כתבת אלף פעם ב2 הודעות על תינוקים פטתים ולא יודע מה, ולא התייחסת לנקודה מאוד פשוטה שאותה העליתי שם.
כשבאים בטענה על ר' חיים שהוא מזכיר את ר' מנדל מוויזניץ, או אליי שלא אכפת לי מהשוואה כזו, זה אומר שחושבין רע מאוד על ר' מנדל. לא צריך להיות גאון כדי להבין את זה.
לי אישית אין שום בעיה עם דמיון ביניהם כי אין דבר ולא חצי דבר בעד או נגד ר' מנדל, אף כי מהמידע שבידי מסתבר שהוא לא אחד הת"ח הגדולים בדורינו (אני מדגיש שזו הסתברות). אם גם ר' חיים וגם הוא אוכלים לחם עם חביתה בארוחת בוקר, לא אכעס.
התוצאות בירושלים הם ההסבר המכבד היחיד לטירוף ההטפות והנסיונות ללעג מהצד החסידי (למרות שאתה בכלל לא חסידי). ההסבר הדני הוא שבאמת שורצים כאן חולי נפש. יורשה לי לדון אותך ואת חבריך לכף זכות.
השאלה האמיתית, האם כשהוא נמצא לבד, האם הוא גם מתפלל ככה?! (כמו שראיתי סירטון מהרב שטיינמן שמברך ברכת המזון בביתו ולא שם לב שמצלמים אותו) או רק כשיש קהל סביבו שכורעים ומשתחווים ומתפללים לכיוונו, כולל כאלה שרק נמצאים בשביל לראות ולא כדי להתפלל?!
שמעתי מבעלי על אדמור מסויים שכשהיו באים אנשים זרים לטיש שהיה עורך בליל שבת, היה עושה את עצמו מנמנם כדי שלא יבואו שוב.
לא יודע אם שמתם לב, אבל השעון שם מורה על השעה 11:10 בבוקר, ואז הוא נמצא בפסוקי דזמרה....
כל ההצגה הזאת לא עושה עליי שום רושם. האם עליכם כן? אם כן, מדוע?
אגב, אספר סיפור שכבר כתבתי כאן בעבר, אבל קשור קצת לעניין. לפני הרבה שנים הייתי בקיץ באלפים, ואמרו לי שאחד האדמו"רים נופש במקום. הלכתי להתפלל שם. ראיתי את את האדמו"ר בקדושה קוטף מלאכים באומרו "וקרא זה אל זה ואמר", כשהוא מפנה את ראשו לצד שמאל, ימין ובאמצע, כמו שהרבה עושים. ומכיוון שכבר עשרות שנים אני מחפש מקור לדבר הזה, אמרתי שמסמא הוא עם כל ההתלהבות שלו בתפילה הוא יודע מה העניין של ימין ושמאל בזה? באתי אליו אחרי התפילה ושאלתי אותו, וענה לי שהדברים עמוקים וארוכים, ושאבוא פעם אחרת כי אין לו הפנאי להאריך בזה...
נשלח ב-2/3/2019 23:24
הדיבוק כתב:
כתבת אלף פעם ב2 הודעות על תינוקים פטתים ולא יודע מה, ולא התייחסת לנקודה מאוד פשוטה שאותה העליתי שם.
כשבאים בטענה על ר' חיים שהוא מזכיר את ר' מנדל מוויזניץ, או אליי שלא אכפת לי מהשוואה כזו, זה אומר שחושבין רע מאוד על ר' מנדל. לא צריך להיות גאון כדי להבין את זה.
לי אישית אין שום בעיה עם דמיון ביניהם כי אין דבר ולא חצי דבר בעד או נגד ר' מנדל, אף כי מהמידע שבידי מסתבר שהוא לא אחד הת"ח הגדולים בדורינו (אני מדגיש שזו הסתברות). אם גם ר' חיים וגם הוא אוכלים לחם עם חביתה בארוחת בוקר, לא אכעס.
