|
|
| נשלח ב-16/10/2020 02:37 |
|
| |
חייכנית770
בס"ד
שמחה לשמוע גם אצלי ב"ה מקסים(=
זה נדחה או כך היה מלכתחילה? זכור לי שאמרת שאת ממש בלחץ למצוא שמלה...כי עוד מעט החתונה...
תוקן על ידי חייכנית770 ב- 16/10/2020 02:37:47
|
|
|
|
|
| נשלח ב-16/10/2020 02:55 |
|
| |
חייכנית770
בס"ד
בתימן, בקשר למה ששאלת על הרמה הרוחנית...עכשיו מצאתי זמן לענות...
תראי, ברור שהייתי מעדיפה ומעריכה יותר מישהו שמקפיד על תפילות במניין ולפחות על דף היומי, כולל חת"ת, הלכות ולימוד רמב"ם...
אך מכיוון שבחב"ד רוב הבחורים שנשארו בישיבות, הם חוזרים בתשובה ורוב החבדניקים עובדים, לרבים מהם קשה "לקבוע עיתים לתורה" והרבי אומר שבעיקר חשוב לשמור על מה שכתבתי(חת"ת- שזה לימוד חומש, תהילים ותניא יומי והלכות הרמב"ם)... כך שזה הבסיס אצלי, אם יבוא מישהו שלומד יותר? ברור שאעריך יותר... מה שכן? חשוב לי שיבטיח ללמוד דף היומי בעתיד, חשוב לי שילדיי יראו אבא "תלמיד חכם" שיודע ללמוד גמרא (לא משנה לי בבלי/ ירושלמי, העיקר שילמד... )
בקשר למניין? ברור שחשוב לי הנושא, אך שוב לבחורים עובדים קשה לשמור על 3 תפילות במניין, כמובן שאעריך מאד אם הוא יקפיד, אך לגמרי אבין אם הוא לפעמים לא מצליח/ שמצליח לקבוע רק 2 תפילות ביום(/לפעמים רק 1)...
מה גם שכפי שאמרת... אנלא עושה אתזה, אז הכי קל לשפוט, אך אם היו דורשים ממני/ ממך לצאת למניין 3 פעמים ביום? זה היה לך קל? זה היה הבסיס? לגמרי לא! זה קשה וראוי להערכה רבה ולהבנה גם לקושי...
בקשר לסרטים? אני מבינה את הדילמה שלך... אך לדעתי זה שונה כי לגבר יש גם את העניין של "לא תתורו" , כך שאם את רואה אישה לא צנועה זה לא אותו דבר כמו שהוא רואה...
מה גם שזה נשמע לי מוזר להתמסר ולעבוד בשביל גבר שלומד בכולל ואח"כ רואה סרטים של גויים... את זאת שמוכנה "למסור את נפשך" למען לימוד תורתו, כך שברור שהוא צריך להיות בדרגה רוחנית מעלייך...
ומאידך להבין אותך כאישה אם את לפעמים כך, שהרי אישה עוסקת בגשמיות יותר, בפרנסה ולא כל היום בתורה, אז ברור שאת עלולה ליפול יותר בנושא הרוחני...אם היית שמורה כמוהו בין דפי הגמרא כל היום בישיבה? יתכן שגם את לא היית רואה סרטים כלל....
איני יודעת אם את רוצה לראות ביחד עם בן זוגך, אך אני חושבת שאם מציעים לך "צדיקים" ממך, כדאי לך לשאוף להתחזק מאשר "להוריד" את הבחור לראות איתך ביחד סרט.... או לפחות תראי עם חברות עד "שתתחזקי" ואל תגרמי לו לראות, זו דעתי...
תוקן על ידי חייכנית770 ב- 16/10/2020 03:32:35
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-16/10/2020 03:07 |
|
| |
חייכנית770
בס"ד
אדם, בקשר למה שאמרת על האדם, שהוא "החיה" היחידה שמתחתנת גם עבור חברה ולא רק כדי להתרבות...
אתה צודק....
אומנם אנחנו לא חיות, אלא נזר הבריאה... (אך לפעמים צריכים ללמוד מהם דברים חכמים, כפי שאני נוהגת ללמדכם... )
אך אכן כתוב בחומש בראשית "לא טוב היות האדם לבדו", שז"א אכן המטרה הראשונית זה לא להיות לבד אלא בצוותא... ורק אח"כ יש את הציווי של "פרו ורבו", אך מקודם לכך? חיי החברה קודמים לטובת האדם...
