בית פורומים שידוכי חרדים

מחפש רשימת שדכנים עדכנית

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-23/12/2019 19:17 לינק ישיר 

בס"ד

חב"ד?

נמצאת באמצע.

קוד הלבוש:חרדי קלאסי,כשיש דרגות עד לכיוון החבדניק המודרני,שנוהג כמו חרדי מודרני,חלקם פנימית אולי מזלזלים ברבנים,אך אוהבים את הרבי תמיד.

איום וכפייה:אין.מכילים כל אדם לפי דרגתו הרוחנית ולא מסלקים ילדים להורים עם בעיות רוחניות,אך מחתימים הורים על תקנון שכולל חיוב לנט כשר,בבית וכמובן בית ללא תוכן לא דתי,בכל מקרה לא יסלקו אם במציאות יהיה אחרת,אך יקראו לבת לשיחה אם יוודע שמספרת/מראה לחברות תוכן לא דתי ואולי יקראו להורים ויבקשו שיתקנו את הנדרש. וכן מקפידים על כללי צניעות בית ספריים,כמו בבית יעקב.

מצוות ולימוד תורה לחבדניק קלאסי:לפי הלכות אשכנז,כשרות מהודרת.קביעת עיתים,לפחות חת"ת כל יום(חומש,תהילים,תניא)ורמב"ם,מקווה כל יום,3תפילות ,משתדלים מאד שזה יהיה במניין.

הדרך מדגישה בעיקר את חשיבותה של אהבת ישראל(הקיצוניים מדגישים בעיקר את חשיבות נושא המשיח ובעיקר זהות המשיח),פתיחת בתי חב"ד,באמונה שע"י קירוב יהודים לדרך התורה והמצוות,נקרב את הגאולה,מדגישים את חשיבות קביעת עיתים לתורה ולימוד חסידות,כצורך שהוא חובה לדורנו,התוועדויות,דאגה לזולת גשמית ורוחנית,שלמות הארץ,שאסור לוותר על אף חלק מארץ ישראל ושזה מהווה סכנת נפשות,דרך חיובית שיותר מדגישה את אהבת ה' ושעושים מצוות כדי לגרום לה' עונג בעיקר (ולא עבור שכר,עבורנו.)

חלק נכבד מחיי החבדניק עוברים בשמחה(או בחובות מהבית חב"ד שפתח),התוועדויות,ציפייה לגאולה ונתינה לזולת לאורך כל השנה ולכבוד כל חג,כל אחד כפי יכולתו ואפשרותו.

בדומה במקצת לדתי לאומי,כל חסיד בחב"ד הוא עולם ומלאו,כל אחד ודרגתו הרוחנית,אך לרוב אינו עסוק בלהסתיר את עצמו,אלא אמיתי הוא לטוב ולמוטב.

בכללית הם אנשים חיוביים שמחים וטובים שמחפשים בכל יהודי את הטוב

נשלח מהאנדרואיד שלי

תוקן על ידי חייכנית770 ב- 23/12/2019 20:00:06

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-23/12/2019 21:10 לינק ישיר 

בס"ד

הגישה של חב"ד ללימודי מקצוע:
כמו הגישה החרדית עד החתונה,ללמוד תורה ולא לעסוק בחיי השעה כלל,אם ניתן, אלא הבחור צריך להכין את עצמו מבחינה רוחנית,כדי שהבית יקום על יסודות איתנים וחזקים.
כמובן שהיו הוראות של הרבי,ליחידים לנהוג אחרת בגיל בוגר...

אחרי החתונה:שנה כולל ואח"כ אמורים לצאת לעבוד או לעבוד בבית חב"ד/לפתוח בית חב"ד חדש,כשיש כאלה שעובדים במקביל או מייצרים הכנסה מהבית חב"ד.

