- זה ממש נחמד שירחמיאל התחיל לעשות כל מיני שיתופי פעולה, זה נותן לנו קצת יותר מיאמי מבעבר. - השיר לא מיאמי קלאסי, גם בלחן וגם בעובדה שרוב השיר הוא סולו (never give up היה מקרה חריג...) והסולנים עושים בשיר הזה עבודה מדהימה! - יפה לשמוע שהמקהלה שרה על בר מצווה, זה הגיל של הילדים ושומעים שהם מתחברים לזה. יוסי גרין פותח בכוונה תחילה את האלבומים של 'אידיש נחת' בשיר על תפילין כי זה מדבר לילדים (מתוך ראיון איתו).
נשלח ב-19/12/2018 09:20
זיהוי סולנים: - אלישע כהן מי הסולן ב0:58? מרק רוזנסטק. - דיוויד טורקיה - אליהו לוי - דואט: אלישע כהן וטורקיה (לא בטוח) - אליהו לוי - אלכסנדר קופר (לא בטוח) - מנחם צוויקלר - לא מזהה - מרק רוזנסטק - אליהו לוי (איזה סלסול מדהים!)
תוקן על ידי שירהיהודית ב- 19/12/2018 17:04:01
נשלח ב-19/12/2018 14:20
i love this song its amazing and incredible the second solo was mark and i think they need to perform this live
נשלח ב-19/12/2018 14:21
oh also the duet is elisha and isaac
נשלח ב-19/12/2018 20:37
mbcforever
שירהיהודית כתב:
זיהוי סולנים: - אלישע כהן מי הסולן ב0:58? מרק רוזנסטק. בטוח שזה מארק! - דיוויד טורקיה - אליהו לוי -סולו ממש מדהים ומרגש שומעים שהוא מחובר מאודד לשיר! - דואט: אלישע כהן וטורקיה (לא בטוח) אני חושבת שזה אייזיק - אליהו לוי - אלכסנדר קופר (לא בטוח) אני חושבת שכן.. - מנחם צוויקלר - לא מזהה אולי טל גלסמן?? - מרק רוזנסטק - אליהו לוי (איזה סלסול מדהים!)
תוקן על ידי שירהיהודית ב- 19/12/2018 17:04:01
נשלח ב-20/12/2018 11:39
אז אחרי ששמעתי את השיר עשרות פעמים: - איזו הקדמה מרגשת ירחמיאל נותן בהתחלה... - אלישע כהן - גאוני להתחיל את השיר עם הרכות של אלישע. - מרק רוזנסטק - לקח לי זמן לקלוט שזה הוא. יפה לו לשיר נמוך ונקי. הסאונד של המקהלה מצוין ושומעים אותו 50 שניות בלבד במהלך השיר. - דיוויד טורקיה - סולו חזק ויציב. - אליהו לוי - מתחיל נמוך כזה, סולו יפהפה ונקי מאוד. - דואט: אלישע כהן וטורקיה - גאון מי שעלה על השילוב. רכות ועוצמה ביחד. יש נוכחות מצויינת לשני הקולות. - אליהו לוי - סולו מדהים! זה מיוחד ששומעים איך הוא נכנס לשיר מהסולו הקודם, יש שוני בשירה וזה יפה. הרצף של הקולות יפה. - אלכסנדר קופר - סולו חמוד. - מנחם צוויקלר - יפה מאוד! - אולי טל גלסמן? זה סולן שבטוח לא שמענו הרבה, קול יפה וטיפה צועק. - מרק רוזנסטק - מסיים יפה את הקטע. - אליהו לוי - סלסול מדהים. יש לו יכולות מדהימות. ולמה השיר לא נעצר בסיום הסולו, הקטע הגבוה בסוף די מיותר (זה חוזר על עצמו גם במזל טוב ומרן די בשמיא וגם שם זה מיותר...)
נשלח ב-25/12/2018 03:17
שירהיהודית כתבה:
- זה ממש נחמד שירחמיאל התחיל לעשות כל מיני שיתופי פעולה, זה נותן לנו קצת יותר מיאמי מבעבר. - השיר לא מיאמי קלאסי, גם בלחן וגם בעובדה שרוב השיר הוא סולו (never give up היה מקרה חריג...) והסולנים עושים בשיר הזה עבודה מדהימה! - יפה לשמוע שהמקהלה שרה על בר מצווה, זה הגיל של הילדים ושומעים שהם מתחברים לזה. יוסי גרין פותח בכוונה תחילה את האלבומים של 'אידיש נחת' בשיר על תפילין כי זה מדבר לילדים (מתוך ראיון איתו).
