| נשלח ב-23/10/2019 14:43 |
|
| |
| חריף_ומקשה כתב: |  | | ישראל כהן בטוויטר: מתוה השלום והנאמנות שהציעו אחי הגר"ש אלתר לוועדת גור: מפסיקים לערער נגד שיטת הלימוד, מי שיידבר נגד האדמו"ר לא יקבל מחסה אצל הגר"ש, ובתמורה לא ייזרקו מקורביו ממוסדות החסידות. בגור נתנו אור ירוק, כעת ממתינים לתשובת הגר"ש. |
|
אתם מבינים את הבדיחה???
ימצאו איזה הקלטה של שרוליק לוין אומר איזה בדיחה ויגידו שהגר"ש צריך לזרוק אותו ואחרת זה הפרה של ההסכם.
אין שום טעם בהסכם, כשהמערכת בגור לא רוצה הסכם אלא דחפה כבר חודשיים בכל כוחה לסלק את ר' שאול.
ר' שאול יכול לעשות דבר אחר. וזה פשוט להתאייד, ולשלוח את אנשיו ללמוד בכלל חסידי(אגב,רוב אנשיו הם בעלי רמה גבוהה שגם המוסדות הליטאיים ירדפו אחריהם) אני הייתי מייעץ לו לעשות את זה. יהיו לו וגם לאנשיו חיים שפויים יותר אם הם יעשו את זה.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/10/2019 15:11 |
|
| |
| אולשטוץ כתב: |  | לפי הסרטונים שיש כאן רואים אצל כמה "אקסטזה" ואצל אחרים סיפוק גדול ושמחה לנוכך המצב החדש, אבל אי אפשר לזהות בסרטונים יותר ממאה וחמישים גוראים ביחד עם הבחורים.
יכול להיות שזה נכון מה שאנשי רבי שאול טוענים שיש להם המון חסידים בפוטנציה, אבל גם אם זה נכון, כל אלו מפחדים מהסנקציות שגור הרשמי הבטיח, וכנראה שחסידות גור האלטנטיבה ישאר לבנתיים חסידות בגודל של לעלוב חדרה. |
|
לדעתי הסרטונים האלה הם מה שיהרסו את גור.
כשגערר חסיד רואה את הסרטון הזה של קבוצת אנשים מאושרים, כשבראשם עומד מנהיג בעל פה מפיק מרגליות, אדם חייכן ושופע שרוקד ומדבר ומחובר לקהל,
כשממול רואים את סרטון התעמולה של גור שמראה את כ"ק אדמו"ר מגור בעל פנים חתומות, מנותק ומרוחק...
זה כמו לאכול לחם שחור ולראות את החבר יושב על סעודת שלמה בשעתו.
יום, יומיים, שבוע, שבועיים.... והעסק רק יפרח.
לפני כמה שנים הסתובבה בדיחה שמעולם לא היה רבי כמו הפנ"מ שהתחיל עם 10% וגמר עם כמעט 100%, ומעולם לא היה רבי כמו כ"ק אד"ש שהתחיל עם כמעט 100% והדרדר ל10%.
כמובן, יתכן שהמספרים קצת מופרזים, אבל הבדיחה הזו משקפת היטב את המציאות. וכדי שלא נגרר לדבר חלילה על מנהיגים בישראל, נעצור כאן.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/10/2019 15:14 |
|
| |
| דברי כתב: |  | | לדעתי ר' שאול הוא וועלט'ס מענטש הוא לא מצומצם לגור בלבד הוא מתאים לקרב אליו למדנים וחריפים מכלל הציבור כמו שהחידושי הרי"מ קירב את כל ווארשא לגור בלמדנותו וכוחו הגדול כך גם הוא יכול לעשות. הוא מוצלח פי כמה מהרבה אדמורי"ם ומנהיגים גדולים כביכול בימינו, שפשוט יפסיק לקרוא לזה פילוג ולא לפזול לגור יותר, שישארו שם מליון חסידים זה לא שלו כמו שויז'ניץ ובעלזא לא שלו, אויס ראש ישיבה ואדמו"ר חדש המנהיג בדרך קאצק המקורית וגם שטריימל'ך יכולים להיות קאצקר'ס, חסידות הבנויה על תורה ועומק ללא שטחיות ומריחה וכפי הדרך המקורית של קאצק. הרבה מאד זקוקים לזה וחסרים את זה, ובקאצק מעולם לא ספרו אנשים אלא איכות, וכך גם הוא יעשה, טוב מעט בכוונה מהרבה שלא בכוונה. |
|
זה לא עובד כך. וזה לא יהיה כך.
