זה פותח את צ'אקרת הלב.צ'אקרת המוח וכמובן את צ'אקרת הייאנג.(אני סתם ממציאה שמות, לא באמת מבינה בתורת הבודה)
קיצר, עבודה זרה..
בס"ד
לא ממש העמקתי בזה... עכשיו קראתי שאכן הם מאמינים בכח השמש וכו'...
אבל בלי קשר לתורת המזרח, זה ידוע שמילים שליליות מביאות "אנרגיות שליליות לגוף" בעוד שמילים חיוביות משפיעות לטובה על גופנו ונפשנו, היום גם הרופאים מבינים שגוף- נפש קשורים זה לזה ואם יש נזק לנפש? זה משפיע על הגוף...
לכן כתוב "ונשמרתם מאד לנפשותיכם", לא כתוב ונשמרתם לגופכם! ללמדך שהכול מתחיל מהנפש....(חידוש טרי שלי)
תוקן על ידי חייכנית770 ב- 16/10/2020 00:52:12
נשלח ב-16/10/2020 00:51
חייכנית770
סתםבחור כתב:
חייכנית770 כתבה:
בס"ד
חרדית בני ברקית בסגנון של וולף או לוסטיג?
ולמה נראה לך שזה לא יקרה?
סיגנון של וולף. זאת הבעיה שבלוסטיג יש את כל הסיגנונות והשאלה איפה עובר שם הקו האדום
סיגנון לבוש ופנימיות. אני מאוד רוחני אלא שאני לא עומד בסטנדרטים של עצמי אז הברירה שלי זה או לקחת אחת שאיפה שאני עומד עכשיו זה הלכתחילה שלה וזה לא מדבר אלי כי מבחינתי זה בדיעבד או לקחת בחורה שזה בדיעבד בשבילה
פששש יפה לך... אני מבינה על מה אתה מדבר... לפעמים גם אני מרגישה כך... הרצונות לא תמיד מגיעות לידי מימוש...
אבל לפעמים הרגל נעשה טבע, כך שיתכן שהבחורה בהתחלה אמרה "זה זמני" אתחזק עוד מעט ואז זה כבר נהפך להיות חלק מחייה, למרות שהיא רוחנית בדברים אחרים...
בכל מקרה, אני חושבת שיש בחורות גם בסגנון הזה שנגיד נמצאות במצב X ורוצות להיות במצב Y בעתיד... אתה יכול לכתוב מראש שאתה חרדי עם ראש פתוח, אך מעוניין להתחזק רוחנית ביחד עם בת זוגתך וכו'...
בכל מקרה, אני אישית לא הייתי רוצה שבן זוגי "יאיץ" בי להתחזק כמוהו או ייתן לי להרגיש לא בסדר בגלל שדרגתו "גבוהה" יותר...
חשוב שתתחתן עם מישהי שאתה אוהב ומחבב אותה כפי שהיא באותו הרגע! מה שיהיה בעתיד? אינך יודע ולא בטוח שהיא תרצה שתתערב בקצב ההתקדמות ורק רוצה להתחזק "מתישהו" זה יכול להיות גם בגיל מופלג...
תוקן על ידי חייכנית770 ב- 16/10/2020 01:11:46
נשלח ב-16/10/2020 01:15
נכון מאוד. הבעיה שקשה לי לחבב מישהי שההשקפת עולם שלה זה שהמצב שלי זה לכתחילה. יש לי אינספור ניסיון עם זה. הבעיה שאלו הבנות שמעוניינות בבחור כמוני. רק מידי פעם אני נופל על בחורה עם השקפה מאוד חזקה מהבית. השאלה אם לסנן את כל האחרות ואם כן אז לפי אלו פרמטרים
זו שאלה קשה.... כי גם לסנן מראש על משהו, כשאתה נמצא במצב הרוחני הזה באותו הרגע? זה לא קל רגשית... במיוחד שאלו רוב ההצעות, כך שיש חשש להישאר בלי כלום!
מה גם שיתכן שבחורות החזקות ממך רוחנית, גם "יורידו" אותך מראש או לאחר שישמעו שאתה בדרגה נמוכה מהן בדיעבד... והן דווקא תרצנה אחד כמוהן ... כך שיש לך סיכון להיות קירח משני הכיוונים...
אני חושבת שבמצבך, לא הייתי פוסלת מראש אלא מציינת מראש, שרוצה רק אחת ששאיפתה להתחזק בעתיד ביחד...ובפגישה תראה עד כמה היא באמת מעוניינת בכך... איפה בעיקר הראש שלה מונח...
על איזה פרמטרים תפסול מראש? על קווים אדומים שלך ביר"ש/מידות/ צניעות(שאתה בעצמך "בסדר" בזה)... נגיד אם ידוע שהבחורה הולכת בחוסר צניעות/ חצאית מעל הברך ואינך מעוניין בכך? לדעתי תפסול מראש
בכללית, מה שהכי חשוב זה לדעת מה גורם ליהודי/ה לרצון להתחזק יותר... וזה לימוד תורה/ שיעור תורה...כך שאם הבחורה חולמת/רוצה ללכת לשיעור תורה פעם בשבוע/ שבועיים או מעוניינת לשמוע איתך ביחד בבית מדיסק/ יוטיוב? אתם כבר בכיוון הנכון...
מסופר בתורה, על אישה יהודיה אחת שהתחנה עם גבר ברמה רוחנית ממש ירודה, אך עשתה איתו הסכם לפני החתונה... שילמד רק שעה אחת ביום תורה עם חברותא...זהו...
הוא הסכים לכך. ולאחר תקופה ארוכה שלמד כך? הוא החל להתחזק יותר ויותר עד שנהיה ברמה רוחנית ממש גבוהה. כך שהיא לא הציקה/ ניסתה לשנות אותו "בפרטי המצוות/ האיסורים" אלא הלכה על מקור "הכוח" לשינוי...
אני חושבת שיש הרבה מה ללמוד מהסיפור הזה... אומנם לא לצפות יותר מדי...(ולא לקחת פרויקטים) אך לדעת שזה חשוב ומשמר מצב רוחני וכמובן עוזר "להתקדם" יותר... הן לגברים והן לנשים....
(כמובן שיחד עם השתדלות שההתקדמות תהיה עם המון סבלנות, הבנה, עידוד הדדי ואהבה ללא תנאי...)
תוקן על ידי חייכנית770 ב- 16/10/2020 02:04:24
נשלח ב-16/10/2020 01:52
בס"ד
תיקון להודעה קודמת: הרצונות לא תמיד מגיעים...
נשלח ב-16/10/2020 02:16
חייכנית770
סתםבחור כתב:
חייכנית770 כתבה:
חייכנית770
סתםבחור כתב:
חייכנית770 כתבה:
בס"ד
העניין של "פן יקדימנו אחר", הכוונה שאם בן אדם לא עושה השתדלות, האחר יכול "לקחת" את זיווגו ע"י תפילה... קראתי באיזה ספר של שידוכים, שאם אחד מהצדדים לא רצה, זה סימן שזה לא זה (לפחות באותו הרגע) תאמיני לי שאם הוא היה האחד, הוא היה גורם לך להשתחרר ולא להיות מאופקת לידו, בלי שתרצי בכך...
כך שאין לך מה לחשוב שאם היית נוהגת כך או כך זה היה אחרת! טוב ללמוד להבא מטעויות... אך בכללית?בחור שבאמת מעריך מישהי? לא מוותר עליה מהר בד"כ...
בכל מקרה אם את ממש מרגישה שזה "תוקע" אותך, לדעתי עדיף שתתייעצי עם רב שאת מעריכה ואם יגיד לך לנסות, את יכולה לשלוח שדכנית שכאילו "במקרה" מציעה אותך, כדי לראות איך יגיב והאם הוא מראה נכונות/ געגוע קל...