תוקן על ידי חייכנית770 ב- 16/10/2020 03:19:07
|
|
|
|
| נשלח ב-16/10/2020 03:55 |
|
| |
חייכנית770
| קיייט כתב: |  | בס"ד
העניין של "פן יקדימנו אחר", הכוונה שאם בן אדם לא עושה השתדלות, האחר יכול "לקחת" את זיווגו ע"י תפילה... קראתי באיזה ספר של שידוכים, שאם אחד מהצדדים לא רצה, זה סימן שזה לא זה (לפחות באותו הרגע)
חלק מההשתדלות הוא לא לפספס הזדמנויות...
תאמיני לי שאם הוא היה האחד, הוא היה גורם לך להשתחרר ולא להיות מאופקת לידו, בלי שתרצי בכך...
הדיון הזה התחיל כשסתםבחור כתב שיש חשש להיפתח כדי לא להיפגע, ואני הרחבתי ונתתי את הסיפור הזה כדוג' ולכן אני לא מסכימה איתך - יכול להיות שדווקא האחד גורם לנו להשתמש במגננות כי אנחנו לא רוצים לחוות ממנו דחיה. כמו כן יש את העניין של צניעות שאת לא יודעת מה מקובל ולכן את לא משחררת
כך שאין לך מה לחשוב שאם היית נוהגת כך או כך זה היה אחרת! טוב ללמוד להבא מטעויות... אך בכללית?בחור שבאמת מעריך מישהי? לא מוותר עליה מהר בד"כ...
גם הוא לא רוצה לחוות דחייה
בכל מקרה אם את ממש מרגישה שזה "תוקע" אותך, לדעתי עדיף שתתייעצי עם רב שאת מעריכה ואם יגיד לך לנסות, את יכולה לשלוח שדכנית שכאילו "במקרה" מציעה אותך, כדי לראות איך יגיב והאם הוא מראה נכונות/ געגוע קל...
אני פחות מעוניינת לערב אנשים זרים כרגע
 |
|
בס"ד
את צודקת. אכן חלק מההשתדלות זה לעשות הכול שהשידוך יצליח, אך היה מה שהיה... כך שאני חושבת שכדאי לך לרחם על עצמך ולא להציק לעצמך במחשבות של "אילו הייתי עושה כך זה היה אחרת ומי יודע אולי פספסתי את גבר חיי"...
בכללית? אם תשאלי אותי קייט, אני חושבת שעדיף לך ללמוד להיות פשוט את ולחזק את הביטחון העצמי האמיתי (שזה אמונה וביטחון שהכול מלמעלה ואם יש דחייה? זה מלמעלה, ולמרות הקושי זה הכי טוב עבורך רק שכרגע את לא רואה אתזה וכו'...זה מאד עוזר רגשית להכיל פגיעה)
ובקשר לצניעות, כמובן להיות עדינה, נימוסית ולא לדבר על נושאים לא מתאימים או לצחוק בקולניות וכו'... אך יותר מזה? אין מה "לשמור על צניעות" ולהיות מאופקת מדי בשיחה... את אמורה להתחתן עם אחד מהבחורים הללו, כך שהם אמורים להכיר אותך כפי שאת, בלי מסכות
כמובן שבפגישה הראשונה? ניתן להיות קצת כך כדי להגן על עצמך... אך אם עברתם את הדייט הראשון? לדעתי צריך להשתדל "להשתחרר" יותר בין דייט לדייט... אין מקובל או לא מקובל בשידוכים, יש את הכללים שאת מכתיבה מהניסיון של חייך, מחכמתך, מהאינטואיציה שלך שרק את יודעת מה נכון לעשות באותו הרגע...
ואני לגמרי מבינה את החשש מדחייה, אכן זה קשה... השאלה האם ראית בעיניו צער מכך שנפרד ממך? שאילו היית מראה קירבה הוא היה שמח? אם כן? שווה להשקיע עליו מעט מחשבה...
בכללית? אני לגמרי מבינה את התחושה הזו של ה"פספוס"... אבל המלצתי לך, שאם אינך מתכוונת כרגע לעשות משהו בנושא? עדיף שניחי לעצמך ותיקחי "חופשה" ותתפנקי קצת בחייך...
ואולי "תזרקי" קצת את החבילה הזו, לפחות לתקופה קצרה... "לטיפול בידי ה'" אני חושבת שהוא יודע "להסתדר" גם בלעדייך לפעמים... 
