בס"ד
שבוע טוב ומבורך

הבעיה היא שעושים צחוק מהכתובה.
הבחורים מוודאים מראש שהבחורה מעוניינת לפרנס איתם ביחד את הבית/לבד/מביאים את המצב בחוסר האחריות שלהם לכך שתהייה חייבת לעזור להם.

השדכנית מראש בודקת אם לבחורה יש מקצוע שווה.
ואף מזלזלים בבחורה שאין לה מקצוע/שזמנית היא בתקופת "בין עבודות"- כאילו שזה חטא חמור שהיא כך.(ויש מצב שלא יציעו לה שידוך/שיציעו את הבחור הגרוע ביותר)
ומאידך אם לגבר אין מקצוע,כולם מבינים אותו ומכבדים אותו גם אם הוא כסיל גדול ולא למדן במיוחד בישיבה

זו לא דרכה של התורה המקורית.
זה תרבות הגויים לוודא כח פיננסי של בחורה לחשב חישובים על גבה.
יש המגדילים לעשות,כך שמעתי, שכבר בפגישה (עוד לפני שהתחתנו) משדרים זילזול גדול לבחורה שלא למדה מקצוע "שווה" או לא עשתה תואר, כשהם בעצם ללא השכלה כלל.
אם היו לא דתיים אפילו מנקת רחוב לא הייתה מביטה לכיוונם

ושוב גם אם גבר עם השכלה ומצלחן,כפי שאמרתי, זה תפקידו עלי אדמות.להיות גבר,לפרנס ולקבוע עיתים.
ולא לזלזל ולהשוות בין בחורות.
(וכמובן שלא בפני הבחורה בפגישה/בשיחה)
אם יהודי הוא אז שינהג כמו יהודי ולא גוי

ואם גוי הוא?אז שיצפה לילודה כמו גוי ויקבל יחס כמו שגוייה נותנת.

אם הרבה חושבים שהתורה זה צחוק והמלצה.
אז שלא יביאו כתובה ביום החופה.
התורה זלא בדיחה זולה של מישהו.
(אתה צריך להבין שאישה לוקחת סיכון בכך שמתחתנת שיום אחד ייתכן שתהיה עגונה והגבר יתעמר בה.)
מי שרוצה להתחתן צריך להיות רציני ולהבין שזלא משחק ילדים.
או שהוא הולך על פי תורה או שלא ייתחתן.נקודה.
כי הוא משחק באש

כמו שנאמר: "זכו?שכינה ביניהם.לא זכו?אש אוכלתם"
ומי זוכה?רק זוג שמזכך את המידות ומכניס את השכינה ביניהם והולך עפ"י תורה.
וכל פעם שואל: מה ה' רוצה ממני/מאיתנו כזוג?
(ולא מה האגו/תאווה/הרצונות הבהמיים שלי,רוצה?)
ומי אמר לך שלא מלחיצים את האישה?
גם אם לא,היא נלחצת מעצמה

כשהבית לא מנוהל עם גבר חכם.זה קורה בטבעי או שהוא "דוחף" אותה בעדינות/עקיצות/השפלות.
לכן לא מתחתנים עם כסיל

שהרי הרמב"ם כתב: כסיל מי שמתחתן ואז נוטע כרם ובסוף יומיו קונה בית.
נכון שהרבה רבנים אומרים לא ללמוד מקצוע לפני חתונה,אך זה נאמר על בחורים שמתחתנים בגיל צעיר 18-22.
כשהבחורה עדיין לא יודעת לאן היא נופלת ואף הבחור כך...
(וגם אני פעם לא דרשתי כלום חוץ מלומד תורה שכיף לשוחח איתו עם מידות טובות.עם הזמן,הסיפורים ששומעת והמחקרים שלי...מבינים את החיים

)
אך בחור שעולה גילו ועדיין לא דואג למקצוע,כשהוא חי במדינה כמו שלנו שבשכר רגיל לא ניתן לפרנס משפחה לבד בד"כ.
הוא יודע היטב שהוא יאלץ את אישתו לעבוד ביחד איתו בהריון וגם אחרי לידה ישר.
וזלא מזיז לו.
כך שאו שהוא כסיל/אכזר.(מה שבטוח הוא מזלזל בכתובה-בתורה ובחיי אישתו לעתיד וגוזר עליה חיי סבל ועוני מראש/גוזר על עצמו עבודה קשה ולא מכובדת מבוקר עד ליל,אלא אם כן ה' יעשה לו נס)
כך שלא יצפו שמשהי תשמח להינשא להם

