| נשלח ב-3/9/2018 00:31 |
|
| |
עצוב: תופעת ה"סליחות המוזיקליות" הולכות וצוברות תאוצה
עצוב: הסליחות המוזיקליות – הולכות וצוברות תאוצה, לאן נגיע?
משנה לשנה, נפתחים עוד מניינים של סליחות מוזיקליות בשלל סגנונות, הדבר הפך לחוכא ואיטלולא | וכי כך מבקשים סליחה מאת הבורא יתברך? | טור דעה
Print3אליעזר חסיד , כ"ב אלול תשע"ח 02/09/2018 20:48
תגיות:
סליחות ,
גיטרות
כך מבקשים סליחה?סליחות עם יצחק מאיר אמש
עניין הסליחות המלוות בכלי זמר הולך וצובר תאוצה מידי שנה, בעיקר בסליחות הראשונות – אלה הנאמרות והדבר מעיקרו אינו פשוט כלל וכלל, אמנם רבים נסחפים אחר המאורע, שכבר אינו מעמד תפילה, כפי שצריך לעמוד היכון מול בורא עולם, לבקש רחמים וסליחות, כי אם מעין מופע, שרבים נוהרים אליו מכל קצוות הארץ, לא לשם בקשת סליחה הם באים, כי אם לצפות בביצועיו של הכוכב העומד על הבימה – במרכז בית הכנסת ומשורר את קטעי התפילה, כשהוא מוקף סביבו בסוללת נערים, אוחזי בידם גיטרות וכינורות.
יצוין, כי מנהג זה פשה בעיקר בקרב בני אשכנז – החסידים המודרנים, לעומת בני עדות המזרח שמבקשים סליחות במשך 40 יום מראש חודש ועד יום כיפור, בכל יום כמעט - הטקסט חוזר על עצמו, נכון זה אולי משעמם, ועדיין הם לא מחפשים חידושים, נכון גם אצלם אולי במקומות מסוימים הפייטן, מעביר את התפילה דרך מיקרופון, זאת כדי שכל הקהל בכל קצוות ההיכל, ייטיב לשמוע את קולו הערב, אולם כלי נגינה, לא נראה ולא נמצא.
רק אצלנו החרדים ישנם חידושים, ישנן רפורמות בדת. יש אומרים, יאללה תתקדם? לא ולא. יש לנו מסורת והיא שהחזיקה אותנו איתנים בדתנו, אם אבות אבותינו לא נהגו כך, אנו לא נשנה ולא נסטה מן הדרך שהנחילו, ממה שעינינו חזו בילדותנו.
ניסיונם של האמנים למיניהם, לקיים מניינים, בכל מיני אופנים ופורמטים, זה בחושך מוחלט וזה עם נרות התחובים בתוך בקבוקי 'קורונה' ריקים, וכי לזה מצפה בורא עולם? הוא מצפה מאיתנו לתפילה זכה ותמימה היוצאת מן הלב. לא מעושה ולא מאולצת. לא בתור מופע ולא בתור מאורע, כי אם תפילה, בקשה ותחנונים מתוך כוונה אמיתית, לא מן הנגינה ולא מן הריקוד.
האם נעלה על הדמיון, שמוסלמי כל שהוא, ינסה לקיים איזו שהיא תפילה במעגל השנה המוסלמי, בליווי כלי זמר? למה המוסלמים יכולים לשמור על מסורת אבותיהם, על חוקי האיסלאם ואנו רק מחפשים כל החיים חוויות?
