|
בית
|
פורומים
|
בחדרי חרדים
|
הגר"א וייס על ר"ש טל: הבעיה שלו שהוא בציבור מפוכח ומודרני. אצל החרדים היה לו יותר טוב.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/7/2019 15:14 |
|
| |
אני לא מצליח להבין מה אתם רוצים מהגר"ח, בן של אותו מקלב הוא חתן אצל אחד מילדיו של הגר"ח, מה אתה רוצה שיתגרשו? המשפחה של מקלב הרוסה לגמרי האבא עשה מה שעשה ונענש על זה וטוב שכך, אבל מה חטאו ילדיו שנהרסו להם החיים, ומצווה גדולה לעזור להם. הם גם כן קרבנות של האבא....
לא מצליח להבין את הרשעות...
|
|
|
|
| נשלח ב-17/7/2019 15:31 |
|
| |
| חריף_ומקשה כתב: |  | אני מקווה שלא יתנפלו עלי על מה שאני עומד לכתוב. אך מלכתחילה על הגר"ח אין לי קושיות ומי שיקרא את הרמב"ם הזה יבין למה התכוונתי "אין מעמידין בסנהדרין בין בגדולה בין בקטנה אלא אנשים חכמים ונבונים מופלגין בחכמת התורה בעלי דיעה מרובה יודעים קצת משאר חכמות כגון רפואות וחשבון ותקופות ומזלות ואיצטגנינות ודרכי המעוננים והקוסמים והמכשפים והבלי ע"ז וכיוצא באלו כדי שיהיו יודעים לדון אותם" אני מניח שזו גם הסיבה ש'יתד נאמן' נשמע לדעת הגר"ש אדלשטיין ומתעלם ממה שמגיע מחצר הגר"ח. יכול להיות צדיק יסוד עולם ות"ח מופלג שכל העולם מבקש לקבל את ברכותיו ועדיין אין זה הופך אותו בהכרח מתאים להנהגה או מתאים שילמדו ממנו הנהגות. יש עוד תנאים כמבואר ברמב"ם שציטטתי ובעוד מקומות. |
| העציצים הרשעים מנסים לטעון שביקורים משפחתיים וכדו', הם גיבוי ציבורי.
וחבל שאתה נסחף אחריהם. רק נציין שהוא כתב כאן שהגרי"ג גם הוא הולך לביקורים שם אצל מקלב. ושיתד מתנהל בשיתוף פעולה מלא...
|
|
|
|
| נשלח ב-17/7/2019 16:14 |
|
| |
| asher177 כתב: |  | אני לא מצליח להבין מה אתם רוצים מהגר"ח, בן של אותו מקלב הוא חתן אצל אחד מילדיו של הגר"ח, מה אתה רוצה שיתגרשו? המשפחה של מקלב הרוסה לגמרי האבא עשה מה שעשה ונענש על זה וטוב שכך, אבל מה חטאו ילדיו שנהרסו להם החיים, ומצווה גדולה לעזור להם. הם גם כן קרבנות של האבא....
לא מצליח להבין את הרשעות... |
|
אני יודע שחלק מהאחים שלו לא מדברים איתו. מדמות ציבורית מצופה ליותר. ובפרט שלצורך האונס נתלה כביכול בשמו כך שמצופה ממנו להתנער אפילו יותר. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-17/7/2019 16:35 |
|
| |
אני לא מבין לילדים (נניח שהם לא בני 5,) יש כבוד מכך שאביהם הרשע האנס מגיע לשמחתם? אם זה כך גם אצלם אסור לבקר בשמחה. צייר לך שלא אנס אלא חילל יום כיפור או מעביר ילדים על הדת (מה שהוא כמעט עשה כידוע למבינים) או גרוע מכך הוא עצניק... האם הילדים היו מזמינים אותו לשמחה? ואף אם כן האם הגר"ח היה בא?
