בית פורומים שידוכי חרדים

אשכול הסמול טוק7-שיחות סלון

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-22/10/2020 22:48 לינק ישיר 

אני לא מבינה משהו אחד.
למה את חושבת שבזמן הריון כשאת חלשה/מקיאה או לא יכולה לתפקד לא תקבלי את מירב העזרה שאת צריכה? 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/10/2020 22:55 לינק ישיר 
חייכנית770

בס"ד

אנלא דיברתי על עזרה בבית זה גם פלפינית יכולה לעשות... וחוצמזה תתפלאי שיש כאלה שגם לא מבינים אישה במצב חלש... ומעדיפים שתתמודד/ מצפים ממנה לעשות הכול אף שלא ממש חשה בטוב...

ובכלל, אם אסור לה לדרוש והוא עושה הכול "בנדיבות"...והיא רק צריכה להודות כשהוא מוכן להסכים!
מותר לו גם לסרב, אבל לה? אסור לכעוס עליו ולחשוב שהוא לא אוהב אותה, כי זה אהבה על תנאי!
אלא צריכה לאהוב אותו ולהבין אותו תמיד ולהמתין שירצה לתמוך ולעזור מרצונו החופשי....
ומאידך? היא צריכה עזרה וחלשה כרגע! אך אסור לה לדרוש כלום!מה תעשה הנערה?

ובכלל אני גם דיברתי על תמיכה רגשית/ פינוק, שזה משהו יותר אישי אוהב וזוגי....

תוקן על ידי חייכנית770 ב- 22/10/2020 23:28:26

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-23/10/2020 00:31 לינק ישיר 
חייכנית770

בתתימן כתב:

בס"דאכן. אך יתכן שהייתה בוחרת להביא רק אחד(כפי שהרבה נשים בעולם בוחרות) ובמסגרת המשפחה, לפעמים זה בעיקר עבור הגבר (במיוחד אצל החרדים/ דתיים, שמשדרים לאישה שאסור לה למנוע, כל עוד אין בעיה. ובכללית גם מסורתיים/דתיים מצפים מהאישה ליותר מ1, כך שברור שאם האישה תסרב, זה עלול להוביל לפרידה, כך שייתכן שיש נשים שלמען שלום בית, מוכנות לסבול יותר/ להסתכן בעיקר עבורו/ בגלל שכנוע מסיבי שלו...(ושמעתי על המון סיפורים כאלו...)ו...זה גם אהבה שתלויה בדבר , כי אם האישה תסרב? האם יאהב אותה כך?בכל מקרה צריך להעריך את האישה על ההקרבה והסיכון שלוקחת על עצמה, אף אם זה רצון משותף...כי בשורה התחתונה היא זו שמסתכנת וסובלת למען הרצון המשותף!גם בעת מלחמה זה רצון משותף והגבר גם מעוניין לסכן את חייו למען אישתו וזלא נעשה בכפייה ועדיין זה מוכיח את אהבתו אליה, כך גם אצל האישה, זה מוכיח את אהבתה...זלא סותר, אני יכולה לשאוף לאהוב ללא תנאי! ומאידך לחלום ולצפות שאזכה לגבר אוהב ומפנק, שיודע להביע את אהבתו אלי בהמון שפות....

תוקן על ידי חייכנית770 ב- 22/10/2020 16:26:17

אני לא חושבת שרב הנשים מביאות ילדים בגלל לחץ חברתי.. זה גם עניין של חינוך והרגל וגם רצון טבעי להיות אמא.
לעיתים רחוקות קיימים מקרים שבעל מאיים על אשתו להביא עוד ילדים, אבל זה כבר בחירה שלה אם לסרב.

בס"ד

אכן הרצון להיות אמא זה טבעי! השאלה רק אמא לכמה?