שהרי כתוב שמבריאת העולם מה שה' עושה, זה מזווג זיווגים, כך שאסור לנו לשכוח שאנחנו גם ברשימה שלו... ו"מטופלות"
תוקן על ידי חייכנית770 ב- 16/10/2020 04:10:37
|
|
|
|
| נשלח ב-16/10/2020 06:00 |
|
| |
נראה לי חייכנית גילתה את המרקר.. 
|
|
|
|
| נשלח ב-16/10/2020 09:10 |
|
| |
| חייכנית770 כתב: |  | בס"דשמחה לשמוע גם אצלי ב"ה מקסים(=זה נדחה או כך היה מלכתחילה? זכור לי שאמרת שאת ממש בלחץ למצוא שמלה...כי עוד מעט החתונה...
תוקן על ידי חייכנית770 ב- 16/10/2020 02:37:47 |
|
אני מלווה של חברה עוד שבוע וחצי, בגלל זה הייתי בלחץ...
|
|
|
|
| נשלח ב-16/10/2020 09:33 |
|
| |
| חייכנית770 כתבה: |  | חייכנית770
בס"ד
זו שאלה קשה.... כי גם לסנן מראש על משהו, כשאתה נמצא במצב הרוחני הזה באותו הרגע? זה לא קל רגשית... במיוחד שאלו רוב ההצעות, כך שיש חשש להישאר בלי כלום!
מה גם שיתכן שבחורות החזקות ממך רוחנית, גם "יורידו" אותך מראש או לאחר שישמעו שאתה בדרגה נמוכה מהן בדיעבד... והן דווקא תרצנה אחד כמוהן ... כך שיש לך סיכון להיות קירח משני הכיוונים...
אני חושבת שבמצבך, לא הייתי פוסלת מראש אלא מציינת מראש, שרוצה רק אחת ששאיפתה להתחזק בעתיד ביחד...ובפגישה תראה עד כמה היא באמת מעוניינת בכך... איפה בעיקר הראש שלה מונח...
על איזה פרמטרים תפסול מראש? על קווים אדומים שלך ביר"ש/מידות/ צניעות(שאתה בעצמך "בסדר" בזה)... נגיד אם ידוע שהבחורה הולכת בחוסר צניעות/ חצאית מעל הברך ואינך מעוניין בכך? לדעתי תפסול מראש
בכללית, מה שהכי חשוב זה לדעת מה גורם ליהודי/ה לרצון להתחזק יותר... וזה לימוד תורה/ שיעור תורה...כך שאם הבחורה חולמת/רוצה ללכת לשיעור תורה פעם בשבוע/ שבועיים או מעוניינת לשמוע איתך ביחד בבית מדיסק/ יוטיוב? אתם כבר בכיוון הנכון...
מסופר בתורה, על אישה יהודיה אחת שהתחנה עם גבר ברמה רוחנית ממש ירודה, אך עשתה איתו הסכם לפני החתונה... שילמד רק שעה אחת ביום תורה עם חברותא...זהו...
הוא הסכים לכך. ולאחר תקופה ארוכה שלמד כך? הוא החל להתחזק יותר ויותר עד שנהיה ברמה רוחנית ממש גבוהה. כך שהיא לא הציקה/ ניסתה לשנות אותו "בפרטי המצוות/ האיסורים" אלא הלכה על מקור "הכוח" לשינוי...
אני חושבת שיש הרבה מה ללמוד מהסיפור הזה... אומנם לא לצפות יותר מדי...(ולא לקחת פרויקטים ) אך לדעת שזה חשוב ומשמר מצב רוחני וכמובן עוזר "להתקדם" יותר... הן לגברים והן לנשים....