כרגע גור מתחלקת ל3. 1. חסידי ר' שאול. 2. חסידי ר' יענקל. 3. האנוסים.
כמובן שקבוצת האנוסים היא קבוצה גדולה מאד, אולי הכי גדולה. השאלה היא כמה מהר הם יעיזו לעבור את כביש ירמיהו-בר אילן. אבל זה יקרה. כמעט ללא ספק.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/10/2019 15:16 |
|
| |
| אויויוי כתב: |  | חריף היקר, עדיף שתתעסק בעימותים במפלגתך שלך סביב השאלה אם להקים ממשלת מיעוט עם הערבים או לא, ואל תתעסק בדברים שאתה לא מבין בהם,ומנסה להבין אותם דרך בני בראון ...
תוקן על ידי אויויוי ב- 22/10/2019 23:30:04 |
|
לשמוע את בני בראון 'גדול חוקרי החסידות מאלה שחיים היום' מתראיין אצל ביתאן, זו בדיחה במיטבה....
|
|
|
|
| נשלח ב-23/10/2019 15:37 |
|
| |
כשאני רואה את התועבה שמנפיקה מקלדתו של סקופער, לאחר חודש "אלול" והימים הנוראים, בהם התנזר מהרשת. אני מודה ומשבח לבורא עולם, "שלא שם חלקנו כהם".
|
|
|
|
| נשלח ב-23/10/2019 16:23 |
|
| |
| מנהשורה כתב: |  |
| דברי כתב: |  | | לדעתי ר' שאול הוא וועלט'ס מענטש הוא לא מצומצם לגור בלבד הוא מתאים לקרב אליו למדנים וחריפים מכלל הציבור כמו שהחידושי הרי"מ קירב את כל ווארשא לגור בלמדנותו וכוחו הגדול כך גם הוא יכול לעשות. הוא מוצלח פי כמה מהרבה אדמורי"ם ומנהיגים גדולים כביכול בימינו, שפשוט יפסיק לקרוא לזה פילוג ולא לפזול לגור יותר, שישארו שם מליון חסידים זה לא שלו כמו שויז'ניץ ובעלזא לא שלו, אויס ראש ישיבה ואדמו"ר חדש המנהיג בדרך קאצק המקורית וגם שטריימל'ך יכולים להיות קאצקר'ס, חסידות הבנויה על תורה ועומק ללא שטחיות ומריחה וכפי הדרך המקורית של קאצק. הרבה מאד זקוקים לזה וחסרים את זה, ובקאצק מעולם לא ספרו אנשים אלא איכות, וכך גם הוא יעשה, טוב מעט בכוונה מהרבה שלא בכוונה. |
|
זה לא עובד כך. וזה לא יהיה כך.
כרגע גור מתחלקת ל3. 1. חסידי ר' שאול. 2. חסידי ר' יענקל. 3. האנוסים.
כמובן שקבוצת האנוסים היא קבוצה גדולה מאד, אולי הכי גדולה. השאלה היא כמה מהר הם יעיזו לעבור את כביש ירמיהו-בר אילן. אבל זה יקרה. כמעט ללא ספק. |
|
זה בדיוק העניין. מי שחושב שאצל רב שאול לא יהיו "תקונעס" טועה לענ"ד. אם יש חסיד גור שחושב שאצל רב שאול הוא יוכל להחזיק סמארטפון טועה. ולכן האנוסים ממילא, מעדיפים את הרע המוכר ולא להחליף פרה בחמור נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-23/10/2019 16:41 |
|
| |
כבכל יום, גם היום העליתי לרכבי כמה טרמפים, ומשמים נזדמן לי אברך חסיד גור שנראה בערך בשנות השלושים שלו.
שאלתי אותו על המצב בגור, וענה לי שאבא שלו כינס את כל בניו וחתניו ואמר להם, תהיו חב"דניקים או תהיו ליטאים, אפי' ספרדים תהיו, לא אכפת לי, אבל מי שהולך לר' שאול, מנודה ומנותק ממני, כי זו פגיעה אישית ברבי, ואין צורך להאריך לכם כמה הרבי הוא מלאך אלהים צבאות, שיודע מה רצון ה'.
