בית פורומים בחדרי חרדים

הרה"ר אלוקים לאו

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-23/8/2019 02:14 לינק ישיר 

אךטובוחסד כתב:
לעניין ההלכה ברור שר"ת והרמ"א התכוונו אך ורק למי שחובתם עליו כמו בן (מילה קבורה וכו'). ומכאן, שהם לא סברו שאפשר להעניש אם בגלל סרחון בנה ולהלינה, גם אם זה לא בארצה, ואין כאן עניין של הרחקות בדיוק מאותה סברא.

1. במחילה מכ"ת, תסביר לי אני הקטן מה שונה אם מבן, מדוע במקרה של קבורת בניו אין לך בעיה ש'אבות אכלו בוסר ושיני בנים תכהינה' ?
הרי ברור שההלכה (קרי, הרחקת הרמ"א) מתעלמת לחלוטין מנושא הלנת המת וזכויותיו של המת/או התינוק הנימול (ומדוע היא מתעלמת זה כבר נושא אחר, וכבר ביארתי לעיל שלא מדובר במצב בו המת לא יגיע לקבורה ואין כאן המקום) ועוסקת אך ורק בזכויות החי העסוק בקבורה או במילה, שלמרות שיש מצות חסד לסייע לו במילת בניו, בביקורו בחוליו, בליוויו בצאתו מן העיר, בקבורת קרוביו, בנתינת צדקה לו, בלהעלותו לתורה, בטעינה על חמורו וכו' וכו', במקרה של סרבן גט יש בכח הבי"ד לגזור שאף אחד לא יסייע לו בכלום עד שייכנע.

וכעת ק"ו בן בנו של ק"ו הוא: ומה במקרה שזו חובתו של האיש לקבור/למול (לטענתך - שאדם מצווה רק בקבירת בניו ולא הוריו - ואין בכוונתי להכנס לזה למרות שיש לי מה) אעפ"כ יש בכח חכמים לגזור שלא יסייעו לו במילוי חובתו, ק"ו במקרה שאין הדבר מוטל עליו, אלא 'מנדבת ליבו' הוא מעוניין להעלות את עצמות הוריו לארץ ולקוברם - כך שאין בהימנעות מסיוע לו שום הפקעה של זכות מזכויותיו/חובותיו - שיש כח ביד בי"ד למנוע מאחרים לסייע לו.

2. הטיעון שלך סותר את עצמו. אתה חושש נורא (כמו בג"צ) להלנת המת ולעונש המוטל על האם בגלל סרחון בנה, אבל לפי ההגיון המעוות שלך נמצא שיש בכח בי"ד לגזור שלא יסייעו לו במילת בנו והוא יישאר ערל (כי הרי אין אחר מלבדו שמצווה בכך), מאידך, אין כח בידם לגזור שלא יסייעו לו במילת אחיינו, וזאת משום שהרי אביו של התינוק חייב למולו ולכן הוא יהא נימול באופן אחר...

תוקן על ידי אפיקטוזין ב- 23/08/2019 00:20:09

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/8/2019 02:43 לינק ישיר 

נעילה כתב:

ההגיון פשוט, שכן את בניו חייב הוא לקבור, ואת אמו, למשל, חייבים בעלה או שאר בניה לקבור, ואין כל הגיון בסנקציה שאינה קשורה בהכרח אליו.

אני לא בטוח שהבנתי את דבריך לאשורם.

אם כוונתך לעסוק בזכויות הנפטר (כמו בג"צ) וכוונתך כמו שכתב אךטובוחסד שמכיון שהקבורה איננה מוטלת עליו באופן ספציפי ויש עוד בנים שמחויבים ויכולים לקבור, אזי תגובתי/תמיהתי ממוענת גם אליך.

אם כונתך לעסוק בזכויות הקובר ולטעון טענה אחרת, שמניעת הקבורה איננה פוגעת רק בזכותו אלא גם בזכות אחיו ואביו (בהנחה שיש לו כאלו), אזי אתה טועה בטעות חמורה נוספת:

הרי אם ההלכה היתה יוצאת מנקודת הנחה שמניעת הסיוע בקבורת בניו פוגעת בכהוא זה ב'זכויותיו' של המעגן משום שהיא מונעת ממנו לקיים את חובותיו - אזי היה אסור להפעיל הרחקה זו משום שהוא נחשבת כמו הכאה בשוט והיא מעוררת שוב את החשש של 'גט מעושה' ! כל הרעיון והטריק בהרחקות ר"ת הוא שאתה לא פוגע כמלוא נימה בזכויותיו של המעגן, אלא אתה פשוט נמנע מלסייע לו, כשאתה לא עושה לו חסד אתה לא פוגע בזכויותיו בכלום.