גם אם האישה לא יודעת קרוא וכתוב(הרי כך היה בעבר)
ובין אם היא יפה/נאה/מכוערת.
הדין השווה לכולן בהלכה היהודית: שכשכבר בחר ונשא מישהי הוא צריך לכבד אותה יותר מגופו.לפרנס.ולדאוג לה כל חייה,כן גם כשהילדים גדלו.
האישה לא חייבת לעזור בפרנסה אף פעם כל עוד היא נשואה למישהו ואין לגבר זכות לדרוש זאת ממנה.
עכשיו בקטע של ה"עזרה" "מרצונה" מזה עזרה? משהו לא רציני שאורך שעות ספורות.
אך כאן זה לוקח לאישה הממוצעת בין 6-10 שעות.
אם מחשבים את הזמן של הנסיעה והאירגון בבוקר

אם זה יום יום ובקביעות, זלא עזרה.זה ממש לקחת אחריות בתפקיד שלא שייך לנשים ולא הקללה של הנשים

וכמה הגבר הטוב לב ביותר משיב "עזרה" בבית?
שעה/שעתיים

ואח"כ צריך מחיאות כפיים ושידביקו לו בלונים על הפנים

אישה יכולה להעריך גבר שעוזר לה בבית כשהיא "עוזרת" בפרנסה בצורה לא מחייבת,קבועה ויום- יומית/בעבודה לא רצינית שעובדת מהבית.

פעם כשעוד הייתי שבוייה במילים הקסומות "הגשמה עצמית"
שאלתי נשואה לכמה ילדים: "בטח את נהנת שבמקביל לבית,הריונות וילדים את גם קרייריסטית כך את מגשימה את עצמך" אמרתי בחיוך...
היא ענתה לי בקול שקט ועיניים עצובות: "הייתי מעדיפה לגדל ילדים ברוגע ולא להקרע כך"
(וזה עוד היא אומרת כאחת שעובדת חצי משרה)
אגב,כמובן שיש גברים שכן לוקחים את התורה רציני ומכבדים את האישה ולא מזלזלים בזמן משבר/חולשה ולהם באמת מגיע צל"ש גדול

אך יש הרבה מאד שהתבלבלו בדרך ושכחו את התורה בצד בעקבות הפמיניזם, שבא לחזק את האישה בעולם גברי(שהיה בחלקו,רע לנשים בעבר) אבל זה ממש לא כדי שהגברים יעלו על הגל וימצצו את האישה כל חייה

והדבר המצחיק ביותר בכל הסיפור

שהם לא מבינים שמה שהכי נפגע בבית כשהגבר לא נותן לאישה את מה שהיא צריכה ומכבד אותה זה ה"פת בסל" שלהם

האישה לא תוותר על הכבוד שלה ולא על חיים נורמליים כלכלית,אז היא תצא לעבוד בכח ותגדל ילדים בכח,ותביא אולי המון ילדים בכח,למרות שהיא חלשה מטבעה.
אך בלילה היא הולכת לישון מותשת ומעוניינת לישון בשקט.כך שהמופסד הגדול מכל הסיפור זה הגברים עצמם.

ואף שהגברים חזקים מטבעם ואין להם את צער העיבור,הלידה וגידול ילדים כמעט...
ויש להם רק את קללת הפרנסה(וגם בזה הם לא יכולים לעמוד ומחפשים להתלות באישה/משוויצים ומזלזלים כמו כסילים

)
יש עדיין הלכות שנקבעו לפי כחם ואם הם עובדים בעיר וענוגים/מחוץ לעיר/ספנים/נוסעים לארץ אחרת.
כך שהתורה מבינה לגמרי שהעבודה מתישה את הגברים ויש הלכות בהתאם לכך ל"פת בסל".
כך שאם עוד הגבר כמה שהוא חזק ובנוי מטבעו לעבודה ואין לו את קללות האישה עוד נחלש מהעבודה ק"ו וק"ו האישה שחלשה מטבעה ואין טבעה לקחת אחריות על הפרנסה/"לעזור"

כך שמכל סיבה שבעולם מוטב לגברים להבין ולכבד את האישה.
כי הרבה מהם המופסדים הראשונים מכך שהם מעמיסים על האישה את הקללה שלהם ועוד דורשים ממנה שבט ילדים במקביל(או אפילו לא במקביל.אם זה צפוף וללא הפסקה זה גם מחליש את האישה נוראות.)
רובם,לפי מה ששמעתי, בסופו של דבר האחרונים ברשימה.ולא מקבלים צומי ולא אהבה.

הטובות ביותר משתדלות לכבד...לא יותר.
וכשהם קולטים זה מאוחר מדי

אבל נו שווין כל עוד הנר דולק אפשר לתקן

לפחות הרווקים שקוראים את דברי יידעו להיזהר ולחיות נכון...אני מקווה