|
|
| נשלח ב-25/8/2019 20:36 |
|
| |
לא, אני לא חבר של פוליטיקאים. הוא בהחלט לא אמור להתייעץ איתי, כפי שאנו הכותבים כאן לא אמורים להתייעץ איתך מה לכתוב. הוא כן היה אמור להתייעץ עם גדולי הרבנים. והוא לא עשה זאת. והתבזה לשוא.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/8/2019 20:36 |
|
| |
| יצחקהספרן כתב: |  | | איש_חשוב כתב: |  |
| אךטובוחסד כתב: |  | גם כושר לדיינות יש לו? או שזה לא ממש מעניין אותך? |
|
אכן לא מעניין אותי אין כאן ענין לדיינות, וכי ממתי רק דיין מטפל בעזרה לעגונה? רבני ארה"ב ביקשו ממנו כרב ראשי לעכב את הקבורה והוא נענה להם, רב ראשי אינו צריך להיות דיין, כמו שאתה לא צריך להיות דיין כדי לחוות את דעתך על רבנים.. |
|
כמו ששר המשפטים לא חייב להיות עורך דין ושר הבריאות לא חייב להיות רופא (ואפילו לא בעל ידע בעזרה ראשונה בסיסית, ואת ארצות הברית הגדולה ניהלו שחקנים (שחקני קולנוע), אב מה שכשר לכל העולם כשמגיע לרב ראשי הבחור מלא טענות הרימון. נשלח מהאנדרואיד שלי |
| נכון מאוד. רב ראשי לא חייב להיות רב...
|
|
|
|
| נשלח ב-25/8/2019 23:43 |
|
| |
| avishai323 כתב: |  | | איש_חשוב כתב: |  |
| אךטובוחסד כתב: |  | גם כושר לדיינות יש לו? או שזה לא ממש מעניין אותך? |
|
אכן לא מעניין אותי אין כאן ענין לדיינות, וכי ממתי רק דיין מטפל בעזרה לעגונה? רבני ארה"ב ביקשו ממנו כרב ראשי לעכב את הקבורה והוא נענה להם, רב ראשי אינו צריך להיות דיין, כמו שאתה לא צריך להיות דיין כדי לחוות את דעתך על רבנים.. |
|
כמו ששר המשפטים לא חייב להיות עורך דין ושר הבריאות לא חייב להיות רופא (ואפילו לא בעל ידע בעזרה ראשונה בסיסית, ואת ארצות הברית הגדולה ניהלו שחקנים (שחקני קולנוע), אב מה שכשר לכל העולם כשמגיע לרב ראשי הבחור מלא טענות הרימון. נשלח מהאנדרואיד שלי נכון מאוד. רב ראשי לא חייב להיות רב... |
|

|
|
|
|
| נשלח ב-26/8/2019 00:53 |
|
| |
| avishai323 כתב: |  | לא, אני לא חבר של פוליטיקאים. הוא בהחלט לא אמור להתייעץ איתי, כפי שאנו הכותבים כאן לא אמורים להתייעץ איתך מה לכתוב. הוא כן היה אמור להתייעץ עם גדולי הרבנים. והוא לא עשה זאת. והתבזה לשוא. |
|
אוח אוח..
רבני ארה"ב הם אלו שפנו אליו בבקשה לעכב את הקבורה
|
|
|
|
|
| נשלח ב-26/8/2019 00:55 |
|
| |
| avishai323 כתב: |  | נכון מאוד. רב ראשי לא חייב להיות רב... |
|
יש לו היתר הוראה, יורה יורה!! למה תגזול ממנו את מה שיש לו? למה אתה רומז כאילו הוא לא רב??
רב ראשי לא חייב להיות דיין, גם אביו הרב לאו כפי הידוע לי לא היה דיין, וכך רוב הרבנים הראשיים
|
|
|
|
| נשלח ב-26/8/2019 08:32 |
|
| |
מי נתן לו היתר הוראה? אם כוונתך לתעודה מהרבנות, אין זה ראיה לכלום. רבים קיבלו תעודות ללא מבחנים בכלל. יש מסלול חוקי כזה. ויש עוד שקיבלו תעודות ע"י קומבינות שונות במבחנים. בפרט אלו המקורבים לראשי המערכת.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/12/2020 15:59 |
|
| |
קלעפער
| אפיקטוזין כתב: |  | אין כל בסיס הלכתי או חוקי ל'פסיקה' שכזו, וכל מה שהוזכר בהרחקות דרבנו תם על סרבני גט הוא בנוגע לקבורת בניו, לא לקבורת הוריו, וגם לגבי זה כבר הורו גדולי הפוסקים שאין לנהוג בהרחקה זו בימינו, וכך פסק כבר בג"ץ בעניין עודד גז וביטל את הרחקת הקבורה עיי"ש.
א. הערה לשם הדיוק: רבנו תם לא מזכיר כלל מניעת קבורת בניו ולא הוריו כפי שניתן לראות כאן, אך הוא מוסיף שכל אחד יכול להוסיף פעולות הרחקה משל עצמו למעגן. למעשה המקור הוא ברמ"א (קנ"ד סכ"א)
ב. הרמ"א כתב "ומכל מקום יכולין לגזר על כל ישראל שלא לעשות לו שום טובה או לשא וליתן עמו או למול בניו או לקברם עד שיגרש (בנימין זאב פ"ח) ובכל חומרא שירצו בית דין יכולין להחמיר בכהאי גונא, ומלבד שלא ינדו אותו"
אז תסביר לי, אם הרמ"א כותב "ובכל חומרא כה"ג" מהיכן לקחת את ההמצאה לחלק בין בניו להוריו?!
אני לא עברתי כעת על האחרונים והפוסקים בעניין, אבל אני יוצא מתוך נקודת הנחה שאם היה מישהו בר סמכא שמחלק את החילוק שלך הרה"ר היה יודע על כך, ואם יש לך אחד כזה אתה מוזמן לשתף אותנו ולא לתקוף אותו מכח חילוקים לא מנומקים.
תוקן על ידי אפיקטוזין ב- 21/08/2019 22:13:41 |
|
אני הבנתי בפשטות שהכוונה ב"ללוותו" הוא לוויה של המעגן. ומכאן אם הרמ"א סמך על הר"ת מדוייק יותר לכתוב ולקוברו.
|
|
|
|
|