|
|
| נשלח ב-20/8/2019 17:56 |
|
| |
| אךטובוחסד כתב: |  |
(דברי בלע ונאצה) |
|
גם לי נראה תמוה, פסיקה הפוסקת להלין את המת, אבל את מקומי אני מכיר, למרות שמשום מה יש לי הרגשה שיש לי קצת יותר ידע ממך. אבל רב או מוסמך לרבנות אינני, ולכן אשאיר לעצמי את תמיהתי, מן הסתם הוא ישב היטב על המדוכה לפני שהחליט אני תמה עליך שמצאת לנכון לדון את הרב כשלא הגעת לעשירית מהידע שיש לו, אינך מוסמך לרבנות ולמרות זאת אתה פוצה כאן פה ממש מלוכלכך ומכנה אותו בשמות, ממש חוצפא יסגי של דורנו, וכך גם עוד כמה ניקים שמצאו לנכון "לפסוק" אם הרב לאו צודק או לא, ואני כותב את כל זה בתור חסיד בכלל ואין לי כל קשר לרב זה כבדו את הרבנים, כי אם לא אנחנו נכבד אותם מי יכבד??
|
|
|
|
| נשלח ב-20/8/2019 18:03 |
|
| |
למיטב ידיעתי הרב לאו מנע את קבורתה בארץ, ולא מנע מלקבור אותה. בניגריה, למשל, כך שאין פה הלנת המת. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-20/8/2019 18:50 |
|
| |
אךטובוחסד
| איש_חשוב כתב: |  |
(דברי בלע ונאצה)
גם לי נראה תמוה, פסיקה הפוסקת להלין את המת, אבל את מקומי אני מכיר, למרות שמשום מה יש לי הרגשה שיש לי קצת יותר ידע ממך. אבל רב או מוסמך לרבנות אינני, ולכן אשאיר לעצמי את תמיהתי, מן הסתם הוא ישב היטב על המדוכה לפני שהחליט אני תמה עליך שמצאת לנכון לדון את הרב כשלא הגעת לעשירית מהידע שיש לו, אינך מוסמך לרבנות ולמרות זאת אתה פוצה כאן פה ממש מלוכלכך ומכנה אותו בשמות, ממש חוצפא יסגי של דורנו, וכך גם עוד כמה ניקים שמצאו לנכון "לפסוק" אם הרב לאו צודק או לא, ואני כותב את כל זה בתור חסיד בכלל ואין לי כל קשר לרב זה כבדו את הרבנים, כי אם לא אנחנו נכבד אותם מי יכבד?? |
|
מ"הרגשתך" שאתה יודע יותר ממני, נכרת "חכמתך", ואידך זיל גמור...
|
|
|
|
| נשלח ב-20/8/2019 19:31 |
|
| |
צריך להוריד את השמים ולעשות הכל להתיר עגונות . עיכוב קבורה זה זוטות בייחס לעגונה שקבורה בעודה בחיים. זה ממש להחיות מתים. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-20/8/2019 20:07 |
|
| |
פותח אשכול יקר אם ישר אתה עם עצמך למה הנך מתעלם שחלק גדול אם לא עיקרי יש לנפטרת זו בעגינות כלתה, היא זו שלחמה ותמכה בבנה שלא יתן גט, והסתרת זאת מהציבור בתמימות או בהיתממות ? נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|
| נשלח ב-20/8/2019 20:40 |
|
| |
| יצחקהספרן כתב: |  |
פותח אשכול יקר אם ישר אתה עם עצמך למה הנך מתעלם שחלק גדול אם לא עיקרי יש לנפטרת זו בעגינות כלתה, היא זו שלחמה ותמכה בבנה שלא יתן גט, והסתרת זאת מהציבור בתמימות או בהיתממות ?
|
|
א. מאין לך לדעת אם ידעתי את זה או לא? כמו קודמך למעלה, אומר לך רק שאם אינך נביא, לא נותרנו אלא עם "קטן".. שנית, מכיוון שאני "ניק", אין לי עניין להוכיח שלא ידעתי, כמו שאני גם יכול לשקר לו ידעתי.. כך שזה מיותר.. ודבר אחרון, ואם נכון שהיא נלחמה על כך, אז אלוקים לאו יחליט מה עונשה? מותר לו להלין אותה על חטאים אחרים גם? מה עם חובות לו השאירה? יכול לכפות על יורשיה הלנתה, עד שישלמו מירושתה? אני לא ת"ח גדול, אבל מעולם לא שמעתי פסק כזה בהיסטוריה.. אדרבא, בואו תמצאו שמישהו מגדולי הפוסקים אי פעם נקט בהאי דרכא ואחזור בי ואתנצל… לא מסתבא שיימצא דבר כזה נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-20/8/2019 22:00 |
|
| |
| אךטובוחסד כתב: |  |
| יצחקהספרן כתב: |  |
פותח אשכול יקר אם ישר אתה עם עצמך למה הנך מתעלם שחלק גדול אם לא עיקרי יש לנפטרת זו בעגינות כלתה, היא זו שלחמה ותמכה בבנה שלא יתן גט, והסתרת זאת מהציבור בתמימות או בהיתממות ?