בכללית? עד לפני שנתיים? לא חשבתי שיש לאישה יכולת להחליט על מס' ילדים שהיא רוצה להביא ורק לפי היכולות הפיזיות והרגשיות שלה.
אלא הייתי בטוחה שהיא חייבת לספק במסגרת הנישואין את המס' המקובל 4-5, לפחות! גם אם תגלה שהיא סובלת מאד/ולא ממש רוצה בכך! 
רק כדי שהגבר יהיה מרוצה ושאהיה "כמו כולן"
ואני חושבת שיש הרבה שכך מרגישות!
שניתן לדחות הריון זמנית, אך לקבוע מס' נמוך/ להחליט שלא בא לך לסבול יותר כנשואה? אין לך אופציה כזו....

וזה לא באמת בחירה של האישה אם לסרב, כי יש כאן לפעמים איום של פרידה! ולא כל אישה מוכנה לשלם את המחיר הזה!

דבר שני, חינוך? זלא דעתה האישית ואין אף חינוך חרדי(ואולי גם דתי) שמעודד אישה להיות קשובה לכאבה וסיבלה האישי!
אלא יש חינוך לסוג של מזוכיזם! שגם אם קשה? זה חשוב בגלל המצווה החשובה וכו'...
ועוד מציינים לבחורה שאסור למנוע, רק אם יש בעיה בריאותית, כך ש"החינוך", מלמד את האישה להביא ילדים גם אם היא לא ממש אוהבת ילדים/ גם אם זה ממש כואב לה וקשה לה...
אף לא הזכירו במילה אחת שאם יש לאישה קושי רגשי/הגבר לא תומך וקשה לה איתו, חשוב שתפנה לרב וכמובן שלא הזכירו אפילו את דברי תורה, על הנקה במשך שנתיים, שמונעת הריון ושלוקח לגוף האישה להשתקם שנתיים אחרי לידה!

כך שאפילו אין עידוד לשקם את גוף האישה כהוגן לפני הילד הבא! 
אלא החינוך מעודד להביא ילדים שנה אחרי שנה! (ואם תשאל רב? אולי הפסקה של שנהלרוב(יש כאלה שיותר כמובן)...ושוב החינוך הוא גם "לשקול היטב לפני שפונים לרב ורק אם יש בעיה")ולא לכולן זה מתאים רגשית ונפשית!

כמובן שגם הגברים מקבלים "חינוך" כזה... ומה שיוצא? שלא ממש יש לאישה דעה עצמית.

מה גם שבהחלט יש "לחץ חברתי" ו"השוואות"- כי אחרי הכול אף אחת לא רוצה להרגיש שונה מהסביבה/ ממשפחתה וכו'... 

כך שההחלטה? לעניות דעתי, לא תמיד ממש מגיעה ממקום נקי של רק רצון האישה. זו האמת גם אם היא כואבת...

תוקן על ידי חייכנית770 ב- 23/10/2020 00:58:48

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-23/10/2020 00:55 לינק ישיר 
חייכנית770

סתםבחור כתב:
בתתימן כתבה:

יש לי 15 ימי מחלה במצטבר, אני רוצה לקחת בהזדמנות שבועיים חופש.
יש לכם רעיון איזה תירוץ אפשרי לספר בשביל לקחת את המחלה הזאת?

קחי בחשבון שהימים הראשונים הם על חשבונך

נשלח מהאנדרואיד שלי

בס"ד

זה כלום, אם היא מקבלת 10-14 ימי חופש... זה שווה אתזה

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-23/10/2020 00:59 לינק ישיר 

לא כדאי לבזבז את כולם, למקרה שאולי (ח"ו) תחלה בחורף..

