|
|
| נשלח ב-22/5/2019 13:31 |
|
| |
תוקן על ידי חייכנית770 ב- 22/05/2019 11:30:51
|
|
|
|
| נשלח ב-22/5/2019 13:33 |
|
| |
בס"ד הנה סוף סוף...אחרי תקלה כאן...התגובה אני שמחה שלפחות ישלך הבנה שחדר צריך להיות מתישהו נעול file:///C:/Users/Main/AppData/Local/Temp/msohtmlclip1/01/clip_image002.gif" alt="http://www.bhol.co.il/forums/includes/CuteEditor_Files/images/emoticons/red.gif" v:shapes="תמונה_x0020_5" />... ברור שאישה מטבעה נאמנה, אך אתה צריך להבין שיש דברים שהם צורך, כמו שלך יש צרכים אז גם לאישה יש. ברור שיש חברות, אך לא כל דבר היית רוצה שהם ידעו ולא כל דבר האישה רוצה לספר לחברות, כדי לשמור סוד, לטובתך file:///C:/Users/Main/AppData/Local/Temp/msohtmlclip1/01/clip_image001.gif" alt="http://www.bhol.co.il/forums/includes/CuteEditor_Files/images/emoticons/face_20.gif" v:shapes="תמונה_x0020_4" />לא היית רוצה שאיזה חברה פטפטנית, תספר לחצי שכונה את הסודות הביתיים שלכם... ברור שיש לאישה עוד אופציות כמו לספר לאמא/משהו בסגנון... אך אל תבוא בטענות,שחמותך יודעת עליכם הכל file:///C:/Users/Main/AppData/Local/Temp/msohtmlclip1/01/clip_image003.gif" alt="http://www.bhol.co.il/forums/includes/CuteEditor_Files/images/emoticons/face_12.gif" v:shapes="תמונה_x0020_3" />יש גם אופצייה של ללכת למישהי שתקשיב לה בתשלום, אז תצטרך לשלם על זה מכיסך file:///C:/Users/Main/AppData/Local/Temp/msohtmlclip1/01/clip_image004.gif" alt="http://www.bhol.co.il/forums/includes/CuteEditor_Files/images/emoticons/face_21.gif" v:shapes="תמונה_x0020_2" /> בכל מקרה, אישה רוצה להרגיש שיש לה אוזן קשבת גם מבן זוגה,בעיקר, זה חלק מהחיים וחלק מאהבה...אהבת ישראל זה לא רק בלעשות פעולות פיזיות אלא גם להיות קשוב לרגשות הזולת שסביבך, במיוחד ש"הזולת" הזה הוא אישתך... וכן גם אם האישה נאמנה,תמיד יש נסיונות בחיים, אתה צריך תמיד לעשות השתדלות לחזק את הזוגיות(;
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-22/5/2019 13:36 |
|
| |
בס"ד
לא נראה משהו... סורי...אבל אין לי כח לכתוב שוב
|
|
|
|
| נשלח ב-22/5/2019 19:23 |
|
| |
| חייכנית770 כתבה: |  |
תוקן על ידי חייכנית770 ב- 22/05/2019 11:11:09 |
|
|
|
|
|
|
| נשלח ב-22/5/2019 19:25 |
|
| |
| רציף כתב: |  | | חייכנית770 כתבה: |  |
