|
|
| נשלח ב-21/10/2020 16:55 |
|
| |
חייכנית770
| אדם_ה1 כתב: |  | שוב, אני לא מורה דרך, אבל אני מקשיב לחכם מכל אדם שכבר חקר וניסה הכל..
כנראה שיעמול מה שהוא צריך לחיות, לא יותר מזה. וְרָאִיתִי כִּי אֵין טוֹב מֵאֲשֶׁר יִשְׂמַח הָאָדָם בְּמַעֲשָׂיו כִּי הוּא חֶלְקוֹ כִּי מִי יְבִיאֶנּוּ לִרְאוֹת בְּמֶה שֶׁיִּהְיֶה אַחֲרָיו
קהלת גם כתב "מצא אישה מצא טוב.."
אין פסוק כזה בקהלת (רק במשלי) לעומת זאת יש בקהלת פסוק: "וּמוֹצֶא אֲנִי מַר מִמָּוֶת, אֶת-הָאִשָּׁה" 
תוקן על ידי אדם_ה1 ב- 21/10/2020 13:16:51 |
|
בס"ד
אבל נשמע שאתה דווקא אוהב מריר...
אם תגיע לדרגה של 99% מוצקי קקאו, תגיע מוכן יותר..
נ.ב
הייתה עלזה פעם הרצאה, שהכול תלוי באיזה גישה האדם מגיע לנישואין. אם רואה באישתו "מציאה", שזכה בה כמו יהלום נדיר, אכן יראה רק טוב... אך כשמגיע בגישה של "מוצא", שכל פעם מחפש ומנסה לבדוק מה טיבה ומה חסרונה, אכן יהיה מר לו בחייו...
|
|
|
|
| נשלח ב-21/10/2020 17:13 |
|
| |
חייכנית770
בס"ד
ברור... אנחנו סתם מתבדחים... אדם צדיק נסתר, ברור שרוצה הוא להיקבר כדת משה וישראל, רק שהוא אוהב "חיים קומפקטיים"
אדם צנוע הוא ואוהב את ארץ ישראל ואינו רוצה "לגזול" 2 מטר מאדמה קדושה זו ולכן רוצה לחזור לשיטה היהודית הקדמונית...
ואין לו בעיה להיקבר בגלוסקמא יפה ומעוצבת....
תוקן על ידי חייכנית770 ב- 21/10/2020 17:38:15
|
|
|
|
| נשלח ב-21/10/2020 18:12 |
|
| |
בתתימן
| אדם_ה1 כתב: |  | שוב, אני לא מורה דרך, אבל אני מקשיב לחכם מכל אדם שכבר חקר וניסה הכל..כנראה שיעמול מה שהוא צריך לחיות, לא יותר מזה.וְרָאִיתִי כִּי אֵין טוֹב מֵאֲשֶׁר יִשְׂמַח הָאָדָם בְּמַעֲשָׂיו כִּי הוּא חֶלְקוֹ כִּי מִי יְבִיאֶנּוּ לִרְאוֹת בְּמֶה שֶׁיִּהְיֶה אַחֲרָיוקהלת גם כתב "מצא אישה מצא טוב.."אין פסוק כזה בקהלת (רק במשלי)לעומת זאת יש בקהלת פסוק: "וּמוֹצֶא אֲנִי מַר מִמָּוֶת, אֶת-הָאִשָּׁה" 
|
אני יודעת שזה במשלי, לכן כתבתי קהלת כתב ולא כתוב בספר קהלת..