לכן אם למרות ההדגשה הנ"ל 
הרמ"א מתיר לגזור שלא יסייעו למעגן בקבורת בניו (למרות שלטענתך הקבורה מוטלת עליו ספציפית) הרי מוכח שמבחינת ההלכה מניעת סיוע בקבורת בניו איננה פוגעת בזכויותיו של הקובר המעגן. נקודה. ואם כך גם כשיש עשרה בנים, אי הסיוע בקבורה איננו פוגע כמלוא נימה בזכותו של אחד מהם. נקודה.
(למה באמת זו איננה פגיעה לא בזכות הקובר ולא בזכות הנקבר ? זו כבר שאלה נפרדת וכבר עניתי עליה לעיל.)

לאחר שהבהרנו היטב שאי סיוע בקבירת המת (באופן שעליו מדבר הרמ"א) איננה פוגעת בזכותו של המבקש לקבור והכל נשאר בתחום של הימנעות מעשיית חסד, כעת אתה מוזמן לעורר נידון נפרד מבחינה מוסרית ולא דינית, מה קורה כאשר באה משלחת של עשרה קבצנים/עשרה קרובים שרוצים לקבור/עשרה אבות שרוצים למול ובתוכם יש אחד מעגן ולא ידוע מיהו, האם מותר למנוע סיוע מכל העשרה כדי לאלץ את המעגן, גם כאשר ברור שחפים מפשע יפסידו ? 
אכן דילמה מוסרית מעניינת, אך נראה לי שאם תשים את אי הנעימות המתמשכת של ה'עגונה' מול האי נעימות הזמנית של התשעה חפים מפשע אתה תוכל להתמודד עם הדילמה בקלות.
אך זאת כאמור ומודגש לעיל, אך ורק במקרה שאינך פוגע בכהוא זה בזכויותיהם אלא רק מונע מהם רווח וסיוע, פשוט וברור שאין שום היתר לגזול פרוטה מראובן כדי גרום לשמעון לתת גט.

נ.ב. על כל שאר הטענות שגיבבת והוספת לאחמ"כ אינני רואה כל צורך להתייחס, וזאת משום שאין ולא היתה לי בעיה עם עצם ההשגה על הפסק של הרה"ר, אני לא חושב שאסור לחלוק עליו בטענות ענייניות (ואני גם לא כ"כ חרד לכבודו כמו איש_חשוב). הבעיה שלי הייתה כאשר הוצאת אותו מטומטם שהפסק שלו חסר מקור ומצוץ מהאצבע ועל כך הגבתי. כעת כשהוויכוח הצטמצם לכך שאתה טוען שיש לחלק בין בניו להוריו והוא איננו סבור כך, שזה ויכוח לגיטימי אבל לא מוציא אותו טיפש רשע ומגלומן, עם כל שאר הטענות שלך (גם הענייניות שבהם) כבר מיותר מבחינתי להתווכח. 

תוקן על ידי אפיקטוזין ב- 23/08/2019 01:00:12

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/8/2019 04:02 לינק ישיר 

אךטובוחסד כתב:
כנראה שאיש חשוב הולך עם פראק קטיפה וקשור לרה"ר ורק שוכח לספר זאת, כפי שהרה"ר "שכח" לספר שהוא קרוב משפחה של העגונה דנן…
מכייון שאין לו כלל כושר לדיינות, אז הוא אפילו לא פסול לדון, כי מעולם גם לא הוכשר לכך…

אתה מוכן ללכת צעד קטן נוסף קדימה??
אם אני מוחה על כבודם של כל הרבנים באשר הם, כנראה אני קרובם של כולם...

ומה ענין לדיינות? וכי בדיני תורה בין אנשים עסקינן? מדובר כאן בהוראת הוראה למעשה האם לעכב קבורת המת, ויש לו היתר הוראה, יורה יורה (מה שאין לך..)