אני סבור כי רבים יסכימו, אם מה שכתבתי לפחות עם חלק מן הנכתב, ובטוחני שעוד רבים כמותם, אם לא יותר, יחלקו עליי. אבל טוב, לאלה אני לא מכוון, הם בכל מקרה יעשו מה שבא להם, באתי נטו להציף את הנושא הכאוב לרבים והנני מציף זאת ומשתף את אשר על ליבי – אמרו חז"ל דאגה לבלב איש ישיחנה
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי קלמנוביץ ב- 03/09/2018 00:36:10
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-3/9/2018 00:41 |
|
| |
סתם מעניין אותי כמה אחוז מאלו שהולכים לסליחות מוזיקליות, ממשיכים לומר סליחות גם בשאר הימים? נראה לי שאחוז קטן מאוד. אז הם הולכים להופעה ולא לסליחות. מצד שני ללימוד זכות ייאמר, מספרים שהבעש"ט עבר פעם ליד בית כנסת ושמע שהחזן מסלסל ב" אשמנו" אז הוא אמר" ריבונו של עולם! אם בניך לא היו חוטאים, מאיפה היה לנו "אשמנו" כזה?" נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-3/9/2018 00:52 |
|
| |
יענקי פרבר כותב באתר בחדרי בעד הגיטרות
סליחות עם גיטרה יותר חשוב מלזרוק סטנדר אני רוצה לראות כמה שיותר בני נוער אוהבים את הדת, אוהבים את היהדות, אני רוצה אותם רוקדים ושרים בבית כנסת ומבקשים סליחה, הם חוזרים הביתה הרבה יותר זכים וטהורים מאלו שזורקים סטנדרים בישיבה מסוימת אחד על השני | טור דעה יענקי פרבר, כ"ב אלול תשע"ח 02/09/2018 21:05וּלְוִיִּים לְשִׁירָם וּלְזִמְרָם סליחות עם יצחק מאיר אמש בימים האחרונים מתעסקים עמך ישראל עם פוליטיקה עירונית, אין לאו של בין אדם לחבירו שלא עברנו עליו, אנחנו כל היום בוחשים, מצייצים ומטקבקים על האחר, מלכלכים ומרכלים על האחר, שוכחים מ"המלבין פני חבירו ברבים". אבל מה שמפריע לכמה "מושכים ועסקנים", הוא אמירת סליחות עם גיטרות וכינורות, במספר מקומות החלו את הסליחות הראשונות כמו בשנה שעברה, עם כלי נגינה שונים, וזה סחף לבתי הכנסת אנשים שלא פתחו ספר סליחות מאז הבר מצווה, אני אישית דיברתי עם לפחות 20 חברים שאמרו לי שאם לא המוזיקה - הם היו אומרים סליחות דרך גוגל. אנשים שכחו את הפסוק "וְהָשֵׁב כּהֲנִים לַעֲבודָתָם. וּלְוִיִּים לְשִׁירָם וּלְזִמְרָם. וְהָשֵׁב יִשְׂרָאֵל לִנְוֵיהֶם". בבית המקדש לוויים שרו עם כינורות ונבל, בתוך בית המקדש, אבל פה זה מפריע לכמה אנשים. אנחנו בדור חלש, דור ירוד, תגלשו קצת בפייסבוק, תכתבו במנוע החיפוש שמות של מוסדות חינוך חרדיים, ותגלו כמה פורקי עול עם נאצות כלפי שמיא מסתובבים שם, פעם זה היה נחלת הבנים, היום גם הבנות הצטרפו, לאחרונה ראיתי שם של בית ספר לבנות מהטופ של הטופ, לא אכתוב את שמו, כדי לא לפגוע, אבל כמות הבנות שחזרו בשאלה משם היא בלתי נתפסת. אני בטוח שאם הבנות האלה והבנים הללו, היו מקבלים חינוך עם אהבה ולא עם איומים להשרף בגיהנום, הם לא היו מנאצים כלפי שמיא. כן. שיביאו גם תופים אם צריך, אני רוצה לראות את הנוער של היום אומר סליחות, מתוך ריקוד, זה מזכך את הנפש, לא ביקשתי סליחות עם מוזיקה בשטיבלך של חסידויות מסוימות, שם לא צריך את זה, אני רוצה לראות כמה שיותר בני נוער אוהבים את הדת, אוהבים את היהדות, אני רוצה אותם רוקדים ושרים בבית כנסת ומבקשים סליחה, הם חוזרים הביתה הרבה יותר זכים וטהורים מאלו שזורקים סטנדרים בישיבה מסוימת אחד על השני, אני בטוח שסליחות עם גיטרה מתקבלות תחת כסא הכבוד, הרבה יותר מעוד מאמר מערכת בעיתון כזה או אחר שמשמיץ ומבזה את הצד השני. נשלח מהאנדרואיד שלי
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-3/9/2018 01:00 |
|
| |
תמיד אפשר להיתפס לזורקי סטנדרים. מצטער מאוד אבל זה עדיין לא תירוץ לעשות הצגה והופעה מסליחות. יכול להיות שבמידה מסוימת זה "מטהר טמאים" אבל מאידך גיסא זה גם "מטמא טהורים" ולצערנו זה גורם חוכא ואטלולא מכל הסליחות. מספיק לראות כמה קליפים מהופעות כאלו שמסתובבים ברשת בכדי להבין שזה לא בא מעודף יראת שמים. בנימה אישית יורשה לי לומר שאחד מהחזנים בהופעה מסוג הנ"ל דיבר פעם באירוע שהייתי נוכח. כל דיבורו היה מלא בניבול פה ובדיחות גסות. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-3/9/2018 01:06 |
