בית פורומים שידוכי חרדים

כמה האישה שווה?!

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-15/11/2019 00:47 לינק ישיר 

רציף כתב:

חייכנית770 כתבה:

בס"ד

תודה על התשובה המתוקה(;אכן אך גם אלה שיודעים שזה אחריותם מעוניינים כפי שכתבתי שהאישה תעבוד ביחד איתם.

אם בגלל הקושי והפחד הגדול שלהם לשאת את הנטל לבד.(במיוחד בארצנו(; שהמחייה יקרה...)

ואם כי הם חונכו להעריך אישה מושלמת "עם מטרות ושאיפות"...שאף שיש להם אפשרות כלכלית הם אינם יכולים להעריך אישה לא קריירסטית כמוהם.
והדרך מאד קצרה לכך שישוויצו על חשבון נפשה העדינה

בכל מקרה לדעתי כשהאישה עוזרת,לא מעריכים מספיק,חושבים שהיא חייבת לעזור.

עדיין לא נקלט להם במוח שזה אחריותם הבלעדית.

מבחינתם אם האישה לא "עוזרת" להם היא סנובית חסרת לב.

ז"א היא עוד יוצאת רעה בכל הסיפור.
הרבה גברים לא מאשימים את עצמם.אלה מפנים כלפייה אצבע מאשימה.

וגם אם האישה "מתפנקת" לדעתם.
זו זכותה ההלכתי ואסור להם לחשוב עליה מחשבות רעות או להציק לה.

אלא לדאוג לה כפי שהם צריכים לדאוג לילדים שלהם ואף יותר.
שהרי הוא צריך לכבדה יותר מגופו

נכון שמקבלים הדרכה זוגית, אך היא מאד קצרה ובעיקר הלכתית.

אני מדברת על כך שחשוב הדרכה רצינית של 12/20 מפגשים על זוגיות.

ספרים ודיסקים/הרצאות מאורגנות/הרצאות ביוטיוב.

וכמובן כך גם על חינוך ילדים.ספרים ודיסקים לפני החתונה.

וללכת להדרכה של 12/20 מפגשים לאחר החתונה זוגית/קבוצתית(בהפרדה).

הרבה אנשים משקיעים בחופשות ובשטויות.

אבל בחיים שלהם.באהבה שלהם.בעיקר החיים.

שהרי משפחה וזוגיות- זה תכלס מרכז החיים.
והדבר שיכול לרסק את האדם/לגרום לו לצמוח ולהרגיש אהוב ורצוי

הם מזלזלים.וחבל.

רבים הפכו את הבית ל"אויבי אדם יושבי ביתו"-

הגבר אוייב של האישה והאישה האוייבת של הגבר...ומדברים אחד לשניה במילים רעות...

כתוצאה מזה הילדים נהפכים להיות "האוייבים" של ההורים והולכים לפסיכולוגים ומדברים עליהם רע...

ולמה מתחתנים?
כמובן כדי לעשות את רצון ה',אך בעיקר כי אנחנו רוצים טוב.
שיהיה לנו זוגיות אוהבת ומכבדת.

כדי שיהיה איזה מקום רגוע לחזור אליו.
שיהיה בית אוהב להיות בו יחדיו.
לגדל ילדים שמחים ובריאים בגופם ובנפשם.

לא מתחנים כדי להיות אוייבים.בטוח.

אז שווה לדעתי להשקיע כסף ומאמץ וללמוד ולעבוד על המידות.
ולהבין שאישה לא חייבת להיות מושלמת.
ללמוד להעריך אותה כפי שהיא גם כמנהלת בית.
להחמיא לה על האישיות ועל ההצלחות שלה בבית.או בחוץ,אם רצונה בכך....
וכמובן לעזור לה.

ולעשות הכל כדי לחזק אמונה וביטחון בה'-שעוזר להשרות רוגע ושמחה בבית,במיוחד במצבי משבר.

זה שווה.רק כדי שיהיה ניתן להגשים את החלום.

כדי לחזור לבית אוהב.

כדי להינות ביחד (ולא כדי לסחוב את החיים ביחד)

אז חוץ מתפילות וקברי צדיקים...כדי למצוא את האחד/ת

לדעתי כדאי להשקיע גם בעתיד.
כי כפי שאני קוראת את המפה.זה חובה בימנו

תוקן על ידי חייכנית770 ב- 14/11/2019 15:56:08

תוקן על ידי חייכנית770 ב- 14/11/2019 16:30:56

את מכלילה עלילות.

רוב האנשים הם טובים,
ובמיוחד החרדים הם מסורים
והזוגות פועלים בשיתוף פעולה ובאהבה רבה, יש להם הרי המון זמן לדבר וללבן עניינים, הם לא שקועים בפייסבוק ושאר ירקות,

ובנוסף לזה כולם מקבלים הדרכה, היום כמעט כולם יודעים שחייבים הדרכה טובה, יש שמקבלים הדרכה קצרה יותר ויש שמקבלים הדרכה של שעות רבות.
גם הדרכה קצרה היא מספיקה כדי להעביר את המסרים הנכונים, והם ממשיכים ללמוד בנושא

מצפים מהאישה שתעבוד כפי יכולתה,
חייכנית, את מגזימה ה ה

בס"ד

אני נפגשת עם הבחורים.לא אתה

ואני שומעת את הסיפורים מחברות...לא אתה

אתמול שמעתי עוד שיחה כזו מחברה טובה שלי

משום מה נפתחים אלי ומגלים לי הכל גם כשיש נשים מבוגרות סביבי...מעדיפים לספר לי ולא להן...

