|
|
| נשלח ב-4/11/2019 05:32 |
|
| |
| נחתום כתב: |  |
| יצחקהספרן כתב: |  |
| לךתדע1 כתבה: |  | בימינו,אם היה קם גדול בישראל ואומר על אריסטו את מה שהרמב"ם אמר עליו :אחת דתו...בימינו לא מאמינים ב"חכמה בגוים תאמין" לעומת אם באומה אחת יש מי שהחל ללמוד תלמוד "כולם על הרגליים" למרות ש"תורה בגוים אל תאמין"! הבעיה שבדורנו אין לנו רבנים שינהיגו באמת את הדור? כל ההנהגה מסתכמת בלאן אתה צריך להפנות את כספי המעשר שלך?! |
|
חוכמה בגויים תאמין רק מה לעשות שלתוך החוכמה דחפו אפיקורסות ומשווקים אותם רק כמקשה אחת, אז לא מדובשם ולא מעוקצם
_________________ |
|
והקשר לאנגלית ומתמתיקה?
|
|
למי שמבין למה יש שבוער להם שילדים ישראל ילמדו אנגלית ומתמטיקה ומצד שני יש שלוחמים נגד לימודים אלו מבין היטב את דברי, מי שמיתמם שרוצה בכך בטובת ילדי ישראל ברור שיעשה עצמו כלא מבין נשלח מהאנדרואיד שלי
|
| נשלח ב-4/11/2019 06:45 |
|
| |
בןציוןכהנא
בשבוע שעבר ראיינתי מנהל של תלמוד תורה שהביע את צערו על כך שלא מלמדים אנגלית בתלמודי תורה, הוא סיפר שהם הלכו לשאול על כך את הגראי"ל שטיינמן זצ"ל, והוא אמר להם: "כזית" אנגלית אפשר ללמד. לצערי אין לי מושג איך משערים את ה"כזית" הזה.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/11/2019 07:46 |
|
| |
כשאמרת הגנתו על יחיאל מיכל פינס אמרת הכל, די בזה לפסול כל נימוק הלכתי שצירף לדבריו. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
| נשלח ב-4/11/2019 07:47 |
|
| |
| בןציוןכהנא כתב: |  | בןציוןכהנא
בשבוע שעבר ראיינתי מנהל של תלמוד תורה שהביע את צערו על כך שלא מלמדים אנגלית בתלמודי תורה, הוא סיפר שהם הלכו לשאול על כך את הגראי"ל שטיינמן זצ"ל, והוא אמר להם: "כזית" אנגלית אפשר ללמד. לצערי אין לי מושג איך משערים את ה"כזית" הזה. |
|
|
| נשלח ב-4/11/2019 09:49 |
|
| |
יצחק הספרן אנגלית ומתמטיקה = אפיקורסות? ה'פחד' שלך מלמד שאתה לא מאמין בדרך החרדית! ממה אתה פוחד? שפתחו עיניים ויגלו את 'האמת'? מאיזו אמת אתה פוחד? הרי לפיתויים של היצר הרע (וד"ל) ממש לא צריך לדעת אנגלית ומתמטיקה! אבל בשביל להתפרנס בכבוד ובמקצוע מכובד, ברוב המקצועות חייבים אנגלית ומתמטיקה להתפרנס מיגיע כפיו זה חלק מחובותי של האדם בעולמו! החרדים (בעיקר הליטאים) הם סוג של 'רפורמים' ששינו את הנהוג מדור דור.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/11/2019 10:03 |
|
| |
| בןציוןכהנא כתב: |  | | בשבוע שעבר ראיינתי מנהל של תלמוד תורה שהביע את צערו על כך שלא מלמדים אנגלית בתלמודי תורה, הוא סיפר שהם הלכו לשאול על כך את הגראי"ל שטיינמן זצ"ל, והוא אמר להם: "כזית" אנגלית אפשר ללמד. לצערי אין לי מושג איך משערים את ה"כזית" הזה. |
|
הלוואי ובחיידר של ילדי שהיה בנשיאותו של הרב שטיינמן היו מלמדים כזית של אנגלית.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/11/2019 10:29 |
|
| |
אל תחששו מה "מה יגידו". קחו אחראיות על הילדים שלכם! אף אחד לא יתנדב לפתור לכם את ה 'בעיה'! בנאדם צריך לקחת 'אחראיות' על עצמו ומשפחתו... צריך וחייבים ללמד את הילדים אנגלית ומתמטיקה.. זה לא פוגע באמונה. זה בוודאי לא פוגע בעבודת ה'. וזה לא פוגע בלימוד התורה וההלכה! בדורנו זה חלק מחובת ההשתדלות ל'נהנה מיגיע כפיו'...