בס"ד חחח זה מה שאני מנסה תמיד להסביר לך  משיכת הלב.אינטרקצייה.שיח זורם.טוב לב. זה ה-תשתית לקשר עמוק בהמשך... יותר מחברות. נדרשת כאן הכרה של ו"אהבת לרעך כמוך"-אם זה אישתך אז יותר ממך(; ו"מה ששנוא עליך לא תעשה לחברך" אז ק"ו לחצי נשמתך. כל ספרי הזוגיות פשוט מפרטים זאת לפרטי פרטים, אך אלו 2 כללי היסוד.  חחח טוב כי ראית סגנון שינה חסידי, אך רוב בתי החרדים הכי דוסים נוהגים לישון ביחד... בחב"ד האדמ"ור הזקן תיקן שאכן יישנו בנפרד לא כדי לשמור על מרחב, אלא מסיבות אחרות שאין המקופ לפרטם וד"ל  הורי למשל ישנים ביחד, אבי כנראה לא שמע על התקנה  ... אני אישית עדיין לא החלטתי מה טוב יותר עבורי... מה שבטוח שארצה גבר שמעוניין תמיד לישון לצידי, ומאידך יכבד את רצוני למרחב אישי אם רצוני בכך. אך שהוא יבקש מרחב אישי  ?מרגיש לי קר ומנוכר ולא רומנטי כזה... כאילו אני אמורה להרגיש נעים אם פתאום יבוא לי לישון לצידו ולרגע לא אסבול שייתנו לי להרגיש "קרצייה"... גבר שייתן לי להרגיש לרגע קרצייה יקבל ממני כזה יחס קריר שיתחרט שנולד בכלל, גם אם ירצה בקירבתי, ייקח לו הרבה זמן ומאמץ עד שבכלל אסתכל לכיוון שלו  אישה זלא גבר  גבר יכול להכיל דחייה לפעמים, אישה ממש לא נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
שכחת כלל חשוב בזוגיות ; על הגבר לזכור שעל היחס לאישה נאמר ; לא יהיה לך אלוקים אחרים על פני, אנוכי ה' אלוקיך, כלומר האישה היא האחת והיחידה בעולם.
חושבני שאת ניזונה ממוסכמות לגבי אהבה ושינה ביחד, זה לא דחיה, זה עניין של נורמות, כמו שיש כאלה שלעולם לא יוותרו למשל על שבע שעות שינה, ברור שבמסגרת הפינוקים יש מקום להרבה דברים, וגם אז יש גבולות, וראי זה פלא, שמה כבר האישה היא השיפחה של הגבר החילוני שלא יודע שובע,, ולרוב היא נותנת לו גם דברים שמכאיבים לה.. ככה זה הם יענו לך, ככה זה..
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי רציף ב- 22/05/2019 08:47:57 |
|
בס"ד
חחחחחחח יפה למדת כלל גדול בתורה, ורק על זה מגיע לך צל"ש 
תכלס?בנימה רצינית? הקשר עם עמ"י וה' תמיד משול לקשר של האישה עם בן זוגה ואכן מי שחכם לומד דרך התורה איך לנהוג בזוגיות...
למשל עמ"י משול לאישה- כתוב שכוחו של עמ"י הוא בפה- אישה חכמה לומדת איך לדבר בנועם וברכות ומשיגה יותר ממה שאישה אחרת חושבת שתשיג במלחמה ובכוח מבן זוגה 
בחסידות מוסבר שכדי לעורר אהבה לה',צריך להתבונן בטוב שנותן לנו, עד שמתועררת אהבה בלב באופן גלוי ולא רק "מוסתר"- כך גם בזוגיות, זוג שרוצה לההחיות את האהבה, צריך להתבונן בטוב של השני ועד כמה שזה לא מובן מאליו וכך גורם לאהבה לפרוח
בקשר לשינה משותפת, אפשר קצת להבין כי זה מה שהורגלת לראות אך אם אישתך תבוא מבית שרגילים לישון יחד במיטה מחוברת, ורצונה להמשיך כך, מה תעשה?
דברנו על שינה משותפת ולא על מה עושים כשישנים ביחד ,אני מבינה שאתה מביא את הלא דתיים כדוגמא לכך ששינה משותפת ו"רומנטיקה" לא תמיד באמת כזו כיפית לאישה. אך אני דברתי על נורמה חברתית שהיא גם אצל החרדים, זלא שאני מציעה רעיון לא דתי .... זה שאצל החסידים נוהגים אחרת,זה כבר סיפור אחר....
