|
|
| נשלח ב-3/9/2018 10:21 |
|
| |
| לוחXהבקרה כתב: |  | תגובה מהכיכר:
נער הייתי וגם זקנתי, שנים רבות שאני "אומר" סליחות, במנין ליטאי אמיתי עם הרבה יראת שמים,
והש"צ - אִישׁ שֶׁהוּא הָגוּן וְגָדוֹל בַּתוֹרָה וּבְמַעֲשִׂים טוֹבִים, והוא בֶּן למעלה משְׁלֹשִׁים שָׁנָה, וליבו כנוע ושבור, וְהוא נָשׂוּי ויש לוֹ בָּנִים ובנות, והוּא שׁוֹפֵךְ לִבּוֹ וּמַפִּיל תַּחֲנוּנִים מִקִּירוֹת הַלֵּב.
כל זה רק הוא, הש"צ.
ואני במשך שנים מנסה להשבר להתנתק "מריץ" לי בראש את כל יסודות התשובה להרמב"ם ולרבינו יונה, חרטה, וידוי עזיבת החטא, לעיתים מצליח, בד"כ לא,
ואתמול הייתי שם לראשונה בחיי, האמת די חששתי, סליחות? בתחנה המרכזית? עם מוזיקה? - באמת נשמע סוג של הופעה!
אבל לא! ממש לא! - לראשונה בחיי ביקשתי סליחה, ביקשתי סליחה שבור, מתחרט, ביקשתי סליחה לא מהמלך, ביקשתי סליחה מאבא שלי, הייתי שבור, מרוסק, כאב לי שציערתי אותו, אהבתי אותו בלי סוף באותם רגעים, הבטחתי לו הכל,באמת הצטערתי, עיני זלגו דמעות ללא הרף דמעות של צער וכאב - על חטאי, דמעות של שמחה ואושר - על שזה אבי, דמעות של גאווה - על היותנו העם הנבחר, כל פסוק כל שיר כל מילה - קיבלו אצלי משמעות שונה, עמוקה, מרוממת, כל זה ועוד לא דיברתי על תחושת האחדות, אשכנזים לצד ספרדים, ליטאים לצד חסידים, חרדים לצד מזרוחניקים, הש"צ עם כיפה כזו, נגניו עם כיפות שונות - אבל ההרגשה, הזעקה המתפרצת הייתה - "כולנו בני איש אחד נחנו" אבא, אוהבים אותך, אבא - סליחה! |
|
יפה מאוד!!
כל מילה בסלע!!
הזכרת לי שנה משנות בחרותי בה התפללתי בליל שבת אחד באלול בביכנ"ס "קול רינה" של קרליבך בנחלאות למי שמכיר-
וחוויתי התעוררות גדולה.
אח"כ בר"ה התפללתי בישיבה בתפילה שאני ואחרים התרגלנו לחוות כעוצמתית וכו'.
ועדיין שמתי לב- שבאיזה שהוא מקום ההתעוררות שלי בקול רינה הייתה במידה מסוימת גדולה יותר...
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-3/9/2018 10:44 |
|
| |
| מצדרביעי כתב: |  | על פי מבקרי התופעה- נס שאין ביהמ"ק כיום...
היות והלוויים היו שרים ומגנים כל הזמן- ובפרט בזמן הבאת קרבנות חטאת וכדומה.
מה זה צריך להיות?? |
|
אכן. לנגינה יש יכולת מופלאה להגיע לפינות הרחוקות ביותר בנפש האדם, לשמחו אם עצוב הוא, להרגיעו אם נסער הוא ולעוררו לאביו שבשמים. הכל תלוי לאן האדם עצמו לוקח את הנגינה. הדא הוא דכתיב: " וְעַתָּה קְחוּ לִי מְנַגֵּן וְהָיָה כְּנַגֵּן הַמְנַגֵּן, מיד - וַתְּהִי עָלָיו יַד יְהוָה" נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-3/9/2018 10:50 |
|
| |
וזה שאנשים חושבים היום שזה מנוגד לתפילה כמו שצריך- רק מראה לכאורה כמה בגלל הגלות-
התרחקנו מהתפיסה האמתית של היהדות...