לא הבנתי בדיוק מה זה השיר הזה? של מי זה עם מי הוא עשה שיתוף פעולה? השיר מדהים הכי אהבתי את אליהו לוי יש לו יכולות וואקליות מדהימות מעבר לקול מלאכי יציבות ונקיות. אגב הזכרת אידישע נחת של יוסי גרין בדיוק סיימתי לראות שני סרטונים שלהם ביוטיוב בערוץ שלהם. הם פשוט מקהלה מקצועית ברמות גבוהות מאוד. יש שם סולנים וואו. מלאאא רגש ומקצועיות. כמובן שמה שאני הכי אוהב ששם בחתונות ודינרים מביאים תזמורות הרמוניות שלמות איזה 20 נגנים. מה שירחמיאל בהופעות הכי טובות שלו לא הביא. וזה מוסיף כ"כ הרבה. אני ישים פה קישור אחד שתראו מה אני מדבר. בכ"א קצת גלשתי. תודה שירה יהודית על השיתוף. ובהחלט יפה העיקר שיבוא לנו עוד כאלה.
לא הבנתי בדיוק מה זה השיר הזה? של מי זה עם מי הוא עשה שיתוף פעולה? השיר מדהים הכי אהבתי את אליהו לוי יש לו יכולות וואקליות מדהימות מעבר לקול מלאכי יציבות ונקיות. אגב הזכרת אידישע נחת של יוסי גרין בדיוק סיימתי לראות שני סרטונים שלהם ביוטיוב בערוץ שלהם. הם פשוט מקהלה מקצועית ברמות גבוהות מאוד. יש שם סולנים וואו. מלאאא רגש ומקצועיות. כמובן שמה שאני הכי אוהב ששם בחתונות ודינרים מביאים תזמורות הרמוניות שלמות איזה 20 נגנים. מה שירחמיאל בהופעות הכי טובות שלו לא הביא. וזה מוסיף כ"כ הרבה. אני ישים פה קישור אחד שתראו מה אני מדבר. בכ"א קצת גלשתי. תודה שירה יהודית על השיתוף. ובהחלט יפה העיקר שיבוא לנו עוד כאלה.
עכשיו רק ראיתי את ההודעות בשיחה בפורום וקיבלתי תשובות. אם כי לא הבנתי עדיין ירחמיאל הוציא את זה בשביל מישהו או כסינגל של מיאמי קאבר כזה?
ניורק – 'והערב נא' זה ארגון שמקדם למידה ושינון
בקרב התלמידים בארה"ב, למיטב ידיעתי. בין היתר הם מוציאים שירים כדי לקדם את
המודעות לארגון. יש להם שיר שמבצע שמחה ליינר ודואט של בני פרידמן וברוך לוין.
אידיש נחת זו מקהלה שמכבדת את עצמה (מס' 2 בתחום, פרחי מיאמי תמיד מס' 1), ראיתי לאחרונה קליפים של מקהלות אחרות וזה היה מביך...
כמה מילים בהקשר של הקליפ הזה:
אני זוכרת שראיתי אותו מיד ספרתי את הנגנים, 9 נגנים ואחד שמנגן על שני כלים. ויש גם כינורות – כלי שירחמיאל ויתר עליו כליל. חבל.
שמתם לב למילים "אידיש נחת" באמצע? יוסי גרין הוסיף אותן כדי לשמח את הילדים. לי זה הזכיר את שירים שפתחו את מופעי האקספריאנס "מיאמי אקספיראנס..."
ועוד משהו, מכל מנצחי מקהלות הילדים ובכלל, הקול של ירחמיאל משתלב הכי טוב עם הקולות של הילדים!!!
נכון. אם כי הקול שלו מזכיר קצת את הקול של יוסי גרין בהרמוניות של מקהלות שלשניהם אין קול ממש יפה אבל זה יושב טוב באוזן. הקול של ירחמיאל זה חלק ממש, מהמקהלה עוד מאז שאני ילד אני זוכר את זה
מה זאת אומרת לירחמיאל אין קול יפה??? יש לו קול מצוין! עכשיו הוא קצת מבוגר וצרוד, אבל לפני 10-15 שנה הוא בהחלט יכל להוציא אלבום סולו משלו. יש לו את כל מה שזמר צריך מבחינה קולית, קול חזק, עוצמתי, חי, מרגש...
נשלח ב-27/12/2018 20:54
mbcforever
שירהיהודית כתב:
ליוסי גרין ולירחמיאל יש קולות דומים? מאוד לא..
מה זאת אומרת לירחמיאל אין קול יפה??? יש לו קול מצוין! עכשיו הוא קצת מבוגר וצרוד, אבל לפני 10-15 שנה הוא בהחלט יכל להוציא אלבום סולו משלו. יש לו את כל מה שזמר צריך מבחינה קולית, קול חזק, עוצמתי, חי, מרגש...
יש לו קול מעולה והוא משתלב מצוין במקהלה ותורם לה רבות..