|
| |
בית משפט. נאשם מגיע למשפט חוזר, לבקש רביזיה, או חנינה. הוא מביא איתו תופי טם טם וחצוצרות וגם גיטרה חשמלית. בשער עוצרים אותו. כאן זה לא יריד שנתי... העורך דין של הנאשם ניגש אל השומר ומנסה להסביר לו: תשמע, זה בנאדם שבלי מוזיקה בכלל לא היה מגיע לבית המשפט. אין ברירה תן לו להיכנס כך... לא עוזר. עורך הדין מסתובב אל הקהל ומסביר: זה הנוער היום, תן לו לרקוד, כך הוא יצא הרבה יותר זך וטהור. אני רוצה שהנאשם יאהב את בית המשפט... סתם, דמיינתי לעצמי סיטואציה שכזו.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/9/2018 01:11 |
|
| |
ואת האמת גם לי קצת מוזר הניגונים של ימים נוראים. בשביל מה לשיר בבית הכנסת? מה זה שרהלה שרון שירה בציבור? אלא מאי ככה נהגו וככה התקבל ואם זה בסדר אז גם גיטרה בסדר ואלו סליחות מהודרים ביותר ומצידי שיקפצו לי כולם. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-3/9/2018 06:41 |
|
| |
האם כשהולכים לתפילות בהם חזנים מפורסמים עוברים לפני התיבה זה לא נחשב שהולכים לשמוע את הכוכב ולא להתפלל? בכל מקרה עד לפני למעלה מאלף שנים התפילות היו "משעממות", היו כמה "פורקי עול" שהחלו להכניס קצת שירה ופיוטים לתפילה, גדולי עולם יצאו כנגדם על כך ששינו את מנהג אבותינו... אבל מי היום לא שר פיוטים בתפילה? מה שנחשב פעם לפריקת עול נחשב היום למנהג אבותינו... אולי השינוי שמתרחש היום זה אותו מקרה? למרות שזה לא חידוש ממש, כי כבר באירופה היו הרבה בתי כנסת עם כלי נגינה, אלא ששם המוזיקה היתה שקטה והיום זה משמש לריקוד ושמחה. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-3/9/2018 07:22 |
|
| |
ומנגינת ה"אשמנו בגדנו" ששרים גם אצל האברכים הקדושים!! מה איתה? מאיפה בכלל צץ לו ומתי, ניגון על וידוי? שאמורים לומר בכניעה ושבירה וכוונה גדולה ופרטנית על החטאים שכל אחד מכיר בו? ועוד מנגינה שמחה.. את המערכון של קובי אריאלי על ניגוני הליטאים, מן הסתם רובכם מכירים, אבל הציניות שבו, רק מעצימה את השאלה והבעיתיות של הדבר הזה. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-3/9/2018 07:43 |
|
| |
ההשוואה לבית משפט לא נכונה. כלל ישראל מנגן ומסלסל בחזנות ובשיר מאז מתן תורה. לא מדברים אלא מתפללים. ואין באמור כמובן לתמוך במופעים אבל לא בגלל המוזיקה בהם אלא בגלל המופע.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/9/2018 08:30 |
|
| |
מאז פרוץ ההתפרקות ההשקפתית החמורה אנו עדים לתהליך של רפורמות חמורות בדת קדשנו
אם היו יודעים קצת היסטוריה כמה לחמו כנגד כלי נגינה בתפילות, כאשר זה היה סממן מרכזי של תנועות הרפורמה בראשית דרכן, היו מבינים כמה הדברים חמורים
הגיע הזמן לשים קץ לכל התופעות החדשות שאין מקורן במנהגי היהדות
|
|
|
|
| נשלח ב-3/9/2018 08:34 |
|
| |
מקבץ קצר: סיור סליחות, מופע סליחות, ג'ם סליחות, אנסמבל סליחות, ג'יפים וסליחות, סיור סליחות תיאטרלי עם שחקני רחוב, סגווי סליחות, מחול ומחילה (אמיתי), פאנל סליחות, ספוקינג וורדסליחות + משקה ראשון חנם, ריצת סליחות (אמיתי), סליחות על אופניים לילדים + גי'מבורי, אדון הסליחות וגברת מחילה בדואט קאמרי, ירושלים סליחות סביב לה, סליחה בעתיקה, חבילת סיורי סליחות ומלון בוטיק (גם כן אמיתי), אלף סליחות על במה אחת, כריעה על חוף הסליחה בזריחה, סליחו-מט, סליחור-בראש, סליחה אם שכחתי מישהו. סבא'לה, זה נכון שאתה זוכר את התקופה שבה *אמרו* סליחות? מה זה בדיוק? 1;
|
|
|
|
| נשלח ב-3/9/2018 09:56 |
|
| |
בס''ד עם ובלי קשר לסליחות ה''קר-לי-בכיזציה'' שפשתה היא מטורפת. אם בנישוקים וחיבוקים מטורפים באמצע הרחוב לחבר שלא פגשת חצי שעה (לא טעות). אם בתרבות הגראס. אם בעישון הנרגילות בסניפי ''גואה'' שנפתחים בקצב של דשא לאחר הגשם . וכו' וכד'... נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
| נשלח ב-3/9/2018 10:06 |
|
| |
ממליצה לכל המלעיגים לראות את הסרטון הזה ולאחר מכן להביע דעה
ההתעלות רוחנית שם היא לא פחות בטישים - זיצים - והתוועדויות של כל סוגי החסידים והליטאים !!!