היא אמרה שזלא רק היא חווה זילזול והשפלה מילולית,כשהיא לא עובדת אלא היא מכירה עוד המון כך.

וזה עוד היה בזמן קשה.שהיא אחרי לידה ובדיוק התינוקת הייתה חולה והיא הייתה במצב רוח רע.

וזלא שהגבר שלה רע.אני מכירה אותו.הוא נשמה טובה ומשתדל לעזור בבית ולפרנס והוא נראה עדין נפש

אך חולשה מביאה לאכזרות בחיים.

אנשים חלשים יכולים להפוך לאכזריים במילים/במעשים.

(ואף אנשים עשירים יכולים להיות אכזריים מרוב שהם מרגישים מלכי הארץ שכולם אפסים מולם.)

כשהם חווים קושי הם לא ייתנו למישהו אחר לחיות חיים נעימים.אלא ימררו את חייו יחד עם חייהם

היא אמרה לי שאם לא היו לה ילדים.
היא הייתה מעדיפה למות.כי היא לא נהנת מהנישואין.

אתה מבין?

היא הביאה ילדים שנה אחרי שנה.(כי אסור למנוע)
כשאין לה תמיכה הורית.עם גבר שקשה לו לפרנס בית לבד.

וזה המצב לצערי.בהרבה משפחות.
כמעט בכיתי כששמעתי אתזה

רציתי לשלוח עבורה מגש פירות/קינוחים מפנקים עד לבית(היא גרה רחוק ממני)כדי לעשות לה טוב בלב ושתדע שהיא לא לבד...
אך לא הספקתי היום...
בעז"ה מחר אשלח לה

נשלח מהאנדרואיד שלי

תוקן על ידי חייכנית770 ב- 14/11/2019 23:00:25

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-15/11/2019 00:57 לינק ישיר 

בס"ד

ברור שיש גברים טובים.

אנלא מכלילה

יש המון נשמות טובות וזלא בא מרוע לפעמים.

אלא ממקום שהגבר חושב שהאישה היא "חבר" שלו ולא מבין את ההבדלים.

וגם כמו שאמרתי מחינוך לא נכון והשפעה ממה שמקובל בעולם המערבי

רק שמשהו השתבש במוחות ה"נאורים" של החרדים החדשים/"הישנים"(שחושבים שהם ישנים, אך הם עם תורה חדשה

ועדיין לא עדכנו את הנושא של הילודה...

גוי לא מצפה מאישתו ליותר מ1/2 ילדים.

ואם הוא ללא מקצוע הוא לא מצפה לשום ילד(; ומקובל שם לפנק את האישה כהוגן+מנקה+רכב לכל אחד+בית גדול ועדיין הנשים שלהן מזלזלות בהם,כי אין הבדלים והוא לא "מושיע" אותה והם לא מאושרים,ההוכחה:המוני אירופאיים לוקחים כדורים נגד דכאון )

כך שאם הם לומדים מהגויים שלא ייצאו באמצע השיעור

נשלח מהאנדרואיד שלי

תוקן על ידי חייכנית770 ב- 14/11/2019 23:24:45

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-15/11/2019 10:43 לינק ישיר 

חייכנית770 כתבה:

בס"ד

ברור שיש גברים טובים.

אנלא מכלילה

יש המון נשמות טובות וזלא בא מרוע לפעמים.

אלא ממקום שהגבר חושב שהאישה היא "חבר" שלו ולא מבין את ההבדלים.

וגם כמו שאמרתי מחינוך לא נכון והשפעה ממה שמקובל בעולם המערבי

רק שמשהו השתבש במוחות ה"נאורים" של החרדים החדשים/"הישנים"(שחושבים שהם ישנים, אך הם עם תורה חדשה

ועדיין לא עדכנו את הנושא של הילודה...

גוי לא מצפה מאישתו ליותר מ1/2 ילדים.

ואם הוא ללא מקצוע הוא לא מצפה לשום ילד(; ומקובל שם לפנק את האישה כהוגן+מנקה+רכב לכל אחד+בית גדול ועדיין הנשים שלהן מזלזלות בהם,כי אין הבדלים והוא לא "מושיע" אותה והם לא מאושרים,ההוכחה:המוני אירופאיים לוקחים כדורים נגד דכאון )

כך שאם הם לומדים מהגויים שלא ייצאו באמצע השיעור

תוקן על ידי חייכנית770 ב- 14/11/2019 23:24:45

הרבנים ואנשים פרטיים - עושים הרבה מאוד שיהיה שלום ושלווה בבית, יש הדרכה רבה, הדרכה אישית והדרכה כללית,
את מסיטה נגד הרבנים ! .
זה נורא

ברור שגבר קשה לו לשקול את הדברים שלו - הוא לא מיומן בעניין, וגם אשתו לא, ובמיוחד בשעת מצוקה,
אז את מעוררת שבשטח יש בעיות, נכון, יש להתחזק בעניין, למי שלא שמע על חובת הבעל של אשתו כגופו, יש גם בעיה של תקשורת כנראה.
ואם אשאל את הגבר אז גם קשה לו בהרבה דברים, גם עליו אשתו מרעיפה מילים קשות.
את מציעה לחפש איזה מלאך עם לב טוב ועין טובה וגיבור אדיר שיעזור הרבה, ויהיה מיומן מה להגיד...