(כמובן שיחד עם השתדלות שההתקדמות תהיה עם המון סבלנות, הבנה, עידוד הדדי ואהבה ללא תנאי... )
תוקן על ידי חייכנית770 ב- 16/10/2020 02:04:24 |
|
אוקיי מעניין. זה בהחלט הגיוני לחפש בחורה בתהליך עליה. אם כי לא רואה מה יגרום לה לעלות יותר. אולי שיעור תורה אבל אין אפשרות לעשות לזה תנאי. יש עניין אחר שהבעל מביא דיברי תורה שמושכים את הלבב אולי זה יכול לעזור. מה לגבי בחורה שחברות שלה אומרות שהיא מקפידה על צניעות בסיס חוץ מגרביים (שלא אכפת לי) אבל אני רואה ברשת החברתית תמונה שלה לא צנועה (יכול לקרות בטעות)? האמת שאני רוצה לצאת איתה כי היא יפה מאוד ואיכותית מאוד אבל יש איזה קול שצועק לי בראש שזה בסוף ירד אז חבל על האנרגיה נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-16/10/2020 11:34 |
|
| |
| בתתימן כתבה: |  | בתתימן
| רציף כתב: |  | | בתתימן כתבה: |  | בתתימן
| סתםבחור כתב: |  | | בתתימן כתבה: |  | בתתימן| חייכנית770 כתב: |  | מסובך :/ הפחד הגדול שנחזור אחרי הרבה זמן ונסיונות עם בני זוג אחרים למרות שיכולנןו להיות נשואים ומאושרים כבר עכשיובס"דקייט, צריך לזכור שהכול בידי שמיים חוץ מיר"ש... כך שאם נגזר על מישהי סיפור כזה? כך היה צריך להיות מלכתחילה!וגם הדרך הזו מביאה לתהליך וללמידה שתורמת כשהם חוזרים לבסוף... להוקיר אחד את השניה יותר, כך שלפעמים זה טוב...בכל מקרה לדעתי, גבר צריך לחזר אחרי אישה ואם הוא לא חושב שאת שווה אתזה? אין לך מה לבזבז את זמנך על חשיבה עליו!אם הוא באמת מעריך אותך? מניסיוני, הוא בסוף יחזור מיוזמתו... תוקן על ידי חייכנית770 ב- 11/10/2020 21:05:44 לדעתי גברים חרדיים לא חונכו לחזר אחר אישה - לפחות לא בדרכים המקובלות, אז אני לא מצפה ובשידוכים יש עניין של "פן יקדימנו אחר" אז כן, זה מפחיד לפספסבס"דתראי זה נמצא לדעתי בדי.אן.אי של הגברים, כמו שלא חינכו אותם להימשך אחרי האישה והם נמשכים... אז אכן הם אולי לא יודעים לחזר בדרכים "מקוריות", אך גבר שמעריך מישהי באמת? מוצא את הדרכים הצנועות לכך...אתן לך דוגמאות לחיזור חרדי קלאסי, שקרה לי עם 3 בחורים!אחד שלח שליחים מכל הכיוונים, הלך לגיסי, לאחי ולאבי ולבסוף שלח שדכנית, כדי להחזיר את השידוך...השני, אימו מצאה שכנה, שהגיעה בתור "שדכנית" ובעצם עקפה אותי בכך שדיברה ישירות עם אימי....השלישי כיבד את רצוני להיפרד, אך ניסה לחזור אלי אחרי שהתגרש...בכך שהשיג בדרך כלשהי את המס' של קרובת משפחתי שעזרה לי בשידוכים, באותה תקופה... הרביעי, אומנם לא שוחח איתי בדייט, הוא היה בחור ליטאי ממשפחה איכותית(בן של דיין), ראה אותי באיזה חתונה ואהב את הסגנון, כך שבדיוק כשנכנסתי לבקש שתיה מהמלצר במטבח, בסוף האירוע, אף הוא הגיע למטבח "לקחת משהו" והציע בעדינות לעזור לי ...אך אני סירבתי בנימוס "והסתדרתי" לבד...לאחר מכן הוא ניגש לאימו והיה נראה שמשוחח עלי... יום לאחר מכן, הם כבר השיגו את אבי והציעו אותו לשידעך עבורי+ חצי דירה (כשכמובן הורי צריכים להביא חצי שני...בחלומות... למרות שאבי התחיל לדון איתם דווקא על דירה...כנראה התלהב כ"כ מההצעה שהיה מוכן לקבל התקף לב בשבילי... )אני סירבתי כמובן, אפילו שציינו שהוא מקורב לחב"ד וכו'... (באותה תקופה שמעתי רק על חבדניק 100%)אך העיקר הוא...שמכל סיפורים אלו נלמד דבר אחד, הגבר הדוסי ביותר! אם הוא ירצה מישהי באמת? הוא ימצא את כל הדרכים הכשרותוהצנועות להחזיר את השידוך/להשיג שידוך שהוא ממש רוצה.נקודה. תוקן על ידי חייכנית770 ב- 12/10/2020 00:59:31 |
| נשמע כייף.. חבל שאף אחד מאלה לא מתאים לך |
|
|
| אין לי מזל  |
|
אסור לומר ככה , לכי תשטפי את הפה.. יש לך מזל גדול שאת כל כך מוכשרת ונחמדה ועוד ועוד נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
אממ לא ידוע לי שאסור לומר ככה... |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-17/10/2020 19:13 |
|
| |
נכון מאוד, יובל לוי, זה שפיתח את שיטת שלושת המימדים טוען שכל המחלות והמיחושים מקורם בנפש, כלומר ; משהו קרה ברגש או בתחושה או באמונות נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-17/10/2020 19:22 |
|
| |
| סתםבחור כתב: |  |
נכון מאוד. הבעיה שקשה לי לחבב מישהי שההשקפת עולם שלה זה שהמצב שלי זה לכתחילה. יש לי אינספור ניסיון עם זה. הבעיה שאלו הבנות שמעוניינות בבחור כמוני. רק מידי פעם אני נופל על בחורה עם השקפה מאוד חזקה מהבית. השאלה אם לסנן את כל האחרות ואם כן אז לפי אלו פרמטרים
|
|
תקח מישהי עם שאיפות להתחזק ביראת שמיים. נראה לי שהגישה שלך צריכה להיות בעין טובה ופחות לחפור עליה ועליך, אם היא רצינית ומשקיענית ויש מציאת חן - תוכל להמשיך, תבדוק משיכה, ותצא עם ההיא שרצתה אותך נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-17/10/2020 19:33 |
|
| |
| סתםבחור כתב: |  |
| חייכנית770 כתבה: |  | חייכנית770
בס"ד
זו שאלה קשה.... כי גם לסנן מראש על משהו, כשאתה נמצא במצב הרוחני הזה באותו הרגע? זה לא קל רגשית... במיוחד שאלו רוב ההצעות, כך שיש חשש להישאר בלי כלום!
