בית פורומים שידוכי חרדים

ממבט נוצץ למבט מאובן...

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-4/10/2019 16:24 לינק ישיר 

ודאי שאני סולח לך,
על המשפט - גרמנים.. חוץ מזה לא פגעת בי.
ודאי שסולחים, אחרי החתונה.
לפני החתונה, יש דברים צורמים שיכול להרוס קשר.

פגעת בחבירה, הגיוני שהתגובה שלה תיהיה ניתוק, כדי שלא להפגע שוב

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/10/2019 17:04 לינק ישיר 

בס"ד*....אני שמחה שסולח... וחושבת שגם אתה צריך לבקש סליחה על חוסר הכבוד שלך כלפי...ועל זה שהדבקת לי תווית כ"חופרת"...ועוד מנסה לנחש בחוסר רגישות מה גרם לפרידה הכואבת...מה שבטוח שאם זנ היה הסיפור הוא לא היה משקיע בי מעל חודשיים,בשונה ממך הוא אהב לשמוע את הגיגי הנעלים והחמיא המון ואהב ששואלת אותו שאלות כך שאת דעותיך עלי תשאיר לעצמך ותכבד...ובקשר לחברה,לא כל אי הבנה קטנה וחוסר הסכמה הופכת ל"פגיעה" שמצריכה ניתוק לכמה ימים...וזלא שפגעתי בכבודה...רק הבעתי דעה שונה מדעתה ולא "התקפלתי" מהר(;...ורק על זה כבר מגיע לי עונש כבד בצינוק....אם אתה חושב שזה טבעי וטוב אולי אשדך ביניכם(; יהיה לך הרבה שקט...כל פעם היא תיפגע ממשהו אחר,רק שלא בטוח שתצליח לישון איתה באותו חדר(;...תכין מצעים כבר בסלון מראש(;....

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-4/10/2019 17:37 לינק ישיר 

בס"ד*....ואגב חשוב לי להדגיש שלא מכלילה...אני בטוחה שיחד עם כל מנטליות כל אדם הוא אינדוודואל בפני עצמו לטוב ולרע...יש גם ספרדים שנוהגים כך ובד"כ אני לא אוהבת לדבר על עדות ולהכליל...רק בגלל שהתחברו לי כמה סיפורים חששתי שזה אולי מנטלי והיה חשוב לי לבדוק..בכל מקרה בעקבות הדיון חקרתי קצת את נושא "אלימות בהתעלמות"- זו בעצם סגנון אלימות נשי על פי הפסיכולוגיה,שבה האישה נעלמת/מתעלמת/מפיצה שמועות רעות, בשונה מהמגדר הגברי שמביע אלימות פיזית ותוקפנית יותר.הנשים בד"כ מביעות אלימות עקיפה ...רוב האלימות בבסיסה מגיעה מסיבה של תסכול,אך בגלל שיצאו חוקים והחברה יוצאת נגד אלימות פיזית,לדעתי, יש גברים (בעיקר נשיים)שלמדו סוג אלימות חדש.... האמת שאני כבר לא יודעת מה יותר גרוע, אלימות פיזית/עקיפה...אבל מה שבטוח ששניהם לא נעימים...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-6/10/2019 00:50 לינק ישיר 

רציף כתב:
נ. ב. אשכנזי עלול להתרחק מספרדיה שלא עלינו מדברת בסלנג או במבטא שזר לו, או שהיא נראית זולה או שונה בעיניו או לא עדינה, יש את התכונות היחודיות שעלולות להפריע, או אפילו אופי הבגדים המזרחי שלה, גם אם זה לא ממש מורגש

נשלח מהאנדרואיד שלי

אתה אמיתי?

תוקן על ידי כמעט_חדשה ב- 05/10/2019 22:49:17

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-6/10/2019 01:50 לינק ישיר 

חייכנית770 כתבה:

בס"ד*....אני שמחה שסולח... וחושבת שגם אתה צריך לבקש סליחה על חוסר הכבוד שלך כלפי...ועל זה שהדבקת לי תווית כ"חופרת"...ועוד מנסה לנחש בחוסר רגישות מה גרם לפרידה הכואבת...מה שבטוח שאם זנ היה הסיפור הוא לא היה משקיע בי מעל חודשיים,בשונה ממך הוא אהב לשמוע את הגיגי הנעלים והחמיא המון ואהב ששואלת אותו שאלות כך שאת דעותיך עלי תשאיר לעצמך ותכבד...ובקשר לחברה,לא כל אי הבנה קטנה וחוסר הסכמה הופכת ל"פגיעה" שמצריכה ניתוק לכמה ימים...וזלא שפגעתי בכבודה...רק הבעתי דעה שונה מדעתה ולא "התקפלתי" מהר(;...ורק על זה כבר מגיע לי עונש כבד בצינוק....אם אתה חושב שזה טבעי וטוב אולי אשדך ביניכם(; יהיה לך הרבה שקט...כל פעם היא תיפגע ממשהו אחר,רק שלא בטוח שתצליח לישון איתה באותו חדר(;...תכין מצעים כבר בסלון מראש(;....