|
|
א. מאין לך לדעת אם ידעתי את זה או לא? כמו קודמך למעלה, אומר לך רק שאם אינך נביא, לא נותרנו אלא עם "קטן".. שנית, מכיוון שאני "ניק", אין לי עניין להוכיח שלא ידעתי, כמו שאני גם יכול לשקר לו ידעתי.. כך שזה מיותר.. ודבר אחרון, ואם נכון שהיא נלחמה על כך, אז אלוקים לאו יחליט מה עונשה? מותר לו להלין אותה על חטאים אחרים גם? מה עם חובות לו השאירה? יכול לכפות על יורשיה הלנתה, עד שישלמו מירושתה?
אני לא ת"ח גדול, אבל מעולם לא שמעתי פסק כזה בהיסטוריה.. אדרבא, בואו תמצאו שמישהו מגדולי הפוסקים אי פעם נקט בהאי דרכא ואחזור בי ואתנצל… לא מסתבא שיימצא דבר כזה
|
|
היה יהודי קמצן שלא נתן לצדקה וחברה קשישה דרשו ממשפחתו סכום כבד מאוד ועד אז לא קוברים אותו והרב לא רק שהצדיק אותם אלא זה הגיע למלך והרב נימק למלך למה הדרישה לסכום העצום ועד שהסכום לא שולם העשיר לא הובא לקבר ישראל. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-21/8/2019 00:32 |
|
| |
| אךטובוחסד כתב: |  | הרה"ר אלוקים לאו
לא מבין מי התיר לו להלין נפטרת בגלל בן פושע.. הרי כל מה שנפסק בגמ' כ"פטור מדיני אדם" זה רק בגלל שאנחנו מאמינים שיש דין ויש דיין... אז אולי תענה לי כבוד האלוקים לאו, האם אינך מאמין ח"ו שאלוקים יכול להעניש אותו, בכך החלטת להעניש את אמא שלו? לעניות דעתי, הרב לאו הנ"ל טפש היה ונשאר (חפשו ביוטיוב את הסרטון הביזיוני עם החביתה, שגם אם זה עצוב, הוא קורע מצחוק..),
צרה צרורה היא לדתיים במדינה שהוא הרה"ר... זה ביזיון שאין כדוגמתו, שרב מתמנה רק כי הוא בן של אבא שלו ולא חשוב מה רמתו.. אנחנו יורים לעצמנו ברגל עם המינויים האלו. ואל תגידו לי עכשיו שהוא לא נציג של החרדים, כי אם כך, אז הגיע הזמן להתעלם במופגן מהתפקיד הזה ולא להתערב בו או מי ייבחר אליו!
תוקן על ידי אךטובוחסד ב- 20/08/2019 11:57:07 |
|
זאת הבעייה שפוליטקאים בוחרים רבנים לפי דיל מפוקפק !! הדיל של הדסה רלבג ודרעי !! האם אחד מהרבנים הראשיים הוא בעל תעודת כושר לדיינות ??? מה אשמה הנפטרת שבנה קיבל היתר ממאה רבנים ?? ועקבו את קבורתה ?!? נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-21/8/2019 01:48 |
|
| |
| שרית560 כתבה: |  |
| אךטובוחסד כתב: |  | הרה"ר אלוקים לאו
לא מבין מי התיר לו להלין נפטרת בגלל בן פושע.. הרי כל מה שנפסק בגמ' כ"פטור מדיני אדם" זה רק בגלל שאנחנו מאמינים שיש דין ויש דיין... אז אולי תענה לי כבוד האלוקים לאו, האם אינך מאמין ח"ו שאלוקים יכול להעניש אותו, בכך החלטת להעניש את אמא שלו? לעניות דעתי, הרב לאו הנ"ל טפש היה ונשאר (חפשו ביוטיוב את הסרטון הביזיוני עם החביתה, שגם אם זה עצוב, הוא קורע מצחוק..),
צרה צרורה היא לדתיים במדינה שהוא הרה"ר... זה ביזיון שאין כדוגמתו, שרב מתמנה רק כי הוא בן של אבא שלו ולא חשוב מה רמתו.. אנחנו יורים לעצמנו ברגל עם המינויים האלו. ואל תגידו לי עכשיו שהוא לא נציג של החרדים, כי אם כך, אז הגיע הזמן להתעלם במופגן מהתפקיד הזה ולא להתערב בו או מי ייבחר אליו!