|
|
|
|
| נשלח ב-4/11/2019 10:45 |
|
| |
מצדרביעי
| hhaavv כתב: |  | העתבק מהש"ס ומהרמב"ם:
רבי נהוראי אומר: מניח אני כל אומניות שבעולם ואיני מלמד את בני אלא תורה. מהרש"א:ר' נהוראי דקאמר מניח אני כל אומנות שבעולם ואיני מלמד את בני אלא תורה, ודאי דלא פליג, וצריך כל אדם ללמוד אומנות. אלא דהכי קאמר מניח אני הקביעות של כל האומנות ואני מלמדו תורה בקבע ואומנות עראי. וזה שאמר דהאומנות אינו עומד לאדם אלא בילדותו שאז הוא בכחו לקבוע לו אומנות כבדה, אבל כשבא לידי זקנה או חולי אינו יכול לעשות מלאכה כל כך כדי פרנסתו. אבל התורה אינה כן דע"י התורה המלאכה נקיה וקלה שיכול לעשות גם בימי זקנה מתברכת לו וזה וזה נתקיים בידו.
פנ"י: לכאורה נראה דר' נהוראי לית ליה הא דאמרינן לעיל בפרק קמא [דף כ"ט ע"א] דחייב אדם ללמד בנו אומנות, ואמרינן נמי בפרקי אבות [פרק ב' משנה ב'] "כל תורה שאין עמה מלאכה ודרך ארץ סופה בטילה". אלא דלמאי דפרישית בסמוך אתי שפיר, דלא פליג. דודאי מידת כל אדם ללמוד תורה ודרך ארץ דאין כל אדם זוכה לכך שיהא מלאכתו נעשית ע"י אחרים, ואם כן חס ושלום אפשר שיבוא לידי לסטיות או לידי בזיון התורה. אמנם ר' נהוראי כלפי עצמו אמר כן, לפי שראה שבנו זריז וממולח ותלמודו מתקיים בידו בענין שיהא תלמיד חכם גמור וצדיק גמור שמלאכתו יהא נעשית ע"י אחרים, ומשום הכי אמר דמניח כל אומניות שבעולם ואינו מלמדו אלא תורה ואין לו לחוש לפרנסתו בתורה עם דרך ארץ כיון שמלאכתו יהא נעשית ע"י אחרים, ד"גם במעלליו יתנכר נער" (משלי כ, יא) "גם כי יזקין לא יסור ממנה" (משלי כב, ו).
