|
|
| נשלח ב-13/2/2019 17:26 |
|
| |
| דקחר כתב: |  |
התמרמרות רבה על הרמב"ם....  רמב"ם יד החזקה הלכות תעניות פרק א: דבר זה מדרכי התשובה הוא שבזמן שתבוא צרה ויזעקו עליה ויריעו ידעו הכל שבגלל מעשיהם הרעים הורע להן, ככתוב (ירמי' ה') עונותיכם הטו וגו', וזה הוא שיגרום להם להסיר הצרה מעליהם: אבל אם לא יזעקו ולא יריעו אלא יאמרו דבר זה ממנהג העולם אירע לנו וצרה זו נקרה נקרית הרי זו דרך אכזריות וגורמת להם להדבק במעשיהם הרעים ותוסיף הצרה צרות אחרות וכו'.
תוקן על ידי דקחר ב- 13/02/2019 14:35:29 |
|
למה הוא לא תלה את התאונה בעבירות שלו עצמו? אה שכחתי אין לו... אז שיתלה את זה באוננות של בחורי הישיבה בקריית ספר, יותר מתקבל על הדעת משיחת נשים.. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-13/2/2019 17:31 |
|
| |
לא חידשתם שום דבר! תמיד הקלי דעת שנאו את המגידים וכל דבר שבקדושה
|
|
|
|
| נשלח ב-13/2/2019 17:38 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-13/2/2019 17:38 |
|
| |
הוא משתף פעולה עם שמידל...
|
|
|
|
| נשלח ב-13/2/2019 18:28 |
|
| |
דבריחכמים
| קלעפער כתב: |  | | אני לא טענתי שמשתתפות ההלוויה התמרמרו. רק נתתי דוגמא לחכמת הרב בהספדו יתכן שהם קיבלו בהבנה ויתכן אף שהורי הילד במשל שלי קיבלו בהבנה. כל השאלה היא חכמת הרב הגאון שאינו ידוע לא בחכמתו ואף לא בתורותו. פשוט אביו הדגול נפטר בטרם עת. |
|
בקיצור, כל העניין זה לזלזל בהרב קסלר. אם כך, אתה ממש בגדר אפיקורס.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-13/2/2019 18:28 |
|
| |
ואם כך, אתה אולי בעלה של אחת החילוניות המתמרמרות.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/2/2019 18:32 |
|
| |
א נייע תורה, מי שמזלזל באברך שקיבל משרה בעיר בגלל מותו של אביו נחשב לאפיקורס...אולי תסמוך זאת בדברי חכמים ואל תמציא לנו תורה חדשה?
|
|
|
|
| נשלח ב-13/2/2019 18:53 |
|
| |
לא מדובר בנשים חילוניות, ולא צריך להקצין כמו מטורפים. יש כאן מירמור טבעי של נשים שחושבות שלא חסר דברים להתחזק בהם, וזה שהנפטרות הן נשים זה לא אומר שצריך להפיל עליהן הכל. הרב שטיינמן ע"ה היה מציע להתחזק בדברים אחרים, גם הגאון הרב גרשון אדלשטיין דיבר על דברים אחרים. כל אחד מדבר על הנושא שמעסיק אותו אישית...
אצלנו בתלמוד כתוב "פשפש ולא מצא - יתלה בביטול תורה". לא כתוב יתלה באשתו, או בשכנה. אלפי גברים חרדים מרותקים לקווי התוכן כמו משוגעים, ומבזבזים על כך את הזמן, כנראה בגלל שאינם יכולים להתעדכן בצורה נורמלית דרך הווטסאפ (יותר קל לקרוא מלהאזין למישהו שמקריא מה שקיבל בווטסאפ, וגם פחות בזבוז זמן). בזה יצא לי להיתקל הרבה, ראיתי גם אברך שיוצא באמצע הכולל כדי להאזין לקו שטותי כלשהו, אבל נשים מדברות על נושאים אינטימיים בטלפון - זה עוד לא יצא לי...
אם כי אני חייב לסייג שראיתי את התמליל מדרשתו של הרב, וזה ממש לא כצעקתה, בסך הכל הציג דרישה לגיטימית מציבור הנשים.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/2/2019 19:35 |
|
| |
הרב לסרי, אמר היום בשיעור, שאפילו אצל הגויים היה הפרדה וצניעות... אפילו ושתי עשתה משתה נשים במקום אחר! ושאחשוורוש קרא לה, הוא חפץ שהיא תבוא אליו, מהיכן שעשתה את המשתה... נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
| נשלח ב-13/2/2019 19:40 |
|
| |
דבריחכמים
| אליבא כתב: |  |
לא מדובר בנשים חילוניות
נראה לך שלכל החילוניות יש קרניים. כנראה שלא.
יש כאן מירמור טבעי של נשים שחושבות שלא חסר דברים
נשים חרדיות אמונות על דברי הרמב"ם לחשבון הנפש, לקבלת דעת תורה, לקבלת תוכחה. הממורמרות הן החילוניות שאין להם את האומץ להכיר בכך.
אבל נשים מדברות על נושאים אינטימיים בטלפון - זה עוד לא יצא לי...
אתה נוסע בתחבורה ציבורית? כנראה שלא כ"כ.
אם כי אני חייב לסייג שראיתי את התמליל מדרשתו של הרב, וזה ממש לא כצעקתה, בסך הכל הציג דרישה לגיטימית מציבור הנשים.
למעלה זה משנה ראשונה, וכאן זה לאחר חזרה?
|
|
|
|
|
|
| נשלח ב-13/2/2019 20:33 |
|
| |
ידוע. הרי הוא מנע מההייטקסטיות לקבל משכורת שיוויונית בתחום כדי שהאשה חס ושלום וחלילה לא תתגאה על בעלה.
