בית פורומים בחדרי חרדים

למה אצביע לאיחוד מפלגות הימין

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-31/3/2019 22:28 לינק ישיר 

אפיקטוזין כתב:

מבחינה הלכתית, אתה מוכן לקחת על עצמך את האחריות לכל הפעולות וההצבעות של נציגי האיחוד שיפעלו מכח הפתק שלך ?

אינני יודע אם לזה התכוונת, אבל יש כיזו בדיחה ששמעתי לאחרונה, שהחכים החרדיים נמנעים מלהגיע להצבעות בנושאים אסורים ולא קונקרטים כמו משחקי כדורגל בשבת, ואילו המזרחי פחות מתייסים לזה כי בלאו הכי זה יקרה וזה לא מפריע אז קיומה של המדינה חשוב יותר.

ואני הק' לא מבין, הרי גם אם זה נכון, בוודאי המצביע לא קשור לכל זה, כי אם הדברים יעברו בלאו הכי, אז אין כל שליחות ודין שליחות (ובכל מקרה אין שלד"ע, אבל על זה עוד אפשר להתווכח). מה גם שלפי תיאוריה זו אסור היה ליהודים להצביע בבחירות במשך עשרות שנים בחו"ל ובוודאי שאסור להצביע בבחירות בארה"ב, שהנציגים מחליטים על נושאים אסורים בוודאי כמו עבודה זרה

ואין כל מקום לחלק בין ארה"ב לישראל, מהסיבות דלהלן:
א. ממה נפשך - אם זה בדין שליחות, אז גם בישראל היה מותר כי אין שליח לדבר עברה, ואם זה יותר משליחות, כי הנציג קיים רק בזכות המצביע - אז אין לפתור בזה שאין שליחות לגוי.

ב. המציאות היא דיש המון מחוקקים יהודיים בכל העולם ובוודאי בארה"ב, ובממשל כמו ארה"ב שיש רק 2 מפלגות ברור שהמצביע מכניס אנשים חילוניים שיצביעו בשאט נפש בעד איסורים גמורים.

בקיצור לא יודע אם לזה התכוונת, אבל אם כן הרי שמדובר בספק בדיחה ולא יותר מכך...

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/3/2019 23:41 לינק ישיר 

avishai323 כתב:

נחתום כתב:
למרות שאיני שלם עם מרבית אמירותיהם של מרבית חברי המפלגה.
ולמרות שביום פקודה לא הם אלו שיעמדו לימין הציבור החרדי ולא הם אלו שידאגו לתקציבים לישיבות החרדיות.
המאבק בבחירות האלו הוא על שלטון בגץ כן או לא מאבק שהוא החשוב ביותר במאבקי הציבור החרדי ומשפיע השפעה ישירה על יתר המאבקים החל מחוק הגיוס דרך צביון השבת הציבורי במדינה דרך ארועים בהפרדה ועובר דרך כל דבר כמעט שקשור בציבור החרדי.
המפלגות החרדיות עם כל הרצון שלהם אין להם את היכולות להאבק בצורה ישירה מול בגץ והמקסימום שהם עשו ויעשו זה להפגין לעומת זאת באיחוד מפלגות הימין יש שני אנשים שלד»עתי יהיו ממש טובים בפירוק שלטון בגץ והיוהמשי"ם בן גביר וסמוטריץ.

נשלח מהאנדרואיד שלי

אתה לא חושב שיריב לוין עשה הכל כדי להלחם בבג"ץ, והיחיד שהפריע לו הוא כחלון הטפש?
נניח ובן גביר היה בכנסת, מה הוא היה יכול לעשות כשאין לו רוב נגד הבג"ץ בגלל כחלון הטפש?

אמנם יריב לוין נאבק בבגץ לא פחות אבל אותו יריב גם נאבק בדת לא פחות זה מפלגה חילונית וזה שונה לגמרי.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/3/2019 23:57 לינק ישיר 

נחתום כתב:
למה אצביע לאיחוד מפלגות הימין

למרות שאיני שלם עם מרבית אמירותיהם של מרבית חברי המפלגה.
ולמרות שביום פקודה לא הם אלו שיעמדו לימין הציבור החרדי ולא הם אלו שידאגו לתקציבים לישיבות החרדיות.
המאבק בבחירות האלו הוא על שלטון בגץ כן או לא מאבק שהוא החשוב ביותר במאבקי הציבור החרדי ומשפיע השפעה ישירה על יתר המאבקים החל מחוק הגיוס דרך צביון השבת הציבורי במדינה דרך ארועים בהפרדה ועובר דרך כל דבר כמעט שקשור בציבור החרדי.
המפלגות החרדיות עם כל הרצון שלהם אין להם את היכולות להאבק בצורה ישירה מול בגץ והמקסימום שהם עשו ויעשו זה להפגין לעומת זאת באיחוד מפלגות הימין יש שני אנשים שלד»עתי יהיו ממש טובים בפירוק שלטון בגץ והיוהמשי"ם בן גביר וסמוטריץ.

