בית פורומים בחדרי חרדים

דיווחים מחצר הקודש גור שברחוב אלקנה שהתפצלה מהחצר המרכזית שברח' ירמיהו

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-21/10/2019 21:48 לינק ישיר 

בעלי רשת אושר עד אריה בוים ואברהם משה מרגלית משתתפים בהקפות שניות אצל הגר"ש אלתר בירושלים. (הקו החרדי)
*לכל העדכונים*
https://chat.whatsapp.com/BABX5PnpkRJ7qcRZVfeOyW

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/10/2019 21:52 לינק ישיר 
חריף_ומקשה

וצריך לזכור שמול המאות שיש בבית מדרשו של ר' שאול לצד השני יש אלפים בבית המדרש ירמיהו
תמונה להמחשה מירמיהו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/10/2019 21:57 לינק ישיר 

ההבדל הוא שאצל הגר"ש זה מאה אחוז חסידים, שמוכנים לקחת את הסיכון. ואילו בירמיהו יש מספר לא ידוע של אנשים שנמצאים שם רק בגופם, אבל לבם רחוק ובכל רגע מסוגלים לערוק למקום שלבם חפץ.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/10/2019 22:09 לינק ישיר 

מאיר_הכהן כתב:
שבמקום לדאוג לכלל הציבור ליצמן יתרכז בלדאוג רק לחצר גור
חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/10/2019 22:23 לינק ישיר 
momeir

חריף_ומקשה כתב:
וצריך לזכור שמול המאות שיש בבית מדרשו של ר' שאול לצד השני יש אלפים בבית המדרש ירמיהו
תמונה להמחשה מירמיהו

" לא מרובכם...חשק ה' בכם "
להבדיל אלף אלפי הבדלות. לאפיפיור הקתולי יש למעלה ממיליארד מאמינים....אז מה? הוא יותר צדיק? יותר למדן? יותר יר"ש? 
 כמתבונן מהצד אני מעריץ כל אחד ואחד שמוכן לשלם את המחיר האישי כדי לחיות חיים ערכיים ע"פ אמונתו והשקפתו. 
כשיש כ"כ הרבה מה להפסיד  (ולו רק בגשמיות כמו הגמ"ח לחתונות, שלא לדבר על המסגרות לחינוך וכו') אז הניסיון הוא עצום!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/10/2019 22:29 לינק ישיר 

momeir כתב:
momeir

חריף_ומקשה כתב:
תמונה להמחשה מירמיהו

" לא מרובכם...חשק ה' בכם "
להבדיל אלף אלפי הבדלות. לאפיפיור הקתולי יש למעלה ממיליארד מאמינים....אז מה? הוא יותר צדיק? יותר למדן? יותר יר"ש? 
 כמתבונן מהצד אני מעריץ כל אחד ואחד שמוכן לשלם את המחיר האישי כדי לחיות חיים ערכיים ע"פ אמונתו והשקפתו. 
כשיש כ"כ הרבה מה להפסיד  (ולו רק בגשמיות כמו הגמ"ח לחתונות, שלא לדבר על המסגרות לחינוך וכו') אז הניסיון הוא עצום!

כל מילה נכונה

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/10/2019 23:02 לינק ישיר 

סיפר לי תושב ירושלים,  
הציבור החרדי, ובפרט אלו שעברו בבר אילן ליד הבניין שקיבלו הכוחניים על חשבון כל הציבור החרדי, שמחו על מפלתם שהתחילה, וקיוו והתפללו על מפלתם הסופית והמוחצת, כמו שאנו אומרים בימים נוראים 'וכל הרשעה כולה כעשן תכלה' ואז ישרור בציבור החרדי הצדק והיושר, האהבה והאחווה והאחדות

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/10/2019 23:48 לינק ישיר 

יאיר שרקי @yaircherki
ר״ש אלתר לחסידים שהתחילו להתאסף סביבו ביציאה מההקפות השניות: ״רצים אחרי משוגעים ואחרי רעבעס (אדמו״רים). אני לא משוגע ולא רב׳ה״

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/10/2019 00:19 לינק ישיר 

קרוב לשלוש מאות אברכים, חובשי ספודיק, השתתפו במהלך חג שמחת תורה במניין של הגר"ש אלתר בהיכל ישיבת רמ"א בירושלים.

מספר חסידי גור נצפו מתצפתים על המקום, על מנת לראות מי הם המגיעים להתפלל במניין המדובר, לאור הוראת הוועדה האחראית כי כל המגיע לשם - יסולק מחסידות גור.

בנוסח שהכריזו בבתי הכנסת של החסידות בשבת חול המועד סוכות נמסר כי "היות ולדאבוננו ישנם אנשים ממורמרים שמחרחרים ריב ומנסים לגרור אחריהם את חלושי הדעת, במטרה לקעקע את יסודות הדת, לכן כל מי שמשתתף או מבקר, אפילו באופן חד פעמי בכל התאספות כגון תפילה או שיעור וכדומה, עליו לדעת כי הוא מנתק עצמו מציבור אנשי שלומנו, על כל המשתמע מכך".

בליל החג, התפלל במניין של הגר"ש אלתר גם אחיו הגאון רבי דניאל, ובכך ביטא את תמיכת האחים, בני האדמו"ר ה'פני מנחם' בצעדים בהם נקט אחיהם ר' שאול. בבוקר, כדרכו בשנים האחרונות, התפלל הגר"ד בבית הכנסת החסידי בשכונת שערי חסד.

