בית פורומים בחדרי חרדים

דיווחים מחצר הקודש גור שברחוב אלקנה שהתפצלה מהחצר המרכזית שברח' ירמיהו

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-3/10/2019 17:49 לינק ישיר 

בונדמן כתב:

מעניין שאף אחד מהאדמו"רים לא מודע לעבודה הגדולה של 'חציו לכם' מלבד בגור

מעניין שאותם גם האדמורים האלו וגם אלו מעניינים אותך כקליפת השום,
אבל ניגוח לשם ניגוח זה מה שמעניין אותך,
אז המשך בבורותך ללהג טימטום.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/10/2019 21:46 לינק ישיר 

טוב, אז מישהו בגור (הרשמית?) פתח דף בפייסבוק ושמו "לערבב את השטן".

תמונתו של הרב שאול אלתר מופיעה כדי להסיר ספק מיהו השטן.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=103316927745956&id=103305024413813&__tn__=K-R 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/10/2019 21:46 לינק ישיר 

אתה יכול אולי לענות לענין ? פשוט אינני מבין כ"כ טוב פולנית........ (אם כי כבר יצא לי לנהל שיח בשפה הזו עם כמה אקרמנים ושטולים למיניהם)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/10/2019 22:51 לינק ישיר 

יצחקהספרן כתב:
בונדמן כתב:

אצל ר' שאול לא מסתכלים על השעון, בגור נדל"ן ראו שביום הראשון הסתיימה התפילה ב... רבע לשתיים רח"ל, ועשו מיד חושבים לתקן את המצב למחר, 

אפשר לחשוב מה כבר קרה ? מישהו איחר לעבודה ? אה, בגור נוהגים לישון בר"ה בצהריים, וכל דקה תפילה זה על חשבון השינה, 

זה שאינך מבין במופלא ממך רק מגחיך את תגובתך הנבערת,
ואתן לך דוגמית למה משתדלים כמה שקרוב לחצות יום משום שנאמר חציו להשם וחציו לכם אז משתדלים שיהיה גם חציו לכם.

נשלח מהאנדרואיד שלי

אתה רוצה לומר לי שבחסידות שלכם נוהגים חציו לכם בראש השנה?
ככה ממש כמו חג רגיל?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/10/2019 03:23 לינק ישיר 
מותר לפתוח דף בפייסבוק לפי התקנות??

שחור_כתום כתב:

טוב, אז מישהו בגור (הרשמית?) פתח דף בפייסבוק ושמו "לערבב את השטן".

תמונתו של הרב שאול אלתר מופיעה כדי להסיר ספק מיהו השטן.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=103316927745956&id=103305024413813&__tn__=K-R 

לא יאומן עד הקנאה ועזות פנים גדולה !! החוצפה והרוע בהתגלמותו!!
על מנת להשפיל את הרב הגאון הרב שאול אלתר שליטא!!

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/10/2019 03:31 לינק ישיר 

אויויוי כתב:

כל פוסט כזה, ועל אחת כמה וכמה כשהוא מצוטט ע"י שונאי החרדים כאן בפורום שרית וחריף,
מחסל את הפירורים שעוד נשארו לר' שאול.

הופכים בכח את ר' שאול לרבם של הפרוסטערס והאייפוניסטים שנפלטו מגור.
לשמחתם הרבה של כל אנשי האדמו"ר ובנו ר' דוד.

אנשי פייסבוק רלבח, חוסו נא על כבודו של האי גברא רבא, ותפסיקו למצוץ את דמו עם הפוסטים האלו.

לא מחשבותיו מחשבותיכם.

האם מי שמותח ביקורת על התנהלות של בכירי גור
הוא שונא חרדים ,???
מסע הרדיפות נגד הרב שאול אלתר שליטא ואחיו נמשך 23 שנים ובתקופה האחרונה הוא מתגבר מאוד!?

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/10/2019 13:47 לינק ישיר 

דער איידעלע גערער @parenches
המו"מ בין הפלגים בגור רק החל, הערכה שלנו, הוא יסתיים ללא תוצאות. בעיקר מפני שמי שמנהלים את המו"מ הם לא מקבלי ההחלטות, והמקסימום שכל צד מוכן לתת הוא הרבה פחות מהמינימום שהצד השני דורש לקבל
הסיכום היחיד מהשיחה, לקיים פגישה נוספת
בינתיים, אצל הגר"ש עוד לא נפלה ההחלטה לגבי אופן ההיפרדות, אך יש מי שכבר מרבים פעלים להקמת מוסדות לאלתר (לאלטר, כמובן). החלו גיוסי כספים, ספירת מתפקדים, ובירורים קדחתניים אודות שטחים ומבנים היכולים לשמש כמוסדות ראויים.