נשלח מהאנדרואיד שלי

למה אתה צריך בכלל להסביר את הבחירה שלך ???
ברוך מרזל איתמר בן גביר ובצלאל סמורטיץ והרב רפי ביטון הם אנשים יראי שמים !!
יתכן שהשקפת העולם בנקודות מסוימות חולקות על העולם החרדי !!
אבל הבחירות הן מאחורי הפרגוד !!
וכל אחד מצביע מה שבא לו !!!

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/4/2019 01:20 לינק ישיר 

יראי שמיים זה מושג יחסי, אם לבן גביר יש בסלון ביתו תמונה ממוסגרת של רוצח המונים כשעליו הכיתוב 'תחת אשר קינא לאלוקיו' אז אני לא בטוח שאנחנו מדברים על אותו אלוקים

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/4/2019 02:52 לינק ישיר 

אפיקטוזין כתב:
יראי שמיים זה מושג יחסי, אם לבן גביר יש בסלון ביתו תמונה ממוסגרת של רוצח המונים כשעליו הכיתוב 'תחת אשר קינא לאלוקיו' אז אני לא בטוח שאנחנו מדברים על אותו אלוקים

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/4/2019 09:34 לינק ישיר 

נחתום כתב:
hhaavv כתב:

לא הבנתי. הרי המפלגות החרדיות יתמכו בכל המהלכים הללו של איחוד מפלגות הימין, ללא ספק.  אז אם אתה מצביע למפלגה חרדית אתה מקבל גם את זה וגם את זה, ואם אתה מצביע רק לאיחוד, בדברים החשובים לנו הם הרי לא תומכים - לפחות לא כולם, אז תקבל רק את המלחמה ההיא.
אבל אחרי שתמכת בברקוביץ' אני לא באמת מצפה שהדברים הללו יהיו חשובים לך. חוצמזה, מה עם צוואתו של ר"ש אויערבאך עד לביאת המשיח? או שבכלל מדובר בתירוץ למה לא להצביע למפלגות החרדיות...

המפלגות החרדיות הם עם ראיה לטווח מאד קצר. תמורת אי אלו תופינים יצטרפו גם לממשלת גנץ.
למשל בחוק הגיוס כבר שני עשורים יש בעיה ידועה עם בגץ ומעולם הם לא ניסו למצוא פיתרון שהוא מעבר לטווח של 5 שנים.
וכמובן שאין מה להשוות בין היצירתיות של אייכלר ומוזס בנושאים האלה לבין אלו של סמוטריץ ובן גביר שכבר למעלה מעשור רוב עיסוקם זה להחליש את מעמד מערכות המשפט.

נשלח מהאנדרואיד שלי

מה גורם לך לחשוב שזה עצלות אולי זו טקטיקה 
כי הם מבינים שזה הדרך היחידה שזה יכול לעבור בשקט יחסי מבחינת הציבור החילוני
רק תחשוב שאת כל מה שאתה מבין בעניני ידישקייט גדו"י מבינים גם ויתר ממך כנראה 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/1/2020 15:01 לינק ישיר 

https://m.ynet.co.il/Articles/5660640

בניסיון לסגור איחוד של הרגע האחרון, נפגש יו"ר הימין החדש עם יו"ר הבית היהודי רפי פרץ - אך הפגישה הסתיימה ללא הסכמות. בנט הבהיר פעם נוספת כי החיבור עם איתמר בן גביר לא מקובל: "לא אכלול ברשימה את מי שמחזיק בסלון ביתו תמונה של אדם שרצח 29 איש חפים מפשע". בן גביר: "אוריד את התמונה של ברוך גולדשטיין"

https://m.youtube.com/watch?v=UI7N3CIXfQg

תוקן על ידי אפיקטוזין ב- 17/01/2020 15:29:27

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/1/2020 22:02 לינק ישיר 
מצדרביעי

אפיקטוזין כתב:

https://m.ynet.co.il/Articles/5660640

בניסיון לסגור איחוד של הרגע האחרון, נפגש יו"ר הימין החדש עם יו"ר הבית היהודי רפי פרץ - אך הפגישה הסתיימה ללא הסכמות. בנט הבהיר פעם נוספת כי החיבור עם איתמר בן גביר לא מקובל: "לא אכלול ברשימה את מי שמחזיק בסלון ביתו תמונה של אדם שרצח 29 איש חפים מפשע". בן גביר: "אוריד את התמונה של ברוך גולדשטיין"

https://m.youtube.com/watch?v=UI7N3CIXfQg

תוקן על ידי אפיקטוזין ב- 17/01/2020 15:29:27

עמית סגל-אם נשאר לבן גביר מקום פנוי על הקיר-בשל הורדת התמונה, הוא יוכל לתלות את ההסכם עם רפי פרץ...

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > למה אצביע לאיחוד מפלגות הימין
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 סך הכל 2 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.