[ובטור המקורי- הוא באמת משווה למוסלמים וכו'- ושואל אם יעיזו פתאום לנגן בתפילת אחד החגים שלהם?
וזה לכאורה בדיוק הבעייה- שקבלנו מדתות אחרות תפיסה כאילו עבודת האלוקים לא טוב לה שתעשה בדסקות ושמחה...]
|
|
|
|
| נשלח ב-3/9/2018 11:03 |
|
| |
| מצדרביעי כתב: |  |
נער הייתי וגם זקנתי, שנים רבות שאני "אומר" סליחות, במנין ליטאי אמיתי עם הרבה יראת שמים,
והש"צ - אִישׁ שֶׁהוּא הָגוּן וְגָדוֹל בַּתוֹרָה וּבְמַעֲשִׂים טוֹבִים, והוא בֶּן למעלה משְׁלֹשִׁים שָׁנָה, וליבו כנוע ושבור, וְהוא נָשׂוּי ויש לוֹ בָּנִים ובנות, והוּא שׁוֹפֵךְ לִבּוֹ וּמַפִּיל תַּחֲנוּנִים מִקִּירוֹת הַלֵּב.
כל זה רק הוא, הש"צ.
ואני במשך שנים מנסה להשבר להתנתק "מריץ" לי בראש את כל יסודות התשובה להרמב"ם ולרבינו יונה, חרטה, וידוי עזיבת החטא, לעיתים מצליח, בד"כ לא,
ואתמול הייתי שם לראשונה בחיי, האמת די חששתי, סליחות? בתחנה המרכזית? עם מוזיקה? - באמת נשמע סוג של הופעה!
אבל לא! ממש לא! - לראשונה בחיי ביקשתי סליחה, ביקשתי סליחה שבור, מתחרט, ביקשתי סליחה לא מהמלך, ביקשתי סליחה מאבא שלי, הייתי שבור, מרוסק, כאב לי שציערתי אותו, אהבתי אותו בלי סוף באותם רגעים, הבטחתי לו הכל,באמת הצטערתי, עיני זלגו דמעות ללא הרף דמעות של צער וכאב - על חטאי, דמעות של שמחה ואושר - על שזה אבי, דמעות של גאווה - על היותנו העם הנבחר, כל פסוק כל שיר כל מילה - קיבלו אצלי משמעות שונה, עמוקה, מרוממת, כל זה ועוד לא דיברתי על תחושת האחדות, אשכנזים לצד ספרדים, ליטאים לצד חסידים, חרדים לצד מזרוחניקים, הש"צ עם כיפה כזו, נגניו עם כיפות שונות - אבל ההרגשה, הזעקה המתפרצת הייתה - "כולנו בני איש אחד נחנו" אבא, אוהבים אותך, אבא - סליחה! |
|
יפה מאוד!!
כל מילה בסלע!!
הזכרת לי שנה משנות בחרותי בה התפללתי בליל שבת אחד באלול בביכנ"ס "קול רינה" של קרליבך בנחלאות למי שמכיר-
וחוויתי התעוררות גדולה.
ועדיין שמתי לב- שבאיזה שהוא מקום ההתעוררות שלי בקול רינה הייתה במידה מסוימת גדולה יותר... |
|
התעוררות? בלי ספק. השאלה לאיזה כיוון... הניגון טבעו לרגש ולעורר את האדם. כל אדם. גם גוי. בודאי שמעת על הקוזאקים שאחרי שהיו רוצחים היו שרים "שירי רגש" וממררים בבכי... יש הרבה סרטונים ביוטיוב של הניגונים שלהם - Ukrainian folk song, על חלקם קרליבך קטן עליהם. האם זו "רוחניות" וקרבת השם, או סתם טבע נפש האדם שמתרגשת מניגון? פרבר המוזר שצוטט פה בודאי לא יבין את השאלה. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-3/9/2018 11:22 |
|
| |
לפותח האשכול, בעצם הרעיון אני איתך לחלוטין.
