בית פורומים בחדרי חרדים

7 בחורי ישיבה עצורים בגרמניה על הברחת מזוודות עמוסות בגת

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-17/7/2019 21:41 לינק ישיר 
7 בחורי ישיבה עצורים בגרמניה על הברחת מזוודות עמוסות בגת

פרסום ראשון: שבעה חרדים מישראל, חלקם בחורי ישיבה והיתר נשואים, נעצרו לפני כשבוע בגרמניה לאחר שהבריחו סם מצמח גת.

מדובר בתופעה מדאיגה שרק הולכת וגדלה: הברחת גת למדינות באירופה שם מדובר בסם לכל דבר, בעוד בישראל הצמח מותר לשימוש ולמכירה.

בשנה האחרונה נעצרו עשרות ישראלים בתוכם חרדים רבים שניסו להבריח כמות גדולה של גת לאירופה. על פי המידע שהגיע ל'כיכר השבת', בחורי הישיבה מישראל הבריחו כל אחד שתי מזוודות ובהן קרוב ל-40 קילוגרם מצמח הגת.

שליח חב"ד בהמבורג הרב שמואל הבלין מספר ל'כיכר השבת', כי התופעה הולכת וצוברת תאוצה בחצי שנה האחרונה: "מדובר בבחורי ישיבה שמתפתים לטוס לחו"ל תמורת סכום זעום של אלף שקלים". לדבריו, "הבחורים ידעו שמדובר בצמח גת, רק שלא הבינו את חומרת הדבר, והחליטו למרות הכל לקחת סיכון".

מדובר בקבוצה של שבעה איש בתוכם קטין (פחות מ-21). בקבוצה ישנם נשואים עם ילדים ותלמידי ישיבה. הבחורים נעצרו בימי רביעי וחמישי לפני כשבוע.

התהליך של המעצר יכול לקחת לעיתים גם חודשיים עד שלושה חודשים. לרוב, לא צפויים הבחורים להיענש במאסר בפועל, אלא יגורשו מגרמניה ללא אפשרות לשוב אליה. במידה ויתברר כי לבחורים יש עבר בסחר בגת, הרי שזה עלול להסתיים במאסר בפועל.

יצוין, כי עד לרגע זה חלק מההורים אינם מודעים כי בנם שוהה במעצר. הרב הבלין מתריע, כי "על ההורים לפקוח שבע עיניים על ילדיהם, ולא לאפשר יציאות מפקפקות לחו"ל תמורת שקלים בודדים, דבר שאמור להעלות את חשדם".

הבחורים השוהים במעצר הצליחו לקבל אוכל כשר באמצעות הרב הבלין. אך מעבר לכך הם שורים בתנאי מעצר לא פשוטים בבית המעצר בהמבורג, כך שאפילו לא מתאפשר להם להניח תפילין.

במשרד החוץ טוענים, כי הצעירים בוחרים לחשוב שמדובר בעניין חוקי ומעבירים מזוודות מלאות בגת, יצוין, כי עד כה כל ההסברים שנתנו הבחורים על כך שלא מדובר בסם נדחו על הסף והם עלולים לשבת בכלא עד שנתיים מאסר בפועל.

(כיכר)

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/7/2019 21:44 לינק ישיר 

נקווה שקופת העיר יפתחו בהקדם מגבית לפדיון שבויים עבור עמלי התורה הנאנקים ונמקים בשבי הגרמני על לא עוול בכפם

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/7/2019 21:59 לינק ישיר 

אל תגידו בגת...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/7/2019 23:41 לינק ישיר 

מגיע להם. והלוואי שיתנו את הדין.
ברוב חוצפתם כי עז, מעיזים לערב את השליח המקומי הרב הבלין שליט"א... שיבוא להציל אותם.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/7/2019 23:51 לינק ישיר 

מגיע להם?
אתה יהודי אתה?
איכס

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/7/2019 00:57 לינק ישיר 

בחורי ישיבה נעצרו בחשד להברחת גת - הרב שמואל הבלין, שליח חב״ד בהמבורג בחצות בסקופים: שליחי חב״ד באירופה בדילמה האם לסייע למבריחנים, וקרובים להחלטה להפסיק. רואים בנו כתובת לעזרה וזה מגביר את התופעה.

(הסקופים)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/7/2019 06:18 לינק ישיר 

דבר_תורה כתב:

מגיע להם?
אתה יהודי אתה?
איכס

חביבי, מי שעובר על החוק ביודעין, מגיע לו.
לא משנה אם אתה עקפת בקו הפרדה בכביש,
מכרת סמים, גנבת טרופית מהקיוסק, או העברת גת.
דינך לשלם על כך בדיוק כפי שמופיע בחוק.