נ.ב ואם כבר אתה נותן דוגמאות מהלא דתיים, אגיד לך שלפי השמועות, גם הרבה גברים "חרדיים" נחשפים לתרבות הגויים דרך הרשת,העין רואה והלב חומד והם גם באים בדרישות משונות לנשים, הרף ציפיות שלהם עולה בהתאם לחוקות הגויים.במקום לנהוג על פי התורה, שמבינה בדיוק איך צריך להתייחס לאישה, בכבוד הראוי לה כבת מלך.
|
|
|
|
|
|
| נשלח ב-22/5/2019 19:30 |
|
| |
בס"ד הנה סוף סוף...אחרי תקלה כאן...התגובה אני שמחה שלפחות ישלך הבנה שחדר צריך להיות מתישהו נעול file:///C:/Users/Main/AppData/Local/Temp/msohtmlclip1/01/clip_image002.gif" alt="http://www.bhol.co.il/forums/includes/CuteEditor_Files/images/emoticons/red.gif" v:shapes="תמונה_x0020_5" />... ברור שאישה מטבעה נאמנה, אך אתה צריך להבין שיש דברים שהם צורך, כמו שלך יש צרכים אז גם לאישה יש. ברור שיש חברות, אך לא כל דבר היית רוצה שהם ידעו ולא כל דבר האישה רוצה לספר לחברות, כדי לשמור סוד, לטובתך file:///C:/Users/Main/AppData/Local/Temp/msohtmlclip1/01/clip_image001.gif" alt="http://www.bhol.co.il/forums/includes/CuteEditor_Files/images/emoticons/face_20.gif" v:shapes="תמונה_x0020_4" />לא היית רוצה שאיזה חברה פטפטנית, תספר לחצי שכונה את הסודות הביתיים שלכם... ברור שיש לאישה עוד אופציות כמו לספר לאמא/משהו בסגנון... אך אל תבוא בטענות,שחמותך יודעת עליכם הכל file:///C:/Users/Main/AppData/Local/Temp/msohtmlclip1/01/clip_image003.gif" alt="http://www.bhol.co.il/forums/includes/CuteEditor_Files/images/emoticons/face_12.gif" v:shapes="תמונה_x0020_3" />יש גם אופצייה של ללכת למישהי שתקשיב לה בתשלום, אז תצטרך לשלם על זה מכיסך file:///C:/Users/Main/AppData/Local/Temp/msohtmlclip1/01/clip_image004.gif" alt="http://www.bhol.co.il/forums/includes/CuteEditor_Files/images/emoticons/face_21.gif" v:shapes="תמונה_x0020_2" /> בכל מקרה, אישה רוצה להרגיש שיש לה אוזן קשבת גם מבן זוגה,בעיקר, זה חלק מהחיים וחלק מאהבה...אהבת ישראל זה לא רק בלעשות פעולות פיזיות אלא גם להיות קשוב לרגשות הזולת שסביבך, במיוחד ש"הזולת" הזה הוא אישתך... וכן גם אם האישה נאמנה,תמיד יש נסיונות בחיים, אתה צריך תמיד לעשות השתדלות לחזק את הזוגיות(; |
|
נכון מאוד, ולכן יושבים לצד האישה מדי פעם ועושים תיאום ציפיות, מה חשוב יותר, מה פחות, ואיך מגיעים למטרה נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-22/5/2019 20:35 |
|
| |
בס"ד חחחח  אווו יפה למדת לדבר עם בחורה  ... מסכים עם דעתי  תיאום ציפיות  ראו גידולים שגידלתי  ... וסורי, לא התכוונתי שזה יישמע וויכוח, אלא דיון על שוני בין מוסכמות חברתיות בינך לבין דעתי, מתנצלת אם היה נשמע שאני לא מכבדת אותך מספיק... פשוט פעם ראשונה ששומעת דעה כזו מגבר  אז הייתי קצת מופתעת תאמין לי הפתרון הכי טוב זה שפשוט לא יהיו מיטות בחדר  ... רק שטיח ענקי... יהיה הרבה מרחבים וחופש נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-22/5/2019 23:56 |
