|
|
| נשלח ב-26/7/2018 18:06 |
|
| |
מיימוני,
אם היא היתה אומרת שבעקבות החלום יש חובה לבוא לעצרת היו צודקים דברך , אך כיון שהחלום רק היה ממריץ לעשות את העצרת איני רואה בעיה בכך
ודאי כבודו יסכים שאם אדם חלם שאמרו לו שהוא צריך ללמוד דף היומי, ואותו אדם חשש לדברי החלום והחל ללמוד דף יומי , האם נאמר שיש פסול בהתנהגותו? אך אם אדם חלם חלום שעל כל יהודי ללמוד דף יומי, ובעקבעות החלום אומר לרבים שיש עליהם חובה ללמוד דף יומי נראה בכך פסול כיון שאין לסמוך על דברי החלום.
כנ"ל במקרה הנ"ל כל עוד החלום הוא רק דבר המניע את האדם לעשות פעולה שאין בה פסול(במקרה הזה עצרת תפילה) אין בעיה לפעול ע"פ החלום , כל עוד לא מצווה על אחרים לעשות מעשה בגלל חלומו .
|
|
|
|
| נשלח ב-26/7/2018 18:06 |
|
| |
| מואדיב כתב: |  | בכל המקרים בהם הייתי נוכח בתפילה בכותל שאורגנה במיוחד כדי לקרוע שערי שמים, לבריאותו של מן דהו שרק נס יעזור לו להחלים - לא התחולל נס, והוא נפטר אחר כך.
אתם בטוחים שתפילה בכותל זו לא סגולה לגרום להסתלקותו של מישהו?
|
|
[כאן בפורום למדתי: מכיוון ש 100% מן הגירושים קורים אצל זוגות שעברו (בשלב כלשהו בחייהם) נישואין, ברור לחלוטין שנישואין הם הגורם מספר אחת לגירושין...]
תוקן על ידי אמשלום ב- 26/07/2018 18:06:50
|
|
|
|
| נשלח ב-26/7/2018 20:50 |
|
| |
אם רוצים לדעת מה עוזר אל מלא רחמים למתים צאו וראו מה עוזר המי שברך והתפילות לחיים.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/7/2018 23:36 |
|
| |
אברם העברי
איקון ירוק מאד!
שלישישי
הערה מצויינת מנוסחת להפליא. לצערי לא הבנתי את המסר למרות שנהניתי.
מואדיב
אני מכיר מקרים שבהם לאחר התפילה החולה האנוש החלים וחי עוד זמן, לפעמים קצר לפעמים ארוך. כמובן אין לי שום ידיעה אם התפילה היתה זו שהועילה או שמא חכמת הרופאים, או חוסן טבעי של החולה. ואולי אפילו ידע (לפעמים) שמתפללים עליו).
|
|
|
| נשלח ב-26/7/2018 23:41 |
|
| |
משתדל
הצגת כמה מקרים שראוי לעיין בהם. אבל האופן שבו אני רואה אותם שונה משלך.
א. אם אדם למד דף יומי בעקבות חלום, כיון שלדעתי דף יומי זה דבר מצויין, אז הסתמכות על החלום יכולה להיות טובה או רעה (תלוי איך הוא מבין את החלום) אבל התוצאה טובה. יש תוצאות טובות מאד לפרשנויות ככה ככה.
ב. אם אדם קרא לאחרים ללמוד דף יומי כיון שחלם שזה חשוב, זה רע בעיני. לא משתיתים לימוד תורה על חלום.
אבל נכון הוא שחלום על קריאה ללימוד תורה נראה לי באמת כדבר טוב.
יש אשכול חדש על הרמב"ם ובו אכתוב נקודה מעניינת ברמבם. כוונתי לכך שהרמב"ם מתיר בנסיבות מסויימות ניחוש של בדיעבד. ומכאן, באופן לא תקף לוגית אבל על דרך הדימוי, יתכן שיש אופנים שבהם המשפט "חלמתי ולכן" לא יהיה מזיק.
ג. לעומת זאת, הקריאה על סמך חלום שלי לבצע דברים שאין בהם ממש או שהם מזיקים (כמו "סודות" של התורה) היא פסולה גם בגלל המקור וגם בגלל התוכן.