כן, אני יהודי שלא מחפש הרפתקאות!
יהודי שמקדש שם שמים בעבודה קשה כמו רוב האנשים.
לא מחפש "לעשות את המכה" על חשבון החוק.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/7/2019 07:54 לינק ישיר 

הבן_החמישי כתב:

מגיע להם. והלוואי שיתנו את הדין.
ברוב חוצפתם כי עז, מעיזים לערב את השליח המקומי הרב הבלין שליט"א... שיבוא להציל אותם.

מכיוון שכאן בארץ גת צמח מותר יש גם שחושבים ששם זה מותר,
אם כי אני אם היו רוצים לשלוח איתי הייתי שואל את עצמי למה לא במשלוח מסודר וזה היה מחשיד אותי והייתי מסרב,
מעבר לזה כבר כמה רבנים גדולים בישראל אמרו שלא להעביר שום דבר מאדם שלא מוכר,
וכך אני נוהג כבר שנים ארוכות.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/7/2019 10:28 לינק ישיר 

שיינמקו. אנשים בוחרים במודע לנסות לעשות כסף קל תוך כדי עבירה על החוק (ואל תקשקשו שהם לא ידעו), ואחר כך בוכים לכל העולם כמה מסכנים הם. קוראים לזה סיכון מקצועי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/1/2026 07:21 לינק ישיר 

"עשרות צעירות חרדיות חברות ברשת הברחת גת לאירופה"

"יש ביקוש עצום לגת בלונדון. בכל שבוע יש בין שמונה לעשר הברחות של מאות קילוגרמים מישראל. רוב הבלדריות הן צעירות חרדיות רווקות, חלק מרשת מאוד מתוחכמת", מספרת צעירה חרדית ממרכז הארץ, בשנות ה-20 לחייה, "יש סוחרת גת - ראש הרשת - שהיא אורזת את המזוודות, שולחת לנו מוניות הביתה, ומשם הנהגים מסיעים אותנו לנתב"ג. בנחיתה בחו"ל מחכה נהג שלוקח את המזוודות, ואחרי יומיים אנחנו חוזרות לארץ".

הגת, המכונה בענף "הזהב הירוק", נהנה מביקוש הולך וגדל מדי שנה. על פי ההערכות, הכנסות ראשי הרשתות זינקו במאות אחוזים והגיעו למחזור שנתי של כ-25 מיליון יורו. מבריחה חרדית נוספת טענה כי "בכל הברחה גורפת ראש הרשת כ-50 אלף יורו לכיסה, מדובר ברווחים של מיליוני יורו בשנה עבור כל רשת".

בשלוש השנים האחרונות נעצרו ברחבי אירופה כ-15 צעירות חרדיות בגין הברחות גת. אף שבכמה מדינות הגת מוגדר כסם מסוכן לא פחות מקוקאין, רבות מהבלדריות שוחררו בעבר במהירות. עם זאת, באחרונה החל שינוי מגמה, ובצ’כיה, בריטניה וצרפת הוחלט להחמיר בענישה ולהימנע משחרורים מהירים, במטרה לייצר הרתעה ולמנוע חזרה לפעילות עבריינית.

מעצרן של שתי צעירות חרדיות בשדה התעופה בפראג, כשבמזוודותיהן 96 קילוגרמים של גת, מציף מחדש תופעה רחבת היקף: רשתות הברחה מאורגנות המפעילות צעירות ישראליות כבלדריות בקווי טיסה לאירופה. הביקוש הגובר לגת, הרווחים האדירים, השיטות המתוחכמות לעקיפת פיקוח בנתב"ג ובשדות תעופה באירופה, והיחס המקֵל: הצצה לרשת מבריחות "הזהב הירוק"

שמעון איפרגן​

ביום ראשון אחר הצהריים נחתו בשדה התעופה בפראג, בירת צ’כיה, שתי צעירות חרדיות בנות 22 ו-24. השתיים המריאו מתל אביב לפרנקפורט, ומשם המשיכו בטיסת המשך לפראג - מסלול שנבחר, על פי החשד, במטרה לטשטש עקבות ולא לעורר את חשדם של גורמי האכיפה והבקרה.

עם ירידתן מכבש המטוס פנו השתיים אל מסוע המזוודות, שם המתינו להן שתי מזוודות גדולות. גודלן החריג של המזוודות, יחד עם התנהלותן הלחוצה של הצעירות, עוררו את חשדם של השוטרים בשדה התעופה, שביקשו לערוך בדיקה. השתיים נראו דרוכות ונסערות, ובחיפוש שנערך במזוודות התגלו לא פחות מ-96 קילוגרמים של גת, בשווי מוערך של עשרות אלפי יורו. הן נעצרו במקום והכחישו כל קשר לחומר האסור.