להסחפות של בני אשכנז מול ... לצערי אני גר קרוב כ500 מ' ממרכז סליחות מזרחי של מחזיר בתשובה ידוע. ובמשך חודש אלול ועד יום הכיפורים, חיי השכונה בלילות הופכים להיות סיוט.
מגיעים בני נוער ומבוגרים, ברכבים פרטיים ובאוטובוסים מאורגנים, ופסטיבל הצעקות עד חצות הוא כלום לעומת הטירוף המוחלט כשעה לאחר חצות.
הם יוצאים בהתלהבות (דקדושה) ומתפזרים בצרחות אימיים כשחלקם מסלסלים בקולם מתוך פסוקי הסליחות, ואחרים סתם חיות שלא יודעים לדבר אחרת.
אני לא יודע מה יותר טוב, אך צריך בכל זאת לקחת את הטוב שבדבר, עדיף מאלו שמנותקים לחלוטין.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/9/2018 11:46 |
|
| |
| גשרהמיתרים כתב: |  | לפותח האשכול, בעצם הרעיון אני איתך לחלוטין.
להסחפות של בני אשכנז מול ... לצערי אני גר קרוב כ500 מ' ממרכז סליחות מזרחי של מחזיר בתשובה ידוע. ובמשך חודש אלול ועד יום הכיפורים, חיי השכונה בלילות הופכים להיות סיוט.
מגיעים בני נוער ומבוגרים, ברכבים פרטיים ובאוטובוסים מאורגנים, ופסטיבל הצעקות עד חצות הוא כלום לעומת הטירוף המוחלט כשעה לאחר חצות.
הם יוצאים בהתלהבות (דקדושה) ומתפזרים בצרחות אימיים כשחלקם מסלסלים בקולם מתוך פסוקי הסליחות, ואחרים סתם חיות שלא יודעים לדבר אחרת.
אני לא יודע מה יותר טוב, אך צריך בכל זאת לקחת את הטוב שבדבר, עדיף מאלו שמנותקים לחלוטין.
|
| גרת פעם ליד שטיבלעך???? בכל חג וחג החיים שלך נהפכים לסיוט !!! שבועיים לפני החג רכבים חוסמים את הכביש ופורקים סחורה בכל שעה ביממה בין הדלקת נרות לשקיעה (ואפי' אחרי) עשרות רכבים נוסעים כמו מטורפים ועולים על כל מדרכה \ גינה ... כל החג עשרות משועוממים עומדים מחוץ לבית המדרש מעשנים ומנייסים והילדים במשך שלושה ימים רצים על הכביש ..... אתה לא תאמין כמה שחור הכביש יכול להיות אחרי כזה חג.... כל הבקבוקים מהמתקן מחזור מפוזרים על הכביש והארגזים של תנובה מהמכולת מפוזרים שבורים בכל גרמי המדרגות של השכונה והצפרדע נעלם בערמות של זבל ושאריות גפילטע פיש....
|
|
|
|
| נשלח ב-3/9/2018 11:47 |
|
| |
| פיינשמקער כתב: |  | | מצדרביעי כתב: |  |
כל זה רק הוא, הש"צ.
|
יפה מאוד!!
כל מילה בסלע!!
וחוויתי התעוררות גדולה.
