|
|
| נשלח ב-10/12/2019 20:47 |
|
| |
בס"ד אכן הרבה בעולם התקדמו ואפילו מעדיפים שזוף... אך בעולם מקובל שבחורות צובעות שיער בכיף ומטפחות את עצמן  אצלנו רק לנשואות "מקובל" לצבוע,למרות שמבחינה הלכתית נשואה היא "אשת איש" ואסור להביט ביופייה,כך שהיא יוצרת מראה מושך יותר דווקא כשהיא נשואה... ואני שואלת...זה נורמלי?שהופכים יוצרות? רווקה צריכה לבלוט ביופייה...ולטפח את עצמה בכל האפשרויות שבא לה ומותר הלכתית נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-10/12/2019 20:49 |
|
| |
| רציף כתב: |  |
| חייכנית770 כתבה: |  |
בס"ד חחחח כן אבל אף אחד ברחוב לא יודע שלפני זה חברתי הייתה כך וכך ... כך שאין איסור לשנות צבעי שיער בהלכה... זה שהחברה החרדית חושבת שרק לנשואה מותר לשחק עם הצבעי פאה וגוונים,זה בדיוק עמו כל מיני מוסכמות שלא קשורות להלכה  ודווקא דברתי עם אחת דוסית שהרבנית שלה אמרה שזה בסדר לצבוע בצבע שיפה לה  אבל ברור שעדיף לשנות ממש מעט כי עדיין החברה שלנו מקטלגת אנשים ברדידות ובלי קשר להלכה המקורית  |
|
מי שהולכת באופן חריג ממנהג ישראל היא היא מקטלגת את עצמה. לגבי צביעת שיער, יש לשאול רב או ללמוד הלכות צניעות
|
|
בס"ד תראה בתקנון צניעות שאדם צירף וכן של רבני חב"ד אין איסור על צביעת שיער. אך זה לא מקובל,כי המוחות המעוותים שלנו החליטו כך 
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי חייכנית770 ב- 10/12/2019 18:50:20
|
|
|
|
|
| נשלח ב-10/12/2019 20:54 |
|
| |
לגבי צביעת שיער , אני חושבת שזה צביעות
זה בעצם כניעה למודל יופי גברי ואנטי פמיניזם מובהק
|
|
|
|
| נשלח ב-10/12/2019 21:01 |
|
| |
בס"ד אממ נכון אם בחורה עושה זאת עבור גבר...למרות שתכלס,אולי גם שמלה יפה זה צביעות? או איפור? או תואר שאת עושה כדי להרשים גבר? או כל דבר שאת לא עושה עבור עצמך?  אם תבדקי תראי שלפחות דבר אחד את לא ממש עושה בגלל שאת רוצה,אלא כדי להרשים את הבן זוג העתידי  אך ברור שכל אחת צריכה לאהוב את עצמה כפי שהיא ולא להשתנות עבור גבר...אך אם בא לה?זכותה  אגב,אני מדברת על צביעה לצורך אישי בלי קשר למין הגברי שעל המפה נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-10/12/2019 21:12 |
|
| |
דווקא אני משתדלת להיות כנה עם עצמי ולעשות דברים רק אם אני רוצה אותן בשביל עצמי, אני כמובן נותנת ומכבדת אחרים אבל קודם כל אני בודקת אם זה מתאים לי ולאישיות שלי. תואר הוא ממש לא במטרה להרשים גבר אלא הגשמה עצמית , אני עוסקת בתחום שתורם לא מעט לכולנו והוא מאתגר וחכם. דווקא תואר רציני הוא דבר שמאיים על בחורים , כי הם מפחדים להיות פחות אינטליגנטים מהנשים שלהם.