השוטרים בפראג, שכבר צברו ניסיון במעצר אזרחים ישראלים המעורבים בהברחות גת, התייחסו בספקנות מוחלטת לגרסתן. פראג נחשבת לציר מרכזי בתעשיית הברחות הגת באירופה, המיועד בעיקר לאזרחים ממדינות אפריקה המתגוררים בצ’כיה, כאשר חלק מהסחורה מועבר בהמשך ברכבים פרטיים ובמוניות לווינה ולבודפשט, המרוחקות כשעתיים נסיעה בלבד.

"ראש הרשת אמרה לי שאין לי מה לפחד, שגם אם יעצרו אותי ישחררו אותי אחרי כמה שעות", סיפרה אחת המבריחות למקורביה, "לא ידעתי שיש גת במזוודה לי, היא ביקשה שאתלווה אליה לטיסה".

מבריחות הגת

הברחות גת מישראל לבירות אירופה - ובהן לונדון, פראג, ליסבון, בריסל ופריז - בידי נשים מהמגזר החרדי הפכו בשנים האחרונות לתעשייה משגשגת. "רשויות האכיפה מתייחסות ברחמנות לצעירות חרדיות, לא כמו גברים שנתפסו", מציין גורם המעורה בתופעת ההברחות, "בדרך כלל אחרי יומיים במעצר משחררים אותן בערבות עם חותמת שחורה בדרכון, ללא הגשת כתב אישום". גישה זו, לטענתו, רק מעודדת את התופעה. לדבריו, "מדובר בעשרות צעירות חרדיות העוסקות בהברחות גת - חלקן בנות אולפנה, אחרות פועלות על רקע מצוקה כלכלית, ויש גם מי שעבורן מדובר בריגוש, חוויה או הזדמנות לטיול בחו"ל במימון מלא, תמורת תשלום של בין 1,000 ל־2,000 יורו להברחה".

באחרונה נתפסו כמה צעירות חרדיות גם בלונדון ובפרנקפורט, הוחזקו במעצר ולאחר מכן גורשו לישראל. לפני כחמש שנים נעצרו ארבע צעירות חרדיות שנחתו בשדה התעופה בוורנה שבבולגריה, כשברשותן כ-90 קילוגרמים של גת. לאחר מאבק משפטי שנמשך שבועות אחדים הן שוחררו ממעצרן וגורשו אף הן לישראל.

עו"ד מרדכי ציבין, מומחה למשפט בינלאומי המייצג ישראלים רבים שנעצרו ברחבי העולם, בהם גם מבריחות גת, מעלה סימן שאלה מהותי: "היום רשויות האכיפה באירופה מחמירות גם עם מבריחות חרדיות וגם עם מבריחים. אבל השאלה האמיתית היא איך מצליחות הבלדריות לצאת מנתב"ג עם מזוודות מלאות גת, בלי שאף גורם יעצור אותן, למרות שגת חוקי בישראל?". לדבריו, "פיקוח הדוק יותר על אותן בלדריות יכול לסכל את ההברחות ולמגר את התופעה".

https://www.mako.co.il/men-men_news/Article-06631aed5d97b91027.htm

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/1/2026 10:48 לינק ישיר 

שישבו בכלא,  וכמה שיותר ! ! !

ולמה?

דבר ראשון כי הם עושים את העבירה הכי גדולה שיש,

חילול השם ! ! !

שגויים מקשרים יהודי חרדי עם סמים ופשע,

זה חילול השם.

חוץ מזה ,הם האויבים של כל הציבור החרדי,

לציבור החרדי ברוב העולם יש יחסית שם טוב,

הם מקבלים יחס חיובי,

כי הם ברוב המקרים אנשים נוחים ושקטים,

ולרוב אמינים וישרים,

זה הורס את כל התדמית של הציבור החרדי,

ולכן זה גורם נזק עצום לציבור החרדי כולו.

אחרי שכמה חרדים ישבו בכלא הרבה זמן,

אף חרדי לא ירצה להבריח גת, או משהו אחר.

תוקן על ידי רעיונוביץ ב- 02/01/2026 10:48:01

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/1/2026 13:23 לינק ישיר 

לצערי זה הדרך היחידה שיהיה עוד יפן .... כל שבוע עסקני אירופה החרדים והדתיים צריכים להתעסק אם בלדרי סם של אנ"ש זה כבר עבר כל גבול הם הרי יודעים שזה לא חוקי כאן אבל חושבים שישתחררו מהר ויגורשו עד שאחד או שתיים ישב חצי שנה שנה ואף יותר זה לא חברה שלא יודעים או תמימים לא קשורים יודעים שיש סיכון ועדיין לוקחים אותו - שישבו

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > 7 בחורי ישיבה עצורים בגרמניה על הברחת מזוודות עמוסות בגת
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext