|
|
| נשלח ב-19/2/2019 22:17 |
|
| |
| Safra כתב: |  | בוודאי... הרי לפי הדמיון המעוות שלך, אחד כמוני שמסביר מדוע אין בעיה בחבישת פאה, הוא "יבואן פאות" שמשקיע כסף רב ביח"צ נגד צניעות.... (עוד לא הבנתי מה זה יח"צ נגד צניעות, אולי כמה נשים שמדברות נגד הרב קסלר?)
בינתיים לפי מה שאני רואה, הרחובות שלנו מלאים וגדושים במודעות רחוב על צניעות, ובתי הכנסת ובתי המדרש שלנו מלאים בחומר תעמולתי שקרי על צניעות בגדי הנשים, באופן שכל בחור ישיבה קורא ומלקק את השפתיים (כמו כותבי השטויות האלה בעצמם, שמרגישים סיפוק ע"י התעסקות בחומר הזה שהצניעות יפה לו).
אז אם יש "כסף רב שמושקע ביח"צ" זה אך ורק מכיוונם של אלה הנשואים למכוערות ומעוניינים שכל הנשים בעולם יראו כמו אוהלים מהלכים (הם קוראים לזה צניעות, אבל זה לא).
בכל מקרה, מעניין לשמוע ממך הוכחה כלשהי למציאות הדמיונית בה מושקע יח"צ נגד צניעות מצידם של "יבואני פאות" (כי מצב הפאות ממש קשה, אין קונים בחנויות...) |
|
תשאל כל בר דעת: מה מסתבר יותר, איפה יש יותר אינטרס כלכלי, בקמפיין הצניעות או בקמפיין האנטי צניעות? איזה קמפיין בא לעודד קניות של אופנה יקרה? לא צריך לשבור את הראש יותר מדי כדי להבין את הדבר הפשוט הזה.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/2/2019 23:43 |
|
| |
הנחות היסוד שלך מופרכות, ולקוחות היישר מעולם הדמיון.
ראשית אתה מניח שהאינטרס הוא כלכלי, אבל יש אינטרסים שחזקים פי כמה וכמה מאינטרס כלכלי. לדוגמא, האינטרס שהזכרתי; בעל שהחליט כי אשתו תלבש מטפחת, או בגדים שחורים ורחבים, והיא נראית כעת כמו אוהל, יש לו אינטרס מובהק ללכת ולהפיץ בכל הארץ את "משנתו" על מנת שכל הנשים יהיו כמותה, ובבחינת "גם לי גם לך לא יהיה" (לאידך גיסא אין אינטרס כזה).
לפיכך אנחנו רואים אנשים חסרי מוח המשקיעים רבבות דולרים בקמפיינים (אמיתיים, לשם שינוי), עלונים, חוברות, ספרים, דיסקים, קווי טלפון, הגרלות, מודעות רחוב, ומה לא. על האינטרס של הנשים אין מה לדבר, זה כבר הרבה יותר חזק כי אין אשה מתקנאה אלא וכו', ולכן אפשר לראות מחזות הזויים כמו נשים העומדות בכניסה לכותל ומשכנעות.
שנית אתה מניח שיבואני הפאות או הבגדים הם אנטי צניעות, וזו עוד שטות, כי בגדים צנועים או לא זה ענין אישי, רוב הבגדים עונים על כללי הצניעות, אולם שום דבר לא יעזור אם האשה הקונה את הבגדים בוחרת בבגדים הקטנים עליה בכמה מידות, כי הם יהיו קצרים וצמודים. לכן אין שום ענין ליבואני בגדים פאות לנהל "קמפיין אנטי צניעות" (מצחיק אותי אפילו להסביר לך את זה, אני מרגיש כמו אחד שמסביר לילד בן שנה שעכשיו השמש זורחת).
שלישית אתה מניח שיש "קמפיין" שלם, על סמך עיתונאית אחת שכותבת טורים לעיתון, ופרסמה טור בכיכר השבת. אולי גם ניהלה שיחת חולין עם כמה חברות שהתלוננו על דברי הרב קסלר... מיותר להסביר עד כמה זה מופרך. אמנם כמובן כתבת ש"יש שמועות" כדי שזה יראה פחות הזוי, אבל גם אני וגם אתה יודעים שלא שמעת שום שמועה אלא בדית את הדברים הללו ממוחך הקודח.
רביעית אתה מניח שהתעמולה ל"צניעות" (כביכול) היא כל כך חזקה, עד שיבואני הפאות והבגדים עומדים חסרי אונים, החנויות שלהם ריקות ומה שנשאר להם לעשות זה "קמפיין אנטי צניעות" כפי דמיונך הפורה... במציאות זה לא בדיוק כך, אלא רוב האנשים הפסיקו מזמן להתייחס לכל השטויות שמוכרים להם (ולכן רואים מחזות מצערים של נשים הלובשות חצאית מיני מעל הברך, איסור דאורייתא לכל הדעות, תוצאה ישירה של ההקצנה המטורפת). חנויות הבגדים והפאות עמוסים קונים לעייפה, רוב הנשים לא נראות עדיין כמו אוהלים. מצטער אם איכזבתי והוצאתי אותך מעולם הדמיון.
נזקי קמפיין ה"צניעות"
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-19/2/2019 23:58 |
|
| |
אני מצייר בדמיוני למשל איזה כולל גדול שאחד האברכים חלה במחלה רח"ל, והראש כולל זועק בשיחת חיזוק שיש קצת רפיון בשמירת הסדרים ולפעמים אפי' הוא רואה אברכים עונים לטלפונים בתוך הבית מדרש, וחייבים חיזוק גדול להימנע מהדברים האלו.
ולמחרת בבוקר, בתשע בבוקר, כשהאברכים באים לכולל, הם רואים שלטים "אתם לא אשמים"...
|
|
|
|
| נשלח ב-20/2/2019 03:22 |
|
| |
| סקופער כתב: |  | אני מצייר בדמיוני למשל איזה כולל גדול שאחד האברכים חלה במחלה רח"ל, והראש כולל זועק בשיחת חיזוק שיש קצת רפיון בשמירת הסדרים ולפעמים אפי' הוא רואה אברכים עונים לטלפונים בתוך הבית מדרש, וחייבים חיזוק גדול להימנע מהדברים האלו.
ולמחרת בבוקר, בתשע בבוקר, כשהאברכים באים לכולל, הם רואים שלטים "אתם לא אשמים"... |
|
אותנו לימדה התורה "כה תאמר לבית יעקב ותגיד לבני ישראל" ובמדרש, לשון רכה. ודו"ק.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/2/2019 05:21 |
|
| |
שלג_דאשתקד -
לא יודע על אינטרסים כלכליים כאלה ואחרים, פשוט לא צריך להגיע לשם.
בלי קשר לכסף - יש כאן ויכוח מהותי וטעון מאוד: מהי צניעות?
הדתיים, עם דגש חזק על החרדים - מאמינים שזהו ערך אלוהי עליון, לא אינטרס אנושי של בעלי ענין.
החילונים מאמינים - כי זהו שוביניזם גברי - טקטיקה של שליטה בנשים - המתעטפת באיצטלא של מוסר אלוהי. . כשאנשים קוראים לעצמם דתיים - ומאמינים כמו חילונים, או הפוך - זו בעיה גדולה, גדולה מאוד.
ספרא -
האם זה אתה שרגיל תמיד להעתיק בכמה מקומות רשימה מסודרת ומאורגנת היטב של הרבנים המתירים פאה?
הדיבוק -
זה מעניין, כי בדיוק שמעתי לאחרונה ממקור אחר את הדברים שאתה אומר בקשר לירושת רבנות. אני תמיד חשבתי שירושת תפקיד נוגעת רק לכהונה ומלכות, והפתיע אותי שיש לזה שייכות גם ברבנות. זה היה הרב עזריה בסיס - רבה של ראש העין שנפטר לאחרונה. הוא תועד בוידאו כשהוא מבקש שימנו את בנו אחריו לרבנות, בהסתמך על דברי הרמב"ם אותם הוא מצטט מתוך הכתב, כשהמשמעות היא לטענתו - שגם רבנות - אם ראוי הבן - יש ענין להעבירה בירושה.
זה אמנם יכול להסביר את התופעה של "דורות של רבנים" שניתן לראותה בהיסטוריה עוד מזמנים קדומים. וגם היום כמובן - משפחת לאו, משפחת יוסף, משפחת אבוחצירה, ועוד רבים. ומשפחת קסלר כמובן.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-20/2/2019 07:23 |
|
| |
ברוק אכן המקור המפורסם הוא הרמבם, אבל מקובל להביא לו ראיה מהגמרא בעמוד האחרון של פרק ב מסכת מכות. וכך פסק גם הרמ"א על פי הריב"ש. תחפש ותמצא מקורות להכל. משפחות רבנים זה עוד יותר, כי בבבא מציעא כתוב שמי שהוא ת"ח ובנו ת"ח ובן בנו ת"ח, תורה מחזרת אחר אכסניה שלה. וכמובן שהכל מוגבל לבן ת"ח וראוי למלא את מקום אביו. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|
| נשלח ב-20/2/2019 10:45 |
|
| |
| ניוטרל כתב: |  |
| ליידוסית כתבה: |  |
את המוח שלך ינקר היתוש של טיטוס בקרוב.