אין סיבה שאישה תרצה לצבוע אותה באופן טבעי , זו חייבת להיות דרישה שנגזרת ממוסכמות חברתית שמישהו קבע
| חייכנית770 כתב: |  | בס"ד אממ נכון אם בחורה עושה זאת עבור גבר...למרות שתכלס,אולי גם שמלה יפה זה צביעות? או איפור? או תואר שאת עושה כדי להרשים גבר? או כל דבר שאת לא עושה עבור עצמך?  אם תבדקי תראי שלפחות דבר אחד את לא ממש עושה בגלל שאת רוצה,אלא כדי להרשים את הבן זוג העתידי  אך ברור שכל אחת צריכה לאהוב את עצמה כפי שהיא ולא להשתנות עבור גבר...אך אם בא לה?זכותה  אגב,אני מדברת על צביעה לצורך אישי בלי קשר למין הגברי שעל המפה נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-10/12/2019 21:15 |
|
| |
כמו כן אי אפשר להשוות שמלה ואיפור לצביעת שיער מכיוון שצביעת שיער היא לכאורה קבועה בגוף - היינו זה מאמץ יתר למטרת היופי הנעלה בעוד ששמלה ואיפור הם דברים זמניים שניתן להסיר ולהחליף ולא כרוכים במאמץ
|
|
|
|
| נשלח ב-10/12/2019 21:19 |
|
| |
| קיייט כתבה: |  | דווקא אני משתדלת להיות כנה עם עצמי ולעשות דברים רק אם אני רוצה אותן בשביל עצמי, אני כמובן נותנת ומכבדת אחרים אבל קודם כל אני בודקת אם זה מתאים לי ולאישיות שלי. תואר הוא ממש לא במטרה להרשים גבר אלא הגשמה עצמית , אני עוסקת בתחום שתורם לא מעט לכולנו והוא מאתגר וחכם. דווקא תואר רציני הוא דבר שמאיים על בחורים , כי הם מפחדים להיות פחות אינטליגנטים מהנשים שלהם.אין סיבה שאישה תרצה לצבוע אותה באופן טבעי , זו חייבת להיות דרישה שנגזרת ממוסכמות חברתית שמישהו קבע| חייכנית770 כתב: |  | בס"ד אממ נכון אם בחורה עושה זאת עבור גבר...למרות שתכלס,אולי גם שמלה יפה זה צביעות? או איפור? או תואר שאת עושה כדי להרשים גבר? או כל דבר שאת לא עושה עבור עצמך?  אם תבדקי תראי שלפחות דבר אחד את לא ממש עושה בגלל שאת רוצה,אלא כדי להרשים את הבן זוג העתידי  אך ברור שכל אחת צריכה לאהוב את עצמה כפי שהיא ולא להשתנות עבור גבר...אך אם בא לה?זכותה  אגב,אני מדברת על צביעה לצורך אישי בלי קשר למין הגברי שעל המפה  |
|
|
|
בס"ד יפה כל הכבוד  אבל ששמים שמלה יפה ונעלי עקב ואיפור;אולי גם זה צביעות?  תבואי עם פיג'מה כדי שיראה איך תראי בלילה שאחרי החתונה  אמממ למה?אני דווקא מכירה חברה קרובה שרוצה לעשות זאת כדי להגשים חלום,עבור עצמה  היא רק חוששת שהגברים לא יאהבו את הצבע החדש...ושזה יעשה לה רושם לא נכון.זהו 
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי חייכנית770 ב- 10/12/2019 19:25:57
|
|
|
|
| נשלח ב-10/12/2019 21:32 |
|
| |
| קיייט כתבה: |  | כמו כן אי אפשר להשוות שמלה ואיפור לצביעת שיער מכיוון שצביעת שיער היא לכאורה קבועה בגוף - היינו זה מאמץ יתר למטרת היופי הנעלה בעוד ששמלה ואיפור הם דברים זמניים שניתן להסיר ולהחליף ולא כרוכים במאמץ |
|
בס"ד אממ למה?צבע,ספרית עושה,תוך שעה-שעתיים את יוצאת אחרת  איפור,הרבה יותר מאמץ וקשה...לדייק וכו'  וצביעה זלא ממש קבוע,השיער צומח...למצוא שמלה מתאימה לפגישה מאמץ אותי בהרבה יותר;)  ובכלל על פי ההלכה,זה מבורך שבחורה מטפחת את עצמה אפילו לצורך שידוך... בכביש אל תהיה צודק,תהיה חכם,יש לי חברות תימניות,שברור שאם היו עושות גוונים/צובעות שיער ומתאפרות זה היה משדרג אותן מאד בשידוכים  אני נגד עדשות עם צבע,שזה ממש לא את 
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי חייכנית770 ב- 10/12/2019 19:48:42
|
|
|
|
| נשלח ב-10/12/2019 21:44 |
|
| |
בס"ד חברה שלי התימנה אמרה: "אני לא בר רפאלי" נכון את לא.אך מה שכן את יכולה למקסם את עצמך למקסימום שאת יכולה להוציא מעצמך ולהיות נשית ויפה יותר...:) יש הרבה כהות,שלא מתאפרות והשפתיים שלהן חומות ולא יפות... מה רע לשים אודם וורוד מתוק?או אדום יין? לשים מייקאפ מוקה יפה שישווה לה מראה שוקולדי מטופח? לשים שמלה יפה ונעלי עקב עדינות... לצבוע שיער לצבע קצת בהיר יותר/לעשות החלקה עם פוני מתוק... לפעמים זה נראה שהן מזניחות את עצמן בכוונה תחילה מרוב שהן חוות דחייה וזילזול...  ואני אומרת?ההיפך,לכל בת יש חן ויופי וזה מצווה ביהדות להיות מטופחת ונשית,במיוחד לצורך שידוך ולא להראות דוחה  המראות הצובאות ששימשו ככיור לנטילת ידיים בבית המקדש,ממה זה נוצר? מהמראות של בנות ישראל,במצרים שטיפחו את עצמן לכבוד בני זוגן... וכן בחורה שמטפחת את עצמה לצורך שידוך,זה מבורך ביהדות  ואין לזה קשר לפמיניזם,אלא לשידרוג עצמי שעוזר לבחורה עצמה להרגיש טוב עם עצמה וכמובן לקבל הצעות שוות יותר עבורה 
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי חייכנית770 ב- 10/12/2019 20:06:40
|
|
|
|
| נשלח ב-15/12/2019 14:34 |
|
| |
בס"ד אכן הרבה בעולם התקדמו ואפילו מעדיפים שזוף... אך בעולם מקובל שבחורות צובעות שיער בכיף ומטפחות את עצמן  אצלנו רק לנשואות "מקובל" לצבוע,למרות שמבחינה הלכתית נשואה היא "אשת איש" ואסור להביט ביופייה,כך שהיא יוצרת מראה מושך יותר דווקא כשהיא נשואה... ואני שואלת...זה נורמלי?שהופכים יוצרות? רווקה צריכה לבלוט ביופייה...ולטפח את עצמה בכל האפשרויות שבא לה ומותר הלכתית  |
|
אישה לא צריכה לבלוט, שמעת אולי על צניעות האישה ?... גם איש לא טוב שיבלוט, איפה נשואה צובעת ? בפיאה או בשיער שלה ? באיזה תת מגזר הנשואות צובעות ? נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-15/12/2019 14:35 |
|
| |
| רציף כתב: |  |
בס"ד חחחח כן אבל אף אחד ברחוב לא יודע שלפני זה חברתי הייתה כך וכך ... כך שאין איסור לשנות צבעי שיער בהלכה... זה שהחברה החרדית חושבת שרק לנשואה מותר לשחק עם הצבעי פאה וגוונים,זה בדיוק עמו כל מיני מוסכמות שלא קשורות להלכה  ודווקא דברתי עם אחת דוסית שהרבנית שלה אמרה שזה בסדר לצבוע בצבע שיפה לה  אבל ברור שעדיף לשנות ממש מעט כי עדיין החברה שלנו מקטלגת אנשים ברדידות ובלי קשר להלכה המקורית  |
|
מי שהולכת באופן חריג ממנהג ישראל היא היא מקטלגת את עצמה. לגבי צביעת שיער, יש לשאול רב או ללמוד הלכות צניעות
|
|
בס"ד תראה בתקנון צניעות שאדם צירף וכן של רבני חב"ד אין איסור על צביעת שיער. אך זה לא מקובל,כי המוחות המעוותים שלנו החליטו כך 
תוקן על ידי חייכנית770 ב- 10/12/2019 18:50:20 |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-15/12/2019 14:39 |
|
| |
| קיייט כתבה: |  | כמו כן אי אפשר להשוות שמלה ואיפור לצביעת שיער מכיוון שצביעת שיער היא לכאורה קבועה בגוף - היינו זה מאמץ יתר למטרת היופי הנעלה בעוד ששמלה ואיפור הם דברים זמניים שניתן להסיר ולהחליף ולא כרוכים במאמץ |
|
