| נשלח ב-24/12/2018 18:46 |
|
| |
דומה באופן מחשיד
קרה לכם פעם ששמעתם שיר, והמנגינה יותר מדי הזכירה לכם שירים אחרים?
אז הנה, יש לי כמה דוגמאות עם שירי מיאמי, שמזכירים לי שירים ישראלים עתיקים:
נתחיל עם גולת הכותרת: השיר המדהים 'מנוחה ושמחה', אחת הקלאסיקות של מיאמי מתוך האלבום המדהים ''כלל ישראל'' - יצא שנתיים אחרי שהשיר 'רק תפילה' התפרסם לראשונה (אז קראו לו 'שהשמש תעבור עלי')
אי אפשר שלא לשים לב לדמיון בין הבתים, (מנוחה ושמחה - ישנם ימים) כמעט העתק הדבק.
עוד אחד, רק שאותו אתם לא אמורים להכיר: הדוגמאות הבאות הורדו מתוך רצון לשמור על מסגרת הפורום כעוסק במוזיקה החסידית בלבד.
בטוח שגם לכם עלו כל מיני אסוציאציות לראש, אז קדימה, שתפו אותנו!
תוקן על ידי שירהיהודית ב- 25/12/2018 13:19:09
|
|
|
|
| נשלח ב-25/12/2018 15:20 |
|
| |
זה נושא מורכב... בתחום האומנות ניתן למצוא פעמים רבות יצירות דומות, לעיתים כהשראה מיצירה אחרת ולעיתים היוצרים עושים זאת בלי שידעו אחד מהשני. להבדיל, פשוט זו הדוגמא היחידה שעולה לי עכשיו, ר' יוסף קארו והרמ"א שחיברו חיבור חדשני מבלי שידעו אחד על השני. בקול חי הייתה פינה במוצ"ש של יוסי אייזנטל שהשוותה בין שירים דומים במוזיקה החסידית. נראה לי שהיה אשכול כזה בפורום הזה או הקודם, אם אמצא אותו אשים קישור. ולשאלתך, הפתיחה של "הפכת מספדי" של פריד מזכירה לי מאוד את הפתיחה של "מלך" (מי לה' אלי). אבל מלך יצא קודם.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/12/2018 02:12 |
|
| |
ולסיטואציה הפוכה וקיצונית:
אוהד מושקוביץ הוציא לאחרונה אלבום, הכולל שיר בשם ''אם אשכחך''
המנגינה של הפזמון נשמעת חיקוי עלוב לשיר 'אם אשכחך' של פרחי מיאמי. הלחן גם שם דגש על אותם הברות, ''אם לאא אעעלה...'
לדעתי זה קצת בושה בשביל זמר בסדר גודל של אוהד לבצע מנגינה כל כך דומה על אותם מילים.
האיזינו וגחכו...
|
|
|
|
| נשלח ב-26/12/2018 02:19 |
|
| |
שירהיהודית תודה על התיקון, פעם הבאה אשתדל לשמור יותר על הגבולות...
רק אציין שמדובר בשירים שיש בהם קטעים שמזכירים מאוד את הפזמון של ''והיה מחניך קדוש'' ואת ההאטה ב'ואני תפילתי'
|
|
|
|
| נשלח ב-27/12/2018 21:26 |
|
| |
סנחריב
| אפרים1 כתב: |  | קרה לכם פעם ששמעתם שיר, והמנגינה יותר מדי הזכירה לכם שירים אחרים?
אז הנה, יש לי כמה דוגמאות עם שירי מיאמי, שמזכירים לי שירים ישראלים עתיקים:
נתחיל עם גולת הכותרת: השיר המדהים 'מנוחה ושמחה', אחת הקלאסיקות של מיאמי מתוך האלבום המדהים ''כלל ישראל'' - יצא שנתיים אחרי שהשיר 'רק תפילה' התפרסם לראשונה (אז קראו לו 'שהשמש תעבור עלי')
אי אפשר שלא לשים לב לדמיון בין הבתים, (מנוחה ושמחה - ישנם ימים) כמעט העתק הדבק.
אתה מתכוון לדמיון במילים של השיר או בלחן? כי ניסיתי לשמוע עכשיו שוב את מנוחה ושמחה ולשמוע את רק תפילה (בביצוע של אברהם פריד) ואני לא ממש שומע את הדמיון בלחן.