התוצאות בירושלים הם ההסבר המכבד היחיד לטירוף ההטפות והנסיונות ללעג מהצד החסידי (למרות שאתה בכלל לא חסידי). ההסבר הדני הוא שבאמת שורצים כאן חולי נפש. יורשה לי לדון אותך ואת חבריך לכף זכות.
דיבוק טרחנות אינה אמצעי לשכנוע, זה פועל הפוך שוב חזרת על אותם דברים שבגלל הטבע הטרחני שלך אתה בוחר להיתקע בזה שוב ושוב ללא שום סיבה הגיונית ועניינית.
לגבי התינוקיות, מה לעשות, זו אמת, מי שכשאין לו מה לענות משתמש בבחירות לירושלים כטיעון "מנצח" כדי להתנחם או לנסות לתקוף (ללא הצלחה כמובן)., בהחלט זו התנהגות תינוקית, וה"תתפוצץ 6-3" שכתבת, מעיד על תכונות של ילד קטן שלא נגמל מטיעונים ורמת שיח של ילדים. (וזה עוד אחרי שלימדתי עליך זכות).
נשלח ב-2/3/2019 23:46
הודעה כזאת ארוכה ולא כתבת כלום, אז באמת עוררת אותי לחשוב מי כאן טרחן.
אגב, לי אין שום עניין לתקוף אותך או מישהו, מצדי הכל בסדר. להיפך, התוקפים הקבועים הם לא אני או האנשים "מהצד שלי" ומעניין בדיוק ממתי התחילה ההתקפות הבלתי פוסקות...
כך או כך, נגמרה הברברת שלי איתך והפרנסה שלך, הנסיון עם ניק אחר עבד מצוין - הבטחתי שאפסיק להגיב לו ומאז הוא הבין שאין פרטנר, הפסיק לבלבל את המוח ובהרבה פחות הודעות שהוא שולח, הוא כותב דברי טעם בנושאים רלוונטיים מגוונים.
גם אתך אשתדל פחות להתדיין, אם ה6-3 ימשיך להציק תשתמש בכסף שקיבלת על ההודעות עד כה ותפנה לפסיכיאטר רציני (לא מהקהילה).
הודעה כזאת ארוכה ולא כתבת כלום, אז באמת עוררת אותי לחשוב מי כאן טרחן.
אגב, לי אין שום עניין לתקוף אותך או מישהו, מצדי הכל בסדר. להיפך, התוקפים הקבועים הם לא אני או האנשים "מהצד שלי" ומעניין בדיוק ממתי התחילה ההתקפות הבלתי פוסקות...
כך או כך, נגמרה הברברת שלי איתך והפרנסה שלך, הנסיון עם ניק אחר עבד מצוין - הבטחתי שאפסיק להגיב לו ומאז הוא הבין שאין פרטנר, הפסיק לבלבל את המוח ובהרבה פחות הודעות שהוא שולח, הוא כותב דברי טעם בנושאים רלוונטיים מגוונים.
גם אתך אשתדל פחות להתדיין, אם ה6-3 ימשיך להציק תשתמש בכסף שקיבלת על ההודעות עד כה ותפנה לפסיכיאטר רציני (לא מהקהילה).
היה לי יותר קל לצחוק כעת אילו לא הייתי בטוח שאתה במצוקה (זה מה שההודעה שלך משדרת), אבל עדיין זה מצחיק ובכלל, כשאתה כותב שאין לך בכלל עניין לתקוף מישהו, את האמת, זה קורע. הייתי אומר לך "חילך לאורייתא", אבל גם בתורה שאתה לומד אתה משתמש בעקמימות.,
תהיה רגוע :) אתה לא מעניש אותי בכך שלא תנהל איתי דיונים (אני בעצמי משתדל על פי רוב שלא להתייחס להודעות שלך). אך כמו שאני מכיר אותך, לא תעמוד בזה, ובמישרין או בעקיפין לא תוכל להתאפק.