ר' שאול חבש במהלך את הספודיק של אביו, האדמו"ר הפני מנחם מגור, אך סירב לאלו שניסו לשנות את תארי הכבוד שלו, מלבד הכינוי 'מורינו ראש הישיבה', כנהוג עד כה.

בלילה, כובד הגר"ש ב'אתה הראת' אך העביר את הכיבוד לאחיו, רבי דניאל. הגר"ש עלה לתורה ל'חתן תורה', והגאון רבי בצלאל ווקסלשטיין, שמסתמן כי יהיה רב הקהילה, כובד ב'חתן בראשית'.

לאחר תפילת מוסף, נשא הגר"ש דברים ואמר בין היתר כי לאנשים שהגיעו למרות הקשיים והפחדים, יש זכות כמו של עשרה ראשונים. "כל הקשיים ייפתרו ואני אומר לכם שהכל יסתדר. צריך להסתכל בעין טובה אחד על השני".

כעת, מעניין יהיה לעקוב ולראות האם אכן יהיה פיצול סופי, עד לכדי הקמת מוסדות חינוך אלטרנטיביים לפורשים מחסידות גור, ומה יהיו ההשלכות הציבוריות של הצעדים שננקטו על ידי הצדדים השונים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/10/2019 00:33 לינק ישיר 

הגר"ש ומאחוריו אחיו ר' דניאל בהקפות שניות

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/10/2019 00:37 לינק ישיר 
חריף_ומקשה

טפסי הרישום שחולקו בהקפות שניות

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/10/2019 00:41 לינק ישיר 

הגר"ש נושא דברים

בתחילה, טרם נכנס מר"ש להקפות פגשתי אברכים קורנים מאושר, אינם עוסקים במספרים אלא בחויה שבה הם כעת שרויים, כשיכורים ולא מיין מהלכים. נדתי להם בראשי, אך משנכנס מר"ש להקפות והתחילו לפזז כל הקהל נסחפתי אחריהם כמו יונק לשדי אמו. היו אלו של שעתיים של התנתקות מהעולם הזה ונשימת אויר הרים גבוה. מר"ש עוצר ומצליף מדברותיו כשהוא עומד על ספסל כזקנו החידושי הרים וממשיכים שוב לרקוד. אני רואה יהודים של צורה, תלמידי חכמים מופלגים שמכרכרים בכל עוז, רב פיניע מצד אחד ואיצ'ה ביין מצד שני כשבאמצע הר"ב שליט"א אוסף אליו בחורים ומגביהים למעלה מעשרה טפחים. ושוב שקט והפעם מוהר"ר הגרד"ח נושא דברים ושוב רוקדים ולפתע מר"ש מצטרף שוב לריקודים ולצידיו הגרד"ח והר"ב שליט"א אנא, אנא עבדא דקודשא בריך הוא. ושוב מר"ש פותח מדברותיו: למה מחכים שבועיים עם אמירת ותן טל ומטר הוא שואל, למה לא מפסיקים שבועיים לפני פסח מאותו טעם של עד שיחזור האחרון שבישראל אל ביתו. והוא מסביר: שמיני עצרת זה חג של אחדות, אסור שליהודי תתגנב מחשבה שאולי מפקירים אותו. וממשיך עם הוורט שפעם החסידים היו מודאגים במוצאי ש"ת, עד עכשיו היו סמוכים על שולחן הרבי והיה מה לאכול אבל כעת מתחיל החורף ומאיפה יהיו עצים להסקה ולחם לפי הטף, אמר הרבי אותו האייבישטער של אתה בחרתנו הוא גם האיבישטער של אתה חוננתנו. אומר מר"ש זה טוב בגשמיות אבל כשאנחנו מבקשים אתה חוננתנו של בינה דעה והשכל אי אפשר להגיד הקב"ה יעזור וזהו, צריך להשקיע הלאה, הקב"ה אכן יעזור אבל אנחנו צריכים לתת מעצמינו גם. בעז"ה יהיו לנו מוסדות טובים, נוכל לחנך את ילדינו ונוכל לחנך את עצמינו אבל עלינו להשקיע בכך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/10/2019 01:25 לינק ישיר 
לבחירתכם

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/10/2019 07:50 לינק ישיר 

לבחירתכם כתב:
לבחירתכם

איפוא אתם מקריצים פיסות היסטוריה כאלו ?

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/10/2019 08:41 לינק ישיר 

אם הוא כל כך מעט והם כה רבים אז מה חששם ממנו, אלא מאי חסידות המונה עשרות אלפים חייבת להתפצל, חייבת בשביל הרבה מאד הזקוקים ליד מלטפת לאדמו"ר נגיש ומבין זה בלתי אפשרי לבשר ודם לשלוט במספר כה עצום של חסידים. ובעין טובה ורחבה נין לתת מקום גם לאחרים בפרט אדם כר' שאול שהוא ענק בקנה מידה ומפורסם בכל העולם ולאו דווקא בגור.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > דיווחים מחצר הקודש גור שברחוב אלקנה שהתפצלה מהחצר המרכזית שברח' ירמיהו
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 ... 14 15 16 לדף הבא סך הכל 16 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.