חשוב גם לברר היטב, כי בפגישות לא רואים הכל.

מצד אחד את עושה עבודת קודש, מצד שני את מדברת נגד כל הרבנים ונגד כל הגברים ובאה לחנך אותם, זה עוון נורא.
בעיות יש בכל מקום..

נשלח מהאנדרואיד שלי

תוקן על ידי רציף ב- 15/11/2019 08:59:36

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/11/2019 10:43 לינק ישיר 

את כן מכלילה, בלי כוונה

נשלח מהאנדרואיד שלי

תוקן על ידי רציף ב- 15/11/2019 09:26:31

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/11/2019 13:53 לינק ישיר 

בס"ד

לעניות דעתי רציף היקר,

עוון נורא שמשנים את התורה על חשבון האישה הקטנה.שאמורה להיות מוגנת ואהובה עפ"י תורה.

אנלא מסיתה נגד הרבנים.
אני רק אומרת שהחינוך הלא ברור מביא לכך שנשים מאבדות חשק לחיים ולא נהנות בנשואין.

אז אתה יכול להביט עלזה במבט רע.

אני רואה את עצמי במבט טוב.

מי שחושב שאישה טיפשה.אז היא לא

אישה מרגישה מתי הגבר מביט בה כאוהבה כגופו ומתי כמכונת ייצור ילדים ופת בסל...פלוס מכונת כסף(;

היום המצב מוביל לכך שהאישה חייבת לעבוד.
הגבר החרדי הממוצע,לא באמת יכול לדאוג לה אם תרגיש חלשה בגלל הריון/לידה.אלא אם כן הם יחיו חיי רעב וצימצום,ולא כל אישה יכולה לסבול חיים כאלה.אלא אם כן יש תמיכה הורית- ולא כל ההורים יכולים, במיוחד כשהם מכסים חובות חתונה

במיוחד זוג שלא קיבל דירה, וגם מי שמקבל רבים מההורים עוזרים רק בבסיס ובונים על האישה שתשלם את המשכנתא,אצל הליטאים/ספרדים.
רק החזקים ביותר יכולים היום לקנות דירות לילדים.וגם אז מצפים מהאישה לקחת אחריות ולהיות המפרנסת העיקרית במקביל ללידות.

ז"א?שהרבה גברים בונים על אישה חלשה שצריכה להביא ילדים במקביל.

ולא אני המצאתי שהאישה חלשה...
כתוב "תש כוחו כנקבה"
כך שיודעים שהיא חלשה ועדיין לא מבינים שזה עומס ענקי מדי עבורה.
ושמגיע לה לגדל ילדים מתוך רוגע ובריאות

כיום המצב מחייב את האישה לעבוד בהריון וישר אחרי חופשת לידה, ורק מישהי שהתחתנה עם גבר חזק יותר כלכלית,יכולה לאפשר לעצמה להאריך חופשת לידה/לנוח בהריון קשה ולא לעבוד.(אך ייתכן שישפיל אותה מילולית/ישלוט אם לא מבין הבדלים ומעריך אישה חזקה וקרייריסטית)

מה גם שבחורה לא מבינה לפעמים את השוני בין פעם להיום וחושבת שתוכל להסתדר כמו הוריה.

אך המצב שונה.

הורי לדוג' הגיעו לדירה,עם תמיכה קלה,לאחר שנה- במקום תקוע.

ולאחר 5 שנים במרכז- שאמי מביאה במקביל ילדים ולוקחת על כל ילד חופשה של שנתיים.(ועם תמיכה קלה מההורים).

מה זה אומר?שבעבר החיים היו שונים.

היום?בשביל דירה צריך לעבוד 20/30 שנה עם משכנתא חונקת.
והמחייה יקרה.
ואין קצבאות ילדים כמעט.

כך שהדור שלנו שונה מהקודם.

נשים נאלצות לעבוד גם כשממש קשה להם.
ובמצב שאין לגבר מקצוע(שז"א לבד/להכיל גבר עד שהוא מתפתח)במקביל להריונות ולידות.

זה המצב.אני מתארת מצב.

אם בן אדם מדבר לעניין אבל זלא מסתדר עם התורה החדשה/עם הדעה הרווחת אנלא חושבת שזה לדבר נגד הרבנים.

כי אם תשאל רב הוא יגיד לך שזה דעת תורה, הוא לא יכול לשנות את התורה

ואם תשאל רב ברור שהוא יגיד לגבר לקחת אחריות ולא להציק לאישתו ולזלזל בה.