ועדיין שמתי לב- שבאיזה שהוא מקום ההתעוררות שלי בקול רינה הייתה במידה מסוימת גדולה יותר... |
|
התעוררות? בלי ספק. השאלה לאיזה כיוון... הניגון טבעו לרגש ולעורר את האדם. כל אדם. גם גוי. בודאי שמעת על הקוזאקים שאחרי שהיו רוצחים היו שרים "שירי רגש" וממררים בבכי... יש הרבה סרטונים ביוטיוב של הניגונים שלהם - Ukrainian folk song, על חלקם קרליבך קטן עליהם. האם זו "רוחניות" וקרבת השם, או סתם טבע נפש האדם שמתרגשת מניגון? פרבר המוזר שצוטט פה בודאי לא יבין את השאלה. נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
אמנם מה שאתה אומר מעניין, אבל לא הבנתי מה המסקנה מזה, שהרי...
כל דבר רוחני אפשר לקחת למקומות שונים, גם הערבים אחרי תפילה רצינית ללא שירה -ועם יר"ש אדוקה,
עשויים לרוץ ולרצוח.
ולעניינו- לא נראה שהאנשים בסליחות שם לוקחים אותם ל''מקומות לא טובים''.
[ועוד לא ענית אגב- על שירת הלוויים].
לגבי הקוזקים-אני מאמין שבאמת הרגישו רוחניות גדולה והאבמת התרבו לאלוקים בשירי רגש שלהם- [כנראה בשל מחשבה
מוטעית שהרציחות שלהם הינם דבר חיובי היות ועוזרים לעולם ולאיכרים להוריד את עול משעבדיהם ולצאת לחירות ולחופש-
{שהצורך בחירות וחופש אכן מגיע בעיקרו משורש רוחני ומהנשמה כידוע ליודעי ח"ן}]
אינני סבור שהמוזיקה היא זאת שגרמה להם להרוג ו/או הרחיקה אותם מאלוקים באיזה שהוא אופן...
ואגב, מה שאמרת לגבי גויים, היא הנותנת, שאכן ראיתי בתגובות על סרטונים שלו משנים עברו, תגובה בערבית[!]
שאומרת שמאוד יפה, ותגובה באנגלית של נוצריה שאומרת שאמנם היא לא מבינה את המילים-
אבל נראה שמתקרבים מאוד לאלוקים וזה מרגש אותה...
[אם זה לא התחלת התגשמות של "אור לגויים" ושל "ישראל באומות כלב באיברים" אינני יודע מה כן...]
תוקן על ידי מצדרביעי ב- 03/09/2018 11:47:51
|
|
|
|
|
| נשלח ב-3/9/2018 14:26 |
|
| |
להיפך! בפוסקים מובאת שאלה מעניינת על חזני ישראל שהלכו מאחורי כנסיות לשמוע וללמוד לעשות (לקראת הימים הנוראים?) "אותו קול נשבר ונדכה מעורר הנפש" ששוררו הנוצרים, ונשאלו אם מותר הדבר... נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-3/9/2018 14:48 |
|
| |
פיבר
| פיינשמקער כתב: |  | להיפך! בפוסקים מובאת שאלה מעניינת על חזני ישראל שהלכו מאחורי כנסיות לשמוע וללמוד לעשות (לקראת הימים הנוראים?) "אותו קול נשבר ונדכה מעורר הנפש" ששוררו הנוצרים, ונשאלו אם מותר הדבר...