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-23/10/2020 01:02 לינק ישיר 

בס"ד

וגם אם כן? יותר עדיף לדעתי שתהנה עכשיו ותשתחרר אחרי הסגר הארוך...
ומקסימום לא תקבל תשלום על חולי בחורף, הרי היא יכולה לחיות טוב גם עם חצי משכורת חודש אחד...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-23/10/2020 01:08 לינק ישיר 

אולי.. אבל זה קצת "גזל" בכל זאת.. (מפרישים מעשרות על גזל? )

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-23/10/2020 01:31 לינק ישיר 
חייכנית770

בס"ד

צודק, אך מאידך... היא באמת לא מרגישה טוב רגשית בגלל הסגר וגם קצת כואב לה הידיים.... אם היא ממש צריכה חופש? זה חשוב למען כך שאח"כ תעבוד טוב יותר...

אך בכללית? אם היא חשה בטוב ויש אופציה לבקש חופשה? הייתי מציעה לה לקחת חופשה ללא תשלום למשך שבוע...

אני אישית? עשיתי כך בעבודתי... אף פעם לא לקחתי חופשת חולי בתשלום "על שקר"...

העדפתי שלא ישלמו לי, רק שכאן ידעתי שהיא סובלת מהידיים בגלל עבודתה וכו'...

תוקן על ידי חייכנית770 ב- 23/10/2020 01:32:26

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-23/10/2020 01:42 לינק ישיר 

חייכנית. את לא חושבת שיש דימיון בין הלחץ שלך מהקורונה והשלכותיה לבין הלחץ שלך מלידה והשלכותיה?

אגב מה את מציעה לבחור שלא רוצה ילדים ומפחד מילדים אבל מאוד רוצה זוגיות וחינכו אותו מגיל קטן שאם מתחתנים חייבים להביא ילדים. ואם יאמר לבחורה שלא מעוניין בילדים היא לא תרצה להתחתן אותו או שתעזוב אותו בהמשך?

אגב לדעתי גם ילדים הגבר לא "דורש". אני חושב שזה רק בהרגשה שלך. אף אחד לא דורש כלום מאף אחד. אנחנו מחפשים מישהו שמעוניין בזה מראש ולא צריך לדרוש ממנו כלום. את לא מעוניינת בבחור שהאופי שלו מסויים אבל את דורשת ממנו משהו אחר. את מעוניינת בבחור שזה האופי שלו ומספיק רק לבקש. עם דרישות, מגיעים בסוף לחוקים הזויים שבהם בית המשפט מתערב בתא המשפחתי

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/10/2020 01:45 לינק ישיר 

בתתימן. מעניין אם יש אופציה שהעבודה שלך תוציא אותך לחל''ת של חודש וככה תקבלי דמי אבטלה שישלימו בערך חצי משכורת

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/10/2020 01:51 לינק ישיר 
בתתימן

סתםבחור כתב:
בתתימן. מעניין אם יש אופציה שהעבודה שלך תוציא אותך לחל''ת של חודש וככה תקבלי דמי אבטלה שישלימו בערך חצי משכורת

נשלח מהאנדרואיד שלי

לא אין אופציה כזאת, להיפך, רק מכינים לי ים עבודה  חוץ מזה שנגמר הסגר, אני לא יכולה לבוא בהודעה שאני לא יכולה לעבוד מהבית יותר...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/10/2020 01:58 לינק ישיר 
בתתימן

חייכנית770 כתב:
בס"דצודק, אך מאידך... היא באמת לא מרגישה טוב רגשית בגלל הסגר וגם קצת כואב לה הידיים.... אם היא ממש צריכה חופש? זה חשוב למען כך שאח"כ תעבוד טוב יותר...אך בכללית? אם היא חשה בטוב ויש אופציה לבקש חופשה? הייתי מציעה לה לקחת חופשה ללא תשלום למשך שבוע...אני אישית? עשיתי כך בעבודתי... אף פעם לא לקחתי חופשת חולי בתשלום "על שקר"...העדפתי שלא ישלמו לי, רק שכאן ידעתי שהיא סובלת מהידיים בגלל עבודתה וכו'...