אחרי זה סיפר לי שיש לר' שאול רק 80 משפחות, ושאלתי אותו, אם כן, מה הלחץ הגדול בממסד? וענה לי במשל, תאר לך רבה בכתה שמלמד עשרות שנים וכולם יודעים שאצלו אין משחקים וחייבים הקשבה מלאה, פתאום מגיע תלמיד ומתחיל למרוד, הרבה משתגע ולא יודע איך לאכול את זה. זה המצב בגור... עוד אמר, הפילוג זה עובדה מוגמרת ושום נסיון שלום לא יעזור.
שאלתי אותו אם האישיות הכריזמטית והתורנית של ר' שאול לא יותר מושכת אותו מהאישיות של הרבי, וענה שרבי לא בוחרים...
|
|
|
|
| נשלח ב-23/10/2019 16:53 |
|
| |
דברים כדרבנות! כל הכבוד לאבא של הטרמפיסט. (גם אם זה רק משל)
|
|
|
|
| נשלח ב-23/10/2019 20:26 |
|
| |
מצדרביעי
|
אפשר לשאול, האם דעות מסוג זה אתה מעיז לומר גם בקהילתך, או שרק פה?...
|
|
|
|
| נשלח ב-23/10/2019 23:06 |
|
| |
| סקופער כתב: |  | כבכל יום, גם היום העליתי לרכבי כמה טרמפים, ומשמים נזדמן לי אברך חסיד גור שנראה בערך בשנות השלושים שלו.
שאלתי אותו על המצב בגור, וענה לי שאבא שלו כינס את כל בניו וחתניו ואמר להם, תהיו חב"דניקים או תהיו ליטאים, אפי' ספרדים תהיו, לא אכפת לי, אבל מי שהולך לר' שאול, מנודה ומנותק ממני, כי זו פגיעה אישית ברבי, ואין צורך להאריך לכם כמה הרבי הוא מלאך אלהים צבאות, שיודע מה רצון ה'.
אחרי זה סיפר לי שיש לר' שאול רק 80 משפחות, ושאלתי אותו, אם כן, מה הלחץ הגדול בממסד? וענה לי במשל, תאר לך רבה בכתה שמלמד עשרות שנים וכולם יודעים שאצלו אין משחקים וחייבים הקשבה מלאה, פתאום מגיע תלמיד ומתחיל למרוד, הרבה משתגע ולא יודע איך לאכול את זה. זה המצב בגור... עוד אמר, הפילוג זה עובדה מוגמרת ושום נסיון שלום לא יעזור.
שאלתי אותו אם האישיות הכריזמטית והתורנית של ר' שאול לא יותר מושכת אותו מהאישיות של הרבי, וענה שרבי לא בוחרים... |
|
למה לא בוחרים רבי?
|
|
|
|
| נשלח ב-23/10/2019 23:25 |
|
| |
מצדרביעי
| avishai323 כתב: |  | כבכל יום, גם היום העליתי לרכבי כמה טרמפים, ומשמים נזדמן לי אברך חסיד גור שנראה בערך בשנות השלושים שלו.
שאלתי אותו אם האישיות הכריזמטית והתורנית של ר' שאול לא יותר מושכת אותו מהאישיות של הרבי, וענה שרבי לא בוחרים... למה לא בוחרים רבי? |
|
צריך כנראה להיות חסיד כדי להבין את זה...
|
|
|
|
| נשלח ב-23/10/2019 23:44 |
|
| |
| מצדרביעי כתב: |  | כבכל יום, גם היום העליתי לרכבי כמה טרמפים, ומשמים נזדמן לי אברך חסיד גור שנראה בערך בשנות השלושים שלו.
שאלתי אותו אם האישיות הכריזמטית והתורנית של ר' שאול לא יותר מושכת אותו מהאישיות של הרבי, וענה שרבי לא בוחרים... למה לא בוחרים רבי?
צריך כנראה להיות חסיד כדי להבין את זה... |
|
אני חסיד. מרוצה מהרבי שלי ברוך ה'. אבל בשיא הרצינות, נגיד שמחר אני מחליט לעבור לרבי אחר, או הבן שלי מחליט שדווקא הרבי שלי לא מתאים לו, והוא רוצה רבי אחר. למה שלא יוכל לעבור? הגיע הזמן לעצור את הטירוף הזה. מותר לחסידים להחליף רבי אם הם מרגישים שזה נכון להם. רבי גבר עם בטחון עצמי אפילו היה מעודד את זה אם הוא מרגיש שזה מה שנכון לחסיד המסוים הזה.