|
| |
אכן, אני לומד ממך די הרבה. את מלומדת לא קטנה בכלל. יישר כוח ! אנחנו מחליפים דיעות, ובמקום לענות לשאלותי את מחליפה איתי טיעונים, זה דומה קצת להרבה גולשים באינטרנט שמתווכחים ומחליפים מהלומות מילוליות, אני לא ממש חסיד, ואת מתייגת אותי ומדביקה לי תוית. אני מזדהה ואוהב את כולם. יתכן והתבלבלת ואת לא יודעת מה לענות על נושא רגיש שהעלתי. אז לדעתי זכותינו לדבר כמעט על כל נושא, הניסוח חייב להיות ענייני, ואנחנו לא גולשים על גסויות, אנחנו מדברים על נושאים שהם ברומו של עולם, ומעשירים את הידע. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-23/5/2019 00:01 |
|
| |
בס"ד חחחח  אווו יפה למדת לדבר עם בחורה  ... מסכים עם דעתי  תיאום ציפיות  ראו גידולים שגידלתי  ... וסורי, לא התכוונתי שזה יישמע וויכוח, אלא דיון על שוני בין מוסכמות חברתיות בינך לבין דעתי, מתנצלת אם היה נשמע שאני לא מכבדת אותך מספיק... פשוט פעם ראשונה ששומעת דעה כזו מגבר  אז הייתי קצת מופתעת תאמין לי הפתרון הכי טוב זה שפשוט לא יהיו מיטות בחדר  ... רק שטיח ענקי... יהיה הרבה מרחבים וחופש נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
זה לא ענין של כבוד, פשוט, סטית מהדרך, עד עתה החלפנו דיעות והיה מעולה, לאחרונה חשבת שאנחנו בויכוח. שטיח זה נחמד, השאלה מה עושים בשטח, מצטופפים על מיטה לא גדולה ? מוזר נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-23/5/2019 13:49 |
|
| |
בס"ד אההה  חשבתי שאני ממשיכה דיון... עשיתי חישוב של 1+1 והבנתי שיש כאן בבסיס משהו שונה... הרי ציינת בתחילה שמי שבקשה לישון ביחד זה חוזרת בתשובה,ציינת שלישון ביחד זה רעיון מוזר ולאחר מכן בחרת לספר על אביך ועל ההנהגות בביתכם... מכאן הגעתי למסקנה שהחשיבה שלך שזה "מוזר" מגיעה מהבית בו גדלת בלי קשר לאופי שלך. לכן עשיתי בדיקה קטנה שהעלתה שיתכן שחסידים,לאו דווקא חבדניקים, נוהגים לישון במיטות נפרדות לרוב... ומכאן היה חשוב לידע אותך שזה לא בקשה מוזרה של "חוזרץ בתשובה" ,אלא זו ההנהגה הרגילה בבית חרדי טיפוסי  ... הרי אם כולם היו ישנים במיטות נפרדות, לא היו מפרסמים בעיתון חרדי, מכירת מיטות "יהודיות" אלא לכתחילה מיטות לשני קצוות החדר  ... כל הרעיון של מיטה "יהודית", זה שיש לה אופצייה של חזרה למצב הטבעי והשלם שלה בסופו של דבר...  