כפי הזכור לי ככה.
לא הדבקתי לך את הכינוי חופרת.
כתבתי לך משהו בפרטי מה שיכול להיות שלא התאמתם, מעבר לזה לא דברתי עלייך אלא באופן כללי.
בקשר לחברה שלך - העלתי השערה,
כמדומני שאפילו לא ציינת שמדובר בך

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/10/2019 01:51 לינק ישיר 

כמעט_חדשה כתבה:

רציף כתב:
נ. ב. אשכנזי עלול להתרחק מספרדיה שלא עלינו מדברת בסלנג או במבטא שזר לו, או שהיא נראית זולה או שונה בעיניו או לא עדינה, יש את התכונות היחודיות שעלולות להפריע, או אפילו אופי הבגדים המזרחי שלה, גם אם זה לא ממש מורגש

אתה אמיתי?

תוקן על ידי כמעט_חדשה ב- 05/10/2019 22:49:17

אני אמיתי, אלא שזה פחות ופחות קורה במקומותינו, שלספרדיה יש מאפיינים כבדים

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/10/2019 21:03 לינק ישיר 

בס"ד*....אוקי,טענותיך מתקבלות מחוסר ראיות מספקות לדברי(;.... עדיין לא ענית על שאלתי:האם אשכנזי חם נותן יחס זהה לאשכנזי טיפוס בדיוק כמו לספרדי טיפוס בשטיבלעך?

תוקן על ידי חייכנית770 ב- 06/10/2019 19:04:42

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-6/10/2019 22:35 לינק ישיר 

חייכנית770 כתבה:

בס"ד*....אוקי,טענותיך מתקבלות מחוסר ראיות מספקות לדברי(;.... עדיין לא ענית על שאלתי:האם אשכנזי חם נותן יחס זהה לאשכנזי טיפוס בדיוק כמו לספרדי טיפוס בשטיבלעך?

תוקן על ידי חייכנית770 ב- 06/10/2019 19:04:42

אני לא עד כדי כך מבין בדקויות של יחסי אשכנזים ספרדים.
טוב שהעלת את הנושא הזה.
הנושא הזה הוא מרתק והוא חלק מחיינו,
אני הולך להגיד משהו נורא ;
ספרדי מזהה קצת איפשהו אשכנזי כטיפוס של גרמני, ואשכנזי מזהה ספרדי כאל טיפוס של ערבי,
זה כמעט לא משנה כי זה דברים נסתרים, ולרוב - לא מודעים.

יש קצת ריחוק בין אשכנזי לספרדי במקרה והם אינם מכירים, האשכנזי אומר לעצמו ; הלו שמור מרחק, זר לפניך, אני מניח שזה הדדי.

מעל פני השטח יש גם אהבה וידידות והערכה הדדית בין ספרדים לאשכנזים, כל אשכנזי מכיר את זה שהוא נכנס לפעמים לבית כנסת ספרדי וכמה ספרדים נותנים לו יחס, סידור, מקום לשבת, ברכת שלום ; שלום כבוד הרב :)

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/10/2019 22:38 לינק ישיר 

בס"ד*....ואגב,חשבתי שדבריך הכלליים על הספרדים ,בחלקם מופנים אלי ברמז, ולכן חשבתי כך,אך אם טוען שזה כללי ולא עלי...אז מתנצלת שהאשמתי אותך סתם....אך אשמח שתדבר גם בכללי בכבוד לספרדים...אחרי הכל כולנו יהודים

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-6/10/2019 22:53 לינק ישיר 

בס"ד*....הבנתי רציף...תודה(; כן אני נוגעת בנושא מאד רגיש,כמנהגי בקודש כאחת שמשוחחת על כל נושא שבעולם בלי פחד(:....אממ האמת?אני רואה את כולם כשווים....אך כשאכנזייה פתאום מתנהגת בהנהגה משונה ו"גויית" אז פתאום צץ לי מחשבה שאולי היא בעצם כמו "גרמניה"(;....אבל בכללית אם זו אשכנזייה טובה ולבבית בחיים לא צץ לי לרגע מחשבה שהיא שונה ממני כאדם.ואין לי שום ריחוק... בכל מקרה כשדיברנו על האופי של אשכנזי חם ציינת שאם זה ספרדי טיפוס-הוא מתעלם. ושזו ספרדיה חופרת-מורידים שידוך,הדגשת את המוצא העדתי,כגורם לאופי האשכנזי להתעלם מהאדם שממולו,האם זה מגיע מזילזול מושרש מילדות ורק חסר משהו קטן "לא בסדר" כדי שהגזענות תפרוץ החוצה דווקא בגלל המוצא השונה?