דער גערער @The_Gerrer
רבים מחבריי מספרים לי שלא משנה מה, הם חסידים אדוקים ונשארים בגור הנוכחית.
שאלתי כיצד הייתם נוהגים הפוך, הגר״ש אדמור והרבי פותח אופוזיציה עם כמה מאות?
אמרו כנראה היינו נשארים גם..
הלו, לא חסידים ולא אדוקים, כולו עדר בקר מגושם שחושש לעבור קרון כי אולי העשב שם יהיה פחות טרי בהתחלה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/10/2019 14:57 לינק ישיר 

תתארו לכם שבתוך שנה גור-תורה מונה אלפי משפחות. מה ליצמן יעשה??? פתאום נוסף ל-6/3 תהיה דרישה למנות ברוטציה נציג של גור תורה. מה המודיע יעשה כשאלפי מנויים יעברו ל'המבשר'? האם ישרוד אחרי שגם כעת הוא במצב פיננסי קשה מאד? והאם 'המועצת' תמשיך להתכנס? או שגור-נדל"ן יעשו הכל כדי לבטל אותה ולמנוע מכ"ק מרן הראש ישיבה שליט"א להצטרף למועצת. והאם ייתכן ש'המועצת' תמשיך להתכנס והעומד בראש גור-נדל"ן יחרים אותה? ואם תעלה פתאום דרישה לקבל תמורה כספית לשטח שניתן לגור-נדל"ן עבור סף המשפחות שהוצגו לעירייה שכעת חלק ניכר מהם עברו לגור-תורה? והאם עירית ירושלים תוכל להמשיך ולהתעלם מגור-תורה בכלל ולא לתת לה שטח? הרי ליאון רוצה להיבחר שוב. ומה גם, שבבחירות האחרונות אנחנו יודעים שחלק גדול מגור-תורה הצביעו ליאון לאור הקלטות שפורסמו מצד כ"ר מרן הראש ישיבה שליט"א.
ומה שהכי מענין זה מה יעשו בגור נדל"ן כשמידי שבוע ייצא תיועד משיעורי תורה של כ"ק מרן הראש ישיבה שליט"א, בבחינת: "ראו מה בין בני לבן חמי"??? מה הם יעשו בתגובה? ישלחו את נחום רוטשטיין לספר ולחשוף סודות מאחורי הקלעים על איך מבשלים ועורכים שימסע'ן או שגם גור-נדל"ן יוציאו תיעוד חי של הרבי או של אברום בנימין שמדבר מפי השמועה? ומה יהיה אם ב'הבמשר' פתאום נתחיל לראות מכתב מאת כ"ק מרן האדמו"ר מגור שליט"א בענייני השעה כפי שהינו רגילים לפני 24 שנים? בנוסח המדהים. בגאונות ובבקיאות העצומה? מה יעשה יונתן בורנשטיין בוועידות של גור כששוב יביא את הרבי שיגיד ברכה והצלחה ופרנסה בריווח, כשממול, במלון סמוך, תתכנס הוועידה של גור-תורה עם כ"ק מרן הראש ישיבה שליט"א? והנדיבים יזכו להנות משמיסע'ן חוצבי להבות אש שיזריקו להם בדם תורה ואידישקייט??? מה יונתן ושלמה טייטל יעשו? יביאו את הלפגוט או את אברהם פריד כדי לחפות על הפער האדיר והעצום????
מה יקרה כשפתאום במקום וועדות רבנים ומשגיחים וציטוטים מהקו"פ נקבל את הקודש פנימה כבודו ובעצמו. פנימה-פנימה. לתוך הלב. ישר מפי אותו קדוש שרז לא אניס ליה???? מה יקרה אז? אז בחינם בגור-נדל"ן כל כך חוששים ומפחדים?