תוקן על ידי אךטובוחסד ב- 20/08/2019 11:57:07 |
|
זאת הבעייה שפוליטקאים בוחרים רבנים לפי דיל מפוקפק !! הדיל של הדסה רלבג ודרעי !! האם אחד מהרבנים הראשיים הוא בעל תעודת כושר לדיינות ??? מה אשמה הנפטרת שבנה קיבל היתר ממאה רבנים ?? ועקבו את קבורתה ?!? נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
עכבו נכתב בכף אינני בקי בפרטי הסיפור אבל אם אודות הקבורה תשוחרר עגונה מכבלי עגינותה של 15 שנה ודאי זה לזכותה ולעילוי נשמתה קבורה שאוחרה בכמה שעות איננה בזיון המת נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-21/8/2019 04:41 |
|
| |
בלעדי: הבעל שלווית אמו עוכבה: הרב הראשי לאו משקר – מעולם לא הסכמתי להישמע להוראת בית דין רבני ליתן גט ולא הופקד כל ערבון.
בתקשורת פורסם כי "הרב הראשי לישראל דוד לאו הורה לחברה קדישא בירושלים לעכב את קבורתה של אישה שהלכה לעולמה – כדי להגביר את הלחץ על בנה, סרבן גט. האם, שהייתה אמורה להיקבר הבוקר (ג'), תובא למנוחות בשעות הקרובות אחרי שהבן התחייב לציית להוראות בית הדין ולהפקיד ערבות כספית." ח"כ דתיים לאומיים וארגוני הנשים צוטטו כי "מהדברים שרק רבנות ראשית ממלכתית יכולה לעשות". אך בהודעה קולית הצהיר הבעל מאיר-ישראל קין (Meir-Israel Kin) כי שום גורם מבית דין רבני לא פנה אליו בנושא וכל הפרסום הוא שקרי לחלוטין. הגט ממתין לאשה בבית דין "שער המשפט" בראש הרה"ג גשטטנר כבר מעל עשור, אשר מסרבת לקבל את סמכותו לדון בתביעות הכספיות. בשולי הדברים יואר כי סנקציית עיכוב הקבורה בגין אי הסכמה לגירושין נאסרה בפסק הדין בג"ץ 5185/13 פלוני נ' בית הדין הרבני הגדול בירושלים (28/02/2017): " …. נמצא, ברוב דעות, כי יש לקבל את העתירה במובן זה שיבוטל החלק הנוגע לקבורה בהחלטת בית הדין הרבני הגדול". http://www.kolhazman.co.il/400589
תוקן על ידי נעילה ב- 21/08/2019 02:47:56
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-21/8/2019 06:49 |
|
| |
| אךטובוחסד כתב: |  | מ"הרגשתך" שאתה יודע יותר ממני, נכרת "חכמתך", ואידך זיל גמור... |
|
אין כאן הרבה רוח הקודש, את "רוב" חכמתך הצגת באשכול לעיני כל הדיון כאן הוא בעצם יותר על החוצפה הגדולה של יהודי מן השורה שמוצא לנכון לפנות לרב ולהעיר לו על שיקולי דעתו ההלכתיים מי אתה בכלל? מי אתה שתפנה לרב דרך הרשת עם הערות? בעבר, חרדים מן השורה כיבדו רבנים, היום בא כל אחד במסווה של ניק, הופך להיות ניק וכותב מה בא לו נראה אותך גבר פונה לרב לאו במודעות רחוב ככה וחותם את שמך המלא, פושטק פחדן..
|
|
|
|
| נשלח ב-21/8/2019 14:07 |
|
| |
אךטובוחסד
| איש_חשוב כתב: |  | מ"הרגשתך" שאתה יודע יותר ממני, נכרת "חכמתך", ואידך זיל גמור...