תוקן על ידי חייכנית770 ב- 06/10/2019 21:07:02

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-7/10/2019 21:48 לינק ישיר 

בס"ד

האמת?זו שאלה רטורית(;
מעדיפה שלא נרחיב בנושא,במיוחד לא לפני יום כיפור שבו צריך להרבות שלום ואהבה בין כולם.
ועדיף שכל אחד יחשוב עם עצמו עד כמה הוא מוכן לחיות בסטיגמות של חוסר אהבת ישראל?של זילזול בזולת?

גם אם גדלנו בבית/בחברה ששידרה זילזול, יש ביכולתנו לבחור להתנער מזה ולחנך את הדור הבא להסתכל על בני האדם כשווים.
גם אם בתת מודע יש סטיגמות של ערבי/גרמני, ניתן לשנות אתזה או לפחות לנסות לכבד את כולם בלי קשר למוצא שלהם, אלא מעצם היותם יצירה של ה'.

ומי שחושב שקשה לו לכבד, עדיף שלא ייצא עם מישהי ממוצא שונה.
אך להתחתן ולזלזל במישהי רק/גם בגלל המוצא שלה זה עוול.
ומאד חשוב לפני החתונה לבדוק ששני הצדדים מכבדים את המוצא של השני לגמרי.
כי לדעתי צחקוקים ועקיצות בנישואין על העדה של השני- הורס מאד את היחסים...ולא בטוח שניתן לתקן...

אני כשיצאתי עם הבחור הנוכחי שהיה ממוצא שונה ממני, ווידאתי מראש שמכבד את המוצא שלי ובהחלט שהרגשתי שהוא מכבד מאד...
אולי הוא קצת היה רגיש למוזיקה מזרחית ששמע מאנשים בפארק
אך לא שייך אתזה אלי ולו לרגע...לרגע לא הרגשתי ריחוק או התנשאות עלי.
אם נהג איך שנהג זה בגלל האופי שלו ולחלוטין לא בגלל זילזול במוצאי-זה ברור לי

אני חושבת שאם לפני חתונה חשים תחושת התנשאות/ריחוק/חוסר כבוד פנימי למוצא של השני...
לא ההייתי ממליצה להיכנס לזוגיות כזו...
מתחתנים רק עם האדם שגורם לנו להרגיש טוב ושלמים עם עצמנו וגאים במוצאנו

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-8/10/2019 11:09 לינק ישיר 

חייכנית770 כתבה:

בס"ד*....ואגב,חשבתי שדבריך הכלליים על הספרדים ,בחלקם מופנים אלי ברמז, ולכן חשבתי כך,אך אם טוען שזה כללי ולא עלי...אז מתנצלת שהאשמתי אותך סתם....אך אשמח שתדבר גם בכללי בכבוד לספרדים...אחרי הכל כולנו יהודים

אני תמיד מדבר בכבוד, ואוהב את כולם,
חלק מהכבוד זה לכתוב את כל האמת.
ודאי שלא התכוונתי עלייך, לא בתור אשכנזיה, לא בתור ספרדיה, ולא בתור מעורבת

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/10/2019 11:27 לינק ישיר 

חייכנית770 כתבה:

בס"ד*....הבנתי רציף...תודה(; כן אני נוגעת בנושא מאד רגיש,כמנהגי בקודש כאחת שמשוחחת על כל נושא שבעולם בלי פחד(:....אממ האמת?אני רואה את כולם כשווים....אך כשאכנזייה פתאום מתנהגת בהנהגה משונה ו"גויית" אז פתאום צץ לי מחשבה שאולי היא בעצם כמו "גרמניה"(;....אבל בכללית אם זו אשכנזייה טובה ולבבית בחיים לא צץ לי לרגע מחשבה שהיא שונה ממני כאדם.ואין לי שום ריחוק... בכל מקרה כשדיברנו על האופי של אשכנזי חם ציינת שאם זה ספרדי טיפוס-הוא מתעלם. ושזו ספרדיה חופרת-מורידים שידוך,הדגשת את המוצא העדתי,כגורם לאופי האשכנזי להתעלם מהאדם שממולו,האם זה מגיע מזילזול מושרש מילדות ורק חסר משהו קטן "לא בסדר" כדי שהגזענות תפרוץ החוצה דווקא בגלל המוצא השונה?

קשה להקיף נושא כל כך מורכב.
ודאי שיש השפעה שבאה מארץ המוצא, גם אם רק הסבים והסבתות שלנו באים מארץ מסוימת, ההשפעה היא די גדולה, ורואים את זה בחוש,
יש מאפיינים /ברורים/ לכל עידה, התימנים למשל מאוד ידידותיים, מאידך יש מאפיינים שלא קיימים.