אגב, את ההוראה לעכב את הקבורה נתנו רבני ארה"ב והם בקשו את הרב לאו לעזור וליישם את כאן, רבנים בינם לבין עצמם, האם גם הרבנים בארה"ב קרובים לעגונה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/8/2019 04:18 לינק ישיר 

נעילה כתבה:

איש_חשוב כתב:
סיכום העובדות:

מול אחרים כאן שדנים לגופו של ענין, הרי שמכתיבתך ניכר שיש לך ענין מסוים נגד הרב לאו, שנאה רבה אליו מבצבצת מבין דבריך, עד כדי שנראה כאילו אתה בכלל רק קפצת על טרמפ סיפור העגינות הזה כדי לתקוף את הרב לאו

אני מדגיש את זה כדי שיבינו עד כמה יש להתייחס לדבריך ול"סיכומי העובדות" שלך

זה לגופו של אדם, ומה לגופו של עניין?...

עזבי את העניין.
ברגע שברור שיש לך אינטרס אישי נגד הרב לאו, הדיון על העובדות חסר טעם, ומה שכן יש כאן הרבה טעם לפגם. (כנ"ל ההתייחסות השוויונית לפסקי בי"ד ולהבדיל בין הטהור לטמא פסקי בג"ץ שר"י)

באופן אישי ולאור מה שידוע כרגע, אני חושב שהרב לאו פעל כאן בחוסר מקצועיות משווע, וכמובן שהוא לא פועל יחיד בזירה והפאדיחה היא של כל המשרד ועוד...

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/8/2019 05:12 לינק ישיר 

אפיקטוזין,

הנושא כאן אינו בזכויות או חובות. צא ולמד, יסוד ההרחקות הוא שכפייה בעקיפין (כלפי הציבור ולא כלפי הבעל) ושהיא בשב ואל תעשה ולא במעשה (חזו"א) אינה בגדר גט מעושה, רחוק ממה שכתבת.
כך או כך, הכפייה אינה יכולה להיות אלא רק כלפי הבעל (קבורתו או קבורת בניו), ואין כל מקור לכפייה הנוגעת גם לאחרים (כגון קבורת הוריו), שהרי חובת הציבור כלפי האחרים שרירה וקיימת.

אין לי מושג מה לימדו אותך, אבל אותי לימדו שזאת התורה לא תהא מוחלפת ושאין למדים הלכה מפי תלמוד, וכל דבר שאין לו מקור מפורש בפוסקים או בהנהגות ידועות ומושרשות אינו אלא "מצוץ מן האצבע" כלשונך, והמחדשו בקולות וברקים אינו אלא "טיפש רשע ומגלומן" כלשונך, ואין לנו אלא דברי הרמב"ם בפ"ה מהל' תלמוד תורה "וכל תלמיד שלא הגיע להוראה ומורה הרי זה שוטה רשע וגס רוח".

משאין בינינו מחלוקת לגוף כבודו של הרה"ר, אין טעם להוסיף על מה שכבר נכתב.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/8/2019 05:32 לינק ישיר 

גינגישראלי / איש חשוב,

אכן, למרבה הצער אין הבדל בין חלק נכבד מפסקי בתי הדין מטעם (כיום) לפסקי בג"ץ. שניהם שואבים את סמכותם מכוחניות ועריצות החוק ותו לא, בשניהם דנים (לרוב) עמי ארצות ידועים, ושניהם מושתתים בד"כ על סברות הכרס והשקפת עולם אישית.

אין טעם בויכוח על האינטרס שלי או שלך, שהרי אין לך מושג מי אני כשם שאין לי מושג מי אתה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/8/2019 06:11 לינק ישיר 

נעילה כתבה:

גינגישראלי / איש חשוב,

אכן, למרבה הצער אין הבדל בין חלק נכבד מפסקי בתי הדין מטעם (כיום) לפסקי בג"ץ. שניהם שואבים את סמכותם מכוחניות ועריצות החוק ותו לא, בשניהם דנים (לרוב) עמי ארצות ידועים, ושניהם מושתתים בד"כ על סברות הכרס והשקפת עולם אישית.

אין טעם בויכוח על האינטרס שלי או שלך, שהרי אין לך מושג מי אני כשם שאין לי מושג מי אתה.

לא יודע איפה ראית אצלי אינטרס בעד או נגד הרב לאו (איני מחבב את המשפחה בכללותה), אך כשאת באה לכתוב עניינית כדאי שתעשי זאת באמת עניינית ופחות אישית כי זה פשוט פחות משכנע וגם גורר תגובות בהתאם.

