בית פורומים עצור כאן חושבים

כתב עת חדש לפשוטו של מקרא - "פשטות המתחדשים"

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-23/10/2018 10:14 לינק ישיר 

לגבי הביטוי המקראי "קדם" כמזרח, הרי דכבר כתבו חכמי האנציקלופדיה המקראית, שאינו מתייחס לא"י דווקא, אלא לשמש.
בן המזרח הקדום ראה את עצמו עומד כשפניו אל השמש הזורחת, ומכאן קדם - מזרח, ושמאל - צפון ("צפון וימין")

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/10/2018 11:02 לינק ישיר 

ברור שקדם זה מז', ולא צריך א"מ בשביל זה. הטענה של ת"ט היא ש'מקדם' בכמה מקומות כאשר לא ברור מקדם למה, מתייחס לא"י. כך למשל, ויטע ה' אלקים גן בעדן מקדם, ולא ברור מקדם למה, ועל זה טוען ת"ט שהכוונה מקדם לא"י.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/10/2018 13:38 לינק ישיר 

באיחור-מה קראתי את החוברת - יש שם הרבה קטעים שוודאי אינם 'פשט' בשום הגדרה מקובלת, ועוד יותר קטעים פשוט משעממים שגם כתובים בצורה מסורבלת. אבל פה ושם יש דברים מעניינים, למשל על מעשה קין והבל ועל מלכות גדעון - אלא שיש לנפות את התבן מן הבר.

והערה קטנה לגבי "מקדם" שעלה כאן - הפשט הפשוט הוא מה שהפסוק אומר בפירוש: "גַּן בְּעֵדֶן, מִקֶּדֶם", כלומר - מקדם לעדן, וכך פירש רש"י, שבניגוד להרגלו בפרקים אלו, אחז כאן בפשוטו של מקרא. גם קין ישב "בְּאֶרֶץ נוֹד קִדְמַת עֵדֶן", כלומר - ממזרח לעדן, וראיה לדבר, בבחינת חכמה בגויים, שג'ון סטיינבק (יוחנן יעל-סלע, אם תרצו) קרא לספרו הידוע East of Eden שאינו אלא תרגום של "קדמת עדן", ודפח"ח. 

הבעיה בפסוק, אם כבר, ש"עדן" אמור להיות לכאורה מקום ידוע (לכותב הסיפור, כמובן) - ואין איתנו יודע עד מה... 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/10/2018 13:56 לינק ישיר 

אברם
הגן לא יכול להיות גם בעדן וגם מקדם לעדן

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/10/2018 14:14 לינק ישיר 

נכון! אם כי יש דוגמאות לשימוש כזה, אבל אפשר גם להסביר באופן דומה שהכוונה במזרחו של האיזור המכונה "עדן" - בכל מקרה, הכוונה היא ש"מקדם" מתייחס ל"עדן", ולא למשהו אחר, ונותרנו רק עם השאלה מהו אותו "עדן" ואיפה הוא נמצא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/10/2018 14:17 לינק ישיר 

אם יש דוגמאות, תן אותן.
'מקדם' הוא 'ממזרח' ולא 'במזרח'. כך למשל "העי מקדם".

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/10/2018 16:03 לינק ישיר 

שיטת לימוד חדשה ומוסמכת לומדיפ עברית מקראית מאלו שלא היו בקאים בעברית המקראית

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/10/2018 16:56 לינק ישיר 

מי שמכיר שיטת הרב פייבלזוהן שליט"א ודעימיה כמו הרב אורי הולצמן וכו' כבר יודע שאצלם אין המילה "פשט" נדרשת כפשוטו. אגב, הלוואי שהטיפש הזה, רובין, יחזור לחור השחור שיצא ממנו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/10/2018 17:31 לינק ישיר 

רובין: אני באמת לא מכיר את הרב פייבלזוהן וטעמתי רק מעט מתורתו. הוא נראה לי בן אדם נחמד. אתה נראה כמו אידיוט. הרב הולצמן הוא עוד איש נחמד, הגר בביתר. גם הוא מוסר שיעורים על דרך הפשט, הנוטים לדרוש.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/10/2018 18:02 לינק ישיר 

רובין, מי כינה אותם "גדולים"? נראה לי שזה רק ההערכה-עצמית נמוכה שלך, הלוחשת באזנך תמיד, נעביך. המשתשמים בו רוצים להתווכח זה עם זה על נושא התורה של הרב פייבלזוהן ותלמידיו. כדרכך אתה בא עם שטויות, כדי שכסילים כמוני ירגיזו ויגערו בך, ואז אתה מרגיש שמישהו שם לב עליך. בואו, נעשה "אפ-מאך." אתה תסתום את הפה, ואניאולי כולנו! אקדיש מהזמן שלי בכל יום חמש דקות, בהן אחשוב עליך ואפילו אזכיר את שמך בפה, אם תרצה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/10/2018 18:17 לינק ישיר 

משנתו של הרב פייבלזוהן אינו אכן אקדמית ויש הרבה יותר טוב ממנו למי שמעוניין בפשוטו של מקרא אמיתי. אבל הרבה נהנים ממנו ומאלו ההולכים בעקבותיו, שיש להם גישה יותר מותאמת לעיון רציונלי. אני בעצם מסכים עם אלו שטוענים שאין זה פשט כי אם דרש.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/10/2018 18:52 לינק ישיר 

רובין, נראה שהטרדתי אותך כל כך עד שהוכרחת לפקפק על כתיבת שם. (אכן טעיתי בזה. סליחה: אני אמריקאי.) אז המשכת להתבכין שאתה עסוק מדי "לטפל" בי. טוב: זקן כמוך, לא כדאי שתעבוד קשה מדי, אולי ח"ו תזיק את הבריאות. לעניין טענתך, באמת לא באתי להתווכח איתך על תוכן הגליון, כי אם לבקש שתשתוק. אני באמת לא מבין למה בן אדם כמוך, אקדמאי קצת מוכר עם הישגים אמיתיים, מרגיש כל כך צורך להערכה או תשומת לב של אחרים. היית גם כן יכול להיות חלק מהפורום מבלי להראות עצמך כתינוק גדול בוכה כמו דונלד טראמפ.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/10/2018 19:53 לינק ישיר 

הוא לא מוכר כלל באקדמיה, ואין לו כמעט שום הישגים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/10/2018 23:12 לינק ישיר 

נו, יש לו "שטעלער" קטן בהמבורג. זה לא גרע מלהיות למשל ראש חבורה בישיבת מיר או משהו כזה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/10/2018 23:23 לינק ישיר 

יש לו פוסט. זה לכמה שנים ואז צריך למצוא עבודה. אני מקווה שהוא חוסך ולא מוציא הכול על תאוותיו.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > כתב עת חדש לפשוטו של מקרא - "פשטות המתחדשים"
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 לדף הבא סך הכל 5 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.