הפוסט של fay sukenik@
תתחזקנה, נשות מודיעין עילית. אתן באמת חייבות להתחזק. אין אפשרות להיות "סתם" עצובות על זה שחברות, מכרות ושכנות מתות באופן טרגי ופתאומי. כי מעבר לעצב , לפחד ולשאר הרגשות שעולים בנו במקרי אסון- אתן צריכות לשאת עליכן גם יסורי מצפון ורסיסי אשמה. תתחזקנה, נשות מודיעין עילית. אתן לא סתם חלק מ"בין אדם לחברו" אתן ראויות להוראה מיוחדת ומדוקדקת: תפסקנה לדבר בקול במושבים האחוריים של האוטובוס (אולי עדיף להתחיל לתרגל את שפת הסימנים) ותוספנה עוד כיסוי. כי מה שיש- לא מספיק, וכנראה לעולם לא יספיק. תתחזקנה, כי הכל עליכן והכל בגללכן. העצב והשמחה, האחריות והאשמה. אתמול בערב הייתי במודיעין עילית. לצד הלוויות הדומעות התקיימה שם חתונה. חתונות לא דוחים. אז ראיתי אתכן, נשות מודיעין עילית, במלוא תפארתכן וכמו שאתן באמת. בצניעות המופלגת, בטוהר המידות. בשמחה עם כלה משלכן. ראיתי אתכן, נשים מבוגרות יותר, מכבדות ומכובדות . רוקדות במעגל משלכן בצעדים מדודים ואיטיים אבל שמחים לא פחות מאחרות. ראיתי אתכן, נערות צעירות עם השמחה המדבקת שלכן בחברה הכלה שלכן. עם צחוק הנעורים המתגלגל והיופי התמים והלא מודע. ראיתי אתכן, אמהות צעירות וקצת עייפות, מגיעות עם הילדים ורודפות אחריהן בין המעגלים. או מגיעות במיוחד לומר מזל טוב וחוזרות הביתה - לילדים המחכים. ראיתי גם אתכן, נערות מתנדבות יקרות שהגעתן במיוחד עם נערות וילדות עם מוגבלויות. הגעתן לשמח את אחות החתן, ויחד איתה ועם חברותיה המיוחדות רקדתן ריקוד מיוחד לפני הכלה. וכל עזרת הנשים הכילה אתכן - בצורה מעוררת הערצה. איך זה שאת הדברים האלה אחרים לא רואים?! איך זה שבמקום להודות לכן על כל מה שאתן, אומרים לכן שאתן עדין לא מספיק טובות?! תתחזקנה , נשות מודיעין עילית, אתן חייבות להתחזק באמת. חייבות לדעת כמה אתן שוות וכמה אתן טובות. כמה אתן מיוחדות ואיך אתן מחזיקות עיר שלמה כמעט לבד על הכתפיים מבחינה גשמית ורוחנית. אתן צריכות להתחזק עוד קצת, סופרוומניות שכמותכן, כדי לבחור איך להנציח את חברותיכן ז"ל: בשתיקה, בדיבור, בהתנדבות , בצניעות או בכל דרך אחרת שתרצו. אתן חלק מאותו "בין אדם לחברו" שעליו דובר אתמול. אל תתנו לאף אחד לשכוח את זה.
ההודעה צונזרה ע"י בחדרי חרדים
תוקן על ידי overseer ב- 14/02/2019 18:19:43
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-13/2/2019 21:32 |
|
| |
לא מבין את התלונות. כאשר יש הזדמנות שאנשים ונשים עומדים ואזנם כרויה לכל מילה, ואפשר להציע משהו להתחזק בו. חובה לנצל את ההזדמנות. היה לו הרבה אפשרויות, הוא חשב והחליט לבחור באפשרות זו. מה ההגיון לתקוף אותו על כך שבחר באפשרות הזו מתוך כל האפשרויות שעמדו בפניו?
|
|
|
|
| נשלח ב-13/2/2019 22:47 |
|
| |
| ליידוסית כתב: |  | .
הפוסט של fay sukenik@
|
|
הוא לא דיבר לגרושה הדפוקה הזאת הנתמכת מהקרן החדשה לישראל.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/2/2019 01:37 |
|
| |
סתם כותרת מטעה, "זעם רב" אפשר לחשוב, כולה שתי פמינסיטיות פתחו את הג'ורה ובראשם ג'ורה ניר מוזס, שעדיף שתשתוק מטעמים אישיים ומשפחתיים וד"ל.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/2/2019 01:53 |
|
| |
| ליידוסית כתב: |  | ידוע. הרי הוא מנע מההייטקסטיות לקבל משכורת שיוויונית בתחום כדי שהאשה חס ושלום וחלילה לא תתגאה על בעלה.
הפוסט של fay sukenik@
|
|
אני מוחה על ביזוי כבוד תלמיד חכם ורב ההתלהמות הבהמית חסרת המעצורים הזאת רק ממחישה לציבור הרחב עד כמה התייפיפות הנפש דקה ורדודה ומתפוררת כשמדובר ברב חרדי שבחר לנאום את משנתו פתאום אין לכל אחד את הזכות להשמיע את דעותיו
ומה שהכי מעצבן פה הוא מסוה הדתיות/חרדיות שעוטות עליהן החילוניות בפאה האלו היזהרו מן הצבועין
ההודעה צונזרה ע"י בחדרי חרדים
תוקן על ידי overseer ב- 14/02/2019 18:20:42
|
|
|
|
|