תוקן על ידי ליידוסית ב- 14/02/2019 16:39:57 |
|
_________________ כשאדם גדול טועה טעות קטנה. אצלו היא טעות קטנה! אך אצל האחרים היא טעות גדולה! |
|
אחכה אחכה. אבל כדאי לך למהר לפני שהיתוש יגיע לגזע המוח ויפגע בך קוגניטיבית אחרי שהוא כבר חיסל לך את האונות. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-20/2/2019 11:33 |
|
| |
| ברוקלינאי כתב: |  | ספרא - האם זה אתה שרגיל תמיד להעתיק בכמה מקומות רשימה מסודרת ומאורגנת היטב של הרבנים המתירים פאה?
|
|
הבאתי כאן רשימה כזאת, בכמה הזדמנויות. יש בעיה עם זה?
|
|
|
|
| נשלח ב-20/2/2019 12:31 |
|
| |
| Safra כתב: |  | ספרא - האם זה אתה שרגיל תמיד להעתיק בכמה מקומות רשימה מסודרת ומאורגנת היטב של הרבנים המתירים פאה?
הבאתי כאן רשימה כזאת, בכמה הזדמנויות. יש בעיה עם זה? |
|
אגיד לך.
תראה, אני רוצה לשאול אותך הבהרה בענין הזה שמפריעה לי הרבה זמן, בכנות. מצד שני - אינני רוצה לסחוף לשם את האשכול לגמרי, כיון שאין זה עניינו. אז בוא נשתדל לעשות זאת בהתנסחויות קצרות.
ובכן - מעולם לא למדתי את הנושא של הפאות, עליך רואים שלמדת אותו רבות.
יש דבר אחד שתמיד לא הבנתי בכל הויכוח הזה.
בבית החרדי שבו גדלתי - תמיד לימדו אותי - שכיסוי ראש עניינו צניעות, ע"מ שלא למשוך את העין.
אם זה נכון - האם יש ספק בכלל שפאה מושכת את העין יותר מן המטפחת? ועוד - האם יש ספק שכל מטרת הפאות הארוכות (כאן אני יותר ספציפי) - היא למשוך את העין?
|
|
|
|
| נשלח ב-20/2/2019 14:16 |
|
| |
ספרא, אם היית מבין בפרסום ושיווק היית מבין מה שכתבתי. למעשה הפאות היקרות מאד ששם עושים את הכסף זה פאות שהרבנים חתמו נגד כי הן יותר בעייתיות מבחינת צניעות, ועל הקטע הזה יש אינטרס כלכלי מובהק לעשות קמפיין אנטי צניעות. וכך גם לגהי ביגוד אופנתי אחר - כסף וכסף. וגם יש אינטרס כלכלי שנשים ישדרגו מה שיותר ביגוד מה שיביא לפרנס את הסוחרים. אני מקווה שהובנתי.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/2/2019 15:49 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-20/2/2019 16:41 |
|
| |
טוב, אני לא עוקב אחרי עצמי, אז אעשה קצת סדר למען אבין...
סקופער, במטרה להוכיח את הפואנטה שלו שזה בסדר לייחס אסון למכשולים ספציפיים, נתן דוגמא מכולל שבו ראש הכולל מאשים את אברכיו במות של בן חבורה כי הם מזלזלים בסדרים. (נעוב רגע שהדוגמא לא נכונן כי אין קורולציה בין איחור או ביטול תורה לבין הסרטן אבל בהחלט יש ברמיזה קורולציה בין שיחות באוטובוס לבין אסון אוטובוס.) כך גם עושה בסדר האברך המכהן כרב שמייחס את אסון האוטובוס לשיחות נשים באוטובוס.
על כך עניתי שיש הבדל בין יסור אברכים לבין יסור נשים שהתורה ציוותה את משה רבנו לדבר אליהן בלשון רכה ולא להגיד להם אפילו עונשי העבירות.
יש מבין?
תוקן על ידי קלעפער ב- 20/02/2019 14:42:06
|
|
|
|
| נשלח ב-20/2/2019 16:49 |
|
| |
עכשיו הבנת מה שכתבת. יופי, הצלחת להסבמר לעצמך! אבל עדיין ניתן לומר (כפי שאני הבנתי מסקופער) שלא אמורה להיות קורלציה ואין כוונה לייחס ממש בין דברים. אלא שזמן כזה הוא הזדמנות לבקר אחר פגמים, גם אם אין קורלציה או מידע שמימי על סיבה ותוצאה. אני הק' (כלומר אתה) עדיין לא משוכנע שיש קשר בנושא זה בין גברים לנשים. ואם יש לך בעיה עם הרב קסלר אתה מוזמן לפתוח עליו ג'ורה בפורום הזה, שהרי איננו חסיד. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|