אין כאן הרבה רוח הקודש, את "רוב" חכמתך הצגת באשכול לעיני כל הדיון כאן הוא בעצם יותר על החוצפה הגדולה של יהודי מן השורה שמוצא לנכון לפנות לרב ולהעיר לו על שיקולי דעתו ההלכתיים מי אתה בכלל? מי אתה שתפנה לרב דרך הרשת עם הערות? בעבר, חרדים מן השורה כיבדו רבנים, היום בא כל אחד במסווה של ניק, הופך להיות ניק וכותב מה בא לו נראה אותך גבר פונה לרב לאו במודעות רחוב ככה וחותם את שמך המלא, פושטק פחדן.. |
|
עצבך רופפים וחבל. מצורת דיבורך אתה נשמע לי בחור מאוד צעיר, וחבל על הלב...
|
|
|
|
| נשלח ב-21/8/2019 23:25 |
|
| |
אפיקטוזין
| נעילה כתב: |  | אין כל בסיס הלכתי או חוקי ל'פסיקה' שכזו, וכל מה שהוזכר בהרחקות דרבנו תם על סרבני גט הוא בנוגע לקבורת בניו, לא לקבורת הוריו, וגם לגבי זה כבר הורו גדולי הפוסקים שאין לנהוג בהרחקה זו בימינו, וכך פסק כבר בג"ץ בעניין עודד גז וביטל את הרחקת הקבורה עיי"ש.
|
|
א. הערה לשם הדיוק: רבנו תם לא מזכיר כלל מניעת קבורת בניו ולא הוריו כפי שניתן לראות כאן, אך הוא מוסיף שכל אחד יכול להוסיף פעולות הרחקה משל עצמו למעגן. למעשה המקור הוא ברמ"א (קנ"ד סכ"א)
ב. הרמ"א כתב "ומכל מקום יכולין לגזר על כל ישראל שלא לעשות לו שום טובה או לשא וליתן עמו או למול בניו או לקברם עד שיגרש (בנימין זאב פ"ח) ובכל חומרא שירצו בית דין יכולין להחמיר בכהאי גונא, ומלבד שלא ינדו אותו"
אז תסביר לי, אם הרמ"א כותב "ובכל חומרא כה"ג" מהיכן לקחת את ההמצאה לחלק בין בניו להוריו?!
אני לא עברתי כעת על האחרונים והפוסקים בעניין, אבל אני יוצא מתוך נקודת הנחה שאם היה מישהו בר סמכא שמחלק את החילוק שלך הרה"ר היה יודע על כך, ואם יש לך אחד כזה אתה מוזמן לשתף אותנו ולא לתקוף אותו מכח חילוקים לא מנומקים.
תוקן על ידי אפיקטוזין ב- 21/08/2019 22:13:41
|
|
|
|
| נשלח ב-21/8/2019 23:56 |
|
| |
אפיקטוזין
| נעילה כתב: |  | אין כל בסיס הלכתי או חוקי ל'פסיקה' שכזו,וכל מה שהוזכר בהרחקות דרבנו תם על סרבני גט הוא בנוגע לקבורת בניו, לא לקבורת הוריו, וגם לגבי זה כבר הורו גדולי הפוסקים שאין לנהוג בהרחקה זו בימינו, וכך פסק כבר בג"ץ בעניין עודד גז וביטל את הרחקת הקבורה עיי"ש
|
|
א. אתה פותח בכך שאין שאין מקור לפסיקה כזו אבל מפנה אותנו לבג"צ שביטל את פסיקת ביה"ד הגדול למנוע קבורה מכח פסק הרמ"א הנ"ל ?
ב. ברמ"א כתבו במפורש שאין לסייע לו בקבורת בניו, ואילו בפסק בג"צ ההוא הם מבטלים גם את פסיקת הרמ"א מכח סברות כריסם עפר לפיהם, איך אתה לא מתבייש להביא את זה 'כיהודה ועוד לקרא' ?
ג. ואם נניח ויש פער (ואכן יש פער) בין פסק הרמ"א לפסק הרבנים הנ"ל ופסק הרה"ר, האם בג"צ נראה לך בר פלוגתא שלהם ובר סמכא נגדם בענייני הלכה ?
ד. אם כל הטענה שלך היא שההלכה אכן כתובה ברמ"א אבל גדולי הפוסקים פסקו ש'אין לנהוג הרחקה זו בימינו', האם אתה יכול לומר שמי שחולק על גדולי הפוסקים הללו 'אין מקור לפסיקתו' ?
|
|
|
|
|