מה גם שביקרתי בכמה וכמה בתים חרדיים בחיי ואכן יצא לי לראות על הדרך את "קודש הקודשים" ותתפלא,ראיתי מיטות מחוברות(גם בבית חסידי אחד,נראה לי(; ) כך שאם מישהו נפגש עם בחורה חרדית,הוא צריך להבין שזה הנורמה החברתית שהיא הורגלה אליו... אם יש למישהו רצון ל"מרחב אישי" ובקשות פרטיות, אז הוא יוצא "המוזר" ולא ההיפך  ... אבל ברור שזה בסדר להיות שונה ויש הרבה כמוך רק צריך לדעת איך להגיד זאת לבחורה, בצורה שתשמע שאתה עדיין שמח להיות בחברתה ושהרצון שלך למרחב לא סותר את הרצון שלך להיות ביחד איתה, וכמובן לשדר גמישות במידה ולפעמים הבחורה תרצה לחוות שינה משותפת...  ראש מרובע אף פעם לא מושך בזוגיות  ... לעניות דעתי,אם בחורה חלמה על זה, זה די וויתור בשבילה ותצטרך להעריך אותה על ההבנה שמגלה כלפיך ומאידך תצטרך להיות רגיש כלפיה בנושא... בחורה לא רוצה להרגיש שכשסוף סוף התחתנה, היא שוב מרגישה לבד, אי אפשר לקחת רק את הטוב בזמנים הנוחים לך, כמו באוזן קשבת אז גם בחדר גם לאישה יש את הרצונות שלה... וזה לא להרגיש שהיא אטרקטיבית רק מבחינה פיזית, אלא גם בעיקר לתת לה הרגשה שהיא חשובה לך ואתה קשוב לרצונות שלה,אוהב ותומך בה, דמיין לך שהיא בהריון ראשון, ופתאום היא מרגישה כאבים מוזרים בבטן, והיא מ אחרי הכל מי שתבחר בך תדע שאתה שווה גם וויתורים כאלה... נשלח מהאנדרואיד שלי
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-23/5/2019 14:02 |
|
| |
בס"ד נשלח בטעות לפני שסיימתי  ... *היא מרגישה כאבים מוזרים בבטן והיא מרגישה לא הכי טוב ומפוחדת ורוצה להרגיש שאתה איתה ולא מנותק ממנה... מה תגיד לה? אני צריך את המרחב שלי?  או שתקום להרגיע אותה ותישן לצידה יד ביד עד שתרגע ותרדם  החיים הם הרבה יותר דינמיים ממה שאתה מדמיין וחייבים בהם המון גמישות כדי ששני בני הזוג יהיו שמחים,מרוצים ואוהבים נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-23/5/2019 14:10 |
|
| |
יפה דרשת, יפה נאמת, כל הכבוד על הסבלנות, אז אין מה לערבב בין הרקע שלי והטעם שלי, דברתי על הטעם שלי. יודע אני שיש זוגות שישנים יחד, גם אצל ההורים שלי קרה לפעמים ונכנסתי לחדר שלהם וראיתי את 2 המיטות צמודות, ולא הבנתי מה הקטע.. זה היה כשהם היו צעירים, רק שכולנו נבין, איזה סוגי מיטות יש ? אם זה 2 מיטות מחוברות אז אם הבני זוג יסחפו יותר מדי אז הם יכולים ליפול בין 2 המיטות, זה חשש פיקוח נפש ! נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-23/5/2019 14:14 |
|
| |
ודאי שחייבים גמישות ויש גמישות ונדיבות ואהבה ותשוקה מפה ועד בני ברק וגלילותיה, אני רק טוען שזה דבילי לישון יחד, ובמיוחד כשהמיטות נפרדות !
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי רציף ב- 23/05/2019 12:27:08
|
|
|
|
| נשלח ב-23/5/2019 14:37 |
|
| |
בס"ד חחח תודה  בשמחה... חחחחח בהחלט שזה פיקוח נפש   ... תתחיל מעכשיו ללמוד עזרה ראשונה  ... חחח תנסה להזיז פעם מיטה יהודית,אני באמת לא מבינה איך זה אפשרי...צריך להזמין סודנים בשביל הפרוייקט הזה  זה אכן דיבלי אבל אולי זה בסוף יגרום להסכמי שלום נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|