נשלח ב-3/3/2019 00:18
א. תודה על הפסיכולוגיה, זה בתשלום?
ב. מעניין מי לא מנסה לתקוף, תסתכל קצת בראי אם מותר לך, תבדוק במה עוסקות ההודעות שלך.
ג. תודה שאתה מתדיין על לימוד התורה שלי ויודע איך אני לומד. חשבתי שאתה לא יודע שיש דבר כזה לימוד תורה.
ד. אתה באמת משתדל לא לענות? תראה את קצב ההודעות שלך רק באשכול הזה. בכל מקרה נחיה ונראה...
אתאפק מלענות על מה שכתבת, בתקווה שזה ירגיע ויספק אותך
נשלח ב-3/3/2019 02:23
נוירולוג כתב:
דיבוק
טרחנות אינה אמצעי לשכנוע, זה פועל הפוך שוב חזרת על אותם דברים שבגלל הטבע הטרחני שלך אתה בוחר להיתקע בזה שוב ושוב ללא שום סיבה הגיונית ועניינית.
לגבי התינוקיות, מה לעשות, זו אמת, מי שכשאין לו מה לענות משתמש בבחירות לירושלים כטיעון "מנצח" כדי להתנחם או לנסות לתקוף (ללא הצלחה כמובן)., בהחלט זו התנהגות תינוקית, וה"תתפוצץ 6-3" שכתבת, מעיד על תכונות של ילד קטן שלא נגמל מטיעונים ורמת שיח של ילדים. (וזה עוד אחרי שלימדתי עליך זכות).
מזכיר לי את אלו שעוד לא נגמלו מהכאת "עץ" במגילה עוד מימי בחירות תשמ"ט, אז למי שזוכר היכו בכל בתי כנסת החסידים בכל פעם שמוזכר במגילה "עץ" כולם כבר יצאו מהסיפור של הבחירות המקומיות, מלבד כמה תינוקים שהדיסק הזה נתקע להם בראש ולא יוצא ממנו למרות ששום דבר לא יצא מה6-3.
נשלח ב-3/3/2019 07:24
נוירולוג כתב:
שנינו ידענו שלא תתאפק :)
אתאפק מלענות על מה שכתבת, בתקווה שזה ירגיע ויספק אותך
אני לא חסיד, אני מודיע לך הודעה אבל מכבד אותך בתגובה וגם משאיר עליה הודעה עניינית. לא היה צריך שתגיב, גם ככה היית חוזר על המנטרות של תינוק תינוק בלי לענות עניינית.
השאלה האמיתית, האם כשהוא נמצא לבד, האם הוא גם מתפלל ככה?! (כמו שראיתי סירטון מהרב שטיינמן שמברך ברכת המזון בביתו ולא שם לב שמצלמים אותו) או רק כשיש קהל סביבו שכורעים ומשתחווים ומתפללים לכיוונו, כולל כאלה שרק נמצאים בשביל לראות ולא כדי להתפלל?!
שמעתי מבעלי על אדמור מסויים שכשהיו באים אנשים זרים לטיש שהיה עורך בליל שבת, היה עושה את עצמו מנמנם כדי שלא יבואו שוב.
בזמנו קראתי שהרבי מפאשקן נמשך לוויזניץ וזכה להיות חתנו של מרן האמרי חיים, בגלל שבמשך שנים לא ראה את אביו ורבותיו מתפללים בציבור, כיוון שברוז'ין המנהג הוא שהרבי מתפלל בחדר צדדי במקביל לציבור. לכן כשהזדמן לוויזניץ תאב לראות את הרבי מתפלל ואכן הוא הוקסם ונמשך אליו....
כך שיש מעלה חשובה שרואים את הרבי מתפלל ומתלהבים. האמת שגם לא מפריע לי אם הרבי לא יודע מה המקור לכל תפיסה של מלאך (כל עוד הוא שם לב לתפוס את המלאכים בכנפיים ולא במקור, כי אחרת הם גם עלולים לברוח והוא גם עשוי להיחתך).
