| נשלח ב-22/10/2019 23:05 |
|
| |
בחדשות הביאו היום הקלטה של ר' שאול שמדבר עם אחד מהחסידות. לא כתוב מי זה, אבל נראה לי לפי הקול ולפי היכרותי איתו שזה ר' נחום רוטשטיין, המחותן של הרבה. האם מישהו כאן יכול לאשר את זה?
|
|
|
|
| נשלח ב-22/10/2019 23:26 |
|
| |
לרבים השואלים: הוחלפה האכסנייה למען שמיעת שיעוריו התורניים המרתקים והמאלפים מדי יום ביומו של הגאון הגדול רבי דניאל חיים אלתר שליט"א. במקום בתחנת "קול הדף" ניתן מעתה להאזין לשיעורים היומיים של הרב הגאון שליט"א בתחנת "קול הלשון". אפשרות הגישה להאזנה קלה יחסית: לצלצל את המספר 03-617-1111. לאחר מכן ללחוץ על סולמית ואח"כ כוכבית. מיד לבקש להאזין לשיעורו של הגאון רבי דניאל חיים אלתר שליט"א ולקבל כבעבר לשעת עונג תורנית צרופה את שיעוריו התורניים, הכובשים והרהוטים, הנאמרים בצורה קולעת ומושכת תמידין כסדרן מדי יום. האזנה ברוכה ומועילה. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-22/10/2019 23:27 |
|
| |
קול הדף הפסיקו לשדר את שיעורי הרב דניאל אלתר. עקב כך שהוא תומך באחיו. מהיום השיעורים בקול הלשון נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-22/10/2019 23:49 |
|
| |
| סקופער כתב: |  | בחדשות הביאו היום הקלטה של ר' שאול שמדבר עם אחד מהחסידות. לא כתוב מי זה, אבל נראה לי לפי הקול ולפי היכרותי איתו שזה ר' נחום רוטשטיין, המחותן של הרבה. האם מישהו כאן יכול לאשר את זה?
|
|
הכתבה עם ההקלטה
|
|
|
|
| נשלח ב-23/10/2019 00:01 |
|
| |
חריף,
זה שמעתי, רק אני שואל מי הוא זה שמדבר עם ר' שאול? נראה לי זה רוטשטיין, אבל אני לא בטוח.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/10/2019 00:07 |
|
| |
לפי הסרטונים שיש כאן רואים אצל כמה "אקסטזה" ואצל אחרים סיפוק גדול ושמחה לנוכך המצב החדש, אבל אי אפשר לזהות בסרטונים יותר ממאה וחמישים גוראים ביחד עם הבחורים.
יכול להיות שזה נכון מה שאנשי רבי שאול טוענים שיש להם המון חסידים בפוטנציה, אבל גם אם זה נכון, כל אלו מפחדים מהסנקציות שגור הרשמי הבטיח, וכנראה שחסידות גור האלטנטיבה ישאר לבנתיים חסידות בגודל של לעלוב חדרה.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/10/2019 00:44 |
|
| |
אולשטוץ,
מה שאתה כותב מעצים את השאלה מדוע יש לחץ כ"כ גדול בגור מהפרישה זוטא הזאת? שילך לו ר' שאול עם כמה מאות מחסידיו ושיעזבו את גור. מדוע הם כ"כ לחוצים שם?
|
|
|
|
| נשלח ב-23/10/2019 01:09 |
|
| |
כאן מורשת | המשבר בחסידות גור, הרב שאול אלתר פורש מהחצר בראשות האדמו"ר מגור - 22.10.2019 https://www.youtube.com/watch?v=75Me0dIxeHw בכתבה יש הקלטה קצרה של ר' דניאל שמסביר למה הוא הולך עם אחיו.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/10/2019 01:10 |
|
| |
| סקופער כתב: |  | אולשטוץ,
מה שאתה כותב מעצים את השאלה מדוע יש לחץ כ"כ גדול בגור מהפרישה זוטא הזאת? שילך לו ר' שאול עם כמה מאות מחסידיו ושיעזבו את גור. מדוע הם כ"כ לחוצים שם? |
|
השאלה נכונה והתשובה היא כדלהלן:
ישנו פוטנציאל גדול, של אנשים שאם הם יודעים שלא ישלמו שום מחיר, הם ישמחו "לטעום" גם מחצרו של הגר"ש אלתר.
לעומת זאת, להרוס לעצמם את החיים, אין להם בדיוק עניין בשביל זה.