בפועל?רוב החבדניקים מבית,בגילאים הבוגרים,עובדים/לומדים מקצוע והחזקים קובעים עיתים לתורה בישיבה חצי יום/שיעורים שמשתתפים וכו', עוד לפני החתונה,רק הקיצוניים/בחורים שנפלו בין הכיסאות/שליחים בישיבות/חוזרים בתשובה,נשארים ללמוד בישיבה גם בגיל בוגר

הגישה הכללית:שלא רק רצוי אלא חובה על כל אחד להשתמש ולתרום לזולת מהכישרון שה' נתן לו.
ואף הרבי ציין שאם אדם נולד עם כישרון ללטש יהלומים והוא עוסק באפיית לחם,לחטא זה יחשב לו...
כי אין זה יעודו בעולם וצריך הוא לעסוק בכישרון שה' נתן לו...

ומדגישים שבעבודה צריך להכניס אידישקייט בין המסחר וכמובן אם ניתן לחזק יהודים דרך הכישרון,אז חשוב לנצל זאת לכיוון הזה...

לדוג': הזמר אברהם פריד,התייעץ עם הרבי האם להיות זמר,היה לו מאד קשה התפקיד...
אך הרבי אמר שזה השליחות שלו וכך מחזק יהודים...
ואכן כך עשה.
ורואים במוחש שאכן שירתו מהנשמה ומחזקת את הלבבות

נשלח מהאנדרואיד שלי

תוקן על ידי חייכנית770 ב- 23/12/2019 22:08:20

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-23/12/2019 21:39 לינק ישיר 

בס"ד

עוד משהו ששכחתי לציין...

בעוד שאצל החרדי הקלאסי החינוך על המנעות מחטאים ויראה מה',היא בעיקר בדרך של פחד מהגהינום/חיבוט הקבר ועונשים בעולם הזה...

דרך החסידות לא נגד זה,אף יש פרק בתניא שמסביר על סוגי הגהינום...אש,לאלו שחטאו בחטאים שקשורים לחום(תאוות).ושלג לאלו שחוטאים בטאים של קור(כפירה/וכו')

אך זה רק פרק אחד בתניא(פרק ו' אם אנלא טועה(;...הפרק המפחיד ביותר)

רוב הדגש בחסדות זה על לעשות מצוות מאהבת ה',כשיש שכר אך בעיקר ה"רווח" זה הרצון לגרום לה' עונג(כשה"שכר" שלנו שאנו הנבראים ה"קטנים" יכולים לגרום לה' עונג) ולדבוק בו

כתלמיד המשרת את רבו שלא על מנת לקבל פרס.

ולהמנע מחטאים,לא רק מהפחד לקבל מכות ועונשים אלא מהיראה לא להנתק אפילו לא רגע אחד מה'...
שהרי כשחוטאים ועושים נגד רצון ה',אנחנו "נפרדים" ממנו וכביכול "בוגדים" בו...
וכיהודים שאוהבים את ה' איננו רוצים אפילו לא רגע אחד "להפרד" ממנו ולעשות ההיפך מרצונו...

(למשל:' אישה שאוהבת את בן זוגה באמת,לא תרצה לרגע לבגוד בבן זוגה אפילו לא בדיבור/במחשבה וכמובן שלא במעשה,כדי לא "להפרד" ממנו...וכן ההיפך גבר שאוהב את אישתו באמת...)

הגישה היא יותר הפחד מלהפרד ולחתוך את החוט המקשר ביננו לבין ה'...

ה"חוט" המקשר זה משל בחסידות למצוות עשה/לא תעשה שמקשרות את האדם לבורא.

כך שיודעים שיש גהינום,אך הרצון לא לחטוא בא ממקום של יראה להינתק מה' ולו לרגע או מיראת הרוממות(של איך אחטא ואעשה נגד רצון הבורא שברא עולם כזה אדיר ומיוחד עבורי...וכו')

לפעמים זה גורם לחלק חסידים/ות לשכוח שיש גהינום ועונשים...וסומכים יותר מדי על הטוב של ה':)אך בסוף רובם מתחזקים

נשלח מהאנדרואיד שלי

תוקן על ידי חייכנית770 ב- 23/12/2019 22:06:31

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-24/12/2019 00:12 לינק ישיר 

תודה רבה על ההשקעה! 
אגדיר בקצרה.. חרדי? חרד לדבר ד' 
מכיר דתיים לאומיים שהם חרדים יותר מ"חרדים" (גם בהשקפה) 
פשוט יש נוהגים מי שפחות מדקדק בהלכה נקרא דתי לאומי.. (לא מכליל ח"ו) 