|
|
|
|
| נשלח ב-21/10/2020 18:13 |
|
| |
בתתימן
| אדם_ה1 כתב: |  | בס"דאגב, אדם פעם רציתי לשאול אותך את השאלה ודחיתי.... נשמע מדבריך שאתה לא ממש חולם להתחתן...ילדים לא ממש במוזה שלך ואפילו אין לך בעיה להיקבר בצנצנת יפה... אם כך... מהו כך חלומך ביקום? מה מביא לך חשק לקום בוקר, בוקר לעוד יום ולחיות? איזה חלום כן חשוב לך להגשים בחיים לפני שתגיע לצנצנת?האם אתה מסתפק בשינה, אוכל, התעמלות, לימוד, תפילה תחביבים, עבודה וזהו? זה פסגת חלומותייך בחיים בתור אדם עלי אדמות?ומהו כן חלומך הזוגי אם ישנו? תוקן על ידי חייכנית770 ב- 19/10/2020 22:48:53 החיים מורכבים בהכרח מחלומות?וגם אם נניח שכן, הם חייבים להיות דווקא כמו שחייכנית חושבת?בכל מקרה, בסוף כולם יהיו בתוך צנצנת.. אני מקווה ומאמינה שאני לא אהיה בתוך צנצנת ואזכה לקבורה על פי ההלכה.אין בעיה הלכתית להיקבר בתוך ארון, פשוט המנהג בארץ לקבור בלי.. |
|
חשבתי שאתה מדבר על האפר של הגופה ששמים בתוך צנצנת/כד..
|
|
|
|
| נשלח ב-21/10/2020 22:47 |
|
| |
| חייכנית770 כתבה: |  | חייכנית770
| אדם_ה1 כתב: |  | שוב, אני לא מורה דרך, אבל אני מקשיב לחכם מכל אדם שכבר חקר וניסה הכל..
כנראה שיעמול מה שהוא צריך לחיות, לא יותר מזה. וְרָאִיתִי כִּי אֵין טוֹב מֵאֲשֶׁר יִשְׂמַח הָאָדָם בְּמַעֲשָׂיו כִּי הוּא חֶלְקוֹ כִּי מִי יְבִיאֶנּוּ לִרְאוֹת בְּמֶה שֶׁיִּהְיֶה אַחֲרָיו
אין פסוק כזה בקהלת (רק במשלי) לעומת זאת יש בקהלת פסוק: "וּמוֹצֶא אֲנִי מַר מִמָּוֶת, אֶת-הָאִשָּׁה" 
|
בס"ד
נ.ב
הייתה עלזה פעם הרצאה, שהכול תלוי באיזה גישה האדם מגיע לנישואין. אם רואה באישתו "מציאה", שזכה בה כמו יהלום נדיר, אכן יראה רק טוב... אך כשמגיע בגישה של "מוצא", שכל פעם מחפש ומנסה לבדוק מה טיבה ומה חסרונה, אכן יהיה מר לו בחייו... |
|
|
|
|
|
|
| נשלח ב-22/10/2020 02:29 |
|
| |
חייכנית770
| סתםבחור כתב: |  | | חייכנית770 כתבה: |  | חייכנית770
|
בס"ד
נ.ב
הייתה עלזה פעם הרצאה, שהכול תלוי באיזה גישה האדם מגיע לנישואין. אם רואה באישתו "מציאה", שזכה בה כמו יהלום נדיר, אכן יראה רק טוב... אך כשמגיע בגישה של "מוצא", שכל פעם מחפש ומנסה לבדוק מה טיבה ומה חסרונה, אכן יהיה מר לו בחייו... |
|
|
|
בס"ד
מכיוון שהאישה היא "מקבל" משמע מכך שהיא מחוברת לעצמה ונשית...
משל למה הדבר דומה? לאדם הרוצה להכין דייסה... בהתחלה צריך להתאמץ, להשקיע לשים חלב וקורנפלור/שיבולת שועל וכו'...להדליק את האש ולערבב בעדינות...ולעקוב... לאחר מכן איך יודעים שהיא מוכנה? כשהיא כמעט "גולשת" מהסיר...
כך האישה...מעוניינת היא לקבל ולהתפנק ומי שאכן נוהג בה כך, בלי להתחשבן ומביא לה חום ואהבה? בסופו של דבר "היא גולשת" ונותנת אף היא באהבה ובכייף....
תוקן על ידי חייכנית770 ב- 22/10/2020 02:41:17
|
|
|
|
|