|
|
| נשלח ב-31/3/2021 11:46 |
|
| |
ראיתי במכולת לפני פסח, ביסלי אוסם מקמח מצה ללא חשש קטניות! אך השגחת הבדץ על זה, הינה רק לימות השנה! אז אכלנו אותם בשבת... נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-31/3/2021 11:48 |
|
| |
| ניוטרל כתב: |  | ראיתי במכולת לפני פסח, ביסלי אוסם מקמח מצה ללא חשש קטניות! אך השגחת הבדץ על זה, הינה רק לימות השנה! אז אכלנו אותם בשבת... נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
וכשרות רבנות היה על זה? הגיע הזמן שהבד"צים הליטאיים כמו "שארית ישראל" יצדיקו את קיומם.
אגב השנה ראיתי המון מוצרים כשרים לפסח בהשגחה של מחפוד עם כיתוב "ללא קטניות" אבל עדיין קשה להכניס את זה לבית בפסח.
תוקן על ידי אריאל222 ב- 31/03/2021 11:50:37
|
|
|
|
| נשלח ב-31/3/2021 11:51 |
|
| |
הכול ענין של יוקרה, מאותו סיבה ששום הכשר לא יתן לאוכלי קטניות בלבד אם כי רב לנדא לפני שנים כן נתן על זה הכשר אבל ברגע שיש הרבה הכשרים ויש תחרות שום גוף לא יסכן היוקרה שלו לתת לשרויה כי חסיד שלגביו מדובר כמעט כחמץ עלול לא לסמוך על ההכשר גם בשאר ימות השנה. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-31/3/2021 11:53 |
|
| |
| פינטשיב כתב: |  | הכול ענין של יוקרה, מאותו סיבה ששום הכשר לא יתן לאוכלי קטניות בלבד אם כי רב לנדא לפני שנים כן נתן על זה הכשר אבל ברגע שיש הרבה הכשרים ויש תחרות שום גוף לא יסכן היוקרה שלו לתת לשרויה כי חסיד שלגביו מדובר כמעט כחמץ עלול לא לסמוך על ההכשר גם בשאר ימות השנה. נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
ראיתי השנה מוצר של בד"ץ מנצ'סטר לאוכלי קטניות.
אל תשווה אכילת קטניות שכל האשכנזים וכן חלק מעדות המזרח כמו המרוקאים לא אוכלים זאת בפסח לאכילת שרויה שכל עם ישראל אוכל זאת למעט החסידים.
ואם בעבר חשבנו שהליטאים הם מיעוט בציבור האשכנזי החרדי, באו הבחירות בירושלים והוכיחו את ההיפך.
אני חושב להחרים את הבד"צים הליטאיים כמו "שארית ישראל" אם עניין זה לא יפתר בשנה הקרובה.
תוקן על ידי אריאל222 ב- 31/03/2021 11:56:15
|
|
|
|
| נשלח ב-31/3/2021 12:31 |
|
| |
אבל גם הפרומערס מהליטאים - אלו שאוכלים הבד"צ - ברובם מתנזרים משרויה, כמו בית בריסק על כל אגפיו. וחלק גדול מהחזונאישיים. ועוד. ובדורנו - הפרומערס נותנים את הטון. השאר סמוטריצים.
|
|
|
|
| נשלח ב-31/3/2021 16:59 |
|
| |
| אריאל222 כתב: |  |
| ניוטרל כתב: |  | ראיתי במכולת לפני פסח, ביסלי אוסם מקמח מצה ללא חשש קטניות! אך השגחת הבדץ על זה, הינה רק לימות השנה! אז אכלנו אותם בשבת... נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
וכשרות רבנות היה על זה? הגיע הזמן שהבד"צים הליטאיים כמו "שארית ישראל" יצדיקו את קיומם.
אגב השנה ראיתי המון מוצרים כשרים לפסח בהשגחה של מחפוד עם כיתוב "ללא קטניות" אבל עדיין קשה להכניס את זה לבית בפסח.
תוקן על ידי אריאל222 ב- 31/03/2021 11:50:37 |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-31/3/2021 17:01 |
|
| |
| אריאל222 כתב: |  |
|
תוקן על ידי אריאל222 ב- 31/03/2021 11:50:37 |
|
|
|
|
|
|
| נשלח ב-3/4/2023 20:27 |
|
| |
מצדרביעי
| אריאל222 כתב: |  | הכול ענין של יוקרה, מאותו סיבה ששום הכשר לא יתן לאוכלי קטניות בלבד אם כי רב לנדא לפני שנים כן נתן על זה הכשר אבל ברגע שיש הרבה הכשרים ויש תחרות שום גוף לא יסכן היוקרה שלו לתת לשרויה כי חסיד שלגביו מדובר כמעט כחמץ עלול לא לסמוך על ההכשר גם בשאר ימות השנה. נשלח מהאנדרואיד שלי
ראיתי השנה מוצר של בד"ץ מנצ'סטר לאוכלי קטניות.
אל תשווה אכילת קטניות שכל האשכנזים וכן חלק מעדות המזרח כמו המרוקאים לא אוכלים זאת בפסח לאכילת שרויה שכל עם ישראל אוכל זאת למעט החסידים.
ואם בעבר חשבנו שהליטאים הם מיעוט בציבור האשכנזי החרדי, באו הבחירות בירושלים והוכיחו את ההיפך.
אני חושב להחרים את הבד"צים הליטאיים כמו "שארית ישראל" אם עניין זה לא יפתר בשנה הקרובה.
תוקן על ידי אריאל222 ב- 31/03/2021 11:56:15 |
|
עברו כבר שנתיים והנושא לא נפתר... מה עושים? אולי נפתח יחד הכשר מתחרה?:)
|
|
|
|
| נשלח ב-4/4/2023 20:54 |
|
| |
ואני בכלל מתפלא איך זה שאף אחד לא מצא להחמיר כחיי אדם ולהכריז על תפוחי האדמה כקטניות. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-4/4/2023 23:03 |
|
| |
ועל כך אמרו שהחיי אדם רצה לקחת מהציבור את חיי האדם (בפסח)
|
|
|
|
| נשלח ב-5/4/2023 01:48 |
|
| |
hhaavv
| יוחנןש כתב: |  | אבל גם הפרומערס מהליטאים - אלו שאוכלים הבד"צ - ברובם מתנזרים משרויה, כמו בית בריסק על כל אגפיו. וחלק גדול מהחזונאישיים. ועוד. ובדורנו - הפרומערס נותנים את הטון. השאר סמוטריצים. |
|
גם אלה כן אוכלים שרויה, חלקם הגדול זה רק ממצות חבורה שהם עצמם אפו וכו' או אפילו רק ממצות יד שהם אפו.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/4/2025 23:24 |
|
| |
שאלתי עדיין לא נענתה.
חבל.
|
|
|