החילוק בין "חובה" לבין "המלצה" אינו מספיק בעיני. יותר מכך, השולחן ערוך מלא בהמלצות שנפתחות במילה "טוב ל..." שהפכו איכשהו לחובות גמורות אצל שואלים ומשיבים. וזה נושא בעייתי נוסף בעיני.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/7/2018 09:30 |
|
| |
| מיימוני כתב: |  | |
לצערי לא הבנתי את המסר למרות שנהניתי.
|
|
מדי פעם יש לך ביקורת על הקבלה וכעת על חלומות. כוונתי הייתה, שמשום מה אתה לא בודק את הגבינה שלך. לא מצאתי אצלך מצב שבו אתה מעמיד במבחן את האמונות, מחשבות שלך. ולא מצאתי אצלך את מעשה חוני המעגל: "איני זז מכאן עד שאדע את האמת"
|
|
|
|
| נשלח ב-27/7/2018 09:37 |
|
| |
| מואדיב כתב: |  |
ממצא אמפירי - כנקודה למחשבה:
בכל המקרים בהם הייתי נוכח בתפילה בכותל שאורגנה במיוחד כדי לקרוע שערי שמים, לבריאותו של מן דהו שרק נס יעזור לו להחלים - לא התחולל נס, והוא נפטר אחר כך.
אתם בטוחים שתפילה בכותל זו לא סגולה לגרום להסתלקותו של מישהו?
|
|
אם הוא נפטר זה סימן שהבאת את המנחוס שלך לתפילה...
וברצינות, איך אתה מתפלל אם אם אתה לא מכיר, יודע, למי אתה מתפלל?
|
|
|
|
| נשלח ב-29/7/2018 09:21 |
|
| |
אני הק' חלמתי, שבת קול באה אלי בחלום וביקשה ממני להודיע לציבור, שלא להאמין למי שאומר שבת קול באה אליו בחלום. לא אופתע אם בעתיד בעלת החלום תהיה מרצה מבוקשת בערבי נשים פתיות, ובהם תספר על חלומותיה.
תוקן על ידי נישטאיך ב- 29/07/2018 09:21:44
|
|
|
|
| נשלח ב-29/7/2018 09:29 |
|
| |
שלישישי
אני משתדל לבדוק כל מה שאני יכול. היו ימים ושעות בחיי שבדקתי את כל אמונותי, מה שלימים קיבל את הכינוי בפורום "מעשה דקארט". מאז אני מסתמך בדרך כלל על מסקנותי. כמובן, כשאני מגלה פרט מידע חדש שאני מזהה כבעל משמעות עמוקה לאמונות היסוד שלי, אני בוחן אותן שוב ומשבץ הכל ביחד.
האם אני מצליח? איני יודע. אני מקוה שכן.
אם לא נוכחת בכך, אז יתכן שלא קראת כל מה שאני כותב, או שלא דיווחתי על כל מה שעבר עלי, באופן משמעותי, בחיי. האם אני חייב להציג בפניך את כל שיקולי? אני כותב מה שנראה לי חשוב ויכול להועיל לרבים.
אם אתה מוצא ערעור על דבר מסויים, פתח אשכול שאלות למיימוני ואנסה לענות. לא מבטיח. מה שיהיה רלוונטי אשתדל לענות בל"נ.
אולי אפתח זאת עבורך? אולי גם אתה תרצה להראות דוגמא אישית איך בודקים כל דבר. ולפי מה מכריעים.
קראתי מה שכתבת למואדיב.
איני זכאי לדבר בשמו, אבל מה זה "מנחוס"?
שאלת איך מתפללים למי שלא מכירים. שוב, איני זכאי לדבר בשם מואדיב, אבל מדוע אתה סבור שאין מכירים את אלוקים? לפעמים, מנסיוני, דווקא התפילה, תכניה והחוויה, מאפשרים לנו להכיר יותר. כפי שאני מכיר אותך ואתה אותי מתוך הדו שיח בינינו, כך כשאני מתפלל ואני חווה שה' מקשיב לי - אני חש שאני מכיר אותו יותר.