עוד אחד, רק שאותו אתם לא אמורים להכיר: הדוגמאות הבאות הורדו מתוך רצון לשמור על מסגרת הפורום כעוסק במוזיקה החסידית בלבד.
אם תוכל - אשמח אם תשלח לי בהודעה פרטית את הדוגמאות שנמחקו פה. אני סקרן לשמוע.
בטוח שגם לכם עלו כל מיני אסוציאציות לראש, אז קדימה, שתפו אותנו!
תוקן על ידי שירהיהודית ב- 25/12/2018 13:19:09 |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-30/12/2018 11:00 |
|
| |
לא בטוחה שזה עונה על שאלת האשכול, אבל השיר "אותם" הוא בסטייל מובהק של ברוך לוין, יש בו משהו שדומה לשיר "מודים", אני ממש יכולה לשמוע את ברוך לוין מבצע את השיר הזה.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/10/2022 02:52 |
|
| |
קודי, ביקשת אשכול על שירים שמזכירים שירים אחרים
|
|
|
|
|
| נשלח ב-27/10/2022 14:17 |
|
| |
שלא לדבר על שירי מיאמי עצמם שדומים לפעמים אחד לשני
|
|
|
|
| נשלח ב-27/10/2022 16:34 |
|
| |
| אפרים1 כתב: |  | | קודי, ביקשת אשכול על שירים שמזכירים שירים אחרים |
|
חחחח אתה כוכב..
פרחי מיאמי ויונגרליך: "ותערב לפניך... לחזות בנועם ה' כל ימי חיי"!!! פרחי וגד אלבז: (מתוך השיר לעולם ועד- בדיוק אותה מלודיה): "אוו אוווווו אוו אווווו מישהו למעלה מישהו למעלה....."
'אדון עולם' של מיאמי ועוזי חיטמן ז"ל: "בטרם כל בטרם כל יציר נברא"- בול אותה מנגינה.
יש עוד...
|
|
|
|
| נשלח ב-27/10/2022 16:44 |
|
| |
זה האשכול שהתכוונתי אליו....
|
|
|
|
| נשלח ב-27/10/2022 18:22 |
|
| |
חזק הטשונט של ותערב לפניך - לחזות בנועם ה'! אהבתי
|
|
|
|
| נשלח ב-27/10/2022 18:24 |
|
| |
לא מכיר גד אלבז, ולגבי אדון עולם יש מצב. אני כל פעם מתבלבל ולא מצליח להשוות.... אולי צריך לכתוב בתווים
|
|
|
|
| נשלח ב-27/10/2022 18:28 |
|
| |
ayalambc
| קודי כתב: |  | קודי, ביקשת אשכול על שירים שמזכירים שירים אחרים חחחח אתה כוכב..
פרחי מיאמי ויונגרליך: "ותערב לפניך... לחזות בנועם ה' כל ימי חיי"!!! פרחי וגד אלבז: (מתוך השיר לעולם ועד- בדיוק אותה מלודיה): "אוו אוווווו אוו אווווו מישהו למעלה מישהו למעלה....."
'אדון עולם' של מיאמי ועוזי חיטמן ז"ל: "בטרם כל בטרם כל יציר נברא"- בול אותה מנגינה.
יש עוד... |
|
מי הראשון שהוציא את השיר??
|
|
|
|
| נשלח ב-27/10/2022 19:22 |
|
| |
עוזי פרסם ב-'94
|
|
|
|
| נשלח ב-27/10/2022 19:24 |
|
| |
קודי
| אפרים1 כתב: |  | | לא מכיר גד אלבז |
|
אני לא מצליח להעלות לכאן קישור. חפש בגוגל "אבאל'ה גד אלבז"
תוקן על ידי קודי ב- 27/10/2022 19:25:21
תוקן על ידי קודי ב- 27/10/2022 19:25:56
|
|
|
|
| נשלח ב-27/10/2022 23:12 |
|
| |
שזה אותן מילים לפעמים יש גם דמיון במנגינה.
מזכיר לי שה"אוווווו" ב'ברוכים הבאים' החדש תמיד נשמע כמו ה"אווווו" של בר הי הי של ישיבה בויס. זה כמעט ממשיך לי מעצמו לשיר של ישיבה בויס.
|
|
|
|
|