אלוקים לא מחליפים. משפחה לא בוחרים. כל דבר אחר אפשר להחליף ולבחור לפי הצורך והעניין.
דרך אגב, גם לליטאים מותר להחליט שאתמול התאים להם ר' אהרן לייב, והיום נראה להם יותר ר' שמואל. זה מותר. והייתי מצפה שאפילו יהיה רצוי. צריך להשתמש בשכל ורגשות ולא סתם להיות כמו עדר בהמות.
תוקן על ידי soslow ב- 23/10/2019 21:43:00
|
|
|
|
| נשלח ב-24/10/2019 08:03 |
|
| |
| soslow כתב: |  |
| מצדרביעי כתב: |  | כבכל יום, גם היום העליתי לרכבי כמה טרמפים, ומשמים נזדמן לי אברך חסיד גור שנראה בערך בשנות השלושים שלו.
שאלתי אותו אם האישיות הכריזמטית והתורנית של ר' שאול לא יותר מושכת אותו מהאישיות של הרבי, וענה שרבי לא בוחרים... למה לא בוחרים רבי?
צריך כנראה להיות חסיד כדי להבין את זה... |
|
אני חסיד. מרוצה מהרבי שלי ברוך ה'. אבל בשיא הרצינות, נגיד שמחר אני מחליט לעבור לרבי אחר, או הבן שלי מחליט שדווקא הרבי שלי לא מתאים לו, והוא רוצה רבי אחר. למה שלא יוכל לעבור? הגיע הזמן לעצור את הטירוף הזה. מותר לחסידים להחליף רבי אם הם מרגישים שזה נכון להם. רבי גבר עם בטחון עצמי אפילו היה מעודד את זה אם הוא מרגיש שזה מה שנכון לחסיד המסוים הזה.
אלוקים לא מחליפים. משפחה לא בוחרים. כל דבר אחר אפשר להחליף ולבחור לפי הצורך והעניין.
דרך אגב, גם לליטאים מותר להחליט שאתמול התאים להם ר' אהרן לייב, והיום נראה להם יותר ר' שמואל. זה מותר. והייתי מצפה שאפילו יהיה רצוי. צריך להשתמש בשכל ורגשות ולא סתם להיות כמו עדר בהמות.
תוקן על ידי soslow ב- 23/10/2019 21:43:00 |
|
|
| נשלח ב-24/10/2019 09:18 |
|
| |
לכל המייעצים למינהם שאינם מבינים את המהות החדשה:
בעבר הדבר היה נכון שישנן חסידויות נוספות וניתן ללמוד במוסדותיהם או אפילו במקרים קיצוניים לעבור אליהן, אבל מאז שהורה אד"ש שאסור באיסור חמור ללמוד בשום מוסד מלבד מוסדות גור וגם במקרים שהדבר נוגד כל שכל והגיון חינוכי ומקצועי, אין לחלק ואין לצאת מן הכלל, הובהר בהוראה זו שבטלו כל החסידויות ואין זרם אחר ביהדות החרדית שניתן להתחבר אליו מלבד הקשורים לאד"ש ולמוסדות גור.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/10/2019 09:22 |
|
| |
| מוטי_טוטי כתב: |  | לכל המייעצים למינהם שאינם מבינים את המהות החדשה:
בעבר הדבר היה נכון שישנן חסידויות נוספות וניתן ללמוד במוסדותיהם או אפילו במקרים קיצוניים לעבור אליהן, אבל מאז שהורה אד"ש שאסור באיסור חמור ללמוד בשום מוסד מלבד מוסדות גור וגם במקרים שהדבר נוגד כל שכל והגיון חינוכי ומקצועי, אין לחלק ואין לצאת מן הכלל, הובהר בהוראה זו שבטלו כל החסידויות ואין זרם אחר ביהדות החרדית שניתן להתחבר אליו מלבד הקשורים לאד"ש ולמוסדות גור. |
|
אגב הבית ישראל היה שולח בחורים ללמוד בישיבות ליטאיות כשהתנאי היחיד היה שיתפללו בגור נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|