ואם תשאל רב, הוא יתיר לאישה למנוע.במיוחד כשהיא עצובה ולא שמחה להביא ילד נוסף במצב כזה.

אבל רבים אפילו לא שואלים רב

ונכון המפלט היחדי של בחורה זה שלפחות הגבר יהיה קצת מלאך(;
שלפחות לא יהיו לה חיים קשים עד הסוף.

(שז"א גבר אשכנזי,שהם מוכנים יותר לחיים המודרניים והעמוסים של היום,עדינים וראו אמא שנהנת קצת מהחיים, שמביאה מנקה ושחינכה אותו לעזור בבית כמו כולם והרבה מהם גם חונכו לבשל/ספרדי טוב לב ונדיב בלבד שבעד מנקה ועזרה קבועה בבית ולא שתלטן)

למה?היא עוד עלולה להיות חולת נפש ממנו.
ומה היא תקבל מתנה ממנו? שיישלחו אותה לאישפוז בכפייה והוא יחפש היתר מרב להתחתן עם אישה שנייה.

כמו שנאמר הכושי עשה את שלו,הכושי יכול ללכת.
ושמעתי סיפור כזה.ברור שלא כולם כך.
אבל גם אם יהיה תומך, לאישה לא מגיע להיות חולת נפש ולייחל למותה רק בגלל שהסכימה להתחתן במתכונת המקובלת...

זה אחת הסיבות לצערי,למה בנות שגודלות קצת וקולטות את המצב, לא ממהרות להתחתן.
הן קולטות שהן לא יהנו וייפלו לחיי סבל.
שדורשים מהן המון מדי.הן בבית והן בחוץ.
הן שומעות את החברות שלהן ויודעות הכל.

אז במקום לא להבין אותי תנסה להכנס לנעליים של בחורה בדורנו ותבין לליבה.

התורה לא סתם לא מבקשת מהאישה כלום לפני החתונה.והיא לא חותמת על שום מסמך.
ולא סתם מבטיחים שידאגו לה תמיד.
זה מה שמושך את האישה להתחתן וזה מה שגורם לה להיות נשית ורגועה.

תוקן על ידי חייכנית770 ב- 15/11/2019 12:15:29

נשלח מהאנדרואיד שלי

תוקן על ידי חייכנית770 ב- 15/11/2019 12:26:23

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-15/11/2019 15:15 לינק ישיר 

ברור שאין מצב לזוג שיגור באיזור המרכז, אז גרים בפריפריה.

מה שקורה, לרוב, שהאיש לומד אחרי החתונה שנים ספורות, ותוך כדי כך הוא רוכש מקצוע או מוצא לו עבודה מתאימה,
לפעמים האיש כבר רכש מקצוע או אפיק מפרנס בישיבה,
והאישה מפרנסת אחרי החתונה,
לרוב, אחרי שנים ספורות, שיש כבר כמה ילדים, האישה נשארת בבית, וגם אז היא מנסה לעזור בפרנסה מהבית, או יוצאת לעבוד - אם היא יכולה, וזה לא קשור לעובדה שהבעל לומד או עובד ! .

לא מציקים לאישה חלילה !!! .

כל זה אצל כל הציבור החרדי, למעט הציבור הליטאי, שאצלהם יש יותר מאמץ שהאישה תפרנס, ודואגים שהיא תלמד מקצוע מכניס כבר בגיל צעיר.

(לא ברור לי בדיוק מה קורה בציבור הליטאי, ואם הם איפשהו איבדו את השכל התורני או לא, מישהי אמרה לי פעם ש ; הציבור הליטאי מזמן פשטו את הרגל :)

כל זוג קשור לרב, וכמובן שגם שואלים אותו האם ניתן להביא עוד ילד במקרה וקשה לה, ויש הקלות של ההלכה בעניין,

ואכן, יוקר המחיה הוא לא פשוט, והחיים לא תמיד ממש קלים, עושים מה שאפשר, והאיש מפרנס, זה תפקידו, ואת זה הוא עושה !

מה לא טוב פה ?

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/11/2019 00:47 לינק ישיר 

בס"ד

שבוע טוב ומבורך

הבעיה היא שעושים צחוק מהכתובה.

הבחורים מוודאים מראש שהבחורה מעוניינת לפרנס איתם ביחד את הבית/לבד/מביאים את המצב בחוסר האחריות שלהם לכך שתהייה חייבת לעזור להם.

השדכנית מראש בודקת אם לבחורה יש מקצוע שווה.

ואף מזלזלים בבחורה שאין לה מקצוע/שזמנית היא בתקופת "בין עבודות"- כאילו שזה חטא חמור שהיא כך.(ויש מצב שלא יציעו לה שידוך/שיציעו את הבחור הגרוע ביותר)

ומאידך אם לגבר אין מקצוע,כולם מבינים אותו ומכבדים אותו גם אם הוא כסיל גדול ולא למדן במיוחד בישיבה

זו לא דרכה של התורה המקורית.
זה תרבות הגויים לוודא כח פיננסי של בחורה לחשב חישובים על גבה.

יש המגדילים לעשות,כך שמעתי, שכבר בפגישה (עוד לפני שהתחתנו) משדרים זילזול גדול לבחורה שלא למדה מקצוע "שווה" או לא עשתה תואר, כשהם בעצם ללא השכלה כלל.
אם היו לא דתיים אפילו מנקת רחוב לא הייתה מביטה לכיוונם

ושוב גם אם גבר עם השכלה ומצלחן,כפי שאמרתי, זה תפקידו עלי אדמות.להיות גבר,לפרנס ולקבוע עיתים.
ולא לזלזל ולהשוות בין בחורות.
(וכמובן שלא בפני הבחורה בפגישה/בשיחה)

אם יהודי הוא אז שינהג כמו יהודי ולא גוי

ואם גוי הוא?אז שיצפה לילודה כמו גוי ויקבל יחס כמו שגוייה נותנת.

אם הרבה חושבים שהתורה זה צחוק והמלצה.

אז שלא יביאו כתובה ביום החופה.
התורה זלא בדיחה זולה של מישהו.

(אתה צריך להבין שאישה לוקחת סיכון בכך שמתחתנת שיום אחד ייתכן שתהיה עגונה והגבר יתעמר בה.)

מי שרוצה להתחתן צריך להיות רציני ולהבין שזלא משחק ילדים.
או שהוא הולך על פי תורה או שלא ייתחתן.נקודה.
כי הוא משחק באש

כמו שנאמר: "זכו?שכינה ביניהם.לא זכו?אש אוכלתם"

ומי זוכה?רק זוג שמזכך את המידות ומכניס את השכינה ביניהם והולך עפ"י תורה.

וכל פעם שואל: מה ה' רוצה ממני/מאיתנו כזוג?

(ולא מה האגו/תאווה/הרצונות הבהמיים שלי,רוצה?)

ומי אמר לך שלא מלחיצים את האישה?
גם אם לא,היא נלחצת מעצמה

כשהבית לא מנוהל עם גבר חכם.זה קורה בטבעי או שהוא "דוחף" אותה בעדינות/עקיצות/השפלות.

לכן לא מתחתנים עם כסיל

שהרי הרמב"ם כתב: כסיל מי שמתחתן ואז נוטע כרם ובסוף יומיו קונה בית.

נכון שהרבה רבנים אומרים לא ללמוד מקצוע לפני חתונה,אך זה נאמר על בחורים שמתחתנים בגיל צעיר 18-22.
כשהבחורה עדיין לא יודעת לאן היא נופלת ואף הבחור כך...
(וגם אני פעם לא דרשתי כלום חוץ מלומד תורה שכיף לשוחח איתו עם מידות טובות.עם הזמן,הסיפורים ששומעת והמחקרים שלי...מבינים את החיים)

אך בחור שעולה גילו ועדיין לא דואג למקצוע,כשהוא חי במדינה כמו שלנו שבשכר רגיל לא ניתן לפרנס משפחה לבד בד"כ.
הוא יודע היטב שהוא יאלץ את אישתו לעבוד ביחד איתו בהריון וגם אחרי לידה ישר.
וזלא מזיז לו.
כך שאו שהוא כסיל/אכזר.(מה שבטוח הוא מזלזל בכתובה-בתורה ובחיי אישתו לעתיד וגוזר עליה חיי סבל ועוני מראש/גוזר על עצמו עבודה קשה ולא מכובדת מבוקר עד ליל,אלא אם כן ה' יעשה לו נס)

כך שלא יצפו שמשהי תשמח להינשא להם

גם אם האישה לא יודעת קרוא וכתוב(הרי כך היה בעבר)
ובין אם היא יפה/נאה/מכוערת.

הדין השווה לכולן בהלכה היהודית: שכשכבר בחר ונשא מישהי הוא צריך לכבד אותה יותר מגופו.לפרנס.ולדאוג לה כל חייה,כן גם כשהילדים גדלו.

האישה לא חייבת לעזור בפרנסה אף פעם כל עוד היא נשואה למישהו ואין לגבר זכות לדרוש זאת ממנה.

עכשיו בקטע של ה"עזרה" "מרצונה" מזה עזרה? משהו לא רציני שאורך שעות ספורות.

אך כאן זה לוקח לאישה הממוצעת בין 6-10 שעות.

אם מחשבים את הזמן של הנסיעה והאירגון בבוקר

אם זה יום יום ובקביעות, זלא עזרה.זה ממש לקחת אחריות בתפקיד שלא שייך לנשים ולא הקללה של הנשים

וכמה הגבר הטוב לב ביותר משיב "עזרה" בבית?

שעה/שעתייםואח"כ צריך מחיאות כפיים ושידביקו לו בלונים על הפנים

אישה יכולה להעריך גבר שעוזר לה בבית כשהיא "עוזרת" בפרנסה בצורה לא מחייבת,קבועה ויום- יומית/בעבודה לא רצינית שעובדת מהבית.

פעם כשעוד הייתי שבוייה במילים הקסומות "הגשמה עצמית"
שאלתי נשואה לכמה ילדים: "בטח את נהנת שבמקביל לבית,הריונות וילדים את גם קרייריסטית כך את מגשימה את עצמך" אמרתי בחיוך...

היא ענתה לי בקול שקט ועיניים עצובות: "הייתי מעדיפה לגדל ילדים ברוגע ולא להקרע כך"
(וזה עוד היא אומרת כאחת שעובדת חצי משרה)

אגב,כמובן שיש גברים שכן לוקחים את התורה רציני ומכבדים את האישה ולא מזלזלים בזמן משבר/חולשה ולהם באמת מגיע צל"ש גדול

אך יש הרבה מאד שהתבלבלו בדרך ושכחו את התורה בצד בעקבות הפמיניזם, שבא לחזק את האישה בעולם גברי(שהיה בחלקו,רע לנשים בעבר) אבל זה ממש לא כדי שהגברים יעלו על הגל וימצצו את האישה כל חייה

והדבר המצחיק ביותר בכל הסיפור
שהם לא מבינים שמה שהכי נפגע בבית כשהגבר לא נותן לאישה את מה שהיא צריכה ומכבד אותה זה ה"פת בסל" שלהם
האישה לא תוותר על הכבוד שלה ולא על חיים נורמליים כלכלית,אז היא תצא לעבוד בכח ותגדל ילדים בכח,ותביא אולי המון ילדים בכח,למרות שהיא חלשה מטבעה.

אך בלילה היא הולכת לישון מותשת ומעוניינת לישון בשקט.כך שהמופסד הגדול מכל הסיפור זה הגברים עצמם.

ואף שהגברים חזקים מטבעם ואין להם את צער העיבור,הלידה וגידול ילדים כמעט...
ויש להם רק את קללת הפרנסה(וגם בזה הם לא יכולים לעמוד ומחפשים להתלות באישה/משוויצים ומזלזלים כמו כסילים)

יש עדיין הלכות שנקבעו לפי כחם ואם הם עובדים בעיר וענוגים/מחוץ לעיר/ספנים/נוסעים לארץ אחרת.

כך שהתורה מבינה לגמרי שהעבודה מתישה את הגברים ויש הלכות בהתאם לכך ל"פת בסל".

כך שאם עוד הגבר כמה שהוא חזק ובנוי מטבעו לעבודה ואין לו את קללות האישה עוד נחלש מהעבודה ק"ו וק"ו האישה שחלשה מטבעה ואין טבעה לקחת אחריות על הפרנסה/"לעזור"

כך שמכל סיבה שבעולם מוטב לגברים להבין ולכבד את האישה.

כי הרבה מהם המופסדים הראשונים מכך שהם מעמיסים על האישה את הקללה שלהם ועוד דורשים ממנה שבט ילדים במקביל(או אפילו לא במקביל.אם זה צפוף וללא הפסקה זה גם מחליש את האישה נוראות.)

רובם,לפי מה ששמעתי, בסופו של דבר האחרונים ברשימה.ולא מקבלים צומי ולא אהבה.הטובות ביותר משתדלות לכבד...לא יותר.

וכשהם קולטים זה מאוחר מדי

אבל נו שווין כל עוד הנר דולק אפשר לתקן

לפחות הרווקים שקוראים את דברי יידעו להיזהר ולחיות נכון...אני מקווה

נשלח מהאנדרואיד שלי

תוקן על ידי חייכנית770 ב- 16/11/2019 23:18:41

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-17/11/2019 11:04 לינק ישיר 

הכל גלוי וידוע,
יש גברים שעיסוקם זה תורה, והאישה מתחייבת לפרנס אותם,
זו השאיפה של שניהם.

ודאי שהכל בשיתוף פעולה,
ויש גם שעות קשות,
ובמיוחד למי שגר באיזור המרכז שהוא חייב גם לממן עבור דירה.

יש לך את האפשרות לקחת יהודי טוב ומקסים שיש לו עתיד כלכלי/מזהיר, ובודאי שהוא יעזור בבית שעות רבות -----

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/11/2019 14:19 לינק ישיר 

נ. ב. יש לך פחדים וחששות /ממזמן,
ואז את מחפשת וגם מוצאת שורה של ראיות לכך, ואולי גם מגיע לך לא פעם הצעות שידוך שמתאימות לחרדות שלך.. וזה מעצים את החרדה שלך

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/11/2019 17:08 לינק ישיר 

בס"ד

מה שנכתב על שדכניות ודרישות הבחורים זה כלל מגזרי ולא רק אצל הליטאים...

כל דברי לא נועדו אלא להביע את כאבי על המצב שנוצר בעקבות העיוותים בתורה(שהוא כלל מגזרי. אומנם לא כמו אצל הליטאים אך כל המגזרים מצפים היום מהאישה מעבר למה שהתורה מצפה)
וכדי להסביר כמה צריך להעריך את האישה בדורנו.
וכדי לנסות להשפיע.

וכמובן להבין שהאישה לא מפונקת כשהיא דורשת עזרה מהגבר/חיצונית ושמעוניינת להתפנק כהוגן, ואף לצאת לחופשת נשים(כדי לחזק את החמור)
כל זה נועד כדי לשמור אותה בריאה שמחה ושפוייה.
כל אדם חייב רגעי הנאה וכיף בחיים כדי שיהיה לו חשק לחיות.

אגב,מה שקורה אצל הליטאים זה יותר שטיפת מוח מגיל צעיר+ הכנת תשתית שלא תאפשר לבחור/ה לסרב לדרך בלי לצאת בשם "מודרני/ת" אם יחרגו ויירצו לחיות אחרת.
אומנם יש את העובדים לומדים,אך להם מאד קשה למצא שידוך של בחורה איכותית וכך בחורה שרוצה בחור עם שילוב כזה.

וכך גם במגזרים אחרים.מאד קשה למצוא גבר עם שילוב חזק רוחני ומאידך חכם ושגם לוקח אחריות על הפרנסה...
לרוב יש להם נט לא כשר/ורואים סרטים/ו ללא רב וללא קביעת עיתים כל יום.
ואנלא מדברת על אמידים...שהם בכלל במצב גרוע.
אלא סה"כ על בחור שסיים ללמוד מקצוע/ עובד בעבודה מכובדת(או אפילו לא מכובדת)

יש גם כאלה חרדים מודרניים שלא למדו מקצוע אך מאידך למדו בעל פה את כל שמות השחקניות בתבלוברור שהם חולמים להתחתן עם איזה דוגמנית...

רבים מהם יהיו מוכרים באיזה חנות/יעבדו באיזה מחסן ויחשבו שהם ממש עשירי תבל לעומת האברך...
כך שבחורה אולי מרוויחה שלוקח אחריות מנימלית אבל היא חייבת לעזור בפרנסה ולסבול גבר עם בעיות רוחניות/לא נאמן/עם ידידות/סתם כסיל...

וכך גם ה"אמידים" יותר.שז"א למדו מקצוע שווה וסוף סוף גם עובדים בו ואולי ישלהם איזה שלדת רכב עם 4 גלגלים וגזוז...
הם בכלל מליארדרים...
מה שבאמריקה לכל ילד יש רכב וכו' הם מרגישים איזה מלכי הארץ.
הרוחניות של רובם לא משהו ורבים מהם לא מתביישים עוד לפני החתונה להגיד באוזני הבחורה,שהם היו שמחים להתחתן עם כמה נשים.
ואף מדברים על שחקניות/יופי של נשים אחרות, בלי בושה.(ובלי חכמה)

כך שהם בטוח יהיו בעתיד בוגדים במחשבה/דיבור/במעשה.

ומה שבטוח שידברו כך וישפילו את האישה נפשית ויגרמו לה להרגיש לא אהובה וכסחורה בשוק.

כך שבמו ידייהם הם יהרסו את אהבתה אליהם ואת ביתם וכמובן את נפש ילדיהם שישמעו את אביהם מתלוצץ כאחרון הפוחזים ופוצע את נפש האמא.

בגלל שזלא בא כחלק מהחינוך ובמסגרת לימודי המשך בישיבה לבחורים מתבגרים, הם מרגישים שאם הם עשו משהו "שונה" זה מתיר להם להיות חצי גויים.
אך עדיין חולמים על בחורה איכותית שתביא להם ילדים ומאידך תעבוד ועם עוד תוספת, שתשאר תמיד יפה ורזה כדוגמנית ולא הם גם ייצחקו עליה/ יחפשו פילגש.

היה חוצניק צרפתי אחד,מתוק שנפגשתי איתו הוא היה ללא מקצוע רציני אומנם, אך ממשפחה אמידה והוא היה הכי חזק רוחנית (וחכם)מכל מי שהכרתי שהיה לו שילוב של אחריות כלכלית.וכמובן שיש את החבדניקים שלומדים הוראה שגם הם חזקים יחסית רוחנית...

בכל מקרה חושבת שאולי השילוב הזה נמצא אצל דתי לאומי תורני- החזקים עם הזקן(;

כך שאם תשאלו אותי מה עדיף?חרדי מודרני או דתי לאומי תורני? אגיד את האחרון.

הם גדלו לזה.הם לא נפלטי המערכת.ולא התאמצו כמו חרדי מודרני,למען התואר, כך שהם לא שחצנים כמו חרדי מודרני שהתחיל מאפס

הם למדו בישיבה ומאידך כבר למדו מקצוע רציני הרבה מהם עדינים וחכמים עם מידות טובות ועם לב טוב.
החינוך שם זה מקודם להיות בן אדם.
אין שם דגש על יופי והלחצת האישה להיות תמיד מושלמת,רזה ויפה לנצח כמו אצל חרדי מודרני
רוב הנשים שלהם מאד פשוטות ועדינות

נשלח מהאנדרואיד שלי

תוקן על ידי חייכנית770 ב- 17/11/2019 15:47:34

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-17/11/2019 17:40 לינק ישיר 

רציף כתב:

נ. ב. יש לך פחדים וחששות /ממזמן,
ואז את מחפשת וגם מוצאת שורה של ראיות לכך, ואולי גם מגיע לך לא פעם הצעות שידוך שמתאימות לחרדות שלך.. וזה מעצים את החרדה שלך