|
|
|
|
| נשלח ב-17/7/2019 17:28 |
|
| |
יוחנןש
| חריף_ומקשה כתב: |  | כמדומני ששמעתי פעם שאבישי בן חיים אמר שהעמדת ר' חיים קנייבסקי כמנהיג זה מכה לדוקטורינת "דעת תורה" של הליטאים. לעומת דוקטורינת "לעשות רצון צדיק" של החסידים. |
|
הגדרה טובה. חשבתי שהוא יותר מטומטם
|
|
|
|
| נשלח ב-17/7/2019 18:57 |
|
| |
| קלעפער כתב: |  | אני לא מבין לילדים (נניח שהם לא בני 5,) יש כבוד מכך שאביהם הרשע האנס מגיע לשמחתם? אם זה כך גם אצלם אסור לבקר בשמחה. צייר לך שלא אנס אלא חילל יום כיפור או מעביר ילדים על הדת (מה שהוא כמעט עשה כידוע למבינים) או גרוע מכך הוא עצניק... האם הילדים היו מזמינים אותו לשמחה? ואף אם כן האם הגר"ח היה בא? |
|
יש אחריות ציבורית וזה מתפרש כלגטימציה כשר' חיים לוחץ יד לאותו אנס. במיוחד שזה לא רק לשמח את הילדים כשמתוך השבוע של השבעה בדיוק ביום בו הוא שוחרר לשבת מגיע הגר"ח או כשר' גרשון ור' בערל מגיעים עד לכלא כדי לבקרו. כמובן שאני לא מאשים אותם הם לא אחראים על היציאות שלהם אלא בני ביתם. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-18/7/2019 13:48 |
|
| |
הם בהחלט אחראים על היציאות שלהם. וזה מכוער מאוד לטעון אחרת. אם כי, הם לא אחראים על המידע שיש להם. יש מסננות בפתח, ואפשרי שאין להם מושג שהאיש אנס. וודאי שלא בשם התורה רח"ל.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-18/7/2019 14:38 |
|
| |
| avishai323 כתב: |  | הם בהחלט אחראים על היציאות שלהם. וזה מכוער מאוד לטעון אחרת. אם כי, הם לא אחראים על המידע שיש להם. יש מסננות בפתח, ואפשרי שאין להם מושג שהאיש אנס. וודאי שלא בשם התורה רח"ל. |
|
בזמנו נחשפה הקלטה של בית הרב שטיינמן בה הוברר שהוא לא אחראי לאן הוא יוצא. אין לי ספק שאצל הרב קנייבסקי המצב חמור אפילו יותר נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-19/7/2019 13:53 |
|
| |
לא נכון. די למישוואות המרושעות האופיניות. ראינו ששיקרו על הגראי"ל ומנעו ממנו נסיעה שרצה ליסוע לירושלים. לא ראינו ולא נראה שלוקחים אותם למקומות וארועים שהם לא רוצים לבוא לשם.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/7/2019 15:37 |
|
| |
אין לי ספק בכלל שר' חיים שמע רק ש"הרב מקלב יושב בכלא כמו רבי עקיבא בשעתו שנתפס על דברי תורה", הרבי מסערט ויז'ניץ זצ"ל גם שמע שדודי זילברשלג הואשם רק בגלל החסדים הרבים שגמל, וכן הלאה… ככה זה עובד בדור הזה. ומי שמדבר על השקר ששולט, שינסה למצוא לי קצת מהאמת, זה יהיה יותר קל לחפש… נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-23/12/2019 19:03 |
|
| |
| חריף_ומקשה כתב: |  | בנוגע לסוגיית 'רוח הקודש' אמר הרב וייס: "אם הרב טל היה לובש שחורים, אולי היה לו יותר טוב. הבעיה שלו שהוא נמצא בציבור קצת יותר מפוכח ומודרני. אם יש מישהו בדור הזה שאמורה להיות לו רוח הקודש זה אני, כי למדתי תורה יותר מכולם ולימדתי תורה יותר מכולם, ולי אין. אז אני אומר לך שגם לאחרים אין. אין בדור שלנו רוח הקודש, כל הנושא הזה הוא שיבוש גדול". https://www.makorrishon.co.il/news/yoman/153709/
לא ברור אם הדברים נאמרו בכוונה לשבח או לגנות את הציבור החרדי. אך ממה נפשך. אם נאמרו לשבח, וכי להיות נאיבי וללכת אחרי רב מטורלל זה שבח? ואם נאמרו לגנאי, מה הטעם להגיד? לנסות למשוך את הקהילה לציבור החרדי על ידי דברי גנאי על הציבור החרדי? |
|
https://www.bhol.co.il/forums/topic.asp?cat_id=4&topic_id=3161118&forum_id=771
|
|
|
|
| נשלח ב-23/12/2019 19:24 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-23/12/2019 20:00 |
|
| |
| חריף_ומקשה כתב: |  |
| | דברי הרב וייס על רוח הקודש | אין לי אישור כתיבה אז שולח לך כאן, לשיקולך אם לפרסם.
א. איזו מגלומניה לומר "אם יש מישהו בדור הזה שאמורה להיות לו רוח הקודש זה אני, כי למדתי תורה יותר מכולם ולימדתי תורה יותר מכולם, ולי אין. אז אני אומר לך שגם לאחרים אין".מכל הדור - אני. אני למדתי תורה יותר מכולם. אני לימדתי תורה יותר מכולם. אם מישהו ראוי לרוח הקודש זה אני. באמת? פשוט לא יאומן. מתי שמענו גדול בישראל מדבר ככה? זה איבוד קשר עם המציאות. ב. איזו שטות שתורה לבדה מספיקה לרוח הקודש. ונעלם ממנו הברייתא של רפב"י שתורה היא רק התנאי הראשון שם ויש עוד המון שלבים בדרך עד לרוח הקודש, ורוה"ק בסוף. וספר שערי קדושה של רח"ו [על ארבעת שעריו] כולו ללמד אופני השגת רוה"ק יעויין שם. לזכות לרוה"ק על ידי תורה בלבד [בטח בדורות האחרונים] פשוט לא שייך. וגם על הרוב תורתנו אינה כתורת הקדמונים בטהרה ודביקות וקדושה, תורה שיש בה נבואה ג"כ, אלא תורה שכלית אנליטית, שדי בה לפסיקת הלכה, אבל לא די בה להיות בעל רוח הקודש. הוא פשוט מדבר שטויות בקטע הזה. זו אותה מגלומניה. הוא חושב שיודע ומבין הכל בכל תחום. |
|
|
|
רק לקרוא לסרוגים המבולבלים מהיחשפות לתרבות המערב מפוקחים/מפוקסים זה לבד אומר לא מעט על הדובר. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
| נשלח ב-25/12/2019 00:33 |
|
| |
תוקן על ידי אפיקטוזין ב- 25/12/2019 00:33:50
|
|
|
|
|