|
|
| נשלח ב-1/1/2020 19:42 |
|
| |
לבחירתכם
| בןציוןכהנא כתב: |  | קוראים לזה הגר"א- היות ולתפיסתם הגר"א שם על זה דגש.
זה ע'ש בית נסת הגר'א בת'א שחמיו של הרב עינבל הוא רב ביהכנ'ס הזה
ואני חשבתי שהגר"א זה "הגאון רבי אוריה". |
|
טוב שלא חשבת שזה כביש 6
|
|
|
|
| נשלח ב-2/1/2020 07:35 |
|
| |
| לבחירתכם כתב: |  | קוראים לזה הגר"א- היות ולתפיסתם הגר"א שם על זה דגש. זה ע"'ש בית כנסת הגר'א בת'א שחמיו של הרב עינבל הוא רב ביהכנ"ס הזה
ואני חשבתי שהגר"א זה "הגאון רבי אוריה".
טוב שלא חשבת שזה כביש 6
|
|
זה באמת יכול להיות שם מוצלח ל"בית ועד לחכמים" שבו החברות עולה 5 ש"ח בחודש (https://bvl.org.il/app.php/rules?sid=e7af29ef3ed2a4f4970a1588a5794a97)
אמור מעתה: לצד "בית מדרש הגר"א" הממשי, מתקיים "בית מדרש אגרה" הוירטואלי.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/1/2020 17:01 |
|
| |
| avishai323 כתב: |  | שמעתי אמש מחבר, שבמסיבת חנוכה שהתקיימה בשבוע שעבר בישיבת "חברון", ראש הישיבה הגר"ד כהן שליט"א דיבר בחריפות נגד בית מדרש הגר"א. הוא אמר שהם המתייונים החדשים, ושהם נושאים את שם אדונינו הגר"א לשווא, והוא ציין שבאחד השיעורים של הרב אליהו מאיר פיבלזון שליט"א באתר, ניתן להבין כביכול בעבר נהג בישראל דין של "עין תחת עין" כפשוטו.
כבר שמעתי כמה פעמים בעבר שהגר"ד כהן מתנגד בחריפות לשיטתו ולשיעוריו של הגרא"מ פייבלזון, אבל עד היום לא ידוע לי שהוא נתן פומבי לדבריו. הבנתי שהוא ניסה בעבר לרתום לעניין גם את הגרמ"ה הירש שליט"א ראש ישיבת "סלבודקה" ולא עלתה בידו. לגבי אנשי בית מדרש הגר"א (הרב אוריה עינבל שליט"א ואֶחָיו), כמדומני שהם זוכים לקרבת הגרמ"ה הירש והגר"י אייכנשטיין ראש ישיבת "יד אהרון".
מצחיק לראות שראש ישיבת חברון נהיה יותר קנאי מראש ישיבת סלבודקא |
|
חבר שלי הסביר לי היום שככל הנראה התנגדותו של ר' דוד כהן לרב אליהו מאיר פייבלזון ולרב אוריה ענבל איננה נובעת מקנאות, אלא היות ובחורים מישיבת "חברון" הולכים לשמוע אצלם שיעורים, ור' דוד לאורך שנים מתנגד ליציאה של בחורים לשמוע שיעורים מרבנים אחרים (ראו כאן http://betochami.blogspot.com/2018/07/blog-post_13.html). לדבריו, הציטוט בנוגע ל"עין תחת עין" הוא רק תירוץ.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/1/2020 20:09 |
|
| |
זה לא נכון. התנגדותו היא על בסיס קנאי.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/1/2020 11:01 |
|
| |
| קלעפער כתב: |  | זה לא נכון. התנגדותו היא על בסיס קנאי. |
|
לא ברור איך ראש ישיבת חברון נהיה לסמן הקיצוני בענייני חינוך. גם בעניין סירוס ההשכלה של הנשים, שלא ירוויחו מספיק כסף ח"ו נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|
| נשלח ב-5/1/2020 23:49 |
|
| |
עיתון "הפלס" הצטרף השבת לגר"ד כהן שליט"א

|
|
|
|
| נשלח ב-5/1/2020 23:51 |
|
| |

|
|
|
|
| נשלח ב-6/1/2020 02:46 |
|
| |
קלעפער
| טיןטין1 כתב: |  | | קלעפער כתב: |  | זה לא נכון. התנגדותו היא על בסיס קנאי. |
|
לא ברור איך ראש ישיבת חברון נהיה לסמן הקיצוני בענייני חינוך. גם בעניין סירוס ההשכלה של הנשים, שלא ירוויחו מספיק כסף ח"ו נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
עוד לפני זה לא ברור איך נעשה ר"י חברון...
|
|
|
|
| נשלח ב-6/1/2020 08:54 |
|
| |
| בןציוןכהנא כתב: |  | עיתון "הפלס" הצטרף השבת לגר"ד כהן שליט"א
|
| מה האינטרס שלך בסיפור?
|
|
|
|
| נשלח ב-6/1/2020 09:45 |
|
| |
| avishai323 כתב: |  | עיתון "הפלס" הצטרף השבת לגר"ד כהן שליט"א מה האינטרס שלך בסיפור? |
|
ויכוחים אידאולוגיים מעסיקים אותי כבר למעלה מ-30 שנה, מאז המחלוקות של הגרא"מ שך עם חב"ד ועוד כיו"ב. בעיניי, זהו דבר חשוב ומרתק.