רלבח

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/10/2019 14:46 לינק ישיר 

עקיבא ווייס Akiva Weisz @AkivaWeisz
בעקבות כוונת הרב שאול אלתר (מנהיג האופוזיציה בגור) לערוך מניין גדול לתפילות חג שמחת תורה לחסידיו בנפרד, צפויים גבאי בתי הכנסת של גור להודיע בשבת הקרובה כי מי שיילך לשם "הרי הוא מנתק עצמו מעדת חסידי גור ברוחניות ובגשמיות"
נוסח ההכרזה הצפויה ("התאספות של ממורמרים"): 
https://twitter.com/AkivaWeisz/status/1185158271793020928

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/10/2019 15:14 לינק ישיר 

רלבח פוסטים
מן הנראה שבירמיהו שכרו יועץ ממולח מאוד. בתרגיל מבריק הם מציעים עסקת פשרה מרחיקת לכת דרך לא אחר מהאח הגרי"ד אלטר.
הגרי"ד, שהינו האח היחיד המחזיק בתפקיד רשמי מכובד בגור ומכהן כראש כולל גור בבני ברק ומנהל אימפריה של ממש בגור, מנסה לאורך כל התקופה האחרונה להרגיע את הרוחות אך מצד שני הבהיר חד משמעית כי במקרה של פיצול הוא עם אחיו.
כעת, בירמיהו מציעים דרכו כאמור הצעה שקשה לסרב לה ובכך משיגים שני דברים:
א. מאלצים את כ"ק מרן שליטא להתייחס ולדון בפרטיה.
ב. מבזבזים את הזמן ומכניסים את אנשי גור תורה ללחץ. ציבורית, לא הרי 500 איש שיחצו קוים בשמחת תורה ל200 מורדים מוכרים כאלו. כל עוד ושיחות שלום משמעותיות ברקע המוני עורקים פוטנציאלים ישארו על הגדר. כמובן, כל זה לא ימנע מהשטן לגחך למחרת על האולם הריק שהיה עם התורה.

רגע אחרי שמחת תורה נשמע על כשלון השיחות כמובן אך נראה כי במהלך האחרון ירמיהו שיחקו יפה.
======================================
דיווח אמיתי מהשיחות שמתנהלות בשעות האחרונות בתיווכם של הגרי"ד ומורנו נחמיה:
מרן הגר"ש מוכן לכתוב מכתב הבהרה בו יכתב שמעולם לא התכוון לפגוע ברבי ואם היה כזו פגיעה הוא מתנצל אך לא תהיה שם שום חזרה מהדרישה לדין תורה על הסכסוך בקעמפ.
בגור מוכנים בתמורה להתחייב להפסקה מוחלטת של טרור לכל מי שהולכים אליו או רוצים ללמוד עיון
וגם החזרה של כל מי שנזרקו כולל ברלינר עצמו.
וגם מוכנים שהשטיבל באלקנה ישאר וגם יפתחו שטיבלעך בעוד ערים שיהיו של חבורת הגר"ש.
ההסכם עומד כעת על דרישה חד משמעית של הגר"ש לשמוע בעצמו בקו"פ שכל הסיכומים שיובהרו לציבור הינם על דעתו
ועל זה עומד כעת הכל אם לפיצוץ או לחתימה.
ברלבח מצטטים כאמור את הדברים ומסבירים כי הסיכוי שההסכמה של ירמיהו לאוטונומיה היא מן השפה ולחוץ ונועדה להשפיל את גור תורה ולזרוע סכסוכים ומשכך מאתגרים את הדיקטטורה לפוצץ את הבלון בעצמם.
גור:
סופית השיחות התפוצצו:
באסיפה שהתקיימה עד לדקות האחרונות בין בני הרבי לא,י אירינשטיין וא,ב זילברברג ואקרמן הוחלט להשיב בשלילה לדרישות מרן הגר"ש ולהחריף את המאבק לקראת שמחת תורה עם הבהרה ברורה בשטיבלעך שמי שהולך לתפילות בש"ת אצל הגר"ש עף מגור מיידית כולל העפת כל ילדיו מהמוסדות
*הבהרה מבית גור תורה:*
נסיונות השלום מראש נדונו לכישלון, אך עדיין עשינו הכל כדי שכולי האי ואולי. הערב ברור כי הרבי החליט סופית להמשיך במלחמה ולחתוך עם ראש הישיבה וכל הקשורים בו.
בימים אלו יש היערכות להקמת מוסדות בערים הגדולות אך טרם מוכנים עם הכל.
המטרה היא להסדיר לכל אלו שייפגעו, מוסדות ראויים לילדיהם. אין לנו ספק כי זה יהיה בבחינת והיה ראשיתך מצער ואחריתך ישגה מאוד. כי לטובה כוונתנו.
מי שחושש ופוחד, אינו חייב להכריח עצמו לבוא לשמחת תורה. העיקר לשמוח עם התורה בלב שלם היכן שתהיו ולקבל עול תורה ומצוות בשמחה.
מי שאינו חושש, מוזמן בכבוד לשמחת התורה הגדולה בראשות מרן ראש הישיבה בירושלים ולסעודה שתיערך ביום שמחת תורה לאחר התפילה בה יישא מדברותיו.
התפילות וההקפות ייערכו בישיבת הרמ"א ברחוב כי טוב.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/10/2019 15:15 לינק ישיר 

