום, בדרך כזו או אחרת. דבר בשם החברה שלך לא בשם חברות אחרות וד"ל
תוקן על ידי דברוני ב- 27/07/2018 11:43:43
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-29/7/2018 12:01 |
|
| |
מה שלא הצלחתי להבין אצל פותח האשכול האם מדובר בצ"ול נוברדקאי עם ראייה פסימית של החיים[ העיירה בוערת, ועוד] או שמדובר באיש גדלות האדם עם מבט אופטימי לחיים, יש לו פתרון קלי קלות לכל הבעיות,
האמת שלא ברור לי מה קדם למה המבט האופטימי[הפתרונות] או המבט הפסימי הבעיות....עוד דבר שלא הבנתי, אחת הטענות על הישיבות שיש שטנץ אחד לכולם, האם הפתרון שלו הוא שטנץ חדש לכולם????
מה שחסר לי באשכולות שלך זה ההקשר ההיסטורי תרבותי לבעיות בישיבות מתי התחילו הבעיות וכדומה,
יאמר ברורות עוד לפני התחלת הדיון, מבט מפוכח עם פרופורציות נכונות מראה שחב"ד לא התפרקה בעקבות מות המשיח או העלמתו, המזרחיסטים לא נשברו בעקבות גוש קטיף, ואפילו אנשי השלום לא קיפלו את הדגלים שלהם בעקבות האין פרטנר, זו דרכו של עולם ושל המאמין או האידאולג, העבודות והמציאות לא מפריעים לו החיים ממשיכים מכח האנרציה, אני כמובן לא שותף לתאור הקודר שלך של אחרים ושל אבישי בן חיים.
מצד שני כמובן אני לא טומן את הראש בחול כמו כבר היה, אני מבין שפרויקט חייו של הרב שך היה פרוק החרדיות, זה התחיל מבחינתו "בניפוץ אלילים" כמו משיח שקר, יתומים. טרייף, חמור נושא ספרים ע"ל. וזה נגמר בזקן ממרא אפיקורסים רבנים לנשים וקטנים, פגיעה אנושה במעמד הת"ח באופן כמעט בלתי הפיך! [מדובר באבן יסוד בחברה החרדית עיני הדור ושאר קלישאות] לא סתם זה כבר לא מזיז לאף אחד ואף אחד לא מכחיש שהעסקנים ונכדים משתמשים ברבנים מצד אחד ומצד שני יש חצופים ששואלים רבנים מהיכן דנתוני....
יותר מזה, משבר החברה החרדית הפטריארכלית הוא כמו של המשפחה הפטריארכלית וד"ל.
פרוייקט פרוק החברה החרדית [בעיקר של הליטאית] של הרב שך יוצר לנו לפחות 3 קבוצות, 1מושכי הזנבות אנשי הקלישאות בסגנון הערל וגרוסמן, 2 בולי העץ והשוונצים מורידי שעון היד. 3הקבוצה שלך שהולכת לכיוון פא"י מזרחי
כל זה כמובן משפיע רבות על הישיבות, על האווירה והאמונה הדתית,בצדקת הדרך,מי מאמין בתאוריית נזר הבריאה, כשהוא רואה את הרבנים מכל הדרגים מושקעים בדבר אחד בלבד, מונטג או אבוטבול, פורוש, פינדרוס או דייטש,[בלי חזון ומעוף צרות אופקים וצימצום מדהימים]
כל בחור ישיבה מבין שנזר הבריאה היא דרגה קטנטנה מול "הנהגת הדור" הטופ שבטופ זה פוליטיקה... פלא שהם ממלאים את יציע בכנסת? מה יעשה הבן ולא יחטא?
ברור לכולם שאף אחד אצלכם כבר לא מאמין שהעיסוק בתורה הוא הנעלה מכל, מסופר על הרב שך שרגז כששמע על ראש ישיבה חסידי שנהיה אדמור והפסיק להגיד שיעורים, וכי יש דבר גדול מללמוד תורה ולהגיד שיעורים הוא זעק?! כנראה שהתשובה שלכם כן!!! "הנהגת הדור" העיסוק בפוליטיקה ועוד באופן של צרות אופקים עיסוק בחור של הגרוש, מונטג, שפירא פינדרוס פורוש...
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-29/7/2018 13:10 |
|
| |
|
|
|
|