נו נו כל הסימנים האלו הם ממש אופיום להמונים. בסופו של דבר אין שום סימנים משמיים ואנחנו צריכים לגלות הכל לבד בשכלנו. גם הבחור שהכי ירצה אותה בעולם, אם לא ירגיש שהיא גם מעוניינת אז בסופו של דבר הוא יאבד עניין בפרט אצל האשכנזים. לטעון שלא משנה איך תתנהגי, אם זה שלל זה יגיע זה בדיוק כמו לטעון שבואו נסתגר במגדל כמו בת שלמה המלך. בכל מקרה קייט, זאת גם טקטיקה אם את רוצה לעודד את עצמך. אישית אני חושב שלמרות כל הכאב, יש לך כוחות להתמודד עם זה. ועדיף באמת לפגוש עוד בחור או שניים לפני שמחזירים את ההצעה. ככה זה נותן לו זמן להתגעגע וגם נותן לך עוד ניסיון יקר ערך עם בני המין השני
הבנתי שאם שני בני הזוג מתאימים שכלית וגם מעריכים אחד את השניה+ שיש משיכת הלב, זה מראה שזה זה...
אתה צודק שגם אם זה השידוך, צריך להתנהג בהתאם ובנימוס וכמובן להראות נכונות וכו' כדי שהצד השני ירגיש בנוח וכו'...
אני רק אומרת שלפי ניסיוני, היו בחורים שהרגשתי "פתוח" לשוחח איתם והיו כאלה ש"סגרו" אותי, כך שזלא שהאשמה בי, אלא בכימיה ביני לבינו....
ואכן,אני חושבת שיתכן ש"ניסוי בת שלמה במגדל", זו הסגולה שמראה הכי אמונה בה' שישלח עד לשם... הייתי ממליצה לנסות איזה שבוע/ שבועיים לעשות כך...
כאילו אין זוגות שחשבו שזה זה הוכח הלך מושלם בדייטים ואז התגרשו. אל תחיי באשליות. אין לנו שום דרך לדעת ואי אפשר לזרוק את האחריות על אף אחד. תתפללי להשם ותעשי את ההשתדלות שלך בלי לסמוך על "סימנים". כי כימיה יכול להיות לך עם מיליארד בנים.
את צודקת שיש את העניין של הכימיה בשביל לדבר אבל בסופו של דבר מחפשים גם סימני התאהבות כי כימיה יש לי גם עם חברים.
לא מבין למה את צריכה להיות בת שלמה במגדל. את כבר שנה כמעט נמצאת בחדרך. איך זה הולך לך?
תראה יש זוגות שנגזר עליהם מראש שהם צריכים להתגרש ובכללית? גם אם זוג מתאים אין זה אומר שלא יהיו להם "ניסיונות" בנושא הזוגי ושהכול יהיה מושלם...לפעמים זה גם עלול להסתיים בגירושין אפילו שהם הזיווג מלמעלה... נגיד אם בני הזוג לא עובדים על המידות/ לא הולכים עפ"י תורה? כתוב מראש "אש אכלתם" אש= שריפה... מה שנשאר זה בית הרוס ו2 לבבות שבורים ו"שרופים"
אכן יכול להיות כימיה להמון בחורים, אך אני מדברת על משהו "עמוק" יותר... מבט עיניים והרגשה שהוא האחד ...זה שונה מסתם משיכה פיזית/ כימיה נעימה בשיחה...
חחחח אכן אך עדיין יצאתי לעבודה, אך כשהקורונה הגיעה? עבדתי יותר מהבית ובכללית יצאתי לבחוץ... אך אני חושבת על רעיון בקו חדש...של שבועיים אולי בלי יצאה... כשהשוני מכל השנה? זה שבכול השנה לא רציתי שהנסיך יבוא למגדל.... והרי כל החכמה בניסוי...זה מקודם כל לרצות ולבקש מה'...