לערבב את העוילם*

מזה יומיים אצים רצים כעכברי מעבדה לבלרי הפייסבוק בשרות גור נדל"ן ומדירים שינה מעיניהם...
מאז הפגישה ביום שלישי בערב בין בני אד"ש לבני הפני מנחם זצ"ל אין להם מנוח..... כל מלאכתם נהרסת וכל מאמציהם לפלג ולהשמיץ קורסת לנגד עיניהם.
כמה נתונים פיקנטיים שהעדיפו לבלרי גור נדלן להסתיר מעיני הציבור *ובצדק*.
בתחילת הפגישה הציעו בני אד"ש ואפילו התחננו שמרן ראש הישיבה יבוא לשמחת תורה ויקבל "כל הנערים" כמנהגו מדי שנה. תוך הבטחה מפורשת שלא יפגעו בו ולו באצבע קטנה (מעניין למה במקומות אחרים שמרן ראש הישיבה הולך אליהם אין צורך בהבטחות שכאלה).
בני הפנ"מ גיחכו למשמע הבקשה והבהירו כי אין שום צורך או חובה או דרישה של מרן ראש הישיבה לעלות לתורה דווקא בבית המטבחיים ומצידו הוא יכולה העלייה להינתן או להימכר לכל מאן דבעי.

ענין מכתב ההתנצלות כביכול, ברור לכל מעיין במכתבו של ראש הישיבה נגד האלימות, שמעולם לא נתכווין לפגוע חלילה באד"ש וכפי שכתב "הנני מוחה על דרכי טרור.... המנוגדים... והן לדרך רבותינו הקדושים זיע"א *ויבדלחט"א*, הרי ברור מהנכתב להיפך, שמרן מוחה על ביזוי כ"ק אד"ש וציור המצב כאילו הוא מגבה את הטרור והאלימות חלילה הוא ההיפך הגמור מדבריו.
אלא שבני אד"ש (חלקם משום שאינם מבינים את הנכתב, וחלקם שיודעים שעל ראש הגנב בוער הכובע), דרשו ואפילו התחננו למכתב שכזה, כדי לנופף איתו לציבור ובעיקר כדי להרגיע את הטרוריסטים שהם עצמם שיסו באברכים ובחורים במהלך החודשים האחרונים.
עכשיו תעצרו רגע ותחשבו, בני אד"ש מבקשים מכתב מראש הישיבה שהרבי שליט"א לא טרוריסט, מעבר לכבוד הרב שיש באישור הרפואי הזה, בוודאי שמרן שמעולם לא התכוון לכך חלחלה בדבריו, הרי שהוא שש ושמח להנפיק מסמך שכזה, ורצוי ב3 עותקים למען יעמדו ימים רבים, חזו מאן גברא רבא דמסהיד עליה.
משול הדבר לאותו שוטה שרואה ששואבים מים מהגיחון לנסכים, וטמאים טובלים בו להיטהר ולהכנס למקדש, ואויל זה רץ לשאול את דייני לשכת הגזית אם המעיין כשר....
לא לחינם באותו ערב אחרי הפגישה התבטא אחד מבני אד"ש: "הטענות שלהם צודקות, הטירוף הזה חייב להיפסק בכל מחיר, למען כבוד גור וכבוד אד"ש".
אלא שמה שלא נלקח בחשבון היה את קלגסי ונערי הטרור, הג'ינג'ים והגרושים, אלו ממש לא התכוונו לרגע אחד להניח לטרפם. הרי לא יתכן שלפני חודש הסבירו להם שהם עושים רצון צדיק נגד הזקן ממרא, והיום פתאום חוזרים ללשכת האבטלה....
ישבו להם קציני הטרור, דובריהם, לבלריהם, קלגסיהם וחייליהם, בראשות הקדוש והטהור האמיתי מו' אברהם יוסף שליט"א, והחליטו שאם אי אפשר להרביץ אז אפשר לאיים ולערבב ולהזהיר ולהפחיד, וכך בין לילה התבשרנו על סדרת איומים שממתינה למי שיעז לשמוח בשמחת התורה עם מי שבאמת יגע ושמח בה כל השנה.....
וכך חזרנו לסלנג הישן והותיק של: נעיף, נזרוק, נשחט את ההורים, הילדים, הנכדים, נגרש מהשטיבל, מהישיבות, מהמכולת, מהמקווה ומכל מקום...
כנראה שזו אחת הפעמים האחרונות - אם לא האחרונה - שהאיום הזה מדגדג מישהו....