האם יש כאן מצב דיכוטומי, או כן או לא באופן מוחלט, שמונע לוגית מצב בינים שבו אני מכיר את ה' אבל לא יודע עליו הכל?
|
|
|
|
|
| נשלח ב-15/8/2018 12:54 |
|
| |
דאג להביא את הפרנצע'ס והרבי התגלה אליו בחלום
הסיפור שמפעים את חסידי ויז'ניץ בלונדון: חסיד מישראל עזר בפרנצע'ס וזכה כי הרבי הישיש התגלה לו בחלום וקרבו בטיש • הסיפור המלא
|
|
|
|
| נשלח ב-16/8/2018 12:26 |
|
| |
[quote
אבל מה זה "מנחוס"?
שאלת איך מתפללים למי שלא מכירים. שוב, איני זכאי לדבר בשם מואדיב, אבל מדוע אתה סבור שאין מכירים את אלוקים? לפעמים, מנסיוני, דווקא התפילה, תכניה והחוויה, מאפשרים לנו להכיר יותר. כפי שאני מכיר אותך ואתה אותי מתוך הדו שיח בינינו, כך כשאני מתפלל ואני חווה שה' מקשיב לי - אני חש שאני מכיר אותו יותר.
האם יש כאן מצב דיכוטומי, או כן או לא באופן מוחלט, שמונע לוגית מצב בינים שבו אני מכיר את ה' אבל לא יודע עליו הכל?
[/quote]
אתה לא מכיר את ה' ולא יודע עליו כלום.
וזה לא רק אתה.
היהדות לא מכירה את ה' ולא יודעת עליו כלום. ואף אחד לא יצליח להראות שזה לא נכון.
"מנחוס" ("מזל רע", מערבית, מילה מוכרת בשפת הרחוב הישראלי). https://he.wiktionary.org/wiki/%D7%A0%D7%97%D7%A1
|
|
|
|
| נשלח ב-16/8/2018 13:02 |
|
| |
ודאי שאדם לא יודע כלום על ה'- רק שרלטנים המרמים בעיקר את עצמם יודעים . בכל מקרה אדם מאמין שיש אלוקים. והוא מתפלל אל מה שהוא מאמין. ובפרוש לא יודע אם הוא קיים. נקודה למחשבה- הרי כל טחד מדמיין את האלקים במחשבתו ליבו. כל אחד לעצמו. נמצאה כי לא מתפללים ומאמינים באותו אלוקים.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/8/2018 15:54 |
|
| |
לפעמים, מנסיוני, דווקא התפילה, תכניה והחוויה, מאפשרים לנו להכיר יותר. כפי שאני מכיר אותך ואתה אותי מתוך הדו שיח בינינו, כך כשאני מתפלל ואני חווה שה' מקשיב לי - אני חש שאני מכיר אותו יותר." עד כאן מיימוני.
לפעמים, מנסיוני, דווקא התפילה ,תכניה והחוויה,מאפשרים לי להכיר יותר. כפי שאני מכיר אותך ואתה אותי מתוך הדו שיח בינינו כך כשאני מתפלל ואני חווה שכוס התה של ראסל ומפלצת הספגטי המעופפת מקשיבים לי -אני חש שאני מכיר אותם יותר.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/8/2018 17:30 |
|
| |
ספרן,תודה. אכן קישור מעניין שנוגע במשמעות הסאטירה.
סאטירה ,כידוע,היא ז'אנר רציני מאד וזה בדיוק הטיעון של חברי כנסיית מפלצת הספגטי המעופפת.
המחאה שלהם נגד הדת באמצעות הסאטירה היא דרך מרשימה להוכיח את רצינות טענתם.
,מעניין לעניין (לדעתי קשור מאד ) הנה מה קורה לכמרים בארצות הברית. כנראה שאיסורים יתרים דווקא עושים את הפעולה ההפוכה . אחרת איך ניתן להסביר את ריבוי המקרים המבהיל שם? (פה בארץ זה מתחת לשטיח ורק מעט מקרים מתגלים לאחרונה פה ושם שמצביעים שהתופעה קיימת גם כאן.)
www.haaretz.co.il/news/world/europe/.premium-1.6401866
|
|
|
|
|