בס"ד
בעבר הייתה חברה אמריקאית חיצונית שפעלה בארץ, ונתנה מימון של 95% מערך הדירה.
גם אם בן אדם שילם יותר זה עדיף על להקרע בין לשלם שכירות ולחסוך לבסיס למשכנתא

עכשיו בנק ישראל השתלט על החברה וסגר את האופצייה, לפני כמה חודשים בדקתי באתר שלהם והם כתבו שאכן בנק ישראל הגביל אותם...
כרגע אפילו את האתר לא רואים...כנראה הם סגרו את החברה כאן או משהו ונשארו רק חברות ישראליות שעובדות עם הבנק.
בחו"ל השיטה שהאדם מביא בין 5-10% בדירה ראשונה, שזה נשמע שפוי.
הבנתי שבחו"ל מחירי השכירות זולים.
בגרמניה- לא רוצים לקנות בית מרוב שיש חוקים למען האזרח הקטן.
המשכיר לא יכול לסלקו מהבית/לגבות מחיר גבוה יותר ממה שסוכם אלא רק לאחר אישור מגבוה/ הם עושים חוזים לשנים/שכר הדירה נמוך מאד, כך שהם חיים טוב.
אך כאן ששכר הדירה גבוה זלא משתלם לשלם לעשיר את ערך הדירה שנשארת ברשותו.

כחלון רצה ליזום חוק על פיקוח של מחירי השכירות וטרפדו אתזה,למה? שוב... כי העשירים רוצים לעשוק את העם.
ויש הבדל אם בן אדם חי בדירה שלו ומשלם משכנתא/שמשלם כל חייו את אותו הסכום אך נשאר חסר כל בסוף ימיו.
א)זה לא הוגן לקחת שכירות בערך הדירה, אלא צריך לקחת פחות ולהתחשב בו וכמובן לא לקחת יותר כסף כל שנה ולהתעמר בו(אם יודע שלא רוצה למכור את דירתו לנצח. ולקחת מחירים כמו בגרמניה.)
ב)אדם ששוכר בית,המשכיר יכול להכנס ולבדוק את הבית והבן אדם מרגיש כמו ילד ננזף כאדם בוגר, זה משפיל.ולא מכבד לחיות כך לנצח.
ג)בחסידות מוסבר שאדם שיש לו בית נקרא אדם, זה משפיע על הנפש הרוגע הזה שיש לאדם קורת גג ששייכת לו.(ז"א שייתכן שלכן האזרחים כאן מתנהגים כמו חיות בכבישים וחסרי סבלנות...)
תראה חוצניקים שמגיעים לכאן...איזה שמחה ורוגע הם משדרים...לא סתם.
הם חיים בארץ שמכבדת אותם ואת חייהם.
בכל מקרה התוכנית שלי נועדה למשפחות שאין להם בסיס למשכנתא והם מתאחדים ביחד לתוכנית "ערבים"
לא כ"כ הבנתי למה אתה לא אהבת את הרצון הטוב שלי לעזור למשפחה חרדית כשיש שם אמא לילדים...אתה חושב שלא מגיע להם קורת גג,רק כי התחתנו ממקום שמסרב לקחת כסף מההורים/שההורים שלהם לא יכלו לתת? גם אם הגבר עובד ואפילו אם האישה עוזרת כפי יכולתה,זה מספק למחייה שפוייה ולא לבסיס למשכנתא.
ואני לא חושבת שזה בסדר שהם יחיו כך בלי תקווה

אביא לך הסבר על ההבדלים בין המשכנתא בין ארה"ב לכאן ותבין

כך שאם באמריקה למרות המשבר עדיין נוהגים כך, לא חושבת שכאן יש לבנקים סיכון גדול...
מקסימום מוכרים את הבית, אם הזוג לא משלם... בין כה המחירים פה רק עולים