ורוצה להגיד משהו קצר דומה למה שאמרת.. אנשים לוקחים אמרות חז"ל ומסדרים אותם למציאות שלהם.. 
דוגמה: 
העיקר אהבת עם ישראל, זהו כל ההלכה, כל ההתחייבות שלו ביטל אותה .
מה זה אהבת ישראל שלו? שנוח לו הוא עוזר, שלא נוח לו נותן 100 תרוצים למה לא. 
או 
אני לא יודע הלכות שבת, אז מה עדיין הקב"ה אוהב אותי 
 ברור שהוא אוהב אותך, אבל הוא הביא לנו את התורה הקדושה כדי שנלמד אותה  וכן עוד הרבה כאלה.. הלכה מחייבת, וקשה להתחייב..

זה הסתרה שבתוך ההסתרה.. צריכים להיזהר מזה :> 
מחילה כן, לא שופט ולא מדבר על אפאחד ח"ו שנזכה להתחזק ולהתקרב לבורא עולם כמה שיותר  (:

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/12/2019 00:20 לינק ישיר 

בס"ד

אכן...

אענה לך מחר בעז"ה

בינתיים אשמח שתכנס לאשכול מוקדש ל...הקדשתי גם לך שיר,לכבוד הצטרפותך

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-26/12/2019 23:02 לינק ישיר 

daniel052 כתב:

תודה רבה על ההשקעה! 
אגדיר בקצרה.. חרדי? חרד לדבר ד' 
מכיר דתיים לאומיים שהם חרדים יותר מ"חרדים" (גם בהשקפה) 
פשוט יש נוהגים מי שפחות מדקדק בהלכה נקרא דתי לאומי.. (לא מכליל ח"ו) 

ורוצה להגיד משהו קצר דומה למה שאמרת.. אנשים לוקחים אמרות חז"ל ומסדרים אותם למציאות שלהם.. 
דוגמה: 
העיקר אהבת עם ישראל, זהו כל ההלכה, כל ההתחייבות שלו ביטל אותה .
מה זה אהבת ישראל שלו? שנוח לו הוא עוזר, שלא נוח לו נותן 100 תרוצים למה לא. 
או 
אני לא יודע הלכות שבת, אז מה עדיין הקב"ה אוהב אותי 
 ברור שהוא אוהב אותך, אבל הוא הביא לנו את התורה הקדושה כדי שנלמד אותה  וכן עוד הרבה כאלה.. הלכה מחייבת, וקשה להתחייב..

זה הסתרה שבתוך ההסתרה.. צריכים להיזהר מזה :> 
מחילה כן, לא שופט ולא מדבר על אפאחד ח"ו שנזכה להתחזק ולהתקרב לבורא עולם כמה שיותר  (:

בס"ד

אכן כל אחד עם הקושי שלו בחיים...

בכללית יש אנשים שנוטים יותר לצד ה"גבורה",שזה דין וצימצום,כך שקל להם להתחבר לגבולות וסייגים...אך קשה להם לעשות חסדים...

ויש אנשים הנוטים לצד ה"חסד",שזה נתינה,קל להם לתת ולעזור לזולת,אך מאד קשה להם עם הגבולות והסייגים או עם איומים של גהינום...;)

ויש כאלה שהם (בלשון החסידות) "תפארת",אמצע,השאיפה בחיים זה להגיע לאיזון ולאמצע בכל דבר,לא להיות קיצוני בחסד ובנתינה,בלי גבול שלפעמים בא ע"ח האדם/משפחתו ולא להיות קיצוני בהחמרות שהורסות את הזוגיות והאווירה הנעימה והכיפית בבית

נשלח מהאנדרואיד שלי

תוקן על ידי חייכנית770 ב- 26/12/2019 23:22:50

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-10/2/2020 17:03 לינק ישיר 

בס"ד

הקפצה

עבור מישהו ששאל על שדכנים בפרטי

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > מחפש רשימת שדכנים עדכנית
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 סך הכל 5 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.