אני בהחלט חושב שחלק מהמטרה של רבי זה שאנשים יראו אותו ויתפעלו. לפעמים זה גם מרומם אותו בעצמו וזה די לגיטימי (שמעתי פעם סיפור שהרבי הקדוש מראפשיץ מינה את כל בניו לרביים בחייו, מהסיבה הזו). מאידך, בהחלט הסגנון שנצפה בסרטון קצת שונה מהסגנון שעליו אנחנו מדברים.
אבל לפחות לי אין ביקורת על הרבי ממרכז, כי אני לא חסיד שלו ולא קשור אליו. אם כיף לו ולחסידים שלו, שיהנו.
הישועות משה כלל לא דמה בהתנהגותו /בסגנון התפילה לאמרי חיים (כפי שכנראה האמרי חיים היה שונה בבחינה זו מאביו). כל אדם הוא אישיות בפני עצמה וזה טבעי ונורמלי. . גם אחיו של ר'מנדלה לא דומה בהתנהגותו /בסגנון התפילה לישועות משה. האמת שרק הקב"ה יודע מה יש בלב של הבן אדם. אנחנו רואים את החיצוניות. מבחינה החיצוניות ר' מנדלה מחכה אחד לאחד (כמו שחקן מקצועי) את אבא שלו בכל התנועות ובהקצנה מאוד גדולה (לא ראיתי את החיקוי בתכונת 'המתמיד' של אביו) לעיניים רגילות של בשר ודם זה לא נראה אמיתי. אבל כאמור, את האמת יודע רק בורא כל עולמים, שהוא ורק הוא יודע מסתרי לב
אל תבהל — אל יוציא פיך מלין לפניו בביתו בבהלה, ולבך אל ימהר, כי אם תביננו, כי הלב כמו אובד ותועה בעסקי העולם. על כן אמר משיח ה': "מצא עבדך את לבו" (שמואל ב ז, כז). ודע, כי האלהים נצב עליך ורואה אותך ושומע דבריך, כי הואבשמים בגבהי מרום הגבוהים, ואתה על הארץ ואין למטה ממך. על כן יהיו דבריך מעטים, שלא תסתכן; כמו שהיה כהן גדול ביום הכפורים מתפלל תפלה קצרה ויוצא.
אמר אברהם המחבר: הנה נא הואלתי לדבר, כי בעבור היות כבוד המקום מלא כל מקום, ולא יוכל האדם להשמר בכל מקום, הוכן לו מקום שיהיה לו קבוע לתפילתו, והוא חייב לכבדו. גם חייב הוא האדם להודות ולשבח לאלהיו בכל רגע, כי חסדו עמו בכל חלקי הרגע, שיחיינו ויתענג בהרגשות. רק בעבור היות האדם מתעסק בעסקי העולם, הושם לו זמן שיתפלל בו, והם עתים ידועים: ערב ובקר וצהרים; כי כל מי שיש לו עינים ידע עת צאת השמש ועת נטותו ועת בואו. על כן חייב אדם שיתפלל, שישמור פתחי פיו ויחשוב בלבו שהוא עומד לפני מלך, בידו להחיות ולהמית. על כן אסור שיתפלל אדם ויכניס בתוך תפילתו פיוטין לא ידע עיקר פירושם, ולא יסמוך על המחבר ברצונו הראשון, כי אין אדם אשר לא יחטא, או המעתיקים חטאו.
< id="SL_lng_" style="background: url("chrome-extension://noaijdpnepcgjemiklgfkcfbkokogabh/content/img/util/.png") 100% 0px no-repeat #ffffff;">>
< id="SL_lng_to" style="background: url("chrome-extension://noaijdpnepcgjemiklgfkcfbkokogabh/content/img/util/.png") 100% 0px no-repeat #ffffff;">>