תוקן על ידי מסך_מגע ב- 03/09/2018 10:06:32
|
|
|
|
|
| נשלח ב-3/9/2018 10:11 |
|
| |
תגובה מהכיכר:
נער הייתי וגם זקנתי, שנים רבות שאני "אומר" סליחות, במנין ליטאי אמיתי עם הרבה יראת שמים,
והש"צ - אִישׁ שֶׁהוּא הָגוּן וְגָדוֹל בַּתוֹרָה וּבְמַעֲשִׂים טוֹבִים, והוא בֶּן למעלה משְׁלֹשִׁים שָׁנָה, וליבו כנוע ושבור, וְהוא נָשׂוּי ויש לוֹ בָּנִים ובנות, והוּא שׁוֹפֵךְ לִבּוֹ וּמַפִּיל תַּחֲנוּנִים מִקִּירוֹת הַלֵּב.
כל זה רק הוא, הש"צ.
ואני במשך שנים מנסה להשבר להתנתק "מריץ" לי בראש את כל יסודות התשובה להרמב"ם ולרבינו יונה, חרטה, וידוי עזיבת החטא, לעיתים מצליח, בד"כ לא,
ואתמול הייתי שם לראשונה בחיי, האמת די חששתי, סליחות? בתחנה המרכזית? עם מוזיקה? - באמת נשמע סוג של הופעה!
אבל לא! ממש לא! - לראשונה בחיי ביקשתי סליחה, ביקשתי סליחה שבור, מתחרט, ביקשתי סליחה לא מהמלך, ביקשתי סליחה מאבא שלי, הייתי שבור, מרוסק, כאב לי שציערתי אותו, אהבתי אותו בלי סוף באותם רגעים, הבטחתי לו הכל,באמת הצטערתי, עיני זלגו דמעות ללא הרף דמעות של צער וכאב - על חטאי, דמעות של שמחה ואושר - על שזה אבי, דמעות של גאווה - על היותנו העם הנבחר, כל פסוק כל שיר כל מילה - קיבלו אצלי משמעות שונה, עמוקה, מרוממת, כל זה ועוד לא דיברתי על תחושת האחדות, אשכנזים לצד ספרדים, ליטאים לצד חסידים, חרדים לצד מזרוחניקים, הש"צ עם כיפה כזו, נגניו עם כיפות שונות - אבל ההרגשה, הזעקה המתפרצת הייתה - "כולנו בני איש אחד נחנו" אבא, אוהבים אותך, אבא - סליחה!
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-3/9/2018 10:13 |
|
| |
| מסך_מגע כתב: |  | ממליצה לכל המלעיגים לראות את הסרטון הזה ולאחר מכן להביע דעה
ההתעלות רוחנית שם היא לא פחות בטישים - זיצים - והתוועדויות של כל סוגי החסידים והליטאים !!!
תוקן על ידי מסך_מגע ב- 03/09/2018 10:06:32 |
| בסרט רואים יותר אנשים שמצלמים באיפון מאנשים שאומרים סליחות.....
|
|
|
|
| נשלח ב-3/9/2018 10:16 |
|
| |
על פי מבקרי התופעה- נס שאין ביהמ"ק כיום...
היות והלוויים היו שרים ומגנים כל הזמן- ובפרט בזמן הבאת קרבנות חטאת וכדומה.
מה זה צריך להיות??
|
|
|
|
|