|
|
אפשר מקור? מסקרן אותי
|
|
|
|
| נשלח ב-3/9/2018 15:42 |
|
| |
יש תשובה מפורסמת של הגר"ע יוסף זצקל בעניין "גיור ניגונים" שם הוא מביא את כל המקורות האלו על "קול נשבר ונדכה" יביע אומר ו. ז. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-3/9/2018 16:16 |
|
| |
אלול תת"ל. "מה נשמע? לא ראיתי אותך בסליחות של יצחק מאיר בגן סאקר, לאן הלכת? לפואטרי סלאם? "האמת שמעתי על משהו חדש ורציתי לנסות". "במה מדובר?" "פשוט אומרים סליחות." "מה הכוונה?" "אז ככה, בנחלאות יש איזה בית כנסת שיש שם גבאי זקן שעוד זוכר את הנוסח של פעם". "מה רק גיטרות?" "לא. בלי גיטרות". "בלי גיטרות?! אבל זה מנהג כבר שנים! איך רוקדים בלי גיטרות?" "גם לא רוקדים!" "לא רוקדים? אז מה עושים?" "מתאספים, ואז אומרים את הנוסח העתיק של סליחות. זו חוויה אחרת לגמרי! אומרים נוסח נוגה, בטעם של פעם, ממש מבקשים סליחה! זו חויה מאוד מטהרת, אתה יוצא משם ואתה מרגיש נקי יותר, טהור יותר, קרוב יותר לה'". "באמת?! והרבנים מרשים את זה?" "האמת לא כל כך שאלנו, בעיקרון גיטרות זו לא חובה הלכתית, זה רק מנהג, ורצינו לעשות משהו שיותר יחבר אותנו לאוירה של הימים האלה. משהו של התחלה חדשה, דף חלק, כניעות". "נו באמת! מה אתם חושבים שאתם יכולים לעשות מה שאתם רוצים? לא שמעתם על "אל תיטוש תורת אימך"? מנהגי ישראל הקדושים לא סתם נקבעו כך. היום אתם עושים סליחות בלי גיטרות ומחר לאן תגיעו? "כך דרכו של היצה"ר היום אומר לו כך ומחר אומר לו כך עד שאומר לו לך עבוד עבודה זרה!". "עבודה זרה... בכלל לא הגזמת... בסך הכל רוצים לעשות טקס שנוכל להתחבר אליו". "להתחבר זה נחמד אבל זה לא אומר שצריך לזלזל במנהגים. בכל אופן היה נעים להיפגש, שנה טובה!" שנה טובה גם לך!". נשלח מהאנדרואיד שלי
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-3/9/2018 18:50 |
|
| |
התעיה בכוונה?
| ערלכער_ייד כתב: |  | מאז פרוץ ההתפרקות ההשקפתית החמורה אנו עדים לתהליך של רפורמות חמורות בדת קדשנו
אם היו יודעים קצת היסטוריה כמה לחמו כנגד כלי נגינה בתפילות, כאשר זה היה סממן מרכזי של תנועות הרפורמה בראשית דרכן, היו מבינים כמה הדברים חמורים
הגיע הזמן לשים קץ לכל התופעות החדשות שאין מקורן במנהגי היהדות |
|
- מלחמתו של החת"ס (שמה לעשות אני בן אחר בן מצאצאיו..)
היתה על נגינת "עוגב" בשבת! ועל זה היה מלחמתו ברפורמים, (ואגב רוב גדולי ישראל היתירו מאות בשנים ע"י גויים גם זה!) נגינה בכלל מאז הלווים היה נהוג וב"ה שיש שמחדשים המנהג בזמנינו שאין חשש
|
|
|
|
| נשלח ב-3/9/2018 18:55 |
|
| |
מי שזכה (כמוני ועוד אלפים רבים) לומר סליחות ב"יזדים" כאשר הרב עובדיה ע"ה משמש שליח ציבור, לא ישכח את זה לעולם. איזה ניגון רך, כמה אומנות של מקאמים. לכו תשמעו את משה חבושה. לא תצטרכו גיטרות. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-3/9/2018 19:06 |
|
| |
זה עניין של טעם
בעיני זה דומה להבדיל- למואזין, מעדיף קוסביצקי ורוזנבלט...
|
|
|
|
| נשלח ב-4/9/2018 00:53 |
|
| |
כתוב והשב כהנים לעבודתם ולווים לשירם ולזימרם בבית המקדש הלויים גם שרו וגם ניגנו בכלי זמר !! ממילא בסליחות עם כלי נגינה כמו שהרב שלמה קרליבך זצל יסד מקורם בבית המקדש !! והאחדות של כל החוגים דתיים חרדים חילונים מסורתים המתפללים בצוותא !! אילו סליחות מרגשות ומלאות הוד !! נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|