מה גם שיתכן שבחורות החזקות ממך רוחנית, גם "יורידו" אותך מראש או לאחר שישמעו שאתה בדרגה נמוכה מהן בדיעבד... והן דווקא תרצנה אחד כמוהן ... כך שיש לך סיכון להיות קירח משני הכיוונים...
אני חושבת שבמצבך, לא הייתי פוסלת מראש אלא מציינת מראש, שרוצה רק אחת ששאיפתה להתחזק בעתיד ביחד...ובפגישה תראה עד כמה היא באמת מעוניינת בכך... איפה בעיקר הראש שלה מונח...
על איזה פרמטרים תפסול מראש? על קווים אדומים שלך ביר"ש/מידות/ צניעות(שאתה בעצמך "בסדר" בזה)... נגיד אם ידוע שהבחורה הולכת בחוסר צניעות/ חצאית מעל הברך ואינך מעוניין בכך? לדעתי תפסול מראש
בכללית, מה שהכי חשוב זה לדעת מה גורם ליהודי/ה לרצון להתחזק יותר... וזה לימוד תורה/ שיעור תורה...כך שאם הבחורה חולמת/רוצה ללכת לשיעור תורה פעם בשבוע/ שבועיים או מעוניינת לשמוע איתך ביחד בבית מדיסק/ יוטיוב? אתם כבר בכיוון הנכון...
מסופר בתורה, על אישה יהודיה אחת שהתחנה עם גבר ברמה רוחנית ממש ירודה, אך עשתה איתו הסכם לפני החתונה... שילמד רק שעה אחת ביום תורה עם חברותא...זהו...
הוא הסכים לכך. ולאחר תקופה ארוכה שלמד כך? הוא החל להתחזק יותר ויותר עד שנהיה ברמה רוחנית ממש גבוהה. כך שהיא לא הציקה/ ניסתה לשנות אותו "בפרטי המצוות/ האיסורים" אלא הלכה על מקור "הכוח" לשינוי...
אני חושבת שיש הרבה מה ללמוד מהסיפור הזה... אומנם לא לצפות יותר מדי...(ולא לקחת פרויקטים ) אך לדעת שזה חשוב ומשמר מצב רוחני וכמובן עוזר "להתקדם" יותר... הן לגברים והן לנשים....
(כמובן שיחד עם השתדלות שההתקדמות תהיה עם המון סבלנות, הבנה, עידוד הדדי ואהבה ללא תנאי... )
תוקן על ידי חייכנית770 ב- 16/10/2020 02:04:24 |
|
אוקיי מעניין. זה בהחלט הגיוני לחפש בחורה בתהליך עליה. אם כי לא רואה מה יגרום לה לעלות יותר. אולי שיעור תורה אבל אין אפשרות לעשות לזה תנאי. יש עניין אחר שהבעל מביא דיברי תורה שמושכים את הלבב אולי זה יכול לעזור. מה לגבי בחורה שחברות שלה אומרות שהיא מקפידה על צניעות בסיס חוץ מגרביים (שלא אכפת לי) אבל אני רואה ברשת החברתית תמונה שלה לא צנועה (יכול לקרות בטעות)? האמת שאני רוצה לצאת איתה כי היא יפה מאוד ואיכותית מאוד אבל יש איזה קול שצועק לי בראש שזה בסוף ירד אז חבל על האנרגיה
|
|
|
|
|
|
|