לגבי בתי הדין, לא חסרים כאלה שאינם מטעם שפסקיהם מבוססים על גרוע יותר מסברות כרס, ומצד שני דיינים מכובדים הנצמדים להלכה ולדרך הפסיקה בבתי דין מטעם.
ברור שאיני יודע מי את, אחרת הייתי אולי מבין מה מטרתך בכתיבה הזו.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/8/2019 06:57 לינק ישיר 

נעילה כתב:

כך או כך, הכפייה אינה יכולה להיות אלא רק כלפי הבעל (קבורתו או קבורת בניו), ואין כל מקור לכפייה הנוגעת גם לאחרים (כגון קבורת הוריו), שהרי חובת הציבור כלפי האחרים שרירה וקיימת.

ואין לנו אלא דברי הרמב"ם בפ"ה מהל' תלמוד תורה "וכל תלמיד שלא הגיע להוראה ומורה הרי זה שוטה רשע וגס רוח".

פתחת בהוראה ישירה שלך, סברת כרס, וקינחת בדברי הרמב"ם
לא יאומן!! פסקת את פסוקך על עצמך.. שוטה רשע וגס רוח

מבין שניכם - אתה והרב לאו - הוא הגיע להוראה יש לו היתר הוראה, ואתה לא..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/8/2019 07:03 לינק ישיר 

נעילה כתב:
זה לגופו של אדם, ומה לגופו של עניין?...

כתבת על הרב לאו בהתייחסות לגופו של אדם "עם הארץ ידוע הנושא משרה רשמית מחליט להתערב ולנצל את כוחו"
האם בחנת אותו? האם אתה מספיק בר סמכא לקבוע איזה רב יודע ספר ואיזה לא?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/8/2019 11:14 לינק ישיר 
אךטובוחסד

איש_חשוב כתב:

ואין לנו אלא דברי הרמב"ם בפ"ה מהל' תלמוד תורה "וכל תלמיד שלא הגיע להוראה ומורה הרי זה שוטה רשע וגס רוח".

פתחת בהוראה ישירה שלך, סברת כרס, וקינחת בדברי הרמב"ם
לא יאומן!! פסקת את פסוקך על עצמך.. שוטה רשע וגס רוח

מבין שניכם - אתה והרב לאו - הוא הגיע להוראה יש לו היתר הוראה, ואתה לא..

גם כושר לדיינות יש לו? או שזה לא ממש מעניין אותך?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/8/2019 11:16 לינק ישיר 

אגב יש דרך להעלות לכאן סרטון וידאו? לא קישור?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/8/2019 05:18 לינק ישיר 

אךטובוחסד כתב:

אכן לא מעניין אותי
אין כאן ענין לדיינות, וכי ממתי רק דיין מטפל בעזרה לעגונה? רבני ארה"ב ביקשו ממנו כרב ראשי לעכב את הקבורה והוא נענה להם, רב ראשי אינו צריך להיות דיין, כמו שאתה לא צריך להיות דיין כדי לחוות את דעתך על רבנים..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/8/2019 06:55 לינק ישיר 

רק שאלה, אם לאו רשאי לתת פסיקות בנושא ששייכים לדיינים, ללא הסמכה לדיינות. למה אתה תוקף את הכותבים כאן שהם מביעים את דעתם ללא הסמכה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/8/2019 08:23 לינק ישיר 

איש_חשוב כתב:

אךטובוחסד כתב:

אכן לא מעניין אותי
אין כאן ענין לדיינות, וכי ממתי רק דיין מטפל בעזרה לעגונה? רבני ארה"ב ביקשו ממנו כרב ראשי לעכב את הקבורה והוא נענה להם, רב ראשי אינו צריך להיות דיין, כמו שאתה לא צריך להיות דיין כדי לחוות את דעתך על רבנים..

כמו ששר המשפטים לא חייב להיות עורך דין ושר הבריאות לא חייב להיות רופא (ואפילו לא בעל ידע בעזרה ראשונה בסיסית,
ואת ארצות הברית הגדולה ניהלו שחקנים (שחקני קולנוע),
אב מה שכשר לכל העולם כשמגיע לרב ראשי הבחור מלא טענות הרימון.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/8/2019 16:32 לינק ישיר 

avishai323 כתב:
רק שאלה, אם לאו רשאי לתת פסיקות בנושא ששייכים לדיינים, ללא הסמכה לדיינות. למה אתה תוקף את הכותבים כאן שהם מביעים את דעתם ללא הסמכה?

"לאו"? החבר שלך הזה מהבסטה??

עיכוב קבורה לא קשור לדיינות, וגם אם אתה חושב שכן, "לאו" החבר שלך אינו רוצה להתייעץ איתך, מה לעשות.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > הרה"ר אלוקים לאו
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 לדף הבא סך הכל 5 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.