אשכנזי יתרחק לא פעם מספרדיה רועשת ופעלתנית, עם פתיחות מביכה, ושיש לה סלנג שמפריע לו, וההיפך..

ודאי שכל אדם וגם אשכנזי יתרחק מספרדיה מטרידה, חוץ מזה שספרדים יש להם כישרון נאום יוצא מהכלל,
וגם מטבע הדברים יש קצת זרות מעידה שאנחנו לא מכירים.
וכאן חייבים להדגיש שהקירבה בין העידות היא רבה, לכולם יש חברים מכל העידות, כולם הם ישראלים במידה זאת או אחרת, וכולם אפילו לומדים להעריך ואף לאהוב עידות שונות.
יש גם קצת שנאה, כי אנחנו בני אדם עם חולשות, בסביבה שלי לא ראיתי שנאה, בפורומים השונים ראיתי דיבורים על שנאה מול עידות ומגזרים ותת מגזרים, ככה אנחנו, יש שנאה ניכור וזילזול בשוליים, ולכן נאמר ; לא תשנא את אחיך בלבבך.

עוד משהו, טבעי ביותר שלא נאהב מראה מסוים, למרות שכל הבנות לומדות יחד בבית יעקב, ובישיבות יש ישיבות שלומדים יחד, ועובדים יחד, עדיין, טבעי שיש כאלה שפוסלים עידה מסוימת בגלל המראה בעיקר, וזה קצת זועק לשמיים, שיש עדיין שפוסלים עידה מסוימת מאוד, אולי זה אנשים שנפגעו מבן העידה ההיא, מצד שני - יש הבדלים, ותדעו שיש הבדלים, וטוב ללמוד את המאפיינים השונים, כי זו שיטת אבחון די קולעת וחשוב לשים לב שלא פעם העידה ההיא היא קשה או קמצנית או חמה או קרה, ואז לבדוק את הנושא.
וזה לא גזענות

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/10/2019 12:01 לינק ישיר 

בס"ד

בסיידר וזה מה שעשיתי...

רק שאתה מתעקש לדבר על עידות ועל החלטות לפני חתונה.

לי חשוב לדעת על אחרי חתונה דווקא...
ולהתמקד באופי בלבד ללא קשר לעדות.
גם אם אשכנזי ייתחתן עם אשכנזיה, האופי שלו ייפרוץ גם אצלה

אני אישית איני מוכנה לחיות עם גבר עם מבט מאובן,רק בגלל שאיני "מושלמת" או עיצבנתי אותו(ותמיד יש על מה להתעצבן בנישואין)...

השאלות שלי על המנטליות הגברית האשכנזית- החמה, לפי הידיעות שלך:

1.האם לרוב הגבר יודע לבקש סליחה אם טעה?
או שזה השפלה עבורו?

2.כמה זמן הוא עושה מאישתו אוויר בממוצע? עד שהוא מפשיר?

3.האם יכול לקרות מצב שאם האישה טועה בזוגיות, המבט הקר והמנוכר, והשתיקות יישארו תמיד/חודשים כי קשה להם לשנות את המצב במוח מקור לחום?ולהבליג?

4.האם הם מסוגלים להכיל את האדם כפי שהוא יחד עם מגרועתיו? או שהם חייבים אישה מושלמת במראה/אופי/משפחה/יחוס/כסף כדי לאהוב אותה?

חשוב לי שתתמקד באופי ששאלתי ושלא נדבר על עדות אחרות כלל.

אשמח לתשובה כנה ואמיתית מהידע שלך על הזוגיות של חבריך/משפחתך הקרובה/רחוקה

חייכנית

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-8/10/2019 14:46 לינק ישיר 

חייכנית770 כתבה:

יש את האדם מולי, אם היא טובה או רעה, במיוחד אני סומך על בנות, בנות הן מתוקות בכל עידה, מגברים אני נזהר יותר, ופחות סומך על גברים מעידה שונה, גם אצל מוצא מזרחי שמעתי שהם יותר חפיף, וכדאי להזהר מלעשות אתם עסקים, לא פעם יש להם פתיל קצר, הם נחיתיים, ויש להם עניין לעמוד על שלהם .
זה כל מיני אמונות ועובדות שאני יודע, יחד עם זאת מתחילים לבנות קשר עם ספרדי בעבודה נגיד ואז רואים להיכן זה מתקדם.
אני אישית חטפתי לא פעם מספרדים צעירים בעיקר, הם שובבים ומופרעים יותר, לא פעם תקפו אותי, למה ? ככה. שובבים. ילדים ספרדים. זה מהנסיון שלי

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > ממבט נוצץ למבט מאובן...
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 7 8 9 ... 18 19 20 לדף הבא סך הכל 20 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.