לכן, בגור משדרים לחץ וטירוף בלתי פרופורציונאליים בכוונת מכוון, בכדי שאנשים יפחדו ולא יעזו להתקרב לכיוון הזה.
ככל שבגור יתמידו בלשדר לחץ והיסטריה,כך גדלים הסיכויים שחצר הגר"ש אלתר תמנה כמאתיים משפחות לכל היותר.
אם בגור ישדרו שזה לא מזיז להם ומבחינתם ללכת לגר"ש זה כמו ללכת לגרצ"מ זילברברג, זה עלול להגמר גם באיזור אלף.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/10/2019 01:17 |
|
| |
הכתבים בטוויטר מדווחים שיש בשעה זו פגישה בירושלים בין הרבנים דניאל ויצחק דוד אלתר, אחיו של הרב שאול אלתר - עם חברי הועדה של חסידות בגור בנסיון למנוע את הפילוג. החוקר בני בראון ציין שבתקופות קודמות בגור היה יותר גמישות ולמשל בזמן הפני מנחם האדמור הנוכחי קיים סוג של חסידות נפרדת בבני ברק וכך היה עם הלב שמחה בזמן הבית ישראל. ורק האדמור הנוכחי החליט על שלטון ריכוזי יותר. כך שמהבחינה הזו הפילוג הוא לא בלתי נמנע.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/10/2019 01:30 |
|
| |
חריף היקר, עדיף שתתעסק בעימותים במפלגתך שלך סביב השאלה אם להקים ממשלת מיעוט עם הערבים או לא, ואל תתעסק בדברים שאתה לא מבין בהם,ומנסה להבין אותם דרך בני בראון ...
בנוגע לעצם הדבר:
המערכת בגור לא מעוניינת בכלל למנוע את ה"פילוג", היא מאוד רוצה את הפילוג עכשיו כדי שהעברת השרביט לר' דוד אלתר- בן האדמו"ר- בבוא העת, תהיה חלקה.
כל ההצגה כאילו בגור מפחדים מה"פילוג" ורצים למנוע אותו זה העמדת פנים לצרכים טקטיים, וכמבואר בהודעה הקודמת.
תוקן על ידי אויויוי ב- 22/10/2019 23:30:04
|
|
|
|
| נשלח ב-23/10/2019 08:38 |
|
| |
לדעתי ר' שאול הוא וועלט'ס מענטש הוא לא מצומצם לגור בלבד הוא מתאים לקרב אליו למדנים וחריפים מכלל הציבור כמו שהחידושי הרי"מ קירב את כל ווארשא לגור בלמדנותו וכוחו הגדול כך גם הוא יכול לעשות. הוא מוצלח פי כמה מהרבה אדמורי"ם ומנהיגים גדולים כביכול בימינו, שפשוט יפסיק לקרוא לזה פילוג ולא לפזול לגור יותר, שישארו שם מליון חסידים זה לא שלו כמו שויז'ניץ ובעלזא לא שלו, אויס ראש ישיבה ואדמו"ר חדש המנהיג בדרך קאצק המקורית וגם שטריימל'ך יכולים להיות קאצקר'ס, חסידות הבנויה על תורה ועומק ללא שטחיות ומריחה וכפי הדרך המקורית של קאצק. הרבה מאד זקוקים לזה וחסרים את זה, ובקאצק מעולם לא ספרו אנשים אלא איכות, וכך גם הוא יעשה, טוב מעט בכוונה מהרבה שלא בכוונה.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/10/2019 09:05 |
|
| |
למה גור לא לוקחים דוגמה מויזניץ, שם האדמו"ר ר' ישראל נתן לאחיו ללכת לבד, ואף נתן לאחיו לקרוא לעצמו 'ויזניץ' בניגוד לצואת אביהם, וכולם רואים שהוא לא הפסיד מזה שום דבר, ואדרבא החסידות שלו גדלה ופורחת ואהודה.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/10/2019 10:34 |
|
| |
ישראל כהן בטוויטר: מתוה השלום והנאמנות שהציעו אחי הגר"ש אלתר לוועדת גור: מפסיקים לערער נגד שיטת הלימוד, מי שיידבר נגד האדמו"ר לא יקבל מחסה אצל הגר"ש, ובתמורה לא ייזרקו מקורביו ממוסדות החסידות. בגור נתנו אור ירוק, כעת ממתינים לתשובת הגר"ש.
|
|
|
|
|