*ראו מה בין בני לבין חמי*.

בתוך כל הכאוס והבלאגן והגיהינום של ירמיהו, ממש מעבר לכביש, בשקט, מתכנסים אוהבי התורה ולומדיה, עם שר התורה, ששש ומשתעשע בה כל השנה ולא רק בליל שמחת תורה, שם לא מאיימים, שם לא מפחידים, שם ישמחו וירקדו אנשים וטף ויבקשו באמת "אנא עבדא דקודשא בריך הוא"....
הכינו בית כנסת גדול, סעודת חג כיד המלך לשמחים לגומרה של תורה, אפילו יהיה חריין, כי אין פחד שמישהו יעיף צלחות על אנ"ש. גם אכסניה הכינו, הכל כרצונו של רבינו הלב שמחה זצ"ל.
יראה הקהל וישפוט, ויבחר איה מקומו, בתוך הבלאגן והטרור של גור נדל"ן או בחיק אנשי התורה, שאינם יראים ואינם מפחדים, והמוניהם יתכנסו לשמוח, ותבקע הארץ לקולם....

*אם ה האלוקים לכו אחריו ואם הבעל לכו אחריו*.

אה.... לגבי עליית כל הנערים, אין מתאים ממו' א.מ. בנו בכורו וחביבו של אד"ש, הוא כבר בעל נסיון עם חלק מהנערים ודאי.

=========================================

ערש"ק סוכות תש"פ

שרוליק שלום רב,

כן גם אני חש בהתקפי חרדה כשאני מבין שהפיצול בגור הגיע באופן רשמי. אני חושב על ההשלכות, על התמימים שהדחיקו עד היום את ההתנהלות הכוחנית והדחיקו ושייאלצו להתחיל לחשוב, אני חושב על המלחמות האלימות שימשיכו לבצע אלו שעדיין לא ייחלו לחשוב, אני חושב על משפחות, על שידוכים, על שטיבלך, על מוסדות, על פרחי הצאן הצעירים, על חסידים תמימים מבוגרים, על הזדמנות פרועה למושחתים....... וכן זה לא קל. תקופה קשה לפנינו.

אבל יותר קשה זה לחשוב איך נראה אם זה לא יקרה. איזו פגיעה אנושה כבר נעשתה לרוחניות בהנהגה הנוכחית של גור. פגיעה בתוך גור, פגיעה בכלל ישראל. לא אאריך כעת בהסברים כי אתה ואני כבר מכירים את כל ההיסטוריה ויודעים כי המפלג הגדול של היהדות החרדית מתשמ"ט ועד היום זה אותו אחד. המאיים והמסית, הקובע והרודף כל מי שלא בדעתו. ודעתו נגזרת משחמט פנימי שמשחק עם עצמו. כך דרדר את גור בכל עניין, כך הרס משפחות פשוטות ומכובדות, כך בזכותו קמו עיתונים יתד והמבשר, כך קיבלנו את ברקת ראש עיר חילוני בירושלים ועוד ועוד. זה באמת על קצה המזלג ובטוחני שעוד ייצאו ספרים רבים בנושא עם תיעוד של מלחמות חייו בשם השם ולניפוח האגו של המחליט ואין בלתו.