תוקן על ידי חייכנית770 ב- 23/10/2020 01:32:26

מרגיז לקחת חופשה ללא תשלום כשיש לך 15 ימי מחלה שלא נצלת אותם כשהיית חולה... רב הפעמים שלקחתי חופש כשלא הרגשתי טוב זה היה ליום אחד, לכן זה מפריע לי לא לנצל..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/10/2020 02:04 לינק ישיר 
חייכנית770

סתםבחור כתב:
חייכנית. את לא חושבת שיש דימיון בין הלחץ שלך מהקורונה והשלכותיה לבין הלחץ שלך מלידה והשלכותיה?

אגב מה את מציעה לבחור שלא רוצה ילדים ומפחד מילדים אבל מאוד רוצה זוגיות וחינכו אותו מגיל קטן שאם מתחתנים חייבים להביא ילדים. ואם יאמר לבחורה שלא מעוניין בילדים היא לא תרצה להתחתן אותו או שתעזוב אותו בהמשך?

אגב לדעתי גם ילדים הגבר לא "דורש". אני חושב שזה רק בהרגשה שלך. אף אחד לא דורש כלום מאף אחד. אנחנו מחפשים מישהו שמעוניין בזה מראש ולא צריך לדרוש ממנו כלום. את לא מעוניינת בבחור שהאופי שלו מסויים אבל את דורשת ממנו משהו אחר. את מעוניינת בבחור שזה האופי שלו ומספיק רק לבקש. עם דרישות, מגיעים בסוף לחוקים הזויים שבהם בית המשפט מתערב בתא המשפחתי

נשלח מהאנדרואיד שלי

בס"ד

חחחח לא... אני חושבת שהחשש שלי הוא טבעי, פעם זלא היה כך, אך כשגודלים ואף שומעים סיפורים מחברות/ אחיות, מבינים בדיוק לאן נכנסים
אני חושבת שאם היו מבקשים מהגברים ללדת? ספק אם הם היו רוצים להתחתן...

אמממ זו שאלה קשה! לא מעוניין בכלל בילדים או מעוניין במס' מסויים/ רק לאחר כמה שנים?

תראה אם גבר בדייט מגיע ואומר "אני רוצה כך וכך ילדים"- זו דרישה, אפילו אם האישה מסכימה לכך, היא הרי אף פעם לא הייתה בהריון/ ילדה.. ואם היא תתחרט פתאום? מי אמר שהוא יסיר את דרישתו? מי אמר שיהיה לה ביטחון להפר את "הסכמתה" ולהסתכן בפרידה?
אך בקשר לאופי, אתה לגמרי צודק. כנראה לא הבנת את כוונתישיתפתי מה חלומי ורצוני בכללית...
כוונתי "דרישה", שזה נמצא אצלי בדרישות כשאני מחפשת בן זוג... כפי שנגיד כותבים ברשימה " אני רוצה בחורה יר"ש וכו' וכמובן שאני בודקת בפגישה שאכן הוא כזה... ורק עם בחורים כאלו? "הסתבכתי" המון דייטים...

תוקן על ידי חייכנית770 ב- 23/10/2020 02:44:32

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-23/10/2020 02:17 לינק ישיר 

מישהו פה שמע על השיטה "אניאגרם"?

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/10/2020 02:18 לינק ישיר 

בתתימן כתב:
חברה אמרה לי לפני כמה שבועות אחרי הלידה שלה, שלא שווה להתחתן. בגלל כל הסבל של ההריון והלידה.

חייכנית770 כתב:
אני חושבת שהחשש שלי הוא טבעי, פעם זלא היה כך, אך כשגודלים ואף שומעים סיפורים מחברות/ אחיות, מבינים בדיוק לאן נכנסים

בין הסיפורים של בתתימן לאלה של חייכנית, אני מתפלא שיש כאלה שעדיין רוצות להתחתן.. 

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > אשכול הסמול טוק7-שיחות סלון
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 139 140 141 ... 169 170 171 לדף הבא סך הכל 171 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.