ולא שבט לוי בלבד אלא כל איש ואיש מכל באי העולם אשר נדבה רוחו אותו והבינו מדעו להבדל לעמוד לפני ה' לשרתו ולעובדו לדעה את ה' והלך ישר כמו שעשהו האלוקים ופרק מעל צווארו עול החשבונות הרבים אשר בקשו בני האדם הרי זה נתקדש קדש קדשים ויהיה ה' חלקו ונחלתו לעולם ולעולמי עולמים ויזכה לו בעה"ז דבר המספיק לו כמו שזכה לכהנים ללוים הרי דוד ע"ה אומר ה' מנת חלקי וכוסי אתה תומך גורלי. רמב"ם נגד פרנסה מלימוד תורה ובעד מלאכה-כל המשים על לבו שיעסוק בתורה ולא יעשה מלאכה ויתפרנס מן הצדקה, הרי זה חילל את השם וביזה את התורה וכיבה מאור הדת וגרם רעה לעצמו ונטל חייו מן העולם הבא. לפי שאסור ליהנות בדברי תורה בעולם הזה. אמרו חכמים: כל הנהנה מדברי תורה נטל חייו מן העולם. ועוד ציוו ואמרו: לא תעשם עטרה להתגדל בהם ולא קרדום לחפור בהם. ועוד ציוו ואמרו: אהוב את המלאכה ושנא את הרבנות. וכל תורה שאין עימה מלאכה סופה בטלה, וסוף אדם זה שיהא מלסטם את הבריות.. |
|
תוקן על ידי מצדרביעי ב- 04/11/2019 08:48:56
תוקן על ידי מצדרביעי ב- 04/11/2019 08:49:30
|
|
|
|
| נשלח ב-4/11/2019 11:02 |
|
| |
זה תלוי באיזה גיל לומדים אנגלית ומתמטיקה. בגיל הרך קולטים יותר טוב, אבל על חשבון לימודי קודש. וכשלאברך נשוי זה הופך להיות אקטואלי יותר, קצת יותר קשה לקלוט שלא לדבר על שינון בע"פ. "ריחיים על צווארו". אבל מכיוון שמדובר באברך עם מערכת ערכים מגובשת, סכנת הדרדרות רוחנית היא פחותה, אמנם עדיין קיימת.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/11/2019 11:17 |
|
| |
מתמטיקה הרבה יותר קל להשלים בכל גיל. אנגלית קשה מאד עד בלתי אפשרי להשלים בגיל מבוגר לרוב האנשים.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/11/2019 12:18 |
|
| |
מצדרביעי
| פיינרך כתב: |  | זה תלוי באיזה גיל לומדים אנגלית ומתמטיקה. בגיל הרך קולטים יותר טוב, אבל על חשבון לימודי קודש. וכשלאברך נשוי זה הופך להיות אקטואלי יותר, קצת יותר קשה לקלוט שלא לדבר על שינון בע"פ. "ריחיים על צווארו". אבל מכיוון שמדובר באברך עם מערכת ערכים מגובשת, סכנת הדרדרות רוחנית היא פחותה, אמנם עדיין קיימת. |
|
איזה "הדרדרות רוחנית" יש לילד שלומד קצת אנגלית/מתמטיקה בשעות הפנאי?...
|
|
|
|
|
| נשלח ב-4/11/2019 12:32 |
|
| |
| מצדרביעי כתב: |  | | איזה "הדרדרות רוחנית" יש לילד שלומד קצת אנגלית/מתמטיקה בשעות הפנאי?... |
|
תלוי בגיל, עם מי הוא לומד והיחס של הורים \ מלמדים \ חברים ללימודים אלו. שלא יתלהב יום אחד מפיתגורס ויחליט להיות כמותו...
|
|
|
|
| נשלח ב-4/11/2019 13:30 |
|
| |
בןציוןכהנא
| יצחקהספרן כתב: |  |
כשאמרת הגנתו על יחיאל מיכל פינס אמרת הכל, די בזה לפסול כל נימוק הלכתי שצירף לדבריו. |
|
הרב יחיאל מיכל פינס היה תלמיד חכם וירא שמיים, מבאי ביתו ומקורביו של הגאון רבי שמואל סלנט זצ"ל רבה של ירושלים, שאף יצא להגנתו מול המהרי"ל דיסקין זצ"ל מבריסק. להרחבה בעניינו, מומלץ לקרוא את מאמרו של הרב איתם הנקין הי"ד ב"המעין" http://shaalvim.co.il/torah/maayan-article.asp?id=245
|
|
|
|
| נשלח ב-4/11/2019 14:32 |
|
| |
אין מישהו שיכול להסביר את הצד של הרב קסלר? אולי זה שאברך שידע אנגלית יהיה לו פיתוי לראות ולהבין מה קורה בעולם? נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|