|
|
| נשלח ב-31/8/2018 13:16 |
|
| |
א. מינוי "הבוגד " ולצר היא בהחלט סוג של אופן להראות לו את הדרך החוצה.
ב. למי הוא מפריע בדיוק? יש אדמו"ר אחר , של חסידות בינונית, שחושב שהאדמו"רים מגור ובעלזא ושאר היהדות החרדית ,צריכים להיות "שוונצונים" שלו.
אותו באמת היה צריך להזיז בדחיפות מהמועצת. (בנימוק הצודק שרוב חסידיו לא מצביעים בכלל לאגודת ישראל, אלא לברוך מרזל .) אבל ההליגער? מה בדיוק הוא מפריע במועצת?
|
|
|
|
| נשלח ב-31/8/2018 13:28 |
|
| |
עצם נתינת זכות דעה לאדם שכזה זוהי בעיה קשה ביסודי הדת, שיעמידו אותו רשמי כצופה ומביט בלבד, הוא עלול יום אחד להפוך לבעל דעה,ויש לו זכות כזאת על פי התקנון, זוהי בעיה.
עלינו לדעת כי מסורת גדולי ישראל וחסידות בנויה על בסיס של יראת שמים ותורה אמיתית, ולא על בסיס סיסמאות שדופות וייחוס נטו, די אייניקלך פין משה רבינו היו יותר מיוחסים מההייליגער, והגיעו לאן שהגיעו (שבואל בן גרשום כהן לע"ז), תואר של קדושה נטול ממשות זהו חורבן ליהדות, קדושה זוהי דרגא גבוהה מוזמן ההייליגר ללמוד ראשית חכמה שער הקדושה ומסילת ישרים ולא לבלבל את הראש עם סיסמאות ואיומים וכו' דבר דוחה ומגעיל מאין כמוהו. ומצוה למחות על זה ולא לתת לזה מקום ולו גם של ליצנות ביהדות הצרופה.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/9/2018 16:59 |
|
| |
| פצקו כתב: |  | אבל ההליגער? מה בדיוק הוא מפריע במועצת? |
|
קודם כל אם הוא לא מפריע עכשיו זה לא אומר שלא יפריע גם בעתיד. שנית. עצם העובדה שמישהו כמוהו יושב במועצת, עלולה לגרום לאלו שהמועצת מעוניינת להשפיע עליהם, לא להתייחס אליה ברצינות הראויה, ואף להביאם לידי חוכא ואיטלולא וחבל.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/9/2018 07:33 |
|
| |
| מביטמהצד כתב: |  |
ת"ח??? איזה ת"ח??? הוא יודע להכין דרשות מ"מעיינה של תורה" ומהספרים בהם ליקטו את דברי התורה של אביו וסבו. הוא עצמו בקושי יודע חומש-רש"י.
|
|
עם כל חילוקי הדעות, את זה אי אפשר לקחת ממנו הוא יודע ספר, למה הרבה, ויש לכבד כל ת"ח, גם אם מעשיו אינם מסתדרים הראש שלך נ.ב. אין במה שכתבתי כדי להעיד שאני חסיד שלו.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/9/2018 09:35 |
|
| |
איש חשוב, כדי להיות למדן ותלמיד חכם אין קיצורי דרך וירושות. צריך לעמול.... כידוע חותמו של הקב"ה 'אמת'. כל דבר ניתן לחיקוי חוץ מהאמת. חיקוי האמת איננה אמת. מנהיג השוואנצנים משתדל ומנסה בכל מאודו להיות חקיין של אביו. ההצלחה בחקיינות עובדת טוב רק עד לקטע של הלמדנות....
|
|
|
|
| נשלח ב-7/9/2018 13:03 |
|
| |
| איש_חשוב כתב: |  |
ת"ח??? איזה ת"ח??? הוא יודע להכין דרשות מ"מעיינה של תורה" ומהספרים בהם ליקטו את דברי התורה של אביו וסבו. הוא עצמו בקושי יודע חומש-רש"י.
|
|
עם כל חילוקי הדעות, את זה אי אפשר לקחת ממנו הוא יודע ספר, למה הרבה, ויש לכבד כל ת"ח, גם אם מעשיו אינם מסתדרים הראש שלך נ.ב. אין במה שכתבתי כדי להעיד שאני חסיד שלו. |
|
האיש עם הארץ דאורייתא. הוא בהחלט יודע ספר. דהיינו, הוא יודע איך נראה ספר ולא יתבלבל בינו לבין מיקסר למשל. אבל הוא לא יודע הרבה יותר מזה. נ.ב. להגיד בטיש ווארטים מועתקים על פרשת השבוע, יכול כל אחד. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-7/9/2018 14:35 |
|
| |
| פצקו כתב: |  | א. מינוי "הבוגד " ולצר היא בהחלט סוג של אופן להראות לו את הדרך החוצה.
ב. למי הוא מפריע בדיוק? יש אדמו"ר אחר , של חסידות בינונית, שחושב שהאדמו"רים מגור ובעלזא ושאר היהדות החרדית ,צריכים להיות "שוונצונים" שלו.