באופן אישי, גם "הפלס" גם הגר"ד כהן וגם משפחת ענבל סימנו אותי זה מכבר כ"סכנה ליהדות", וממילא עוד יותר מעניין אותי לראות כיצד הם מתגוששים בינם לבין עצמם.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/1/2020 12:04 |
|
| |
מצדרביעי
| בןציוןכהנא כתב: |  | עיתון "הפלס" הצטרף השבת לגר"ד כהן שליט"א מה האינטרס שלך בסיפור?
ויכוחים אידאולוגיים מעסיקים אותי כבר למעלה מ-30 שנה, מאז המחלוקות של הגרא"מ שך עם חב"ד ועוד כיו"ב. בעיניי, זהו דבר חשוב ומרתק.
באופן אישי, גם "הפלס" גם הגר"ד כהן וגם משפחת ענבל סימנו אותי זה מכבר כ"סכנה ליהדות", וממילא עוד יותר מעניין אותי לראות כיצד הם מתגוששים בינם לבין עצמם. |
|
לגבי משפחת ענבל-הפתעת ועוררת את סקרנותי, אפשר פרטים? (גם באישי-יתקבל בברכה:))
תוקן על ידי מצדרביעי ב- 06/01/2020 12:04:23
|
|
|
|
| נשלח ב-6/1/2020 12:58 |
|
| |
| מצדרביעי כתב: |  | | לגבי משפחת ענבל-הפתעת ועוררת את סקרנותי, אפשר פרטים? |
|
באתר "בית מדרש הגר"א" נמצאת חוברת "מלחמת הרוח" http://www.beitmidrashagra.co.il/%D7%A1%D7%A4%D7%A8%D7%99%D7%9D-1.html, בחוברת זו הם מתארים את "תרבות המערב" כדבר הגרוע ביותר וההפך של היהדות, ואני משמש עבורם כדוגמה המובהקת ביותר לחרדי המייצג את ערכי "תרבות המערב" עם הרבה ציטוטים מחוברת שפרסמתי. על החוברת במהדורה האחרונה מתנוסס שמו של הרב אוריה בראשי תיבות, אבל כנראה שהכותב העיקרי הוא אחיו הרב יהושע ענבל. את תגובתי לדבריהם, פרסמתי אצלי בבלוג. http://betochami.blogspot.com/2019/06/blog-post_17.html
תוקן על ידי בןציוןכהנא ב- 06/01/2020 12:58:54
|
|
|
|
| נשלח ב-6/1/2020 12:59 |
|
| |
נכנסתי לאתר של בית מדרש הגר"א, הופתעתי לטובה לשמוע ולצפות בהרצאות תורניות ברמה גבוהה. אנשים יראי שמים, שומעי לקחם הם בחורים ואברכים הכי טובים, רובם הגדול גם של התלמידים שומעי השיעורים וגם המרצים נראה לי מהסוג שיש להם רק טלפון כשר מה שנקרא. כך שאני לא מצליח להבין למה לדבר נגדם סרה, ס"ה הם באים להעשיר בידיעות בתורה ובאמונה למי שמעוניין בכך.
אם כי עצה טובה למנהלי בית מדרש הגר"א - קחו חסות של גדולי ישראל על בית המדרש. אין מה לעשות, כמו שהיום הנוהל הוא שצריך 'חותמת הכשר' לכל קיוסק שכונתי שמוכר קרטיבים וסיגריות, אז ככה צריך היום חותמת הכשר לכל יוזמה תורנית גם אם תהיה טובה ומועילה ביותר.
תוקן על ידי שלג_דאשתקד ב- 06/01/2020 13:05:17
|
|
|
|
| נשלח ב-6/1/2020 13:09 |
|
| |
| שלג_דאשתקד כתב: |  | | אם כי עצה טובה למנהלי בית מדרש הגר"א - קחו חסות של גדולי ישראל על בית המדרש. אין מה לעשות, כמו שהיום הנוהל הוא שצריך 'חותמת הכשר' לכל קיוסק שכונתי שמוכר קרטיבים וסיגריות, אז ככה צריך היום חותמת הכשר לכל יוזמה תורנית גם אם תהיה טובה ומועילה ביותר. |
|
הם אכן חשבו על עצתך ולקחו חסות מהגרמ"ה הירש ראש ישיבת "סלבודקה" ומהגר"י אייכנשטיין ראש ישיבת "יד אהרן".
|
|
|
|
| נשלח ב-6/1/2020 13:27 |
|
| |
מקור? חיפשתי באתר שלהם ולא מצאתי.
|
|
|
|