בס"ד

אני לא הנושא כאן

עלי צריך לפתוח אשכול נפרד

כל מה שכתבתי כאן נכון ולא בא כתוצאה מחששות.
אלא מהתנסות ומחקר

אכן יש לי חששות לגיטמיות.
הסיפור של חברתי ניפץ לי חלום מתוק.
הגבר שלה והזוגיות שלהם הייתה נראת מושלמת בעיני.
חשבתי שאם בן זוגה היה אברך בעבר והוא עם מידות טובות הוא לא יגיע לשפל הזה.
והתאכזבתי עמוקות שכך המצב.
שלא ניתן לסמוך על איש.
שכל אחד יכול להתהפך לאוייב.
וזה קשה לי כאחת שרוצה להאמין באהבת אמת וחברות אמת שנבחנת,מבחינתי בעיקר ברגעי משבר וקושי של אחד מבני הזוג/כשהילד במצב קשה ושניהם צריכים לנהל בית ולתמוך אחד בשניה.
אני לא רואה כל טעם להתחתן עם חבר רק לרגעים היפים שאני שמחה ומחייכת וחזקה וכיפית
אלא בעיקר למי שיהיה שם תמיד.שיהיה לי חבר אמת.
זה הנכס שהכי חשוב לי בחיים
וכל סיפור כזה סודק לי את החלום שלי.
אני חייבת לשמוע סיפורים והמון על זוגות שכן חברים טובים תמיד.
וקשה למצוא

אשמח אם תעזרו לי למצוא

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-17/11/2019 19:19 לינק ישיר 

אנשים לא נוטים לספר סיפורי הצלחה על הזוגיות שלהם.

יש גם נפילות, האדם לא נבחן לפי הנפילות שלו, האדם נבחן בחיי היום יום שלו.

עדיין את מכלילה על גברים, שהם בוגדים, וש"בגידה" במחשבה ודיבור זו בגידה, שהם פוגעים באישה, ושכולם מנבלים את הפה ואין להם טאקט, ושכולם אין להם יראת שמיים

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/11/2019 19:26 לינק ישיר 

נ. ב. את לא מאמינה בגברים,
אם גבר העיר בעדינות לאישה שאולי היה כדאי שתצא לעבוד ... כמו שהיא הבטיחה לפני החתונה, אז כבר אין ביניהם חברות !?
יש הרבה זוגות שחיים נפלא - למרות התקלים/ריבים שיש פה ושם, זו זוגיות שבטלת אותו לחלוטין, ושזה אסון בשבילך

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/11/2019 21:32 לינק ישיר 

רציף כתב:

אנשים לא נוטים לספר סיפורי הצלחה על הזוגיות שלהם.

יש גם נפילות, האדם לא נבחן לפי הנפילות שלו, האדם נבחן בחיי היום יום שלו.

עדיין את מכלילה על גברים, שהם בוגדים, וש"בגידה" במחשבה ודיבור זו בגידה, שהם פוגעים באישה, ושכולם מנבלים את הפה ואין להם טאקט, ושכולם אין להם יראת שמיים

בס"ד

"יש כאלה" "רבים" - זה לא הכללה.
הכללה זה להגיד שכולם כך.

אני בטוחה שיש נשמות טובות שמדברים בצורה חכמה ולא משפילה לאישה ואף נאמנים,בכל מגזר ותת מגזר

מחשבה/ובמיוחד דיבור עם אישה אחרת/על אישה אחרת,בצורה שמבטאת קירבה רגשית או הערכת יתר,במסגרת הנישואין זה סוג של בגידה,
שהחמור ביותר שזה מתפתח לקשר רומנטי.

מה שבטוח שזה הורס את הזוגיות ואף אחד/ת לא הייתה רוצה בשום מחיר שבעולם גבר/אישה עם סיכון להיות כאלה.

ומי שמדבר כך בהחלט שיש לו כבר נטייה בעייתית לדעתי,רק מריבה קטנה והוא יחפש קשרים מחוץ לבית/יחזיר קשרים מהעבר...
מבחינתי הצער שהאישה חווה מזה לא שווה את הכסף והפאר.

צער רגשי, גרוע יותר מעוני עם גבר שהוא חבר אמת ואוהב

גם אם גבר לא יבגוד ורק יתלוצץ עם אישתו על פנטזיות, אף אישה לא הייתה רוצה לראות אחד כזה מול עינייה ועוד לאהוב אותו

שוב לא כולם כאלה ואף יש אברכים שייתכן שהם כאלה...ויש נאמנים מודרניים.

אני רק מספרת מה אני שומעת וקולטת אחרי המחקר שלי ומנקודת מבטישיש יותר סיכון לחוות זאת עם מודרניים עם ראש פתוח שלא בגבולות ההלכה

תוקן על ידי חייכנית770 ב- 17/11/2019 19:38:39

נשלח מהאנדרואיד שלי

תוקן על ידי חייכנית770 ב- 17/11/2019 19:41:10

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-17/11/2019 22:00 לינק ישיר 

ה' ירחם ם ם ם ם

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > כמה האישה שווה?!
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 ... 16 17 18 לדף הבא סך הכל 18 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.