משמים התגלגל שהגר"ש אלתר שכל חייו ברח מההנהגה נקלע לשיא הסערה וברוך השם נאלץ לפתוח חצר. לא ימים קלים אך עם ישראל מקבל את המנהיג התורני הגדול ביותר שכל כך היה חסר לדור שלנו, וישב למעלה מ 20 שנה בעליות גג ולמד ולא יצא לדרוש בציבור כי נדרש לשמור על כבודו של הרבי מהנדלן שלא יודע תורה ולא יודע לנאום אלא יודע רק ללחום.

עכשיו כשהשחיתות הגיעה לשיא וממילא מרביצים ליד ארון הקודש בבית המדרש של גור בליל תשעה באב ואין פוצה פה ומצפצף, הגיעה העת לצאת בקול תרועה.

בטוחני שתוך כמה חודשים יעברו אליו אלפי חסידים. אנשים פתאום יוציאו את סגור ליבם.

אך מי שרוצה לזכות, יבוא עכשיו להיות ממאות הנחשונים הראשונים שיזכו לקרוע את הים לעם ישראל ויזכו לזכות נצחית בכל הטוב שייצא מכך.

מי לה' אלי. זו הקריאה שאני שומע באוויר מקצה העולם ועד קצהו.

אני לא מהטיפוסים האמיצים, אך אשבור זאת החג הזה ואלך לשמוח בשמחת תורה עם איש התורה הגדול בדור. כן, יזרקו את ילדיי, זה מורכב לי ולאשתי ולמשפחתי ולילדיי ולהוריי והורי אשתי. אך לבסוף כולם יבינו כי מסרנו נפש לדרך חדשה, דרך נקייה של תורה בדרכי נועם וכל נתיבותיה שלום.

יקומו מוסדות לאחר החגים ואם ילדיי ייצטרכו להיות בבית שבועיים עד שיימצא הפתרון נעשה זאת בשמחה ובטוב לבב. הוי גולה למקום תורה והיא נקנית בייסורין.

אני חש תחושת שליחות הסטורית לזכות להקריב למען התורה והקב"ה. לעשות מה שאני ליבי ונשמתי מאמינים ולהפסיק לחיות איך שנוח לי וליישר קו עם מערכות שמדברות בשם ה' אך מחללות שמו והולכות נגדו.

כי אני יודע בליבי שאין כאן ויכוח בין 2 צדיקים. לא הייתי מכניס ראשי לבין הרים. יש כאן ויכוח בין מישהו שהיה אמור להיות צדיק ודרדר לשחיתות הגדולה ביותר, לבין צדיק אמיתי שלא רצה בהנהגה כלל (ויכול היה לעשות זאת מזמן ובענק) שמוכן כעת לשאת בעול כי הבין שעת לעשות לה' ולא תהיה עוד עדת ה' כצאן אשר אין לו רואה.

איך הגדיר אחד הצדיקים בדור את הגר"ש אלתר: הוא יהיה הרב עובדיה של האשכנזים. כבר לא היה מנהיג תורני כזה הרבה שנים שכל ליבו לקב"ה ולהשבת ליבות עם ישראל לאביהם שבשמים והוא עם יכולת אדירה לעשות זאת.

שנזכה לקדש שם שמים !

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/10/2019 22:50 לינק ישיר 

הגר"ש אלתר התבטא בנושא הפילוג ואמר "מכיוון שאנו עומדים בפתחה של תקופה בה ייתכן ואנשים ייעלבו, ייפגעו, יושפלו אני מבקש מכם ומכל מי שמקשיב לי. אנא תנקטו בפלך השתיקה בעמדת הנעלבים ואינם עולבים".

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/10/2019 23:05 לינק ישיר 

מישהו יודע מה יהיה שמה של החסידות החדשה במקרה שהפילוג ייצא לפועל ? 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/10/2019 23:33 לינק ישיר 

אולשטוץ כתב:

מישהו יודע מה יהיה שמה של החסידות החדשה במקרה שהפילוג ייצא לפועל ? 

הייתי מציע קוצק

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/10/2019 02:22 לינק ישיר 

גור האמיתי אלקנה

https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A9%D7%90%D7%95%D7%9C_%D7%90%D7%9C%D7%AA%D7%A8

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > דיווחים מחצר הקודש גור שברחוב אלקנה שהתפצלה מהחצר המרכזית שברח' ירמיהו
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 14 15 16 לדף הבא סך הכל 16 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.