אותו באמת היה צריך להזיז בדחיפות מהמועצת. (בנימוק הצודק שרוב חסידיו לא מצביעים בכלל לאגודת ישראל, אלא לברוך מרזל .) אבל ההליגער? מה בדיוק הוא מפריע במועצת? |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-7/9/2018 16:08 |
|
| |
הוא בהחלט יודע ספר. דהיינו, הוא יודע איך נראה ספר ולא יתבלבל בינו לבין מיקסר למשל. אבל הוא לא יודע הרבה יותר מזה.
נ.ב. להגיד בטיש ווארטים מועתקים על פרשת השבוע, יכול כל אחד.
|
|
אבל אני עוד זוכר אותו מזמן כהונתו כרב, שמעתי את דרשותיו לפני 30 שנה, הוא ציטט בכל דרשה, בכל אירוע, יכולת לשמוע עשרות מובאות בגמ' ובפוסקים, והוא לא עמד עם דף על הסטנדר כמו כל הדרשנים. אדם שאינו יודע ללמוד אינו יודע לצטט, קל וחומר לזכור עשרות ציטוטים ומקרותיהם.לכן לפני שאתה מלכלך - תברר
אינני מסכים ואינני הולך בכלל בשיטתו, אבל את התורה שהוא למד לא תוכל לקחת ממנו עם כל חילוקי הדעות
|
|
|
|
| נשלח ב-7/9/2018 16:58 |
|
| |
לכתוב בכל מילה שניה שאינך חסיד שלו רק.... מוכיח מעל הכל על השוואנצונעס שלך. תכתוב כך, אני לא חסיד שלו רק שוואנץ שלו. זה לא רלוונטי אם הרבי הזה תלמיד חכם, רעבעס לא היו צריכים להיות גדולי תורה אבל בעלי מידות ודרגות כן, ולא מבלבלי מח ותאבי שלטון.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/9/2018 17:08 |
|
| |
| דברי כתב: |  | לכתוב בכל מילה שניה שאינך חסיד שלו רק.... מוכיח מעל הכל על השוואנצונעס שלך. תכתוב כך, אני לא חסיד שלו רק שוואנץ שלו. זה לא רלוונטי אם הרבי הזה תלמיד חכם, רעבעס לא היו צריכים להיות גדולי תורה אבל בעלי מידות ודרגות כן, ולא מבלבלי מח ותאבי שלטון. |
|
עשה טובה, גם בלי להיות חסיד שלו, לא חסרות חצרות שמתנהלות באופן זהה, רק מתחת לרדאר התקשורתי. מה ההבדל בינו לדאראג למשל? זה שהעסק שם דלף לתקשורת זו לא סיבה לבטל אותו. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-9/9/2018 04:40 |
|
| |
| דברי כתב: |  | לכתוב בכל מילה שניה שאינך חסיד שלו רק.... מוכיח מעל הכל על השוואנצונעס שלך. תכתוב כך, אני לא חסיד שלו רק שוואנץ שלו. זה לא רלוונטי אם הרבי הזה תלמיד חכם, רעבעס לא היו צריכים להיות גדולי תורה אבל בעלי מידות ודרגות כן, ולא מבלבלי מח ותאבי שלטון. |
|
אני באתי רק למחות על שתי דברים: 1. בזיון תלמיד חכם נטו 2. השקר כש"מביט מהצד" כתב שאינו תלמיד חכם
לא כתבתי שזה רלוונטי למשהו מסוים, או שלהיות תלמיד חכם יציל אותו מבעיות אחרות כנראה איבדת את קו המחשבה בדרך, אולי תקרא שוב את הדברים הבאים כשתתפכח:
| איש_חשוב כתב: |  | אינני מסכים ואינני הולך בכלל בשיטתו, אבל את התורה שהוא למד לא תוכל לקחת ממנו עם כל חילוקי הדעות
|
|
|
|
|
|
|
| נשלח ב-9/9/2018 05:14 |
|
| |
אם מישהו מבזה את חולה הרוח המגלומן הזה, הרי זה הוא עצמו. והוא רחוק מאד מלהיות ת"ח. הוא בור ועם הארץ. ביודעו ומכירו קאמינא. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-9/9/2018 10:42 |
|
| |
אין על הצ'אלמערס. צ'אלמער אחד חזר כעת מבני ברק, עם כיסים מלאים. מה עשה? הלך לחנות דגים של ויז'ניץ מרכז (מענדלה) קנה ממנו בגרושים את כל הראשי דג המיותרים, מכר אותם במחיר מפולפל בויז'ניץ שיכון (שרולצ'ע). משם הוא קיבל חינם את כל הזנבות של הדגים, ומכר במשקלם זהב למנדליסטים, דהיינו שוואנצונעס.... נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-11/9/2018 23:47 |
|
| |
לפי 'השיטה הקדושה' של הישעות משה.... האם אצל ההייליגער התפללו: "שנהיה לזנב (שוואנץ) ולא לראש" וזו לא בדיחה! כי לכאורה, זו משאלת לב רצינית של חסידי ההייליגער.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/9/2018 00:14 |
|
| |
שוואנצונעס לא שוואנצונעס, זה לא ההבדל המהותי בין חסיד לליטאי שהחסיד הולך אחרי רבו באש ובמים ומתבטל כלפיו?
|
|
|
|
|