בס"ד אממ למה?צבע,ספרית עושה,תוך שעה-שעתיים את יוצאת אחרת  איפור,הרבה יותר מאמץ וקשה...לדייק וכו'  וצביעה זלא ממש קבוע,השיער צומח...למצוא שמלה מתאימה לפגישה מאמץ אותי בהרבה יותר;)  ובכלל על פי ההלכה,זה מבורך שבחורה מטפחת את עצמה אפילו לצורך שידוך... בכביש אל תהיה צודק,תהיה חכם,יש לי חברות תימניות,שברור שאם היו עושות גוונים/צובעות שיער ומתאפרות זה היה משדרג אותן מאד בשידוכים  אני נגד עדשות עם צבע,שזה ממש לא את 
תוקן על ידי חייכנית770 ב- 10/12/2019 19:48:42 |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-15/12/2019 14:44 |
|
| |
בס"ד חברה שלי התימנה אמרה: "אני לא בר רפאלי" נכון את לא.אך מה שכן את יכולה למקסם את עצמך למקסימום שאת יכולה להוציא מעצמך ולהיות נשית ויפה יותר...:) יש הרבה כהות,שלא מתאפרות והשפתיים שלהן חומות ולא יפות... מה רע לשים אודם וורוד מתוק?או אדום יין? לשים מייקאפ מוקה יפה שישווה לה מראה שוקולדי מטופח? לשים שמלה יפה ונעלי עקב עדינות... לצבוע שיער לצבע קצת בהיר יותר/לעשות החלקה עם פוני מתוק... לפעמים זה נראה שהן מזניחות את עצמן בכוונה תחילה מרוב שהן חוות דחייה וזילזול...  ואני אומרת?ההיפך,לכל בת יש חן ויופי וזה מצווה ביהדות להיות מטופחת ונשית,במיוחד לצורך שידוך ולא להראות דוחה  המראות הצובאות ששימשו ככיור לנטילת ידיים בבית המקדש,ממה זה נוצר? מהמראות של בנות ישראל,במצרים שטיפחו את עצמן לכבוד בני זוגן... וכן בחורה שמטפחת את עצמה לצורך שידוך,זה מבורך ביהדות  ואין לזה קשר לפמיניזם,אלא לשידרוג עצמי שעוזר לבחורה עצמה להרגיש טוב עם עצמה וכמובן לקבל הצעות שוות יותר עבורה 
תוקן על ידי חייכנית770 ב- 10/12/2019 20:06:40 |
|
נכון, על האישה להתיפות, להתאפר מעט, להתלבש באופן מחמיא, ובטוב טעם, לא לבלוט וגם לא להזניח את ההופעה שלה, יש את דרך המלך נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-15/12/2019 15:00 |
|
| |
בס"ד לא אמרתי שבחורה צריכה לבלוט בקטע לא צנוע,אלא שאם כבר נשואות חושבות שמותר להן לצבוע פאה(בכל המגזרים ששמים פאות,נשים נשואות עושות גוונים ומשנות צבעי שיער בפאה) אז ק"ו רווקה שצריכה להתיפייף לה יש איסור לשים בלונים,כי זה בולט מדי  אין לי משהו נגד תימניות,אך יש לי משהו נגד אנשים שחושבים שניתן להשפיל תימניות ועוד לשפוט בחורה תימניה שמעוניינת להתייפות...ולצבוע שיער... ואני בעד שהיא תעשה זאת. ובעד שכל בחורה תטפח את עצמה כמו אישה נשואה  זהו... ועוד משהו...אם נראה בחורה רווקה שצבעה שיער? לא נשפוט אותה ונגיד שהיא "פרחה"/"מודרנית מדי" כמו שלא חושבים כך על נשואה שצובעת פאה/שיער טבעי. כפי שכתבתי זה זכותה ההלכתי ואין לאף גבר/אישה זכות להדביק לה תווית שלילית... 
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי חייכנית770 ב- 15/12/2019 13:41:35
|
|
|
|
| נשלח ב-15/12/2019 15:13 |
|
| |
בס"ד אהה ושכל אחת תשים כמה איפור שבא לה ועושה לה טוב בלב  אני לא בעד שפכטל...אך לא אוהבת שבנות באות לפגישה עם אודם בצבע "טבעי"... שום טבעי... שימו צבע נשי ויפה  וורוד/אדום/אדום יין/סגול-וורוד,זה יוצר מראה נסיכותי וקלאסי... אני בעד להוציא לבחור את העיניים קצת... 
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי חייכנית770 ב- 15/12/2019 13:13:40
|
|
|
|
|